De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.


 • Zomerkampen

  En nu is het tijd voor de zomerkampen!
  – Havelihorde: zie Wolvenhorde.
  – Wolvenhorde: 7 tot 12 juli naar Putten.
  – Padvindsters: 7 tot 13 juli Dwingeloo
  – Bevers: 12-14 juli in Trappershof.
  – RSA: Praag. Als de datum bekend is voegen we die hier toe.
  – Verkenners: waren van 8 tot 12 mei in Dwingeloo.
  En daarna? Eerste opkomst is 31 augustus (let op bericht leiding voor de locatie!), en de standaard drukke septemberopkomsten zijn: 7 september (Airborne), 14 september (overvliegen) en 28 september (Open Dag). Nieuwe leden zijn van harte welkom op onze Open Dag op 28 september. Nadere informatie volgt.

 • Zomerborrel, pennen en Beukelaar

  28 juni 2024. De dag van de zomerborrel voor leiding en overige vrijwilligers, afscheid-met-bijbehorende-pennen van vertrekkende leiding (Erwin, Tristan, Lex, Krista, David en Lars: bedankt voor alles wat jullie voor de groep hebben gedaan!) en afscheid van de Beukelaar. We zaten daar alleen nog met de padvindsters, stam en stes. Zaterdagmorgen zijn alle spullen (toch nog meer dan verwacht) verhuisd.

 • Robert Klomp ere-lid

  28 juni 2024. Onze jaarlijkse “zomerborrel”, een gezellige avond voor leiding en overige vrijwilligers van de groep. Er wordt die avond ook altijd aandacht besteed aan de leiding die, vaak al jaren achter elkaar, veel voor ons heeft gedaan. Dit jaar was er een zeer bijzondere vermelding: Robert Klomp is benoemd tot ere-lid van onze groep!  We kennen hem als technische man, geluidsman, beheerder van twee clubhuizen… maar Robert heeft meer gedaan. Na zijn tijd als jeugdlid was hij verkennersleider, rowanbegeleider,  en waardevol “manusje van alles” voor velen. Hij heeft voor elk technisch probleem een oplossing en is altijd bereid dat per direct te regelen. Het ere-lidmaatschap is hem dan ook van harte gegund! 

 • Nieuwe foto’s toegevoegd …

  … in het album van de kijkopkomst verkenners, jubileumdag Neder Veluwe en mini-jotihunt.

 • Mini-jotihunt (pv, v en rsa)

  [Update 20 juni, nieuwe foto’s] 8 juni 2024, de verkenners, padvindsters en rsa hebben een gezamenlijk programma: de mini-jotihunt. De teams moesten via puzzels (elk kwartier een nieuwe) de locatie van verschillende vossen zien te achterhalen, met behulp van een grote kaart van Oosterbeek en Doorwerth. Zodra ze de locatie gevonden hadden konden ze ze met de fiets op gaan zoeken. Ondertussen waren er ook creatieve opdrachten, in thema superhelden. Het was, met dank aan de zich steeds verplaatsende vossen, een leuke opkomst!

 • Neder Veluwe 50 jaar

  [Update 20 juni, nieuwe foto’s] 1 juni 2024. De regio bestaat 50 jaar en dat wordt groots gevierd in Ede. Het feestterrein ligt vlak achter het station, dus wij gaan er met de trein naar toe. Wat op zichzelf ook al een uitje is! Het werd een gezellige middag, met spelen voor elke speltak en na afloop een barbecue en feest voor alle leiding en de reünisten van het districts/regioteam.

 • Belangrijke stap gezet

  25 mei 2024. We zijn weer wat dichter bij de verkoop van de Beukelaar gekomen.
  De voorgeschiedenis is om een groot aantal redenen lang, heel lang. Alle betrokken partijen moeten vanzelfsprekend instemmen en hebben bedenktijd nodig. Er zijn gemeentelijke, provinciale, landelijke en milieu-regels. Het proces lijkt daardoor af en toe stil te liggen, maar achter de schermen is steeds hard doorgewerkt.
  Vandaag is er een belangrijke stap gezet: de ledenvergadering is accoord gegaan met de verkoop. Dat betekent dat het bestuur nu verder mag gaan. En dan zou het zomaar “ineens” deze zomer geregeld kunnen zijn.
  Vanzelfsprekend zijn er bij een aantal mensen “gemengde gevoelens”. Het is toch het gebouw waar je jarenlang kabouter, padvindster of sherpa bent geweest. Maar dat is slechts één aspect. Alle andere aspecten zorgden ervoor dat de aanwezigen op de ledenvergadering unaniem gekozen hebben voor verkoop.

 • 25 mei: kijkopkomst!

  Zaterdag 25 mei is de zogenaamde “kijk-opkomst”, de oudste leden van een speltak gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar gaan overvliegen. Een mooie gelegenheid om vast kennis te maken met de nieuwe groep/locatie/leiding en bovendien iets minder spannend omdat de oudsten van die speltak die dag ook bij een andere speltak zijn!
  Als het goed is zijn alle potentiële overvliegers ingelicht door de eigen (of de toekomstige) leiding. Heb je nog niets gehoord? Neem dan even contact op met je eigen leiding! Op dit lijstje zie je om wie het gaat.

 • RSA of bevers?

  Zaterdag 11 mei was de RSA-opkomst op Trappershof. Hun programma was er perfect op aangepast: ze hielden een opkomst die de bevers ook gedaan zouden kunnen hebben. De RSA is er niet aan gewend om samen met de bevers en de Haveli op één locatie te zijn, maar ze vonden het een erg gezellige ochtend!

 • Extra jaarvergadering ivm Beukelaar

  Zaterdag 25 mei is er van 13:00 – 13:30 uur is op Trappershorst een extra jaarvergadering gepland i.v.m. de mogelijke verkoop van de Beukelaar.