De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Je kunt weer stemmen op RaboClubSupport

Van 4 t/m 24 oktober kun je via RaboClubSupport weer op ons stemmen! Het is heel makkelijk én… wij zijn er blij mee, want het levert ons elk jaar een mooi bedrag op. Meer info vind je hier.
Als lid van de Rabobank Arnhem e.o. (incl. Renkum) krijg je drie stemmen die je mag verdelen over drie verenigingen naar keuze. Wij zijn blij met elke stem die we krijgen! Geen klant bij de Rabobank? Geen probleem, vraag gewoon familie/buren/kennissen die wél lid zijn of ze op ons willen stemmen.We verkopen weer violen!

De jaarlijkse violenactie van de verkenners is weer gestart.
Voor klanten is het heel makkelijk: er is een bestelformulier met daarop de betaalmogelijkheid en meer informatie. De kosten zijn 3,50 per 6 stuks (halve tray). Ze worden, in de gemeente Renkum, op 2 oktober thuisbezorgd.
Voor de verkenners is het fijn als zoveel mogelijk mensen bestellen, de opbrengst is voor hun grote Engelandkamp. Geef het dus door aan al je bekenden en familie! Meer info via violen@opv-schoonoord.nl"Wil jij ook overgesjoeld"?

Zaterdag 11 september was het overvliegen. Dit jaar waren we bij het moskoepeltje waar het A-team een heuse sjoelbaan had gebouwd. Alle overvliegers mochten “over-sjoelen” op gekleurde opblaasbanden. Weggeduwd door de oude leiding, getrokken door de nieuwe leiding. Het was een kleurrijk, spannend (voor de jongsten) en kletsnat (voor de oudsten) spektakel. Met ook deze keer veel dank aan de leden van het A-team voor al het werk dat ze er aan hebben gehad. [update zaterdagavond 19:55: een paar nieuwe foto’s]


Herdenking Strijd om Oosterbeek

Zondag 19 september a.s. is er van 11:00 -15:00 uur een speciaal programma voor padvindsters/verkenners/rsa over de herdenking van de Strijd om Oosterbeek.
Remco en Pepijn hebben samen met de Stichting War Department een programma gemaakt waarin je alles zelf kunt beleven. Je mag de mensen van de stichting ook alle vragen stellen die je maar kunt bedenken over dit onderwerp. Meer informatie op deze pagina. Let op: opgeven kan tot uiterlijk woensdag 15 september en alleen via deze link.


We gaan weer beginnen!

Zaterdag 4 september 2021 is het nieuwe scoutingseizoen begonnen.
We hebben er zin in!
Na deze eerste opkomst is er 11 september overvliegen en op 18 september is de Open Dag.


RSA gaat met de trein op expeditie

Van 2 tot 8 augustus 2021 kampeerde de RSA in Capelle aan den IJssel op het ScoutCentrum Rotterdam. Ze hebben een geweldige (en feestelijke) week gehad. Op 8 augustus komen ze terug op station Oosterbeek. Anienke, Dorien, Emma, Max en Ricardo: bedankt voor al het werk dat jullie voor dit kamp hebben gedaan. Sterkte met de laatste (opruim-)loodjes! [toch nog een kleine update: 09.08.21]


Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


RSA gokt dat het een lieve lust is ...

… en krijgt te maken met een enorme inflatie. Maar ja, dat hoort bij een echte casino-opkomst. Zaterdag 5 juni werd er fanatiek gegokt bij Trappershorst (en er kwamen dus stiekem extra waardebriefjes in het spel…).


Wasstraat en poffertjes bij de RSA

De RSA had 29 en 30 mei een weekendkampje. ’s Middags werkten ze in een heuse autowasstraat-drive-thru. Compleet met hogedrukspuiten en vele emmers en sponzen en een poffertjeskraampje voor de liefhebbers. De actie leverde een mooi bedrag op voor hun zomerkamp. Daarna zetten ze de tenten op voor hun weekendkampje. Het was prima weer om de tenten te proberen!
Tot slot natuurlijk: heel hartelijk dank aan iedereen die bij ons zijn of haar auto heeft laten wassen!


NL-doet bij ons

Zaterdag 29 mei hebben we in het kader van NL-doet al onze gebouwen van Led-lampen voorzien. Bij Trappershof heeft een aantal vrijwilligers het bos opgeknapt zodat je daar nu weer goed kunt spelen. Het was een nuttige dag, er is hard gewerkt, dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


Older Entries »