De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We hebben een kort verslagje gemaakt van onze belevenissen in de tweede helft van seizoen 2018-2019.


Scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij (bevers)

Het scoutingseizoen 2018-2019 is voorbij. De bevers hebben een geweldig leuk jaar gehad! We hopen jullie allemaal 31 augustus weer te zien.
Update: een kort verslagje van hun belevenissen in de tweede helft van het seizoen en veel leuke foto’s in het fotoalbum!
Hieronder de link naar hun fotoalbum.


Marlene benoemd tot ere-lid van onze groep

Vrijdag 21 juni was onze jaarlijkse vrijwilligersbarbecue, de avond waarop “iedereen iedereen bedankt” (leiding, ondersteuning, groepsbegeleiding, praktijkbegeleiding, klusteam, verhuur, bestuur, enzovoort, enzovoort). We kunnen de groep alleen draaiende houden met hulp van iedereen!
Een aantal mensen werd extra in het zonnetje gezet, waaronder Marlene. Zij kreeg het ere-lidmaatschap van de OPV-Schoonoord, als waardering voor al het werk dat ze al jarenlang  (meestal achter de schermen) voor de groep doet. Het is haar van harte gegund [en ze is er heel blij mee!]


Hulp gevraagd: Rabobank Clubkas Campagne en Uniformruilbeurs

Op 18 juni hebben we onze leden gemaild met twee belangrijke vragen: of klanten van de Rabobank svp ook lid van die bank willen worden, zodat ze in september op ons kunnen stemmen, en of iemand beheerder van de uniformruilbeurs wil worden.
Geen e-mail gehad? Of nog geen mail gelezen? Je vindt de tekst ook op deze pagina.


Zomerkampdata

Bevers: 22 en 23 juni 2019, een nachtje slapen op Hof
Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019, Lochem
Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019, Hardenberg
– Padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
Verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019, Valkenswaard
RSA: zaterdag 6 juli t/m maandag 15 juli, Slovenië


Kijkopkomst (Havelihorde/bevers)

Zaterdag 25 mei was de kijkopkomst. De oudste Haveli’s waren een ochtend bij de padvindsters, de oudste bevermeisjes gingen naar de Havelihorde. Daar waren ze druk met het bouwen van twee enorme kralen. De vlaggenroof eindige in een gelijkspel. Een prima eindstand na een leuke opkomst. Lees natuurlijk ook het verslag!


Lunch met de leiding van de Bernulphusgroep

Zaterdag 25 mei hebben we met de leiding geluncht met de leiding van de Bernulphusgroep. Het was een erg gezellige bijeenkomst waar iedereen leuk met elkaar heeft kennisgemaakt. Hopelijk het begin van een verdere samenwerking! Met dank aan Patricia en Marlene voor het verzorgen van de lekkere lunch.


Kijkopkomst

Zaterdag 25 mei is de kijkopkomst: de dag dat alle oudste jeugdleden van een speltak (samen met iemand van de eigen leiding) gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar toe gaan. Leuk om vast kennis te maken! Zodra er meer bekend is over het overvliegen kun je dat op deze pagina terugvinden.


We kunnen ook serieus zijn

Tijdens de groepsraad van 17 mei werden door leiding en bestuur serieuze discussies gevoerd. En toch was het een gezellige avond!


Vossenjacht! (Havelihorde, Wolvenhorde, bevers)

Zaterdag 11 mei was het weer een dolle boel in Oosterbeek: de jaarlijkse vossenjacht die de Havelihorde samen met de Wolvenhorde en de bevers had georganiseerd. Er liepen meer vreemde vossen door het dorp dan de groepjes konden vinden. Dank je wel vossen, dankzij jullie was het een geweldige ochtend! (zie ook het verslag bij de Havelihorde)


Geslaagd "bouw-kampvuur" (2)

En nu met de foto’s! Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft bij de organisatie van die kampvuur!


Older Entries »