De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Vogelhuisjes bij de RSA

De RSA verkoopt weer vogelhuisjes! Tot 17 april 2021 kun je ze à € 10,= per stuk bestellen via vogelhuisjes@opv-schoonoord.nl. Meer informatie op deze pagina.


De RSA puzzelt op de Beukelaar

Vanwege de Open Dag had de RSA 20 maart opkomst op de Beukelaar. Daar probeerden ze de codes te ontcijferen die nodig waren om de sleutel van de kast te vinden… Spoiler: natuurlijk is het gelukt!


Open Dag

Wij deden op 20 maart mee aan het Coronaprogramma van het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum. Klik voor alle informatie: op deze pagina.


Trappershorst is jarig

Op 17 maart 1951 werd Trappershorst geopend. Vandaag bestaat het gebouw dus 70 jaar. Hoera!


Een jaar lang oude foto's

Deze maand hebben we een jaar met de coronamaatregelen te maken. Om scouting in beeld te houden plaatsten we begin maart 2020 in dit album twee “historische” foto’s. Vanaf 16 maart volgde elke dag (!) een herinnering aan een van onze activiteiten. Steeds van de juiste dag/maand maar uit een ander jaar. Veel jaarlijks terugkerende gebeurtenissen kwamen voorbij: patrouilleweken, scoutingwedstrijden, zomerkampen, dagjes uit, airborne, installatie, sinterklaas, boerenkool, musical, rommelmarkten, Engelandkampen, enz. enz. Op facebook staan ze in een apart fotoalbum. Op instagram staan ze tussen onze actuele foto’s in.
De foto van 15 maart 2008 de laatste in deze reeks: ruim 365 foto’s uit 47 verschillende jaren, van heel veel activiteiten en zo goed mogelijk gespreid over alle speltakken. Er zijn natuurlijk nog veel meer foto’s. Wellicht volgt nog wel eens een nieuwe serie.


Jaarvergadering

De jaarvergadering vond dit jaar digitaal plaats op maandag 1 maart 2021, van 20:00 – 21:30 uur. Alle informatie, inclusief het conceptverslag, vind je op deze pagina.


Bestuursmutaties

Tijdens de (digitale) jaarvergadering van 1 maart 2021 is Tijmen benoemd als secretaris van het bestuur. Hij volgt Remco op, die binnen de groep andere dingen gaat doen.
Margreet is niet gestopt als groepsbegeleider maar gaat haar plaats in het bestuur delen met Hugo.
Lex was al gestopt als bestuurslid, in de groepsraad van 5 februari zijn Luc, Max en Pepijn als zijn opvolgers benoemd.


Statiegeld bij de Coop

Heb jij je lege flessen/kratten al naar de Coop gebracht?
Van 1 januari t/m 31 maart 2021 zijn wij het “goede doel” bij de Coop-statiegeld-actie. Je kunt je statiegeldbonnetjes inleveren en… de Coop verdubbelt uiteindelijk de opbrengst. We hebben nog een maand om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. We rekenen er op dat ook jij meedoet! (en je familie/kennissen/buren natuurlijk)


RSA bakt cupcakes

De meeste speltakken hebben “cupcakes versieren” wel eens op het programma staan, bij de rsa was het 20 februari 2021 “cupcakes bakken”. Op houtvuur natuurlijk. Ze zijn goed gelukt en smaakten heerlijk!


Winterpret bij de RSA

Op 13 februari mogen we weer fysiek bij elkaar komen. Met hulp van Rein en Hugo (waarvoor nogmaals dank!) bouwen we twee enorme katapulten in de sneeuw. Er staat een filmpje op facebook.


Older Entries »