De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Padvindsters experimenteren

De padvindsters hadden 3 april 2021 “Kabooja-opkomst”. Wat dat was? Een bonte verzameling experimenten! Natuurlijk bakten ze popcorn in een blikje, maar ze keken ook wat je wel/niet met een magnetron kunt doen en ze maakten zelfs een heus stormglas (een oud instrument waarmee het weer voorspeld zou kunnen worden)! Eenmaal thuis bleek het een paar dagen correct de vrieskou te kunnen voorspellen!


Zwerkbal en boterbier (p)

De padvindsters hadden 27 maart 2021 een magische opkomst, waar veel “Harry Potter” voorbijkwam. Zo was er een echte sorteerceremonie (aan de hand van vragen over jezelf) en daarna knutselden ze een broche in het teken van hun huis. Tot slot een spannend potje zwerkbal en natuurlijk… boterbier!


Open Dag

Wij deden op 20 maart mee aan het Coronaprogramma van het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum. Klik voor alle informatie: op deze pagina.


Patrouilleopkomst padvindsters (2)

Zaterdag 13 maart was de tweede patrouilleopkomst. De padvindsters gingen enthousiast verder met hun insigne. Toen het halverwege de ochtend heel hard begon te hagelen zijn ze toch maar naar binnen gegaan!


Een jaar lang oude foto's

Deze maand hebben we een jaar met de coronamaatregelen te maken. Om scouting in beeld te houden plaatsten we begin maart 2020 in dit album twee “historische” foto’s. Vanaf 16 maart volgde elke dag (!) een herinnering aan een van onze activiteiten. Steeds van de juiste dag/maand maar uit een ander jaar. Veel jaarlijks terugkerende gebeurtenissen kwamen voorbij: patrouilleweken, scoutingwedstrijden, zomerkampen, dagjes uit, airborne, installatie, sinterklaas, boerenkool, musical, rommelmarkten, Engelandkampen, enz. enz. Op facebook staan ze in een apart fotoalbum. Op instagram staan ze tussen onze actuele foto’s in.
De foto van 15 maart 2008 de laatste in deze reeks: ruim 365 foto’s uit 47 verschillende jaren, van heel veel activiteiten en zo goed mogelijk gespreid over alle speltakken. Er zijn natuurlijk nog veel meer foto’s. Wellicht volgt nog wel eens een nieuwe serie.


Patrouilleopkomst padvindsters (1)

Op 6 maart was de eerste patrouilleopomst van de padvindsters. Elke patrouille heeft een insigne gekozen waar ze aan gaan werken. Kun jij raden welke insignes het zijn? Aan het eind van de ochtend volgde een spannend potje trefbal met de Havelihorde.


Jaarvergadering

De jaarvergadering vond dit jaar digitaal plaats op maandag 1 maart 2021, van 20:00 – 21:30 uur. Alle informatie, inclusief het conceptverslag, vind je op deze pagina.


Sporten in park Hartenstein (p)

De padvindsters hadden 27 februari een (zeer) actieve opkomst. Ze speelden enthousiast allerlei balspelen. Na afloop maakten ze programma voor de komende patrouillewedstrijden.


Bestuursmutaties

Tijdens de (digitale) jaarvergadering van 1 maart 2021 is Tijmen benoemd als secretaris van het bestuur. Hij volgt Remco op, die binnen de groep andere dingen gaat doen.
Margreet is niet gestopt als groepsbegeleider maar gaat haar plaats in het bestuur delen met Hugo.
Lex was al gestopt als bestuurslid, in de groepsraad van 5 februari zijn Luc, Max en Pepijn als zijn opvolgers benoemd.


Statiegeld bij de Coop

Heb jij je lege flessen/kratten al naar de Coop gebracht?
Van 1 januari t/m 31 maart 2021 zijn wij het “goede doel” bij de Coop-statiegeld-actie. Je kunt je statiegeldbonnetjes inleveren en… de Coop verdubbelt uiteindelijk de opbrengst. We hebben nog een maand om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. We rekenen er op dat ook jij meedoet! (en je familie/kennissen/buren natuurlijk)


Older Entries »