De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Programma's t/m juni 2020

Een groot compliment aan onze bevers: zij hebben als eerste hun programma t/m juni 2020 bekend gemaakt! Gelukkig zijn de overige speltakken ook druk bezig met programma maken. Inmiddels zijn bekend: bevers, havelihorde, wolvenhorde en padvindsters.


Masterchef (padvindsters)

Op 11 januari deden de padvindsters mee met “Masterchef”, een kookprogramma waar ze eerst ingrediënten voor moesten verdienen. Vervolgens moesten ze er een zo lekker mogelijk gerecht van maken. En dat lukte!


Ook de padvindsters hadden hun winterkamp

In het programma stond: “Frozen-kampje”, maar het was natuurlijk gewoon een erg gaaf winterweekend in Hoenderloo, speciaal voor de 3e en 4e jaars. Bevroren zijn ze niet… maar ze hebben wel een heel erg leuk kamp gehad!


Nieuwjaarsvieringen

Wordt het een traditioneel nieuwjaarsontbijt? Organiseren de speltakken een gala of misschien een heuse nieuwjaarsduik? Zaterdag 4 januari zullen we het weten! Alle opkomsten starten weer. Uitzondering: de verkenners hebben hun KWWH (weekend voor PL’s en APL’s) dit seizoen in dit weekend. Alle andere verkenners hebben pas 11 januari hun eerste opkomst.


De boerenkoolfuif was weer gezellig

Op 14 en 15 december was de boerenkoolfuif. Zaterdag hebben we heerlijk gegeten in “De Boerderij”, daarna keken we naar een sprookjestoneelstuk, opgevoerd door een aantal enthousiaste leiding, a-teamleden en sherpa’s. De sprookjes leken allemaal te mislukken, maar zoals het in sprookjes hoort… het liep goed af en iedereen leefde nog lang en gelukkig! Hopelijk hebben ze daarna ook nog een beetje geslapen. Zondag sloten we af in het zwembad.
[als het goed is weet iedereen dat je alle foto’s achter elkaar kunt bekijken door de diavoorstelling aan te zetten en even geduld te hebben voordat ie is geopend]


Patrouille-indeling padvindsters

Ook bij de padvindsters is de nieuwe patrouille-indeling bekend. De foto’s zijn gemaakt op de Sinterklaasopkomst van 30 november.


De padvindsters bouwden een muur ...

… en braken ‘m ook weer af. “Mexico” en “Amerika” voerden op 23 november een hevige strijd maar het werd een geweldige opkomst die natuurlijk in vrede eindigde.


Inscape en installatie (padvindsters)

Bij de padvindsters stond 9 november een inscape-room op het programma (spoiler: ze zijn binnengekomen!) en 16 november de installatie. Het leverde veel leuke foto’s op.


Regioactiviteit Wekeromse Zand (pv en v)

Zaterdag 2 november deden de padvindsters en de verkenners mee aan de regioactiviteit op het Wekeromse Zand bij Lunteren (de gigantische “zandbak” van de regio). Het was een erg gezellige dag, zowaar zonder de voorspelde regen. Hieronder de foto’s van zowel de padvindsters als de verkenners. Let op: de verkennersfoto’s zijn 06.11 geactualiseerd, er staan ook padvindsters op!


De padvindsters hebben het overleefd!

Op 11 en 12 oktober hadden de padvindsters hun survivalweekend. Sommigen vonden het erg spannend… maar het werd een zeer geslaagd (en gezellig) weekend. Voorzien van zelfgemaakte energierepen, stevige landmachtrantsoenen en chocolademelk liepen ze naar de Waterberg waar ze in zelfgebouwde tentjes hebben overnacht. De volgende dag ging iedereen enthousiast weer naar huis. De training van de afgelopen weken was niet voor niets geweest!


Older Entries »