De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook het verslagen van 2017-2018 en 2018-2019 zijn nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Welkom aspirantleiding!

Vanaf 14 september hebben we vijf nieuwe aspirant-leid(st)ers. Floor, Mark, Xander en Loek zijn overgevlogen van de rsa, Joris is terug van weggeweest.
Ze gaan steeds twee weken stagelopen bij de verschillende speltakken, in december komen ze definitief in een speltak. Welkom, en heel veel plezier! [en als jullie een andere foto van jezelf hebt… laat het weten!]


Vliegen over de trappersbaan

Het overvliegen was weer zeer geslaagd. Deze keer “stormden” we over, via een mooie trappersbaan (waar de bevers net zo enthousiast overheen renden als de oudere leden!). Bedankt A-team, voor de organisatie!
(als je de foto’s bekijkt als diavoorstelling heb je een beter overzicht)


Airborne 2019

De Airborne is voor de meeste mensen weer achter de rug. Er moet nog wel worden opgeruimd… maar dat gaat lukken. We hielden het helaas niet droog, maar verder was het weer een geslaagde activiteit. [update 17:15 uur]


De vierdejaars welpen zijn er klaar voor! (Wolvenhorde)

Op 31 augustus organiseerden de vierdejaars welpen het programma. Het werd een handelsspel, met leuke posten. De “leiding” van vandaag leerde er meteen ook wat je moet doen als leiding (zoals opruimen na afloop…. minder leuk …). Het was een geslaagde opkomst. De overvliegers zijn klaar voor de verkenners! [het jaarverslag 2018-2019 is nu gesloten, we beginnen aan het verslag van seizoen 2019-2020]


Uniformruilbeurs

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, gaan ook wij ons langzaam aan voorbereiden op het nieuwe scoutingseizoen. De komende tijd zul je de nieuwe plannen en afspraken hier op de site terug kunnen vinden.
Voor de overvliegers wel vast het volgende. Zij hebben binnenkort een nieuw uniform nodig. De leiding zal je daarover inlichten. Goed om te weten: wij hebben een (bescheiden) ruilbeurs. Heb je een uniformblouse in de aanbieding? Of heb je juist een blouse nodig en wil je geen nieuwe kopen in de ScoutShop? Neem dan contact op ruilbeurs@opv-schoonoord.nl.


Nagekomen berichten zomerkampen

De Havelihorde, Wolvenhorde en RSA zijn terug van hun kampen, maar er worden af en toe nog wat stukjes toegevoegd aan hun verslagen. Als er een update is, lees je dat hier.
Havelihorde: [16 juli], spannende verslagen van dinsdag en donderdag; nu snapt iedereen waar die Witte Wieven ineens vandaan kwamen… Hun verslag is hiermee af.
RSA: [22 juli] Het verslag is compleet en hiermee officieel gesloten.


Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (Wolvenhorde)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De Wolvenhorde heeft een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien. Hieronder de link naar hun fotoalbum.


Zomerkamp Wolvenhorde zeer geslaagd

De Wolvenhorde was van 8 t/m 13 juli op kamp in Hardenberg. Het verslag van hun belevenissen staat op deze pagina. De kinderen hebben genoten, daarom ook op deze plaats heel veel dank aan de leiding die er zoals altijd (veel!) meer tijd in heeft gestoken dan je als buitenstaander merkt. Ze doen dat graag, maar toch: fijn dat het jullie ook dit jaar weer is gelukt!
Tip: wil je sneller de foto’s kunnen bekijken? Zet dan “laat diavoorstelling zien” aan.


Zomerkampboekje Wolvenhorde: Welp!

De Wolvenhorde gaat van 8 t/m 13 juli naar Hardenberg.
Je leest er alles over op deze pagina.
We gaan proberen tijdens het kamp een kort verslag bij te houden, dus blijf die pagina in de gaten houden!


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Older Entries »