Open Dag (2006)

HARD WERKEN OP OPEN DAG SCOUTING OPV-SCHOONOORD

Zaterdag 16 september hield Scouting OPV-Schoonoord de jaarlijkse Open Dag bij clubhuis De Beukelaar in Oosterbeek. Een groot aantal 5-10-jarigen kwam kennismaken met de Bevers, Kabouters en Welpen.

Even na tienen staat iedereen vol verwachting in een grote kring voor het gebouw. Want hoewel je vader en moeder vandaag gewoon mogen meedoen, is het toch spannend omdat je niet weet wat er allemaal gaat gebeuren. Beverleidster Selma stelt eerst even alle leiding voor. Als ze aan de laatste toe is, ontstaat er paniek. Want waar is welpenleider Marco? Daarnet was hij er toch nog?
Pas als iedereen hem heel hard roept, komt hij er aan. Hij reageert alleen heel erg gek: hij kijkt je niet aan, hij botst overal tegenop en lijkt wel over zijn eigen voeten te struikelen.
Gelukkig hebben de kinderen snel door wat er aan de hand is: Marco kan niet goed zien!
De meesten weten ook wel een oplossing: hij moet gewoon een bril hebben. Maar ja, hoe kom je zo snel aan een goede bril?
Ook daar is een oplossing voor, ze bellen naar opticien Ruben. Dit komt, keurig in pak en zelf voorzien van een bril waar hij ook niet echt geweldig aan gewend is, met een koffer vol prachtige monturen. De meeste brillen lijken niet echt verbetering te geven in Marco’s situatie, maar de laatste is een groot succes. Door het grote, zilverkleurige en erg opzichtige examplaar kan Marco ineens iedereen weer zien!

Hard werken
Dergelijke brillen zijn echter duur. Een deftige bankmevrouw (Janneke) en een nog deftiger bankmedewerker (Douwe) zijn bereid een lening te verschaffen als de kinderen daarvoor willen werken. Gelukkig zijn ze bereid om Marco te helpen.
In kleine groepjes gaan ze geld verdienen met allerlei leuke scoutingspelletjes. Bevers (jongens en meisjes van 5-7 jaar), Kabouters (meisjes van 7-10 jaar) en Welpen (jongens van 7-10 jaar) spelen apart, zodat er voor iedereen genoeg aandacht is. Ondertussen kunnen de ouders meelopen, maar ze kunnen ook bij een kopje koffie kennismaken met de leiding en het bestuur. Halverwege is er tijd voor een pauze met limonade.

Gelukt!
Aan het eind van de morgen loopt alles natuurlijk toch nog goed af, ook al heeft een aantal Kabouters de bankmedewerker overvallen. Alle kinderen tellen hardop mee als de opbrengst wordt uitgerekend. Het is precies genoeg voor een nieuwe bril!
Iedereen is dan ook erg tevreden over deze geslaagde ochtend.
Open Dag gemist en wil je toch nog een keer komen kijken? Geen probleem, via www.opv-schoonoord.nl kun je altijd contact met ons opnemen om alsnog een keertje langs te komen.