De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.

2021-2022 bijna voorbij...

Het scoutingseizoen 2021-2022 is bijna voorbij. De laatste opkomsten zijn geweest*, we kijken nu alleen nog uit naar de zomerkampen. En die beloven spectaculair te worden! Het beverkampje is al achter de rug, maar de beide hordes en de rsa verheugen zich nog op hun week in Doetinchem, Ermelo en de Ardennen. De padvindsters en verkenners gaan natuurlijk nog naar Engeland! Waar mogelijk zetten we hun belevenissen hier op internet, links staan bovenaan deze pagina.
* de padvindsters hebben nog enkele extra opkomsten


5, 10, 15, 20 en 50 jaar leiding!

Tijdens de “zomerborrel” (de jaarlijkse avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij onze groep) waren er behalve veel gezelligheid en lekkere pizza’s, ook wat plechtige momenten. We namen afscheid van de leiding die deze zomer stopt, zij kregen van Hugo en Margreet de traditionele pen-met-inscriptie. Iedereen die 5, 10 of 15 jaar leiding is krijgt altijd een speciaal jubileumteken van de groep. Ook dit jaar konden we er weer een paar uitreiken. Er waren ook twee bijzondere insignes: Arno kreeg van Hugo het 20-jaars-insigne en Marlene speldde bij Peter het 50-jaars-insigne op. Beide insignes zijn tot op dit moment uniek…


Engelandlogo en boekje padvindsters

De padvindsters hebben natuurlijk ook een Engelandboek(je). De leiding heeft het in het Hemelvaartweekend gemaakt. Het is heel erg mooi geworden! Op 18 juni is het uitgedeeld en besproken. Hun Engelandlogo is daarmee ook onthuld.


Padvindsters in Schotse sferen

Op 11 en 12 juni hadden de padvindsters een ouder-dochterkamp in Schotse sferen. Mooi weer, mooi terrein, goede sfeer, spannende spelen, actieve deelnemers…. het kon niet beter. Zie ook het verslag.


19e Op de LSW (pv)

Van 4 tot 6 juni waren onze padvindsters op de LSW in Baarn. Samen met meer dan 100 andere patrouilles padvindsters en verkenners uit heel Nederland maakten ze er een leuk weekend van. We hebben een paar foto’s van de site van de LSW gekopieerd. Ze eindigden tenslotte op een prachtige 19e plaats. Gefeliciteerd dames!


Padvindsters 2e op de RSW!

Van 13-15 mei was de winnende patrouille van de padvindsters bij de RSW (de verkenners besloten helaas om niet mee te doen). Terwijl de rest van de groep druk was met pannenkoeken bakken, vlogen zij naar Antartica om spannende avonturen te beleven. Met succes… zondagmiddag werd duidelijk dat ze tweede (van de 22 deelnemende patrouilles) zijn geworden. Van harte gefeliciteerd! (en natuurlijk ook onze gelukwensen voor de Schimmelpenninckgroep uit Rhenen die de wedstrijden heeft gewonnen). [update 30.05.22: de regio heeft een kleine 500 foto’s op hun facebookpagina geplaatst, een kleine selectie daaruit hebben we overgenomen; meteen een goede gelegenheid om hen veel plezier te wensen bij de landelijke wedstrijden in Baarn!]


OPV-Schoonoordcafé

Vrijdag 13 mei vond het eerste OPV-Schoonoordcafé plaats, met een heuse pubquiz, georganiseerd door de stam. Er werd gezellig hard gepuzzeld!


Pannenkoeken eten bij de padvindsters!

Zaterdag 14 mei kun je bij de padvindsters op de Beukelaar tussen 11:00 en 13:00 uur pannenkoeken komen eten. Voor € 7,50 per persoon (graag gepast betalen) krijg je onbeperkt pannenkoeken en wat te drinken. De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkamp. Kom je ook? En neem vooral je vader/moeder/broertje(s)/zusje(s) mee!


Rommelmarkt 2022

De rommelmarkt is achter de rug. Het was een enorm geslaagde dag! Vrijdagavond is er heel hard gewerkt om alle spullen aan te voeren en werd de voorlopige indeling van het plein gemaakt. Zaterdagmorgen vroeg is al het materiaal definitief over de kraampjes verdeeld. Ook de kraampjes van de verkenners en padvindsters werden gevuld. En toen was het wachten op het startsignaal van 10 uur! De hele dag was het een gezellige drukte. Mensen liepen af en aan, maar het was nooit té druk. Je kon dus overal goed rondkijken. Om drie uur stopte de markt en begonnen alle helpers met opruimen. Alles moest worden afgebroken en teruggebracht naar de clubhuizen. Vele handen maken licht werk, aan het eind van de dag was het Raadhuisplein weer schoon. We kijken terug op een zeer geslaagde, gezellige dag. Heel hartelijk dank aan iedereen die een kleinere of grotere bijdrage heeft geleverd!


De laatste loodjes...

De week vóór de rommelmarkt proberen we iets nieuws. In een aantal wijken van Oosterbeek zijn flyers uitgedeeld. Met de aankondiging van de rommelmarkt én het verzoek om de flyer aan de deur te hangen als mensen “goede rommel” voor ons hebben. Die spullen zijn op dinsdag en woensdag opgehaald. Het zorgde op dinsdagavond (na 3 van de 4 wijken) al voor een vol lokaal in de Beukelaar. Dank je wel, gulle gevers!


Older Entries »