De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Kijkopkomst

Zaterdag 25 mei is de kijkopkomst: de dag dat alle oudste jeugdleden van een speltak (samen met iemand van de eigen leiding) gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar toe gaan. Leuk om vast kennis te maken! Zodra er meer bekend is over het overvliegen kun je dat op deze pagina terugvinden.


We kunnen ook serieus zijn

Tijdens de groepsraad van 17 mei werden door leiding en bestuur serieuze discussies gevoerd. En toch was het een gezellige avond!


RSA op de Rhederhei

Zaterdag 11 mei oefende de RSA voor hun expeditie deze zomer. Lopen met de rugzak. Het was een schitterende looptocht op de Rhederheide bij Velp!


Groot Herdenkingsspel (pv, v en rsa)

Zaterdag 4 mei speelden de verkenners, samen met de padvindsters en de rsa, een groot herdenkingsspel in Oosterbeek. In groepjes gingen ze langs een aantal belangrijke Airbornemonumenten, waar posten stonden waar je punten kon verdienen. Een koude, maar geslaagde ochtend!


Geslaagd "bouw-kampvuur" (2)

En nu met de foto’s! Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van die kampvuur!


Geslaagd "bouw-kampvuur" (1)

Het groepskampvuur op 6 april was erg geslaagd. Buurman en Buurman hebben heel erg hun best gedaan om voldoende klussers bij elkaar te krijgen voor onze komende verbouwingen… In het bericht hierboven staat de link naar de foto’s. Voor nu in elk geval ook al het mooie groepslied. En natuurlijk onze dank aan iedereen die heeft geholpen om dit kampvuur tot een succes te maken!


Vlagverrassing

Wat een verrassing vanmorgen! Heel veel dank aan de ouders van Mark Spitman die vanuit hun bedrijf (lijstenmakerij Van Norden in Oosterbeek) een nieuwe lijst gesponsord hebben voor onze oude vlag. Zaterdag 6 april is de vlag weer teruggeplaatst boven de haard in Trappershorst. Een waardig gezicht op het verleden van de vereniging.


Kampvuur met Buurman en Buurman

Zaterdag 6 april hebben we met de hele groep (én Buurman en Buurman) een groot kampvuur op Trappershorst. We verzamelen om 18:30 uur, het kampvuur is rond 20:30 afgelopen. Het plaatje is een beetje donker, maar… het is zomertijd. En dus zal je nog heel veel kunnen zien!


Serieuze vraag: "hulp bij huisvesting" gezocht

Op 24 januari en 17 maart hebben we er alle ouders/verzorgers over gemaild, maar hierbij het verzoek ook nog een keer op de site: hoewel er al veel hulp is aangeboden, zoeken we toch nog naar mensen met specifieke deskundigheid die ons (af en toe) willen/kunnen helpen. Bijvoorbeeld: iemand die juridische teksten rondom erfpacht e.d. kan “lezen”, iemand met contacten in inzichten rondom vastgoedfuncties en waarde, iemand voor het ontwerpen/indelen van gebouwen, enz. Alle gevraagde deskundigheden en de omschrijving vind je op de speciale pagina.


Jaarvergadering 2019

De jaarvergadering 2019 is achter de rug. De stukken kun je teruglezen op deze pagina. Daar staat nu ook het conceptverslag (goed te keuren in 2020) en de inmiddels goedgekeurde verslagen van 2018. [de foto is van de jaarvergadering in 2010; buiten op het plein!]


Older Entries »