De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook het verslagen van 2017-2018 is nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Zomerkampdata

In dit bericht komen de data van de zomerkampen te staan. Op dit moment (07.01.19) zijn bekend:
– bevers: nog niet bekend
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019
– rsa: nog niet bekend


Over goede voornemens gesproken...

De leiding van de Wolvenhorde werkte eind december al een van hun goede voornemens uit: het opruimen van de welpenkast. Zoals elke keer was het geen overbodige actie: de kast ziet er nu weer spic & span uit. Goed werk gedaan!!! Maar voor hoelang? (haha, dat is altijd weer de vraag…)


Nieuwjaarsbrunch bij de Wolvenhorde

De Wolvenhorde begon het nieuwe jaar met hun traditionele nieuwjaarsbrunch. Het was erg lekker! Na afloop deden ze wat renspelletjes om de energie weer kwijt te raken.


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Dank je wel, Sinterklaas, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet!

Zaterdag 1 december kwamen Sinterklaas en maar liefst vijf Pieten op bezoek bij de Wolvenhorde, de bevers en de Havelihorde. Het was een zeer geslaagde ochtend. Dank je wel Sint, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet en niet te vergeten het activiteitenteam!


Niet klimmen op de Poort!

Er staat al tijden een bordje “verboden toegang” op, maar toch zien we af en toe nog dat er op Trappershoogte (de poort bij Trappershorst) wordt geklommen. Doe dat niet, het bordje angt er niet voor niets, het hout is in zeer slechte staat. Een dezer dagen wordt begonnen om de toegang fysiek (nog) onmogelijk(er) te maken.


Wolvenhorde bouwde Madurodam

De Wolvenhorde bouwde op 10 november Madurodam (en ze begonnen met “schipper mag ik overvaren”. Het werd een gezellige herfstdag.


Spelshow (Wolvenhorde)

De Wolvenhorde had 3 november een spelshow met allerlei verschillende spelen: een renspel met de bal, een groot vragenspel en estafette-Pictionary. Zie ook het verslag.


Older Entries »