Opkomsten Wolvenhorde (2018-2019)

5 januari: nieuwjaarsopkomst
Vandaag was de eerste opkomst van 2019. Traditiegetrouw begonnen we het jaar met een nieuwjaarsbrunch. We hebben samen lekker zitten smullen van allerlei gerechten die we zelf hebben gemaakt of hadden mee genomen. Het was allemaal erg lekker.
Na het eten hebben we onze energie er weer uitgegooid door een balspel te doen waarbij de bal niet stil mocht liggen, anders zou je team een punt verliezen. Daardoor bleef iedereen lekker rennen! Later deden we ook nog een leuk potje verstoppertje.

 

10 november: Madurodam
Op 10 november begonnen we in het herfstbos met “Schipper mag ik overvaren”, daarna gingen we binnen verder met het bouwen van Madurodam.

 

3 november: spelshow
De dag begon met een leuk bal spel waarbij we in vier groepen werden verdeeld en moesten proberen te scoren bij de andere teams door over te gooien met je eigen team. 
Later toen we klaar waren met het balspel gingen we beginnen aan de spelshow. We gingen met dezelfde groepen in de hal zitten waar we allerlei vragen kregen. Het was natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Daarna speelden we een soort pictionary met een actieve twist omdat het in estafettevorm was. 
Uiteindelijk werden alle punten bij elkaar opgeteld en wisten we welk groepje had gewonnen. Zij kregen een mooie prijs.

27 oktober: herfst!
Zaterdag 27 oktober was onze herfstopkomst. We maakten herfsttafels en blader-ballonnen-van-papier-maché. Ook roosterden we kastanjes die we aan het eind van de opkomst lekker opgegeten hebben.

29 september: opkomst met de Havelihorde
Op zaterdag 29 september waren we op bezoek bij de Havelihorde. We hadden een gezamenlijke opkomst met in totaal wel iets van 45 jongens en meisjes. We speelden een groot spel in het bos, maar voor we daar mee konden beginnen moesten er eerst kralen gemaakt worden. Een kraal is een grote cirkel van takken die het plekje van jouw team in het bos markeert. Nadat iedereen tevreden was over hun kraal en ook de leiding nog een extra kraal had gemaakt in het midden van het speelveld, kon het spel beginnen. De bedoeling was om spullen te stelen uit de andere kralen en zo zo veel mogelijk punten te verdienen. Er waren vier verschillende taken die in het team afgewisseld konden worden; zo kon je kapitein, gooier, tikker of verzamelaar zijn. Voor iedereen was er wat te doen. Toen het spel was afgelopen was er nog even tijd voor wat te drinken en om de verjaardag van Laura te vieren. Daarna nog een heel kort spelletje, maar eigenlijk stonden de ouders al weer te wachten. Tijd om te gaan sluiten dus. [met dank aan de Havelihorde voor het verslag; de foto’s staan in hun fotoalbum]

15 september: open dag met OPV-lympische Spelen
We begonnen 15 september met openen en een namenrondje om alle nieuwe bevers en de kijkers te leren kennen. Net zoals bij de Olympische Spelen moest er aan het begin een Olympisch vuur worden aangestoken. Om dit te kunnen doen moesten de welpen eerst de obstakels (touwtjes boven de vuurkorven) doorbranden, zodat de drager van het Olympische vuur, Max, er langs kon. Eenmaal begonnen aan de OPV-lympische Spelen hebben we verschillende sporten en spelletjes gedaan zoals handbal, kogelwerpen, verspringen en speerwerpen!