De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.

Sporten en Wedden Dat (Havelihorde)

De Havelihorde had 23 mei een sportdag. De teams probeerden te winnen in allerlei sporten, zoals voetbal en trefbal.
Op 30 mei speelden ze Wedden Dat. Kon iemand van de tegenstander de opdracht uitvoeren die ze kreeg? Als je goed gokte kreeg je dubbele punten, als je het fout had verloor je je inzet.
Het waren twee spannende maar gezellige opkomsten. Zie ook het verslag.


Lievelingsactiviteit van de Havelihorde: vuur maken

Zaterdag 16 mei deed de Havelihorde hun lievelingsprogramma: vuur maken. Na wat inleidende spelletjes, waaronder het uitblazen van waxinelichtjes met water, maakten ze in groepjes kleine vuurtjes. Met hier en waar wat hulp lukte het elk groepje om hun touwtje door te branden. Natuurlijk werden alle vuurtjes na afloop heel goed geblust. Zie ook het verslag


Ook de Havelihorde is er weer!

Zowel leiding als kinderen hadden er zin in: 9 mei was er weer opkomst! Een opkomst vol dingen die ze al die tijd moesten missen: vuurbal, moordenaartje, kaarten knutselen in de zon en buskruit en boompje verwisselen in het bos.  Meer informatie in het verslag.


Oeps, dat ging niet helemaal goed ...

Zaterdag 2 mei zijn de Wolvenhorde, de padvindsters en de verkenners weer begonnen. Daar is iedereen heel blij mee! Het waren geslaagde opkomsten. Komende zaterdag volgen de bevers, de Havelihorde en de rsa.
Alle ouders hebben per mail de regels ontvangen waar wij ons aan hebben te houden. Lees die ook voor komende zaterdag svp nog even heel goed door.
We hebben namelijk van de gemeente een waarschuwing gekregen dat de brengende en halende ouders zich afgelopen zaterdag niet goed aan de regels hebben gehouden. Als dit komende zaterdag weer gebeurt dan krijgen we een stevige boete. Dat is jammer en natuurlijk niet nodig. Dus… alsjeblieft: lees de mail nogmaals goed door! De tekst staat ook op deze informatiepagina.


Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen “gewone” scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Uit heel veel jaren en van heel veel speltakken. Je vindt ze ook op facebook en instagram.


We gaan weer beginnen!

Hoera! Per 2 mei gaan we weer beginnen! Weliswaar met zeer strikte regels, maar toch.
Iedereen is hier deze week per e-mail over geïnformeerd. We vragen je zeer dringend om de in de brief aangegeven regels nauwkeurig na te leven.
Op 2 mei starten de Wolvenhorde, padvindsters (’s middags) en verkenners (’s avonds). De bevers en Havelihorde beginnen 9 mei. Van de rsa is op dit moment nog niets bekend.


Padvindsters tijdelijk 's middags opkomst

De padvindsters hebben met de Havelihorde afgesproken dat de Havelihorde voorlopig ’s ochtends draait en de padvindsters ’s middags, van 13:00 – 15:30 uur. De eerste opkomst is 2 mei! Bij erg slecht weer wijken we uit naar een digitale opkomst, dit wordt altijd de vrijdag vóór de betreffende opkomst doorgegeven.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 


Eerste nestweek Havelihorde

Op 7 maart begon de Havelihorde enthousiast aan hun nestweken. Ze werken aan twee insignes: geschiedenis en natuur. Je leest er alles over in hun verslag. Het was een leuke opkomst, nu maar hopen dat het programma snel vervolgd kan worden!


De vier elementen bij de Havelihorde

De opkomst van de Havelihorde stond 22 februari in het teken van water, vuur, aarde en lucht. In vier groepjes deden ze er allerlei spelletjes mee, waaronder het groot handelsspel in het bos.


Older Entries »