De Verkenners


Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Patrouilleweekend verkenners

Op 16 en 17 november hebben de verkenners hun patrouilleweekenden. De foto’s staan – door elkaar – in het fotoalbum. De eerste foto’s zijn van de patrouille die het Openluchtmuseum bezocht en daarna kampeerde in Wolfheze. Twee patrouilles lopen een tocht in de buurt van Austerlitz en gaan daarna paalkamperen. De Arenden gingen vissen bij de Rijn. [update 20 november 09:00]


Installatie bij de verkenners

Op 9 november zijn de nieuwe verkenners geïnstalleerd. Het ging er plechtig (maar ook erg vrolijk…) aan toe. Daarna werden de patrouilleweken voorbereid.


Regioactiviteit Wekeromse Zand (pv en v)

Zaterdag 2 november deden de padvindsters en de verkenners mee aan de regioactiviteit op het Wekeromse Zand bij Lunteren (de gigantische “zandbak” van de regio). Het was een erg gezellige dag, zowaar zonder de voorspelde regen. Hieronder de foto’s van zowel de padvindsters als de verkenners. Let op: de verkennersfoto’s zijn 06.11 geactualiseerd, er staan ook padvindsters op!


Techniekweken-nieuwe-stijl (verkenners)

De verkenners hebben een nieuw technieksysteem. Zaterdag was de eerste week. Het was een groot succes! (drie nieuwe foto’s toegevoegd 29.10.19)


Hoe gastvrij is Driel? (verkenners)

De verkenners hielden zich 12 oktober met een belangrijke vraag bezig: “Hoe gastvrij is Driel?” Na twee uur gedegen onderzoek was de conclusie duidelijk: Driel is zéér gastvrij. Met dank aan alle Drielenaren die hebben meegeholpen!


Mooie opbrengst Rabobank Clubkas Campagne

Dinsdag 8 oktober hebben we ruim 500 euro mogen ontvangen van de Rabobank omdat we 49 stemmen hebben gekregen in de Rabobank Clubkas Campagne. Iedereen die op ons gestemd heeft: heel hartelijk bedankt!!! We kunnen het geld goed gebruiken.


Kleurrijke violenactie verkenners

De violenactie van de verkenners was zeer geslaagd. Er zijn heel veel violen verkocht, zodat we de Engelandkas weer een beetje hebben kunnen vullen. Met dank aan de firma van Kleef voor de prachtige violen en natuurlijk aan al onze klanten!


Nu: mooie winterharde violen bestellen!

De bestel-informatie van de violen is bekend. Op deze pagina vind je alles over de kleuren, de kosten en de bestelwijze. Toch nog vragen? Stel ze via violen@opv-schoonoord.nl  En wil je reclame maken? Graag!


Verkenners kookten soep op de Open Dag

De verkenners kookten op de Open Dag verschillende soepen. Op houtvuur. Zo konden de overgevlogen welpen meteen wat technieken leren. De soep was heerlijk!


Welkom aspirantleiding!

Vanaf 14 september hebben we vijf nieuwe aspirant-leid(st)ers. Floor, Mark, Xander en Loek zijn overgevlogen van de rsa, Joris is terug van weggeweest.
Ze gaan steeds twee weken stagelopen bij de verschillende speltakken, in december komen ze definitief in een speltak. Welkom, en heel veel plezier! [en als jullie een andere foto van jezelf wilt… laat het weten!]


Older Entries »