De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Programma's t/m juni 2020

Een groot compliment aan onze bevers: zij hebben als eerste hun programma t/m juni 2020 bekend gemaakt! Gelukkig zijn de overige speltakken ook druk bezig met programma maken. Inmiddels zijn bekend: bevers, havelihorde, wolvenhorde en padvindsters.


Tijd voor Taart

Op 11 januari vierden we dat de welpen in Nederland 100 jaar bestaan. Onze Haveli- en Wolvenhorde deed dat samen met de welpen van de Bernulphusgroep en de Emmagroep. De burgemeester was er ook, evenals leden van de gemeenteraad, het regiobestuur en vertegenwoordigers van Scouting Nederland. Het was een feestelijke ochtend! (als je de diavoorstelling aanzet zie je de foto’s allemaal achter elkaar) [update zaterdag 20:00]


Nieuwjaarsvieringen

Wordt het een traditioneel nieuwjaarsontbijt? Organiseren de speltakken een gala of misschien een heuse nieuwjaarsduik? Zaterdag 4 januari zullen we het weten! Alle opkomsten starten weer. Uitzondering: de verkenners hebben hun KWWH (weekend voor PL’s en APL’s) dit seizoen in dit weekend. Alle andere verkenners hebben pas 11 januari hun eerste opkomst.


Boerenkoolfuif in het verslag van de Havelihorde

De Havelihorde heeft het eigen verslag aangevuld met een stukje over de boerenkoolfuif. Ze stuurden ook nog nieuwe foto’s door die een aanvulling zijn op de foto’s in het groepsalbum.


De boerenkoolfuif was weer gezellig

Op 14 en 15 december was de boerenkoolfuif. Zaterdag hebben we heerlijk gegeten in “De Boerderij”, daarna keken we naar een sprookjestoneelstuk, opgevoerd door een aantal enthousiaste leiding, a-teamleden en sherpa’s. De sprookjes leken allemaal te mislukken, maar zoals het in sprookjes hoort… het liep goed af en iedereen leefde nog lang en gelukkig! Hopelijk hebben ze daarna ook nog een beetje geslapen. Zondag sloten we af in het zwembad.
[als het goed is weet iedereen dat je alle foto’s achter elkaar kunt bekijken door de diavoorstelling aan te zetten en even geduld te hebben voordat ie is geopend]


Haveli naar India

Zaterdag 7 december gingen we naar Rania, in India. Zij leerde ons Hindi en we maakten… dromenvangers! Je leest er alles over in het verslag.
[ps: oliebollen al besteld? de webshop is open!]


Sinterklaas op Trappershorst

Op 30 november kwamen Sinterklaas en een heleboel Pieten naar Trappershorst. De bevers, Havelihorde en Wolvenhorde hadden daar ’s morgens samen opkomst. Het ging natuurlijk niet helemaal goed (Sinterklaas zou landen met een parachute, sprong te vroeg en landde in het bos, wij vonden wél de parachute maar géén Sinterklaas…) maar zoals altijd liep het allemaal erg goed af. De Havelihorde zorgde voor foto’s en een leuk verslag.


Pepernoten bakken op Horst (Havelihorde)

Op 23 november had de Havelihorde opkomst op Trappershorst. Ze bakten pepernoten en oefenden een Sinterklaasdansje [met de verkenners]. Zie ook het verslag.


Studio Weltevree en de Havelihorde

Zaterdag 16 november verzorgde Studio Weltevree (de knutselclub die ook in de Beukelaar bij elkaar komt) een erg leuke opkomst voor de Havelihorde. Ze maakten prachtige kleurrijke Afrikaanse maskers! Zie ook het verslag.


Havelihorde naar de film

Of eigenlijk: de film kwam naar de Havelihorde. Zaterdagavond 9 november hebben ze in hun tot bioscoopzaal getransformeerde lokaal op comfortabele banken de optimale bioscoopervaring beleefd… De film Zootopia was erg leuk! Meer info in het verslag.


Older Entries »