De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

RSA gaat met de trein op expeditie

Maandag 2 augustus 2021 is de RSA met de trein vertrokken richting Rotterdam. Ze kamperen deze week op het Scoutcentrum in Capelle aan den IJssel.


Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


RSA gokt dat het een lieve lust is ...

… en krijgt te maken met een enorme inflatie. Maar ja, dat hoort bij een echte casino-opkomst. Zaterdag 5 juni werd er fanatiek gegokt bij Trappershorst (en er kwamen dus stiekem extra waardebriefjes in het spel…).


Wasstraat en poffertjes bij de RSA

De RSA had 29 en 30 mei een weekendkampje. ’s Middags werkten ze in een heuse autowasstraat-drive-thru. Compleet met hogedrukspuiten en vele emmers en sponzen en een poffertjeskraampje voor de liefhebbers. De actie leverde een mooi bedrag op voor hun zomerkamp. Daarna zetten ze de tenten op voor hun weekendkampje. Het was prima weer om de tenten te proberen!
Tot slot natuurlijk: heel hartelijk dank aan iedereen die bij ons zijn of haar auto heeft laten wassen!


NL-doet bij ons

Zaterdag 29 mei hebben we in het kader van NL-doet al onze gebouwen van Led-lampen voorzien. Bij Trappershof heeft een aantal vrijwilligers het bos opgeknapt zodat je daar nu weer goed kunt spelen. Het was een nuttige dag, er is hard gewerkt, dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


Auto wassen en poffertjes eten (RSA)

Zaterdag 29 mei houdt de RSA een auto-was-actie om geld op te halen voor hun zomerkamp. Van 12:30 tot 17:00 uur kun je terecht in de drive-thru autowasstraat bij Trappershorst. Kosten: € 4,50 per auto.
Ook verkopen ze poffertjes, inclusief koffie of thee, voor €3,50 per portie. Alleen koffie of thee is ook mogelijk voor € 1,00 per kopje.
Als het weer niet meezit verplaatsen we de actie naar zaterdag 4 juni.


Statiegeldactie geslaagd!

Zaterdag 15 mei hebben we van Coop Oosterbeek maar liefst € 668,10 gekregen. Dit is de door de Coop verdubbelde opbrengst van de statiegeldactie. Iedereen die voor ons flessen heeft verzameld en ingeleverd, en natuurlijk Coop Oosterbeek zelf: heel erg bedankt, we zijn er heel blij mee!


RSA in oorlog?

Nee hoor, ze speelden 24 april 2021 gewoon “archery tag”, dat is een sport die lijkt op trefbal of paintball maar dan met pijlen en bogen. Het was een spannende ochtend!


Koken met de RSA

Op 17 april had de RSA weer een leuk buitenkookprogramma. Ze maakten een aardappelkanon, bakten friet en vulden tenslotte hun eigen bitterballen!


Vogelhuisjes bij de RSA

De RSA verkoopt weer vogelhuisjes! Tot 17 april 2021 kun je ze à € 10,= per stuk bestellen via vogelhuisjes@opv-schoonoord.nl. Meer informatie op deze pagina.


Older Entries »