De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Padvindsters kamperen "op chique"

De padvindsters waren van 24 tot 31 juli op het Naaldenveld in Aerdenhout. Hun thema was “glamping”, het ging er daarom heel deftig aan toe! Er staan al foto’s in het fotoalbum, zodra er meer komen voegen we ze toe. Ze zijn inmiddels weer terug in Oosterbeek. Anouk, Danique, Floor, Michelle, Pepijn en Ruurd: heel hartelijk dank voor al het werk dat jullie voor (en tijdens) het kamp hebben verricht. Sterkte nog met de laatste (opruim-)loodjes!


Zomerkampen 2021

De eerste zomerkampfoto van deze week is binnen! De padvindsters kamperen in Aerdenhout.
De Havelihorde is sinds zondag in Wageningen, de Wolvenhorde is maandag gestart in Epe. De update-datum van elk kamp staat – waar van toepassing – bij hun bericht.
Bij de start van elk kamp was iemand van het bestuur aanwezig. Zij bedankten de leiding voor alle energie en tijd die zij in scouting (en natuurlijk dit kamp) steken. Voor iedereen was er een doe-het-zelf-popcorn-bak-pakketje.


Zomerkampen en start nieuw seizoen

Het scoutingseizoen 2020-2021 is bijna achter de rug. We verheugen ons nog op de zomerkampen van de Havelihorde, Wolvenhorde, Padvindsters, RSA en Stam.
Het begin van het nieuwe seizoen is altijd wat onoverzichtelijk, zeker nu nog niet helemaal duidelijk is of er een alternatieve Airborne-activiteit komt. Zodra het programma definitief is komt dat in onze agenda. Voorlopig gaan we uit van: 4 september: eerste opkomst, 11 september: overvliegen en 18 september: open dag. Houdt de berichtgeving daarover goed in de gaten!


De winnaars zijn bekend!

De winnaars van de scoutingwedstrijden zijn bekend: de Uilen (PL Janna) en de Panters (PL Abel) hebben gewonnen!
Van harte gefeliciteerd!
Update 8 juni 2021:
De jury heeft inmiddels de officiele lijsten bekend gemaakt. Je vindt hier: de uitslag van de kampopbouw en het koken, de themapresentatie en de totaalstand.


Scoutingwedstrijden pv en v

De regionale scoutingwedstrijden gaan niet door, maar dat weerhoudt onze padvindsters en verkenners er niet van om hun eigen wedstrijden te organiseren. Twee weken lang is elke patrouille een (fictief) land met een (fictieve) leider die een fantastisch/geniaal/gek idee heeft om de coronapandemie te bestrijden. Zaterdag 29 mei was dag 1: de hike.
De uitslag van de hike (die natuurlijk nog gelijk is aan de totaaluitslag) vind je nu op de site!
Zaterdag 5 en zondag 6 juni is de afsluiting op Trappershorst. De kampjes zijn opgebouwd en er wordt hard gewerkt aan de maaltijd. Elke patrouille probeert de jury ervan te overtuigen dat zij de beste zijn… De jury heeft inmiddels gesproken, de uitslag volgt later vandaag. Eerst staat de themapresentatie nog op het programma. Weet jij wat er met dat stokbrood gebeurt?
Ben je vergeten in welke patrouille je zit? Kijk dan even naar de patrouille-indeling van de padvindsters en de verkenners.
[Update: zondag 13:55 uur]


NL-doet bij ons

Zaterdag 29 mei hebben we in het kader van NL-doet al onze gebouwen van Led-lampen voorzien. Bij Trappershof heeft een aantal vrijwilligers het bos opgeknapt zodat je daar nu weer goed kunt spelen. Het was een nuttige dag, er is hard gewerkt, dank aan iedereen die heeft meegeholpen!


Auto wassen en poffertjes eten (RSA)

Zaterdag 29 mei houdt de RSA een auto-was-actie om geld op te halen voor hun zomerkamp. Van 12:30 tot 17:00 uur kun je terecht in de drive-thru autowasstraat bij Trappershorst. Kosten: € 4,50 per auto.
Ook verkopen ze poffertjes, inclusief koffie of thee, voor €3,50 per portie. Alleen koffie of thee is ook mogelijk voor € 1,00 per kopje.
Als het weer niet meezit verplaatsen we de actie naar zaterdag 4 juni.


"Masterclass Wild" voor de padvindsters

Op 8 mei kregen de padvindsters een masterclass “Wild”. Degenen die dat wilden mochten drie reeds geschoten ganzen ontleden. Heel spannend, maar ook heel boeiend! De anderen waren ondertussen druk met vuur maken en het werk in de keuken. Aan het eind van de ochtend volgde nog een anatomielesje. Al met al was het een interessante ochtend.


Statiegeldactie geslaagd!

Zaterdag 15 mei hebben we van Coop Oosterbeek maar liefst € 668,10 gekregen. Dit is de door de Coop verdubbelde opbrengst van de statiegeldactie. Iedereen die voor ons flessen heeft verzameld en ingeleverd, en natuurlijk Coop Oosterbeek zelf: heel erg bedankt, we zijn er heel blij mee!


Padvindsters in zwartwit

De tweede foto-opkomst van de padvindsters was meteen een spannende: ze moesten op 1 mei zelf de foto’s ontwikkelen die ze vorige week hadden gemaakt. Dat leverde geweldige resultaten op! Zwartwitfoto’s zijn heel anders dan kleurenfoto’s. Ze zien er misschien wat ouderwets uit maar… mooi zijn ze zeker!


Older Entries »