De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

OPV-Schoonoord-café

Na het geslaagde vrijwilligersweekend volgde 25 november nóg een leuke activiteit voor onze vrijwilligers: het OPV-Schoonoord-café. Het werd een gezellige avond met een vol spelletjesprogramma in Sinterklaasstijl. Anouk, Eva, Luc en Maron: bedankt voor de organisatie!


Vrijwilligersweekend geslaagd

Van 4-6 november waren, in wisselende samenstelling, heel veel leiding en vrijwilligers van onze groep naar het vrijwilligers-/trainingsweekend in Lunteren. Er was een groot aantal activiteiten georganiseerd. Ze bespraken serieuze onderwerpen (quiz, workshops), waren actief (polonaise lopen of vreemde groepsfoto’s maken) en deden vooral leuke dingen (casino-avond en lekker eten). Met dank aan het begeleidingsteam (Hugo, Margot, Margreet, Patricia en Remco) voor de organisatie, de deelnemers waren erg enthousiast!


Beetje aangebrand? (RSA)

Op 5 november waren er geen opkomsten, alle leiding was naar een vrijwilligersweekend. Maar… de RSA was de uitzondering. Zij hadden een zeer geslaagde opkomst, al was het brood uiteindelijk wel een beetje aangebrand…


Griezelen op Horst (Haveli, Wolvenhorde, RSA)

Zaterdag 22 oktober was het heel griezelig op Horst. De Havelihorde en de Wolvenhorde werd gevraagd te helpen de RSA-leden (die in zombies waren veranderd) te redden. Dat was best wel eng en helemaal niet makkelijk… maar natuurlijk is het gelukt. Na een paar uur was iedereen weer mens en konden ze de geslaagde opkomst afsluiten met een kampvuur en warme chocomel. Het verslag en de foto’s zijn van de Havelihorde.


RSA: nieuwe Ridders van den Doorenweerth

Op 1 oktober zijn er bij de RSA weer veel nieuwe Ridders van den Doorenweerth welkom geheten. Nadat ze de wet hadden opgehaald volgde de plechtige ceremonie, compleet met belofte en het “tot ridder slaan”. Met natuurlijk een geslaagd feest tot slot.


Programma's bijna klaar

En nu gaat het snel. De programma’s voor het eerste deel van het scoutingjaar zijn bijna compleet: de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters (t/m oktober), de verkenners, de RSA, stam en stes hebben hun programma gemaakt. We wachten alleen nog op de informatie van de bevers en de padvindsters (vanaf november). [update 06.10.22]


Beetje nat overvliegen

Is het overvliegen in het water gevallen? Nee, in tegendeel. Het was een zeer geslaagde ochtend. Weliswaar ging het regenen, maar het grootste deel van de waterpret was gepland (en staat al jaren in het draaiboek). Met dank aan het A-team voor de organisatie, jullie konden het niet helpen dat het programma vanwege de regen binnen moest worden afgesloten…
Hieronder niet alleen het algemene groepsalbum, maar bij uitzondering ook de albums van alle speltakken (algemeen, bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners, rsa)
[update 14.09.22 11:00u]


Het heeft Zijne Majesteit behaagd...

… om Peter Krechting te benoemen tot lid in de Orde van de Oranje Nassau. Jawel! En daar zijn wij (en de Voedselbank, basisschool De Kameleon en alle familie en vrienden) heel trots op. Gefeliciteerd Peter!
In de Gelderlander. [Update 10.09.22 20:00]


Hoera, het is weer Airborne!

Hoera, op 3 september was het weer Airborne! Dat is om veel redenen heel fijn. Wij zijn er in elk geval blij mee vanwege de opbrengst van onze verkoopstands. We hebben dat geld hard nodig! En daarom was er de afgelopen weken al weer heel hard gewerkt door de voorbereidingscommissie. Op de dag zelf waren zoveel mogelijk leid(st)ers (en een aantal jeugdleden) ingeschakeld om op de Bilderberglaan en de Duno te helpen. Het werd een warme, geslaagde dag. ’s Avonds bleek dat we méér hebben verdiend dan de vorige keer, daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. Met dank aan iedereen die iets bij ons heeft gekocht!
[Update: 4 september 08:30 uur]


En voor je het weet is het september...

We hebben gelukkig nog even vakantie om uitgebreid na te genieten van alle geweldige zomerkampen. Omdat de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen altijd nogal hectisch zijn, hierbij vast een overzichtje:

  • 27 augustus: eerste opkomst (eigen leiding stuurt bericht; lees dat goed, want de Beukelaar en Trappershorst zijn niet beschikbaar!);
  • 3 september: Airborne (geen opkomst); alle leiding staat in onze stands op de Bilderberglaan en de Duno;
  • 10 september: overvliegen/overlopen; het programma is inmiddels bekend; de gegevens op deze pagina worden nog aangevuld; ook ouders/broertjes/zusjes zijn die ochtend van harte welkom;
  • 17 september: tussen 09:30 en 12:00 uur: open dag in de eigen speltakken (OP TRAPPERSHORST!); iedereen is van harte welkom om langs te komen; éérder is vanwege de drukke voorgaande weken niet mogelijk.

Older Entries »