De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Technieken bij de verkenners

Hoewel we sinds 1 juni weer in ons gebouw mogen, was het grootste deel van de opkomst van de verkenners toch buiten. Op het aangepaste programma stonden de technieken, altijd nuttig om weer even te oefenen!


Triviant bij de verkenners

De hoeveelheid spelen die je buiten kan doen is onuitputtelijk… zaterdag 30 mei speelden de verkenners “levend” triviant. In groepjes deden ze allerlei opdrachten. Maar eerst… handen wassen natuurlijk! LET OP: er zijn zondag nieuwe foto’s toegevoegd!


Honk- en bosvolleybal (v)

Op 16 mei konden de verkenners helaas niet pakken voor hun zomerkamp… maar niet getreurd, de vervangende opkomst was geslaagd: honk- en bosvolleybal zijn ook leuk! [let op: de foto’s zijn zondagmorgen aangevuld!]


Verkenners op Levensweg

De verkenners speelden 9 mei Levensweg. Het leverde behalve een geslaagde opkomst ook nog eens prachtige foto’s op!


Oeps, dat ging niet helemaal goed ...

Zaterdag 2 mei zijn de Wolvenhorde, de padvindsters en de verkenners weer begonnen. Daar is iedereen heel blij mee! Het waren geslaagde opkomsten. Komende zaterdag volgen de bevers, de Havelihorde en de rsa.
Alle ouders hebben per mail de regels ontvangen waar wij ons aan hebben te houden. Lees die ook voor komende zaterdag svp nog even heel goed door.
We hebben namelijk van de gemeente een waarschuwing gekregen dat de brengende en halende ouders zich afgelopen zaterdag niet goed aan de regels hebben gehouden. Als dit komende zaterdag weer gebeurt dan krijgen we een stevige boete. Dat is jammer en natuurlijk niet nodig. Dus… alsjeblieft: lees de mail nogmaals goed door! De tekst staat ook op deze informatiepagina.


EĆ©n oude foto per dag šŸ˜‰

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen “gewone” scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Uit heel veel jaren en van heel veel speltakken. Je vindt ze ook op facebook en instagram.


Handenwassen en buskruit op de hei (v)

Het was maar goed dat er maar Ć©Ć©n speltak per keer opkomst mag hebben, want je hebt veel ruimte nodig bij een anderhalvemeteropening! De verkenners speelden 2 mei o.a. buskruit op de hei en een handenwasestafette (20 seconden is lang…). De spelen waren relatief simpel, maar er moest dan ook nog behoorlijk geĆÆmproviseerd worden. Dat was wennen voor zowel de leiding als de verkenners. Maar iedereen had er begrip voor en was blij dat ze weer actief naar buiten kunnen. Op naar volgende week!


We gaan weer beginnen!

Hoera! Per 2 mei gaan we weer beginnen! Weliswaar met zeer strikte regels, maar toch.
Iedereen is hier deze week per e-mail over geĆÆnformeerd. We vragen je zeer dringend om de in de brief aangegeven regels nauwkeurig na te leven.
Op 2 mei starten de Wolvenhorde, padvindsters (’s middags) en verkenners (’s avonds). De bevers en Havelihorde beginnen 9 mei. Van de rsa is op dit moment nog niets bekend.


Wie heeft het gedaan? (verkenners)

De verkenners speelden 18 april digitaal Cluedo. Er was gelukkig niemand vermoord, maar – veel erger! – de katten van Ingeborg waren gestolen. Het kon eigenlijk alleen maar door iemand van de leiding gedaan zijn. Elke patrouille mocht de leiding verhoren in aparte verhoorkamers. Ze kregen pas antwoord nadat ze een opdrachtje hadden uitgevoerd (zoals bv. digitaal een pen doorgeven aan elkaar). Na het nodige overleg bleek aan het eind van de ochtend dat twee patrouilles de juiste dader hebben ontmaskerd, de twee andere patrouilles waren er heel dicht in de buurt.


Hulp voor verkenners

De verkenners hebben een brief gekregen van een organisatie die zich inzet voor jongens-die-scouting-missen. Als zij daar behoefte aan hebben mogen ze een code insturen, waarna ze een op maat gemaakte reactie terug krijgen die hen hopelijk helpt in deze barre scoutingloze tijden. De eerste code kregen ze cadeau: kook op een houtvuurtje een lekker maaltijd in aluminiumfolie. De eerste resultaten zijn veelbelovend!


Older Entries »