Groepsontwikkeling

De OPV-Schoonoordgroep is een goed draaiende scoutinggroep, en daar zijn we trots op.
Dat neemt niet weg dat er altijd verbeterpunten zijn. Het is bovendien goed om je eigen functioneren af en toe eens onder de loep te nemen.
Wij hebben er eind 2014 voor gekozen om dit te doen aan de hand van het Programma Groepsontwikkeling van Scouting Nederland.
Met behulp van dit programma kun je een aantal zaken binnen je groep toetsen en kun je onder begeleiding stil staan bij eventuele gewenste veranderingen.

Wat houdt het programma in
Scouting Nederland heeft een film gemaakt met uitgebreide uitleg over het Programma Groepsontwikkeling.
Het programma kent een aantal stappen:

  • eerst worden er enquêtes gehouden bij alle ouders en leden van de groep; (dit is inmiddels gebeurd; Lees hier over de eerste resultaten);
  • de resultaten van de enquêtes worden uitgewerkt door twee externe coaches; (deze resultaten komen binnenkort beschikbaar);
  • vervolgens worden de resultaten besproken met de leiding en het bestuur; (dit deden we 24 januari 2015, tijdens een geslaagde workshopdag);
  • in workshops gaan we vervolgens met die resultaten aan het werk, om te komen tot actiepunten op zowel korte als lange termijn (deze actiepunten worden eerst besproken in de groepsraad van 30 januari; later zullen ze openbaar gemaakt worden).

Op deze manier verwachten we goed gemotiveerde besluiten te kunnen nemen voor actie op korte termijn, maar ook voor duurzaam beleid van de groep op lange termijn. We willen ook in de toekomst nog een goed draaiende scoutinggroep zijn!

Meer weten?
Vragen over dit programma of de enquêtes mag je altijd stellen aan het bestuur via bestuur@opv-schoonoord.nl

rijtje welpen