De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

EĆ©n oude foto per dag šŸ˜‰

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Ze staan ook op facebook en instagram.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 
21.03.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!
28.03.20: er staan tine nieuwe opdrachten on-line!


Valentijn bij de Haveli- en de Wolvenhorde

Valentijnsdag, voor de een een romantisch feest en voor de ander commerciĆ«le onzin, was op 15 februari voor de Havelihorde en de Wolvenhorde aanleiding voor een leuk gezamenlijk spel. In groepjes hebben ze in het bos bij de Beukelaar hun eigen “stel” uiteindelijk laten trouwen! Daar gingen veel leuke spelletjes aan vooraf. Lees ook het verslag.


De jaarvergadering is achter de rug

De jaarvergadering is achter de rug. Alle leden (ouders, leiding, stammen) en alle “ondersteuners” waren uitgenodigd. Een deel van hen was aanwezig. Alle informatie (waaronder binnenkort het conceptverslag) staat  op deze pagina (“over onze groep”->”verslagen”->”jaarverslagen”) en wordt zo snel mogelijk aangevuld. De financiĆ«le informatie is voor leiding beschikbaar op de leidingsite.
[de foto is van de vergadering van 2010; toen was het veel later in het jaar…]


Het leek wel herfst bij de "winterborrel"...

… maar de sfeer was er niet minder door. Zaterdag 8 februari hielden alle speltakken hun opkomst ’s middags in/bij Trappershorst. De ouders waren uitgenodigd om na afloop hun kind(eren) op te halen Ć©n om meteen wat lekkers te komen drinken. Een goed plan, maar helaas werkte het weer niet erg mee. Het was dus nogal nat bij het vuurtje en de GlĆ¼hwein… Gelukkig bleef er toch nog een aantal mensen gezellig praten. Na afloop was er voor de leiding en de overige vrijwilligers een heerlijke maaltijd, verzorgd door de AOT.  [NB: foto’s van de opkomst van de verkenners, havelihorde en bevers staan in de eigen albums]


Programma's t/m juni 2020

Inmiddels zijn er al heel veel programma’s in de agenda: bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners en stes.
Zodra de programma’s van de rsa en stam gemaakt zijn komen ze vanzelfsprekend ook in de agenda!


De Wolvenhorde gaat naar Oost Aziƫ en bakt koekjes

De Wolvenhorde ging 25 februari naar Oost Azie (er waren toen nog geen reisbeperkingen). Ze maakten draken en verdedigden de Chinese Muur. 
Op 1 februari bakten ze heerlijke koekjes. Een goede leerschool voor als ze later die leuke kookopdrachten bij de verkenners krijgen?  Zie ook het verslag.


Wolvenhorde nam "extreem Risico"

Ze speelden 18 januari Risk. Extreem Risk zelfs. Met een kleurig spelbord en spannende/moeilijke/leuke opdrachten. Iedereen deed fanatiek mee. Lees er over in het verslag.


Tijd voor Taart

Op 11 januari vierden we dat de welpen in Nederland 100 jaar bestaan. Onze Haveli- en Wolvenhorde deed dat samen met de welpen van de Bernulphusgroep en de Emmagroep. De burgemeester was er ook, evenals leden van de gemeenteraad, het regiobestuur en vertegenwoordigers van Scouting Nederland. Het was een feestelijke ochtend! (als je de diavoorstelling aanzet zie je de foto’s allemaal achter elkaar) [update zaterdag 20:00]


Nieuwjaarsvieringen

Wordt het een traditioneel nieuwjaarsontbijt? Organiseren de speltakken een gala of misschien een heuse nieuwjaarsduik? Zaterdag 4 januari zullen we het weten! Alle opkomsten starten weer. Uitzondering: de verkenners hebben hun KWWH (weekend voor PL’s en APL’s) dit seizoen in dit weekend. Alle andere verkenners hebben pas 11 januari hun eerste opkomst.


Older Entries »