De Wolvenhorde

Welkom bij de Wolvenhorde!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
Wij houden een verslag bij van onze opkomsten. Je vindt het hier voor het huidige seizoen.
Ook het verslagen van 2017-2018 is nog beschikbaar. Leuk om terug te lezen!

Nagekomen berichten

De Havelihorde, Wolvenhorde en RSA zijn terug van hun kampen, maar er worden af en toe nog wat stukjes toegevoegd aan hun verslagen. Als er een update is, lees je dat hier.
Havelihorde: [16 juli], spannende verslagen van dinsdag en donderdag; nu snapt iedereen waar die Witte Wieven ineens vandaan kwamen… Hun verslag is hiermee af.
RSA: [18 juli] indrukwekkend verslag van 14 juli; nu ontbreekt alleen 15 juli nog.


Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (Wolvenhorde)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De Wolvenhorde heeft een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien. Hieronder de link naar hun fotoalbum.


Zomerkamp Wolvenhorde zeer geslaagd

De Wolvenhorde was van 8 t/m 13 juli op kamp in Hardenberg. Het verslag van hun belevenissen staat op deze pagina. De kinderen hebben genoten, daarom ook op deze plaats heel veel dank aan de leiding die er zoals altijd (veel!) meer tijd in heeft gestoken dan je als buitenstaander merkt. Ze doen dat graag, maar toch: fijn dat het jullie ook dit jaar weer is gelukt!
Tip: wil je sneller de foto’s kunnen bekijken? Zet dan “laat diavoorstelling zien” aan.


Zomerkampboekje Wolvenhorde: Welp!

De Wolvenhorde gaat van 8 t/m 13 juli naar Hardenberg.
Je leest er alles over op deze pagina.
We gaan proberen tijdens het kamp een kort verslag bij te houden, dus blijf die pagina in de gaten houden!


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Hulp gevraagd: Rabobank Clubkas Campagne en Uniformruilbeurs

Op 18 juni hebben we onze leden gemaild met twee belangrijke vragen: of klanten van de Rabobank svp ook lid van die bank willen worden, zodat ze in september op ons kunnen stemmen, en of iemand beheerder van de uniformruilbeurs wil worden.
Geen e-mail gehad? Of nog geen mail gelezen? Je vindt de tekst ook op deze pagina.


Zomerkampdata

Bevers: 22 en 23 juni 2019, een nachtje slapen op Hof
Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019, Lochem
Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019, Hardenberg
– Padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
Verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019, Valkenswaard
RSA: zaterdag 6 juli t/m maandag 15 juli, Slovenië


Wolvenhorde gaat varen

Niet alleen de verkenners… ook de Wolvenhorde heeft gevaren. Zaterdag 25 mei hebben ze vlotten gebouwd bij het grindgat. En daarna moesten de vlotten natuurlijk getest worden. Het was een geslaagde middag!


Ouders doen mee met de Wolvenhorde

Zaterdag 18 mei deden de ouders mee met het programma van de Wolvenhorde. Het ging er fanatiek aan toe bij de spelletjes en daarna heeft iedereen genoten van het vuurtje stoken. Het was een leuke opkomst!


Kijkopkomst (verkenners/welpen)

Ook voor de verkenners en de Wolvenhorde was het kijkopkomst op 25 mei. Elke patrouille moest proberen een zo goed mogelijk kamp te bouwen met materiaal dat ze moesten kopen met geld dat ze eerst moesten verdienen. De verkenners kunnen nu goed voorbereid op kamp en de overvliegende welpen weten alvast hoe het moet.  [de drie eerste foto’s zijn nog van het smokkelspel-deel-2 van vorige week]


Older Entries »