De Verkenners

Welkom bij de verkenners! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


Zeeverkenners?

De verkenners sloten hun scoutingseizoen op een leuke manier af in Utrecht. Op 3 juli hebben ze een hele middag gevaren in kano’s en op een sup. Het werd een gezellige laatste opkomst die eindigde met een lekkere barbecue op Hof. Prettige vakantie allemaal en tot ziens in september!


Een niffo trekt er samen met zijn drerries... (v)

De verkenners speelden 26 juni Het Grote Markspel. In het programma stond dat het moeilijk was om je daar wat bij voor te stellen… De foto’s spreken voor zich: een leuk bosspel dat eindigde met de “wet voor niffo’s”…


De winnaars zijn bekend!

De winnaars van de scoutingwedstrijden zijn bekend: de Uilen (PL Janna) en de Panters (PL Abel) hebben gewonnen!
Van harte gefeliciteerd!
Update 8 juni 2021:
De jury heeft inmiddels de officiele lijsten bekend gemaakt. Je vindt hier: de uitslag van de kampopbouw en het koken, de themapresentatie en de totaalstand.


Scoutingwedstrijden pv en v

De regionale scoutingwedstrijden gaan niet door, maar dat weerhoudt onze padvindsters en verkenners er niet van om hun eigen wedstrijden te organiseren. Twee weken lang is elke patrouille een (fictief) land met een (fictieve) leider die een fantastisch/geniaal/gek idee heeft om de coronapandemie te bestrijden. Zaterdag 29 mei was dag 1: de hike.
De uitslag van de hike (die natuurlijk nog gelijk is aan de totaaluitslag) vind je nu op de site!
Zaterdag 5 en zondag 6 juni is de afsluiting op Trappershorst. De kampjes zijn opgebouwd en er wordt hard gewerkt aan de maaltijd. Elke patrouille probeert de jury ervan te overtuigen dat zij de beste zijn… De jury heeft inmiddels gesproken, de uitslag volgt later vandaag. Eerst staat de themapresentatie nog op het programma. Weet jij wat er met dat stokbrood gebeurt?
Ben je vergeten in welke patrouille je zit? Kijk dan even naar de patrouille-indeling van de padvindsters en de verkenners.
[Update: zondag 13:55 uur]


NL-doet bij ons

Zaterdag 29 mei hebben we in het kader van NL-doet al onze gebouwen van Led-lampen voorzien. Bij Trappershof heeft een aantal vrijwilligers het bos opgeknapt zodat je daar nu weer goed kunt spelen. Het was een nuttige dag, er is hard gewerkt, dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


Auto wassen en poffertjes eten (RSA)

Zaterdag 29 mei houdt de RSA een auto-was-actie om geld op te halen voor hun zomerkamp. Van 12:30 tot 17:00 uur kun je terecht in de drive-thru autowasstraat bij Trappershorst. Kosten: € 4,50 per auto.
Ook verkopen ze poffertjes, inclusief koffie of thee, voor €3,50 per portie. Alleen koffie of thee is ook mogelijk voor € 1,00 per kopje.
Als het weer niet meezit verplaatsen we de actie naar zaterdag 4 juni.


Verkenners gaan de wereld rond

De verkenners gaan 12 t/m 16 mei in hun eigen kampbubbel de wereld rond. Met start- en eindpunt Baarn reizen ze naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika. In een kampbubbel mag je niet op bezoek komen maar… op deze pagina gaan we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen!
[Update: 16 mei 15:30 uur]


Statiegeldactie geslaagd!

Zaterdag 15 mei hebben we van Coop Oosterbeek maar liefst € 668,10 gekregen. Dit is de door de Coop verdubbelde opbrengst van de statiegeldactie. Iedereen die voor ons flessen heeft verzameld en ingeleverd, en natuurlijk Coop Oosterbeek zelf: heel erg bedankt, we zijn er heel blij mee!


Dag van de Arbeid bij de verkenners

De verkenners vierden de dag van de arbeid (1 mei) met “revolutionaire” activiteiten, zoals gooien met dartpijltjes en windbuksschieten.


Older Entries »