De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Ze staan ook op facebook en instagram.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 
21.03.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!
28.03.20: er staan tine nieuwe opdrachten on-line!


De verkennersleiding maakte een werkende ophaalbrug

Op 14 maart waren er geen opkomsten, maar de verkennersleiding kon nog wel hun teamuitje houden. Het was niet zomaar een uitje… maar een heel actief uitje. Ze bouwden een echte, werkende, ophaalbrug! Heel knap!!!


De scoutingwedstrijden zijn gestart!

… maar gaan voorlopig niet door vanwege de coronamaatregelen.
Zaterdag 7 maart was voor de padvindsters en de verkenners de presentatie van het thema van de scoutingwedstrijden 2020. Het thema: “jungle-fever”. Alle informatie (inclusief het boekje) vind je op deze pagina.


Vogelhuisjes en een bijenhotel

De verkenners bouwden 22 februari vogelhuisjes en een echt bijenhotel (compleet met bamboe-kamertjes). Er is heel hard gewerkt, het resultaat was geweldig! En nu maar hopen dat het snel voorjaar wordt… [met dank aan de klusploeg voor al hun hulp!] [update zaterdagmiddag 16:00]


De jaarvergadering is achter de rug

De jaarvergadering is achter de rug. Alle leden (ouders, leiding, stammen) en alle “ondersteuners” waren uitgenodigd. Een deel van hen was aanwezig. Alle informatie (waaronder binnenkort het conceptverslag) staat  op deze pagina (“over onze groep”->”verslagen”->”jaarverslagen”) en wordt zo snel mogelijk aangevuld. De financiële informatie is voor leiding beschikbaar op de leidingsite.
[de foto is van de vergadering van 2010; toen was het veel later in het jaar…]


Het leek wel herfst bij de "winterborrel"...

… maar de sfeer was er niet minder door. Zaterdag 8 februari hielden alle speltakken hun opkomst ’s middags in/bij Trappershorst. De ouders waren uitgenodigd om na afloop hun kind(eren) op te halen én om meteen wat lekkers te komen drinken. Een goed plan, maar helaas werkte het weer niet erg mee. Het was dus nogal nat bij het vuurtje en de Glühwein… Gelukkig bleef er toch nog een aantal mensen gezellig praten. Na afloop was er voor de leiding en de overige vrijwilligers een heerlijke maaltijd, verzorgd door de AOT.  [NB: foto’s van de opkomst van de verkenners, havelihorde en bevers staan in de eigen albums]


Programma's t/m juni 2020

Inmiddels zijn er al heel veel programma’s in de agenda: bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners en stes.
Zodra de programma’s van de rsa en stam gemaakt zijn komen ze vanzelfsprekend ook in de agenda!


Verkennerskunst

Zaterdag 8 februari. Voor sommigen een regendag, voor anderen “de dag voor de storm” of de dag van de winterborrel. Maar voor de verkenners: De Dag Van De Kunst. En wat voor kunst… We zijn heel blij dat we deze collectie hier mogen publiceren! [Tip: zet de diavoorstelling aan en kijk tot het eind!]


Drukke dag voor de verkenners

1 februari was voor de verkenners een drukke (maar geslaagde) dag. ’s Morgens deden ze een Azerbeidsjaans (!) bosspel. ’s Middags was er voor de PL’s en APL’s een korte training. En tot slot was er voor degenen die de meeste oliebollen hebben verkocht de traditionele gourmetmaaltijd.


Older Entries »