De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Uniformruilbeurs

Er staan nieuwe items bij de ruilbeurs. Als je een blouse over hebt? Overweeg dan om ‘m aan te bieden bij de ruilbeurs (ruilbeurs@opv-schoonoord.nl). Als er een nodig hebt kun je informeren of er iets voor je is. Helaas is onze voorraad beperkt… maar wat niet is kan nog komen.


Programma's najaar 2020

We missen alleen nog een deel van het programma van de rsa, maar dat komt er aan. Het complete programma van de bevers, de havelihorde, wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de stam en de stes kun je terugvinden in de agenda. Het worden weer leuke maanden!


Welkom aspirantleiding!

Vanaf nu zijn Sara, Bart en David onze aspirantleiding. Zij zullen de komende maanden in alle speltakken een paar weken meedraaien om kennis te maken. In december besluiten ze wie definitief bij welke speltak komt. We wensen hen natuurlijk veel succes én plezier de komende tijd!


Zeer verantwoord overvliegen

Zaterdag 19 september was het overvliegen. Onder toeziend oog van het complete “coron-A-team” werd het een groot succes. Alle overvliegers werden zorgvuldig “schoongemaakt”! Voorafgaand aan het programma kreeg Lex de “gouden vos”, een van de nieuwe waarderingstekens van Scouting Nederland.


De bevers zaten in de gevangenis ...

… maar geen paniek: ze zijn er ook weer uit. Ze volgden een spannend parcours en deden allemaal moeilijke opdrachten. Aan het eind van de ochtend konden ze gelukkig ontsnappen! Zie natuurlijk ook het verslag.


Bevers aten eigen komkommer in Europa

Zaterdag 5 september reisden de bevers door Europa. Ze deden allerlei spelletjes in veel verschillende landen (estafettes, vreemde gerechten proeven). Ze eindigden de opkomst met het proeven van hun eigen zelfgekweekte komkommer (die heel lekker was!). Zie ook het verslag.


Officieel geopend

De opkomsten zijn op 29 augustus al gestart maar zaterdagavond 5 september hebben we met alle vrijwilligers het scoutingseizoen officieel geopend tijdens een gezellige bijeenkomst op Trappershof. We hebben er zin in en gaan proberen er een mooi scoutingjaar van te maken!


Bevers terug naar verleden

De bevers gingen 20 augustus ‘Back to the past’. Ze begonnen met sluiten, speelden allerlei omgekeerde spelletjes en eindigden met de opening. Je leest erover in hun verslag.


Opkomst 29 augustus

Zaterdag 29 augustus zijn onze eerste opkomsten. Let op: omdat de Beukelaar niet beschikbaar is, gaan de Havelihorde en de padvindsters ergens anders heen. Let goed op de informatie die je van je leiding krijgt!
De meeste speltakken hebben hun programma’s nog niet klaar. Zodra ze er zijn komen ze op de site beschikbaar!


Zomerkampen 2020

De zomerkampen 2020 zijn voorbij. Op 22 augustus is de Wolvenhorde teruggekeerd van een geslaagde week in Muiden. [Klik op de naam van de speltak voor het verslag. Als er nog foto’s of andere wijzigingen zijn, staat de datum van de laatste wijziging vermeld]
bevers: 26 t/m 28 juni, Trappershof;
havelihorde: 12 t/m 17 juli, Bilthoven;
wolvenhorde: 17 t/m 22 augustus, Muiden;
padvindsters: 11 t/m 18 juli, Baarn;
verkenners: 30 juli t/m 2 augustus, Austerlitz; 
rsa: 12 t/m 16 juli, Zeewolde


Older Entries »