De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken! Alle verslagen van de afgelopen jaren staan hier.

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.


Dank je wel, Sinterklaas!

Op 3 december kwam Sinterklaas langs bij de Wolvenhorde, de bevers, de Havelihorde en… een van onze ereleden! Voor de gelegenheid had hij zijn fiets weer uit de stalling gehaald. Dank je wel Sint, Pieten, A-team en alle anderen die met de organisatie hebben geholpen. Het was een zeer geslaagde ochtend! (Zie ook het verslag van de Havelihorde)


OPV-Schoonoord-café

Na het geslaagde vrijwilligersweekend volgde 25 november nóg een leuke activiteit voor onze vrijwilligers: het OPV-Schoonoord-café. Het werd een gezellige avond met een vol spelletjesprogramma in Sinterklaasstijl. Anouk, Eva, Luc en Maron: bedankt voor de organisatie!


Havelihorde bij regiospeldag voor welpen/bevers

Op 19 november was de Havelihorde op de regiospeldag voor welpen en bevers in Bennekom. Met zo’n 250 anderen mochten ze lasergamen, een outdoorparcours doorlopen, het “gehaktballenspel” doen en natuurlijk… marshmallows roosteren boven een vuurtje! Zie ook het verslag.


Havelihorde wordt kunstenaar

Op 12 november zijn de nestweken van de Havelihorde gestart. Ze werken aan het insigne “kunstenaar”. Ze bouwden vandaag hun kraal voor “levend kunstenaarkwartet” en begonnen aan het ontwerp voor een eigen schilderij. Meer informatie lees je in hun verslag. Wordt vervolgd!


Vrijwilligersweekend geslaagd

Van 4-6 november waren, in wisselende samenstelling, heel veel leiding en vrijwilligers van onze groep naar het vrijwilligers-/trainingsweekend in Lunteren. Er was een groot aantal activiteiten georganiseerd. Ze bespraken serieuze onderwerpen (quiz, workshops), waren actief (polonaise lopen of vreemde groepsfoto’s maken) en deden vooral leuke dingen (casino-avond en lekker eten). Met dank aan het begeleidingsteam (Hugo, Margot, Margreet, Patricia en Remco) voor de organisatie, de deelnemers waren erg enthousiast!


Griezelen op Horst (Haveli, Wolvenhorde, RSA)

Zaterdag 22 oktober was het heel griezelig op Horst. De Havelihorde en de Wolvenhorde werd gevraagd te helpen de RSA-leden (die in zombies waren veranderd) te redden. Dat was best wel eng en helemaal niet makkelijk… maar natuurlijk is het gelukt. Na een paar uur was iedereen weer mens en konden ze de geslaagde opkomst afsluiten met een kampvuur en warme chocomel. Het verslag en de foto’s zijn van de Havelihorde.


Havelihorde: winnen de ouders of hun kinderen?

15 oktober was de ouder-dochter-opkomst van de Havelihorde. Na een potje krantenmeppertje (“wie is wie”) speelden ze o.a. levend stratego en volgden ze een spannend parcours. De ouders waren sneller… Na afloop volgde de installatie van Veerle, “gewoon Eva” en Annebeth. Welkom allemaal! Zie ook hun verslag.


Havelihorde deed proefjes

Op 8 oktober hielp de Havelihorde vier laboranten die iets heel erg fout gedaan hadden in hun lab. In verschillende proefjes maakten ze slijm, priklimonade en regenboogwater. En ze veroorzaakten een vulkaanuitbarsting! Zie ook het verslag.


Programma's bijna klaar

En nu gaat het snel. De programma’s voor het eerste deel van het scoutingjaar zijn bijna compleet: de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters (t/m oktober), de verkenners, de RSA, stam en stes hebben hun programma gemaakt. We wachten alleen nog op de informatie van de bevers en de padvindsters (vanaf november). [update 06.10.22]


Scoutingtechnieken bij de Havelihorde

Jong geleerd, oud gedaan: de Havelihorde oefende 1 oktober allerlei scoutingtechnieken. Route lopen, werken met touw en natuurlijk… vuur maken! De geslaagde opkomst eindigde met lekkere marshmallows, geroosterd op het door henzelf aangemaakte vuur! Lees ook hun verslag.


Older Entries »