De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.

Pannenkoeken bij de padvindsters

Zaterdag 14 oktober houden de padvindsters weer hun pannenkoekenactie. Leuk, gezellig en lekker. Tussen 11:00-14:00 uur mag je op de Beukelaar voor € 7,50 per persoon onbeperkt pannenkoeken komen eten! De opbrengst is bestemd voor hun Engelandkas. Kom vooral langs en geef het door aan andere pannenkoekliefhebbers!


Geslaagde Open Dag

Ons A-team had 30 september weer een zeer geslaagde Open Dag georganiseerd. De jongste leeftijdsgroepen (bevers en beide welpenhordes) speelden een groot ganzenbordspel met allemaal leuke onderdelen als huttenbouwen, buttons knutselen, vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Ondertussen hielden de padvindsters, verkenners en rowans/sherpa’s hun eigen opkomst bij de kampvuurkuil. Daar werden allemaal lekkere dingen gekookt! Na afloop was de eerste voorbespreking van de ledenvergadering van eind oktober.
Open Dag gemist en toch belangstelling voor onze groep? Als je een mailtje met naam en geboortedatum stuurt, dan verwijzen we je door naar de juiste speltak. Daar mag je dan een paar keer mee komen doen.


Open Dag bij de padvindsters

De padvindsters hadden vanwege de Open Dag 30 september hun opkomst op Trappershorst. Daar stookten ze vuurtjes waar ze vervolgens heerlijke dingen op klaarmaakten: kaneelbroodjes, broodbakjes met fruit en slagroom en nacho’s met gesmolten kaas! Zie ook hun verslag en het album met de groepsfoto’s.


Disney-cake-kastelen bij de padvindsters

De padvindsters hielden hun opkomst van 23 september in het thema van Disney. Ze maakten prachtige cake-kastelen voor Disneyfiguren. En… ze deden heel veel leuke spelen. Zie ook het verslag. Hun programma voor de komende maanden staat sinds 27 september in de agenda.


Rabostemmers: bedankt

Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! Alle stemmen leveren ons geld op, geld dat wij goed kunnen gebruiken. De bekendmaking van de opbrengst is op donderdag 12 oktober (digitaal), in aanwezigheid van Annemiek van Vleuten. Je kunt je daarvoor aanmelden via deze link.


Padvindsters leerden elkaar kennen

Op 16 september, de eerste opkomst na het overvliegen, maakten de padvindsters kennis met elkaar. Dat leverde leuke gesprekken op! Ze eindigden de opkomst met broodjebakken op een vuurtje. Altijd leuk! Zie ook hun verslag.


Padvindsters: murderball als afscheid

De padvindsters beginnen de overvliegopkomst van 9 september met een stevig potje murderball. Een goede manier om afscheid te nemen van alle overvliegers! De foto’s van het overvliegen staan in het groepsfotoalbum.


Overvliegen in winterse sferen

We hadden gewaarschuwd: het weerbericht sprak van tropische temperaturen maar wij verwachtten sneeuw. En dat kwam uit… Het overvliegen-2023 was een groot succes. De overvliegers gingen op ski’s naar een springschans waar ze met sneeuwballen werden bekogeld. Vervolgens mochten ze op de slee door een heuse sneeuwbui naar een glijbaan. En de pechvogels… werden daarna vol enthousiasme natgegooid 😉 Dank je wel, A-team, het was weer leuk!
[Heel veel nieuwe foto’s in het album! 11.09.23]


Overvliegen

Het weerbericht spreekt over tropische temperaturen aan het eind van de week… wij hebben ons overvliegprogramma in thema “après-ski”! Zaterdag 9 september is het overvliegen voor alle speltakken op Trappershorst. De opkomsten zijn ’s morgens op de normale tijden, je krijgt daar alle informatie over van je eigen leiding (Wolvenhorde: vanaf 10 uur). Zie ook de overvliegpagina.


Airborne!

2 september 2023 was de Airborne. De “nieuwe airbornecommissie” kan tevreden zijn. Het was weer een goed georganiseerde activiteit. Met veel dank natuurlijk aan iedereen die iets op de Bilderberglaan en/of de Duno heeft gekocht. De opbrengst is bekend gemaakt tijdens het overvliegen en heeft al onze verwachtingen overtroffen! Tot volgend jaar! [3 nieuwe foto’s 10.09.23]


Older Entries »