De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Trappershorst als **** locatie! (verkenners en rsa)

De verkenners hielden 12 januari samen met de rsa kookwedstrijden. Leuk om te doen, goed om te oefenen en natuurlijk ook gewoon handig om te kunnen koken. Aan het eind van de ochtend stelde de jury vast dat je Trappershorst beslist een sterrenrestaurant mag noemen, iedereen had enorm zijn best gedaan!


Het jaar begonnen met een LAN-party (rsa)

De RSA begon het nieuwe jaar met een LAN-party op de Beukelaar. Lekker een weekendje gamen! [10.01.19 aangevuld met enkele nieuwe foto’s]


Zomerkampdata

In dit bericht komen de data van de zomerkampen te staan. Op dit moment (07.01.19) zijn bekend:
– bevers: nog niet bekend
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019
– rsa: nog niet bekend


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


[Update] Deftig doen in Monte Carlo (verkenners en rsa)

De verkenners en de rsa speelden 8 december een themaspel waarin iedereen zich lekker had uitgeleefd. Het begon al met de uitnodiging die zeer de moeite van het lezen waard is!
Samengevat waren ze op zoek naar een echtgenoot voor de prinses van Monaco. Een prins die aan een aantal eisen moest voldoen: er netjes uitzien, goed kunnen spreken, jagen, cocktails maken en met mes en vork tompoucen kunnen eten. Het werd een chique ochtend! [Update: nieuw foto’s tussengevoegd!]


Bestel heerlijke oliebollen en appelbeignets

Ze zijn er weer, de overheerlijke oliebollen en appelbeignets die wij verkopen om onze Engelandreizen mogelijk te maken. Het bestellen zit er weer op, nu nog uitleveren en dan op naar het nieuwe jaar!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Paintball-opkomst RSA

De RSA ging 24 november paintballen. Er werd “hevig gevochten” tussen het rode en het blauwe team, maar het resultaat was natuurlijk gewoon een leuke opkomst met een vrolijke groepsfoto tot slot!


Installatieweekend rsa

De RSA heeft 17 en 18 november hun installatieweekend. Geschminkt in alle kleuren van de regenboog moeten de eerstejaars eerst over een mooie touwbaan heen. Ze kunnen het! Daarna volgde een lang avond-/nachtprogramma, oa. met een dropping. Zondag is iedereen, ook de waarnemend begeleiding, geïnstalleerd.  [geplaatst 18.11.18 om 21:30 uur]


Older Entries »