De Verkenners


Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (verkenners)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De verkenners hebben een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien. Hieronder de link naar hun fotoalbums.


Ouderkamp Zeewolde (verkenners)

De verkenners hielden 29 en 30 juni hun ouderkamp op het scoutingterrein van Zeewolde. Ook daar was het warm… maar de stemming zat er goed in. De zaterdag (vol met vlotten en water) werd afgesloten met prachtig uitzicht op het Burning Man Festival en natuurlijk in de eigen tent, waar het nog lang warm en gezellig bleef. Zondagmorgen stond nog een pittige record-ochtend op het programma. Het was een geslaagd weekend! [update 8: woensdag 11:00u]


Verkenners varen met Miguel Pro

Zaterdag 22 juni hadden de verkenners een opkomst samen met waterscouting Miguel Pro die met drie vletten (boten) naar het grindgat was gekomen. Ze speelden een postenspel waarbij de per vlet van de ene post naar de andere moesten roeien.


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Hulp gevraagd: Rabobank Clubkas Campagne en Uniformruilbeurs

Op 18 juni hebben we onze leden gemaild met twee belangrijke vragen: of klanten van de Rabobank svp ook lid van die bank willen worden, zodat ze in september op ons kunnen stemmen, en of iemand beheerder van de uniformruilbeurs wil worden.
Geen e-mail gehad? Of nog geen mail gelezen? Je vindt de tekst ook op deze pagina.


Verkenners en RSA doen een triathlon

De verkenners en de RSA hadden 15 juni een gezamenlijke “triathlon-opkomst”. In plaats van drie sporten deden ze er wel vijf! Het werd een sportieve middag. [Update 16 juni: er staan nieuwe foto’s in het album!]


Zomerkampdata

Bevers: 22 en 23 juni 2019, een nachtje slapen op Hof
Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019, Lochem
Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019, Hardenberg
– Padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
Verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019, Valkenswaard
RSA: zaterdag 6 juli t/m maandag 15 juli, Slovenië


De verkenners zijn uitgesmokkeld!

Ze zijn al sinds 2 juni terug uit Smokkelland en genoten bij terugkomst nog even na met een ijsje. Wat wel smaakte in de hitte. Zoals beloofd zijn er inmiddels veel nieuwe foto’s bijgekomen. Alle kampfoto’s staan nu in een apart album. Je vindt het bij het mini-verslag op deze pagina.

 


Kijkopkomst (rsa, padvindsters/verkenners)

Zaterdag 25 mei was er de kijkopkomst bij de RSA. Ze kregen een groot aantal enthousiaste padvindsters en verkenners op bezoek. Dat leverde een geweldige opkomst met reuzenstoelendans, A-frame-lopen en een heus tennisballengevecht op.


Kijkopkomst (verkenners/welpen)

Ook voor de verkenners en de Wolvenhorde was het kijkopkomst op 25 mei. Elke patrouille moest proberen een zo goed mogelijk kamp te bouwen met materiaal dat ze moesten kopen met geld dat ze eerst moesten verdienen. De verkenners kunnen nu goed voorbereid op kamp en de overvliegende welpen weten alvast hoe het moet.  [de drie eerste foto’s zijn nog van het smokkelspel-deel-2 van vorige week]


Older Entries »