De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

We verkopen weer violen!

De jaarlijkse violenactie van de verkenners is weer gestart.
Voor klanten is het heel makkelijk: op deze pagina vind je het bestelformulier, de betaalmogelijkheid en meer informatie. De kosten zijn 3,50 per 6 stuks (halve tray). Ze worden, in de gemeente Renkum, op 2 oktober thuisbezorgd.
Voor de verkenners is het fijn als zoveel mogelijk mensen bestellen, de opbrengst is voor hun grote Engelandkamp. Geef het dus door aan al je bekenden en familie! Meer info via violen@opv-schoonoord.nlGeslaagde Open Dag

Zaterdag 18 september hielden we een geslaagde Open Dag. Er kwamen heel veel kinderen kijken, die allemaal meededen aan een leuk spelprogramma. Aan het eind van de ochtend hebben ze de bingomachine gerepareerd, zodat alles (zoals altijd) weer helemaal goed afliep. Welkom aan iedereen die lid wil worden!


Meer programma's

Er zijn weer aanvullingen op de programma’s van de speltakken. De gegevens van de bevers, Wolvenhorde, rsa (zie foto), stam en stes zijn nu compleet.
Zodra de Havelihorde, padvindsters en verkenners programma hebben gemaakt lees je die hier ook terug!


"Wil jij ook overgesjoeld"?

Zaterdag 11 september was het overvliegen. Dit jaar waren we bij het moskoepeltje waar het A-team een heuse sjoelbaan had gebouwd. Alle overvliegers mochten “over-sjoelen” op gekleurde opblaasbanden. Weggeduwd door de oude leiding, getrokken door de nieuwe leiding. Het was een kleurrijk, spannend (voor de jongsten) en kletsnat (voor de oudsten) spektakel. Met ook deze keer veel dank aan de leden van het A-team voor al het werk dat ze er aan hebben gehad. [update zaterdagavond 19:55: een paar nieuwe foto’s]


De wedstrijd die geen wedstrijd is ...

… maar gewoon een regelmatig terugkerend grapje, is ook nu weer “gewonnen” door de Wolvenhorde. Zij hebben hun programma voor de komende maanden vandaag bekend gemaakt.
Ook in de agenda: Stes.
De andere speltakken volgen zo snel mogelijk!


We gaan weer beginnen!

Zaterdag 4 september 2021 is het nieuwe scoutingseizoen begonnen.
We hebben er zin in!
Na deze eerste opkomst is er 11 september overvliegen en op 18 september is de Open Dag.


Wolvenhorde en Indiana Jones

De Wolvenhorde was van 26-31 juli op avontuur voor Indiana Jones. Het lijkt er op dat ze hun opdracht hebben voltooid. Je leest er alles over in het verslag. Anne-Linde, Arno, Bas, Carlijn, Marijn, Martin, Matthijs en Max: heel erg bedankt voor alle moeite die jullie in dit leuke kamp hebben gestoken!
[Update zaterdag 20:00]


Zomerkampen 2021

De eerste zomerkampfoto van deze week is binnen! De padvindsters kamperen in Aerdenhout.
De Havelihorde is sinds zondag in Wageningen, de Wolvenhorde is maandag gestart in Epe. De update-datum van elk kamp staat – waar van toepassing – bij hun bericht.
Bij de start van elk kamp was iemand van het bestuur aanwezig. Zij bedankten de leiding voor alle energie en tijd die zij in scouting (en natuurlijk dit kamp) steken. Voor iedereen was er een doe-het-zelf-popcorn-bak-pakketje.


Geslaagd uitje/weekendkamp Wolvenhorde

Op 26 en 27 juni was het afsluitende weekendkamp van de Wolvenhorde, dit jaar gecombineerd met hun jaarlijkse uitje. Ze begonnen met een middag klimmen en klauteren in de Leemkuil in Nijmegen, waar ze ook een lekker frietje kregen. ’s Avonds overnachtten ze op Hof. Daar werd de dag afgesloten met een leuke film. De volgende ochtend volgden ze een geocaching-route waar ze zelf de coördinaten voor moesten vinden. Het was een leuk weekend! Zie ook het verslag. Hierna is alleen nog het zomerkamp. Op deze pagina kun je hun belevenissen volgen!


Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


Older Entries »