De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.


 • Jaarvergadering 2024

  2 maart 2024 is de jaarvergadering. De agenda en bijbehorende stukken zijn inmiddels per e-mail aan alle leden gestuurd. Let op: de vergadering is van 12:45 tot 14:15 uur op Trappershorst! Geen stukken ontvangen? Neem contact op met de secretaris of de penningmeester!
  Op de agenda staan o.a. het onderbrengen van Trappershorst en Trappershof in de beheerstichting, benoeming nieuwe secretaris (van de vereniging/stichting, niet alleen van de Havelihorde), herbenoeming vertegenwoordigers groepsraad in het bestuur, benoeming groepsontwikkelaar en financiën van zowel de vereniging als de stichting. De link naar een aantal stukken staat op deze pagina.

 • Friendship 87 (padvindsters)

  De padvindsters van de Schoonoordgroep gingen in 1987 (evenals de verkenners van de OPV) naar Friendship, een internationaal kamp in Engeland. Het was een leuk (maar kletsnat) kamp. Het kleine terreintje van de padvindsters werd al gauw een modderpoel. De verkenners hadden veel meer ruimte! De foto’s zijn hier en daar wat verbleekt/blauw, maar nog steeds erg leuk om te zien. Een selectie staat in het fotoalbum.

 • Padvindsterspyjamaparty

  Dat is niet alleen een leuk woord… het was 10 februari ook een zeer geslaagde opkomst. Allemaal in pyjama koekjes bakken en lekkere maskertjes maken!

 • Vertrouwenspersonen

  Per 2 februari 2024 hebben wij twee vertrouwenspersonen: Agnes Linders en Willem Kelderman. Aarzel niet om contact met hen op te nemen als je denkt dat dat nodig is (of als je het gewoon prettig of gezellig vindt). Hun gezamenlijke e-mailadres is: vertrouwenspersoon@opv-schoonoord.nl

 • Padvindsters in januari

  De padvindsters hebben in januari niet stilgezeten. Ze begonnen 6 januari met een nieuwjaarsbrunch. Daarna volgde op 13 januari een leuke opkomst samen met de padvindsters van Scouting Lunteren en op 20 januari een opkomst kribvuren maken. Op 27 januari gingen ze weer naar binnen om gipsmaskers te maken (en vervolgens prachtig te versieren). Zie ook het verslag.

 • 1973: oude tijden herleven

  Voor de liefhebbers: 32 gescande oude dia’s toegevoegd aan een fotoalbum. Het zijn foto’s van de Schoonoord in 1973: padvindsters- en kabouterkamp, maar ook overvliegen en installatie. En herken je de Beukelaar?

 • Winterfestijn met sneeuw en ijs

  [update 25/01 13:00] Zaterdag 20 januari 2024: winterfestijn. Al lang geleden gepland en zowaar… met sneeuw en ijs! De meeste mensen lieten zich daar gelukkig niet door weerhouden om naar Trappershorst te komen. Het was een geslaagde activiteit, met wat spelletjes, veel gelegenheid om bij te kletsen en natuurlijk Glühwein en warme chocolademelk bij een vuurtje. Na afloop is er nog een gezellige (en lekkere, prima verzorgde!) maaltijd voor de leiding.

 • Harde werk nadert voltooiing

  Het harde werk aan de Beukelaar nadert de voltooiing. De verwarming doet het (snel lekker warm per lokaal!), alles is weer even goed schoongemaakt en de oude banken (incl. muizen??) zijn afgevoerd naar Veentjesbrug. Met veel dank aan zowel de klusploeg als de ouders die 13 januari hebben geholpen!

 • Winterfestijn

  Zaterdag 20 januari is het Winterfestijn, een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst voor de hele groep: alle speltakken, vrijwilligers en ouders. De opkomsten van elke speltak eindigen om 16:30 uur bij Trappershorst. Daar kun je met een kopje warme chocolademelk of glühwein gezellig bijkletsen. Ook is er een aantal activiteiten. Leuk voor het hele gezin! Voor de vrijwilligers is er daarna nog een maaltijd en een avondprogramma. [de foto is van 21 januari 2023]

 • Hard aan het werk

  2 januari 2024. De hele groep heeft nog vakantie. De hele groep? Nee… het klusteam zet alles op alles om de Beukelaar weer fatsoenlijk warm te krijgen. Super, Bart, Yuri en Gerhardus! Gelukkig zien jullie nog structuur in deze ogenschijnlijke chaos… En nog bedankt voor de koffie natuurlijk 😉