Onze eigen pagina’s in Scouting Magazine

Vanaf mei 2017 is het mogelijk om als groep 4 pagina’s te vullen in Scouting Magazine, het ledenblad van Scouting Nederland.

============================

Op 23 februari 2018 stonden onze eigen pagina’s weer in Scouting Magazine. Als je klikt op de foto’s krijg je de pagina’s beter in beeld (maar natuurlijk kun je ook gewoon in het tijdschrift zelf kijken).

 

 

 

 

 

============================

Het tweede nummer met eigen pagina’s valt op of rond 1 september 2017 in je brievenbus.
Als je klikt op onderstaande foto’s krijg je de pagina’s leesbaar in beeld.

 

 

 

 

 

================================

Het eerste nummer met eigen pagina’s is op of rond 19 mei 2017 in je brievenbus gevallen.
Als je klikt op onderstaande foto’s krijg je de pagina’s leesbaar in beeld.

 

 

 

 

 

Op de tweede pagina staat een groot aantal redenen waarom je lid kunt zijn van onze groep. Hieronder alle inzendingen die we van leiding binnenkregen:

Waarom ben je lid van onze scoutinggroep?

 • “Een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen in een unieke, mooi en gezellige vereniging. Daar kun je toch geen “nee” tegen zeggen!” (Remco; Stes, AOT, A-team, Bestuur)
 • “Het geeft mij voldoening om, samen met gedreven vrijwilligers, aan kinderen de kans te bieden om in een veilige omgeving te spelen, te ontdekken én ze uit te dagen om van elkaar te leren.” (Paul; Bestuur)
 • “Het zit in de familie!” (Mattie; Bevers)
 • “Ik vind het heerlijk om met m’n vrienden op scouting leuke dingen te doen en samen nieuwe herinneringen maken! (Carlijn; Wolvenhorde, Stam)
 • “Ik weet niet beter” (Douwe; Havelihorde, Stes)
 • “Ik zat op school met ene Remco U, ik ben met hem een keer meegegaan en nooit meer vertrokken. Top vereniging” (Ricardo; RSA, Stes, AOT)
 • “Ik zit bij OPV-Schoonoord omdat de sfeer binnen de groep heel prettig is. Bij Scouting kan ik mezelf zijn en goed bezig zijn voor de samenleving.” (Pepijn; Padvindsters, Stam)
  “Je bent jezelf, maakt en hebt vrienden bij de OPV-Schoonoord. Met scouting werk je aan je toekomst.” (Seya; Stes, A-team)
 • “Mijn ouders hebben voor me gekozen, ze hadden geen idee naar wat voor fantastische club ze hun zoon hadden gebracht, en dat hij zo zou genieten van het buitenleven en avontuur.” (Rein; Stes, AOT)
 • “Omdat ik hiermee in aanraking kwam door mijn zoon. Buiten, spel, creatief trok mij aan. Ik vind het fijn dat de kinderen gewoon op zaterdag even twee uur lekker wat anders doen dan electro- apparaten zoals pc, tablet e.d.” (Ester; Bevers)
 • “Omdat je op Scouting dingen doet en kunt doen die je thuis niet doet en dat kan dan ook nog eens met een hele leuke groep mensen.” (Marieke, A-team)
 • “Op de basisschool zat een vriendje op scouting en dat wilde ik ook wel. Met wat moeite bij Welpen-hof terechtgekomen waar dat vriendje ook zat. Omdat ik in Oosterbeek hoog woon was het eigenlijk de bedoeling volgens de regels om bij Welpen-horst te gaan. Hield het al snel langer vol bij de OPV dan dat vriendje. En nog steeds met plezier. Al is m’n vrije tijd erg beperkt nu.” (Tjalling; AOT)
 • “Samen met je leidingteam elke week een groep kinderen blij maken met een activiteit en het enthousiasme dat mij vervolgens weer kracht geeft is echt onbeschrijflijk.” (Tristan, Verkenners, Stam)
 • “Scouting is gewoon een beetje een uit de hand gelopen hobby.” (Emma; Padvindsters)
 • “Voor mij is OPV-Schoonoord: met en voor elkaar, buiten de lijntjes kleuren, gezelligheid, winter-BBQ in de sneeuw, gekke dingen doen, uitdaging, naar de AOT ook al vriest het, uitdagende opkomsten voor de kinderen, supergave groepsactiviteiten, spontaniteit, ontwikkeling, een stelletje te gekke positivo’s bij elkaar en tot slot: een soort van tweede thuis. (Patricia S.; Praktijkbegeleiding)
 • “Vrienden voor het leven maken en daarnaast een veilige omgeving creëren waarin jijzelf en kinderen de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Wie wil dat nou niet?” (Marleen; A-team)
 • “Zonder de OPV-Schoonoord was ik niet geworden wie ik nu ben! Het is een gezellige vereniging waar je al ontdekkend groeit naar zelfstandigheid. (Erik-Jan; Bestuur)

(zomaar een fotoalbum met een heleboel groepsfoto’s)