De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook de verslagen van 2017-2018 en 2016-2017 zijn nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Nagekomen berichten

De Havelihorde, Wolvenhorde en RSA zijn terug van hun kampen, maar er worden af en toe nog wat stukjes toegevoegd aan hun verslagen. Als er een update is, lees je dat hier.
Havelihorde: [16 juli], spannende verslagen van dinsdag en donderdag; nu snapt iedereen waar die Witte Wieven ineens vandaan kwamen… Hun verslag is hiermee af.
RSA: [18 juli] indrukwekkend verslag van 14 juli; nu ontbreekt alleen 15 juli nog.


Zomerkamp Havelihorde zeer geslaagd

De Havelihorde was van 7 t/m 12 juli op kamp in Lochem. Een verslagje van hun belevenissen staat (nog niet compleet) op deze pagina. De kinderen hebben genoten, daarom ook op deze plaats heel veel dank aan de leiding die er zoals altijd (veel!) meer tijd in heeft gestoken dan je als buitenstaander merkt. Ze doen dat graag, maar toch: fijn dat het jullie ook dit jaar weer is gelukt!
Tip: wil je sneller de foto’s kunnen bekijken? Zet dan “laat diavoorstelling zien” aan.


Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (Havelihorde)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De Havelihorde heeft een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien. Hieronder de link naar hun fotoalbums.


Regiospel Neder Veluwe (Haveli)

Op 15 juni deed de Havelihorde mee aan het regiospel voor alle welpen en bevers van Neder Veluwe. In Lunteren hebben ze erg leuke spelletjes gedaan, waarbij de kabelbaan en het schminken toch wel favoriet waren… Het was een drukke maar geslaagde middag. Lees hier hun verslag.


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Hulp gevraagd: Rabobank Clubkas Campagne en Uniformruilbeurs

Op 18 juni hebben we onze leden gemaild met twee belangrijke vragen: of klanten van de Rabobank svp ook lid van die bank willen worden, zodat ze in september op ons kunnen stemmen, en of iemand beheerder van de uniformruilbeurs wil worden.
Geen e-mail gehad? Of nog geen mail gelezen? Je vindt de tekst ook op deze pagina.


Zomerkampdata

Bevers: 22 en 23 juni 2019, een nachtje slapen op Hof
Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019, Lochem
Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019, Hardenberg
– Padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
Verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019, Valkenswaard
RSA: zaterdag 6 juli t/m maandag 15 juli, Slovenië


Kijkopkomst (Havelihorde/bevers)

Zaterdag 25 mei was de kijkopkomst. De oudste Haveli’s waren een ochtend bij de padvindsters, de oudste bevermeisjes gingen naar de Havelihorde. Daar waren ze druk met het bouwen van twee enorme kralen. De vlaggenroof eindige in een gelijkspel. Een prima eindstand na een leuke opkomst. Lees natuurlijk ook het verslag!


Lunch met de leiding van de Bernulphusgroep

Zaterdag 25 mei hebben we met de leiding geluncht met de leiding van de Bernulphusgroep. Het was een erg gezellige bijeenkomst waar iedereen leuk met elkaar heeft kennisgemaakt. Hopelijk het begin van een verdere samenwerking! Met dank aan Patricia en Marlene voor het verzorgen van de lekkere lunch.


Kijkopkomst

Zaterdag 25 mei is de kijkopkomst: de dag dat alle oudste jeugdleden van een speltak (samen met iemand van de eigen leiding) gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar toe gaan. Leuk om vast kennis te maken! Zodra er meer bekend is over het overvliegen kun je dat op deze pagina terugvinden.


Older Entries »