De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

EĆ©n oude foto per dag šŸ˜‰

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Ze staan ook op facebook en instagram.


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 
21.03.20: er staan tien nieuwe opdrachten on-line!
28.03.20: er staan tine nieuwe opdrachten on-line!


De scoutingwedstrijden zijn gestart!

… maar gaan voorlopig niet door vanwege de coronamaatregelen.
Zaterdag 7 maart was voor de padvindsters en de verkenners de presentatie van het thema van de scoutingwedstrijden 2020. Het thema: “jungle-fever”. Alle informatie (inclusief het boekje) vind je op deze pagina.


Een ongeluk zat bij de padvindsters in een klein hoekje

Gelukkig geen Ć©chte ongelukken op 15 februari, maar wel een realistische opkomst: iedereen had twee handicaps (arm minder, been minder, blind en/of niet kunnen praten). Vervolgens moesten ze in kleine groepjes simpele opdrachten uitvoeren. Maar ja, bak dan maar eens een ei, lak maar eens netjes je nagels of speel maar eens trefbal… Het leverde veel hilarische momenten op (maar er werd heel goed samengewerkt).


De jaarvergadering is achter de rug

De jaarvergadering is achter de rug. Alle leden (ouders, leiding, stammen) en alle “ondersteuners” waren uitgenodigd. Een deel van hen was aanwezig. Alle informatie (waaronder binnenkort het conceptverslag) staat  op deze pagina (“over onze groep”->”verslagen”->”jaarverslagen”) en wordt zo snel mogelijk aangevuld. De financiĆ«le informatie is voor leiding beschikbaar op de leidingsite.
[de foto is van de vergadering van 2010; toen was het veel later in het jaar…]


Het leek wel herfst bij de "winterborrel"...

… maar de sfeer was er niet minder door. Zaterdag 8 februari hielden alle speltakken hun opkomst ’s middags in/bij Trappershorst. De ouders waren uitgenodigd om na afloop hun kind(eren) op te halen Ć©n om meteen wat lekkers te komen drinken. Een goed plan, maar helaas werkte het weer niet erg mee. Het was dus nogal nat bij het vuurtje en de GlĆ¼hwein… Gelukkig bleef er toch nog een aantal mensen gezellig praten. Na afloop was er voor de leiding en de overige vrijwilligers een heerlijke maaltijd, verzorgd door de AOT.  [NB: foto’s van de opkomst van de verkenners, havelihorde en bevers staan in de eigen albums]


Programma's t/m juni 2020

Inmiddels zijn er al heel veel programma’s in de agenda: bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners en stes.
Zodra de programma’s van de rsa en stam gemaakt zijn komen ze vanzelfsprekend ook in de agenda!


Vuur, vuur en nog meer vuur (padvindsters)

Op 1 februari was de Beukelaar veranderd in een testlaboratorium. De padvindsters experimenteerden met allerlei manieren om vuur te maken. Er is hard gewerkt, het was een nuttige opkomst!


Patrouillekampje padvindsters

Op 25 en 26 januari hadden de padvindsters hun patrouillekampjes. Een van de patrouilles kampeerde bij (en IN !?!) Hof. Het was een leuk (en ook nuttig) weekend.


Masterchef (padvindsters)

Op 11 januari deden de padvindsters mee met “Masterchef”, een kookprogramma waar ze eerst ingrediĆ«nten voor moesten verdienen. Vervolgens moesten ze er een zo lekker mogelijk gerecht van maken. En dat lukte!


Older Entries »