De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


We verkopen weer violen!

De jaarlijkse violenactie van de verkenners is weer gestart.
Voor klanten is het heel makkelijk: op deze pagina vind je het bestelformulier, de betaalmogelijkheid en meer informatie. De kosten zijn 3,50 per 6 stuks (halve tray). Ze worden, in de gemeente Renkum, op 2 oktober thuisbezorgd.
Voor de verkenners is het fijn als zoveel mogelijk mensen bestellen, de opbrengst is voor hun grote Engelandkamp. Geef het dus door aan al je bekenden en familie! Meer info via violen@opv-schoonoord.nlGeslaagde Open Dag

Zaterdag 18 september hielden we een geslaagde Open Dag. Er kwamen heel veel kinderen kijken, die allemaal meededen aan een leuk spelprogramma. Aan het eind van de ochtend hebben ze de bingomachine gerepareerd, zodat alles (zoals altijd) weer helemaal goed afliep. Welkom aan iedereen die lid wil worden!


Meer programma's

Er zijn weer aanvullingen op de programma’s van de speltakken. De gegevens van de bevers, Wolvenhorde, rsa (zie foto), stam en stes zijn nu compleet.
Zodra de Havelihorde, padvindsters en verkenners programma hebben gemaakt lees je die hier ook terug!


"Wil jij ook overgesjoeld"?

Zaterdag 11 september was het overvliegen. Dit jaar waren we bij het moskoepeltje waar het A-team een heuse sjoelbaan had gebouwd. Alle overvliegers mochten “over-sjoelen” op gekleurde opblaasbanden. Weggeduwd door de oude leiding, getrokken door de nieuwe leiding. Het was een kleurrijk, spannend (voor de jongsten) en kletsnat (voor de oudsten) spektakel. Met ook deze keer veel dank aan de leden van het A-team voor al het werk dat ze er aan hebben gehad. [update zaterdagavond 19:55: een paar nieuwe foto’s]


Bevers liepen hun eigen Airborne

De échte Airborne ging 4 september niet door, maar de bevers lieten zich daardoor niet ontmoedigen. Ze liepen hun eigen bever-Airborne! Tussendoor was er ook tijd voor wat lekkers en wat spelletjes. We liepen zes kilometer in twee uur en waren blij (maar ook trots) dat we weer bij Trappershof aankwamen. Kijk vooral ook naar het verslag dat ze ook dit jaar weer gaan bijhouden.


We gaan weer beginnen!

Zaterdag 4 september 2021 is het nieuwe scoutingseizoen begonnen.
We hebben er zin in!
Na deze eerste opkomst is er 11 september overvliegen en op 18 september is de Open Dag.


Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


Bevers eindigen traditiegetrouw met water

Zaterdag 26 juni was de laatste beveropkomst van dit seizoen. Volgens traditie was dit een wateropkomst. Ze maakten zelf prachtige boten die natuurlijk getest zijn in het water. Aan het eind van de ochtend volgde een spannend waterballonnengevecht. Wie denk je dat gewonnen heeft, de bevers of de leiding?
Hier lees je alle bever-avonturen van het afgelopen scoutingseizoen terug.


Ridderkamp bevers

Van 18 – 20 juni was het zomerkamp van de bevers. Het thema: “ridders en jonkvrouwen”. Die verzamelden zich in prachtige kleren in hun kasteel waar ze allemaal spannende avonturen beleefden. Wat dacht je van een tocht door het bos met o.a. ringsteken, het oversteken van een superspannende (wiebelende) brug, een film voor het slapengaan, een “bonte ochtend”. Uiteindelijk is iedereen tot ridder geslagen. Zie ook het verslag. Het was een geslaagd kamp!


Bevers: survival en Beverdoedag

Er zijn nieuwe foto’s van de bevers. Op 22 mei hadden ze een survivalopkomst. Ze hebben o.a. zelf drinkwater opgevangen en ze bouwden een echt survivalparcours. Op 12 juni was de Beverdoedag. Het programma was geregeld door de regio. De bevers moesten er achter zien te komen welk dier het geluid maakte dat ze hoorden. Het werd een vrolijke ochtend! Je leest er over in het verslag.


Older Entries »