De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Mechanica voor dummies (v)

Dat klinkt wat simpel maar… het viel nog helemaal niet mee. Met kleine én grote stokken en veel geduld en plezier, bouwden de verkenners 10 oktober een stevige brug en mooie torens.


Afscheid en felicitaties bij de verkenners

De verkenners namen voorafgaand aan het overvliegen uitgebreid afscheid van Tijmen. En na afloop kreeg Lex nog een bijzonder cadeautje van de leiding. De overvliegfoto’s staan in het groepsalbum.
Update 29.09.20: de foto’s in het verkennersalbum zijn aangevuld!


Zeer verantwoord overvliegen

Zaterdag 19 september was het overvliegen. Onder toeziend oog van het complete “coron-A-team” werd het een groot succes. Alle overvliegers werden zorgvuldig “schoongemaakt”! Voorafgaand aan het programma kreeg Lex de “gouden vos”, een van de nieuwe waarderingstekens van Scouting Nederland.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Geslaagde Open Dag

Onze Open Dag van 26 september was erg geslaagd. Het programma bood voor elk wat wils: broodje bakken, bosspelen en spannende creativiteit.
Was je verhinderd? Of was je het vergeten? Dan mag je later natuurlijk ook langskomen. Als je een mailtje stuurt (met in elk geval je naam en je geboortedatum) zal de leiding laten weten wanneer en op welke locatie.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Uniformruilbeurs

Er staan nieuwe items bij de ruilbeurs. Als je een blouse over hebt? Overweeg dan om ‘m aan te bieden bij de ruilbeurs (ruilbeurs@opv-schoonoord.nl). Als er een nodig hebt kun je informeren of er iets voor je is. Helaas is onze voorraad beperkt… maar wat niet is kan nog komen.


Programma's najaar 2020

We missen alleen nog een deel van het programma van de rsa, maar dat komt er aan. Het complete programma van de bevers, de havelihorde, wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de stam en de stes kun je terugvinden in de agenda. Het worden weer leuke maanden!


Welkom aspirantleiding!

Vanaf nu zijn Sara, Bart en David onze aspirantleiding. Zij zullen de komende maanden in alle speltakken een paar weken meedraaien om kennis te maken. In december besluiten ze wie definitief bij welke speltak komt. We wensen hen natuurlijk veel succes én plezier de komende tijd!


Als de verkennersleiding er niet is...

… dan zorgen ze dat er vervangers zijn! Zaterdag 12 september had de verkennersleiding hun jaarlijkse teamweekend. Ondertussen ging het programma gewoon door. Erik-Jan, Joris, Philip en Robert: bedankt !


Verkenners bezochten een waterpark ...

… en deden een vossenjacht. Op 29 augustus gingen ze naar Waterpark De Vossenvijver. Een week later was de opkomst georganiseerd door de vierdejaars: een vossenjacht in het dorp met aan het eind soep, broodje knakworst en een afscheidstoespraak.


Officieel geopend

De opkomsten zijn op 29 augustus al gestart maar zaterdagavond 5 september hebben we met alle vrijwilligers het scoutingseizoen officieel geopend tijdens een gezellige bijeenkomst op Trappershof. We hebben er zin in en gaan proberen er een mooi scoutingjaar van te maken!


Older Entries »