De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

2021-2022 bijna voorbij...

Het scoutingseizoen 2021-2022 is bijna voorbij. De laatste opkomsten zijn geweest*, we kijken nu alleen nog uit naar de zomerkampen. En die beloven spectaculair te worden! Het beverkampje is al achter de rug, maar de beide hordes en de rsa verheugen zich nog op hun week in Doetinchem, Ermelo en de Ardennen. De padvindsters en verkenners gaan natuurlijk nog naar Engeland! Waar mogelijk zetten we hun belevenissen hier op internet, links staan bovenaan deze pagina.
* de padvindsters hebben nog enkele extra opkomsten


5, 10, 15, 20 en 50 jaar leiding!

Tijdens de “zomerborrel” (de jaarlijkse avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze groep) waren er behalve veel gezelligheid en lekkere pizza’s, ook wat plechtige momenten. We namen afscheid van de leiding die deze zomer stopt, zij kregen van Hugo en Margreet de traditionele pen-met-inscriptie. Iedereen die 5, 10 of 15 jaar leiding is krijgt altijd een speciaal jubileumteken van de groep. Ook dit jaar konden we er weer een paar uitreiken. Er waren ook twee bijzondere insignes: Arno kreeg van Hugo het 20-jaars-insigne en Marlene speldde bij Peter het 50-jaars-insigne op. Beide insignes zijn tot op dit moment uniek…


Wolvenhorde: geldactie en kunst

Natuurlijk had de Wolvenhorde de laatste maanden ook leuke opkomsten. Op 15 mei hielden ze hun jaarlijkse geldactie in het dorp, 21 mei was een tentoonstellingsopkomst (met mooie poppenkastvoorstellingen) en 18/19 mei hielden ze een spannend weekendkampje.


Kijkopkomst bij de verkenners

Zatedag 21 mei was de kijkopkomst. De oudste leden van elke speltak gingen op bezoek bij de speltak waar ze in september naar overvliegen. Altijd een beetje spannend… maar ook heel erg leuk. De welpen volgden bij de verkenners een spannend kook- en sportprogramma. Ze bakten hamburgers op houtvuur en ze gingen over een trappersbaan. Na afloop kregen ze (samen met hun ouders) nog een toelichting over de verkennersspeltak. Het was een geslaagde ochtend.


OPV-Schoonoordcafé

Vrijdag 13 mei vond het eerste OPV-Schoonoordcafé plaats, met een heuse pubquiz, georganiseerd door de stam. Er werd gezellig hard gepuzzeld!


Pannenkoeken eten bij de padvindsters!

Zaterdag 14 mei kun je bij de padvindsters op de Beukelaar tussen 11:00 en 13:00 uur pannenkoeken komen eten. Voor € 7,50 per persoon (graag gepast betalen) krijg je onbeperkt pannenkoeken en wat te drinken. De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkamp. Kom je ook? En neem vooral je vader/moeder/broertje(s)/zusje(s) mee!


Vossenjacht

Tijdens de rommelmarkt van 23 april was er ook een vossenjacht voor bevers en de beide welpenhordes. Ze begonnen op het skatepark en liepen in groepjes het dorp door. Na afloop mocht je nog lekkere marshmallows roosteren boven een vuurtje. Een gezellige activiteit, ook nu weer prima georganiseerd door ons A-team. Bedankt!


Vossenjacht!

Als de rommelmarkt op 23 april in volle gang is… organiseren we voor alle kinderen van 5-11 jaar ook een leuke Vossenjacht (=leuke speurtocht naar verklede mensen). Van 10:00 – 12:00 uur vind je ons op het Skatepark bij het Raadhuisplein in Oosterbeek. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon gezellig meedoen!


2 april: klusdag

De eerste zaterdag van april is onze traditionele “klusdag”, al voeren we die al een aantal jaren op verschillende locaties/dagen uit. Vandaag waren de natte ruimtes van Horst aan de beurt. Erik-Jan heeft die ruimtes met hulp van vier ouders (Helena, Mark, Martijn en Nelleke) stralend mooi schoon gemaakt. Heel hartelijk bedankt, het glimt je tegemoet!


Veilige vuuropkomst Wolvenhorde

Terwijl de klusploeg druk bezig is met houtkloven (hoera, het houthok is weer vol!) heeft de Wolvenhorde 12 maart een “112-opkomst”. Ze hebben 112 natuurlijk helemaal niet nodig: het pirominotraject is heel veilig. Maar zoals altijd wel spectaculair! Update 14 maart: heel veel extra foto’s!


Older Entries »