De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook de verslagen van 2017-2018 en 2016-2017 zijn nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Nestweken Havelihorde van start

Op 16 maart begonnen de nestweken van de Havelihorde. Nest oranje en paars gaan koken, nest blauw en groen gaan knopen. Aan het eind van de ochtend kwam ook de paashaas (een beetje te vroeg) nog voorbij. Zie natuurlijk ook hun verslag!


Serieuze vraag: "hulp bij huisvesting" gezocht

Op 24 januari en 17 maart hebben we er alle ouders/verzorgers over gemaild, maar hierbij het verzoek ook nog een keer op de site: hoewel er al veel hulp is aangeboden, zoeken we toch nog naar mensen met specifieke deskundigheid die ons (af en toe) willen/kunnen helpen. Bijvoorbeeld: iemand die juridische teksten rondom erfpacht e.d. kan “lezen”, iemand met contacten in inzichten rondom vastgoedfuncties en waarde, iemand voor het ontwerpen/indelen van gebouwen, enz. Alle gevraagde deskundigheden en de omschrijving vind je op de speciale pagina.


Winterwonderland (Haveli)

Nee, echt koud was het niet. En de sneeuwblokken waren suikerklontjes. Maar met wat fantasie heeft de Havelihorde 2 maart een geweldige winterwonderland-opkomst gehouden, compleet met alle figuren van Frozen! Het hele verhaal lees je in hun verslag.


Jaarvergadering 2019

De jaarvergadering 2019 is achter de rug. De stukken kun je teruglezen op deze pagina. Daar staat nu ook het conceptverslag (goed te keuren in 2020) en de inmiddels goedgekeurde verslagen van 2018. [de foto is van de jaarvergadering in 2010; buiten op het plein!]


Crea én belangrijk bezoek (Haveli)

De Havelihorde had 23 februari een gezellige opkomst: ze maakten creatieve armbandjes én ze hadden bezoek van Pepijn, een wetterhoun-pup. Op verzoek in het verslag de link naar het armbandjesfilmpje!


In Marokko was het nog warmer (Havelihorde)

Terwijl heel Nederland genoot van het heerlijke lenteweer besloot de Havelihorde dat ze nog warmer weer wilden hebben: ze vertrokken op expeditie naar Marokko. Dat viel niet mee (ontmoeting met de (iets minder dan 40) rovers, afdingen in de medina, lastige kamelen) maar het is hen gelukt. Compleet met heerlijke muntthee en prachtige lampionnetjes! Kijk vooral ook naar hun reisverslag. [ps:  denken jullie aan de jaarvergadering van 23 februari?]


Wij zijn niet bang! (Havelihorde)

Het lijkt wel of ze het hadden afgesproken, maar ook de Havelihorde had een programma waarvoor je niet bang moest zijn… Ze bouwden forten en speelden daarna een heuse lasergame. Natuurlijk staat de uitleg hierover weer in hun verslag. Op facebook zetten we als extraatje nog een timelapse van de “strijd”.


Winterhike (Havelihorde)

Deden de Haveli’s 2 februari echt een winterhike? Natuurlijk! Weer of geen weer… alle routetechnieken werden geoefend. De truc? Je kunt heel veel dingen gewoon binnen doen en met wat fantasie is er bij de Beukelaar wel een ravijn te vinden waar je met een touwbrug overheen moet klimmen…


De Havelihorde is nog muzikaler dan we dachten

Sinterklaas had het in december al goed in de gaten: de Havelihorde is muzikaal. Op 26 januari lieten ze dat zien (en horen). Je leest er alles over in hun verslag (en… de leiding is trots!)


Zomerkampdata

In dit bericht staan de data van de zomerkampen. Datum beverkamp volgt.
– bevers: datum nog niet bekend, een nachtje slapen op Hof
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019, Lochem
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019, Didam
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019, Valkenswaard
– rsa: zaterdag 6 juli t/m maandag 15 juli, Slovenië


Older Entries »