Sinterklaas (2006)

SINTERKLAAS OP BEZOEK

En de ervaring van de bevers…

Vrijdag 1 december kwam Sinterklaas langs op Trappershorst om de bevers, welpen en kabouters van Scouting OPV-Schoonoord te zien. Hij had zijn Pieten meegenomen.

Het was voor iedereen reuze spannend en heel anders dan anders. Andere jaren kwam Sint altijd op zaterdagochtend langs en in het eigen clubhuis. Nu was het donker en moesten de bevers en kabouters naar een ander gebouw.

De kinderen hadden vooraf een brief ontvangen van Sinterklaas. Hier is daar een stukje van te lezen:

‘’Hoe gaat het met mijn lieve scouts?
Doen jullie leuke dingen bij de “padvinderij”?
Sint verheugt zich er op jullie weer te zien
Want kinderen maken de Sint blij

Jullie weten, elk jaar begin december
Verschijn ik bij jullie met mijn pieten
Ook al is dat vele reizen soms zwaar
Jullie laten ons altijd weer genieten’’

De Bevers waren er al lekker vroeg; om 18.15 uur. De leiding bereidde hen vast voor op de spannende dingen die zouden gaan gebeuren. Om iets met de vele energie te doen, speelden ze samen wat Sinterklaaspelletjes. Toen iedereen er was leerde de welpenleiding alle kinderen een dansje aan. Wat deden de kinderen enthousiast mee zeg!
En toen kwam de Goedheiligman… Op een koets, voortgetrokken door 2 stoere pieten! Hij had heel veel cadeautjes bij zich.

De bevers hadden geluk, want Sint kwam als eerste met zijn Pieten bij hen langs. De hal van Trappershorst was mooi versierd (door de pieten?) en voor Sinterklaas was een podiumpje met een prachtige stoel klaargezet. Gelukkig konden de Bevers hard genoeg zingen, zodat de Sint wist dat ze daar zaten!
Alle bevers waren er, maar de helft van de leiding was helaas afwezig. Zij krijgen natuurlijk wel de hartelijke groeten van Sint.
Sint had ook dit jaar weer goed op de kinderen gelet en koos er een paar uit om bij hem op schoot te komen zitten. Vier jongens en één meisje mochten even lekker met de Sint kletsen. Zelfs leiding Nine was uitgekozen om op schoot te komen! Sint vond Nine namelijk erg gegroeid in haar jaren als beverleiding en bovendien wilde hij haar nog even sterkte wensen met haar keel, die nu geen amandelen meer heeft.

Toen ze daarmee klaar waren en een handje vol pepernoten van de pieten kregen, dacht iedereen dat de Sint weer zou gaan, maar nee…. De pieten hebben die zakken toch niet veel niets meegenomen?! Alle kinderen kregen nog een cadeautje. Vol spanning werd het papier eraf gescheurd. Het cadeau voor dit jaar is: voor alle bevers een paar slofjes zodat de kinderen geen koude voetjes hoeven te krijgen tijdens het binnenspelen bij scouting! Er is zelfs rekening gehouden met de verschillende kleuren voor de jongetjes en de meisjes (blauw en grijs voor de jongens en roze voor de meisjes).

Ook al klopten de maten nog niet helemaal; heel erg bedankt Sinterklaas!