De Bevers

Let op: afmelden via de site werkt momenteel niet. We weten ervan en werken eraan. Als je je af wilt melden, doe dat dan svp via een andere manier!

Welkom bij de bevers!  Hier

onder zie je onze nieuwsberichten. We proberen regelmatig een verslagje te maken van onze belevenissen. Leuk om nog eens te bekijken!


Bevers in Zuid-Afrika en Australië

Op 7 en 14 november waren de bevers in Zuid-Afrika en Australië. Daar speelden ze o.a. “tien tellen op de savanne”, schipper-mag-ik-overvaren”” en een kangoeroespel. Ook maakten ze hun eigen portomonnee en bouwden ze een mooie hut. Het broodjebakken ging niet door omdat het echte weer in Australië minder mooi was dan het weer in het gespeelde Australië… Ze hebben hun insigne verdiend! Lees er meer over in hun verslag.


Bevers in Engeland

De bevers zijn nog steeds bezig om hun insigne te halen. Daarvoor moesten ze 31 oktober naar Engeland. Daar deden ze Engelse spelletjes, leerden ze Engels en aten ze een Engels dropje. Ze eindigden met een spannende Premier League-voetbalwedstrijd. Hopelijk volgende week een warmer land? Je leest er alles over in hun verslag.


Bevers gaan op wereldreis

De bevers willen een insigne halen en moeten daarvoor een reis om de wereld maken. Zaterdag 17 oktober was hun eerste bestemming: Canada. Daar deden ze leuke spelletjes en luisterden ze naar een mooi verhaal. Aan het eind van de ochtend kregen ze het eerste stempel in hun paspoort. Je leest er alles over in het verslag.


Bevers liepen een spannende speurtocht

Maar ze deden 10 oktober nog veel meer: dierentikkertje, dingen uit de natuur verzamelen en… een prachtig kleiwerkje maken. Meer hierover in hun verslag. Je ziet op de foto’s dat we al wat nieuwe bevers hebben. Er kunnen er nog meer bij, dus kom vooral een keertje kijken!


Ridderopkomst met nieuwe bevers

Zaterdag 3 oktober waren er veel nieuwe bevers. Gezellig! We hopen dat ze het leuk gevonden hebben tijdens de ridderopkomst. Ze maakten schilden en kronen en speelden veel leuke spelletjes. Kijk voor alle beveropkomsten ook eens naar hun verslag!


Zeer verantwoord overvliegen

Zaterdag 19 september was het overvliegen. Onder toeziend oog van het complete “coron-A-team” werd het een groot succes. Alle overvliegers werden zorgvuldig “schoongemaakt”! Voorafgaand aan het programma kreeg Lex de “gouden vos”, een van de nieuwe waarderingstekens van Scouting Nederland.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Geslaagde Open Dag

Onze Open Dag van 26 september was erg geslaagd. Het programma bood voor elk wat wils: broodje bakken, bosspelen en spannende creativiteit.
Was je verhinderd? Of was je het vergeten? Dan mag je later natuurlijk ook langskomen. Als je een mailtje stuurt (met in elk geval je naam en je geboortedatum) zal de leiding laten weten wanneer en op welke locatie.
Update 28.09.20: nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum!


Uniformruilbeurs

Er staan nieuwe items bij de ruilbeurs. Als je een blouse over hebt? Overweeg dan om ‘m aan te bieden bij de ruilbeurs (ruilbeurs@opv-schoonoord.nl). Als er een nodig hebt kun je informeren of er iets voor je is. Helaas is onze voorraad beperkt… maar wat niet is kan nog komen.


Programma's najaar 2020

We missen alleen nog een deel van het programma van de rsa, maar dat komt er aan. Het complete programma van de bevers, de havelihorde, wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de stam en de stes kun je terugvinden in de agenda. Het worden weer leuke maanden!


Welkom aspirantleiding!

Vanaf nu zijn Sara, Bart en David onze aspirantleiding. Zij zullen de komende maanden in alle speltakken een paar weken meedraaien om kennis te maken. In december besluiten ze wie definitief bij welke speltak komt. We wensen hen natuurlijk veel succes én plezier de komende tijd!


Older Entries »