De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken! Alle verslagen van de afgelopen jaren staan hier.

Dank je wel, Sinterklaas!

Op 3 december kwam Sinterklaas langs bij de Wolvenhorde, de bevers, de Havelihorde en… een van onze ereleden! Voor de gelegenheid had hij zijn fiets weer uit de stalling gehaald. Dank je wel Sint, Pieten, A-team en alle anderen die met de organisatie hebben geholpen. Het was een zeer geslaagde ochtend! (Zie ook het verslag van de Havelihorde)


OPV-Schoonoord-café

Na het geslaagde vrijwilligersweekend volgde 25 november nóg een leuke activiteit voor onze vrijwilligers: het OPV-Schoonoord-café. Het werd een gezellige avond met een vol spelletjesprogramma in Sinterklaasstijl. Anouk, Eva, Luc en Maron: bedankt voor de organisatie!


Redt de Wolvenhorde Horst van stikstof-sloop?

De Wolvenhorde keek 19 november raar op toen ze bij Trappershorst aankwamen. Ze zouden een weekendkamp hebben, maar… het gebouw was afgesloten? En er stond iemand van de gemeente? Met een heel streng gezicht en een brief van de burgemeester? Het zag er serieus slecht uit!! We hopen van harte dat de Wolvenhorde in staat is het probleem op te lossen.
Zondagmorgen. We hebben inmiddels begrepen dat ze de ambtenaar met kurken hebben weggejaagd. Hopelijk komt het vandaag allemaal goed! Houd de updates in de gaten! [update: zondag 09:00 uur]


Ouder-kindopkomst bij de Wolvenhorde

De Wolvenhorde heeft 12 november een ouder-kindopkomst, met spannende programma-onderdelen als bunkertrefbal, vertrouwens-estafette en… de ei-drop! Zouden de eieren heel gebleven zijn? Zie ook het verslag.


Vrijwilligersweekend geslaagd

Van 4-6 november waren, in wisselende samenstelling, heel veel leiding en vrijwilligers van onze groep naar het vrijwilligers-/trainingsweekend in Lunteren. Er was een groot aantal activiteiten georganiseerd. Ze bespraken serieuze onderwerpen (quiz, workshops), waren actief (polonaise lopen of vreemde groepsfoto’s maken) en deden vooral leuke dingen (casino-avond en lekker eten). Met dank aan het begeleidingsteam (Hugo, Margot, Margreet, Patricia en Remco) voor de organisatie, de deelnemers waren erg enthousiast!


Griezelen op Horst (Haveli, Wolvenhorde, RSA)

Zaterdag 22 oktober was het heel griezelig op Horst. De Havelihorde en de Wolvenhorde werd gevraagd te helpen de RSA-leden (die in zombies waren veranderd) te redden. Dat was best wel eng en helemaal niet makkelijk… maar natuurlijk is het gelukt. Na een paar uur was iedereen weer mens en konden ze de geslaagde opkomst afsluiten met een kampvuur en warme chocomel. Het verslag en de foto’s zijn van de Havelihorde.


Programma's bijna klaar

En nu gaat het snel. De programma’s voor het eerste deel van het scoutingjaar zijn bijna compleet: de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters (t/m oktober), de verkenners, de RSA, stam en stes hebben hun programma gemaakt. We wachten alleen nog op de informatie van de bevers en de padvindsters (vanaf november). [update 06.10.22]


Wolvenhorde in Amerika

Op 1 oktober beleefden de welpen van de Wolvenhorde hun avonturen in… Amerika! Ze deden er allemaal toepasselijke spelletjes. [De eerste foto is van Max, die bij het overvliegen afscheid van de Wolvenhorde nam; hij kreeg een prachtige fotocollage van zijn welpenjaren. Inmiddels is hij teamleider bij de RSA!]


Open Dag in kleur

Zaterdag 17 september was onze Open Dag. Het was een geslaagde ochtend. Iedereen mocht meedoen met kleine spelletjes en aan het eind van ieder spel mocht je Margreet een beetje inkleuren met (water)verf. Ondertussen waren de padvindsters en verkenners aan het koken op een houtvuurtje. We hadden geluk, de regen begon pas tijdens de sluiting! Met alweer heel veel dank aan het A-team voor het organiseren.
Heb je de Open Dag gemist en wil je toch graag een keer komen kijken? Je bent van harte welkom. Op 8 en 15 oktober doen we mee met “Creatief en Sportief” van de gemeente Renkum, maar ook andere komende zaterdagen mag je langs komen. Stuur tevoren even een mailtje met daarin in elk geval je naam en geboortedatum, dan laten we je weten wanneer en op welke locatie we je verwachten!


Beetje nat overvliegen

Is het overvliegen in het water gevallen? Nee, in tegendeel. Het was een zeer geslaagde ochtend. Weliswaar ging het regenen, maar het grootste deel van de waterpret was gepland (en staat al jaren in het draaiboek). Met dank aan het A-team voor de organisatie, jullie konden het niet helpen dat het programma vanwege de regen binnen moest worden afgesloten…
Hieronder niet alleen het algemene groepsalbum, maar bij uitzondering ook de albums van alle speltakken (algemeen, bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners, rsa)
[update 14.09.22 11:00u]


Older Entries »