De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Ze staan ook op facebook en instagram.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 
21.03.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!
28.03.20: er staan tine nieuwe opdrachten on-line!


Eerste nestweek Havelihorde

Op 7 maart begon de Havelihorde enthousiast aan hun nestweken. Ze werken aan twee insignes: geschiedenis en natuur. Je leest er alles over in hun verslag. Het was een leuke opkomst, nu maar hopen dat het programma snel vervolgd kan worden!


De vier elementen bij de Havelihorde

De opkomst van de Havelihorde stond 22 februari in het teken van water, vuur, aarde en lucht. In vier groepjes deden ze er allerlei spelletjes mee, waaronder het groot handelsspel in het bos.


Valentijn bij de Haveli- en de Wolvenhorde

Valentijnsdag, voor de een een romantisch feest en voor de ander commerciële onzin, was op 15 februari voor de Havelihorde en de Wolvenhorde aanleiding voor een leuk gezamenlijk spel. In groepjes hebben ze in het bos bij de Beukelaar hun eigen “stel” uiteindelijk laten trouwen! Daar gingen veel leuke spelletjes aan vooraf. Lees ook het verslag.


De jaarvergadering is achter de rug

De jaarvergadering is achter de rug. Alle leden (ouders, leiding, stammen) en alle “ondersteuners” waren uitgenodigd. Een deel van hen was aanwezig. Alle informatie (waaronder binnenkort het conceptverslag) staat  op deze pagina (“over onze groep”->”verslagen”->”jaarverslagen”) en wordt zo snel mogelijk aangevuld. De financiële informatie is voor leiding beschikbaar op de leidingsite.
[de foto is van de vergadering van 2010; toen was het veel later in het jaar…]


Havelihorde doet mee aan de Winterspelen

Maar eigenlijk was het een sportieve tocht van de Beukelaar naar Trappershorst. Onderweg moesten ze allerlei leuke opdrachten doen. De afsluiter was de gezellige Winterborrel voor ouders en kinderen van alle speltakken (zie groepsfoto’s en natuurlijk het verslag).


Het leek wel herfst bij de "winterborrel"...

… maar de sfeer was er niet minder door. Zaterdag 8 februari hielden alle speltakken hun opkomst ’s middags in/bij Trappershorst. De ouders waren uitgenodigd om na afloop hun kind(eren) op te halen én om meteen wat lekkers te komen drinken. Een goed plan, maar helaas werkte het weer niet erg mee. Het was dus nogal nat bij het vuurtje en de Glühwein… Gelukkig bleef er toch nog een aantal mensen gezellig praten. Na afloop was er voor de leiding en de overige vrijwilligers een heerlijke maaltijd, verzorgd door de AOT.  [NB: foto’s van de opkomst van de verkenners, havelihorde en bevers staan in de eigen albums]


Programma's t/m juni 2020

Inmiddels zijn er al heel veel programma’s in de agenda: bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners en stes.
Zodra de programma’s van de rsa en stam gemaakt zijn komen ze vanzelfsprekend ook in de agenda!


Minister van Records op bezoek bij de Havelihorde

Zaterdag 1 februari was Minister Henk op bezoek bij de Havelihorde. Hij had gehoord dat we heel goed zijn in het verbreken van records. En dat hebben we laten zien! Van rondjes- rennen tot rozijnen-eten-met-stokjes, alle records werden gezet én verbroken! Zie ook het verslag.


Older Entries »