De Havelihorde

Welkom bij de Havelihorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken! Alle verslagen van de afgelopen jaren staan hier.

Lid worden?
Wij hebben momenteel geen wachtlijst. Als je belangstelling hebt om lid bij ons te worden mag je altijd een keertje komen kijken. Niet alle opkomsten zijn daar geschikt voor, je kunt dus het beste tevoren even contact met ons opnemen.


 • Ondertussen in Putten… (w en h)

  [Update donderdag 16:30, verslag en foto’s] Het kamp van de Wolvenhorde en de Havelihorde is begonnen! Zondag hebben ze de omgeving verkend en Kabouter Katrien van Bambilië geholpen. Maandag fietsten ze naar Ermelo om het ruilspel te spelen. ’s Middags werd Marieke ontvoerd… maar gelukkig is ze ook weer bevrijd. Dinsdag stond in het teken van de zeemeermin. In het zwembad hebben ze haar geholpen. ’s Avonds tafelfriet en film (en dus geen last van het onweer). Woensdag bezoeken ze Elvia om meer kennis op te doen over de ring. En ze gaan naar de minigolfbaan.

 • Zomerkampen

  En nu is het tijd voor de zomerkampen!
  – Havelihorde: zie Wolvenhorde.
  – Wolvenhorde: 7 tot 12 juli naar Putten.
  – Padvindsters: 7 tot 13 juli Dwingeloo
  – Bevers: 12-14 juli in Trappershof.
  – RSA: Praag. Als de datum bekend is voegen we die hier toe.
  – Verkenners: waren van 8 tot 12 mei in Dwingeloo.
  En daarna? Eerste opkomst is 31 augustus (let op bericht leiding voor de locatie!), en de standaard drukke septemberopkomsten zijn: 7 september (Airborne), 14 september (overvliegen) en 28 september (Open Dag). Nieuwe leden zijn van harte welkom op onze Open Dag op 28 september. Nadere informatie volgt.

 • Zomerborrel, pennen en Beukelaar

  28 juni 2024. De dag van de zomerborrel voor leiding en overige vrijwilligers, afscheid-met-bijbehorende-pennen van vertrekkende leiding (Erwin, Tristan, Lex, Krista, David en Lars: bedankt voor alles wat jullie voor de groep hebben gedaan!) en afscheid van de Beukelaar. We zaten daar alleen nog met de padvindsters, stam en stes. Zaterdagmorgen zijn alle spullen (toch nog meer dan verwacht) verhuisd.

 • Neder Veluwe 50 jaar

  [Update 20 juni, nieuwe foto’s] 1 juni 2024. De regio bestaat 50 jaar en dat wordt groots gevierd in Ede. Het feestterrein ligt vlak achter het station, dus wij gaan er met de trein naar toe. Wat op zichzelf ook al een uitje is! Het werd een gezellige middag, met spelen voor elke speltak en na afloop een barbecue en feest voor alle leiding en de reünisten van het districts/regioteam.

 • Belangrijke stap gezet

  25 mei 2024. We zijn weer wat dichter bij de verkoop van de Beukelaar gekomen.
  De voorgeschiedenis is om een groot aantal redenen lang, heel lang. Alle betrokken partijen moeten vanzelfsprekend instemmen en hebben bedenktijd nodig. Er zijn gemeentelijke, provinciale, landelijke en milieu-regels. Het proces lijkt daardoor af en toe stil te liggen, maar achter de schermen is steeds hard doorgewerkt.
  Vandaag is er een belangrijke stap gezet: de ledenvergadering is accoord gegaan met de verkoop. Dat betekent dat het bestuur nu verder mag gaan. En dan zou het zomaar “ineens” deze zomer geregeld kunnen zijn.
  Vanzelfsprekend zijn er bij een aantal mensen “gemengde gevoelens”. Het is toch het gebouw waar je jarenlang kabouter, padvindster of sherpa bent geweest. Maar dat is slechts één aspect. Alle andere aspecten zorgden ervoor dat de aanwezigen op de ledenvergadering unaniem gekozen hebben voor verkoop.

 • 25 mei: kijkopkomst!

  Zaterdag 25 mei is de zogenaamde “kijk-opkomst”, de oudste leden van een speltak gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar gaan overvliegen. Een mooie gelegenheid om vast kennis te maken met de nieuwe groep/locatie/leiding en bovendien iets minder spannend omdat de oudsten van die speltak die dag ook bij een andere speltak zijn!
  Als het goed is zijn alle potentiële overvliegers ingelicht door de eigen (of de toekomstige) leiding. Heb je nog niets gehoord? Neem dan even contact op met je eigen leiding! Op dit lijstje zie je om wie het gaat.

 • Extra jaarvergadering ivm Beukelaar

  Zaterdag 25 mei is er van 13:00 – 13:30 uur is op Trappershorst een extra jaarvergadering gepland i.v.m. de mogelijke verkoop van de Beukelaar.

 • Foto’s Open Dag

  [Update 23 april: mooie foto’s in het fotoalbum!] Op zaterdag 20 april waren alle 5-11-jarigen uitgenodigd om naar de Open Dag van onze Camping De Zilveren Piopaal te komen! Het was een gezellige boel daar op de camping… Heb je ons gemist? Of ben/was je verhinderd? Geen nood, stuur een mailtje met daarin je naam en geboortedatum naar ledenadministratie@opv-schoonoord.nl en we zullen je doorverwijzen naar de juiste speltak!

 • De Havelihorde danst

  Op 6 april hield de Havelihorde een dansopkomst, lekker buiten in de zon!

 • OPV-Schoonoordcafé

  Vrijdag 22 maart was er weer een OPV-Schoonoordcafé, een gezellige avond voor leiding, bestuur en vele andere betrokkenen bij onze groep. Het thema was deze keer “pasen”. De bekende spelletjes hadden daarom allemaal een paas-tintje. Het was een gezellige avond!