De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Je kunt weer stemmen op RaboClubSupport

Van 4 t/m 24 oktober kun je via RaboClubSupport weer op ons stemmen! Het is heel makkelijk én… wij zijn er blij mee, want het levert ons elk jaar een mooi bedrag op. Meer info vind je hier.
Als lid van de Rabobank Arnhem e.o. (incl. Renkum) krijg je drie stemmen die je mag verdelen over drie verenigingen naar keuze. Wij zijn blij met elke stem die we krijgen! Geen klant bij de Rabobank? Geen probleem, vraag gewoon familie/buren/kennissen die wél lid zijn of ze op ons willen stemmen.Padvindsters bouwen molen

Zaterdag 2 oktober maakten de padvindsters hun eerste “Engelandmolen”. Het was een oefening, maar die is ruimschoots gelukt! Inmiddels hebben ze ook programma gemaakt. Dat vind je o.a. hier.


Geslaagde Open Dag

Zaterdag 18 september hielden we een geslaagde Open Dag. Er kwamen heel veel kinderen kijken, die allemaal meededen aan een leuk spelprogramma. Aan het eind van de ochtend hebben ze de bingomachine gerepareerd, zodat alles (zoals altijd) weer helemaal goed afliep. Welkom aan iedereen die lid wil worden!


We verkopen weer violen!

De jaarlijkse violenactie van de verkenners is weer gestart.
Voor klanten is het heel makkelijk: er is een bestelformulier met daarop de betaalmogelijkheid en meer informatie. De kosten zijn 3,50 per 6 stuks (halve tray). Ze worden, in de gemeente Renkum, op 2 oktober thuisbezorgd.
Voor de verkenners is het fijn als zoveel mogelijk mensen bestellen, de opbrengst is voor hun grote Engelandkamp. Geef het dus door aan al je bekenden en familie! Meer info via violen@opv-schoonoord.nl"Wil jij ook overgesjoeld"?

Zaterdag 11 september was het overvliegen. Dit jaar waren we bij het moskoepeltje waar het A-team een heuse sjoelbaan had gebouwd. Alle overvliegers mochten “over-sjoelen” op gekleurde opblaasbanden. Weggeduwd door de oude leiding, getrokken door de nieuwe leiding. Het was een kleurrijk, spannend (voor de jongsten) en kletsnat (voor de oudsten) spektakel. Met ook deze keer veel dank aan de leden van het A-team voor al het werk dat ze er aan hebben gehad. [update zaterdagavond 19:55: een paar nieuwe foto’s]


Herdenking Strijd om Oosterbeek

Zondag 19 september a.s. is er van 11:00 -15:00 uur een speciaal programma voor padvindsters/verkenners/rsa over de herdenking van de Strijd om Oosterbeek.
Remco en Pepijn hebben samen met de Stichting War Department een programma gemaakt waarin je alles zelf kunt beleven. Je mag de mensen van de stichting ook alle vragen stellen die je maar kunt bedenken over dit onderwerp. Meer informatie op deze pagina. Let op: opgeven kan tot uiterlijk woensdag 15 september en alleen via deze link.


We gaan weer beginnen!

Zaterdag 4 september 2021 is het nieuwe scoutingseizoen begonnen.
We hebben er zin in!
Na deze eerste opkomst is er 11 september overvliegen en op 18 september is de Open Dag.


Padvindsters kamperen "op chique"

De padvindsters waren van 24 tot 31 juli op het Naaldenveld in Aerdenhout. Hun thema was “glamping”, het ging er daarom heel deftig aan toe! Inmiddels staan alle foto’s in het fotoalbum. Ze zijn inmiddels weer terug in Oosterbeek. Anouk, Danique, Floor, Michelle, Pepijn en Ruurd: heel hartelijk dank voor al het werk dat jullie voor (en tijdens) het kamp hebben verricht.


Zomerkampen 2021

De eerste zomerkampfoto van deze week is binnen! De padvindsters kamperen in Aerdenhout.
De Havelihorde is sinds zondag in Wageningen, de Wolvenhorde is maandag gestart in Epe. De update-datum van elk kamp staat – waar van toepassing – bij hun bericht.
Bij de start van elk kamp was iemand van het bestuur aanwezig. Zij bedankten de leiding voor alle energie en tijd die zij in scouting (en natuurlijk dit kamp) steken. Voor iedereen was er een doe-het-zelf-popcorn-bak-pakketje.


Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


Older Entries »