Cyberhike (2008)

ALS DERDE IN PARIJS

Zaterdag 8 maart 2008 deden we met ruim 40 mensen mee aan de Cyberhike, een grote landelijke internetwedstrijd voor scoutinggroepen. We werden 3e van de in totaal 130 deelnemers en kijken terug op een geslaagde avond.

Via internet
De opdrachten van de Cyberhike komen binnen via internet. Tussen 18:00 en 23:00 uur moet je proberen via twee sporen zo ver mogelijk te komen op de virtuele route naar een bestemming. Dit jaar is Parijs het einddoel.

Computeraars…
De ene helft van de groep probeert zoveel mogelijk (erg) moeilijke vragen te beantwoorden. De antwoorden kun je alleen na heel veel zoeken terugvinden op internet. Je krijgt niet alle vragen tegelijk. Pas als je deel 1 hebt beantwoord mag je verder met deel 2, enzovoort.

… en creatievelingen
Ondertussen probeert de andere helft van de groep zoveel mogelijk creatieve opdrachten uit te voeren. Het resultaat moet gefotografeerd worden en de foto’s worden via internet opgestuurd naar de organisatie. Elke goedgekeurde foto levert credits op die je mag inzetten bij de beantwoording van de internetvragen.

De opzet van het spel heeft tot gevolg dat iedereen een taak heeft die bij ‘m past. Het meest spectaculaire resultaat zie je natuurlijk bij de creatieve groep. Zij leefden zich dit jaar weer enorm uit in de meest vreemde opdrachten. Een paar voorbeelden: maak een foto van een rij van 20 kliko’s die als dominostenen zijn ongevallen, een Eiffeltoren (2 meter hoog) van stokbroden en drop, een bouillabaisse met zeven soorten vis, Monet die schildert op een groot station, een romantisch boottochtje op de Seine, twee boze konijntjes in een ballenbak, de Moulin Rouge, een guillotine, een maquette van relschoppers in een buitenwijk, het Asterix en Obelix-feestmaal, een uit de hand gelopen jeu-de-boulesspel, scènes uit Parijs-Dakar, Jeanne d’Arc op een echte brandstapel, een modeshow van uniformblouses, gestrande wintersporters…

Klokslag elf uur is de sluiting. Je kunt daarna niets meer inzenden. Na een kwartiertje komt de uitslag, ook via internet natuurlijk. De OPV-Schoonoord eindigt al jaren op de 2e of 3e plaats. We hoopten natuurlijk deze keer – eindelijk –  eens te winnen. Dat is ook dit jaar niet gelukt. We werden derde. Maar op een totaal van 130 deelnemende groepen is dat natuurlijk een geweldige prestatie. En het belangrijkste is wel dat iedereen een enorm leuke avond heeft gehad!