De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook het verslagen van 2017-2018 is nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Serieuze vraag: "hulp bij huisvesting" gezocht

Op 24 januari en 17 maart hebben we er alle ouders/verzorgers over gemaild, maar hierbij het verzoek ook nog een keer op de site: hoewel er al veel hulp is aangeboden, zoeken we toch nog naar mensen met specifieke deskundigheid die ons (af en toe) willen/kunnen helpen. Bijvoorbeeld: iemand die juridische teksten rondom erfpacht e.d. kan “lezen”, iemand met contacten in inzichten rondom vastgoedfuncties en waarde, iemand voor het ontwerpen/indelen van gebouwen, enz. Alle gevraagde deskundigheden en de omschrijving vind je op de speciale pagina.


Jaarvergadering 2019

De jaarvergadering 2019 is achter de rug. De stukken kun je teruglezen op deze pagina. Daar staat nu ook het conceptverslag (goed te keuren in 2020) en de inmiddels goedgekeurde verslagen van 2018. [de foto is van de jaarvergadering in 2010; buiten op het plein!]


Kunst en spelen (Wolvenhorde)

De welpen van de Wolvenhorde werkten 19 januari en 2 februari aan insignes, ze speelden toneel en maakten mooie tekeningen. En op 26 januari hadden ze hun spelletjesopkomst.


Zomerkampdata

In dit bericht staan de data van de zomerkampen. Datum beverkamp volgt.
– bevers: datum nog niet bekend, een nachtje slapen op Hof
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019, Lochem
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019, Didam
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019, Valkenswaard
– rsa: zaterdag 6 juli t/m maandag 15 juli, Slovenië


De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de rsa en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers en de Stes. We houden je op de hoogte! Op de foto’s zie je de rsa die 19 januari programma maakte.


Over goede voornemens gesproken...

De leiding van de Wolvenhorde werkte eind december al een van hun goede voornemens uit: het opruimen van de welpenkast. Zoals elke keer was het geen overbodige actie: de kast ziet er nu weer spic & span uit. Goed werk gedaan!!! Maar voor hoelang? (haha, dat is altijd weer de vraag…)


Nieuwjaarsbrunch bij de Wolvenhorde

De Wolvenhorde begon het nieuwe jaar met hun traditionele nieuwjaarsbrunch. Het was erg lekker! Na afloop deden ze wat renspelletjes om de energie weer kwijt te raken.


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Dank je wel, Sinterklaas, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet!

Zaterdag 1 december kwamen Sinterklaas en maar liefst vijf Pieten op bezoek bij de Wolvenhorde, de bevers en de Havelihorde. Het was een zeer geslaagde ochtend. Dank je wel Sint, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet en niet te vergeten het activiteitenteam!


Older Entries »