Corona, overvliegen, Open Dag

Onderstaande e-mail is 17 september 2020 aan alle ouders gestuurd.

Beste ouders,

Het kan u niet ontgaan zijn: steeds vaker zijn er berichten van corona-uitbraken in onze omgeving. Helaas zijn ook diverse scholen en verenigingen de afgelopen weken geraakt door besmettingen. Sinds de uitbraak van het corona-virus hanteren wij enkele maatregelen om de veiligheid van de kinderen en de vrijwilliger te waarborgen. Tot nu toe gaat dus succesvol.

In deze mail wijzen wij u graag nogmaals op onze genomen maatregelen. Zo kunnen wij ook de komende tijd het spel van Scouting veilig beleven en spelen.

Welkom
In principe is iedereen welkom tijdens de opkomst. Helaas kunnen kinderen met gezondheidsklachten niet naar Scouting komen.
Aan u vragen wij dan ook om uw kind te controleren op klachten: verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en plotseling verlies van reuk en/of smaak.

Als uw kind een van deze klachten heeft, of als iemand binnen het gezin of huishouden koorts en/of benauwdheid heeft, dan mag uw kind NIET naar Scouting komen.
Zie ook de poster vanuit het RIVM. Deze poster wordt op verschillende plekken ingezet. Indien één van de vragen met ja wordt beantwoord dan kan uw kind niet naar Scouting komen.

Veiligheid
Wij zullen tijdens de opkomsten (opnieuw) extra aandacht besteden aan: handen wassen en afstand houden tussen jeugdlid en begeleiding. Wij respecteren het als een jeugdlid afstand wil houden tot andere jeugdleden en/of een mondkapje wil dragen of niet wil komen.
Scouting Nederland heeft een coronaprotocol. Als vereniging staan wij achter dit protocol, we voeren dit uit. Zo houden we het scoutingspel veilig!

Overvliegen en Open Dag
De komende twee opkomsten zijn speciale opkomsten: het overvliegen en de Open Dag. Beide opkomsten worden met iedereen tegelijk gehouden rondom Trappershorst. Om alles in goede banen te leiden hebben we hierover de volgende extra afspraken gemaakt:

  • ouders zetten hun kind vooraan het pad af en kunnen helaas niet aanwezig zijn tijdens de opkomst;
  • ouders van overvliegende/kijkende kinderen mogen mee naar het plein en mogen blijven tijdens de opkomst;
  • deze ouders melden zich, na de gezondheidscheck, aan, desinfecteren hun handen en laten gegevens achter voor bron- en contactonderzoek;
  • deze ouders blijven op 1,5 meter van de kinderen en andere volwassenen.

Als wij allemaal ons best doen helpen we het coronavirus op afstand te houden, beschermen we onze dierbaren en elkaar, en blijft het mogelijk om Scouting te organiseren.

Als u vragen of opmerkingen heeft over corona en Scouting mag u mij bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,

Hugo Jager
Groepsbegeleider OPV-Schoonoord
+316 5392 3395 | bestuur@opv-schoonoord.nl