De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Havelihorde deed experimenten

Maar ze speelden ook heel veel in het bos: “2048”, buskruit en zelfs Anna Loretti Koekoek! (vraag hen zelf maar eens wat ze daarvoor moesten doen…) Je leest er alles over in hun verslag.


Vliegeren (Havelihorde)

Op 10 oktober heeft de Havelihorde hun zelfgemaakte vliegers getest op de Ginkelse Heide. Ze mogen trots zijn op eigen werk: de vliegers vlogen! De van thuis meegenomen exemplaren deden het misschien ietsje beter… maar dat maakte de opkomst alleen maar leuker. Zie ook het verslag.


Havelihorde maakt vliegers

Zaterdag 3 oktober maakte de Havelihorde eigen vliegers. Ze zijn heel mooi geworden. Volgende week gaan ze proberen ze op te laten! Zie ook het verslag, waar ook nog het verslag van de Open Dag is geplaatst.


Zeer verantwoord overvliegen

Zaterdag 19 september was het overvliegen. Onder toeziend oog van het complete “coron-A-team” werd het een groot succes. Alle overvliegers werden zorgvuldig “schoongemaakt”! Voorafgaand aan het programma kreeg Lex de “gouden vos”, een van de nieuwe waarderingstekens van Scouting Nederland.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Geslaagde Open Dag

Onze Open Dag van 26 september was erg geslaagd. Het programma bood voor elk wat wils: broodje bakken, bosspelen en spannende creativiteit.
Was je verhinderd? Of was je het vergeten? Dan mag je later natuurlijk ook langskomen. Als je een mailtje stuurt (met in elk geval je naam en je geboortedatum) zal de leiding laten weten wanneer en op welke locatie.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Olympische Spelen Havelihorde

Op 12 september deed de Havelihorde mee aan het tweede deel van hun Olympische Spelen. Compleet met een echte fakkel-opening. Op 19 september was het overvliegen. Zie deze pagina voor hun verslag. De foto’s van het overvliegen staan in het album van de groep.


Uniformruilbeurs

Er staan nieuwe items bij de ruilbeurs. Als je een blouse over hebt? Overweeg dan om ‘m aan te bieden bij de ruilbeurs (ruilbeurs@opv-schoonoord.nl). Als er een nodig hebt kun je informeren of er iets voor je is. Helaas is onze voorraad beperkt… maar wat niet is kan nog komen.


Programma's najaar 2020

We missen alleen nog een deel van het programma van de rsa, maar dat komt er aan. Het complete programma van de bevers, de havelihorde, wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de stam en de stes kun je terugvinden in de agenda. Het worden weer leuke maanden!


Welkom aspirantleiding!

Vanaf nu zijn Sara, Bart en David onze aspirantleiding. Zij zullen de komende maanden in alle speltakken een paar weken meedraaien om kennis te maken. In december besluiten ze wie definitief bij welke speltak komt. We wensen hen natuurlijk veel succes én plezier de komende tijd!


"Strijd" tussen Havelihorde en padvindsters

Zaterdag 5 september was eigenlijk het begin van de Olympische Spelen voor de Havelihorde. Er ontstonden nieuwe landen, compleet met vlaggen. Tijdens de eerste wedstrijd ging het “mis”… de padvindsters wilden meedoen met trefbal. Dit zorgde voor een fanatieke wedstrijd die uiteindelijk… met hulp van de partijdige (?) leiding in een gelijkspel eindigde… Zie ook het spannende verslag.


Older Entries »