De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Ze staan ook op facebook en instagram.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 
21.03.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!
28.03.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!
04.04.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!


Bevers op weg naar Amerika

De bevers beleefden 7 maart echte avonturen. Ze gingen net als Columbus op ontdekkingsreis. Eerst maakten ze een poster over Amerika. Daarna hebben ze de route naar Amerika ontcijferd. Op deze route speelden ze allemaal leuke spelletjes. Zie ook het verslag.


Kleien op de Open Dag

De bevers hebben 22 februari op hun Open Dag prachtige kunstwerken gekleid. Ze maakten tijdens een leuke opkomst o.a. sneeuwpoppen, egels, stenen en allerlei andere dieren.


De bevers mogen naar de Olympische Spelen

Zaterdag 15 februari mochten de bevers naar de Olympische Spelen. Ze deden mee op maar liefst vier onderdelen: biathlon (!), atletiek, voetbal en turnen. Zoals dat bij deze spelen hoort was meedoen belangrijker dan winnen; en vooral: het was een gezellige ochtend!


De jaarvergadering is achter de rug

De jaarvergadering is achter de rug. Alle leden (ouders, leiding, stammen) en alle “ondersteuners” waren uitgenodigd. Een deel van hen was aanwezig. Alle informatie (waaronder binnenkort het conceptverslag) staat  op deze pagina (“over onze groep”->”verslagen”->”jaarverslagen”) en wordt zo snel mogelijk aangevuld. De financiële informatie is voor leiding beschikbaar op de leidingsite.
[de foto is van de vergadering van 2010; toen was het veel later in het jaar…]


Speurtocht naar de warme chocolademelk (bevers)

De bevers liepen 8 februari een speurtocht van Wolfheze naar Oosterbeek. De (wel een beetje vermoeiende) tocht eindigde op Trappershorst, waar voor de ouders en de jeugdleden van alle speltakken een gezellige winterborrel was georganiseerd.


Het leek wel herfst bij de "winterborrel"...

… maar de sfeer was er niet minder door. Zaterdag 8 februari hielden alle speltakken hun opkomst ’s middags in/bij Trappershorst. De ouders waren uitgenodigd om na afloop hun kind(eren) op te halen én om meteen wat lekkers te komen drinken. Een goed plan, maar helaas werkte het weer niet erg mee. Het was dus nogal nat bij het vuurtje en de Glühwein… Gelukkig bleef er toch nog een aantal mensen gezellig praten. Na afloop was er voor de leiding en de overige vrijwilligers een heerlijke maaltijd, verzorgd door de AOT.  [NB: foto’s van de opkomst van de verkenners, havelihorde en bevers staan in de eigen albums]


Programma's t/m juni 2020

Inmiddels zijn er al heel veel programma’s in de agenda: bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners en stes.
Zodra de programma’s van de rsa en stam gemaakt zijn komen ze vanzelfsprekend ook in de agenda!


Feest bij de bevers

De bevers vierden 1 februari de verjaardag van Eva. Ze deden allerlei verjaardagsspelletjes, zoals stoelendans, taart versieren en cadeautjes inpakken (en weer uitpakken). Het was een feestelijke opkomst! Zie ook hun verslag.


Older Entries »