De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten. Daarin zie je onze programma’s van de afgelopen tijd. In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.

Druk, druk, druk...

Pinksteren 2023, een druk weekend! Terwijl een groot deel van de leiding staff is (of deelnemer) van de Ardennen Oriëntatietocht (https://www.ardennenorientatietocht.nl/), doen de Arenden mee aan de landelijke patrouillewedstrijden in Baarn (https://lsw.scouting.nl/lsw-2023/) Veel succes en vooral veel plezier allemaal! De foto’s komen van de site van de LSW, daar kun je hen ook een aanmoedigingsberichtje sturen!


Verkenners weer thuis

De grote reis van de verkenners is achter de rug. Van 17 t/m 21 mei gingen ze vanuit Capelle aan den IJssel via Rotterdam op weg met de Holland-Amerika-lijn! Op deze plaats hebben we de reis zo goed mogelijk gevolgd. Zie ook het kampverslag.
Er gebeurde onderweg van alles. De families hebben geld verdiend en verloren, ze bezochten Rotterdam, ze vingen rivierkreeftjes en botsten op een ijsberg. Voor de “upper class” was een ontbijt inclusief bediening geregeld. En ondertussen is er ook nog een moord opgelost… Zondag aan het eind van de dag was iedereen weer in Oosterbeek. Toen moest alles nog worden uitgepakt en opgeruimd… maar inmiddels is iedereen ook weer thuis. Dank aan de helpers! De belangrijkste foto’s staan nu in het fotoalbum. In de loop van de week zullen ze worden aangevuld. [update: zondag 21 mei, 21:15]


Kijkdag verkenners

De verkenners combineerden hun kijkdag op 13 mei met de voorbereidingen van hun “zomerkamp”. Met Hemelvaart gaan ze naar Capelle aan den IJssel, om daarvandaan vervolgens met de Holland-Amerikalijn de grote oversteek te wagen! Op de foto’s zie je de oefening “hoe vind je de weg op een schip”.


Dag Poort, je heb ons 28 jaar plezier gegeven!

Op 13 mei is het dan écht zover: na veel discussie, aarzeling, metingen, risicoanalyses… gaat de zaag definitief in de Poort. Officieel geopend in april 1995, maar nu te oud en verrot om nog veilig te kunnen blijven staan. Jammer maar helaas. “Oudgedienden” zijn er absoluut niet blij mee, anderen zien er een uitdaging in om wat nieuws te bouwen… Maar het is gelukt. Met veel dank aan de slopers!


De verkenners branden "andersom"

Op 29 april probeerden de verkenners onder leiding van de rsa een touwtje door te branden, maar dan “andersom”. Dus het vuur moest eerst door een houten plank heen! Tot slot maakten ze een heerlijke lunch in conservenblikken. Er staan nieuwe foto’s in het album (4 mei 2023)


Touwen en katrollen bij de verkenners en rsa

Terwijl de jongste speltakken hun Scoutingfestival hielden, waren de verkenners (met hulp van de RSA, Rein en Hugo) druk in de weer met touwen en katrollen. Erg technisch maar vooral: erg leuk! Er staan nu heel veel nieuwe foto’s in het album. Kijk en bewonder, er is die dag heel veel (zwaar) werk verzet!


Geslaagde Open Dag

Op 22 april hadden we onze Open Dag, deze keer in de vorm van een Scoutingfestival. Ondanks de regenbuien was het een zeer geslaagde en gezellige middag. Je kon broodjes bakken, touwtjes doorbranden, je in bochten wringen met twister, sjoelen, uit volle borst karaoke-zingen, maar ook pionieren. Op het festival deden ze het met bamboe of in de mini-variant, de verkenners hadden ondertussen opkomst met grote bouwwerken. En er waren poffertjes!!!


2e en 3e op de RSW (v en pv)

We zijn tweede (verkenners) en derde (padvindsters) geworden op de RSW in Lunteren. Er waren 22 deelnemende ploegen. Hoera, super goed gedaan! De verkenners mogen nu naar de LSW in Baarn…
En natuurlijk ook: Schimmelpenninck, van harte gefeliciteerd met jullie eerste plaats!
[Als er meer foto’s komen, bv. uit het album van de regio, voegen we die nog toe]


Pubquiz verkenners

De verkenners speelden 24 maart een pubquiz. En wat voor één. Veel moeilijke vragen over Arnhem, Nijmegen en hun zomerkamplocatie Rotterdam. Maar ook spannende spelen zoals “goudklompjes zoeken” en “ballon-tikkertje”. Aan het eind kon er maar één groepje de winnaar zijn, en nee… daar zaten geen vierdejaars bij! Zie ook het verslag.


Wie gaat de scoutingwedstrijden winnen?

Het weekend van 18 en 19 maart worden onze groepsscoutingwedstrijden afgesloten met een weekendkampje. Welke patrouilles gaan ons vertegenwoordigen op de regionale wedstrijden in april? Zaterdagavond is iedereen druk met koken. Na het eten volgt een gezellig avondspel.
Zondag is de themapresentatie, die vanaf 12 uur ook door ouders/familie/kennissen mag worden beoordeeld. Kom allen! Hoe meer stemmen jouw deelnemer krijgt, hoe meer kans ze hebben om te winnen. Elke stem telt!


Older Entries »