De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.

Programma's komende maanden

De programmagegevens voor de komende weken/maanden worden steeds completer. Gezien de huidige omstandigheden is het logisch dat nog niet alles vaststaat, maar waar mogelijk maken we een planning die je kunt terugvinden in “onze kalender” en op de pagina’s van de verschillende speltakken. De plannen van de Havelihorde, de padvindsters, de verkenners, de RSA en de Stes zijn inmiddels bekend. We wachten nu alleen nog op de bevers (vanaf half februari), Wolvenhorde en de stam. Wordt vervolgd!


Let op: jaarvergadering verplaatst!

De jaarvergadering is verplaatst en zal nu digitaal plaatsvinden op maandag 21 februari a.s., vanaf 20:00 uur. Nadere informatie volgt. [de foto is van de jaarvergadering van 2010…]
Wijzig het vast in je agenda!


Introductiedag Engeland (pv)

De padvindsters hadden 15 januari hun introductiedag Engeland. Helaas zonder weekend, maar het programma was er niet minder om. English breakfast, high tea, ren-je-rot-Engeland-editie en heel veel uitleg over het kamp, o.a. van oud-deelneemsters. Helaas hebben ze ook afscheid moeten nemen van Anouk en Floor… Zie ook het verslag.


Afmelden voortaan anders

Omdat we de laatste tijd veel last van “phishing” kregen, hebben we de beveiliging op onze site verscherpt. Onbedoeld gevolg: de formulieren voor het afmelden doen het niet meer. Ze zijn daarom verwijderd.
Afmelden kan (en moet eigenlijk…) nog steeds. Via e-mail kun je een bericht sturen naar de bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners of rsa. En natuurlijk mag het ook via een mailtje of appje naar een individuele leid(st)er.
[Met dank aan de padvindstersleiding die de fout via enkele ouders ontdekten; welpenfoto is uit 2014]


Veel nieuwe leiding...

… en helaas ook een paar mensen die gestopt zijn. Op de leidingpagina’s van de speltakken (bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners) zie je alle nieuwe mensen die op dit moment bekend zijn. Welkom!


Geslaagde nieuwjaarsopkomst padvindsters

Eigenlijk zouden ze een nieuwjaarsgala hebben… maar het werd 8 januari een zeer geslaagde opkomst met vuurtjes, broodjes bakken, een spannend potje murderball en lerende puppy’s om te knuffelen! Zie ook hun verslag.


Wordt 2022 een Engelandjaar?

Vanzelfsprekend hopen wij dat we in 2022 weer naar Engeland kunnen gaan. We houden alle maatregelen goed in de gaten.
Ondertussen zijn de voorbereidingen wel gestart. Onderdeel daarvan: de boeken-/platen-/plantjesmarkt.
Wij kunnen daarvoor boeken, lp’s, cd’s en planten(stekjes) gebruiken.
Wil je ons helpen? De inzameling is vanaf 15 januari elke zaterdag tussen 12:30 en 13:00 uur op het Raadhuisplein in Oosterbeek.


Oliebollendag

30 december 2021. De oliebollendag is voorbij. Als het goed is heeft iedereen de gewenste bestellingen inmiddels gekregen of opgehaald. Bedankt dat jullie bij ons besteld hebben!
Nog vragen/opmerkingen/klachten of complimenten?
Stuur dan een e-mail naar oliebollen@opv-schoonoord.nl
Voor de organisatie zijn er nu alleen nog wat “laatste loodjes”, maar daarna zit 2021 er voor ons ook op.
Goede en veilig jaarwisseling allemaal en tot ziens in 2022!


Boerenkoolfuif bij de padvindsters

De echte boerenkoolfuif ging 18 december niet door maar je kunt het “avondspel” natuurlijk ook gewoon ’s ochtends doen. En dus speelden de padvindsters oud-Hollandse spelletjes en ze aten boerenkoolhapjes bij het kampvuur. Stiekem genoten ze ook van de “kruipdoorsluipdoor-kar” die eigenlijk voor de bevers, de Havelihorde en de Welpenhorde was…


Ook dit jaar geen boerenkoolfuif...

… maar we hebben een geweldig leuk alternatief. De speltakken houden elk hun eigen opkomst en bij elk gebouw komt de “poffertjeskraam” langs. Lekker!


Older Entries »