De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken! Alle verslagen van de afgelopen jaren staan hier.

Pannenkoeken bij de padvindsters

Zaterdag 14 oktober houden de padvindsters weer hun pannenkoekenactie. Leuk, gezellig en lekker. Tussen 11:00-14:00 uur mag je op de Beukelaar voor € 7,50 per persoon onbeperkt pannenkoeken komen eten! De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkas. Kom vooral langs en geef het door aan andere pannenkoekliefhebbers!


Geslaagde Open Dag

Ons A-team had 30 september weer een zeer geslaagde Open Dag georganiseerd. De jongste leeftijdsgroepen (bevers en beide welpenhordes) speelden een groot ganzenbordspel met allemaal leuke onderdelen als huttenbouwen, buttons knutselen, vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Ondertussen hielden de padvindsters, verkenners en rowans/sherpa’s hun eigen opkomst bij de kampvuurkuil. Daar werden allemaal lekkere dingen gekookt! Na afloop was de eerste voorbespreking van de ledenvergadering van eind oktober.
Open Dag gemist en toch belangstelling voor onze groep? Als je een mailtje met naam en geboortedatum stuurt, dan verwijzen we je door naar de juiste speltak. Daar mag je dan een paar keer mee komen doen.


Nieuwe ramen in achtergevel Trappershorst

Zaterdag 23 september zijn de nieuwe dubbele glas-in-lood-ramen op Trappershorst geplaatst. En hoewel de oude achtergrondfoto’s helemaal niet lelijk waren… gaat er toch niets boven een “echt” uitzicht, dat bovendien zorgt voor veel meer licht in de hal! Heel veel dank aan de sponsor: Firma van der Staaij, ambachtelijke restauraties. We zijn er heel blij mee!


Rabostemmers: bedankt

Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! Alle stemmen leveren ons geld op, geld dat wij goed kunnen gebruiken. De bekendmaking van de opbrengst is op donderdag 12 oktober (digitaal), in aanwezigheid van Annemiek van Vleuten. Je kunt je daarvoor aanmelden via deze link.


Programma Wolvenhorde bekend

De Wolvenhorde is vaak “winnaar” in onze “wedstrijd-die-geen-wedstrijd-is”. Vandaag zijn ze tweede, en dat is natuurlijk ook een prima plek. Je vindt hun programma vanaf nu in de agenda.
Let op: vanaf 14 oktober zijn ze verhuisd van Trappershorst naar Trappershof!!!


Overvliegen in winterse sferen

We hadden gewaarschuwd: het weerbericht sprak van tropische temperaturen maar wij verwachtten sneeuw. En dat kwam uit… Het overvliegen-2023 was een groot succes. De overvliegers gingen op ski’s naar een springschans waar ze met sneeuwballen werden bekogeld. Vervolgens mochten ze op de slee door een heuse sneeuwbui naar een glijbaan. En de pechvogels… werden daarna vol enthousiasme natgegooid 😉 Dank je wel, A-team, het was weer leuk!
[Heel veel nieuwe foto’s in het album! 11.09.23]


Overvliegen

Het weerbericht spreekt over tropische temperaturen aan het eind van de week… wij hebben ons overvliegprogramma in thema “après-ski”! Zaterdag 9 september is het overvliegen voor alle speltakken op Trappershorst. De opkomsten zijn ’s morgens op de normale tijden, je krijgt daar alle informatie over van je eigen leiding (Wolvenhorde: vanaf 10 uur). Zie ook de overvliegpagina.


Airborne!

2 september 2023 was de Airborne. De “nieuwe airbornecommissie” kan tevreden zijn. Het was weer een goed georganiseerde activiteit. Met veel dank natuurlijk aan iedereen die iets op de Bilderberglaan en/of de Duno heeft gekocht. De opbrengst is bekend gemaakt tijdens het overvliegen en heeft al onze verwachtingen overtroffen! Tot volgend jaar! [3 nieuwe foto’s 10.09.23]


Zomerkamp Wolvenhorde

Van 23 t/m 28 juli was de Wolvenhorde op kamp in Doetinchem. Zij hielpen Hercules om aan de goden te laten zien dat hij de titel “God der Wolven” verdiende. Dankzij een perfecte samenwerking met iedereen is het gelukt, Hercules is donderdagavond “God van de Wolven” geworden! Tijdens een bijzonder gezellige bonte avond bleek dat alle opdrachten waren uitgevoerd. Dank je wel Amber, Anne-Linde, Arno, Bas, Carlijn, Marieke, Marijn, Martin en Matthijs voor dit geweldige kamp! In het verslag zie je (onderaan de pagina) ook het prachtige leidinglied! Tijd nu om uit te rusten en na te genieten!


Vooraankondiging vergadering 28 oktober

Tussen alle zomerkampberichten door ook vast de datum van de extra ledenvergadering (die werd aangekondigd op de jaarvergadering van afgelopen maart).
De vergadering is zaterdag 28 oktober 2023 (niet tijdens opkomsttijden).
Er zijn twee voorbereidende bijeenkomsten gepland: zaterdag 30 september (na afloop van de open dag) en woensdag 4 oktober (online).
[Foto: jaarvergadering mei 2011]


Older Entries »