De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook het verslagen van 2017-2018 is nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Niet klimmen op de Poort!

Er staat al tijden een bordje “verboden toegang” op, maar toch zien we af en toe nog dat er op Trappershoogte (de poort bij Trappershorst) wordt geklommen. Doe dat niet, het bordje angt er niet voor niets, het hout is in zeer slechte staat. Een dezer dagen wordt begonnen om de toegang fysiek (nog) onmogelijk(er) te maken.


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


Wolvenhorde bouwde Madurodam

De Wolvenhorde bouwde op 10 november Madurodam (en ze begonnen met “schipper mag ik overvaren”. Het werd een gezellige herfstdag.


Spelshow (Wolvenhorde)

De Wolvenhorde had 3 november een spelshow met allerlei verschillende spelen: een renspel met de bal, een groot vragenspel en estafette-Pictionary. Zie ook het verslag.

 


Herfst bij de Wolvenhorde

De Wolvenhorde had 27 oktober hun herfstopkomst. Ze maakten herfsttafels, blader-ballonnen-van-papier-maché en ze roosterden kastanjes. Natuurlijk werden die aan het eind van de middag lekker opgegeten! Zie ook hun verslag.


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Groot spel Havelihorde en Wolvenhorde

Op 29 september hielden de Wolvenhorde en de Havelihorde een gezamenlijke opkomst bij de Beukelaar. Ze speelden een groot spel in het bos. [De foto’s staan in het album van de Havelihorde]


OPV-lympische Spelen bij de Wolvenhorde

Ook de Wolvenhorde deed tijdens de open dag iets met vuur: zij hielden de OPV-lympische Spelen die natuurlijk werden geopend met het ontsteken van de OPV-lympische Vlam! Zie ook hun verslag.


Geslaagde Open Dag

De bevers hadden 15 september een gezellige Open Dag met veel kijkers (en hun ouders). Open Dag gemist en toch belangstelling? Bij de meeste speltakken kun je ook een andere keer langskomen om kennis te maken. Stuur tevoren wel even een mailtje (op deze pagina staan de contactadressen), want niet elke opkomst is geschikt om voldoende aandacht aan nieuwe leden te geven.


Welkom aan de aspirantleiding

Sinds het overvliegen hebben we vier nieuwe aspirant-leid(st)ers: Bernard, Eva, Kjell en Robert. Zij gaan de komende maanden een paar weken kijken/meedraaien in alle speltakken. Je zult hen dus overal tegenkomen. In december krijgen ze hun definitieve speltak. We wensen jullie veel plezier/succes met je eerste stappen als leiding!


Older Entries »