De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

NL-doet bij ons

Zaterdag 29 mei hebben we in het kader van NL-doet al onze gebouwen van Led-lampen voorzien. Bij Trappershof heeft een aantal vrijwilligers het bos opgeknapt zodat je daar nu weer goed kunt spelen. Het was een nuttige dag, er is hard gewerkt, dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


Auto wassen en poffertjes eten (RSA)

Zaterdag 29 mei houdt de RSA een auto-was-actie om geld op te halen voor hun zomerkamp. Van 12:30 tot 17:00 uur kun je terecht in de drive-thru autowasstraat bij Trappershorst. Kosten: € 4,50 per auto.
Ook verkopen ze poffertjes, inclusief koffie of thee, voor €3,50 per portie. Alleen koffie of thee is ook mogelijk voor € 1,00 per kopje.
Als het weer niet meezit verplaatsen we de actie naar zaterdag 4 juni.


Sportieve én serieuze opkomst Havelihorde

De Havelihorde had 22 mei een sportieve én een serieuze opkomst. Na een uitgebreide warming-up liepen ze op Hartenstein maar liefst twee volle rondjes over de kletsnatte baan. Een hele uitdaging! Terug op de Beukelaar speelden ze het spannende maffiaspel en vervolgens werden heel veel mensen geïnstalleerd. Nu is iedereen van de Havelihorde echt lid van Scouting! Klik hier voor het uitgebreide verslag.


Wie was de moordenaar bij de Havelihorde?

De Havelihorde speelde 8 mei “Among Us” (een soort Wie is de Mol). Door middel van allerlei leuke (en spannende) spelletjes kwamen ze er uiteindelijk achter dat Xander de moordenaar was… De oplossing staat in het verslag!


Statiegeldactie geslaagd!

Zaterdag 15 mei hebben we van Coop Oosterbeek maar liefst € 668,10 gekregen. Dit is de door de Coop verdubbelde opbrengst van de statiegeldactie. Iedereen die voor ons flessen heeft verzameld en ingeleverd, en natuurlijk Coop Oosterbeek zelf: heel erg bedankt, we zijn er heel blij mee!


Gelukkig... Dorien is weer vrij!

Zaterdag 1 mei is was de laatste van de insigneopkomsten van de Havelihorde. De “spel-experts” haalden met een gigantisch ganzenbord hun insigne. De “speurders” volgden een ingewikkelde speurtocht en konden aan het eind daarvan gelukkig Dorien bevrijden. Daardoor haalden ze hun insigne én… konden ze de opkomst feestelijk afsluiten met een frietjesmaaltijd. Die frietjes waren nu namelijk niet meer nodig als onderhandelingsmateriaal… Zie ook het verslag.


Insigneweken Havelihorde

Het klinkt zo eenvoudig: insigneweken. Maar niets is minder waar. De ene helft van de horde is vanaf 17 april drie weken lang bezig om “spelexpert” te worden en de andere helft, die het insigne “spoorzoeken” gaat halen, krijgt te maken met de ontvoering van oud-leiding Dorien. Zouden ze haar kunnen bevrijden bij de zeemeeuwen? Er is zaterdag 1 mei nog één kans… Meer informatie in hun verslag.


Havelihorde in maart/april

De Havelihorde heeft een aantal erg geslaagde opkomsten achter de rug. Ze werkten in het thema “Frozen”, tijdens de Open Dag schoten ze met pijl en boog, ze verbraken allemaal lastige records (het ei bleef heel!), ze oefenden hun scoutingtechnieken en ze speelden Levend Levensweg. Het staat allemaal in hun verslag.


Open Dag

Wij deden op 20 maart mee aan het Coronaprogramma van het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum. Klik voor alle informatie: op deze pagina.


Een jaar lang oude foto's

Deze maand hebben we een jaar met de coronamaatregelen te maken. Om scouting in beeld te houden plaatsten we begin maart 2020 in dit album twee “historische” foto’s. Vanaf 16 maart volgde elke dag (!) een herinnering aan een van onze activiteiten. Steeds van de juiste dag/maand maar uit een ander jaar. Veel jaarlijks terugkerende gebeurtenissen kwamen voorbij: patrouilleweken, scoutingwedstrijden, zomerkampen, dagjes uit, airborne, installatie, sinterklaas, boerenkool, musical, rommelmarkten, Engelandkampen, enz. enz. Op facebook staan ze in een apart fotoalbum. Op instagram staan ze tussen onze actuele foto’s in.
De foto van 15 maart 2008 de laatste in deze reeks: ruim 365 foto’s uit 47 verschillende jaren, van heel veel activiteiten en zo goed mogelijk gespreid over alle speltakken. Er zijn natuurlijk nog veel meer foto’s. Wellicht volgt nog wel eens een nieuwe serie.


Older Entries »