De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken! Alle verslagen van de afgelopen jaren staan hier.

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.


Pannenkoeken bij de padvindsters

Zaterdag 14 oktober houden de padvindsters weer hun pannenkoekenactie. Leuk, gezellig en lekker. Tussen 11:00-14:00 uur mag je op de Beukelaar voor € 7,50 per persoon onbeperkt pannenkoeken komen eten! De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkas. Kom vooral langs en geef het door aan andere pannenkoekliefhebbers!


Geslaagde Open Dag

Ons A-team had 30 september weer een zeer geslaagde Open Dag georganiseerd. De jongste leeftijdsgroepen (bevers en beide welpenhordes) speelden een groot ganzenbordspel met allemaal leuke onderdelen als huttenbouwen, buttons knutselen, vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Ondertussen hielden de padvindsters, verkenners en rowans/sherpa’s hun eigen opkomst bij de kampvuurkuil. Daar werden allemaal lekkere dingen gekookt! Na afloop was de eerste voorbespreking van de ledenvergadering van eind oktober.
Open Dag gemist en toch belangstelling voor onze groep? Als je een mailtje met naam en geboortedatum stuurt, dan verwijzen we je door naar de juiste speltak. Daar mag je dan een paar keer mee komen doen.


Havelihorde "speelde" met vuur

Ze hadden 23 september een leuke opkomst met thema “vuur”. Met allerlei spelen verzamelden ze ingrediënten om vuur te maken en natuurlijk… gingen ze toen het vuur eenmaal brandde… broodje bakken!


Rabostemmers: bedankt

Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! Alle stemmen leveren ons geld op, geld dat wij goed kunnen gebruiken. De bekendmaking van de opbrengst is op donderdag 12 oktober (digitaal), in aanwezigheid van Annemiek van Vleuten. Je kunt je daarvoor aanmelden via deze link.


Programma Havelihorde

De Havelihorde heeft hun programma tot en met oktober klaar. Je vindt het in de agenda.
Let op: ook zij verhuizen per 14 oktober naar Trappershof!


Fotospeurtocht Havelihorde

De Havelihorde liep 16 september een fotospeurtocht door Oosterbeek. Onderweg zagen ze allemaal Airborne-activiteiten (auto’s om naar te zwaaien maar ook bij het Oude Kerkje en de Concertzaal was van alles aan de hand). Tot slot speelden ze trefbal tegen de padvindstersleiding. Wie zou er gewonnen hebben?


Overvliegen in winterse sferen

We hadden gewaarschuwd: het weerbericht sprak van tropische temperaturen maar wij verwachtten sneeuw. En dat kwam uit… Het overvliegen-2023 was een groot succes. De overvliegers gingen op ski’s naar een springschans waar ze met sneeuwballen werden bekogeld. Vervolgens mochten ze op de slee door een heuse sneeuwbui naar een glijbaan. En de pechvogels… werden daarna vol enthousiasme natgegooid 😉 Dank je wel, A-team, het was weer leuk!
[Heel veel nieuwe foto’s in het album! 11.09.23]


Overvliegen

Het weerbericht spreekt over tropische temperaturen aan het eind van de week… wij hebben ons overvliegprogramma in thema “après-ski”! Zaterdag 9 september is het overvliegen voor alle speltakken op Trappershorst. De opkomsten zijn ’s morgens op de normale tijden, je krijgt daar alle informatie over van je eigen leiding (Wolvenhorde: vanaf 10 uur). Zie ook de overvliegpagina.


Airborne!

2 september 2023 was de Airborne. De “nieuwe airbornecommissie” kan tevreden zijn. Het was weer een goed georganiseerde activiteit. Met veel dank natuurlijk aan iedereen die iets op de Bilderberglaan en/of de Duno heeft gekocht. De opbrengst is bekend gemaakt tijdens het overvliegen en heeft al onze verwachtingen overtroffen! Tot volgend jaar! [3 nieuwe foto’s 10.09.23]


Een nieuw begin en afscheid bij de Haveli

Op 26 augustus zijn we weer begonnen. De eerste paar opkomsten staan nog in het teken van verandering. Zo vertrekt Sara naar de padvindsters. Maar… ze gaf de leiding als afscheidscadeau een tosti-apparaat!


Older Entries »