De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Programma's komende maanden

De programmagegevens voor de komende weken/maanden worden steeds completer. Gezien de huidige omstandigheden is het logisch dat nog niet alles vaststaat, maar waar mogelijk maken we een planning die je kunt terugvinden in “onze kalender” en op de pagina’s van de verschillende speltakken. De plannen van de Havelihorde, de padvindsters, de verkenners, de RSA en de Stes zijn inmiddels bekend. We wachten nu alleen nog op de bevers (vanaf half februari), Wolvenhorde en de stam. Wordt vervolgd!


Let op: jaarvergadering verplaatst!

De jaarvergadering is verplaatst en zal nu digitaal plaatsvinden op maandag 21 februari a.s., vanaf 20:00 uur. Nadere informatie volgt. [de foto is van de jaarvergadering van 2010…]
Wijzig het vast in je agenda!


Afmelden voortaan anders

Omdat we de laatste tijd veel last van “phishing” kregen, hebben we de beveiliging op onze site verscherpt. Onbedoeld gevolg: de formulieren voor het afmelden doen het niet meer. Ze zijn daarom verwijderd.
Afmelden kan (en moet eigenlijk…) nog steeds. Via e-mail kun je een bericht sturen naar de bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners of rsa. En natuurlijk mag het ook via een mailtje of appje naar een individuele leid(st)er.
[Met dank aan de padvindstersleiding die de fout via enkele ouders ontdekten; welpenfoto is uit 2014]


Veel nieuwe leiding...

… en helaas ook een paar mensen die gestopt zijn. Op de leidingpagina’s van de speltakken (bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners) zie je alle nieuwe mensen die op dit moment bekend zijn. Welkom!


Ook dit jaar geen boerenkoolfuif...

… maar we hebben een geweldig leuk alternatief. De speltakken houden elk hun eigen opkomst en bij elk gebouw komt de “poffertjeskraam” langs. Lekker!


Sinterklaas op bezoek

Zaterdag 4 december kwam Sinterklaas bij ons op bezoek! Met een aantal van zijn Pieten. Het was een zeer geslaagde ochtend, zowel bij de bevers als bij de Havelihorde en de Wolvenhorde. Bedankt Sinterklaas, fijn dat u ook dit jaar weer wilde komen!


Rabo-stemmers: bedankt!

Van 4 t/m 24 oktober konden leden van de Rabobank via RaboClubSupport op ons stemmen. Deze stemmen leverden ons dit jaar weer een mooi bedrag op: € 635,69. Bedankt iedereen! We gaan er een paar leuke dingen mee doen.Bevers weten (bijna) alles van de herfst

Op 16 oktober hadden de bevers een herfstopkomst. Met het Ren-je-rot-spel testten ze hun kennis en daarna verzamelden ze in het bos allemaal herfstdingen. Na de welverdiende pauze met wat drinken en een verhaaltje hebben ze geprobeerd een gevonden ding van klei na te maken. Dat was niet makkelijk, maar wel leuk om te doen! Zie ook hun verslag.


Bevers zoeken sporen en lopen een parcours

Zaterdag 9 oktober wisten de bevers niet wat ze gingen doen. Dat was een verrassing. Het bleek een leuke spoorzoek-opkomst te worden. Ze zochten dierensporen én… ze liepen een heel spannend parcours door het stamlokaal. Na afloop mochten ze marshmallows roosteren boven een vuurtje. Mmmmm…. Zie ook hun verslag.


Spannende proefjes bij de bevers

De bevers hielden 2 oktober “proefjesopkomst”. Na een spannend spelletje ontploftikkertje liepen ze een speurtocht waarbij de gekke ingrediënten verzamelden. Met deze ingrediënten deden ze vervolgens spannende proefjes.


Older Entries »