De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Techniekopkomst verkenners

De verkenners gingen 18 januari 2020 verder met hun technieken. Individueel of in groepjes kunnen ze hun kennis over een bepaalde scoutingtechniek bijwerken. Via een speciale app weten ze bij wie van de leiding ze moeten zijn om af te tekenen. En zo komen ze elke keer een stapje verder! Het was weer een nuttige maar gezellige ochtend op Trappershorst.


Programma's t/m juni 2020

Een groot compliment aan onze bevers: zij hebben als eerste hun programma t/m juni 2020 bekend gemaakt! Gelukkig zijn de overige speltakken ook druk bezig met programma maken. Inmiddels zijn bekend: bevers, havelihorde, wolvenhorde en padvindsters.


Verkenners naar de pub

2020 is geen Engelandjaar maar het is natuurlijk gewoon leuk om het jaar in een echte Engelse pub te beginnen. De verkenners speelden er 11 januari een pubquiz, dopten pinda’s en… zongen samen met hun ouders enthousiast mee met de pub-liederen!


KWWH van de verkenners

De verkenners openen de tweede helft van het scoutingseizoen met hun KWWH. Van 3 t/m 5 januari kamperen ze in Hoenderloo. Maar helaas… vrijdag plenst het de hele dag van de regen. Gelukkig zijn ze niet van suiker en klaarde het ’s avonds op toen ze kookten op de kookplaat. Zaterdagmorgen zijn ze druk met iets. Enig idee waarmee? (zie uitleg bij de foto’s). ’s Middags is de activiteit waar sommigen wel wat tegenop gezien hebben maar natuurlijk ging het perfect. Je ziet het op de foto’s. En na afloop… smaakte het uitstekend! [update zaterdag 21:30]


Nieuwjaarsvieringen

Wordt het een traditioneel nieuwjaarsontbijt? Organiseren de speltakken een gala of misschien een heuse nieuwjaarsduik? Zaterdag 4 januari zullen we het weten! Alle opkomsten starten weer. Uitzondering: de verkenners hebben hun KWWH (weekend voor PL’s en APL’s) dit seizoen in dit weekend. Alle andere verkenners hebben pas 11 januari hun eerste opkomst.


De boerenkoolfuif was weer gezellig

Op 14 en 15 december was de boerenkoolfuif. Zaterdag hebben we heerlijk gegeten in “De Boerderij”, daarna keken we naar een sprookjestoneelstuk, opgevoerd door een aantal enthousiaste leiding, a-teamleden en sherpa’s. De sprookjes leken allemaal te mislukken, maar zoals het in sprookjes hoort… het liep goed af en iedereen leefde nog lang en gelukkig! Hopelijk hebben ze daarna ook nog een beetje geslapen. Zondag sloten we af in het zwembad.
[als het goed is weet iedereen dat je alle foto’s achter elkaar kunt bekijken door de diavoorstelling aan te zetten en even geduld te hebben voordat ie is geopend]


Chinese protesten op Horst (verkenners)

Zaterdag 7 december gebeurden er vreemde dingen op Trapperhorst. Rookbommen, Chinezen, protesten… wat was er aan de hand? Na een korte toelichting van Morgan Freeman in het journaal van Jan de Hoop begonnen er heftige protesten in Hong Kong! Maar… zoals bij de verkenners gelukkig wel vaker… het liep goed af en iedereen ging als goede vrienden uit elkaar! [update foto’s 14 december 2019]


Sinterklaastraditie bij de verkenners: bowlen

Zaterdag 30 november gingen de verkenners tijdens de Sinterklaasviering… bowlen! Al jaren een zeer goede traditie. Deze keer met een paar erg mooie foto’s.


Patrouille-indeling verkenners

De patrouille-indeling van de verkenners is bekend gemaakt. Dus als je even vergeten bent in welke patrouille je zit… kijk even op deze pagina. [en voor de oplettende lezer: de Cobra’s heten tegenwoordig Panters].


De tweede techniekopkomst van de verkenners

Zij leerden 23 november alles over koken en over de OPV-Schoonoord.


Older Entries »