De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Dank je wel, Sinterklaas!

Op 3 december kwam Sinterklaas langs bij de Wolvenhorde, de bevers, de Havelihorde en… een van onze ereleden! Voor de gelegenheid had hij zijn fiets weer uit de stalling gehaald. Dank je wel Sint, Pieten, A-team en alle anderen die met de organisatie hebben geholpen. Het was een zeer geslaagde ochtend! (Zie ook het verslag van de Havelihorde)


OPV-Schoonoord-café

Na het geslaagde vrijwilligersweekend volgde 25 november nóg een leuke activiteit voor onze vrijwilligers: het OPV-Schoonoord-café. Het werd een gezellige avond met een vol spelletjesprogramma in Sinterklaasstijl. Anouk, Eva, Luc en Maron: bedankt voor de organisatie!


Vrijwilligersweekend geslaagd

Van 4-6 november waren, in wisselende samenstelling, heel veel leiding en vrijwilligers van onze groep naar het vrijwilligers-/trainingsweekend in Lunteren. Er was een groot aantal activiteiten georganiseerd. Ze bespraken serieuze onderwerpen (quiz, workshops), waren actief (polonaise lopen of vreemde groepsfoto’s maken) en deden vooral leuke dingen (casino-avond en lekker eten). Met dank aan het begeleidingsteam (Hugo, Margot, Margreet, Patricia en Remco) voor de organisatie, de deelnemers waren erg enthousiast!


Open Dag in kleur

Zaterdag 17 september was onze Open Dag. Het was een geslaagde ochtend. Iedereen mocht meedoen met kleine spelletjes en aan het eind van ieder spel mocht je Margreet een beetje inkleuren met (water)verf. Ondertussen waren de padvindsters en verkenners aan het koken op een houtvuurtje. We hadden geluk, de regen begon pas tijdens de sluiting! Met alweer heel veel dank aan het A-team voor het organiseren.
Heb je de Open Dag gemist en wil je toch graag een keer komen kijken? Je bent van harte welkom. Op 8 en 15 oktober doen we mee met “Creatief en Sportief” van de gemeente Renkum, maar ook andere komende zaterdagen mag je langs komen. Stuur tevoren even een mailtje met daarin in elk geval je naam en geboortedatum, dan laten we je weten wanneer en op welke locatie we je verwachten!


Beetje nat overvliegen

Is het overvliegen in het water gevallen? Nee, in tegendeel. Het was een zeer geslaagde ochtend. Weliswaar ging het regenen, maar het grootste deel van de waterpret was gepland (en staat al jaren in het draaiboek). Met dank aan het A-team voor de organisatie, jullie konden het niet helpen dat het programma vanwege de regen binnen moest worden afgesloten…
Hieronder niet alleen het algemene groepsalbum, maar bij uitzondering ook de albums van alle speltakken (algemeen, bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners, rsa)
[update 14.09.22 11:00u]


Het heeft Zijne Majesteit behaagd...

… om Peter Krechting te benoemen tot lid in de Orde van de Oranje Nassau. Jawel! En daar zijn wij (en de Voedselbank, basisschool De Kameleon en alle familie en vrienden) heel trots op. Gefeliciteerd Peter!
In de Gelderlander. [Update 10.09.22 20:00]


Hoera, het is weer Airborne!

Hoera, op 3 september was het weer Airborne! Dat is om veel redenen heel fijn. Wij zijn er in elk geval blij mee vanwege de opbrengst van onze verkoopstands. We hebben dat geld hard nodig! En daarom was er de afgelopen weken al weer heel hard gewerkt door de voorbereidingscommissie. Op de dag zelf waren zoveel mogelijk leid(st)ers (en een aantal jeugdleden) ingeschakeld om op de Bilderberglaan en de Duno te helpen. Het werd een warme, geslaagde dag. ’s Avonds bleek dat we méér hebben verdiend dan de vorige keer, daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. Met dank aan iedereen die iets bij ons heeft gekocht!
[Update: 4 september 08:30 uur]


Picknicktafel ingewijd door de bevers

Op 27 augustus hebben de bevers de nieuwe picknicktafel ingewijd. Ze speurden naar ingrediënten voor een smoothie, maakten die zelf klaar en dronken ‘m vervolgens lekker op aan de tafel. Zie ook het verslag.


Gaslek gedicht, tafel geplaatst

Half augustus bleek er een gaslek te zijn bij Hof. Een en ander is snel in orde gemaakt maar op 25 augustus moest de sleuf weer gedicht. De klusploeg ging er voorzien van scheppen en batsen naar toe en zag… dat anonieme helpers het al hadden gedaan! Ze hebben vervolgens de eerste van de picknicktafels geplaatst. Zwaar werk in de harde grond, maar het resultaat mag er zijn. Dank je wel anonieme helpers en Arno, Bart, Erik-Jan, Gerardus, Patricia, Philip, RobertK, Tijl en Yury!


En voor je het weet is het september...

We hebben gelukkig nog even vakantie om uitgebreid na te genieten van alle geweldige zomerkampen. Omdat de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen altijd nogal hectisch zijn, hierbij vast een overzichtje:

  • 27 augustus: eerste opkomst (eigen leiding stuurt bericht; lees dat goed, want de Beukelaar en Trappershorst zijn niet beschikbaar!);
  • 3 september: Airborne (geen opkomst); alle leiding staat in onze stands op de Bilderberglaan en de Duno;
  • 10 september: overvliegen/overlopen; het programma is inmiddels bekend; de gegevens op deze pagina worden nog aangevuld; ook ouders/broertjes/zusjes zijn die ochtend van harte welkom;
  • 17 september: tussen 09:30 en 12:00 uur: open dag in de eigen speltakken (OP TRAPPERSHORST!); iedereen is van harte welkom om langs te komen; éérder is vanwege de drukke voorgaande weken niet mogelijk.

Older Entries »