De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten. Daarin zie je onze programma’s van de afgelopen tijd. In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.

Laatste Engelandweekend verkenners

De verkenners hebben 18 en 19 juni hun laatste Engelandweekend. Een kampje om alle puntjes op de i te zetten. Het is wel een beetje warm… [update 30.06 13:30 uur; heel veel nieuwe foto’s!!!] Zie ook hun verslag.


Wie ontvoerde de buschauffeur van de verkenners?

De verkenners hebben 25 juni een groot mysterie opgelost. Wie ontvoerde de buschauffeur die hen straks door Engelang gaat rijden? Was het Queen Elizabeth, of Mr. Bean? Of misschien wel de chef van de punterboten of Boris Johnson? Of, ook mogelijk, de chef van Poacher, of de bewaker van Alton Towers? Na een ochtend goed onderzoeken had één patrouille het goed, de andere bijna. Zie ook het verslag!


2021-2022 bijna voorbij...

Het scoutingseizoen 2021-2022 is bijna voorbij. De laatste opkomsten zijn geweest*, we kijken nu alleen nog uit naar de zomerkampen. En die beloven spectaculair te worden! Het beverkampje is al achter de rug, maar de beide hordes en de rsa verheugen zich nog op hun week in Doetinchem, Ermelo en de Ardennen. De padvindsters en verkenners gaan natuurlijk nog naar Engeland! Waar mogelijk zetten we hun belevenissen hier op internet, links staan bovenaan deze pagina.
* de padvindsters hebben nog enkele extra opkomsten


5, 10, 15, 20 en 50 jaar leiding!

Tijdens de “zomerborrel” (de jaarlijkse avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze groep) waren er behalve veel gezelligheid en lekkere pizza’s, ook wat plechtige momenten. We namen afscheid van de leiding die deze zomer stopt, zij kregen van Hugo en Margreet de traditionele pen-met-inscriptie. Iedereen die 5, 10 of 15 jaar leiding is krijgt altijd een speciaal jubileumteken van de groep. Ook dit jaar konden we er weer een paar uitreiken. Er waren ook twee bijzondere insignes: Arno kreeg van Hugo het 20-jaars-insigne en Marlene speldde bij Peter het 50-jaars-insigne op. Beide insignes zijn tot op dit moment uniek…


Engelandboek(je) verkenners is klaar

De verkenners bespreken 11 juni het net ontvangen “Engelandboekje”, wat je eigenlijk het “Engelandboek” moet noemen. De leiding heeft er met Hemelvaart hard aan gewerkt en dat is te zien. Het is prachtig geworden!


Kijkopkomst bij de verkenners

Zatedag 21 mei was de kijkopkomst. De oudste leden van elke speltak gingen op bezoek bij de speltak waar ze in september naar overvliegen. Altijd een beetje spannend… maar ook heel erg leuk. De welpen volgden bij de verkenners een spannend kook- en sportprogramma. Ze bakten hamburgers op houtvuur en ze gingen over een trappersbaan. Na afloop kregen ze (samen met hun ouders) nog een toelichting over de verkennersspeltak. Het was een geslaagde ochtend.


OPV-Schoonoordcafé

Vrijdag 13 mei vond het eerste OPV-Schoonoordcafé plaats, met een heuse pubquiz, georganiseerd door de stam. Er werd gezellig hard gepuzzeld!


Pannenkoeken eten bij de padvindsters!

Zaterdag 14 mei kun je bij de padvindsters op de Beukelaar tussen 11:00 en 13:00 uur pannenkoeken komen eten. Voor € 7,50 per persoon (graag gepast betalen) krijg je onbeperkt pannenkoeken en wat te drinken. De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkamp. Kom je ook? En neem vooral je vader/moeder/broertje(s)/zusje(s) mee!


Kookslagbal met 6 verkenners

Het was 30 april een gewone opkomst, maar… vanwege de vakantie waren er maar 6 verkenners. Samen met 5 mensen van de leiding hebben ze een erg gezellige kookslagbal-opkomst gehad. Met als resultaat een heerlijke maaltijd!


Rommelmarkt 2022

De rommelmarkt is achter de rug. Het was een enorm geslaagde dag! Vrijdagavond is er heel hard gewerkt om alle spullen aan te voeren en werd de voorlopige indeling van het plein gemaakt. Zaterdagmorgen vroeg is al het materiaal definitief over de kraampjes verdeeld. Ook de kraampjes van de verkenners en padvindsters werden gevuld. En toen was het wachten op het startsignaal van 10 uur! De hele dag was het een gezellige drukte. Mensen liepen af en aan, maar het was nooit té druk. Je kon dus overal goed rondkijken. Om drie uur stopte de markt en begonnen alle helpers met opruimen. Alles moest worden afgebroken en teruggebracht naar de clubhuizen. Vele handen maken licht werk, aan het eind van de dag was het Raadhuisplein weer schoon. We kijken terug op een zeer geslaagde, gezellige dag. Heel hartelijk dank aan iedereen die een kleinere of grotere bijdrage heeft geleverd!


Older Entries »