De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook de verslagen van 2017-2018 en 2016-2017 zijn nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Experimenten met donker en licht (Havelihorde)

De Havelihorde experimenteerde 12 januari met moderne en traditionele fotografie. Het leverde mooie, soms surrealistische, plaatjes op! Zie ook hun verslag.


Zomerkampdata

In dit bericht komen de data van de zomerkampen te staan. Op dit moment (07.01.19) zijn bekend:
– bevers: nog niet bekend
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019
– rsa: nog niet bekend


Een stralend begin (Havelihorde)

De Havelihorde maakte het begin van het nieuwe jaar op 5 januari “stralend”. Stralende kleren aan, stralende sterrenhemel en mooie wensen. Gelukkig nieuwjaar allemaal! Zie ook het verslag.


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Sinterklaas bij de Havelihorde

Bij de groepsfoto’s heb je het al kunnen zien: Sinterklaas was ook bij de Havelihorde. Maar eerst versierden ze heerlijke chocoladeletters (met dank aan Albert Heijn Oosterbeek).


Dank je wel, Sinterklaas, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet!

Zaterdag 1 december kwamen Sinterklaas en maar liefst vijf Pieten op bezoek bij de Wolvenhorde, de bevers en de Havelihorde. Het was een zeer geslaagde ochtend. Dank je wel Sint, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet en niet te vergeten het activiteitenteam!


Beetje groot (Havelihorde)

De opkomst van 24 november was bij de Havelihorde een beetje groot. Ze maakten prachtige tangrampuzzels om straks het lokaal mee te versieren. Uitleg zoals altijd in het verslag.


Gewonden bij de Havelihorde?

Nee hoor, althans: geen echte gewonden. Met dank aan Pia en Brigitte van de EHBO-vereniging hebben ze 17 november allerlei grote en kleine ongelukjes geoefend. Maar stiekem was het spelen met verband toch nog wel het leukste … Zie ook het verslag.


Older Entries »