De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


2021-2022 bijna voorbij...

Het scoutingseizoen 2021-2022 is bijna voorbij. De laatste opkomsten zijn geweest*, we kijken nu alleen nog uit naar de zomerkampen. En die beloven spectaculair te worden! Het beverkampje is al achter de rug, maar de beide hordes en de rsa verheugen zich nog op hun week in Doetinchem, Ermelo en de Ardennen. De padvindsters en verkenners gaan natuurlijk nog naar Engeland! Waar mogelijk zetten we hun belevenissen hier op internet, links staan bovenaan deze pagina.
* de padvindsters hebben nog enkele extra opkomsten


5, 10, 15, 20 en 50 jaar leiding!

Tijdens de “zomerborrel” (de jaarlijkse avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze groep) waren er behalve veel gezelligheid en lekkere pizza’s, ook wat plechtige momenten. We namen afscheid van de leiding die deze zomer stopt, zij kregen van Hugo en Margreet de traditionele pen-met-inscriptie. Iedereen die 5, 10 of 15 jaar leiding is krijgt altijd een speciaal jubileumteken van de groep. Ook dit jaar konden we er weer een paar uitreiken. Er waren ook twee bijzondere insignes: Arno kreeg van Hugo het 20-jaars-insigne en Marlene speldde bij Peter het 50-jaars-insigne op. Beide insignes zijn tot op dit moment uniek…


Bevers op kamp

Van 24-26 juni zijn de bevers op kamp in Trappershof. Heel spannend, maar ook heel erg leuk!


OPV-Schoonoordcafé

Vrijdag 13 mei vond het eerste OPV-Schoonoordcafé plaats, met een heuse pubquiz, georganiseerd door de stam. Er werd gezellig hard gepuzzeld!


Pannenkoeken eten bij de padvindsters!

Zaterdag 14 mei kun je bij de padvindsters op de Beukelaar tussen 11:00 en 13:00 uur pannenkoeken komen eten. Voor € 7,50 per persoon (graag gepast betalen) krijg je onbeperkt pannenkoeken en wat te drinken. De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkamp. Kom je ook? En neem vooral je vader/moeder/broertje(s)/zusje(s) mee!


Vossenjacht

Tijdens de rommelmarkt van 23 april was er ook een vossenjacht voor bevers en de beide welpenhordes. Ze begonnen op het skatepark en liepen in groepjes het dorp door. Na afloop mocht je nog lekkere marshmallows roosteren boven een vuurtje. Een gezellige activiteit, ook nu weer prima georganiseerd door ons A-team. Bedankt!


Vossenjacht!

Als de rommelmarkt op 23 april in volle gang is… organiseren we voor alle kinderen van 5-11 jaar ook een leuke Vossenjacht (=leuke speurtocht naar verklede mensen). Van 10:00 – 12:00 uur vind je ons op het Skatepark bij het Raadhuisplein in Oosterbeek. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon gezellig meedoen!


Bevers gaan in 120 minuten de wereld rond

De bevers maakten 26 maart een lange reis. In 120 minuten gingen ze de hele wereld rond! Ze hapten koek in Nederland en ze probeerden met stokjes te eten (wat lang niet zo makkelijk is als je denkt).


Bevers speuren in het bos

Op 12 maart hadden de bevers een speurtocht-opkomst. In twee groepen zetten ze een speurtocht uit, die de andere groep moest lopen. Gelukkig is het iedereen gelukt om alle aanwijzingen te vinden! Zie ook het verslag.


We hebben al veel materiaal voor de boekenmarkt

We hebben al heel veel boeken en platen gekregen voor onze rommelmarkt/boekenmarkt. Heel fijn! Zaterdag 12 maart is begonnen met het sorteren van het materiaal.
Tot half april staan we elke zaterdag tussen 12:30 en 13:00 uur nog op het Raadhuisplein om bijdragen in ontvangst te nemen.


Older Entries »