De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten. Daarin zie je onze programma’s van de afgelopen tijd. In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.

Programma's komende maanden

De programmagegevens voor de komende weken/maanden worden steeds completer. Gezien de huidige omstandigheden is het logisch dat nog niet alles vaststaat, maar waar mogelijk maken we een planning die je kunt terugvinden in “onze kalender” en op de pagina’s van de verschillende speltakken. De plannen van de Havelihorde, de padvindsters, de verkenners, de RSA en de Stes zijn inmiddels bekend. We wachten nu alleen nog op de bevers (vanaf half februari), Wolvenhorde en de stam. Wordt vervolgd!


Extra verkennersfoto's

Er staan nieuwe foto’s van de PL/APL-opkomst van 8 januari in het fotoalbum.
En gelukkig heeft James Bond himself toestemming gegeven om een groot aantal extra foto’s van hem te publiceren. Ook die staan in het album.
In het verslag staat een korte beschrijving van beide opkomsten.


James Bond bij de verkenners!

Jawel, de enige echte James Bond was 22 januari op bezoek bij de verkenners! Hij was gestuurd door zijn land, in een laatste poging om Engeland van het inmiddels wat stoffige imago af te helpen. Hebben de verkenners misschien goede ideeën om het land weer populair te laten worden? Ja, dat hadden ze. James kan tevreden zijn… Ondertussen zijn ook de eerste stappen van onze beroemde klompendans gezet. Waarschijnlijk heeft iedereen die ooit meegeweest is na het lezen van dit stukje (en het zien van de foto’s) het muziekje weer in z’n hoofd…
’s Avonds was er nog een gezellig programma met o.a. een pubquiz. Engeland is goed geïntroduceerd!


Let op: jaarvergadering verplaatst!

De jaarvergadering is verplaatst en zal nu digitaal plaatsvinden op maandag 21 februari a.s., vanaf 20:00 uur. Nadere informatie volgt. [de foto is van de jaarvergadering van 2010…]
Wijzig het vast in je agenda!


Verkenners houden van Holland

Dat wil zeggen: ze speelden vol enthousiasme de oud-Hollandse spelletjes! Steltlopen, koekhappen, balgooien … en nog veel meer. De promotie van Nederland is straks in Engeland in elk geval goed voorbereid!


Afmelden voortaan anders

Omdat we de laatste tijd veel last van “phishing” kregen, hebben we de beveiliging op onze site verscherpt. Onbedoeld gevolg: de formulieren voor het afmelden doen het niet meer. Ze zijn daarom verwijderd.
Afmelden kan (en moet eigenlijk…) nog steeds. Via e-mail kun je een bericht sturen naar de bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners of rsa. En natuurlijk mag het ook via een mailtje of appje naar een individuele leid(st)er.
[Met dank aan de padvindstersleiding die de fout via enkele ouders ontdekten; welpenfoto is uit 2014]


Veel nieuwe leiding...

… en helaas ook een paar mensen die gestopt zijn. Op de leidingpagina’s van de speltakken (bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners) zie je alle nieuwe mensen die op dit moment bekend zijn. Welkom!


KWWH werd KWDO (v)

Of zoiets. In elk geval mocht het Kader Winter Weekend in Hoenderloo niet doorgaan. De verkenners hadden gelukkig een prima alternatief: een Kader Winter Dag in Oosterbeek. De PL’s en APL’s deden allerlei samenwerkingsopdrachten, want straks in Engeland is het belangrijk dat zij goed op elkaar zijn ingespeeld. Na de hike gingen de zelfgebakken pannenkoeken er goed in en ook de high tea smaakte uitstekend!


Wordt 2022 een Engelandjaar?

Vanzelfsprekend hopen wij dat we in 2022 weer naar Engeland kunnen gaan. We houden alle maatregelen goed in de gaten.
Ondertussen zijn de voorbereidingen wel gestart. Onderdeel daarvan: de boeken-/platen-/plantjesmarkt.
Wij kunnen daarvoor boeken, lp’s, cd’s en planten(stekjes) gebruiken.
Wil je ons helpen? De inzameling is vanaf 15 januari elke zaterdag tussen 12:30 en 13:00 uur op het Raadhuisplein in Oosterbeek.


Oliebollendag

30 december 2021. De oliebollendag is voorbij. Als het goed is heeft iedereen de gewenste bestellingen inmiddels gekregen of opgehaald. Bedankt dat jullie bij ons besteld hebben!
Nog vragen/opmerkingen/klachten of complimenten?
Stuur dan een e-mail naar oliebollen@opv-schoonoord.nl
Voor de organisatie zijn er nu alleen nog wat “laatste loodjes”, maar daarna zit 2021 er voor ons ook op.
Goede en veilig jaarwisseling allemaal en tot ziens in 2022!


Older Entries »