De Bevers

Welkom bij de bevers!  Hieronder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Zomerkampen 2020

De laatste opkomsten zijn achter de rug. We verheugen ons nu nog op de zomerkampen!
De data staan ook in de kalender. We zullen proberen hier zo goed mogelijk verslag te doen voor de achterblijvers. [Als er foto’s of andere wijzigingen zijn, staat de update-datum vermeld]
bevers: 26 t/m 28 juni, Trappershof;
havelihorde: 12 t/m 17 juli, Bilthoven; [update 12.07.20]
wolvenhorde: 17 t/m 22 augustus, Muiden;
padvindsters: 11 t/m 18 juli, Baarn;
verkenners: 30 juli t/m 2 augustus, Austerlitz; [update 10.07.20]
rsa: 12 t/m 16 juli, Zeewolde. [update 12.07.20, 21:15 u]
Let op: soms gaat de leiding een dag eerder dan de jeugdleden; de juiste data krijgen jullie door via je eigen leiding!

 


"Houd het vuur brandend" ...

… of “Keep the fire burning”. Met een gezellige borrel op Hof hebben leiding, bestuur en ondersteuningsteams het afgelopen scoutingjaar afgesloten. Het was een raar jaar, maar we hebben met z’n allen laten zien dat we er wat van wilden maken. Als bedankje kreeg iedereen een vuurmaak-pakketje.


Bevers op een onbewoond eiland

De bevers gingen dit jaar voor het eerst twee nachten op zomerkamp! Dat moest wel, want ze waren op een onbewoond eiland, heel ver hier vandaan. Ze liepen moeilijke tochten, klommen over een kapotte brug, zwommen in de buurt van een krokodil… en hebben natuurlijk marshmallows geroosterd op een vuurtje. Het was een erg geslaagd kamp. Lees er alles over in hun verslag.


Cake bakken met de bevers

Zaterdag 20 juni bakten we cake met Eva. We hebben haar geholpen om het recept te zoeken en toen we ook alle ingredi├źnten hadden kon het bakken beginnen. De cakejes gingen daarna in de magnetron en smaakten heerlijk! Zie ook het verslag.


Bootjes vouwende bevers

Op 13 juni hebben de bevers papieren bootjes gevouwen, die ze daarna in de beek hebben laten varen. Dat ging heel goed! En ondertussen vierden ze de feestelijke verjaardag van Robin. Zie ook het verslag.


Bevers weten nu alles over recyclen

Zij ontwierpen 6 juni de nieuwste mode van vuilniszakken, ze maakten prachtige gieters van oude plastic flessen en ze speelden ren-je-rot waarbij ze de juiste spullen naar de juiste container moesten brengen. Zie ook hun verslag.


De moestuin, het vervolg (bevers)

Zaterdag 30 mei hebben de bevers hun plantjes gepoot in de moestuin. De leiding bouwde er nog een kas omheen. En nu maar hopen dat de plantjes gaan groeien! Zie ook het verslag.


Bevers spelen "buiten-EHBO"

Ze maakten hun eigen spalken en versierden hun eigen mitella’s. Tussendoor speelden ze een renspel, maar daarna moesten ze ook proberen met hun spalk te lopen… Meer info in het verslag.


't Is altijd lente bij de bevers

En dus speelden ze 16 mei lente-bingo, bouwden ze een natuurkraal en vouwden ze bloemen. Een vrolijke opkomst! Zie ook hun verslag.


Bevers maken een moestuin

Op 9 mei hadden de bevers hun eerste opkomst. Ze hebben plantjes gepoot in hun eigen moestuin en ze speelden allerlei spannende spelletjes. Je leest meer over hun opkomsten in hun verslag.


Older Entries »