De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.


 • Extra jaarvergadering ivm Beukelaar

  Zaterdag 25 mei is er van 13:00 – 13:30 uur een extra jaarvergadering gepland ivm de mogelijke verkoop van de Beukelaar. Nadere informatie over de locatie volgt.

 • Padvindsters hebben er vertrouwen in

  Na een wat verregende (maar geslaagde) open dag met vuurtje stoken en broodjes bakken, hadden de padvindsters 4 mei een opkomst in het teken van de dodenherdenking. Ze deden allemaal opdrachten waarbij ze vertrouwen in elkaar moesten hebben. Ook bouwden ze een monument van spaghetti en maakten ze origami-vredesduiven. Zie ook het verslag.

 • Foto’s Open Dag

  [Update 23 april: mooie foto’s in het fotoalbum!] Op zaterdag 20 april waren alle 5-11-jarigen uitgenodigd om naar de Open Dag van onze Camping De Zilveren Piopaal te komen! Het was een gezellige boel daar op de camping… Heb je ons gemist? Of ben/was je verhinderd? Geen nood, stuur een mailtje met daarin je naam en geboortedatum naar ledenadministratie@opv-schoonoord.nl en we zullen je doorverwijzen naar de juiste speltak!

 • Ondertussen op Horst…

  Als de kat van huis is… lossen de overige padvindsters en verkenners de wereldproblemen op. Op 13 april speelden de padvindsters en verkenners die niet op de RSW waren op Trappershorst een spannend (des)informatiespel. Inlichtingendiensten uit de hele wereld probeerden de wereld te redden. Je leest er alles over in het verslag van de verkenners. De ochtend eindigde met een spel Hollandse Leeuw. Want waarom ook niet…

 • RSW 2024

  [Update 24.04 18:30u; link naar de aftermovie van de organisatie] De regionale scoutingwedstrijden zijn achter de rug. Onze padvindsters (Carlijn, Esmijn, Eva, Madelief, Roisin, Suze enVera) en verkenners (Jasha, Julius, Lucas, Noa, Samuel, Ravi, Roan en Tijl) hebben leuk (en succesvol) weekend gehad, ondertussen hadden de overige padvindstesr/verkenners opkomst op Trappershorst. In het album een mix van foto’s die we gedurende het weekend hebben gekregen, van de officiele regio-foto’s én van de opkomst op Horst. Inmiddels staat de aftermovie op YouTube.

 • Chaoskokende padvindsters

  Op 6 april hielden de padvindsters een bijzondere kookopkomst: ze gingen “chaos-koken”. Elke patrouille moest vragen beantwoorden. Voor elk goed antwoord kon je een ingrediënt kiezen. Met al je verzamelde ingrediënten moest je vervolgens een lekker gerecht koken. En dat lukte! Aan het eind van de ochtend speelden ze in de stralende zon natuurlijk ook nog een potje Hollandse Leeuwen. Zie ook het verslag.

 • Klusdag: er is heel erg veel gedaan!

  De klusdag van 6 april 2024 leek figuurlijk even in het water te vallen. Weinig opgave van klussers/leiding en heel veel klussen. Ter plekke viel alles enorm mee. Het was het mooiste weer dat we ooit op een klusdag hadden… en er is door iedereen die er was super hard gewerkt. Met heel veel dank aan het klusteam, de ouders die kwamen helpen en de verkenners(leiding)! Wat er gedaan is? Haast teveel om op te noemen. Het “welpenleidinghok” is vergroot zodat het binnenkort “padvindstersleidinghok” kan worden. De opbergruimte voor tafels en stoelen is daardoor behoorlijk verkleind. Rondom Trappershorst is enorm veel opgeruimd. Er is veel hout gezaagd, de achterwand is betimmerd, alles is geverfd, de keuken/wasruimte/toiletten zijn schoongemaakt, de zolders zijn weer schoon, de piopalen liggen keurig op lengte in het piopalenhok, enz. enz. enz. Heel fijn!

 • Scoutingwedstrijden 2024

  [Update 29 maart 16:00 uur: heel veel nieuwe foto’s!] De winnaars van de wedstrijden van 23 en 24 maart zijn bekend! De Leeuwen (Jasha, Julius, Samuel, Tijl (en ook Noah en Lucas)) hebben gewonnen! De Vossen (Esmijn, Suze, Eva, Carlijn en Madelief) eindigden op de tweede plaats. Beide patrouilles mogen onze groep vertegenwoordigen op de RSW (half april in Lunteren). Op deze pagina (en in het fotoalbum onderaan dit bericht) staan alle uitslagen. Het fotoalbum is inmiddels geactualiseerd..

 • OPV-Schoonoordcafé

  Vrijdag 22 maart was er weer een OPV-Schoonoordcafé, een gezellige avond voor leiding, bestuur en vele andere betrokkenen bij onze groep. Het thema was deze keer “pasen”. De bekende spelletjes hadden daarom allemaal een paas-tintje. Het was een gezellige avond!

 • Hike Scoutingwedstrijden pv

  [De uitslagen vind je op deze pagina] Zaterdag 16 maart was de hike van de scoutingwedstrijden. Bij redelijk mooi weer maakten de patrouilles van zowel de padvindsters als de verkenners (onderverdeeld in junioren en senioren) een mooie tocht door het bos. Natuurlijk was er soep onderweg… Na afloop maakten ze prachtige hikeverslagen. Komend weekend volgen alle andere wedstrijdonderdelen. Op deze foto’s zie je de padvindsters aan het werk.