De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.


 • Jaarvergadering 2024

  2 maart 2024 is de jaarvergadering. De agenda en bijbehorende stukken zijn inmiddels per e-mail aan alle leden gestuurd. Let op: de vergadering is van 12:45 tot 14:15 uur op Trappershorst! Geen stukken ontvangen? Neem contact op met de secretaris of de penningmeester!
  Op de agenda staan o.a. het onderbrengen van Trappershorst en Trappershof in de beheerstichting, benoeming nieuwe secretaris (van de vereniging/stichting, niet alleen van de Havelihorde), herbenoeming vertegenwoordigers groepsraad in het bestuur, benoeming groepsontwikkelaar en financiën van zowel de vereniging als de stichting. De link naar een aantal stukken staat op deze pagina.

 • Sherpa’s in Adelboden (1980)

  Zo af en toe… komen we foto’s tegen die in een apart internetalbum geplaatst kunnen worden. De sherpa’s van de Schoonoordgroep gingen van 28 juni tot 11 juli 1980 naar Our Chalet in Adelboden. De foto’s (veel gescande dia’s) zijn ruim 40 jaar oud, de kleur is soms vreemd en de scherpte zou ook beter kunnen. Toch geven ze een goed beeld van hoe het toen was. Was jij er bij? Of was je moeder/tante/oma/buurvrouw in die periode sherpa? Geef dit bericht dan vooral aan hen door!

 • Vertrouwenspersonen

  Per 2 februari 2024 hebben wij twee vertrouwenspersonen: Agnes Linders en Willem Kelderman. Aarzel niet om contact met hen op te nemen als je denkt dat dat nodig is (of als je het gewoon prettig of gezellig vindt). Hun gezamenlijke e-mailadres is: vertrouwenspersoon@opv-schoonoord.nl

 • Winterfestijn met sneeuw en ijs

  [update 25/01 13:00] Zaterdag 20 januari 2024: winterfestijn. Al lang geleden gepland en zowaar… met sneeuw en ijs! De meeste mensen lieten zich daar gelukkig niet door weerhouden om naar Trappershorst te komen. Het was een geslaagde activiteit, met wat spelletjes, veel gelegenheid om bij te kletsen en natuurlijk Glühwein en warme chocolademelk bij een vuurtje. Na afloop is er nog een gezellige (en lekkere, prima verzorgde!) maaltijd voor de leiding.

 • Winterfestijn

  Zaterdag 20 januari is het Winterfestijn, een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst voor de hele groep: alle speltakken, vrijwilligers en ouders. De opkomsten van elke speltak eindigen om 16:30 uur bij Trappershorst. Daar kun je met een kopje warme chocolademelk of glühwein gezellig bijkletsen. Ook is er een aantal activiteiten. Leuk voor het hele gezin! Voor de vrijwilligers is er daarna nog een maaltijd en een avondprogramma. [de foto is van 21 januari 2023]

 • Dank je wel!

  30 december. Gezellige drukte op Trappershorst. De oliebollen en appelbeignets zijn gearriveerd, de bestellingen worden klaargemaakt. Heb je nog vragen? Graag uitsluitend via het jeugdlid bij wie je hebt besteld of per mail aan oliebollen@opv-schoonoord.nl . Heel fijn dat zoveel mensen bij ons oliebollen hebben besteld!

 • Boerenkoolfuif!

  [Update 20.12.23] Heel veel nieuwe foto’s in het album van de boerenkoolfuif van 16 december. Het was een zeer geslaagde dag met een groot gokfestival, heerlijke boerenkool en voor de padvindsters en verkenners een spel van de rsa tot slot. Met opnieuw dank aan het A-team voor de organisatie!

 • RSA-kunst

  Op 11 november staat bij de RSA “graffiti” op het programma. Zouden ze wat moois maken? Ze zijn in elk geval enthousiast begonnen!

 • Jotihunt

  Op 21 en 22 oktober doen we mee met de Jotihunt, een digitale vossenjacht in de provincie Gelderland [beetje vergelijkbaar met de Cyberhike van vroeger]. Als Pirates of de Carribbean maken we veel mee. Op Hof, onderweg en op de verschillende locaties. DZondag volgde de uitslag. We eindigden misschien niet zo hoog… maar we wonnen wel de sportiviteitsprijs! En we hebben een erg leuk weekend gehad. [update zondag, 21:30, slotfoto]

 • Rabostemmers: bedankt

  Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! We hebben 12 oktober maar liefst € 673,46 euro mogen ontvangen. Daar kunnen we weer iets leuks van doen! Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer op jullie rekenen.