De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

NL-doet bij ons

Zaterdag 29 mei hebben we in het kader van NL-doet al onze gebouwen van Led-lampen voorzien. Bij Trappershof heeft een aantal vrijwilligers het bos opgeknapt zodat je daar nu weer goed kunt spelen. Het was een nuttige dag, er is hard gewerkt, dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


Auto wassen en poffertjes eten (RSA)

Zaterdag 29 mei houdt de RSA een auto-was-actie om geld op te halen voor hun zomerkamp. Van 12:30 tot 17:00 uur kun je terecht in de drive-thru autowasstraat bij Trappershorst. Kosten: € 4,50 per auto.
Ook verkopen ze poffertjes, inclusief koffie of thee, voor €3,50 per portie. Alleen koffie of thee is ook mogelijk voor € 1,00 per kopje.
Als het weer niet meezit verplaatsen we de actie naar zaterdag 4 juni.


Statiegeldactie geslaagd!

Zaterdag 15 mei hebben we van Coop Oosterbeek maar liefst € 668,10 gekregen. Dit is de door de Coop verdubbelde opbrengst van de statiegeldactie. Iedereen die voor ons flessen heeft verzameld en ingeleverd, en natuurlijk Coop Oosterbeek zelf: heel erg bedankt, we zijn er heel blij mee!


De Wolvenhorde wist te ontsnappen

Zaterdag 8 mei kwam de Wolvenhorde in een escaperoom terecht. Elk nest moest proberen te ontsnappen. Natuurlijk is dat gelukt! Toen ze uit hun eigen room ontnapt waren wisten ze gelukkig ook de code van het gebouw nog te kraken. Dus iedereen kon veilig weer naar huis…


Wolvenhorde met groene vingers

Op 1 mei hebben de welpen van de Wolvenhorde bloembollen geplant. Ze hopen daar volgend jaar het resultaat van te kunnen zien. Ze maakten ook mooie potjes waar ze hun eigen plantje in mee naar huis konden nemen. Aan het eind van de middag kookten ze nog een heerlijke groentensoep. Zie ook hun verslag.


Wolvenhorde in de middeleeuwen

Zaterdag 24 april speelde de Wolvenhorde een groot LARP-spel in een middeleeuws dorp vol tovenaars, heksen, alchemisten en (aardige?) boeven. De boze magiër van vorige week had dat ook gehoord… hij kwam dus langs om wraak te nemen voor het verslaan van de draak. Natuurlijk kwam alles goed! Lees hier het verslag.


St. Joris en de draak (Wolvenhorde)

Op 23 april is het St. Jorisdag, de Wolvenhorde vierde het op zaterdag 17 april. Ze luisterden naar het verhaal en oefenden hard om zelf de draak (die inmiddels hun tekeningen had verbrand!) te verslaan. Met een enorm grote speer is het hen gelukt! De draak is verslagen en ze hopen dat er geen boze heksen wraak komen nemen… Je leest er alles over in hun verslag.


Open Dag

Wij deden op 20 maart mee aan het Coronaprogramma van het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum. Klik voor alle informatie: op deze pagina.


Trappershorst is jarig

Op 17 maart 1951 werd Trappershorst geopend. Vandaag bestaat het gebouw dus 70 jaar. Hoera!


Een jaar lang oude foto's

Deze maand hebben we een jaar met de coronamaatregelen te maken. Om scouting in beeld te houden plaatsten we begin maart 2020 in dit album twee “historische” foto’s. Vanaf 16 maart volgde elke dag (!) een herinnering aan een van onze activiteiten. Steeds van de juiste dag/maand maar uit een ander jaar. Veel jaarlijks terugkerende gebeurtenissen kwamen voorbij: patrouilleweken, scoutingwedstrijden, zomerkampen, dagjes uit, airborne, installatie, sinterklaas, boerenkool, musical, rommelmarkten, Engelandkampen, enz. enz. Op facebook staan ze in een apart fotoalbum. Op instagram staan ze tussen onze actuele foto’s in.
De foto van 15 maart 2008 de laatste in deze reeks: ruim 365 foto’s uit 47 verschillende jaren, van heel veel activiteiten en zo goed mogelijk gespreid over alle speltakken. Er zijn natuurlijk nog veel meer foto’s. Wellicht volgt nog wel eens een nieuwe serie.


Older Entries »