De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Leuke bevermusical

De bevers voerden 25 januari een leuke musical op. Het verhaal begon met een “verdrietige bever”, maar natuurlijk liep het goed af en eindigde de voorstelling met allemaal blije vriendjes! Met dank aan de hoofdrolspelers: de Echo, de Eend, de Kleine Bever, de Otter, de Oude Bever, de Schildpad en de twee Vissers! Zie ook het verslag. Ken jij iemand tussen 5 en 7 jaar die ook wel eens zoiets leuks zou willen doen? Kom gerust een keer kijken, we hebben nog plaats!


Aan de voorbereiding zal het niet liggen! (bevers)

De bevers voeren volgende week een echte musical op. Die moest 18 januari natuurlijk voorbereid worden. Ze hoorden welk verhaal ze gaan spelen, ze maakten hun eigen decors en ze oefenden dat het een lieve lust was. Dat belooft wat voor de echte uitvoering!
Ken jij jongens/meisjes van 5-7 jaar die ook bever willen worden? We hebben nog plaats! In hun verslag lees je wat ze het afgelopen jaar zoals gedaan hebben.


Programma's t/m juni 2020

Inmiddels zijn er al heel veel programma’s in de agenda: bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters en verkenners.
Zodra de programma’s van de rsa, stam en stes er zijn komen ze vanzelfsprekend ook in de agenda!


Feestelijke installatie bevers

Zaterdag 11 januari was de installatie bij de bevers. Het was een feestelijke ochtend, compleet met de traditionele papiersnippers, de belofte en de ondertekening van een prachtig certificaat. Zodra hun inschrijving geregeld is heten we ze welkom als lid van onze groep!
Ken jij jongens/meisjes van 5-7 jaar die ook bever willen worden? We hebben nog plaats! In hun verslag lees je wat ze het afgelopen jaar zoals gedaan hebben.


1001-nachten bij de bevers

De opkomst van de bevers stond 4 januari in het teken van 1001-nacht. Ze maakten hun eigen kaarsen en kandelaars en hoorden de spannende verhalen van Aladin. Zie het verslag. Wil je ook eens zo’n leuke opkomst meemaken? Kom gerust een keertje kijken!


Nieuwjaarsvieringen

Wordt het een traditioneel nieuwjaarsontbijt? Organiseren de speltakken een gala of misschien een heuse nieuwjaarsduik? Zaterdag 4 januari zullen we het weten! Alle opkomsten starten weer. Uitzondering: de verkenners hebben hun KWWH (weekend voor PL’s en APL’s) dit seizoen in dit weekend. Alle andere verkenners hebben pas 11 januari hun eerste opkomst.


De boerenkoolfuif was weer gezellig

Op 14 en 15 december was de boerenkoolfuif. Zaterdag hebben we heerlijk gegeten in “De Boerderij”, daarna keken we naar een sprookjestoneelstuk, opgevoerd door een aantal enthousiaste leiding, a-teamleden en sherpa’s. De sprookjes leken allemaal te mislukken, maar zoals het in sprookjes hoort… het liep goed af en iedereen leefde nog lang en gelukkig! Hopelijk hebben ze daarna ook nog een beetje geslapen. Zondag sloten we af in het zwembad.
[als het goed is weet iedereen dat je alle foto’s achter elkaar kunt bekijken door de diavoorstelling aan te zetten en even geduld te hebben voordat ie is geopend]


Sinterklaas op Trappershorst

Op 30 november kwamen Sinterklaas en een heleboel Pieten naar Trappershorst. De bevers, Havelihorde en Wolvenhorde hadden daar ’s morgens samen opkomst. Het ging natuurlijk niet helemaal goed (Sinterklaas zou landen met een parachute, sprong te vroeg en landde in het bos, wij vonden wél de parachute maar géén Sinterklaas…) maar zoals altijd liep het allemaal erg goed af. De Havelihorde zorgde voor foto’s en een leuk verslag.


De bevers gingen terug in de tijd ...

… en maakten hun eigen bijl en pijl-en-boog. Het schieten ging nog niet zo goed, maar dat is een kwestie van oefenen. Onderweg vonden ze een uitnodiging van Sinterklaas om hem volgende week te ontmoeten. Spannend!


Verbandjes en röntgenfoto's in het beverknuffelziekenhuis

Elke bever had 16 november zijn of haar zieke knuffel meegenomen. Dat kwam goed uit, want vandaag kon hij beter worden gemaakt in onze eigen knuffelziekenhuis. Verbandje hier, röntgenfoto daar en de knuffel was weer helemaal beter.


Older Entries »