De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Vliegen over de trappersbaan

Het overvliegen was weer zeer geslaagd. Deze keer “stormden” we over, via een mooie trappersbaan (waar de bevers net zo enthousiast overheen renden als de oudere leden!). Bedankt A-team, voor de organisatie!
(als je de foto’s bekijkt als diavoorstelling heb je een beter overzicht)


Airborne 2019

De Airborne is voor de meeste mensen weer achter de rug. Er moet nog wel worden opgeruimd… maar dat gaat lukken. We hielden het helaas niet droog, maar verder was het weer een geslaagde activiteit. [update 17:15 uur]


Sportief begin bij de rsa

De rsa begonnen het nieuwe seizoen met een sportieve opkomst: 30-seconds-op-een-ganzenbordveld. Elk team kon waterballonnen winnen om later bij het trefbal lekker mee te gooien. En in de pauze was er taart.


Uniformruilbeurs

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, gaan ook wij ons langzaam aan voorbereiden op het nieuwe scoutingseizoen. De komende tijd zul je de nieuwe plannen en afspraken hier op de site terug kunnen vinden.
Voor de overvliegers wel vast het volgende. Zij hebben binnenkort een nieuw uniform nodig. De leiding zal je daarover inlichten. Goed om te weten: wij hebben een (bescheiden) ruilbeurs. Heb je een uniformblouse in de aanbieding? Of heb je juist een blouse nodig en wil je geen nieuwe kopen in de ScoutShop? Neem dan contact op ruilbeurs@opv-schoonoord.nl.


Nagekomen berichten zomerkampen

De Havelihorde, Wolvenhorde en RSA zijn terug van hun kampen, maar er worden af en toe nog wat stukjes toegevoegd aan hun verslagen. Als er een update is, lees je dat hier.
Havelihorde: [16 juli], spannende verslagen van dinsdag en donderdag; nu snapt iedereen waar die Witte Wieven ineens vandaan kwamen… Hun verslag is hiermee af.
RSA: [22 juli] Het verslag is compleet en hiermee officieel gesloten.


Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (RSA)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De RSA heeft een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien. Hieronder de link naar hun fotoalbum.


Expeditie RSA zeer geslaagd

De RSA was van 6 t/m 15 juli op expeditie naar Slovenië en Duitsland. Zij hebben elke dag een verslag geschreven, je vindt het op deze pagina. Het was, ondanks de vele regen, een zeer geslaagd kamp, daarom ook op deze plaats heel veel dank aan de begeleiding die er – deels door omstandigheden pas op het laatste moment – meer tijd in heeft gestoken dan je als buitenstaander merkt. Ze doen dat graag, maar toch: fijn dat het zo goed gelukt is!
Tip: wil je sneller de foto’s kunnen bekijken? Zet dan “laat diavoorstelling zien” aan.


Expeditieboekje Slovenië (RSA)

Het expeditieboekje van de RSA is toegevoegd aan hun expeditiepagina. Zij gaan van 6 t/m 15 juli naar Slovenië. Onderstaande foto’s zijn van de expeditie in 2015, we hopen dat het dit jaar net zo leuk wordt1


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Hulp gevraagd: Rabobank Clubkas Campagne en Uniformruilbeurs

Op 18 juni hebben we onze leden gemaild met twee belangrijke vragen: of klanten van de Rabobank svp ook lid van die bank willen worden, zodat ze in september op ons kunnen stemmen, en of iemand beheerder van de uniformruilbeurs wil worden.
Geen e-mail gehad? Of nog geen mail gelezen? Je vindt de tekst ook op deze pagina.


Older Entries »