De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

 

De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Zomerkampdata

In dit bericht komen de data van de zomerkampen te staan. Op dit moment (07.01.19) zijn bekend:
– bevers: nog niet bekend
– Havelihorde: zondag 7 juli tot vrijdag 12 juli 2019
– Wolvenhorde: maandag 8 juli tot zaterdag 13 juli 2019
– padvindsters: zaterdag 10 augustus tot donderdag 15 augustus 2019, Ommen
– verkenners: woensdag 29 mei tot zondag 2 juni 2019
– rsa: nog niet bekend


Galaontbijt bij de padvindsters

De padvindsters begonnen het nieuwe jaar met hun traditionele gala-ontbijt. Iedereen had wat lekkers meegenomen. Daarna speelden ze o.a. eierenloop met vragen over het afgelopen scoutingseizoen.


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Bestel heerlijke oliebollen en appelbeignets

Ze zijn er weer, de overheerlijke oliebollen en appelbeignets die wij verkopen om onze Engelandreizen mogelijk te maken. Het bestellen zit er weer op, nu nog uitleveren en dan op naar het nieuwe jaar!


Sinterklaas bij de padvindsters

Sint bezorgde 1 december bij de padvindsters een zak vol cadeautjes. De leiding wil hem enorm bedanken voor de geweldige mooie (en toepasselijke) surprises die iedereen heeft gekregen. Het was een enorm geslaagde ochtend!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Knutselopkomst padvindsters

De padvindsters hadden 17 november een knutselopkomst, wat geweldig mooie resultaten opleverde! Er was ook nog tijd voor een potje trefbal en na afloop regelden ze zelf de sluiting.


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Voedselbankhulp

Zaterdag 15 september hielpen de padvindsters en verkenners bij de Voedselbankactie. Bij Albert Heijn in Oosterbeek hebben ze – in “ploegendienst” – de klanten gevraagd om iets extra’s te kopen voor de Voedselbank. Aan het eind van de dag waren er een kleine tachtig kratten gevuld. Voedselbank Neder-Veluwe is er erg blij mee, dank je wel voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd! [update: zij hebben er een stukje over geschreven in hun nieuwsbrief]


Older Entries »