De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Programma's komende maanden

De programmagegevens voor de komende weken/maanden worden steeds completer. Gezien de huidige omstandigheden is het logisch dat nog niet alles vaststaat, maar waar mogelijk maken we een planning die je kunt terugvinden in “onze kalender” en op de pagina’s van de verschillende speltakken. De plannen van de Havelihorde, de padvindsters, de verkenners, de RSA en de Stes zijn inmiddels bekend. We wachten nu alleen nog op de bevers (vanaf half februari), Wolvenhorde en de stam. Wordt vervolgd!


Let op: jaarvergadering verplaatst!

De jaarvergadering is verplaatst en zal nu digitaal plaatsvinden op maandag 21 februari a.s., vanaf 20:00 uur. Nadere informatie volgt. [de foto is van de jaarvergadering van 2010…]
Wijzig het vast in je agenda!


Afmelden voortaan anders

Omdat we de laatste tijd veel last van “phishing” kregen, hebben we de beveiliging op onze site verscherpt. Onbedoeld gevolg: de formulieren voor het afmelden doen het niet meer. Ze zijn daarom verwijderd.
Afmelden kan (en moet eigenlijk…) nog steeds. Via e-mail kun je een bericht sturen naar de bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners of rsa. En natuurlijk mag het ook via een mailtje of appje naar een individuele leid(st)er.
[Met dank aan de padvindstersleiding die de fout via enkele ouders ontdekten; welpenfoto is uit 2014]


Veel nieuwe leiding...

… en helaas ook een paar mensen die gestopt zijn. Op de leidingpagina’s van de speltakken (bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners) zie je alle nieuwe mensen die op dit moment bekend zijn. Welkom!


Ook dit jaar geen boerenkoolfuif...

… maar we hebben een geweldig leuk alternatief. De speltakken houden elk hun eigen opkomst en bij elk gebouw komt de “poffertjeskraam” langs. Lekker!


Sinterklaas op bezoek

Zaterdag 4 december kwam Sinterklaas bij ons op bezoek! Met een aantal van zijn Pieten. Het was een zeer geslaagde ochtend, zowel bij de bevers als bij de Havelihorde en de Wolvenhorde. Bedankt Sinterklaas, fijn dat u ook dit jaar weer wilde komen!


De leiding tegen de welpen...

De Wolvenhorde goes Hollywood! Ze hebben 13 november een prachtige film gemaakt. Het is duidelijk waar de talenten in onze groep zitten… Op 20 november zijn de nieuwe (en niet meer zo nieuwe) welpen geïnstalleerd. Helaas zonder ouders, daarom is van elke jongen een foto gemaakt [laat even weten als je de grote versie wilt hebben]. Tot slot de vraag die elk jaar terugkomt: wie is het sterkst bij de Wolvenhorde? De leiding of de welpen? Op 27 november is het vastgesteld. Je leest het antwoord in hun verslag. [update met link naar film, 02.02.21]


Snakes and Ladders met alle welpen (m/v)

Op 23 oktober hielden de Havelihorde en de Wolvenhorde samen opkomst op Trappershorst. Ze speelden een spannend spel Snakes and Ladders. Daarvoor moesten ze in kleine groepjes allerlei opdrachten uitvoeren. Het was een groot succes!


Wolvenhorde vliegert en bezoekt landen

De Wolvenhorde heeft 16 oktober zelf vliegers gemaakt! Ze hebben ze daarna op het heitje getest. De ene was beter gelukt dan de ander, maar ze hebben een leuke opkomst gehad. Op 23 oktober hielden ze opkomst samen met de Havelihorde (zie apart bericht). Op 6 november bezochten ze allerlei landen waar ze veel geleerd hebben. Daarna maakten ze hun eigen land, met eigen regels, wetten en natuurlijk een eigen vlag!


Wolvenhorde lost mysterie op

Zaterdag 9 oktober had de Wolvenhorde een galadiner. Maar helaas… het toetje was gestolen! Gelukkig is het gelukt de dader op te sporen en kregen ze uiteindelijk toch nog een heerlijke maaltijd. Zie ook het verslag.
[NB: in de loop van het weekend volgen nog meer leuke Wolvenhordefoto’s (vliegeren, opkomst met Haveli en landenopkomst)]


Older Entries »