De Wolvenhorde

Let op: afmelden via de site werkt momenteel niet. We weten ervan en werken eraan. Als je je af wilt melden, doe dat dan svp via een andere manier!

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

"Dia de los Muertos" (Wolvenhorde)

De Wolvenhorde was 31 oktober de hele dag druk bezig met de “Dag van de Doden”. Deze dag wordt o.a. in Mexico gevierd (meer info: kijk naar de film “Coco”). Ze deden alles in thema en bouwden zelfs een echt altaar voor Baden Powell.


Spannende middag voor de Wolvenhorde

17 oktober was een spannende dag voor de Wolvenhorde. Ze kregen “controle” van “Scouting Nederland”! Ze moesten bewijzen over goede scoutingtechnieken te beschikken. Zolang dat niet duidelijk was, werd Max in een kooi opgesloten… Gelukkig liep het goed af (zie ook hun verslag). De scoutingtechnieken van onze welpen zijn fantastisch en Max is weer vrij!


Vuur en natuur (Wolvenhorde)

Zaterdag 3 oktober werkt de Wolvenhorde met vuur. Ze steken het aan en proberen met een brandende fakkel een touw door te branden waar een tas met lekkere dingen aan hangt. Dat lukt! Op 10 oktober trekken ze het bos in om daar te ontdekken wat er allemaal voor bijzondere dingen te vinden zijn. Zie ook het verslag.


Zeer verantwoord overvliegen

Zaterdag 19 september was het overvliegen. Onder toeziend oog van het complete “coron-A-team” werd het een groot succes. Alle overvliegers werden zorgvuldig “schoongemaakt”! Voorafgaand aan het programma kreeg Lex de “gouden vos”, een van de nieuwe waarderingstekens van Scouting Nederland.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Geslaagde Open Dag

Onze Open Dag van 26 september was erg geslaagd. Het programma bood voor elk wat wils: broodje bakken, bosspelen en spannende creativiteit.
Was je verhinderd? Of was je het vergeten? Dan mag je later natuurlijk ook langskomen. Als je een mailtje stuurt (met in elk geval je naam en je geboortedatum) zal de leiding laten weten wanneer en op welke locatie.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Uniformruilbeurs

Er staan nieuwe items bij de ruilbeurs. Als je een blouse over hebt? Overweeg dan om ‘m aan te bieden bij de ruilbeurs (ruilbeurs@opv-schoonoord.nl). Als er een nodig hebt kun je informeren of er iets voor je is. Helaas is onze voorraad beperkt… maar wat niet is kan nog komen.


Programma's najaar 2020

We missen alleen nog een deel van het programma van de rsa, maar dat komt er aan. Het complete programma van de bevers, de havelihorde, wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de stam en de stes kun je terugvinden in de agenda. Het worden weer leuke maanden!


Welkom aspirantleiding!

Vanaf nu zijn Sara, Bart en David onze aspirantleiding. Zij zullen de komende maanden in alle speltakken een paar weken meedraaien om kennis te maken. In december besluiten ze wie definitief bij welke speltak komt. We wensen hen natuurlijk veel succes én plezier de komende tijd!


Ei, ei, ei... de Wolvenhorde in actie

De Wolvenhorde speelde 5 september een aantal spelen die afgelopen jaar een succes waren. Zo zag je ze snoephappen, waterballon gooien en muizen (lees: aardappel) meppen. Maar het hoogtepunt was het (niet)kapot gooien van eieren. Kan je een ei veilig van 5 meter hoogte laten vallen? [antwoord: soms…] Zie ook het verslag.


Officieel geopend

De opkomsten zijn op 29 augustus al gestart maar zaterdagavond 5 september hebben we met alle vrijwilligers het scoutingseizoen officieel geopend tijdens een gezellige bijeenkomst op Trappershof. We hebben er zin in en gaan proberen er een mooi scoutingjaar van te maken!


Older Entries »