De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.

 

Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


Knutselopkomst padvindsters

De padvindsters hadden 17 november een knutselopkomst, wat geweldig mooie resultaten opleverde! Er was ook nog tijd voor een potje trefbal en na afloop regelden ze zelf de sluiting.


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Voedselbankhulp

Zaterdag 15 september hielpen de padvindsters en verkenners bij de Voedselbankactie. Bij Albert Heijn in Oosterbeek hebben ze – in “ploegendienst” – de klanten gevraagd om iets extra’s te kopen voor de Voedselbank. Aan het eind van de dag waren er een kleine tachtig kratten gevuld. Voedselbank Neder-Veluwe is er erg blij mee, dank je wel voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd! [update: zij hebben er een stukje over geschreven in hun nieuwsbrief]


Geslaagde Open Dag

De bevers hadden 15 september een gezellige Open Dag met veel kijkers (en hun ouders). Open Dag gemist en toch belangstelling? Bij de meeste speltakken kun je ook een andere keer langskomen om kennis te maken. Stuur tevoren wel even een mailtje (op deze pagina staan de contactadressen), want niet elke opkomst is geschikt om voldoende aandacht aan nieuwe leden te geven.


Welkom aan de aspirantleiding

Sinds het overvliegen hebben we vier nieuwe aspirant-leid(st)ers: Bernard, Eva, Kjell en Robert. Zij gaan de komende maanden een paar weken kijken/meedraaien in alle speltakken. Je zult hen dus overal tegenkomen. In december krijgen ze hun definitieve speltak. We wensen jullie veel plezier/succes met je eerste stappen als leiding!


Overvliegen: (ijs)beregezellig!

Op 8 september was het overvliegen, ook dit jaar weer perfect georganiseerd door het A-team. Begeleid door diverse pinguins is iedereen in een ijsschotsenkarretje veilig bij zijn of haar volgende speltak terecht gekomen. We wensen iedereen een fijn scoutingjaar toe! [heb je je oude uniform over? denk dan aan onze ruilbeurs!]
Zaterdag 15 september kan iedereen die belangstelling heeft langskomen bij de bevers, de Havelihorde en de Wolvenhorde. Zij houden een mini-open-dag met een programma waaraan iedereen mee mag doen. Opgeven is niet nodig.


Programma's komend seizoen

De programma’s voor de eerste helft van het scoutingjaar druppelen binnen. Die van de Havelihorde, Wolvenhorde en padvindsters staan al in de agenda.


Padvindsters koken met random ingrediënten

De eerste opkomst van de padvindsters was een kookopkomst. Iedere goed beantwoorde quizvraag leverde een random ingrediënt op, waar vervolgens heerlijke gerechten van werden gekookt!


Zomervakantievragen

De vakantie alweer bijna voorbij… De lastige septemberopkomsten staan op het punt van beginnen; alle programma’s die bekend zijn vind je links op deze pagina in de agenda. Maar ook:
– 8 september: overvliegen
– 15 september: “open dag” in elke speltak apart.
Een antwoord op een aantal vragen die dan altijd gesteld worden vind je hierDe lijst met overvliegers is definitief, tenzij we via de leiding nog wijzigingen doorkrijgen.


Older Entries »