De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten. Daarin zie je onze programma’s van de afgelopen tijd. In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.

Bowlingtraditie bij verkenners

Op 3 december gingen de verkenners bowlen. De traditionele activiteit op de Sinterklaasopkomst. Er werd fanatiek gespeeld! [En… “mooi blauw is niet lelijk”]


Patrouilleopkomst verkenners

Tijdens de patrouilleopkomsten van de verkenners worden vaak bijzondere dingen gedaan. Op 26 november was de eerste. Er gebeurde van alles: de Cobra’s maakten een pizza-oven waar ze heerlijke pizza’s in bakten. De Arenden bouwden een commandovuur en frituurden daar vervolgens frites, kaassouflé’s en sitosticks op, de Panters bakten pepernoten en de Leeuwen deden de wedstrijd “Het perfecte plaatje”. Alle foto’s staan nu in het album.


OPV-Schoonoord-café

Na het geslaagde vrijwilligersweekend volgde 25 november nóg een leuke activiteit voor onze vrijwilligers: het OPV-Schoonoord-café. Het werd een gezellige avond met een vol spelletjesprogramma in Sinterklaasstijl. Anouk, Eva, Luc en Maron: bedankt voor de organisatie!


Verkenners bouwen pijpleiding en leren over gas

Het was een “probleem-dag”, zaterdag 19 november. De verkenners kregen ’s morgens te maken met een sabotage van de North Stream Pijpleiding. Gelukkig was Horst toen nog niet “afgesloten door de gemeente”… De opkomst begon enthousiast, Rusland en Europa werkten gezellig samen en dronken champagne toen de pijpleiding voltooid was. Helaas brak toen de oorlog uit. Na een uitleg over de gevolgen daarvan op de gastoevoer en de gasprijzen, volgde een spel waarbij uiteindelijk Europa heeft gewonnen. Een serieus einde van een erg leuk spel!


Engelandreunie verkenners

Op 18 november was de reunie van het Engelandkamp van de verkenners. Veel belangstellenden, veel foto’s, veel “oh ja” en “weet je nog”. En een heuse “aftermovie”. Kortom: een zeer geslaagde avond. Wil je nog meer nagenieten: blader dan nog maar eens door het verslag!


Patrouille-indeling verkenners bekend

De verkenners hebben sinds 12 november een nieuwe patrouille-indeling. Nu ook mét patrouille-naam!


Installatie en... verkenners redden hotel

De verkenners hebben 11 en 12 november hun herfstweekend. Eerst worden alle nieuwe jongens geïnstalleerd. Daarna gaan ze proberen om het oude Hotel Horst te helpen. Dit hotel was vroeger een kuuroord, maar de bron van het geneeskrachtige water is opgedroogd. Er komen dus geen gasten meer… Aan de hand van een schatkaart vinden ze de bron terug. Ze vouwen bootjes om mee over het water te varen en nemen vervolgens een fles van het water mee terug. In het hotel proberen ze de geneeskracht terug te vinden. Na een goede avondmaaltijd volgt zondagmorgen een chique ontbijtbuffet. In de loop van de ochtend komt alles weer goed. De geneeskrachtige bron is terug én… de vossenvijver heeft zijn jaarlijkse schoonmaakbeurt gehad! [update: 17.11.22 met heel veel nieuwe foto’s en het verslag!]


Vrijwilligersweekend geslaagd

Van 4-6 november waren, in wisselende samenstelling, heel veel leiding en vrijwilligers van onze groep naar het vrijwilligers-/trainingsweekend in Lunteren. Er was een groot aantal activiteiten georganiseerd. Ze bespraken serieuze onderwerpen (quiz, workshops), waren actief (polonaise lopen of vreemde groepsfoto’s maken) en deden vooral leuke dingen (casino-avond en lekker eten). Met dank aan het begeleidingsteam (Hugo, Margot, Margreet, Patricia en Remco) voor de organisatie, de deelnemers waren erg enthousiast!


Verkenners op interrail

De verkenners gingen 22 oktober op interrail. Ze maakten een paspoort en probeerden vervolgens zo snel mogelijk een verplichte route te volgen. Met de intercity (maar dan moet je geld betalen voor een zitplaats) of met regionale treinen (goedkoper maar onzekerder vanwege de opdrachten die je er kreeg). Overal waren toepasselijke opdrachten om geld mee te verdienen. Het was een spannende ochtend!


Verkenners bouwen eigen speelparcours

Waarom moet je eigenlijk altijd weer die scoutingtechnieken oefenen? Nou… bijvoorbeeld om op een zaterdagmorgen je eigen speelparcours te kunnen bouwen. Het is de verkenners 15 oktober gelukt!


Older Entries »