Engeland 2022 (v) Fanmail

Vanaf nu mag je de Engelandgangers een berichtje sturen via fanmail@opv-schoonoord.nl. Vermeld daarin duidelijk de naam van degene voor wie het bestemd is. De berichtjes komen op deze pagina te staan. We zullen ze regelmatig laten zien aan de verkenners.

Voor alle ouders (10.08.22)
Het zit er op. Jullie zoons zijn weer thuis na een geweldig kamp. Ik ben blij dat jullie mijn verslag de afgelopen weken op prijs gesteld hebben. Alles wat je nog wilt weten kun je nu aan je eigen zoon vragen. Graag gedaan!

Marlene

Voor Sven (07.08.22)
Het is nu zondagavond over twee dagen zijn jullie weer thuis. En ja eerlijk gezegd… daar zijn we blij om. Ondertussen vermaken me we ons prima. We zijn samen met Tom en Maaike en Gerben en zus en moeder van Tom gaan e-biken op een soort elektrische scooter. We hebben de Ginkelse hei onveilig gemaakt, maar natuurlijk ook genoten van de natuur. ’s Avonds barbecue, dat hoort erbij natuurlijk! Nou, hele goeie reis terug. Come home save and sound!
Papa en mama

Voor Sven (07.08.22
Wat een belevenis de reis naar Engeland. Kan me voorstellen dat je heel erg geniet. Veel belevenissen en veel zien, geweldig. Het is heel erg leuk om de verslagen te lezen en de foto’s te zien. Ook zijn we heel erg benieuwd naar je verhalen. Nog hele fijne dagen en veel plezier.
Opa en oma Tuin

Voor Eray (07.08.22)
Op de valreep nog een berichtje van mij. Ik heb iedere dag je gevolgd en ik denk dat je veel plezier hebt gehad. Gelukkig kom je dinsdag weer thuis. Net een visje gegeten en nu op de fiets naar huis. Goede reis terug.
Opa

Voor Viggo (07.08.22)
Nog een laatste berichtje voordat we weer in Nederland zijn. Wij zijn nu in Harwich en slapen vannacht weer in een echt bed! Onze B&B is aan zee, Tess heeft al met haar voeten door de zee gewandeld. Morgen moeten we vroeg op om de boot te halen. Als wij aankomen in Nederland gaat jullie boot vertrekken, fun fact (zei Tess). Nog even en dan zien we elkaar weer en kan je de katten weer knuffelen, die heb je vast erger gemist dan ons.
Tess en mama

Voor Erwin en Marleen (07.08.22)
Ook voor jullie is er fanmail uit Nederland. Ik kijk af en toe. Het is erg gezellig zo te zien. Prima weer. Nou. Ik hoop dat het laatste stukje kampgebeuren ook goed gaat verlopen.
Wilma

Voor Max (07.08.22)
Morgen gaan oma en ik naar de camping in Herveld, jij gaat dinsdag weer naar huis en daarom hopen wij jou daar heel gauw te zien om alle verhalen en ervaringen te horen. Wij zijn héél benieuwd. Goeie reis en tot gauw.
Opa en oma

Voor Jacob (07.08.22)
Vandaag kregen we jouw kaart uit Engeland, en Leonoor en Krijn ook. Wat leuk zeg! We lezen steeds alles en kijken naar alle foto’s. Wat maakt de leiding leuke verslagen, we leven helemaal mee. Dat filmpje van jou in dat hijskraantje was ontzettend leuk! Alle hulde aan de geweldige leiding die dit allemaal organiseert! Goede thuisreis en tot gauw.
Groma

Voor Stijn (06.08.22)
Allereerst bedankt voor de mooie kaart. Mam is erg benieuwd naar de steen waarover je schreef. Geniet nog maar even in dat mooie oude station en van dat mooie uitzicht over de zee. Je vader en moeder zijn ook weer thuis en Kaatje is weer naar huis. Eva is nu aan het bijkomen. Nu nog een bootreis en dan zien we je weer.
Mam en Opa

Voor Nicolai (06.08.22)
Tsjonge, wat waren we blij met je kaart! Je laat je weinig zien op de foto’s en het zijn zúlke volle dagen, dat we ons even afvroegen of je dat allemaal wel trekt. Maar je hebt ons helemaal gerustgesteld. Poacher is inmiddels alweer voorbij. Je zult de reuring en de contacten wel missen! Nu nog een paar fijne dagen in Whitby. Even wat rustiger wellicht. Geniet nog van het kampgevoel, straks is het voorbij. En mag je ons al je verhalen vertellen. De witte bank staat voor je klaar, net als je fijne ruime bed. Tot gauw, we zien uit naar je thuiskomst.
Mamma

Voor Rick (06.08.22)
Ik ben razend benieuwd hoe vaak je nou uiteindelijk bent gaan “tomahawk gooien” en hoe de andere activiteiten bevielen. Ik hoop dat je op Poacher nog op tijd een kaartje van mij hebt ontvangen. En nu naar Whitby en de spookkathedraal, superleuk! Heel veel plezier gewenst en tot gauw.
Mama

Voor Jasha (06.08.22)
We hebben je kaart uit Oxford ontvangen. Superleuk en met een mooie tekeningen erbij, dank je wel! Vandaag gaan jullie naar de laatst etappe en komt er langzaam een eind aan jullie fantastische reis. Zo te zien heb je heel erg veel toffe dingen gedaan, we zijn héél benieuwd naar alle verhalen! Wij kunnen niet wachten om je weer in Nederland te zien. Heb nog een fijne tijd in Whitby!
Katrin, Jesse en Momo

Voor Jasha (06.08.22)
Love you, groetjes!
Momo

Voor Noa (06.08.22)
I cannot believe you are at an event that I’ve only read about. How blessed are you! It reminds me of Harry Potters Quid-itch World Cup Tournament… You are so blessed to have this opportunity. I hope you’re having a lot of fun and lifelong friendships made. Enjoy yourself and so jealous!
Nana D

Voor Jasha (05.08.22)
Wat vinden we het leuk om alles zo te kunnen volgen. Alleen dat weer hè, we weten er alles van. This is England… maar Frankrijk is ook niet alles met die hitte.
Geniet nog even en we horen het wel verder van je wanneer je thuis bent. Ook dank aan leiding die het mogelijk maakten dat we alles zo in details konden volgen. Wat een avontuur. En ja… als je haar maar goed zit.
Omi en Oop

Voor Ravi (05.08.22)
Wat heb jij daar een geweldige tijd! Ik heb de klompendans bekeken, daar zit heel wat oefentijd in denken we! Het zag er goed uit! Geniet daar de komende dagen met volle teugen. We zien je weer heel graag terug met heel veel verhalen!
Opi & Omi

Voor Robbe (05.08.22)
We kregen een filmpje dat je poffertjes aan het bakken bent. Dat zag er goed uit! Fijn dat mag je voor ons ook doen. Wij verheugen ons al daar al op! Wij houden namelijk ook veel van poffertjes!
Maar wat een bijzondere reis maak jij! We zijn heel benieuwd naar al je verhalen. We krijgen ook allemaal stoere verhalen uit Oostenrijk. Over hele lange wandelingen en steenbokken die gespot zijn. Dat wordt gezellig als iedereen weer thuis is. Maar geniet nog maar lekker deze laatste week!
Opa Wim en oma Ellen

Voor Sven (05.08.22)
Wat ben jij een ontzettende bofkont.Ik moest zo lachen om jouw visavontuur. Deed me denken aan toen ik klein was… Oma en ik vingen altijd; opa ster en je oom mochten ze van de haak halen! Geniet nog maar even van de laatste dagen! Tijd gaat hard.
Papa en mama

Voor Guus (05.08.22
Man, man wat heb jij een geweldige tijd! We zien dat jullie samen een goed team zijn en dat jullie veel plezier hebben. En nu… de laatste loodjes voordat je weer thuis bent. We hebben heel veel zin om je weer te zien, je vast een miljoen verhalen te vertellen. Enne dat bungeejumpen maag je best laten zitten hoor!
Papa en mama en Eva

Voor de leiding (05.08.22)
Wat maken jullie er een werk van om ons als ouders op de hoogte te houden. Dat wordt zeer gewaardeerd! Dank jullie wel voor al jullie inzet gedurende deze twee en halve week, nog een paar dagen volhouden! PS. Wij zouden t helemaal niet erg vinden als Guus niet gaat bungeejumpen van een klif…
Sebastiaan en Marlot

Voor Eray (05.08.22)
Ik kreeg net jouw kaart uit Oxford! Wat leuk om te lezen dat je het zo fijn hebt. Ik bekijk elke dag de foto’s en de filmpjes, dus had al gezien dat je het heel leuk hebt. De symbolen kan ik natuurlijk niet doorsturen, maar de belangrijkste weet je nog wel toch?! Ik ga zo met opa eten bij Mieke. Als ik er aan denk zal ik vragen of opa ook iets voor je schrijft. Nog een paar dagen en dan kun je mij alles vertellen over dit avontuur. Tot dinsdag!
Mam

Voor alle leiding (05.08.22)
Het is bijna afgelopen en wat is het snel gegaan. Wat een leuke ervaring voor de jongens en wat ziet alles gezellig uit daar. Mijn moeder zei het is Harry Potter Land voor Scouts… Ik ben blij dat wij jullie hebben gevonden en blij dat Noa bij de OPV-Schoonoord zit. Iets om trots op te zijn. Nogmaals bedankt voor alle zorg aan de jongens. Top gedaan! Memories om nooit meer te vergeten.
Britni Motter

Voor Noa (05.08.22)
Poacher is almost over and almost time to come home. I hope the card arrived on time. I got your post card today in the mail. Thank you! I hope you asked for addresses and social media addresses of the friends you made. Tomorrow is your last day and last chance. Looks so fun there. I’m wondering if you drove the mini tanks?
Mom

Voor Rick (05.08.22)
Nog maar eventjes en dan ben je weer thuis… We vinden het fijn om te lezen dat jullie een geweldige tijd hebben. Opa en oma waren hier woensdag. Veel plezier nog en lekker genieten!
Pappa

Voor Stijn (04.08.22)
Man, man wat een leuke tijd heb jij. Wij zijn gewoon jaloers. Zien dat jullie allemaal een goed team zijn en dat jullie veel plezier hebben. En nu… de laatste loodjes voordat je weer thuis bent. We verheugen ons je weer te zien en hopen op veel verhalen hoe het is geweest. Geniet er nog maar van doe voorzichtig.
Mam en opa

Voor Jacob (04.08.22)
Wat geweldig Jacob, hoe je met die graafmachine weet te werken, hartstikke stoer! Pap en ik hebben met open mond zitten kijken. Wij hadden deze week omoes te logeren, we hebben haar vanmiddag weer thuis gebracht. Morgen gaan pap en ik met groma eten en komt Berber terug uit Gent. En dan kom jij ook al bijna terug… Heb nog een paar heerlijke dagen daar!
Pap en mam

Voor Olger en Lasse (en natuurlijk Yarmo) (04.08.22)
Hier komt dan jullie grote broer, die stikjaloers is. Jo boys wel beetje gedragen hè, niet teveel de leiding pesten, behalve Luc, vindt ie leuk. Ohw ja, doe de leiding ook ff de groetjes van mij wil je? Thnx. Willen jullie nog advies over Engelse meisjes, ook voor Yarmo? Dan ben je aan het verkeerde adres want ik heb daar ook geen ervaring mee. Nu Yarmo, m’n kleine grote vriend, hou je het nog vol, je kijkt zo emotieloos op de foto’s op insta. Doe tenminste een beetje je best om te doen alsof je het naar je zin hebt. Ohw ja, het gaat goed met Yorki en Porki? Je redt die laatste dagen nog wel denk ik.
Emiel

Voor Noa (04.08.22)
Elke dag lezen we de verslagen en bekijken de foto’s. Volgens mij gaat het geweldig. Succes met de klompendans. Ziet er leuk uit en de poffertjes zijn ook een groot succes. Nog maar een paar dagen en dan zit het er al op. Wij gaan een week naar Friesland met de camper. Kijken naar het skûtsjesilen. Nog veel plezier!
Opa en oma

Voor Robbe (04.08.22)
Chef poffertjes! Lekker bezig kerel. Je kunt altijd nog verkeersagent worden. En met de klompendans tot aan de halve finale! Wat goed! Die mag je tijdens de volgende familiedag nog eens laten zien… We zijn heel benieuwd welke activiteiten jij gekozen hebt. Er zijn zoveel gave dingen te doen. Geniet ervan!
Papa, mama en Suze

Voor Niels (04.08.22)
Je had vast niet gedacht dat je zo ver zou komen met de klompendans? Heb je inmiddels je oranje klompen al geswopt? Of mag dat pas aan het eind van het kamp? Voor ons zijn ze wel makkelijk om je te herkennen op foto’s en filmpjes. Veel plezier met de overige activiteiten nog. Ziet leuk uit! Onze vakantie is iets minder actief…
Papa, mama, Tessa en Jasmijn.

Voor Stijn (04.08.22)
Ik zie dat jij je aan je weddenschap hebt gehouden… Vind ik wel wat minder maar niks aan te doen. Verder zie ik ook dat jij veel plezier hebt op je kamp en hoop ik dat alles goed gaat met je. Het is hier nu wel stil…
Tim en Lisa

Voor Desmond (03.08.22)
We zien dat je allemaal leuke dingen doet, zoals over de Pennines. Als we het goed zien, zat je bij het snelle groepje. Stoer zeg. Verder poffertjes bakken voor de anderen, dus zijn jullie hard aan het werk. Verder zien jullie mooie dingen, zoals Lincoln. En in de halve finale met de klompendans, amazing! We hebben een heleboel vragen. Ook zijn we er benieuwd naar of je er veel van geleerd hebt. En of je veranderd bent. We zien elkaar binnen een week. We kijken er naar uit.
Mamma, pappa en Choc

Voor Viggo (03.08.22)
Het blijft leuk om jullie te volgen, de foto’s te zien en de verhalen te lezen! Ik las dat jullie ook zoveel regen hebben gehad, die is ook bij ons langs gekomen, wat een noodweer. De tent heeft het net niet droog gehouden. Een heel klein plekje is gaan lekken, niet zo gek met zoveel water. Gisteren zijn we bij de padvindsters langs geweest, die hebben het ook heel gezellig met zijn allen. Wij zijn vandaag naar Cambridge gereden voor het laatste deel van onze reis. Hier is het een stuk warmer dan in Buxton, kortebroeken weer! Geniet nog lekker van jullie kamp en alle gave dingen die jullie kunnen doen!
Tess en mama

Voor Chiel (03.08.22)
Wat zie ik weer een hoop gave foto’s, het ziet er geweldig uit. De poffertjeskraam, daar hoopte je al op. Ik heb van de week een kaartje gestuurd, ik hoop dat die gauw aankomt. Geniet nog even van je grote avontuur!
Mamma

Voor Noa (03.08.22)
I sent out a card so I hope it gets there on time. They said 2 to 4 work days so it should be there by Friday. Fingers crossed. Did you get a poacher 2022 pin to add to your collection? I hope you were able to stop stuff. Can’t wait to hear all about it when you get home. Oh and congratulations with the talent show. Your very 1st one and in England. I use to do them them when I was in school. Almost time to come home already. I hope you’re having so much fun:)
Mom

Voor Jacob (02.08.22)
Ik zie nu pas dat ik je een bericht kan sturen… Wat een leuke fotos en verhalen, wat maken jullie veel mee! Elke dag kijk ik meteen of ik je op de fotos zie en dan ben ik heel blij als dat zo is. Nog heel veel plezier daar en tot volgende week!
Mam

Voor Sven (02.08.22)
Wat een avonturen en mooie reis hebben jullie zeg! Heb jullie verslagen zitten lezen en de foto’s gezien. Gaaf hoor wat jullie daar zien en doen. Nog hele mooie dagen gewenst daar in Engeland. Geniet ervan!
Leon en Lia

Voor Guus (02.08.22)
Wat doen jullie leuke dingen allemaal! Is Poacher leuk? Het ziet er op de foto’s geweldig uit! Wij kijken iedereen keer uit naar een verslag van jullie dagen. We zijn nu in Millom, aan de westkust van Engeland. Het regent hier super veel en de wolken hangen laag, maar de natuur is hier prachtig! We hebben intussen weer stroom en WiFi, dus kunnen we jou weer een berichtje sturen!
Papa en mama

Voor Guus (02.08.22)
Hoe is het op kamp? Ik heb net een hele vette buitenrit gemaakt op een heel groot Engels paard en zelfs ik vond het spannend. Zijn rug was nog hoger dan papa, maar hij was wel heel lief. Hij hield ook van knuffelen en hij was bijna even oud als ik ben. Het heeft hier keihard geregend. Heeft het bij jou ook geregend? Wat vind je van Engeland?
Eva

Voor Stijn (02.08.22)
Volgens ons geniet jij met volle teugen en wil je nog lang niet naar huis! Poacher ziet er zo gaaf uit! We zijn heel benieuwd wat je allemaal geruild hebt en of je je klompen weer meeneemt naar huis. En lukt het koken een beetje? We hopen van wel, want dan mag je dat thuis ook wat vaker doen…. Tot snel!
Pappa en mamma

Voor Lucas (02.08.22)
Ik ben het, je vriend Hidde. Ik hoop voor je dat je een leuk kamp hebt en dat je niet gefrituurd terugkomt in een kaasbroodje. Ik ga morgen op vakantie dan zeg ik nu doei! Of wacht, voordat je gefrituurd wordt in een kaasbroodje moet ik eigelijk zeggen… wiboe!

Voor Ravi (02.08.22)
We hopen dat je ook nog terug wil komen! Het lijkt erop dat het daar zo leuk is dat je er wel zou willen blijven! Wij, papa en Veera zijn nu in Friesland, altijd leuk! Gisteren dagje Schiermonnikoog gedaan, daar gaan we ook nog wel heen met jou erbij! Maar eerst nog even lekker lol trappen op Poacher!! Wij gaan nu (uiteraard) pizza eten!
Veera en papa

Voor Sven (02.08.22)
Wat een mooie reis maak jij zeg, eerst met de bus, dan met de boot oversteken naar Engeland, wat een belevenis. En dan dat bezoek aan de krijtrotsen van Dover, prachtig. Vervolgens naar Londen, en naar een prachtig museum, waar wij aak altijd even naartoe gaan, mooi hoor. Veel plezier nog daar, we zijn benieuwd naar de verhalen als je weer terug bent.
Patrick, Corine, Veralie en Virgie

Voor Lasse (01.08.22)
Wat een grappige foto van onze superswapper. Ben benieuwd waar je allemaal mee thuiskomt en of er items bij zijn die je broers ook graag hadden gehad. Veel plezier op Poacher.
Papa

Voor Max (01.08.22)
Wat een mooi programma en hoe leuk is Poacher! Het lijkt erop dat jullie je geen moment vervelen, wat een boel activiteiten. Kunnen hier niet wachten op alle verhalen, héél benieuwd. Geniet ervan kerel en heel veel plezier deze week!
De Muskushouw

Voor Rick (01.08.22)
Poacher klinkt geweldig, genoeg te doen! En wat leuk dat je door de lokale BBC bent geïnterviewd. Wij vinden het geweldig om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Geniet ervan!
Pappa

Voor Rick (01.08.22)
Ik begin me af te vragen of een andere hobby waar geen SUPERLANG kamp bij komt kijken misschien toch beter was geweest… Nee hoor, grapje, ik ben gewoon stikjaloers op de prachtige reis die je aan het maken bent. En begrijp ik nou goed dat je een radiointerview hebt gegeven? Whahahaha, geweldig! Wel is het oersaai zonder jou hier. Papa, Jack en ik zijn afgelopen weekend naar Maverick geweest (mooie film!). Lynn is ook weer terug van kamp, ze heeft het heel leuk gehad. Heel veel plezier nog!
Mama

Voor Niels (31.07.22)
Wat een gave reis! Het is erg leuk om te zien wat jullie allemaal aan het doen zijn. En deze week Poacher! Stiekem zijn we wel een beetje jaloers… Geniet er van en probeer ook af en toe wat slaap te pakken. Wij zitten inmiddels op de camping met de hond, lekker vlak bij het strand en Walibi… Veel plezier deze week!
Papa, mama, Tessa en Jasmijn (en Asha)

Voor Viggo (31.07.22)
Wat een leuke week hebben jullie achter de rug! En nu Poacher, nog zo’n feest! We hebben al een hoop leuke activiteiten voorbij zien komen en dat is pas dag één. De rest van de week wordt minstens net zo leuk. Je krijgt de groeten van oma, zij leest ook mee op de website.
Veel plezier nog!
Tess en mama

Voor Jasha (31.07.22)
Super leuk om alle foto’s te zien en de verslagen te lezen. Volgens ons heb je het prima naar je zin en dat is heel fijn! Geniet ervan en nog heel veel plezier. Wat er ook gebeurt, als je haar maar goed zit… Yohoho bro.
Katrin, Jesse en Momo

Voor de verkenners, leiding en Marlene (31.07.22)
Leuk om alle activiteiten weer te volgen. Marlene, je schrijft weer fantastisch, alsof je erbij bent. Trapper_timeline op instagram is een leuke toevoeging met zijn filmpjes en mooie foto’s. Veel plezier nog allemaal.
Annemarie en Paul (special fans van Mark)

Voor Ravi (31.07.22)
Wat een belevenissen allemaal, wat zal jij straks veel te vertellen hebben. Wij zijn nieuwsgierig naar jouw verhalen. Geniet er maar met volle teugen van, je hebt nog even te gaan.
Oma Ineke en opa Frans.

Voor Max 31.07.22)
Als ik klaar zit om naar de F1 en Max Verstappen te kijken, moet ik altijd aan jou denken. Jij houdt ook van mooie en snelle auto’s. Maar wij zijn nog meer benieuwd naar jouw verhalen straks als wij bij jullie in Herveld op de camping staan. Zeker ook naar jouw mogelijke ervaring met het “links-verkeer” in Engeland en of jij nog boven in een dubbeldekker voorin hebt gezeten. Daarover, weet je, hadden wij het laatst nog. Nog veel plezier daar en tot dan.
Opa en oma.

Voor Sven (31.07.22)
Inmiddels ben ik ook weer thuis. Ik heb het erg leuk gehad op kamp. We hebben geleerd om illegale dingen te doen en om boeven te vangen. Het is best leuk om even alleen te zijn met papa en mama en de hondjes. Heel veel plezier op het kamp.
Finn

Voor Sven (31.07.22)
Wat hebben we genoten van de prachtige foto’s van jullie wandeling en het filmpje van de opening gister. Jullie zien er zo blij uit, zo fijn om te zien! Wij hebben eigen feestje gebouwd gister met mama’s collega’s. Zij kwamen gezellig BBQen. Kim en Annemarie vonden onze schommels heel geweldig. Aangezien we om 3 uur toch nog wakker waren hebben we onze buurtjes maar even uitgezwaaid voor hun vakantie. Hun beestenboel verzorgen we nu ook maar. Als jullie terug zijn willen ze graag geknuffeld worden.
Papa en mama

Voor Ravi (31.07.22)
Ruim twee weken zonder familie in het buitenland zijn, wat een ervaring doe jij op! Je hebt er heel erg naar uitgekeken en nu is het werkelijkheid, samen met je scoutingvrienden van alles zien, beleven en meemaken, wat moet dat fijn zijn! Heb je al gesproken en ‘geswopt’ met buitenlandse scouts? Geniet verder van deze reis die je nooit gaat vergeten! Nog heel veel plezier!
Opi en omi Renkum

Voor Lasse (31.07.22)
Nu al Poacher, wat vliegt de tijd. Zo te lezen gaat alles goed. Wij zijn in het huisje van Roos. Al veel gezwommen (Emma en Ruth) en gefietst. Vandaag gaan we naar de Julianaweg in Utrecht. Op bezoek bij de oude buren. Hier regent het nu voor het eerst sinds een week. Het is stil zonder jullie, ook hier. Veel plezier deze week! Ik ben benieuwd of de klompjes goede ruilhandel zijn,
Eveline

Voor Olger (31.07.22)
Nu al Poacher, wat vliegt de tijd. Zo te lezen gaat alles goed. Wij zijn in het huisje van Roos. Al veel gezwommen (Emma en Ruth) en gefietst. Vandaag gaan we naar de Julianaweg in Utrecht. Op bezoek bij de oude buren. Hier regent het nu voor het eerst sinds een week. Het is stil zonder jullie, ook hier. Veel plezier deze week! Ik ben benieuwd of de klompjes goede ruilhandel zijn,
Eveline

Voor Noa (30.07.22)
It’s mom. I really hope you’re having fun. You can finally put your English to good use. Can’t wait to hear about when you get home.
Mom

Voor David (30.07.22)
Zoveel gezien en meegemaakt tijdens de eerste week. En nu Poacher al… Ik slaap alleen in de zon, eet en af en toe ga ik naar het bos met mama. Onder de indruk van je avonturen probeerde ik gisteren zelf weg te gaan, maar mama zag me en mijn avontuur is te vroeg beëindigd… snap je dat?
Orkana – je lievelingshond

Voor Stijn (30.07.22)
Een gave week staat je te wachten! Tijd om Poacher onveilig te maken, stoere en leuke dingen te doen en te genieten! Wat een leuke foto’s zien we voorbij komen. Wij hebben al elanden gezien in Zweden en genieten van de mooie natuur hier. Heel veel ruilplezier in Poacher en een knuffel voor de leiding!
Pappa en mamma

Voor Stijn (30.07.22)
Alles goed daar? Mam vraagt of je haar alweer groeit, ze was wel geschrokken. Dus eindelijk op het Poacher gearriveerd. Wat een groot programma hebben jullie af te werken. Wel erg stil dat jij er niet bent. Ook de anderen zijn uitgewaaid. Met Kaatje en Eva gaat het goed. Hoop dat je geniet en dat je veel vrienden maakt. We hebben ook genoten van de foto’s en het dagboek. Geniet nog een weekje het is zo weer voorbij. Doe voorzichtig en tot gauw. Groetjes aan iedereen en vooral aan de leiding, wat een tof team hebben jullie.
Opa en Mam

Voor Sven (30.07.22)
Goeie morgen! Wij zijn op weg naar Ermelo om Finn om te halen. Zijn kamp zit er helaas alweer op. Wat doe je als al je kinderen foetsie zijn met scouting? Lekker uit eten samen, met bord op schoot voor de TV… tuin opknappen. Gelukkig vonden we nog een superleuk tijdverdrijf. Gisteravond zijn we gaan koken voor de Havelihorde. Gezellig gekletst met die meiden en hun leiding. Jullie krijgen de groeten van iedereen!
Papa en mama

Voor Robbe (30.07.22)
Week 2 gaat beginnen en jullie hebben al zoveel meegemaakt! De insta van Poacher ziet er veelbelovend uit. Klets je de leiding daar ook de oren van het hoofd? Hier op de camping is het beduidend stiller zonder jou! Kom maar door met de foto’s en verslagen, we kijken ernaar uit. Groetjes uit Pitztal
Papa, mama en Suze

Voor Stijn (29.07.22)
Een gave week staat je te wachten! Tijd om Poacher onveilig te maken, stoere en leuke dingen te doen en te genieten! Wat een leuke foto’s zien we voorbij komen. Wij hebben al elanden gezien in Zweden en genieten van de mooie natuur hier. Heel veel ruilplezier in Poacher en een knuffel voor de leiding!
Pappa en mamma

Voor Marlene en de leiding (29.07.22)
Wij lopen ook alweer een tijdje mee. En elke keer lezen we graag de verslagen. Het blijft leuk om de groep te volgen. We waarderen het zeer dat je dit voor alle speltakken, die op kamp zijn, wil doen! Mag ook wel eens gezegd worden.
En voor de leiding die dit toch maar weer doet: uit de foto’s en het verslag kunnen we opmaken dat het een mooie reis is. En dan nog drie special guests die vandaag aansluiten. Nog heel veel plezier!
Henk en Kathy en conejo Boris

Voor Robbe (29.07.22)
We lezen iedere dag het verslag van jouw kamp. Wat maken jullie veel mee. De sticker op de helm van een agent plakken is een mooi verhaal en dan ook nog in het museum wat niet mocht. Geniet maar lekker daar in Engeland. Zo’n kamp vergeet je nooit meer!
Opa Wim en oma Ellen

Voor Max (29.07.22)
Ik ben bij opa en oma en hoor dat jij in Engeland bent. Ik wens jou daar heel veel plezier en hoop je gauw weer te zien. Ben benieuwd naar jouw verhalen en misschien wil ik dan ook wel bij scouting.
Tim

Voor de leiding (29.07.22)
Het mag vast niet van Nicolai, maar hierbij een vette virtuele knuffel voor alle leiding! Pauline, moeder van Nicolai

Voor Stijn (29.07.22)
Wat zie ik gave foto’s voorbij komen en wat een stoertje ben je dat je haar eraf is! Geniet van alles! We zien elkaar snel weer!
Floor en Justin

Voor Marlene (29.07.22)
Geweldig dat wij als ‘leidingouders’ ook weer mogen meegenieten van de vele foto’s en de smeuïge verslagen. Veel werk, dát weten we na twintig jaar, maar je doet het nog steeds top!
Wim en Liesbeth

Voor de leiding (29.07.22)
Voor het geval niemand het vandaag nog gezegd heeft: ‘jullie doen het geweldig!!’. De foto’s laten zien dat de stemming er heel goed in zit, dus op naar Poacher, houdt de klompen in het gareel en geniet met volle teugen.
Wim en Liesbeth

Voor Robbe (29.07.22)
Je bent al weer een week onderweg. Je hebt al heel veel meegemaakt zeg. We lezen de uitgebreide verslagen. Erg leuk. Wij gaan een weekendje kamperen in Twente. Niet zo spannend maar ook wel leuk.
Oma Lies en opa Tijmen

Voor Eray (29.07.22)
Ik lees elke dag het verslag en bekijk de foto’s, wat maken jullie veel mee en wat hebben jullie het leuk! Denk je nog aan onze afspraak? Ik ben nu op de ark. Up up up!
Ma

Voor Max (29.07.22)
Jullie zijn alweer een week onderweg… En hebben zoveel beleefd. Goed verhaal van de sticker! Veel plezier nog. Ik eet de hele week poffertjes maar krijg niet alle pakken op. Veel plezier op Poacher!
Mama

Voor de leiding (28.07.22)
Hopelijk is jullie kamp net zo leuk als het onze. Ermelo en Engeland, allebei een E. Zal vast iets betekenen als we zweverig zouden zijn. Wij zijn over twee dagen klaar, maar jullie moeten nog even. Op naar Poacher. Heel veel plezier verder, we horen alle verhalen graag met een biertje erbij zodra jullie terug zijn. Tot snel!
De wolvenhordeleiding

Voor Sven (28.07.22)
Het is elke dag weer super leuk om te zien en te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben en vooral de foto’s zijn top! In Londen op de foto met een paard en de Guard erop is geweldig! Heel veel plezier nog en geniet van alles wat je nog gaat doen!
Papa en mama. En Tommie en Chip natuurlijk…

Voor de leiding (28.07.22)
Wij willen jullie bij deze een groot compliment geven wat jullie allemaal doen met de jongens. Dit wordt een reis die ze niet meer vergeten. ook vinden we het heerlijk dat we mee kunnen genieten van de foto’s en de verslagen. Petje af! We wensen jullie nog veel plezier met de groep.
Opa en oma van Noa

Voor Noa (28.07.22)
Ongelooflijk wat een avonturen beleven jullie en wij kunnen meegenieten door het prachtige verslag van jullie vakantie daar in Engeland, petje af. Dit is volgens ons wel een vakantie die je nooit meer vergeet en je gaat nog veel meer zien heb ik begrepen. Wij wachten in spanning de volgende verslagen af en wensen je nog heel veel plezier daar in Engeland.
Opa en Oma

Voor Ravi (28.07.22)
Leuk! Leuk! Leuk! Wat een mooie reis, nu al! En je bent nog niet op de helft! Denk niet dat je uitgerust thuis zal komen, maar dat halen we wel weer in! O en Ravi… Je hebt helemaal geen telefoon nodig om je te vermaken!
Mama, Papa en Veera

Voor Lasse (27.07.22)
Papa heeft berichtje voor Olger gestuurd en ik nu voor jou. Het is heel stil thuis. Ruth heeft gelukkig Emma te logeren. De verslagen zijn leuk om te lezen. Op de foto’s probeer ik steeds jou en Olger te vinden. De slippers draag je ook zag ik op een foto. Heel veel plezier. En doe je de groeten aan Olger
Mama

Voor Desmond (27.07.22)
Wij genieten van Engeland, jullie hopelijk ook. Choc heeft veel plezier hier in Engeland.
We volgen ondanks slechte internetverbindingen jullie reizen. Zo te zien hebben jullie het goed naar je zin. We zagen Hannah proosten en Desmond op een paaltje klimmen. Vrijdag gaan we naar Oxford, daar zijn jullie ook geweest. We weten nog niet of wij ook gaan punteren…
Papa, mama en Choc

Voor Max (27.07.22)
En had ik gelijk dat Engeland héél mooi is? Best wel hè! En jullie doen leuke dingen waarnaar ik verder reuze benieuwd ben als je weer thuis bent.
Opa Geert

Voor Olger (27.07.22)
Alles goed daar? Vergeet je vandaag de verjaardag van Mike niet?
Papa

Voor Jasha (27.07.22)
Don’t climb on the guns :)))… Zijn de stickers al op? Misschien lijkt Londen al weer heel ver weg, want wat hebben jullie al veel gedaan! Super tof! En, in hoeveel achtbanen ben je vandaag geweest? Tot snel, we volgen het allemaal.
Katrin, Jesse en Momo

Voor Viggo (27.07.22)
Wat een mooie verhalen en leuke foto’s! Wat een avonturen beleven jullie. Tess en ik hebben twee dagen de toerist uitgehangen in Londen. Vandaag gaan we inpakken en reizen we door richting Manchester. Eens kijken wat daar te beleven valt. Veel plezier nog met alles wat jullie nog gaan doen, we lezen gezellig mee op insta en de website!
Tess en mama

Voor Sven (26.07.22)
Wat ben jij ’n bofkont. We genieten enorm van de verslagen en foto’s. Zo te zien heb je ’t enorm naar je zin. Mama is jaloers en heeft heimwee naar Engeland. Dus jij moet maar voor twee genieten hoor! Je krijgt ’n dikke knuffel van opa en oma’s. Danielle heeft de doggies meegenomen voor een lange wandeling. Gelukkig kwamen ze blij terug! Ook van Daan een dikke knuffel en de rest. Tom en Maaike zijn gezellig komen eten vanavond. Veel plezier morgen.
Papa en mama

Voor Noa (26.07.22)
Hoop dat je het leuk hebt met scouting in Engeland en moet eerlijk zeggen dat ik jaloers ben op jou dat ik niet met scouting er naartoe gegaan ben. Gek eigelijk dat die Engelse op de linkerkant rijden en thee de hele dag drinken, I hope you can use your language very well there and have a great time in England with your group.
Your Big Brother Jorden

Voor Jacob (26.07.22)
Wat hebben jullie al veel gezien en meegemaakt! Geweldig hoor! Om jaloers op te worden (behalve dat al het wachten en gedoe op de eerste dag dan!). Het nieuws hier is dat Juffrouw van Dam al twee keer uit de ren is gevlogen. Tot haar eigen verbazing en die van Donald en Abdullah!
Pappie

Voor de Verkennersleiding (26.07.22)
Memories revive… Prachtige foto’s en mooie verhalen! Het weer zit jullie mee, we duimen dat dat zo blijft. Maak er een prachtig kamp van met elkaar, maar dat gaat zeker lukken zo te zien. Veel groeten, goed eten en voor het slapen tandenpoetsen hoor!
Es & EJ

Voor Kris (26.07.22)
Wat een mooie reis maken jullie! Pas een paar dagen onderweg en al zo veel meegemaakt, gezien en gedaan. Met hoeveel zaten jullie nou precies in die telefooncel? Geniet met volle teugen. Dat doen wij ook van de foto’s en het reisverslag op de OPV-website.
Mama en Papa.

Voor Robbe (26.07.22)
Wat leuk om iedere dag het verslag van jullie reis te lezen. Wat zien jullie veel!
We hebben de verjaardag van opa gevierd met zelfgebakken pizza’s. Die heb je gemist maar dat doen we nog wel een keer. Morgen ga ik met Fenne en Sam naar de dierentuin; wordt ook vast gezellig. Veel plezier verder in Engeland.
Opa Wim en oma Ellen

Voor Rick (26.07.22)
Wat een leuke foto’s van jullie. Opa en ik hopen dat jullie veel avonturen beleven en dat dit reisje later mooie herinneringen oplevert. Jammer dat ’the cathedral’ in de steigers stond maar jullie zullen je wel op een andere manier vermaakt hebben! Ook de zee nog gezien, las ik en misschien er zelfs in geweest… GENIET er met volle teugen van, Rick!
Opa Piwi en oma Mimi xxx

Voor Chiel (26.07.22)
Wauw, Chiel wat ziet het er gaaf uit al! Geniet lekker en ben benieuwd naar wat gaat komen.
Mamma

Voor Max (26.07.22)
Wat een gave reis en wat een mooie dingen doen jullie allemaal! Iedere dag vertellen de nieuwe foto’s al een beetje wat je allemaal aan het doen bent, zo leuk! We leven hier helemaal mee en kunnen niet wachten op jouw verhalen. Geniet ervan en héél veel plezier!
Papa, Lisan, Bella, Donna en de rest

Voor Nicolai (25.07.22)
Je lievelingswens is vervuld zagen we op de foto’s: het Arsenal Stadium. Wat een supergave trip maken jullie. We volgen alles op de voet via de foto’s en de verslagen. Het is erg stil in huis, gangmaker! Maar we gunnen jou deze mooie ervaring. Houd de schapen goed bij mekaar: da’s jou wel toevertrouwd. Heel veel plezier broer!
Mam

Voor Stijn (25.07.22)
Ik had nog zo gezegd, niet té kort.
Mamma

Voor Robbe (25.07.22)
Wat een gave foto’s hebben we al gezien! Londen is gaaf hè?! Wij zijn ook aangekomen op de camping in Oostenrijk. Na een bloedhete autorit zitten we nu in een onweersbui. Terwijl de tent wordt weggeblazen kijken wij naar jullie foto’s en lezen we de verslagen. Prima afleiding!
Papa, mama en Suze

Voor Niels (25.07.22)
Ha Niels, hoe is het? Wat een gave reis maken jullie! Leuk om mee te kunnen lezen. Geniet van je reis en kom veilig terug!
Papa en mama, Tessa en Jasmijn

Voor Max (25.07.22)
Wat een mooie reis zijn jullie aan het maken. Superleuk om de verslagen te lezen en foto’s te zien! Heel veel plezier!
Mutsi

Voor Guus (25.07.22)
Whoop whoop, London Baby! Heel veel plezier in the city!
Sebastiaan, Marlot en Eva

Voor Chiel (25.07.22)
De kop is eraf. Mooie foto’s van Dover en het kampterrein. Heb je zelf al veel foto’s gemaakt? Als het goed is loop je nu met je groepje door Londen. Mooi programma bedacht om te doen?
Papa

Voor Stijn (24.07.22)
Wat leuk om jullie avonturen te lezen op de site en de foto’s te bekijken! We genieten zo op afstand mee. En je was aan het koken, tof! Heb je al veel foto’s gemaakt? Wij hebben onze kans genomen en zijn inmiddels in Denemarken. Morgen door naar Zweden. Mis je Kaat al een beetje? Zij jou wel….
Veel plezier.
Pappa & mamma

Voor Stijn (24.07.22)
We lezen dat het met jullie goed gaat en dat jullie vooral plezier hebben. Dat geeft een ieder hier thuis een gerust gevoel. Zal goed op de de PC passen zodat je straks weer kunt gamen. Hier alles goed. Mam moet maar even geduld hebben tot je weer terug bent. Geniet er allemaal van en doe voorzichtig.
Mam en opaatje

Voor Luc K (24.07.22)
Veel plezier, Luc. Klos maar lekker met je klompen.
Opa en oma

Voor Jasha (24.07.22)
Het ziet er allemaal super leuk uit! Een beetje jaloers zijn we wel als we de foto’s van Engeland zien. Heel veel plezier!
Katrin, Jesse en Momo.

Voor Rick (24.07.22)
Wat leuk dat we jou nu kunnen volgen. We hopen dat je een fijne tijd hebt in Engeland en een beetje mooi weer. We zijn jouw fans hoor.
Opa Wil en Oma Conny

Voor Guus (23.07.22)
Wat ziet jullie reis er fantastisch uit! Prachtig weer en dan die mooie krijtrotsen in de verte, wauw! Een hele fijne dag morgen!
Marlot

Voor Rick (23.07.22)
Veel plezier Engeland, maak er een mooie tijd van.
Flip (Duiven)

Voor Rick (23.07.22)
Ik wens je een geweldige scoutingtijd in Engeland. Ik volg jullie via de link. Enjoy and have fun!
Carol