De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

Zomerkampen 2020

Vijf geslaagde zomerkampbubbels achter de rug, nog een te gaan. Op 17 augustus gaat de Wolvenhorde hun bubbel in. Fijn kamp gewenst!
We zullen proberen hier zo goed mogelijk verslag te doen voor de achterblijvers. [Als er foto’s of andere wijzigingen zijn, staat de update-datum vermeld]
wolvenhorde: 17 t/m 22 augustus, Muiden;

bevers: 26 t/m 28 juni, Trappershof;
havelihorde: 12 t/m 17 juli, Bilthoven;
padvindsters: 11 t/m 18 juli, Baarn;
verkenners: 30 juli t/m 2 augustus, Austerlitz; [update 06.08.20; 09:45 u;]
rsa: 12 t/m 16 juli, Zeewolde. 
Let op: soms gaat de leiding een dag eerder dan de jeugdleden; de juiste data krijgen jullie door via je eigen leiding!

 


"Houd het vuur brandend" ...

… of “Keep the fire burning”. Met een gezellige borrel op Hof hebben leiding, bestuur en ondersteuningsteams het afgelopen scoutingjaar afgesloten. Het was een raar jaar, maar we hebben met z’n allen laten zien dat we er wat van wilden maken. Als bedankje kreeg iedereen een vuurmaak-pakketje.


Oeps, dat ging niet helemaal goed ...

Zaterdag 2 mei zijn de Wolvenhorde, de padvindsters en de verkenners weer begonnen. Daar is iedereen heel blij mee! Het waren geslaagde opkomsten. Komende zaterdag volgen de bevers, de Havelihorde en de rsa.
Alle ouders hebben per mail de regels ontvangen waar wij ons aan hebben te houden. Lees die ook voor komende zaterdag svp nog even heel goed door.
We hebben namelijk van de gemeente een waarschuwing gekregen dat de brengende en halende ouders zich afgelopen zaterdag niet goed aan de regels hebben gehouden. Als dit komende zaterdag weer gebeurt dan krijgen we een stevige boete. Dat is jammer en natuurlijk niet nodig. Dus… alsjeblieft: lees de mail nogmaals goed door! De tekst staat ook op deze informatiepagina.


Eén oude foto per dag 😉

Zou het lukken? Om van elke dag dat we geen “gewone” scouting kunnen hebben toch een foto “uit de oude doos” te vinden? We gaan het proberen! Uit heel veel jaren en van heel veel speltakken. Je vindt ze ook op facebook en instagram.


We gaan weer beginnen!

Hoera! Per 2 mei gaan we weer beginnen! Weliswaar met zeer strikte regels, maar toch.
Iedereen is hier deze week per e-mail over geïnformeerd. We vragen je zeer dringend om de in de brief aangegeven regels nauwkeurig na te leven.
Op 2 mei starten de Wolvenhorde, padvindsters (’s middags) en verkenners (’s avonds). De bevers en Havelihorde beginnen 9 mei. Van de rsa is op dit moment nog niets bekend.


Padvindsters tijdelijk 's middags opkomst

De padvindsters hebben met de Havelihorde afgesproken dat de Havelihorde voorlopig ’s ochtends draait en de padvindsters ’s middags, van 13:00 – 15:30 uur. De eerste opkomst is 2 mei! Bij erg slecht weer wijken we uit naar een digitale opkomst, dit wordt altijd de vrijdag vóór de betreffende opkomst doorgegeven.


Vrolijk Pasen! (pv)

De padvindsters zijn eerste paasdag door hun leiding verrast met een zakje vrolijke paaseitjes!


Coronabericht: digitaal gaan we door!

In navolging van de adviezen van het RIVM en Scouting Nederland gaan onze opkomsten tot en met 31 mei niet door. Zie deze pagina voor meer informatie. Vanzelfsprekend blijven we de situatie in de gaten houden.
Ondertussen hebben we, net als veel andere scoutinggroepen, onze eigen digitale IScouting-opkomsten voorbereid zodat je toch nog met scouting bezig kunt zijn.
Iedere zaterdag om 10:00 komen er nieuwe opdrachten op deze website.  Onderaan de opdrachten staat hoe je ze kunt inleveren. Iedere week zullen we een tussenstand bekend maken en als de normale opkomsten weer verder gaan maken we de eindstand bekend. 


De scoutingwedstrijden zijn gestart!

… maar gaan voorlopig niet door vanwege de coronamaatregelen.
Zaterdag 7 maart was voor de padvindsters en de verkenners de presentatie van het thema van de scoutingwedstrijden 2020. Het thema: “jungle-fever”. Alle informatie (inclusief het boekje) vind je op deze pagina.


Een ongeluk zat bij de padvindsters in een klein hoekje

Gelukkig geen échte ongelukken op 15 februari, maar wel een realistische opkomst: iedereen had twee handicaps (arm minder, been minder, blind en/of niet kunnen praten). Vervolgens moesten ze in kleine groepjes simpele opdrachten uitvoeren. Maar ja, bak dan maar eens een ei, lak maar eens netjes je nagels of speel maar eens trefbal… Het leverde veel hilarische momenten op (maar er werd heel goed samengewerkt).


Older Entries »