De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook de verslagen van 2017-2018 en 2016-2017 zijn nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Kijkopkomst

Zaterdag 25 mei is de kijkopkomst: de dag dat alle oudste jeugdleden van een speltak (samen met iemand van de eigen leiding) gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar toe gaan. Leuk om vast kennis te maken! Zodra er meer bekend is over het overvliegen kun je dat op deze pagina terugvinden.


Switch 1 (Havelhorde)

Zaterdag 18 mei wisselden de Havelihorde en de padvindsters van leiding. De Havelihorde mocht onder leiding van de padvindstersleiding van alles met vuur en hout doen, op een veel hoger niveau dan ze gewend waren. Met dank aan de padvindstersleiding! Zie ook het verslag.


We kunnen ook serieus zijn

Tijdens de groepsraad van 17 mei werden door leiding en bestuur serieuze discussies gevoerd. En toch was het een gezellige avond!


Vossenjacht! (Havelihorde, Wolvenhorde, bevers)

Zaterdag 11 mei was het weer een dolle boel in Oosterbeek: de jaarlijkse vossenjacht die de Havelihorde samen met de Wolvenhorde en de bevers had georganiseerd. Er liepen meer vreemde vossen door het dorp dan de groepjes konden vinden. Dank je wel vossen, dankzij jullie was het een geweldige ochtend! (zie ook het verslag bij de Havelihorde)


Een beetje gek (Havelihorde)

De geplande Studio Weltevree-opkomst van 4 mei kon niet doorgaan, maar de Havelihorde vermaakte zich uiteindelijk prima met gekke spelletjes (voetbal met bekertjes voor je ogen!), knutselen (wát er gemaakt is mag pas later bekend worden) en het gekke weer (hagelbuien en stralende zon). Meer informatie in het verslag.


Vriendinnetjesdag bij Havelihorde

De Havelihorde is inmiddels expert in het vuurtje stoken! De uitgenodigde vriendinnetjes vonden het de leukste activiteit van de vriendinnetjesdag. Als jullie nog een keer willen komen kijken, dan ben je van harte welkom. Maar neem tevoren wel even contact op met de leiding via havelihorde@opv-schoonoord.nl


Geslaagd "bouw-kampvuur" (2)

En nu met de foto’s! Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van die kampvuur!


Geslaagd "bouw-kampvuur" (1)

Het groepskampvuur op 6 april was erg geslaagd. Buurman en Buurman hebben heel erg hun best gedaan om voldoende klussers bij elkaar te krijgen voor onze komende verbouwingen… In het bericht hierboven staat de link naar de foto’s. Voor nu in elk geval ook al het mooie groepslied. En natuurlijk onze dank aan iedereen die heeft geholpen om dit kampvuur tot een succes te maken!


Met vlag en wimpel geslaagd (Havelihorde)

Op 31 maart mocht de hele Havelihorde na afloop van hun weekendkampje een insigne in ontvangst nemen. Twee nesten hadden geknoopt en geklommen, de twee andere nesten gekookt. Niet zomaar gekookt, maar… voor iedereen. Een hele prestatie! Het waren weer geslaagde nestweken [met speciale dank aan Margo en Margot]. Je leest er alles over in het verslag.


Kampvuur met Buurman en Buurman

Zaterdag 6 april hebben we met de hele groep (én Buurman en Buurman) een groot kampvuur op Trappershorst. We verzamelen om 18:30 uur, het kampvuur is rond 20:30 afgelopen. Het plaatje is een beetje donker, maar… het is zomertijd. En dus zal je nog heel veel kunnen zien!


Older Entries »