De Verkenners


Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Trappershorst als **** locatie! (verkenners en rsa)

De verkenners hielden 12 januari samen met de rsa kookwedstrijden. Leuk om te doen, goed om te oefenen en natuurlijk ook gewoon handig om te kunnen koken. Aan het eind van de ochtend stelde de jury vast dat je Trappershorst beslist een sterrenrestaurant mag noemen, iedereen had enorm zijn best gedaan!


Natuurlijk was er eind december een KWWH (verkenners)

Beetje laat vanwege de vakantiepauze, maar hier zijn dan de foto’s van het geslaagde KWWH van de verkenners. Het was weer een geweldig kampje (met dank aan Hugo)! [mysterieuze fout in het fotoalbum is gevonden en gerepareerd]


Zomerkampdata

In dit bericht komen de data van de zomerkampen te staan. Op dit moment (07.01.19) zijn bekend:
– bevers: nog niet bekend
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019
– rsa: nog niet bekend


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Patrouillefoto's in stijl (verkenners)

De patrouillefoto’s van de verkenners zijn dit jaar “in stijl”: gemaakt tijdens de Monte Carlo-opkomst!


[Update] Deftig doen in Monte Carlo (verkenners en rsa)

De verkenners en de rsa speelden 8 december een themaspel waarin iedereen zich lekker had uitgeleefd. Het begon al met de uitnodiging die zeer de moeite van het lezen waard is!
Samengevat waren ze op zoek naar een echtgenoot voor de prinses van Monaco. Een prins die aan een aantal eisen moest voldoen: er netjes uitzien, goed kunnen spreken, jagen, cocktails maken en met mes en vork tompoucen kunnen eten. Het werd een chique ochtend! [Update: nieuw foto’s tussengevoegd!]


Bestel heerlijke oliebollen en appelbeignets

Ze zijn er weer, de overheerlijke oliebollen en appelbeignets die wij verkopen om onze Engelandreizen mogelijk te maken. Het bestellen zit er weer op, nu nog uitleveren en dan op naar het nieuwe jaar!


Patrouilleweekenden verkenners (2, Panters)

Op 1 en 2 december hadden alle verkennerspatrouilles hun afsluitende weekend van de patrouilleweken. De Panters hielden een onderlinge kookwedstrijd, waar ze eerst boodschappen voor moesten doen.


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Older Entries »