De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Op deze pagina zie je het verslag van de tweede helft van seizoen 2018-2019.


Verbandjes en röntgenfoto's in het beverknuffelziekenhuis

Elke bever had 16 november zijn of haar zieke knuffel meegenomen. Dat kwam goed uit, want vandaag kon hij beter worden gemaakt in onze eigen knuffelziekenhuis. Verbandje hier, röntgenfoto daar en de knuffel was weer helemaal beter.


Afzien bij de bevers...

Maar wel afzien op een leuke manier. Op 9 november hadden de bevers een bootcamp. Compleet met warming up, parcours bouwen en niet te vergeten: het parcours afleggen. Het werd een dolle boel! Zie ook het verslag.


De bevers speurden en deden griezelige dingen ...

Op 12 oktober liepen de bevers een moeilijke speurtocht. Op 26 oktober maakten ze een enorm Halloween-monster en op 2 november leerden ze van een echte heks allemaal tovertrucjes (en ze aten groene cake met spinnen…). Alle foto’s staan in het fotoalbum, in het verslag staat een kort verhaaltje.
Ook hebben ze het programma voor de komende maanden gemaakt. Dat vind je in de agenda.


Mooie opbrengst Rabobank Clubkas Campagne

Dinsdag 8 oktober hebben we ruim 500 euro mogen ontvangen van de Rabobank omdat we 49 stemmen hebben gekregen in de Rabobank Clubkas Campagne. Iedereen die op ons gestemd heeft: heel hartelijk bedankt!!! We kunnen het geld goed gebruiken.


Geslaagde Open Dag

Op 28 september hadden we een geslaagde Open Dag. We richtten ons vooral op de 5- en 6-jarigen (bevers), maar ook de andere speltakken hadden een leuk inloop-programma. Veel spelletjes en veel houtvuur-met-lekkere-hapjes! Open Dag gemist? Je bent zaterdag 5 oktober alsnog van harte welkom bij de bevers (Trappershof, Van Borsselenweg 43 in Oosterbeek). 


Welkom aspirantleiding!

Vanaf 14 september hebben we vijf nieuwe aspirant-leid(st)ers. Floor, Mark, Xander en Loek zijn overgevlogen van de rsa, Joris is terug van weggeweest.
Ze gaan steeds twee weken stagelopen bij de verschillende speltakken, in december komen ze definitief in een speltak. Welkom, en heel veel plezier! [en als jullie een andere foto van jezelf wilt… laat het weten!]


Vliegen over de trappersbaan

Het overvliegen was weer zeer geslaagd. Deze keer “stormden” we over, via een mooie trappersbaan (waar de bevers net zo enthousiast overheen renden als de oudere leden!). Bedankt A-team, voor de organisatie!
(als je de foto’s bekijkt als diavoorstelling heb je een beter overzicht)


Airborne 2019

De Airborne is voor de meeste mensen weer achter de rug. Er moet nog wel worden opgeruimd… maar dat gaat lukken. We hielden het helaas niet droog, maar verder was het weer een geslaagde activiteit. [update 17:15 uur]


Winter (?) bij de bevers !

Zaterdag 31 augustus, de laatste warme zomerdag van het jaar. En de bevers hebben hun “winteropkomst”. Eigenlijk meer zwinter of zwomer dus. Het was een vrolijke ochtend!


Uniformruilbeurs

Nu de zomervakantie bijna voorbij is, gaan ook wij ons langzaam aan voorbereiden op het nieuwe scoutingseizoen. De komende tijd zul je de nieuwe plannen en afspraken hier op de site terug kunnen vinden.
Voor de overvliegers wel vast het volgende. Zij hebben binnenkort een nieuw uniform nodig. De leiding zal je daarover inlichten. Goed om te weten: wij hebben een (bescheiden) ruilbeurs. Heb je een uniformblouse in de aanbieding? Of heb je juist een blouse nodig en wil je geen nieuwe kopen in de ScoutShop? Neem dan contact op ruilbeurs@opv-schoonoord.nl.


Older Entries »