De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Pannenkoeken bij de padvindsters

Zaterdag 14 oktober houden de padvindsters weer hun pannenkoekenactie. Leuk, gezellig en lekker. Tussen 11:00-14:00 uur mag je op de Beukelaar voor € 7,50 per persoon onbeperkt pannenkoeken komen eten! De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkas. Kom vooral langs en geef het door aan andere pannenkoekliefhebbers!


Geslaagde Open Dag

Ons A-team had 30 september weer een zeer geslaagde Open Dag georganiseerd. De jongste leeftijdsgroepen (bevers en beide welpenhordes) speelden een groot ganzenbordspel met allemaal leuke onderdelen als huttenbouwen, buttons knutselen, vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Ondertussen hielden de padvindsters, verkenners en rowans/sherpa’s hun eigen opkomst bij de kampvuurkuil. Daar werden allemaal lekkere dingen gekookt! Na afloop was de eerste voorbespreking van de ledenvergadering van eind oktober.
Open Dag gemist en toch belangstelling voor onze groep? Als je een mailtje met naam en geboortedatum stuurt, dan verwijzen we je door naar de juiste speltak. Daar mag je dan een paar keer mee komen doen.


Nieuwe ramen in achtergevel Trappershorst

Zaterdag 23 september zijn de nieuwe dubbele glas-in-lood-ramen op Trappershorst geplaatst. En hoewel de oude achtergrondfoto’s helemaal niet lelijk waren… gaat er toch niets boven een “echt” uitzicht, dat bovendien zorgt voor veel meer licht in de hal! Heel veel dank aan de sponsor: Firma van der Staaij, ambachtelijke restauraties. We zijn er heel blij mee!


Rabostemmers: bedankt

Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! Alle stemmen leveren ons geld op, geld dat wij goed kunnen gebruiken. De bekendmaking van de opbrengst is op donderdag 12 oktober (digitaal), in aanwezigheid van Annemiek van Vleuten. Je kunt je daarvoor aanmelden via deze link.


Vrolijke boel bij de RSA

De RSA hield 16 september 2023 hun kennismakingsbijeenkomst. Veel overvliegers, dus veel nieuwe namen. Het werd een vrolijke boel met allemaal leuke spelen!
Zij hebben ook hun programma voor de komende maanden doorgegeven.


RSA weer op de banken

Bij het overvliegen horen speciale tradities. Eén ervan is dat de rsa de banken buitenzet om vandaaruit naar het programma te kijken… De meeste foto’s van het overvliegen van 9 september staan in het groepsfotoalbum.


Overvliegen in winterse sferen

We hadden gewaarschuwd: het weerbericht sprak van tropische temperaturen maar wij verwachtten sneeuw. En dat kwam uit… Het overvliegen-2023 was een groot succes. De overvliegers gingen op ski’s naar een springschans waar ze met sneeuwballen werden bekogeld. Vervolgens mochten ze op de slee door een heuse sneeuwbui naar een glijbaan. En de pechvogels… werden daarna vol enthousiasme natgegooid 😉 Dank je wel, A-team, het was weer leuk!
[Heel veel nieuwe foto’s in het album! 11.09.23]


Overvliegen

Het weerbericht spreekt over tropische temperaturen aan het eind van de week… wij hebben ons overvliegprogramma in thema “après-ski”! Zaterdag 9 september is het overvliegen voor alle speltakken op Trappershorst. De opkomsten zijn ’s morgens op de normale tijden, je krijgt daar alle informatie over van je eigen leiding (Wolvenhorde: vanaf 10 uur). Zie ook de overvliegpagina.


Airborne!

2 september 2023 was de Airborne. De “nieuwe airbornecommissie” kan tevreden zijn. Het was weer een goed georganiseerde activiteit. Met veel dank natuurlijk aan iedereen die iets op de Bilderberglaan en/of de Duno heeft gekocht. De opbrengst is bekend gemaakt tijdens het overvliegen en heeft al onze verwachtingen overtroffen! Tot volgend jaar! [3 nieuwe foto’s 10.09.23]


Expeditie RSA

De expeditie van de RSA is achter de rug. Zondagavond zijn ze in de stromende regen weer veilig teruggekomen bij Trappershorst. Hoewel de zaterdag nog ontbreekt in het verslag, sluiten we het nu af. Van alle andere dagen staan de leuke foto’s en het verslag op deze pagina. Dank je wel Anne, Max, Robert en Ruurd voor het begeleiden van het geslaagde kamp. Tijd om uit te rusten en na te genieten!


Older Entries »