Actie voor de Voedselbank

Op 15 september 2018 hebben de padvindsters en verkenners geholpen bij een actie voor de Voedselbank Neder-Veluwe. In “ploegendiensten” van ongeveer 1,5 uur, stonden ze bij de ingang en in de winkel om de klanten aan te moedigen iets extra’s aan te schaffen voor de Voedselbank. Bij de uitgang stond de leiding met een kleine 80 lege kratten. Zij sorteerden alle binnengekomen producten.
De Voedselbank is heel blij met het resultaat: bijna alle kratten waren gevuld! Zij schrijven onderstaand stukje in hun nieuwsbrief:

Stoere scoutingactie bij AH in Oosterbeek
In plaats van spoorzoeken of vuurtje stoken hadden de padvindsters en verkenners van OPV-Schoonoord in Oosterbeek hun opkomst op 15 september 2018 bij AH in Oosterbeek.
Onder de bezielende leiding van Peter Krechting en de leiding van de speltakken werden 78 kratten met houdbare levensmiddelen gevuld voor de Voedselbank. De gulle klanten van AH zorgden er voor dat de scouts steeds bezig gehouden werden om van alles aan te pakken en in de kratten te doen.
Bij toerbeurt waren steeds 3 of 4 scouts aanwezig zodat alles vlot verliep. Het was een groot succes.
Ook konden zij fantastisch sorteren zodat het voor de vrijwilligers in de loods van de Voedselbank makkelijk was om later alles in het magazijn op te bergen.
In de collectebus zat nog € 2,85, dit geld gaat naar de Voedselbank.
Al met al hulde aan de scouts van OPV-Schoonoord en wie weet worden ze zelf later vrijwilliger of chauffeur bij de Voedselbank.