De Rowans en Sherpa’s

Welkom bij de rowans/sherpa’s! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

RSA speelt Discord

Zaterdag 16 januari hield de RSA een fanatieke (maar gezellige) digitale opkomst. Via Discord speelden ze allemaal kleine spelletjes.


Statiegeld bij de Coop

Heb jij je lege flessen/kratten al naar de Coop gebracht?
Van 1 januari t/m 31 maart 2021 zijn wij het “goede doel” bij de Coop-statiegeld-actie. Je kunt je statiegeldbonnetjes inleveren en… de Coop verdubbelt uiteindelijk de opbrengst.
We hopen dat we hier een mooi bedrag aan kunnen overhouden dus… vraag ook al je familie/kennissen/buren om mee te doen!


Heb jij het cadeautje al gelopen?

Heb jij hem al gelopen? De tocht die je van ons gekregen hebt als kerstcadeautje? Wel doen hoor! Het is een erg leuke tocht door de bossen rond Trappershorst. Je bent nooit ver van Horst verwijderd, zelfs niet als je per ongeluk even verkeerd loopt… Leuk om te doen met een vriendje/vriendinnetje, of met je ouders. Je maakt ondertussen kennis met allerlei scoutingtechnieken. Aanrader! [update: we hebben het materiaal dat in/bij/aan Trappershorst hing inmiddels verwijderd; maar de tocht kun je nog gewoon lopen, als lekker “ommetje” in deze thuiszitperiode!]


"Oliebollenafhaalstraat"

Vandaag, 30 december, kun je tussen 10:00 en 18:00 uur je oliebollenbestelling afhalen op Trappershorst, Sportlaan 1 in Oosterbeek.
Wij bedanken iedereen die oliebollen of appelbeignets bij ons heeft besteld. We kunnen de opbrengst goed gebruiken!
Nog vragen? Mail naar oliebollen@opv-schoonoord.nl


OPV-Schoonoord Magazine nr 1

We hebben iets nieuws: het OPV-Schoonoord Magazine. Nummer 1 is 25 december verschenen. Je vindt de link op deze pagina.


Geen boerenkool, wel kerstkaarten

Geen boerenkoolfuif op 19 december. Maar wel een hele leuke actie: de rsa maakte in kleine groepjes kerstkaarten voor de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de buurt. Ook de Wolvenhorde deed mee. Een zeer bijzondere kaart werd ontworpen door William: hij maakte een volledig “voelbare” kaart voor de bewoners van Het Schild in Wolfheze.
Update 23 december: Het Gastenhuis heeft onze kaarten in hun boom gehangen. Zij zijn er blij mee!


Cadeautje in de kerstvakantie

Voor iedereen die het leuk vind om in de kerstvakantie een leuke tocht door de Oosterbeekse bossen te lopen hebben we een cadeautje. Alle info vind je op deze pagina. Ga gauw kijken en doe mee!


Dak Trappershorst vernieuwd

Het rieten dak van Trappershorst is half december vernieuwd. Er is een laagje afgehaald en de gaten zijn waar nodig dichtgestopt. Wist je dat er een enorme berg rommel van zo’n dak komt als het gerepareerd wordt? Nat riet, vies riet, riet-met-mos…
Natuurlijk niet zo veel als toen het dak in 2008 compleet vernieuwd moest worden (rechter twee foto’s) maar toch… meer dan genoeg! Zonder de tomeloze inzet van onze klus-coördinator Wilfred… was het niet gelukt om het rondom het gebouw weer zo netjes te krijgen als het nu is.
Bedankt Wilfred!


Openluchtsinterklaas (rsa)

De RSA vierde 12 december op een aangepaste manier sinterklaas: buiten onder het activiteitendak met dekens en een terrasverwarmer… Het was een geslaagde ochtend, met prachtige cadeaus en gedichten.


RSA speelde spannend spel

De RSA speelde 5 december 2020 een spannend potje “Among Us” (een soort “Wie is de Mol” en “Weerwolven” tegelijk). Het was spannend, want wie was verantwoordelijk voor al die doden? En wie is te vertrouwen tijdens het nood overleg?


Older Entries »