De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten. Daarin zie je onze programma’s van de afgelopen tijd. In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.


 • Ondertussen op Horst…

  Als de kat van huis is… lossen de overige padvindsters en verkenners de wereldproblemen op. Op 13 april speelden de padvindsters en verkenners die niet op de RSW waren op Trappershorst een spannend (des)informatiespel. Inlichtingendiensten uit de hele wereld probeerden de wereld te redden. Je leest er alles over in het verslag van de verkenners. De ochtend eindigde met een spel Hollandse Leeuw. Want waarom ook niet…

 • RSW 2024

  [Update 18.04 20:30u; extra foto’s van de kamporganisatie en de zaterdagopkomst op horst; totale uitslag in de laatste foto] De regionale scoutingwedstrijden zijn achter de rug. Onze padvindsters (Carlijn, Esmijn, Eva, Madelief, Roisin, Suze enVera) en verkenners (Jasha, Julius, Lucas, Noa, Samuel, Ravi, Roan en Tijl) hebben leuk (en succesvol) weekend gehad, ondertussen hadden de overige padvindstesr/verkenners opkomst op Trappershorst. In het album een mix van foto’s die we gedurende het weekend hebben gekregen, van de officiele regio-foto’s én van de opkomst op Horst.

 • Klusdag: er is heel erg veel gedaan!

  De klusdag van 6 april 2024 leek figuurlijk even in het water te vallen. Weinig opgave van klussers/leiding en heel veel klussen. Ter plekke viel alles enorm mee. Het was het mooiste weer dat we ooit op een klusdag hadden… en er is door iedereen die er was super hard gewerkt. Met heel veel dank aan het klusteam, de ouders die kwamen helpen en de verkenners(leiding)! Wat er gedaan is? Haast teveel om op te noemen. Het “welpenleidinghok” is vergroot zodat het binnenkort “padvindstersleidinghok” kan worden. De opbergruimte voor tafels en stoelen is daardoor behoorlijk verkleind. Rondom Trappershorst is enorm veel opgeruimd. Er is veel hout gezaagd, de achterwand is betimmerd, alles is geverfd, de keuken/wasruimte/toiletten zijn schoongemaakt, de zolders zijn weer schoon, de piopalen liggen keurig op lengte in het piopalenhok, enz. enz. enz. Heel fijn!

 • Open Dag Camping De Zilveren Piopaal

  Op zaterdag 20 april zijn alle 5-11-jarigen uitgenodigd om naar de Open Dag van onze Camping De Zilveren Piopaal te komen! Wanneer: zaterdag 24 april 2024, 10:00 – 12:00 uur. Waar: Trappershof, Van Borsselenweg 43, 6862BH Oosterbeek. Wie: kinderen van 5 t/m 11 jaar (en hun ouders). Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon gezellig langs!
  Heb je ons gemist? Of ben/was je verhinderd? Geen nood, stuur een mailtje met daarin je naam en geboortedatum naar ledenadministratie@opv-schoonoord.nl en we zullen je doorverwijzen naar de juiste speltak!

 • Scoutingwedstrijden 2024

  [Update 29 maart 16:00 uur: heel veel nieuwe foto’s!] De winnaars van de wedstrijden van 23 en 24 maart zijn bekend! De Leeuwen (Jasha, Julius, Samuel, Tijl (en ook Noah en Lucas)) hebben gewonnen! De Vossen (Esmijn, Suze, Eva, Carlijn en Madelief) eindigden op de tweede plaats. Beide patrouilles mogen onze groep vertegenwoordigen op de RSW (half april in Lunteren). Op deze pagina (en in het fotoalbum onderaan dit bericht) staan alle uitslagen. Het fotoalbum is inmiddels geactualiseerd..

 • OPV-Schoonoordcafé

  Vrijdag 22 maart was er weer een OPV-Schoonoordcafé, een gezellige avond voor leiding, bestuur en vele andere betrokkenen bij onze groep. Het thema was deze keer “pasen”. De bekende spelletjes hadden daarom allemaal een paas-tintje. Het was een gezellige avond!

 • Hike Scoutingwedstrijden v

  [De uitslagen vind je op deze pagina] Zaterdag 16 maart was de hike van de scoutingwedstrijden. Bij redelijk mooi weer maakten de patrouilles van zowel de padvindsters als de verkenners (onderverdeeld in junioren en senioren) een mooie tocht door het bos. Natuurlijk was er soep onderweg… Na afloop maakten ze prachtige hikeverslagen. Komend weekend volgen alle andere wedstrijdonderdelen. Op deze foto’s zie je de verkenners aan het werk.

 • Verkenners kregen bezoek

  Op 9 maart hielden de scouts van Scouting Hoograven een weekendkamp in Trappershorst. ’s Morgens hebben ze samen met de verkenners een spannend handels- en smokkelspel gespeeld. Het was een ingewikkeld spel, waarin de prijzen en de koersen heen en weer schommelden en je heel goed moest samenwerken. Bovendien liep er douane rond die je kon aftikken. Aan het eind van de ochtend was er een terechte winnaar. Zie ook het verslag.

 • Zonnige jaarvergadering 2024

  De jaarvergadering 2024 vond op 2 maart plaats in een stralende lentezon! Alle door het bestuur voorgestelde punten zijn aangenomen. We namen afscheid van Tijmen, hij is als secretaris opgevolgd door Jarzy.

 • Start scoutingwedstrijden v en pv

  [update foto’s: 4 mrt] Zaterdag 24 februari was de introductie van de scoutingwedstrijden voor padvindsters en verkenners. We wensen iedereen nu al veel plezier en succes met zowel de voorbereidingen als de wedstrijd zelf! Op 2 maart werd er in elk geval al druk geknutseld. Zie ook het verslag.