Engeland 2014 (v) fanmail

algemeen – week 1 – week 2 – week 3 – logboek verkenners – fanmail – foto’s – filmpjes – quiz – padvindsters

Iedereen die dat wilde kon de verkenners een kort berichtje sturen. Deze berichten zijn hieronder geplaatst. De jongens kregen ze op onregelmatige momenten te zien.


Voor Lex (11.08.14)
Hey Lex, zijn jullie inmiddels een beetje bijgekomen van de afgelopen twee weken? We lezen dat de hoho iets anders verloopt dan de vorige keren, maar dat zal de pret niet drukken. Geniet nog van het laatste restje Engelandkamp en alvast een goede terugreis met Thal in de bagagebus. Niet naar het verkeerde vliegtuig zwaaien haha, probeer weer rechts te rijden en kom vooral weer heelhuids thuis! XX Wim & Lies.

Voor Sjoerd (10.08.14)
Hoi Sjoerd, wat een leuke reis heb je tot nu toe gehad! We hopen dat je het ook erg naar je zin hebt tijdens de home hospitaliteit, hoewel dat eigenlijk vanzelfsprekend is. Alles lijkt geweldig te zijn georganiseerd door jullie leiding. Vonden jouw gastouders jouw cadeautje leuk? Wij zitten inmiddels al weer ruim 1 week in Wales in een knusse cottages op een heus estate (Caerynwch House), maar dat ga je woensdag wel zien! We halen je dan om 16.00 uur op op het vliegveld van Manchester. Groeten aan iedereen en vooral ook aan de leiding en jouw gastouders. Eef, Lambert, Desmond en Hannah.

Voor Niels (09.08.14)
Hi Niels, hoe gaat het daar?! Hier even een klein berichtje uit Brussel. Aniek is met o+o en Jasper en Tessa naar de Ardennen en wij zijn in Brussel. We denken natuurlijk veel en vaak aan je, maar dat zelfs Manneke Pis een scout is geworden… Veel plezier in je gastgezin! Groetjes en een dikke knuffel van Aniek, Rob en Barbara. (er is een foto bij van Manneke Pis met rode trui en muts, groene scoutingdas en een dasringklompje, vraag hen er thuis maar naar!)

Voor Thomas (08.08.14)
Beste Thomas, leuk dat we je vandaag telefonisch hebben gesproken. We vinden het leuk dat je het zo naar je zin hebt in Engeland, dat je Engels zo goed gaat en dat ze je dan ook kunnen verstaan. Wat gaaf dat je zoveel dassen hebt geswobd. We volgen de ontwikkeling van jullie kamp via de site met verhalen en foto’s. Het is een afwisselend programma zo te zien. Leuk om om te horen dat je telefoonnummers en mailadressen hebt van (meisjes)scouts uit Wales en Isle of Man. Dat worden dan wel dure telefoongesprekken. Morgen gaan jullie de Chamboree afsluiten en gaan jullie naar de gastgezinnen. We wensen je daar veel plezier en doe van ons de groeten aan jouw gastgezin. We zijn benieuwd wat het gastgezin van jouw cadeautje vindt. Nogmaals veel plezier en we zien je weer volgende week woensdag.  Groeten aan iedereen van papa en mama.

Voor de leiding (08.08.14)
Beste leiding, complimenten voor de wijze waarop jullie dit kamp hebben voorbereid en nu leiden. We volgen de site met verhalen en foto’s en het ziet er leuk uit. Knap om zoveel verschillende en veelzijdige activiteiten te bedenken en te organiseren. We hopen dat jullie ondanks het geven van leiding en het vele regelen zelf ook tijd hebben om te genieten van het kamp. We wensen jullie veel succes met het kamp en met de scouts en we zien jullie graag volgende week woensdag in Oosterbeek.  Met vriendelijke groet, Tom en Hanneke (ouders van Thomas)

Voor Joris (08.08.14)
Ha Joris! Chamboree 2014 zit er bijna op… Mooie dingen gedaan wat wij zo gezien hebben! Prachtig avontuur, en nu nog een paar dagen HoHo! Fijn dat dit toch gelukt is! Maak er nog een paar leuke dagen van met wie je ook in het gastgezin zit! Weer een paar leuke tripjes lezen we! Het houdt niet op…! Geniet er van! This is England!

Voor de leiding (08.08.14)
Ha Leiding! Fijn dat jullie toch je “young people” even in Engelse handen over kunt geven en vast een beetje rust kunnen vinden (als je niet toch met ze mee moet op een tripje…)! Geniet van de stilte en kom wat op krachten! Geweldige ervaring weer geweest voor alle jongens! Lang naar toe gewerkt en zeker de moeite waard! THANKS! Esther en EJ

Voor Hessel (08.08.14)
Ha Hessel, wij zitten nog in Italië. Het is hier meer dan 30 graden dus aan de warme kant. Onze telefoons en de ipad3 zijn gestolen. Ja dat is vervelend. Wij zitten nu ook zonder telefoon net als jij. Das wel wennen. Verder alles goed lekker in Toscane wijn proeven en stadjes bekijken. Loop maar lekker op je klompen en have fun. Groetjes, Remco en Marieke.

Voor Marijn vD (07.08.14)
Hallo Marijn, een zonnige groet uit Haiti! Lekker warm hier hoor en veel te zien. Zo te lezen op de website genieten jullie er ook van. Veel plezier nog de komende week en tot ziens!!! Met groet, Coen en Margo.

Voor Silvan (07.08.14)
Hallo Silvan, we lezen dat jullie het daar prima naar de zin hebben en veel beleven. Wij zijn nu op het eiland KRk in Kroatië. We volgen de leuke verslagen. We genieten nog een paar dagen van zon zee en bergen en zijn weer thuis als jij ook thuiskomt. Veel plezier nog en de groeten aan iedereen. Herman en Patrice en Roos en Bjorn.

Voor Ferdinand (07.08.14)
Leuk om al die foto’s en filmpjes te zien; zo zijn we er toch een beetje erbij! Het mooiste vond ik om jou aan de was te zien; gelukkig toch een beetje schoon! Geniet er fijn van, mama.
Veel plezier nog de laatste dagen Ferdi! Groetjes van Tristan
Ik zie dat je leuke dingen hebt gedaan, kamp is goed georganiseerd. En ‘Goed weer’om dingen te ondernemen. Bedankt voor je kaart uit de mijn. Ben je diep geweest?, niet klem gezeten? Geniet van de laatste dagen daar op dat eiland!, Pappa

Voor Xander (06.08.14)
Leuk om je op de foto’s te zien, stoer die foto met het geweer! We zagen ook dat je je horloge droeg en hopen dat dit je al een hoop straf-corvee heeft bespaard. Thuis zijn we druk bezig met een nieuw buro voor in je kamer, maar dat zie je wel als je weer thuis komt. Liefs Papa, Mama, Quinten en Bahloo.

Voor de leiding (06.08.14)
Dag leiding, elke dag kijken wij uit naar een nieuw verslag met nieuwe foto’s. Op deze manier kunnen wij alles goed volgen! Wij realiseren ons hoeveel tijd dit jullie kost maar weet dat wij het erg waarderen. Super van jullie en een groot compliment! Groeten Yvette en Fons Sanders

Voor Bram (06.08.14)
Hoi Bram, met de verslagen en de foto’s krijg ik een leuk beeld van jouw Engeland trip, wat moet het leuk zijn voor jou. Ik kan niet wachten om jouw persoonlijke verhaal te horen. Nog heel veel plezier wens ik jou. Veel liefs pa.

Voor Jonathan (05.08.14)
Hoi kerel, we lezen vanuit Engeland jullie verhalen wanneer we over wifi beschikken. Hoorden van oma dat jouw kaart is aangekomen. De boodschap is doorgegeven. Nog heel veel plezier voor jou, jouw patrouille en alle andere Engeland-gangers! Groetjes, Paulien, Hans en Anne.

Voor Niels (05.08.14)
Niels, how are you? We think fine, because we saw the fotos. We are sorry that you had a lot of rain, but as you know, that is what you can aspect in the U.K. Sure you made new friends from all over the world. It must be a great adventure! Hope you have a pleasant and exciting third week! Love, granddad and grandma.

Voor Niels (05.08.14)
Beste Niels, is ons kaartje nog op tijd aangekomen? Hoe bevalt het daar met al die activiteiten. Het laatste wat we zagen, was jouw(?) groep met de verkenners-stok! Die stok hoort toch bij het uniform? Met die stok leerden wij van alles doen, zoals b.v. de hoogte van een boom of een gebouw berekenen en nog veel meer gebruik van dit hulpmiddel. Het moest een kort berichtje zij, dus Niels, hou je haaks en geniet van alle dingen om je heen. Groetjes van O+O Fonv.

Voor Stijn B (05.08.14)
Jullie kamp ziet er super uit, met een heel erg mooie molen, zeker een prijs waard! Als ik de foto’s zo zie, genieten jullie er heel erg van. Heel veel plezier op Chamboree! Groetjes van Bart, Suzan en Mariken.

Voor alle leiding (05.08.14)
Gefeliciteerd met de 3e prijs in de gateway competition! Het wordt misschien een beetje eentonig al die lofuitingen van overzee, maar wij als ouders en ook opa’s, oma’s en andere familieleden vinden het helemaal geweldig dat jullie deze weken voor onze zonen mogelijk maken. En de filmpjes, foto’s en leuke verhalen worden ook heel erg gewaardeerd. Iris.

Voor alle leiding (en Marlene) (05.08.14)
Gefeliciteerd met de 3e prijs voor de geweldige molenpoort! En dat met piopalen die afkomstig lijken uit Madurodam haha… wij zijn met recht trots op jullie! De Pennine lopen met een paar halve zolen… kerstliederen zingen in een fluisterbad… uitslapen naast een beverkamp… en er dan nog zo fris en fruitig bij lopen 😉 We genieten van de leuke plaatjes die Marlene weer voorziet van de haar zo kenmerkende leuke teksten. Marlene bedankt voor het vele werk, want ja, ook de oud-ouders lezen weer met veel plezier mee. Lieve groet uit Oosterbeek van Wim & Liesbeth.

Voor Loek (04.08.14)
Wij hebben je kaart van de mijn gekregen en hopen dat je nu niet uit je slaapzak valt 😉 Wij vinden het erg leuk om alle verslagen en verhalen te lezen en foto’s en filmpjes te kijken en we willen straks ook alle andere verhalen horen….. . De kittens worden steeds meer echtere poezen, beginnen al een klein beetje te lopen maar kunnen ook nog steeds goed schreeuwen als hun moeder weg is. Pim is nu op de de hond en poezen aan het passen want wij (pap en mam) zijn een nachtje naar Belgie. We hebben dezelfde weg gereden als jullie naar de boot, maar al eerder gestopt. Wij zijn nu op de grens van Belgie en Frankrijk en slapen in een oud douanegebouw dat ze hier het komiezenkot noemen (en we hebben niets aan te geven ;-)) Liefs pap en mam.

Voor Marijn K (04.08.14)
Hallo Marijn, het regende zo hard in Italië dat we weer terug naar huis zijn gereden. Alle spullen waren nat geworden, dus je kunt wel merken dat wij vroeger niet bij de scouting zijn geweest:-) Thuis vonden we jouw kaart uit de mijnen. Dat zag er spannend uit. De foto’s van de Pennine Way zagen er ook prachtig uit. We wensen je veel plezier op Chamboree. Wij gaan nu nog even met Fedor en Max een paar dagen naar Dwingeloo. Dikke knuffel, Ernst, Jonas en Marijn.

Voor Niels (04.08.14)
Hi Niels, hoe gaat het daar?! Wij lezen regelmatig de verslagen en bekijken de leuke foto’s en filmpjes – dus we zijn goed op de hoogte van wat je daar allemaal meemaakt. Ook kregen we afgelopen zaterdag jou kaartje van de mijn, heel erg leuk! Hier gaat alles zijn gangetje, ik ben deze week al weer aan het werk en je moeder is met Aniek en haar vriendinnetjes nog op de camping in Dronten. Heel veel plezier nog deze week met de Chamboree en laten we hopen dat jullie het een beetje droog houden! Groetjes en een dikke knuffel van Aniek, Rob en Barbara.

Voor Matthijs (03.08.14)
Hi Thijs, hier weer even een berichtje van ons. We hoorden dat je pech heb gehad met je enkel en dan moest je ook nog zo’n stuk lopen. Maar het is gelukt met stokken en de ondersteuning van de leiding (dank voor alle ondersteunende schouders!). Gelukkig heb je er volgens het verslag geen last meer van. De foto’s van de Chamboree zien er heel gezellig uit. Veel plezier! Lekker ook even geen tas in- en uitpakken en de tenten kunnen ook fijn blijven staan. We hebben ook nog een kaartje via de post zojuist opgestuurd, hoop dat die goed aankomt op dit grote kamp. Geniet weer van deze week!! Groetjes, Angélique, Ron en Claire

Voor Klaas (02.08.14)
Hoi Klaas, het doet ons deugd dat jullie alle kanten van het Engelse weer leren kennen… 🙂 We blijven nieuwsgierig naar de verhalen, we lezen iets over Ierse chicks… wat daar nu weer mee bedoeld wordt? Veel plezier daar en denk erom: vroeg naar bed! Margot en Joep.

Voor Stijn B (02.08.14)
Lieve Stijn, wij lezen hier thuis regelmatig de verslagen en filmpjes. Het is erg leuk om te zien wat je allemaal meemaakt daar! Ik hoop dat je net zo’n leuke tijd hebt als ik heb gehad 4 jaar geleden! 🙂 Dikke knuffel van je grote zus!

Voor Bram (02.08.14)
Wat een stoere jongens zijn daar zo gezellig bezig en wat doen jullie veel nieuwe ervaringen op, Bram je hebt ons straks veel te vertellen denken we!!!!!! liefs opa en oma.

Voor Kjell (02.08.14)
Hoi Kjell, wij hebben vandaag (zaterdag) jouw kaart ontvangen. Veel plezier de komende week. Wat betreft je water/drinkfles: zoek eens goed in de grote tas of in je rugzak 🙂 Groetjes, en een hele dikke knuf van mam.

Voor Kjell (02.08.14)
Hoi Kjell, wij lezen net op de site dat jullie aangekomen zijn op Chamboree (in de regen, dat wel, maar laat dat de pret niet drukken). Op de site lezen wij wat jullie allemaal gedaan hebben de afgelopen week, en zien wij ook hele mooie foto’s voorbijkomen. Het is wel uniek wat jullie meemaken deze weken. Nu lekker de tenten en de keukens opzetten en dan genieten van het internationale kamp. Dikke knuf van Iris, Marco en Hilmar.

==================

Onderstaande berichten zijn allemaal meegegeven met de post; ze zijn zondag 3 augustus op het kampterrein bezorgd. Ga vooral door met mailen, want als het enigszins kan laten ze de berichtjes regelmatig zien aan de jongens!

==================

Voor Tijmen (02.08.14)
Hoi Tijmen. Even een berichtje vanuit een warm Heteren. Je vader is momenteel niet thuis vanwege oud papier ophalen. Het was hier de afgelopen week wel heel rustig in huis. Was ik er net weer aan gewend dat je weer thuis woonde, ben je al weer 3 weken de hort op. Maar het belangrijkste is dat je (jullie) veel plezier hebben met z’n allen.. Lees regelmatig jullie belevenissen. Heel wat gemakkelijker dan toen jij voor de eerste keer naar Engeland ging. Destijds konden we als ouders op een bepaalde tijd (vanaf ons vakantieadres) Marlene bellen voor wat informatie. Dan gaat het tegenwoordig wel wat beter met deze snelle informatie (natuurlijk ook weer dankzij Marlene). Hopelijk krijgen jullie daar weer wat beter weer. Geniet er nog van. Groetjes, Mam. PS. Ben je Theo nog tegen gekomen daar in Engeland?

Voor Bernard (01.08.14)
Hoi Bernard, ik ben terug van mijn kamp, het was super leuk en gezellig. Wij hebben al een paar filmpjes gekeken van jou en de anderen scouts. Super stoer!!!! In een van de filmpjes zagen wij dat je een schaap op de weg had gezien!! Er is ook iets naar jou onderweg ;-). Super veel plezier en groetjes van Doortje.

Voor Lex (01.08.14)
Hoi Lex, zit ik hier 17.30 uur voor de p.c., geheel alleen, en zonder datgene waar het om draait rond deze tijd. Maar ik zit wel jullie verslag te lezen, en de verrekte leuke filmpjes te bekijken (volgens Liesbeth moeten er veel meer filmpjes gemaakt worden). We krijgen een goed beeld over datgene wat jullie meemaken. Maaaaar … we missen je best (en de jongens ook). Geniet ervan, groeten aan de rest van het team. Xxx Wim en Liesbeth.

Voor Hessel (01.08.14)
Hoi Hessel, hier fanmail vanuit het prachtige Slovenie van je liefhebbende ouders. Het was een leuke uitzwaai, afgelopen zaterdag, leuk zakje, en jullie hadden zichtbaar veel zin in de reis. Voor ons wel gek, zo naar huis, geen kids meer…snik. Grapje, hoor, we denken veel aan je, maar gunnen je ook een toptijd. Nou, we komen de tijd ook wel door hoor. Zaterdag even naar Arnhem geweest en zondag vooral lui geweest. Dan twee daagjes naar Rotterdam. Remco heeft maandag gewerkt en had dinsdag de begrafenis. Ik ben gaan klussen, er is altijd genoeg te doen. Dinsdagavond zijn we gaan reizen. Onderweg geen fille, maar wel met regen. Op woensdag, rond het middaguur kwamen we in Soca aan. Menno had een rustdag en zat net aan zijn ontbijt. Hij heeft ’s middags paintbal gedaan en kwam later met blauwe plekken mee eten. Hij heeft het erg naar zijn zin, een aantal bekende instructeurs zoals Jasper, Jeroen. En anderen. Natuurlijk daarna naar camping Klin, waar Jeroen, Inge, Sam, Sterre, Ty en Viggo zijn, de hartelijke groeten van iedereen, natuurlijk. ’s Middags hebben we in de kloof gezwommen. Donderdagochtend was er regen. Later die dag hebben we een mooie wandeling gemaakt, in de buurt van de Boka-waterval. Vandaag is het prachtig weer, en dan is Slovenie op zijn mooist. Inge en ik zijn nu op de camping, de rest gaat kayakken of hotdoggen of zoiets. He boy, geniet heerlijk van je Engelandreis. We lezen de site en moeten lachen om gekke stukjes zoals “I lost my parents” . We weten niet wanneer je dit berichtje krijgt, maar Hessel, je bent TOP. Groetjes en dikke kus Marieke en Remco.

Voor Klaas (01.08.14)
Die verslagen en filmpjes van jullie reis zien er nog steeds geweldig uit. Leuk hoor! Dorien is weer thuis uit Indonesie. Ze moet nog even bijkomen. We horen langzaam wat verhalen komen… Deel één van jouw reis zit er al weer op. Nu deel twee:het internationale kamp. Ook daar heel veel plezier! Groet, de Fireco’s

Voor de filmleiding (01.08.14)
We genieten enorm van de filmpjes. Zitten met z’n allen steeds te kijken. Dank daar voor! Groet, Joep, Margot, Marieke en Dorien

Voor Bernard (01.08.14)
Ha Bernard, Jorien stuurde de link door van je de website van je Engeland-reis, inclusief je fanmailadres. Wat leuk om te lezen over jullie avonturen en de foto’s te zien! Er gaat een wereld voor me open bij het bekijken van de website, zo zag ik bijvoorbeeld dat je een “Neder veluwe haas” kunt “swoppen” … Ik bedoel maar. Heel veel plezier gewenst op de Chamboree en veel liefs vanuit (momenteel zonnig) Utrecht van Floor en Wim.

Voor Stijn tB (01.08.14)
Hey Stijn, alles onder controle daar? Heb je het naar je zin en al leuke buitenlandse meisjes ontmoet? Tatum, Tommy en ik gaan naar Denemarken toe en we zijn de 13e augustus weer terug, daarna zien we wel verder wat we gaan doen. Veel plezier nog! X Marcel, Netteke, Tatum en Tommy.

Voor Ingeborg (31.07.14)
Hi Mom, I think you have a great time over there in Engeland. You’re going to the chamboree 2014 in Cheshire. It’s a national jamboree with international guests (because France, Norway, Egypt, Ireland, The isle of Man and the Netherlands are coming to this national jamboree). I think Bear Grylls is coming to the opening or closing ceremony of Chamboree 2014. That’s a feeling that I had. But how is it there? Can you send me a message? Is there any crazy moment that you would tell us? Or you say no its boring here. Than is it also okay! Greetings Mitchell your son! See ya in Oosterbeek at 13th of August! Bye.

Voor Joris (31.07.14)
Ha Joris! Hier je Fans! Zagen we het goed dat je een nieuwe pet hebt? Uit Londen? Foto’s van de Penn zien er mooi uit! De eerste week zit er al bijna op…. Nog lekker zwemmen morgen en dan week 2: Chamboree 2014! Heel veel plezier daar! Es en EJ.

Voor Sjoerd (31.07.14)
Hoi Sjoerd, we kunnen jullie volgen, want we hebben internet in het huisje hier. Ook in de gids kunnen we volgen wat jullie per dag doen. Het lopen van de Penine way zal mooi maar zwaar zijn geweest en wij ons maar afvragen of je je bergschoenen wel gebruikt hebt. Er was die dag slecht weer voorspeld, maar wij nabij Ambleside hadden stralend weer. We hopen jullie ook? Met Desmond en Hannah zijn we gisteren naar het Pieter Konijn experience geweest, je hebt weer wat gemist. Vandaag een stuk gewandeld, maar Hannah was bij het begin al moe, ook onderweg frambozen geplukt. Desmond en Hannah eten hier iedere dag coco-pops, het zal je aanspreken. Zaterdag gaan we naar het huisje naar Wales en ik hoop dat we daar internet hebben, we hebben in ieder geval de I-pod en I-pad mee! We hopen de verslagen nog te kunnen lezen. Was het jullie groepje dat te laat was en van plan was een goedkoop horloge aan te schaffen? Heb veel plezier en let goed op jezelf! En de groeten van Peter Rabbit and friends uit het Lake District, je mamma en de rest.

Voor Joost (31.07.14)
Lieve Joost, Goed om te lezen dat jullie t zo naar de zin hebben. Wij zijn eerst 4 dagen naar Parijs geweest. Was heel erg goed, lekker weer gehad! Zitten nu bij Jasper en Ilse in de Ardèche. De eerste dag bij hun onder de luifel geslapen en nu de tent weer opgezet. Ik moet je van Merle een hele dikke knuffel sturen en van Imke heel veel liefs, van mij een hele dikke kus en heel veel plezier nog!!! Mama
Beste Joost, Volgens mij vermaken jullie je wel. Gelukkig heb je veel van Londen kunnen zien. Geen british museum maar wel Dennis Bergkamp. Jammer dat wij niet meer kunnen punteren in Oxford. Hier gaat alles zijn gangetje, camping erg druk. Parijs halen wij nog wel een keer in. Liefs Hans.

Voor MarijnK (30.07.14)
Ha die Marijn, heel leuk om jullie verslag net te lezen! Gelukkig heeft ons huisje in Milaan een goede wifiverbinding. Ik ben benieuwd of je de mijn nog in ben geweest! En of je al een horloge hebt gekocht! Jullie hebben prima weer zeg. Wij hebben hier best veel regen gehad. Gelukkig is het nu weer opgeknapt. Morgen gaan we naar een camping aan een meer. Heel veel liefs, Ernst, Jonas, Marianne.

Voor Loek (30.07.14)
Hey nice guy? How are you? We are fine! Nu maar over op het hollands; anders verleer je het misschien ;-). Het is heel leuk om de verslagen te lezen en te kijken naar wat jullie allemaal doen en beleven. De poesjes groeien als kool; de dikste weegt nu al een half (hollands) pond! Pim verveelt zich bijna niet (GTA5) en gaat veel sporten net als pap. Djoeks is nog steeds bang voor onweer en wil dan bij je op schoot zitten. liefs van pap, mam en Pim

Voor Erwin en Luc (en medeleiding) (30.06.14)
Zojuist het verslag gelezen, leuk om te volgen hoe jullie het daar hebben. Het filmje is ook weer heel leuk. En om te lezen dat er jongens zijn die niet alles lusten….. Vla met stukjes, brrr !! Veel plezier bij de Pennine Way. Als je dit leest zijn jullie daar al geweest. Ik hoor wel hoe het was. Maak maar veel foto’s. Geniet er van, knuffels mama.

Voor Rutger (30.07.14)
Een dikke knuf van ons uit een prachtig Noorwegen! Frank en Jet.

Voor Pepijn (30.07.14)
Ha Pepijn, we hopen dat je geniet van deze reis en dat je veel mooie indrukken op doe en dat je Engels met sprongen vooruit gaat! Wij gaan vanaf zondag een paar dagen fietsen in Duitsland. Natuurlijk houden we de website met alle mooie verslagen in de gaten! Lieve groet, pap, mam en Danique, XXX

Voor Xander (30.07.14)
De eerste week Engeland schiet al op. Hoop dat je het leuk hebt en niet te veel groene erwtjes (peas) hebt moeten eten. We wensen je voor morgen (donderdag) een mooie wandeling over de Pennine way toe. Met alle voorbereidende wandelingen die we gedaan hebben rondom Oosterbeek, moet het goed komen. Ook de  weersvoorspelling zijn gunstig en hebben jullie redelijk goed weer, dus geniet ervan. Papa, Mama en Quinten.

Voor Klaas (29.07.14)
We lezen al weer dat jij je niet hoeft te vervelen :). En weer hebben we reden om jaloers te zijn (ga zo door jongen, geniet er van). Enne, de goals staan hoor. Wij oefenen de komende weken, dus als je thuis komt, maken we je in :):). Veel plezier voor jou en al die andere boys, Marieke, Joep en Margot.

Voor Marijn vD (29.07.14)
Hoi lieve Marijn, vermaak je je in Engeland? Al veel gezien en gedaan? We zijn erg benieuwd naar je verhalen en belevenissen! Trek je het een beetje als PL? We zijn goed aangekomen. Helaas was de vlucht naar NY gecancelled en zijn we uiteindelijk via Atlanta gereisd. Papa heeft dus nog helemaal niets van NYC gezien. Hier is het warm en plakkerig en verder relaxed. xxx papa en mama

Voor Bram (29.07.14)
Lieve Bram, we zitten nu op de camping in Frankrijk. Tijdens de autorit hebben we nog echt naar jullie bus uitgekeken maar jullie helaas niet meer gezien. We zijn gereden tot Rouen (daar waren we tijdens de kerst). We kregen namelijk autopech. We konden niet meer schakelen en de Volvo moest mee met de takelwagen en wij zaten voorin. We hebben nu een Volvo v60 die heel fijn is. Onze eigen Volvo moet per oplegger terug naar Oosterbeek. Hier op de camping is het wel prima. We staan met de tent op een groot veld en Joris kan daar lekker voetballen. Het is niet zo zonnig dus we gaan iedere dag iets doen, want het is niet warm genoeg om te zwemmen. Vandaag waren we bij een wijnkasteel. We lezen iedere dag de verhalen over wat je allemaal aan het doen bent. Gisteren dikke file op weg naar Oxford. En vandaag de mijnen. Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s. Over een paar dagen stuur ik weer een mailtje.Veel plezier en dikke zoenen van Joris, papa en mama!

Voor Kjell (29.07.14)
Hallo Kjell!! Hier een berichtje van papa, mama en Hilmar. Alles okee daar? Heb je al Engels gesproken? We hopen dat het vreselijkleuk is en dat het nog vreselijkleuker wordt! Groeten en veeeeeeeeel plezier! Papa, mama, Hilmar (en een paar muizen, je weet wel…)

Voor Rutger (29.07.14)
Ha Rutger, we lezen dat jullie zoveel leuks hebben gedaan. Wij goed aangekomen in Noorwegen en genieten van natuur en mooi weer. Geniet! Xxxx mams paps.

Voor Matthijs (29.07.14)
Hi Thijs, wat hebben jullie alweer veel meegemaakt! Vandaag diep onder de grond en morgen alweer hoog in een achtbaan. We volgen het leuke verslag maar hebben je helaas nog niet veel op de foto’s gezien. Zijn benieuwd naar alle verhalen. Geniet van alles en heel veel plezier!! Ron, Angélique en Claire

Voor StijnB (en alle anderen) (29.07.14)
We lezen dat jullie het heel erg druk en leuk hebben, en we zijn erg benieuwd naar jullie avonturen in de mijn! Geniet ervan en maak er drie weken van die jullie nooit zullen vergeten! Bart, Suzan en Mariken

Voor Joris (en alle leiding) (28.07.14)
Ha Engeland Vaarders! We lezen met veel plezier jullie verslagen en kijken de foto’s! Pas drie dagen weg, maar jullie hebben al zoveel gedaan, het lijkt wel een week! Mooi dat Oxford met punteren gelukt is! Iedereen keurig droog gebleven nemen we aan….. En morgen Down The Mine! Gaaf! Wel even tellen of jullie iedereen hebben … Fijne dagen nog! Es en EJ

Voor Bernard (28.07.14)
Met de IPhone want internet ligt er uit na het noodweer in Arnhem (ook in de rest van het land weeralarm en hagelstenen zo groot als pingpongballen). Je bent toch wel in het water gevallen vanmiddag in Oxford? Of hebben jullie alleen de leiding laten zwemmen? Hier is het doodstil in huis. We volgen jullie op de voet via het verslag op de website. Enjoy yourself! Dikke kus van mama en papa.

Voor Ingeborg (28.07.14)
Bericht voor Ingeborg: Hoi mam, zaterdag lekker gebarbecued met Opa, oma, Jamie, Rob, Jolanda, Max en Fleur. Was erg gezellig. Gister zondag dus weer bij opa en oma gegeten. Jamie is naar Breda voor werk. En ik ben nu maandag onderweg met de trein naar Luxemburg waar ik een nachtje blijf slapen en morgen dinsdag weer terug ga. Oma geeft de beesten te eten en laat de hond uit. Woensdag naar Vacansoleil heen en weer. Maar hoe is het daar? Ik zag dat je over een door getrokken streep heen bent gereden. En volgens mij is het wel flink gezellig. Je moet de groeten hebben van opa, oma, Max, Fleur, Rob, Jolanda en Jamie. Mitchell.

Voor Niels (27.07.14)
Lieve Niels! Hier een berichtje uit een stil huis…. wennen! Wel lekker: die ruimte op de bank:-) !! We volgen natuurlijk het verslag en lezen dat alles goed gaat. Veel plezier! Xx Aniek, Rob en Barbara.