De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken! Eerdere verslagen vind je hier.


Grote Pyjamaparty in Pietenhuis

De bevers, Havelihorde en Wolvenhorde waren uitgenodigd voor een pyjamaparty in het Pietenhuis in Oosterbeek. Het werd een enorm geslaagd vrolijk feest. Met dank aan Theatergroep Kazou en natuurlijk ons eigen A-team! [en ondertussen was er ook een Piet bij de verkennersleiding langsgeweest; vonden ze leuk!]


Naar het Pietenhuis!

Zaterdag 2 december gaan de bevers, de Havelihorde en de Wolvenhorde in pyjama of onesie (met scoutingdas) naar een pyjamaparty in het Pietenhuis in Oosterbeek. Met dank aan Theaterwerkgroep Kazou! De party is van 10:00-12:00 uur en helaas niet voor ouders…


Bever-concert

Op 18 november zouden de bevers gaan bakken, maar in plaats daarvan mochten ze twee kaartjes weggeven voor hun eigen optreden! Na een ochtend oefenen en voorbereiden verzorgden ze vervolgens hun eigen – zeer geslaagde – concert. Zie ook hun verslag.


Bevers helpen ridder en jonkvrouw

Op 11 november vroegen een ridder en een jonkvrouw de bevers om hulp. Hun kasteel moest worden opgebouwd en versierd. Natuurlijk is dat gelukt. Na afloop stond er een mooi kasteel en was iedereen blij! Zie ook hun verslag.


Bevers in Italie

De bevers zijn terug. En hoe! Op 14 oktober waren ze met z’n allen in Italie. Daar doe je laars-tikkertje, maar je maakt ook pasta-kunst. En pizza natuurlijk… Meer Italiaanse verhalen in hun verslag.


Informatiebijeenkomst bevers en welpen

Zaterdag 11 november is op Trappershof voor alle ouders van de Bevers, Havelihorde en Wolvenhorde een informatiebijeenkomst. We vertellen daar over Scouting, over hoe het geregeld is bij onze groep en wat u van ons mag verwachten. Er zijn twee momenten om aan te schuiven:
10:00-11:00 uur – tijdens de opkomst van de Bevers en Havelihorde
– 14:30-15:30 uur – tijdens de opkomst van de Wolvenhorde
We hopen dat ouders, na het wegbrengen van hun kind, even blijven voor een kopje koffie en wat informatie. Als de bijeenkomst toch op een andere locatie wordt gehouden, sturen we daarover op het laatste moment nog een berichtje.


Rabostemmers: bedankt

Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! We hebben 12 oktober maar liefst € 673,46 euro mogen ontvangen. Daar kunnen we weer iets leuks van doen! Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer op jullie rekenen.


Geslaagde Open Dag

Ons A-team had 30 september weer een zeer geslaagde Open Dag georganiseerd. De jongste leeftijdsgroepen (bevers en beide welpenhordes) speelden een groot ganzenbordspel met allemaal leuke onderdelen als huttenbouwen, buttons knutselen, vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Ondertussen hielden de padvindsters, verkenners en rowans/sherpa’s hun eigen opkomst bij de kampvuurkuil. Daar werden allemaal lekkere dingen gekookt! Na afloop was de eerste voorbespreking van de ledenvergadering van eind oktober.
Open Dag gemist en toch belangstelling voor onze groep? Als je een mailtje met naam en geboortedatum stuurt, dan verwijzen we je door naar de juiste speltak. Daar mag je dan een paar keer mee komen doen.


Bevers beginnen overvliegen rustig

De bevers nemen voor het overvliegen even rustig afscheid van de overvliegers. Daarna lopen ze naar het plein. De foto’s van het overvliegen staan in het groepsfotoalbum.


Overvliegen in winterse sferen

We hadden gewaarschuwd: het weerbericht sprak van tropische temperaturen maar wij verwachtten sneeuw. En dat kwam uit… Het overvliegen-2023 was een groot succes. De overvliegers gingen op ski’s naar een springschans waar ze met sneeuwballen werden bekogeld. Vervolgens mochten ze op de slee door een heuse sneeuwbui naar een glijbaan. En de pechvogels… werden daarna vol enthousiasme natgegooid 😉 Dank je wel, A-team, het was weer leuk!
[Heel veel nieuwe foto’s in het album! 11.09.23]


Older Entries »