De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook de verslagen van 2017-2018 en 2016-2017 zijn nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Lid worden?
De Havelihorde is op dit moment erg groot. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Maar om er zeker van te zijn dat je ook kan blijven, kun je het beste even contact met ons opnemen zodat wij je kunnen vertellen hoe het met de wachtlijst is.

Gewonden bij de Havelihorde?

Nee hoor, althans: geen echte gewonden. Met dank aan Pia en Brigitte van de EHBO-vereniging hebben ze 17 november allerlei grote en kleine ongelukjes geoefend. Maar stiekem was het spelen met verband toch nog wel het leukste … Zie ook het verslag.


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


Drukke levens bij de Havelihorde

De Havelihorde speelde 10 november leven(d)sweg, en dat hebben ze geweten. Wat gebeurde daar veel! Er werden zelfs kinderen geboren en huwelijken gesloten (van de mogelijkheid tot scheiden werd geen gebruik gemaakt). Snap je er nu niets meer van? Lees het verslag en alles wordt duidelijk…


Griezelig weekend bij de Havelihorde

De Havelihorde had 3 en 4 november een griezelig weekend. De directeur van de reizende griezelschool kwam langs. Het was heel spannend maar vooral ook heel gezellig! Zie ook het uitgebreide verslag.


Ouder-dochter-opkomst bij de Havelihorde

De Havelihorde had 27 oktober hun ouder-dochter-opkomst op een onbewoond eiland. Het kwam allemaal goed: ze hebben met z’n allen heerlijk eten kunnen bereiden. Dank je wel ouders, voor het meedoen aan deze gezellige opkomst! Zie ook hun verslag.


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


(Bos)dierendag bij de Havelihorde

De Havelihorde hield 13 oktober (bos)dierendag. Ze klommen door een spinnenweb, speelden haasje over en… haalden hun nieuwe leden als “eieren” naar hun nesten (om ze daar uit te broeden). Meer info in hun verslag.


Varen voor de Admiraal (Haveli)

De Havelihorde deed 6 oktober mee met het regiospel van Neder Veluwe, bij de Musinga Rijn in Wageningen. Er was te weinig wind om te zeilen, maar het roeien was ook leuk! Kijk voor het hele verslag op deze pagina.


Groot spel Havelihorde en Wolvenhorde

Op 29 september hielden de Wolvenhorde en de Havelihorde een gezamenlijke opkomst bij de Beukelaar. Ze speelden een groot spel in het bos. [De foto’s staan in het album van de Havelihorde]


Koken op houtvuur... altijd leuk! (haveli)

Ook de Havelihorde was 22 september aan het koken op houtvuur. Ze speelden het Soepspel, bakten broodjes en aten die op met daarbij een heerlijke verse groentesnack. Lees vooral ook het verslag.


Older Entries »