De Verkenners


Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Programma verkenners bekend

Het programma van de verkenners voor de komende maanden staat in de agenda. LET OP: het KWWH is 3, 4 en 5 JANUARI (dus niet december), de overige verkenners hebben 4 januari daarom nog geen opkomst.


Welkom aspirantleiding!

Vanaf 14 september hebben we vijf nieuwe aspirant-leid(st)ers. Floor, Mark, Xander en Loek zijn overgevlogen van de rsa, Joris is terug van weggeweest.
Ze gaan steeds twee weken stagelopen bij de verschillende speltakken, in december komen ze definitief in een speltak. Welkom, en heel veel plezier! [en als jullie een andere foto van jezelf hebt… laat het weten!]


Vliegen over de trappersbaan

Het overvliegen was weer zeer geslaagd. Deze keer “stormden” we over, via een mooie trappersbaan (waar de bevers net zo enthousiast overheen renden als de oudere leden!). Bedankt A-team, voor de organisatie!
(als je de foto’s bekijkt als diavoorstelling heb je een beter overzicht)


Airborne 2019

De Airborne is voor de meeste mensen weer achter de rug. Er moet nog wel worden opgeruimd… maar dat gaat lukken. We hielden het helaas niet droog, maar verder was het weer een geslaagde activiteit. [update 17:15 uur]


Opkomst door de vierdejaars (verkenners)

De verkenners openden het seizoen 31 augustus traditiegetrouw met de opkomst die georganiseerd werd door de vierdejaars. Ze speelden murderball, bouwden een trappersbaan, gingen daar overheen, en eindigden met een lekker ijsje.


Uniformruilbeurs

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, gaan ook wij ons langzaam aan voorbereiden op het nieuwe scoutingseizoen. De komende tijd zul je de nieuwe plannen en afspraken hier op de site terug kunnen vinden.
Voor de overvliegers wel vast het volgende. Zij hebben binnenkort een nieuw uniform nodig. De leiding zal je daarover inlichten. Goed om te weten: wij hebben een (bescheiden) ruilbeurs. Heb je een uniformblouse in de aanbieding? Of heb je juist een blouse nodig en wil je geen nieuwe kopen in de ScoutShop? Neem dan contact op ruilbeurs@opv-schoonoord.nl.


Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (verkenners)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De verkenners hebben een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien. Hieronder de link naar hun fotoalbums.


Ouderkamp Zeewolde (verkenners)

De verkenners hielden 29 en 30 juni hun ouderkamp op het scoutingterrein van Zeewolde. Ook daar was het warm… maar de stemming zat er goed in. De zaterdag (vol met vlotten en water) werd afgesloten met prachtig uitzicht op het Burning Man Festival en natuurlijk in de eigen tent, waar het nog lang warm en gezellig bleef. Zondagmorgen stond nog een pittige record-ochtend op het programma. Het was een geslaagd weekend! [update 8: woensdag 11:00u]


Verkenners varen met Miguel Pro

Zaterdag 22 juni hadden de verkenners een opkomst samen met waterscouting Miguel Pro die met drie vletten (boten) naar het grindgat was gekomen. Ze speelden een postenspel waarbij de per vlet van de ene post naar de andere moesten roeien.


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Older Entries »