De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Installatieweekend rsa

De RSA heeft 17 en 18 november hun installatieweekend. Geschminkt in alle kleuren van de regenboog moeten de eerstejaars eerst over een mooie touwbaan heen. Ze kunnen het! Daarna volgde een lang avond-/nachtprogramma, oa. met een dropping. Zondag is iedereen, ook de waarnemend begeleiding, geïnstalleerd.  [geplaatst 18.11.18 om 21:30 uur]


Niet klimmen op de Poort!

Er staat al tijden een bordje “verboden toegang” op, maar toch zien we af en toe nog dat er op Trappershoogte (de poort bij Trappershorst) wordt geklommen. Doe dat niet, het bordje angt er niet voor niets, het hout is in zeer slechte staat. Een dezer dagen wordt begonnen om de toegang fysiek (nog) onmogelijk(er) te maken.


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Thema techniekweek: pionieren (rsa)

De RSA deed 27 oktober mee met de verkenners en hadden dus ook een techniekopkomst. Hun thema was vooral: pionieren in halloween-stijl. Maar ze hadden er ook een gezellig vuurtje bij.


Dropping RSA

De RSA had 13 oktober een lastig te fotograferen dropping. Maar ze hebben veel plezier gehad!


Crazy RSA

De RSA speelde 6 oktober “Crazy88” met opdrachten zoals “kijk een koe in zijn (haar?) bek”.
Ze hebben ook hun programma voor de komende maanden gemaakt. Je vindt het in de agenda.
[Het wachten is nu nog op de verkenners en de stam… en dan is alles weer compleet!]


Ontsnapt! (rsa)

De RSA ging 28 september naar een Escape Room in Arnhem. De ontsnapping is gelukt, in de Treasure Room vonden ze de schat van de professor. Daar werd na afloop dus nog even wat op gedronken!


Koken ... altijd leuk! (rsa)

De rsa kookte 22 september weliswaar niet op houtvuur… maar de uitdaging was zo mogelijk wel groter. Onder deskundige leiding maakten ze drie ganzen schoon. Ze bereidden het vlees vervolgens in de rowanhut, wat een prima verzorgde lunch opleverde.


RSA in nieuwe samenstelling gestart

Zaterdag 15 september is de eerste opkomst van de rsa in de nieuwe samenstelling en dat vieren ze. Ze bedenken vast leuke programmaideeën en… ze eindigen met een onvervalst potje Hollandse Leeuw!


Older Entries »