De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Je kunt weer stemmen op RaboClubSupport

Van 4 t/m 24 oktober kun je via RaboClubSupport weer op ons stemmen! Het is heel makkelijk én… wij zijn er blij mee, want het levert ons elk jaar een mooi bedrag op. Meer info vind je hier.
Als lid van de Rabobank Arnhem e.o. (incl. Renkum) krijg je drie stemmen die je mag verdelen over drie verenigingen naar keuze. Wij zijn blij met elke stem die we krijgen! Geen klant bij de Rabobank? Geen probleem, vraag gewoon familie/buren/kennissen die wél lid zijn of ze op ons willen stemmen.Verkenners oefenen technieken

Zaterdag 9 oktober was de eerste techniekweek voor de verkenners. Iedereen werkte individueel (maar natuurlijk ook samen!) aan de verschillende scoutingtechnieken. Met registratie in een heuse app!


Verkennersviolen

Zaterdag 2 oktober werden de bestelde violen bezorgd. Maar… de verkenners gingen ook nog met violen langs de huizen in het centrum van Oosterbeek.
1 oktober: de violen zijn naar Oosterbeek gebracht. Misschien zie je jouw bestelling wel op de foto’s?
2 oktober: de bestellingen liggen klaar, evenals de violen voor de losse verkoop. Ondertussen krijgen de verkenners uitleg in “straatverkoop”. Het heeft gewerkt, de opbrengst was dit jaar enorm. Bedankt kopers!


Verkenners smokkelen in Wolfheze

De verkenners moesten in het Wolfhezerbos lokale smokkelaars helpen spullen te verplaatsen van de ene naar de andere post. Terwijl zij over de paden en door de dalletjes heen slopen, patrouilleerde de leiding. Als zij de verkenners zagen dan raakten die hun smokkelwaar kwijt. Goed opletten en verstoppen dus!


Geslaagde Open Dag

Zaterdag 18 september hielden we een geslaagde Open Dag. Er kwamen heel veel kinderen kijken, die allemaal meededen aan een leuk spelprogramma. Aan het eind van de ochtend hebben ze de bingomachine gerepareerd, zodat alles (zoals altijd) weer helemaal goed afliep. Welkom aan iedereen die lid wil worden!


We verkopen weer violen!

De jaarlijkse violenactie van de verkenners is weer gestart.
Voor klanten is het heel makkelijk: er is een bestelformulier met daarop de betaalmogelijkheid en meer informatie. De kosten zijn 3,50 per 6 stuks (halve tray). Ze worden, in de gemeente Renkum, op 2 oktober thuisbezorgd.
Voor de verkenners is het fijn als zoveel mogelijk mensen bestellen, de opbrengst is voor hun grote Engelandkamp. Geef het dus door aan al je bekenden en familie! Meer info via violen@opv-schoonoord.nl"Wil jij ook overgesjoeld"?

Zaterdag 11 september was het overvliegen. Dit jaar waren we bij het moskoepeltje waar het A-team een heuse sjoelbaan had gebouwd. Alle overvliegers mochten “over-sjoelen” op gekleurde opblaasbanden. Weggeduwd door de oude leiding, getrokken door de nieuwe leiding. Het was een kleurrijk, spannend (voor de jongsten) en kletsnat (voor de oudsten) spektakel. Met ook deze keer veel dank aan de leden van het A-team voor al het werk dat ze er aan hebben gehad. [update zaterdagavond 19:55: een paar nieuwe foto’s]


Verkenners gebruikten hun energie

De verkenners begonnen 4 september met heuse highlandgames. Een goede mogelijkheid om alle opgespaarde vakantie-energie te gebruiken. Ze slingerden lompe dingen, droegen zware dingen en zaagden zo snel als ze konden. Een stevig potje touwtrekken maakte het geslaagde programma compleet.


Herdenking Strijd om Oosterbeek

Zondag 19 september a.s. is er van 11:00 -15:00 uur een speciaal programma voor padvindsters/verkenners/rsa over de herdenking van de Strijd om Oosterbeek.
Remco en Pepijn hebben samen met de Stichting War Department een programma gemaakt waarin je alles zelf kunt beleven. Je mag de mensen van de stichting ook alle vragen stellen die je maar kunt bedenken over dit onderwerp. Meer informatie op deze pagina. Let op: opgeven kan tot uiterlijk woensdag 15 september en alleen via deze link.


We gaan weer beginnen!

Zaterdag 4 september 2021 is het nieuwe scoutingseizoen begonnen.
We hebben er zin in!
Na deze eerste opkomst is er 11 september overvliegen en op 18 september is de Open Dag.


Older Entries »