De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Zomerkampen 2020

Vijf geslaagde zomerkampbubbels achter de rug, nog een te gaan. Op 17 augustus gaat de Wolvenhorde hun bubbel in. Fijn kamp gewenst!
We zullen proberen hier zo goed mogelijk verslag te doen voor de achterblijvers. [Als er foto’s of andere wijzigingen zijn, staat de update-datum vermeld]
wolvenhorde: 17 t/m 22 augustus, Muiden;

bevers: 26 t/m 28 juni, Trappershof;
havelihorde: 12 t/m 17 juli, Bilthoven;
padvindsters: 11 t/m 18 juli, Baarn;
verkenners: 30 juli t/m 2 augustus, Austerlitz; [update 06.08.20; 09:45 u;]
rsa: 12 t/m 16 juli, Zeewolde. 
Let op: soms gaat de leiding een dag eerder dan de jeugdleden; de juiste data krijgen jullie door via je eigen leiding!

 


Er zijn geen opkomsten meer. Nergens?

Nee! Eén speltak bood koppig weerstand en organiseerde 4 juli nog een geweldige opkomst! De verkenners gingen naar de Rijkerswoerdse Plassen waar ze een hele middag mochten survivallen. De jongens hebben genoten (de leiding trouwens ook) en het leverde spectaculaire beelden op!


"Houd het vuur brandend" ...

… of “Keep the fire burning”. Met een gezellige borrel op Hof hebben leiding, bestuur en ondersteuningsteams het afgelopen scoutingjaar afgesloten. Het was een raar jaar, maar we hebben met z’n allen laten zien dat we er wat van wilden maken. Als bedankje kreeg iedereen een vuurmaak-pakketje.


Verkenners lopen mini-hike

Zaterdag 27 juni. De verkenners lopen een mini-hike rondom Horst. Volgens de spelregels van de scoutingwedstrijden. Het was een geslaagde laatste-opkomst die weer prachtige foto’s opleverde. Gelukkig hebben ze binnenkort toch ook nog een zomerkamp!


Coronagevolg: handelen in vouchers (v)

De verkenners speelden 20 juni een groot vouchers-handelsspel. Vouchers van bekende Oosterbeekse bedrijven werden gekocht en daarna weer verhandeld. De koersen wisselden per moment, dus je moest goed opletten. Ondertussen kon je zelf de koers beïnvloeden door voor je bedrijf spelletjes te doen (zoals tafeldekken op anderhalve meter). [update 21/6: paar nieuwe foto’s toegevoegd]


De verkenners deden "iets met vakken"

Op 13 juni stond bij de verkenners “iets met vakken” op het programma. Het bleek een ingewikkeld matrixspel te zijn waarbij in 25 vakken allerlei spelen gedaan moesten worden (van buskruit tot maffia). Het was een ingewikkeld maar erg leuk spel!


Technieken bij de verkenners

Hoewel we sinds 1 juni weer in ons gebouw mogen, was het grootste deel van de opkomst van de verkenners toch buiten. Op het aangepaste programma stonden de technieken, altijd nuttig om weer even te oefenen!


Triviant bij de verkenners

De hoeveelheid spelen die je buiten kan doen is onuitputtelijk… zaterdag 30 mei speelden de verkenners “levend” triviant. In groepjes deden ze allerlei opdrachten. Maar eerst… handen wassen natuurlijk! LET OP: er zijn zondag nieuwe foto’s toegevoegd!


Honk- en bosvolleybal (v)

Op 16 mei konden de verkenners helaas niet pakken voor hun zomerkamp… maar niet getreurd, de vervangende opkomst was geslaagd: honk- en bosvolleybal zijn ook leuk! [let op: de foto’s zijn zondagmorgen aangevuld!]


Verkenners op Levensweg

De verkenners speelden 9 mei Levensweg. Het leverde behalve een geslaagde opkomst ook nog eens prachtige foto’s op!


Older Entries »