De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden regelmatig een verslag bij van onze opkomsten. Leuk om nog eens te bekijken!

Zomerkampen 2020

De laatste opkomsten zijn achter de rug. We verheugen ons nu nog op de zomerkampen!
De data staan ook in de kalender. We zullen proberen hier zo goed mogelijk verslag te doen voor de achterblijvers. [Als er foto’s of andere wijzigingen zijn, staat de update-datum vermeld]
bevers: 26 t/m 28 juni, Trappershof;
havelihorde: 12 t/m 17 juli, Bilthoven; [update 12.07.20]
wolvenhorde: 17 t/m 22 augustus, Muiden;
padvindsters: 11 t/m 18 juli, Baarn;
verkenners: 30 juli t/m 2 augustus, Austerlitz; [update 10.07.20]
rsa: 12 t/m 16 juli, Zeewolde. [update 12.07.20, 21:15 u]
Let op: soms gaat de leiding een dag eerder dan de jeugdleden; de juiste data krijgen jullie door via je eigen leiding!

 


"Houd het vuur brandend" ...

… of “Keep the fire burning”. Met een gezellige borrel op Hof hebben leiding, bestuur en ondersteuningsteams het afgelopen scoutingjaar afgesloten. Het was een raar jaar, maar we hebben met z’n allen laten zien dat we er wat van wilden maken. Als bedankje kreeg iedereen een vuurmaak-pakketje.


Eindejaarsshow bij de Wolvenhorde

De Wolvenhorde deed 27 juni mee aan een grote Eindejaarsshow waarin alle programma’s van de afgelopen maanden nog eens aan de orde kwamen, zoals: minigolf, zeeslag, fluiterspel, vette klaas, fluitende vissen, memory en picionary. Iedereen deed fanatiek mee! Het was een erg leuke middag. Zie ook het verslag. Het scoutingseizoen zit erop maar… het zomerkamp komt er nog aan. We hopen iedereen daar weer te zien!


De levensweg van de Wolvenhorde

Op 20 juni speelde de Wolvenhorde Levensweg. Ze begonnen als schreeuwende babies, speelden daarna op het schoolplein en eindigden als gezinsman, baas van een groot bedrijf of zelfs als eigenaar van een maanbasis. Tot slot van de geslaagde opkomst hebben ze met elkaar gekookt en gegeten. Zie ook het verslag.


Verjaardagsfeest van de leiding (Wolvenhorde)

Op 13 juni vierde de leiding van de Wolvenhorde hun verjaardag. Het werd een groot feest! Eerst begroeven ze definitief hun tijdcapsule, daarna was het tijd voor polonaise, stoelendans, cakejes, chipsspel en niet te vergeten pinata’s.  Zie ook het verslag!


Een kijkje in de geschiedenis (Wolvenhorde)

Voor de Wolvenhorde was 6 juni 2020 een bijzondere dag: ze (vonden en) openden de tijdcapsule die ze tien jaar geleden hadden begraven in de bossen bij Trappershorst. Er zaten allemaal brieven en kranten in uit 2010. Daarna vulden ze de capsule met actuele nieuwtjes uit 2020. Alles is weer begraven en mag pas in 2030 worden geopend! Zie ook het verslag (en jammer dat er geen verslag meer is van de opkomst van 2010…)


Groot Handelsspel: een klassieker bij de Wolvenhorde

Op 23 mei speelde de Wolvenhorde het Groot Handelsspel. Altijd weer een succes, met handel in grondstoffen, een aandelenmarkt, een casino en natuurlijk de politie. Sommigen verloren hun hele kapitaal, anderen hielden er een grote winst aan over, maar iedereen deed enthousiast mee en had een leuke middag! Zie ook het verslag.


Wolvenhorde golft als echte professionals

De Wolvenhorde speelde 16 mei minigolf. Niet zomaar op een lekkere gladde baan… nee… op een door de leiding perfect uitgezet parcours in het bos! Iedereen speelde lekker fanatiek mee. Een geslaagde opkomst! Meer info in hun verslag.


Nog een bijenhotel! (Wolvenhorde)

De bijen achter Trappershorst mogen tevreden zijn: de Wolvenhorde bouwde 9 mei een schitterend bijenhotel! Compleet met prachtige geknutselde bijen. Je leest er over in hun verslag.


Oeps, dat ging niet helemaal goed ...

Zaterdag 2 mei zijn de Wolvenhorde, de padvindsters en de verkenners weer begonnen. Daar is iedereen heel blij mee! Het waren geslaagde opkomsten. Komende zaterdag volgen de bevers, de Havelihorde en de rsa.
Alle ouders hebben per mail de regels ontvangen waar wij ons aan hebben te houden. Lees die ook voor komende zaterdag svp nog even heel goed door.
We hebben namelijk van de gemeente een waarschuwing gekregen dat de brengende en halende ouders zich afgelopen zaterdag niet goed aan de regels hebben gehouden. Als dit komende zaterdag weer gebeurt dan krijgen we een stevige boete. Dat is jammer en natuurlijk niet nodig. Dus… alsjeblieft: lees de mail nogmaals goed door! De tekst staat ook op deze informatiepagina.


Older Entries »