De Verkenners


Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Kijkopkomst

Zaterdag 25 mei is de kijkopkomst: de dag dat alle oudste jeugdleden van een speltak (samen met iemand van de eigen leiding) gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar toe gaan. Leuk om vast kennis te maken! Zodra er meer bekend is over het overvliegen kun je dat op deze pagina terugvinden.


We kunnen ook serieus zijn

Tijdens de groepsraad van 17 mei werden door leiding en bestuur serieuze discussies gevoerd. En toch was het een gezellige avond!


Smokkelen kun je leren (verkenners)

De verkenners gaan met Hemelvaart op “zomerkamp” naar de Malpiesche Bergen, een ideaal smokkelkampeerterrein vlakbij de Belgische grens.  Op 11 mei hebben ze het smokkelen al geoefend. De informatie over het kamp vind je op deze pagina.


Groot Herdenkingsspel (pv, v en rsa)

Zaterdag 4 mei speelden de verkenners, samen met de padvindsters en de rsa, een groot herdenkingsspel in Oosterbeek. In groepjes gingen ze langs een aantal belangrijke Airbornemonumenten, waar posten stonden waar je punten kon verdienen. Een koude, maar geslaagde ochtend!


Kou en plezier bij de RSW

Van 12-14 april 2019 waren onze Arenden en Vossen op de regionale scoutingwedstrijden in Lunteren. ’s Nachts vroor het… maar overdag hebben ze een geweldig leuk weekend gehad. Uiteindelijk zijn de Arenden 9e geworden, de Vossen 10e. Er staan foto’s in het fotoalbum.[Laatste update: woensdag 13:30 met foto’s van de facebookpagina van de regio]


De verkenners rookten (rookten? ja, echt!)

Zaterdag 13 april hadden de verkenners een rook-opkomst. Ze maakten zelf worst die vervolgens in de splinternieuwe rookton werd bereid. Stokbroodje eromheen en… smullen maar! [Kijk ook eens naar dit verslag….]


Geslaagd "bouw-kampvuur" (2)

En nu met de foto’s! Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van die kampvuur!


Geslaagd "bouw-kampvuur" (1)

Het groepskampvuur op 6 april was erg geslaagd. Buurman en Buurman hebben heel erg hun best gedaan om voldoende klussers bij elkaar te krijgen voor onze komende verbouwingen… In het bericht hierboven staat de link naar de foto’s. Voor nu in elk geval ook al het mooie groepslied. En natuurlijk onze dank aan iedereen die heeft geholpen om dit kampvuur tot een succes te maken!


Vlagverrassing

Wat een verrassing vanmorgen! Heel veel dank aan de ouders van Mark Spitman die vanuit hun bedrijf (lijstenmakerij Van Norden in Oosterbeek) een nieuwe lijst gesponsord hebben voor onze oude vlag. Zaterdag 6 april is de vlag weer teruggeplaatst boven de haard in Trappershorst. Een waardig gezicht op het verleden van de vereniging.


Kampvuur met Buurman en Buurman

Zaterdag 6 april hebben we met de hele groep (én Buurman en Buurman) een groot kampvuur op Trappershorst. We verzamelen om 18:30 uur, het kampvuur is rond 20:30 afgelopen. Het plaatje is een beetje donker, maar… het is zomertijd. En dus zal je nog heel veel kunnen zien!


Older Entries »