De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


Bevers nemen cheque van Wecycle in ontvangst

Op 17 november kregen we van de wethouder en een vertegenwoordiger van de ACV-groep de cheque van Wecycle overhandigd. Afgelopen zomer kon iedereen die een apparaat inleverde bij Veentjesbrug een stem uitbrengen op onze groep (wij waren genomineerd door de gemeente). De 25 gemeentes met de meeste uitgebrachte stemmen mochten een cheque van 1.000 euro uitreiken aan hun gekozen “goede doel”. De bevers mochten de cheque in ontvangst nemen, het bestuur zal zorgen voor een goede besteding van het geld.


Bever-installatie

Zaterdag 10 november was de installatie van maar liefst 9 nieuwe bevers. Het was een zeer geslaagde ochtend!


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Programma bevers bekend

Het programma van de bevers voor de komende maanden is bekend. Je vindt het in de agenda links op deze pagina en natuurlijk op de pagina van de bevers zelf.


Geslaagde Open Dag

De bevers hadden 15 september een gezellige Open Dag met veel kijkers (en hun ouders). Open Dag gemist en toch belangstelling? Bij de meeste speltakken kun je ook een andere keer langskomen om kennis te maken. Stuur tevoren wel even een mailtje (op deze pagina staan de contactadressen), want niet elke opkomst is geschikt om voldoende aandacht aan nieuwe leden te geven.


Welkom aan de aspirantleiding

Sinds het overvliegen hebben we vier nieuwe aspirant-leid(st)ers: Bernard, Eva, Kjell en Robert. Zij gaan de komende maanden een paar weken kijken/meedraaien in alle speltakken. Je zult hen dus overal tegenkomen. In december krijgen ze hun definitieve speltak. We wensen jullie veel plezier/succes met je eerste stappen als leiding!


Overvliegen: (ijs)beregezellig!

Op 8 september was het overvliegen, ook dit jaar weer perfect georganiseerd door het A-team. Begeleid door diverse pinguins is iedereen in een ijsschotsenkarretje veilig bij zijn of haar volgende speltak terecht gekomen. We wensen iedereen een fijn scoutingjaar toe! [heb je je oude uniform over? denk dan aan onze ruilbeurs!]
Zaterdag 15 september kan iedereen die belangstelling heeft langskomen bij de bevers, de Havelihorde en de Wolvenhorde. Zij houden een mini-open-dag met een programma waaraan iedereen mee mag doen. Opgeven is niet nodig.


Zomervakantievragen

De vakantie alweer bijna voorbij… De lastige septemberopkomsten staan op het punt van beginnen; alle programma’s die bekend zijn vind je links op deze pagina in de agenda. Maar ook:
– 8 september: overvliegen
– 15 september: “open dag” in elke speltak apart.
Een antwoord op een aantal vragen die dan altijd gesteld worden vind je hierDe lijst met overvliegers is definitief, tenzij we via de leiding nog wijzigingen doorkrijgen.


Uniformruilbeurs

Handig voor de overvliegers: Fransje (ruilbeurs@opv-schoonoord.nl) beheert onze uniformruilbeurs. Heb je iets over, of ben je op zoek naar iets nieuws? Neem eerst even contact met haar op. Het meest actuele aanbod staat hier.


Older Entries »