De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Zomerkampen 2020

Vijf geslaagde zomerkampbubbels achter de rug, nog een te gaan. Op 17 augustus gaat de Wolvenhorde hun bubbel in. Fijn kamp gewenst!
We zullen proberen hier zo goed mogelijk verslag te doen voor de achterblijvers. [Als er foto’s of andere wijzigingen zijn, staat de update-datum vermeld]
wolvenhorde: 17 t/m 22 augustus, Muiden;

bevers: 26 t/m 28 juni, Trappershof;
havelihorde: 12 t/m 17 juli, Bilthoven;
padvindsters: 11 t/m 18 juli, Baarn;
verkenners: 30 juli t/m 2 augustus, Austerlitz; [update 06.08.20; 09:45 u;]
rsa: 12 t/m 16 juli, Zeewolde. 
Let op: soms gaat de leiding een dag eerder dan de jeugdleden; de juiste data krijgen jullie door via je eigen leiding!

 


"Houd het vuur brandend" ...

… of “Keep the fire burning”. Met een gezellige borrel op Hof hebben leiding, bestuur en ondersteuningsteams het afgelopen scoutingjaar afgesloten. Het was een raar jaar, maar we hebben met z’n allen laten zien dat we er wat van wilden maken. Als bedankje kreeg iedereen een vuurmaak-pakketje.


Havelihorde gaat internationaal

Op 27 juni ging de Havelihorde naar het Verenigd Koninkrijk. Ze voetbalden in Engeland, deden mee aan de Highland Games in Schotland en tot slot ontmoetten ze Robin Hood. Het was een geslaagde laatste opkomst!


Havelihorde geslaagd voor piratentest

Op 20 juni deed de Havelihorde op verzoek van een echte piraat mee aan diverse piratentests. Als ze zouden slagen konden ze de piraat helpen. De opdrachten waren niet makkelijk (slingeren aan lianen, kanonskogels gooien, levend zeeslagje spelen) maar wel heel avontuurlijk. Toen ze aan het eind ook nog een zelf begraven schat weer konden opgraven waren ze allemaal geslaagd! Zie ook het verslag.


Spannende avonturen Havelihorde

De Havelihorde maakte afgelopen weken spannende avonturen mee. Op 6 juni onderzochten ze op verzoek van Jasmine wie haar waveboard had gestolen en op 13 juni gingen ze de jungle in met als doel zoveel mogelijk schatten te vinden (of te stelen (!)). Zie ook hun verslag.


Sporten en Wedden Dat (Havelihorde)

De Havelihorde had 23 mei een sportdag. De teams probeerden te winnen in allerlei sporten, zoals voetbal en trefbal.
Op 30 mei speelden ze Wedden Dat. Kon iemand van de tegenstander de opdracht uitvoeren die ze kreeg? Als je goed gokte kreeg je dubbele punten, als je het fout had verloor je je inzet.
Het waren twee spannende maar gezellige opkomsten. Zie ook het verslag.


Lievelingsactiviteit van de Havelihorde: vuur maken

Zaterdag 16 mei deed de Havelihorde hun lievelingsprogramma: vuur maken. Na wat inleidende spelletjes, waaronder het uitblazen van waxinelichtjes met water, maakten ze in groepjes kleine vuurtjes. Met hier en waar wat hulp lukte het elk groepje om hun touwtje door te branden. Natuurlijk werden alle vuurtjes na afloop heel goed geblust. Zie ook het verslag


Ook de Havelihorde is er weer!

Zowel leiding als kinderen hadden er zin in: 9 mei was er weer opkomst! Een opkomst vol dingen die ze al die tijd moesten missen: vuurbal, moordenaartje, kaarten knutselen in de zon en buskruit en boompje verwisselen in het bos.  Meer informatie in het verslag.


Oeps, dat ging niet helemaal goed ...

Zaterdag 2 mei zijn de Wolvenhorde, de padvindsters en de verkenners weer begonnen. Daar is iedereen heel blij mee! Het waren geslaagde opkomsten. Komende zaterdag volgen de bevers, de Havelihorde en de rsa.
Alle ouders hebben per mail de regels ontvangen waar wij ons aan hebben te houden. Lees die ook voor komende zaterdag svp nog even heel goed door.
We hebben namelijk van de gemeente een waarschuwing gekregen dat de brengende en halende ouders zich afgelopen zaterdag niet goed aan de regels hebben gehouden. Als dit komende zaterdag weer gebeurt dan krijgen we een stevige boete. Dat is jammer en natuurlijk niet nodig. Dus… alsjeblieft: lees de mail nogmaals goed door! De tekst staat ook op deze informatiepagina.


Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen “gewone” scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Uit heel veel jaren en van heel veel speltakken. Je vindt ze ook op facebook en instagram.


Older Entries »