De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Wolvenhorde nam "extreem Risico"

Ze speelden 18 januari Risk. Extreem Risk zelfs. Met een kleurig spelbord en spannende/moeilijke/leuke opdrachten. Iedereen deed fanatiek mee. Lees er over in het verslag.


Programma's t/m juni 2020

Een groot compliment aan onze bevers: zij hebben als eerste hun programma t/m juni 2020 bekend gemaakt! Gelukkig zijn de overige speltakken ook druk bezig met programma maken. Inmiddels zijn bekend: bevers, havelihorde, wolvenhorde en padvindsters.


Tijd voor Taart

Op 11 januari vierden we dat de welpen in Nederland 100 jaar bestaan. Onze Haveli- en Wolvenhorde deed dat samen met de welpen van de Bernulphusgroep en de Emmagroep. De burgemeester was er ook, evenals leden van de gemeenteraad, het regiobestuur en vertegenwoordigers van Scouting Nederland. Het was een feestelijke ochtend! (als je de diavoorstelling aanzet zie je de foto’s allemaal achter elkaar) [update zaterdag 20:00]


Nieuwjaarsvieringen

Wordt het een traditioneel nieuwjaarsontbijt? Organiseren de speltakken een gala of misschien een heuse nieuwjaarsduik? Zaterdag 4 januari zullen we het weten! Alle opkomsten starten weer. Uitzondering: de verkenners hebben hun KWWH (weekend voor PL’s en APL’s) dit seizoen in dit weekend. Alle andere verkenners hebben pas 11 januari hun eerste opkomst.


De boerenkoolfuif was weer gezellig

Op 14 en 15 december was de boerenkoolfuif. Zaterdag hebben we heerlijk gegeten in “De Boerderij”, daarna keken we naar een sprookjestoneelstuk, opgevoerd door een aantal enthousiaste leiding, a-teamleden en sherpa’s. De sprookjes leken allemaal te mislukken, maar zoals het in sprookjes hoort… het liep goed af en iedereen leefde nog lang en gelukkig! Hopelijk hebben ze daarna ook nog een beetje geslapen. Zondag sloten we af in het zwembad.
[als het goed is weet iedereen dat je alle foto’s achter elkaar kunt bekijken door de diavoorstelling aan te zetten en even geduld te hebben voordat ie is geopend]


Sinterklaas op Trappershorst

Op 30 november kwamen Sinterklaas en een heleboel Pieten naar Trappershorst. De bevers, Havelihorde en Wolvenhorde hadden daar ’s morgens samen opkomst. Het ging natuurlijk niet helemaal goed (Sinterklaas zou landen met een parachute, sprong te vroeg en landde in het bos, wij vonden wél de parachute maar géén Sinterklaas…) maar zoals altijd liep het allemaal erg goed af. De Havelihorde zorgde voor foto’s en een leuk verslag.


Wolvenhorde op de zelfgebouwde stormbaan

Een echte stormbaan bouwen? De Wolvenhorde kan dat. Alle knopen waren in orde. Natuurlijk deden ze er na afloop ook nog een wedstrijdje op. Het winnende nest had maar liefst 30 seconden voorsprong! Met dank aan de ouders die na afloop hebben geholpen met opruimen.


Een echte alien op het kamp (Wolvenhorde)

De Wolvenhorde kreeg in hun weekendkamp van 16/17 november een echte medewerker van de ESA op bezoek. Hij was een alien verloren… Natuurlijk hebben ze hem helpen zoeken en natuurlijk kwam alles goed. De alien is zondag per raket weer naar huis geschoten! Lees er alles over in het verslag.


Wolvenhorde in het Watermuseum

Op 2 november bezocht de Wolvenhorde het Watermuseum in Arnhem. Daar krijg je allemaal nuttige informatie over water en je kunt er leuke waterspelen doen. Iedereen had een geweldige middag, of ze nou wat geleerd hebben of niet… Zie ook het verslag.


Welpen in Nederland 100 jaar (Wolvenhorde)

Dit jaar bestaan de welpen in Nederland 100 jaar. Reden voor een feestje! De Wolvenhorde organiseerde 26 oktober iets leuks voor Shere Kan (al wist hij dat zelf eerst niet). Je leest er alles over in het verslag.


Older Entries »