De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken! Eerdere verslagen vind je hier.


Druk, druk, druk...

Pinksteren 2023, een druk weekend! Terwijl een groot deel van de leiding staff is (of deelnemer) van de Ardennen Oriëntatietocht (https://www.ardennenorientatietocht.nl/), doen de Arenden mee aan de landelijke patrouillewedstrijden in Baarn (https://lsw.scouting.nl/lsw-2023/) Veel succes en vooral veel plezier allemaal! De foto’s komen van de site van de LSW, daar kun je hen ook een aanmoedigingsberichtje sturen!


Schoorstenen Hof gesloopt

Zaterdag 20 mei 2023 is het tijd voor een nieuwe klus: de klusploeg sloopt (met hulp van anderen) de schoorstenen op Hof. Ze hebben er in elk geval lekker weer bij! Om 11 uur is de schoorsteen aan de beverkant al weg. Aan het eind van de middag is de stamkant klaar, het dak bij de bevers heeft nog wat nabewerking nodig en is dus met een zeil gedicht. En de container? Die is helemaal vol! Heel veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen met deze zware klus!!! [update met foto’s zaterdag 21:00]


We waren op het Dorenfest

Donderdag 18 mei waren we met leuke activiteiten aanwezig op het Dorenfest in Doorwerth. Het was een gezellig drukke dag! Was je verhinderd, maar heb je toch belangstelling voor onze groep? Neem dan gerust contact op en kom een keer op een zaterdag langs!


Dag Poort, je heb ons 28 jaar plezier gegeven!

Op 13 mei is het dan écht zover: na veel discussie, aarzeling, metingen, risicoanalyses… gaat de zaag definitief in de Poort. Officieel geopend in april 1995, maar nu te oud en verrot om nog veilig te kunnen blijven staan. Jammer maar helaas. “Oudgedienden” zijn er absoluut niet blij mee, anderen zien er een uitdaging in om wat nieuws te bouwen… Maar het is gelukt. Met veel dank aan de slopers!


Jong geleerd... scoutingtechnieken en de bevers

Op 29 april kwam Bas Bos bij de bevers om hen alles te leren over scoutingtechnieken. En nu kunnen ze een smileyroute lopen, een knoop maken in hun eigen touwtje, pionieren met spekjes en… natuurlijk broodje bakken! Je leest er alles over in hun verslag.


Geslaagde Open Dag

Op 22 april hadden we onze Open Dag, deze keer in de vorm van een Scoutingfestival. Ondanks de regenbuien was het een zeer geslaagde en gezellige middag. Je kon broodjes bakken, touwtjes doorbranden, je in bochten wringen met twister, sjoelen, uit volle borst karaoke-zingen, maar ook pionieren. Op het festival deden ze het met bamboe of in de mini-variant, de verkenners hadden ondertussen opkomst met grote bouwwerken. En er waren poffertjes!!!


Er was eens... een draak bij de bevers!

Groot nieuws op 15 april: er loopt een draak in het bos bij de bevers! Dapper gaan ze op zoek. Bij diverse sprookjesfiguren kun je een opdracht doen en een letter verdienen. Al die letters vormen het woord: “braaf”. Pfff… net op tijd… Als ze de draak zien, kunnen ze hem met dit woord meteen kalmeren! En ook de bevers leefden nog lang en gelukkig, want de draak was alleen maar verdwaald. Ze hebben hem de juiste weg naar huis geleerd! Zie ook het verslag.


Het bever-restaurant van Rozemarijn

De bevers hebben 11, 18 en 25 maart gewerkt aan het “Rozemarijn-insigne”. Ze leerden van alles over eten. Ze zorgden ervoor dat Trappershof werd omgetoverd in een heus restaurant, compleet met mooie placemats. En obers. Die natuurlijk een stropdas droegen! Op 25 maart kwamen er heel veel gasten, die heerlijk gegeten hebben. En de bevers hebben natuurlijk allemaal hun insigne gehaald. Gefeliciteerd! Zie ook het verslag.


Professor Plof bij de bevers

Zaterdag 4 maart kregen de bevers bezoek van Professor Plof. Zij vroeg hen om zoveel mogelijk dingen te bedenken die je met een ballon kan doen. Nou… dat zijn dus heel veel dingen… Bedankt Professor, de ouders vonden het ook interessant!


Wordt vast nog wel vervolgd...

… de jaarvergadering 2023. Er werd op het laatst toch nog heftig gediscussieerd. Over een aantal agendapunten is het laatste woord zeker nog niet gezegd. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd! We houden je op de hoogte.


Older Entries »