De Verkenners


Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Niet klimmen op de Poort!

Er staat al tijden een bordje “verboden toegang” op, maar toch zien we af en toe nog dat er op Trappershoogte (de poort bij Trappershorst) wordt geklommen. Doe dat niet, het bordje angt er niet voor niets, het hout is in zeer slechte staat. Een dezer dagen wordt begonnen om de toegang fysiek (nog) onmogelijk(er) te maken.


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


Verkenners helpen op het Airborne Kerkhof

Op 11 november helpt een aantal verkenners bij de viering van Remembrance Day op het Airborne Kerkhof. Een plechtige bijeenkomst!


Tweede techniekweek verkenners

Zaterdag 10 november hebben de verkenners de tweede techniekweek. Deze keer komen álle technieken aan bod: de eerste- en derdejaars pionieren. De tweedejaars bouwen een kribvuur en de vierdejaars lopen een lange hike (en genieten van de pauze).


Verkenners in "de zandbak"

Op 3 november deden de verkenners en de padvindsters mee aan het regiospel, dat deze keer op het Wekeromsezand werd gehouden. Een mooie, maar zanderige, locatie! Er staan extra foto’s in het fotoalbum. 


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Thema techniekweek: vuur (v)

Je kunt van alles doen met vuurtjes, maar… dan moet je wel eerst leren hoe je ze moet maken.  Zaterdag 27 oktober was de eerste dag van de techniekweken van de verkenners, met als thema: vuur.


Het Grote Dividendspel (verkenners)

De verkenners speelden 13 oktober het Grote Dividendspel, een spannend handelsspel met heel veel verschillende opdrachten.


Programma verkenners bekend gemaakt

Vandaag is het programma van de verkenners bekend gemaakt. Nu alleen de stam nog…


Reunie Engeland (v)

De verkenners hadden 22 september een gezellige Engelandreunie met foto’s (de “oh, ja’s” waren niet van de lucht!), herinneringen en een heuse pubquiz. Voor de ouders was ook nog een korte evaluatie. Iedereen krijgt de link naar alle foto’s, daartussen ook het filmpje waarover werd gesproken en dat je inmiddels ook op Facebook kunt zien.


Older Entries »