De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Kunstwerken op anderhalve meter? De RSA kan dat.

Kunstwerken maken op anderhalve meter? Het kan! Met een kwast aan een stok en verf in een waterballon heeft de RSA elkaar versierd en een meesterwerk voor in het lokaal gemaakt.


Oud-Hollandse spelletjes (rsa)

Ze hebben nog geen officieel programma, maar het plezier is er niet minder om. De rsa-leden deden 23 mei allerlei oud-Hollandse spelletjes. Maar dan wel de moeilijke variant, want spijkerpoepen-met-een-blinddoek is bepaald niet makkelijk!


Oeps, dat ging niet helemaal goed ...

Zaterdag 2 mei zijn de Wolvenhorde, de padvindsters en de verkenners weer begonnen. Daar is iedereen heel blij mee! Het waren geslaagde opkomsten. Komende zaterdag volgen de bevers, de Havelihorde en de rsa.
Alle ouders hebben per mail de regels ontvangen waar wij ons aan hebben te houden. Lees die ook voor komende zaterdag svp nog even heel goed door.
We hebben namelijk van de gemeente een waarschuwing gekregen dat de brengende en halende ouders zich afgelopen zaterdag niet goed aan de regels hebben gehouden. Als dit komende zaterdag weer gebeurt dan krijgen we een stevige boete. Dat is jammer en natuurlijk niet nodig. Dus… alsjeblieft: lees de mail nogmaals goed door! De tekst staat ook op deze informatiepagina.


Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen “gewone” scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Uit heel veel jaren en van heel veel speltakken. Je vindt ze ook op facebook en instagram.


We gaan weer beginnen!

Hoera! Per 2 mei gaan we weer beginnen! Weliswaar met zeer strikte regels, maar toch.
Iedereen is hier deze week per e-mail over geïnformeerd. We vragen je zeer dringend om de in de brief aangegeven regels nauwkeurig na te leven.
Op 2 mei starten de Wolvenhorde, padvindsters (’s middags) en verkenners (’s avonds). De bevers en Havelihorde beginnen 9 mei. Van de rsa is op dit moment nog niets bekend.


Onkruid klussen

Waar mogelijk gaat het klusteam in deze periode gewoon door. Zaterdag 11 april is er heeeeel veel onkruid weggehaald achter Horst. Dat ziet er heel anders uit! Heel veel dank aan de harde werkers!!! Omdat het onkruid alleen wegblijft als er veel over gelopen wordt  (en het natuurlijk een stuk netter is), parkeren we daarom – zodra de opkomsten weer beginnen – onze fietsen áchter Trappershorst. Alvast bedankt voor je medewerking.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 


112 stuks voorbereid, gemaakt en uitverkocht! (rsa)

De vogelhuisjes zijn uitverkocht!
Het is gelukt, de rsa heeft 7 maart meer dan 100 (!) verkochte vogelhuisjes afgemaakt en uitnodig bezorgd. [zo hadden ze die dag gelukkig programma…] Met heel veel dank aan het klusteam voor al het voorbereidende werk en natuurlijk alle mensen die een huisje hebben gekocht!
NB: op deze pagina staat de gebruiksaanwijzing die is meegeleverd.


Mezen-nestkastjes te koop bij de RSA

Koolmezen zijn nuttig bij de bestrijding van de eikenprocessierups. Hoe meer koolmezen, hoe beter dus. De verkenners hebben vorige week 20 nestkastjes gemaakt die rondom onze gebouwen worden opgehangen. De RSA maakt er 7 maart 2020 nog eens 100 bij. Deze kastjes zijn voor 10,= per stuk te koop. Zo houden ze er ook iets aan over voor hun internationale kamp deze zomer.
Belangstelling? Alle info staat op deze pagina. Het e-mailadres is vogelhuisjes@opv-schoonoord.nl


Lasergamen op Hof (rsa)

De rsa had 15 februari gelukkig toch programma: lasergamen! Trappershof was voor de gelegenheid volledig verbouwd tot “oorlogsterrein”. Het ging er hard aan toe, het was een spannende strijd maar… een geslaagde opkomst!


Older Entries »