De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten.


De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Zomerkampdata

In dit bericht komen de data van de zomerkampen te staan. Op dit moment (07.01.19) zijn bekend:
– bevers: nog niet bekend
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019
– rsa: nog niet bekend


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Jong geleerd... (bevers)

De bevers maakten 8 december pizza’s. En ze deden het bijna helemaal zelf (deeg maken, saus maken, groente snijden, pizza beleggen). Conclusie: ze waren heerlijk!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Dank je wel, Sinterklaas, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet!

Zaterdag 1 december kwamen Sinterklaas en maar liefst vijf Pieten op bezoek bij de Wolvenhorde, de bevers en de Havelihorde. Het was een zeer geslaagde ochtend. Dank je wel Sint, Piet, Piet, Piet, Piet en Piet en niet te vergeten het activiteitenteam!


Bevers nemen cheque van Wecycle in ontvangst

Op 17 november kregen we van de wethouder en een vertegenwoordiger van de ACV-groep de cheque van Wecycle overhandigd. Afgelopen zomer kon iedereen die een apparaat inleverde bij Veentjesbrug een stem uitbrengen op onze groep (wij waren genomineerd door de gemeente). De 25 gemeentes met de meeste uitgebrachte stemmen mochten een cheque van 1.000 euro uitreiken aan hun gekozen “goede doel”. De bevers mochten de cheque in ontvangst nemen, het bestuur zal zorgen voor een goede besteding van het geld.


Bever-installatie

Zaterdag 10 november was de installatie van maar liefst 9 nieuwe bevers. Het was een zeer geslaagde ochtend!


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Programma bevers bekend

Het programma van de bevers voor de komende maanden is bekend. Je vindt het in de agenda links op deze pagina en natuurlijk op de pagina van de bevers zelf.


Older Entries »