De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.

Programma's bijna klaar

En nu gaat het snel. De programma’s voor het eerste deel van het scoutingjaar zijn bijna compleet: de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters (t/m oktober), de verkenners, de RSA, stam en stes hebben hun programma gemaakt. We wachten alleen nog op de informatie van de bevers en de padvindsters (vanaf november). [update 06.10.22]


Techniekweken padvindsters gestart

Op 1 oktober zijn de padvindsters begonnen aan hun techniekweken. Als eerste stonden de routetechnieken op het programma. Het werd een gezellige (en nuttige) opkomst!


Open dag en kennismaking (pv)

De padvindsters hielden hun Open Dag 17 september op Trappershorst. Op 24 september was de eerste “normale” opkomst weer op de Beukelaar. Aan de hand van een bingokaart en allemaal techniekspelletjes maakten ze (opnieuw) kennis met elkaar en met scouting. Zie ook het verslag.


Open Dag in kleur

Zaterdag 17 september was onze Open Dag. Het was een geslaagde ochtend. Iedereen mocht meedoen met kleine spelletjes en aan het eind van ieder spel mocht je Margreet een beetje inkleuren met (water)verf. Ondertussen waren de padvindsters en verkenners aan het koken op een houtvuurtje. We hadden geluk, de regen begon pas tijdens de sluiting! Met alweer heel veel dank aan het A-team voor het organiseren.
Heb je de Open Dag gemist en wil je toch graag een keer komen kijken? Je bent van harte welkom. Op 8 en 15 oktober doen we mee met “Creatief en Sportief” van de gemeente Renkum, maar ook andere komende zaterdagen mag je langs komen. Stuur tevoren even een mailtje met daarin in elk geval je naam en geboortedatum, dan laten we je weten wanneer en op welke locatie we je verwachten!


Beetje nat overvliegen

Is het overvliegen in het water gevallen? Nee, in tegendeel. Het was een zeer geslaagde ochtend. Weliswaar ging het regenen, maar het grootste deel van de waterpret was gepland (en staat al jaren in het draaiboek). Met dank aan het A-team voor de organisatie, jullie konden het niet helpen dat het programma vanwege de regen binnen moest worden afgesloten…
Hieronder niet alleen het algemene groepsalbum, maar bij uitzondering ook de albums van alle speltakken (algemeen, bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners, rsa)
[update 14.09.22 11:00u]


Het heeft Zijne Majesteit behaagd...

… om Peter Krechting te benoemen tot lid in de Orde van de Oranje Nassau. Jawel! En daar zijn wij (en de Voedselbank, basisschool De Kameleon en alle familie en vrienden) heel trots op. Gefeliciteerd Peter!
In de Gelderlander. [Update 10.09.22 20:00]


Hoera, het is weer Airborne!

Hoera, op 3 september was het weer Airborne! Dat is om veel redenen heel fijn. Wij zijn er in elk geval blij mee vanwege de opbrengst van onze verkoopstands. We hebben dat geld hard nodig! En daarom was er de afgelopen weken al weer heel hard gewerkt door de voorbereidingscommissie. Op de dag zelf waren zoveel mogelijk leid(st)ers (en een aantal jeugdleden) ingeschakeld om op de Bilderberglaan en de Duno te helpen. Het werd een warme, geslaagde dag. ’s Avonds bleek dat we méér hebben verdiend dan de vorige keer, daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. Met dank aan iedereen die iets bij ons heeft gekocht!
[Update: 4 september 08:30 uur]


En voor je het weet is het september...

We hebben gelukkig nog even vakantie om uitgebreid na te genieten van alle geweldige zomerkampen. Omdat de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen altijd nogal hectisch zijn, hierbij vast een overzichtje:

  • 27 augustus: eerste opkomst (eigen leiding stuurt bericht; lees dat goed, want de Beukelaar en Trappershorst zijn niet beschikbaar!);
  • 3 september: Airborne (geen opkomst); alle leiding staat in onze stands op de Bilderberglaan en de Duno;
  • 10 september: overvliegen/overlopen; het programma is inmiddels bekend; de gegevens op deze pagina worden nog aangevuld; ook ouders/broertjes/zusjes zijn die ochtend van harte welkom;
  • 17 september: tussen 09:30 en 12:00 uur: open dag in de eigen speltakken (OP TRAPPERSHORST!); iedereen is van harte welkom om langs te komen; éérder is vanwege de drukke voorgaande weken niet mogelijk.

Ze zijn weer terug!

De padvindsters en de verkenners zijn terug uit Engeland. De rechtstreekse links naar hun verslagen:
padvindsters: 23 juli t/m 9 augustus, Engeland [update 10.08.22 12:00]
verkenners: 23 juli t/m 9 augustus, Engeland [update 09.08.22, 14:45]


Fotoalbums padvindsters Engeland


Older Entries »