De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook het verslagen van 2017-2018 is nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Kijkopkomst

Zaterdag 25 mei is de kijkopkomst: de dag dat alle oudste jeugdleden van een speltak (samen met iemand van de eigen leiding) gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar toe gaan. Leuk om vast kennis te maken! Zodra er meer bekend is over het overvliegen kun je dat op deze pagina terugvinden.


We kunnen ook serieus zijn

Tijdens de groepsraad van 17 mei werden door leiding en bestuur serieuze discussies gevoerd. En toch was het een gezellige avond!


Vossenjacht! (Havelihorde, Wolvenhorde, bevers)

Zaterdag 11 mei was het weer een dolle boel in Oosterbeek: de jaarlijkse vossenjacht die de Havelihorde samen met de Wolvenhorde en de bevers had georganiseerd. Er liepen meer vreemde vossen door het dorp dan de groepjes konden vinden. Dank je wel vossen, dankzij jullie was het een geweldige ochtend! (zie ook het verslag bij de Havelihorde)


Pasen en verjaardagsfeest bij de Wolvenhorde

De Wolvenhorde heeft twee feestelijke opkomsten achter de rug. Op 13 april hadden ze een Paas-opkomst, compleet met hazentikkertje, hazen-oren en veel eieren. Op 4 mei was de hele leiding jarig (alsnog van harte gefeliciteerd!) wat natuurlijk gevierd moest worden met lekkere hapjes en verjaardagsspelletjes. Zie voor meer uitleg hun verslag.


Geslaagd "bouw-kampvuur" (2)

En nu met de foto’s! Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van die kampvuur!


Geslaagd "bouw-kampvuur" (1)

Het groepskampvuur op 6 april was erg geslaagd. Buurman en Buurman hebben heel erg hun best gedaan om voldoende klussers bij elkaar te krijgen voor onze komende verbouwingen… In het bericht hierboven staat de link naar de foto’s. Voor nu in elk geval ook al het mooie groepslied. En natuurlijk onze dank aan iedereen die heeft geholpen om dit kampvuur tot een succes te maken!


Vlagverrassing

Wat een verrassing vanmorgen! Heel veel dank aan de ouders van Mark Spitman die vanuit hun bedrijf (lijstenmakerij Van Norden in Oosterbeek) een nieuwe lijst gesponsord hebben voor onze oude vlag. Zaterdag 6 april is de vlag weer teruggeplaatst boven de haard in Trappershorst. Een waardig gezicht op het verleden van de vereniging.


Kampvuur met Buurman en Buurman

Zaterdag 6 april hebben we met de hele groep (én Buurman en Buurman) een groot kampvuur op Trappershorst. We verzamelen om 18:30 uur, het kampvuur is rond 20:30 afgelopen. Het plaatje is een beetje donker, maar… het is zomertijd. En dus zal je nog heel veel kunnen zien!


Hut of gevangenis? (Wolvenhorde)

De Wolvenhorde heeft 31 maart prachtige hutten gebouwd. Hutten die later gevangenis werden… compleet met gevangenisbewaarders en ontsnapte gevangenen… Maar natuurlijk liep alles goed af!


Serieuze vraag: "hulp bij huisvesting" gezocht

Op 24 januari en 17 maart hebben we er alle ouders/verzorgers over gemaild, maar hierbij het verzoek ook nog een keer op de site: hoewel er al veel hulp is aangeboden, zoeken we toch nog naar mensen met specifieke deskundigheid die ons (af en toe) willen/kunnen helpen. Bijvoorbeeld: iemand die juridische teksten rondom erfpacht e.d. kan “lezen”, iemand met contacten in inzichten rondom vastgoedfuncties en waarde, iemand voor het ontwerpen/indelen van gebouwen, enz. Alle gevraagde deskundigheden en de omschrijving vind je op de speciale pagina.


Older Entries »