De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

2021-2022 bijna voorbij...

Het scoutingseizoen 2021-2022 is bijna voorbij. De laatste opkomsten zijn geweest*, we kijken nu alleen nog uit naar de zomerkampen. En die beloven spectaculair te worden! Het beverkampje is al achter de rug, maar de beide hordes en de rsa verheugen zich nog op hun week in Doetinchem, Ermelo en de Ardennen. De padvindsters en verkenners gaan natuurlijk nog naar Engeland! Waar mogelijk zetten we hun belevenissen hier op internet, links staan bovenaan deze pagina.
* de padvindsters hebben nog enkele extra opkomsten


5, 10, 15, 20 en 50 jaar leiding!

Tijdens de “zomerborrel” (de jaarlijkse avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze groep) waren er behalve veel gezelligheid en lekkere pizza’s, ook wat plechtige momenten. We namen afscheid van de leiding die deze zomer stopt, zij kregen van Hugo en Margreet de traditionele pen-met-inscriptie. Iedereen die 5, 10 of 15 jaar leiding is krijgt altijd een speciaal jubileumteken van de groep. Ook dit jaar konden we er weer een paar uitreiken. Er waren ook twee bijzondere insignes: Arno kreeg van Hugo het 20-jaars-insigne en Marlene speldde bij Peter het 50-jaars-insigne op. Beide insignes zijn tot op dit moment uniek…


OPV-Schoonoordcafé

Vrijdag 13 mei vond het eerste OPV-Schoonoordcafé plaats, met een heuse pubquiz, georganiseerd door de stam. Er werd gezellig hard gepuzzeld!


Pannenkoeken eten bij de padvindsters!

Zaterdag 14 mei kun je bij de padvindsters op de Beukelaar tussen 11:00 en 13:00 uur pannenkoeken komen eten. Voor € 7,50 per persoon (graag gepast betalen) krijg je onbeperkt pannenkoeken en wat te drinken. De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkamp. Kom je ook? En neem vooral je vader/moeder/broertje(s)/zusje(s) mee!


2 april: klusdag

De eerste zaterdag van april is onze traditionele “klusdag”, al voeren we die al een aantal jaren op verschillende locaties/dagen uit. Vandaag waren de natte ruimtes van Horst aan de beurt. Erik-Jan heeft die ruimtes met hulp van vier ouders (Helena, Mark, Martijn en Nelleke) stralend mooi schoon gemaakt. Heel hartelijk bedankt, het glimt je tegemoet!


We hebben al veel materiaal voor de boekenmarkt

We hebben al heel veel boeken en platen gekregen voor onze rommelmarkt/boekenmarkt. Heel fijn! Zaterdag 12 maart is begonnen met het sorteren van het materiaal.
Tot half april staan we elke zaterdag tussen 12:30 en 13:00 uur nog op het Raadhuisplein om bijdragen in ontvangst te nemen.


Jaarvergadering achter de rug

Er deden 21 februari ongeveer 30 mensen mee aan de jaarvergadering, onder hen ook enkele ouders. Alle voorstellen van het bestuur zijn aangenomen. Het conceptverslag zal binnenkort naar iedereen worden toegestuurd. Goedkeuring volgt in de volgende jaarvergadering.


RSA heeft een actieve ochtend

Zaterdag 19 februari heeft de RSA een bootcamp-opkomst. En dat is te merken! Na de warming-up volgen allemaal oefeningen op een groot zeil. Maar er zijn ook wat kleinere oefeningen, zoals armpje drukken. De grote vraag is natuurlijk: zouden ze morgen spierpijn hebben?


(Bogen en) buksen bij de RSA

De RSA had 5 februari een “bogen en buksen-opkomst”. Maar ja… de bogen waren bij de indianen… Gelukkig konden ze met de wel beschikbare buksen ook een goede (en heel gezellige) opkomst houden.


Leidingwissel RSA

Zaterdag 29 januari was de eerste “leidingwissel-opkomst”. Van elke speltak bleven één of twee leiding achter, de overige leiding draaide (door loting bepaald) een opkomst mee met een andere speltak.
De RSA maakte programma met Erwin en Matthijs. De uitvoering was in handen van hun eigen Kevin en Pieter: een groot ingrediëntenspel. Dat leverde wonderlijke recepten op die ze misschien ooit nog wel eens gaan uitgeven in een eigen kookboek…


Older Entries »