Engeland 2018 fanmail (v)

Engeland algemeenverkenners algemeenverslagenvoorbereidingfilmpjeslinksfanmailgoogle mapspadvindsters 2018

Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor de fanmailbox: heel veel mensen hebben er een berichtje in achtergelaten voor de verkenners en de leiding.

Fijn dat jullie het kamp zo goed hebben gevolgd!

=========

Voor allemaal (06.08.18)
Missie volbracht! Althans, het verkennersgedeelte. Op de ouderavond van 1 december beloofden we dat we jullie zo goed mogelijk op de hoogte zouden houden van de belevenissen tijdens het Engelandkamp. Inmiddels zal duidelijk zijn dat ons dat is gelukt! Dank voor al jullie positieve fanmailtjes, telefoontjes en papieren kaartjes. En natuurlijk voor de leuke cadeautjes op zondagavond… Graag gedaan! Marlene.

Voor allemaal (05.08.18)
Ze zijn er bijna, ze zijn er bijna, maar nog niet helemaal…  Goeie reis en tot vanavond! Mara. 

Voor Marijn (05.08.18)
Goeie terugreis! Jonas. 

Voor de reizigers (05.08.18)
Goede terugreis allemaal!!! Tot vanavond! Ouders van Roald en Abel.

Voor allemaal (04.08.18)
Have a nice flight!!! For  all of you!! See you tomorrow. Mum and Floor.

Voor Bram (04.08.18)
Nog een nacht en dan zit het avontuur er helaas op. We hopen dat je genoten hebt van alles. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn geweest voor iedereen. Wij zitten nu op de camping in Frankrijk waar het ook best warm is. Veel plezier morgen nog bij de terugreis. Pap, Yvonne, Floor, Maarten en Friso.

Voor David (04.08.18)
Jullie laatste nacht, wat een mooie reis was het zeg! Goede reis en we kijken uit naar zondagavond. Tot morgen! Je moeder.

Voor Valentijn (04.08.18)
De laatste dag is alweer aangebroken. Ik heb net de laatste verslagen gelezen en heb een paar conclusies getrokken: het was leuk, gaaf, geweldig, fantastisch en super. Klopt denk ik als een bus. Wij zijn net een paar dagen thuis en het is wel rustig zonder jou. We zijn super benieuwd naar al je verhalen. Tot morgen. Ellen. 

Voor Lasse (04.08.18)
Morgenavond kom je alweer naar huis! Is de tijd snel gegaan? Ik denk van wel, als we zien wat je allemaal hebt gedaan en meegemaakt. We kunnen niet wachten tot je weer thuis bent en we al je verhalen kunnen horen! We zagen je af en toe wel voorbij komen op de site en facebook natuurlijk, maar dat is toch anders. En dan kun je ons mooi helpen met het ontcijferen van jouw ansichtkaart … Als je thuiskomt morgen, wacht je nog een verrassing waar we nog niet veel over zeggen. Je ziet het vanzelf als je thuis bent, of misschien geven we je alvast een hint als we je oppikken op het station… wie weet! Heel veel plezier nog deze laatste uren in Engeland, een hele goede reis terug en tot morgenavond! Mama.

Voor Quinten (04.08.18)
Wat een geweldige reis heb je, nog even plezier maken en dan morgen de grote reis terug naar huis. We wensen jou en al je medereizigers een hele goede terugreis. Zoals Oma altijd zegt: Goede reis en wel thuis! Tot morgen. Mama, Papa en Xander.

Voor Gijs (04.08.18)
Nog 1 nachtje slapen en dan lig je weer in je eigen bedje. Een hele goede reis en tot morgen. Papa en mama.

Voor Emiel (04.08.18)
Hier een berichtje van Ruth. Ik mis jou. Ik wil dat je morgen al thuiskomt. Mis jij mij ook? Vind je het leuk daar? En wat eet je? Nou, Ruth is de nachtjes aan het tellen. Ik verheug me er ook op om je weer te zien. Ik ben benieuwd naar alle verhalen. Misschien ben je wel groter geworden. Ruth en mama.

Voor Sam (03.08.18)
Wat een belevenissen, wat een plezier hebben jullie met elkaar. Het spat van de verhalen, foto’s en filmpjes af. Wat leuk dat we op deze manier met jullie mee kunnen beleven. Wat hebben we gelachen om je geblondeerde haar. We zijn heel erg benieuwd naar je verhalen straks. Nog een paar dagen en dan zit het er weer op. De tijd gaat snel. Heel veel plezier nog  en een mooie terugreis. Opa en oma.

Voor Tibbe (03.08.18)
Zojuist heb ik weer foto’s en filmpjes gekeken… jullie worden steeds beter in de klompendans!
Ik zag net het filmpje dat jullie de dans deden op een plein in een stadje. En daar hebben jullie ook een flinke maaltijd bij elkaar ge-swopt!  Goed man!  Heb je nieuwe gymschoenen? Ook geswopt? Vanavond afsluiting van de Chamboree… ik stel me daar een vet feest bij voor. Ze hebben wel uitgepakt, die Engelsen als gastheren en –vrouwen  of niet?  Die weten wel wat van feesten. Ik wens je nog heel veel plezier, geniet van de afsluiting, succes met kampafbraak en een hele goede vlucht terug gewenst… zondag avond zien we je weer! Maandagavond lekker samen zelf pizza’s maken in de tuin bij papa. Misschien kunnen we einde zomer nog een keer even met de auto oversteken naar Engeland en een rondje Cornwall doen… Lijkt dat je leuk? Mij zeker wel! Groetjes, ook aan de leiding, mam. 

Voor Pieter (03.08.18)
We rijden richting Noord Wales en komen steeds dichterbij. Zo fijn dat we elkaar bijna weer zien. Dan kan jij weer ninja en Pokémon spelletjes met Boele doen (mama en Eva verliezen echt de hele tijd) en van de glijbaan in het zwembad (papa kan niet meer… ) En ons natuurlijk vertellen hoe je het hebt gehad tijdens jullie waanzinnig gave reis. Geniet er nog maar even ontzettend van! We zien alleen maar leuke dingen op de foto’s, coole activiteiten overdag en leuke feestjes ‘s avonds. Lekker meedoen: volgende week kun je uitrusten. Hele fijne laatste dagen voor jullie allemaal. Mama, papa, Eva en Boele.

Voor Tim (03.08.18)
Heb genoten van de foto’s, filmpjes en de verslagen. De eindstreep van deze unieke reis is in zicht. Geniet nog even van deze dagen en heb een fijne reis terug. Tot zondag. Opa en mam.

Voor Jaro (02.08.18)
We zitten in Cotentin, het schiereiland van Normandië dat de Atlantische Oceaan in steekt. Vannacht hebben we op een geweldige camperplek gestaan op het uiterste puntje, hoog boven de oceaan met rotsen om ons heen en de zee in de diepte. Toen ik naar bed ging zag ik de maan oranje opkomen over de horizon, echt een magisch moment. Dan voel je echt dat we allemaal hemellichamen zijn die ten opzichte van elkaar draaien. Nu zijn we iets langs de westkust afgezakt. Vanmiddag wilden we met Maite gaan zwemmen. Maar het was eb en dan trekt de zee zich dus echt kiiillooometers ver terug. We moesten een uur lopen om bij het water te komen, en toen kwam het nog maar tot je knieën. Viel tegen, maar ook een grappige ervaring. Nu staan we op een camperplek midden in een stadje. Achter ons zitten Franse jongeren met een hoop drank hard te zingen. Ach ja, zo gaat dat. Jullie hebben daar geen drank voor nodig, zo lezen we. Super! Mooi dat de molen met de zwevende vlaggenmast weer staat! Doe Lex en Peter de groeten, en ook de andere leiding: veel respect voor het mooie kamp! Dit is ons laatste bericht, de komende twee dagen rijden we naar huis en zondagavond zien we elkaar weer! Papa, mama en Maite.

Voor Emiel (02.08.18)
Weer nieuwe filmpjes en foto’s. De zware wandeling stond er nu op met camerawerk van jou met de mislukte sprong. Heel leuk om je te horen lachen. En de Jamboree ziet er ook heel gezellig uit. Volgens mij gaat het met het missen wel goed (doe je niet dus). Wij zijn wel helemaal klaar voor je komst. Ik ben maandag thuis om al je verhalen te horen. Maak je nog wel wat foto’s of is die inmiddels leeg? Groeten van Doret die nu ook hier is. Ik heb al heel wat avonden in de Rijn gezwommen. heerlijk om die warme dagen zo af te sluiten. Ook nog de groeten van je moeder. Papa.

Voor William (02.08.18)
Inmiddels zijn wij alweer een dag thuis. Wij hebben een goede tijd gehad in ‘good old England’. Nadat wij gearriveerd waren op Engelse bodem, zijn we eerst naar Lofty en Barbara geweest, daar na naar Ken en Elena. Toen was het op naar de War and Peace Revival. Ondanks de warmte is alles erg goed gegaan. Wel wat stoffig. Lisabeth heeft vriendinnen gemaakt en mocht alle dagen zwemmen bij de brandweer. Na de War and Peace Revival zijn we naar Nigel gegaan. Inmiddels had het toen geregend en was de temperatuur wat gedaald. Wij mochten in zijn huis verblijven en moesten het ons vooral thuis maken. Lisabeth heeft bij Nigel paard gereden. Wij hebben al die tijd jou een beetje gevolg door regelmatig de foto’s bekijken en vinden het leuk om te zien welke avonturen jij allemaal beleefd hebt, maar er gaat niks boven de verhalen die jij ongetwijfeld gaat vertellen. Wij kijken er naar uit om je weer te zien. Papa, Lisabeth en Mama.

Voor Tim (02.08.18)
Even een vraagje tussendoor: wil je je slaapkamer nu blauw of roze geverfd hebben? En neem je nog even een mooie steen mee voor mam? Alles is goed hier! Willem mist jou. Mamma.

Voor Sam (02.08.18)
Ik zag vanmiddag het filmpje van de Pen… Ze hebben een winnaar voor de blooper van Engeland 2018… Ik kijk elke keer uit naar de foto’s en vlogs maar nu kwam ik niet meer bij. Ik trouwens niet alleen. Jappie en Jurgen kwamen ook niet meer bij. Gelukkig heb je jezelf niet bezeerd. Nog een paar dagen kerel en dan is het alweer voorbij. Weet je wat het ergste is. Dat wij nu ook moeten gaan opruimen en inpakken. We willen net als jullie nog wel even blijven. Veel plezier nog even en tot zondag. Papa.

Voor Gijs (02.08.18)
Wat beleven jullie toch veel. En wat stond jij daar, al weer als een klimgeit, maar nu volgens mij op de schouders van andere verkenners, mooi met de Nederlandse vlag te zwaaien. Wij hebben ondertussen opa’s verjaardag gevierd. Ongezellig dat je er niet bij kon zijn, maar we hopen je volgende week weer te zien. We wensen je nog een paar mooie dagen en een goede terugreis. Oma en opa Dieren.

 

Voor Gijs (02.08.18)
Heb je al poffertjes gebakken? Ik heb je nog niet zien rondrijden? Ik ben benieuwd wat je allemaal geswopt hebt zeg. En al je verhalen. Je moet het allemaal maar vertellen als je de foto’s ziet. Het zijn er zoveel dat is heel fijn voor ons. Zoals je van alle anderen hebt gehoord het is hier nog steeds snikheet. Het heeft al die tijd niet geregend. De vogels hebben het heel zwaar dus er staan veel badjes in de tuin. Geniet nog van je laatste dagen. Wij gaan naar de Parade bij ons oude huis. Ook poffertjes bakken. Mama.

Voor Marijn (02.08.18)
Jullie fantastische reis zit er alweer bijna op! Ik kan niet wachten tot ik je weer zie en al je verhalen kan horen!! Papa en Jonas komen zaterdag weer thuis. Zij hebben het ook heel erg leuk gehad en zitten vast ook vol verhalen. Geniet nog even van de laatste dagen samen! Tot zondag!! Mama.

Voor Sam (02.08.18)
Wat een geweldig reis maak je toch, kerel! Door de foto’s en verslagen, kunnen we meegenieten. Nog een paar dagen en dan is het helaas al weer voorbij. Maar niet voordat je nog meer vrienden gemaakt hebt, nog meer spullen geswopt hebt,  poffertjes hebt gebakken en nog veel meer herinneringen hebt gemaakt. Nog heel veel plezier. Mama.

Voor Luuk (02.08.18)
Alweer een leuk verslag gelezen over het grote chamboree kamp. Wat een boel verschillende activiteiten, leuk hoor. We hopen dat je je vermaakt. Was ’t gaaf om Bear Grylls te zien? We zijn zo benieuwd wat je allemaal doet. Heb jij ook al veel geswopt? Papa en Thijs zijn sinds vanochtend weer thuis, ze hebben ’t erg leuk gehad en hebben je ook veel te vertellen. Nog een paar dagen genieten daar en dan ben je weer lekker thuis. We kijken enorm uit naar je thuiskomst. Tot zondag. Papa, mama en Thijs.

Voor Quinten (01.08.18)
Wat een leuke verrassing, dat je oma ook een ansichtkaart hebt gestuurd. Helemaal fantastisch! Verder wensen we je nog een paar geweldige dagen en zien je zondag weer… Pap,

Voor Tibbe (01.08.18)
Manchester, Liverpool en Chamboree… Holladieee! Het is echt heel leuk om de fantastische reis die je maakt te volgen Tibbe. Genieten tot het laatst makker; Dan geniet ik ook. Het is hier kurkdroog en snikheet in Arnhem. De hele dag een grassproeier op de roefdak.. Als ik binnen zit is net of het regent. We smachten hier naar regen, kun je het voorstellen? Het schip staat hoog en droog op het zand en je kan er omheen lopen door de blubber… Bolle doet zijn gekke oren spits omhoog als ik vraag; “ waar is Tibbe??”  Ziet er heel grappig uit. Ik heb veel zin om samen nog vakantie te vieren lekker thuis komende weken. Vandaag vertrekken Annemarie, Madelief en Josefien naar Sicilië, het eiland dat een schop krijgt van de laars van Italië. Ik heb net afscheid genomen en je krijgt heel veel groetje van alle drie. De meiden willen je graag weer eens zien. Dikke duim en een lik. Papa en Bolliewollie.

Voor Tim (01.08.18)
We zien allemaal leuke foto’s langskomen van alle activiteiten die jullie doen. Ziet er heel erg leuk uit. Lukt het swoppen een beetje? Zag op een foto dat je wel heel veel dassen om had. Nog een paar dagen genieten en dan moet je toch echt weer naar huis. Stijn kan niet wachten tot je er weer bent. Geniet nog maar even en veel plezier nog. Papa, mama, Stijn en Floor.

Voor Yarmo (01.08.18)
Wat beleven jullie veel. En nu zijn jullie al aan de laatste week bezig. We hebben alle verhalen gelezen en de foto’s en filmpjes bekeken. We zijn reuze benieuwd naar je verhalen. Geniet van de rest van de week. Tante Mien en tante Margret.

Voor Quinten (01.08.18)
Dank je wel voor je ansichtkaart met de hond en een lammetje. Ik vind het geweldig dat je aan ons gedacht hebt en zijn blij met de kaart en het bericht  dat je het zo goed naar je zin hebt. Je pappa  heeft een link gemaakt zodat ik jullie verslag kan lezen en foto’s zien. Fijne  dagen nog en een goede thuisreis gewenst ook namens opa. Oma Leoni

Voor Gijs (01.08.18)
Wat een schitterende foto van jou met de Nederlandse vlag. Je leek wel een vrijheidstrijder… Wij zijn even benieuwd of je de kaart geswopt hebt voor iets anders of de instructie niet goed geluisterd maar wij hebben nog steeds geen post. Snik snik. Laten we maar hopen op het eerste. We zien mooie foto’s voorbij komen. Ben je al aan het aftellen of wil je nog een weekje bijboeken. Misschien krijg je iemand van de leiding zo gek. Wij tellen wel af hoor. Het is heel ongezellig zo zonder jou. Tot zondag , papa en mama.

Voor Roald en Abel (01.08.18)
Het einde van jullie vakantie/avontuur komt al enigszins in zicht. We kunnen niet wachten om jullie weer te zien en jullie verhalen en belevenissen te horen. Hopelijk kom jullie die ná zondag gauw een keer vertellen. Ook hebben we veel respect voor de leiding die alles heeft voorbereid en nu begeleidt en jullie (stelletje pubers) ook nog in toom moet zien te houden. PETJE AF. We zien jullie waarschijnlijk zondag wel even op het station, als jullie tenminste nog wakker zijn en niet al slaapwandelend de trein uit stappen. Xopa – Xoma.

Voor Bram (01.08.18)
Good morning!! We kunnen nu gaan aftellen, om jullie verhalen bijna live aan te horen!!!  Zo, vreselijk benieuwd naar alle “sterke” verhalen.:)  ik rijd vrijdag naar huis, zodat ik op tijd ben om zondag jullie allen te zien!!! In Oosterbeek! The place to be!!! See you!!! Mama en Floor.

Voor Emiel (31.07.18)
Ik heb net met oma Nellie alle filmpjes en foto’s bekeken. Het ging voor oma allemaal veel te snel. Maar toch vond ze het heel leuk om je stem te horen. Nog 5 nachten en dan ben je al weer thuis. Wat gaat het toch snel! Ik ben benieuwd naar al je verhalen. Nog fijne dagen en tot zondagavond. Mama.

Voor Emiel (31.07.18)
Leuk dat ik je gezien en gehoord heb. Ik kan zien dat je het naar je zin hebt (filmpjes). Ik vind het fijn dat ik je stem heb gehoord. Ik ben benieuwd. Kom het maar allemaal maar eens vertellen. Oma Nellie.

Voor Lasse (31.07.18)
Heb je Bear Grylls gezien? En nu lezen we dat je gewoon in Liverpool bent! Papa is als Beatles-fan wel jaloers hoor! Wij zitten nu een paar dagen in Duitsland. Ook leuk, maar het haalt het niet bij wat jij daar allemaal meemaakt! Maar het duurt nu niet lang meer voor je terug bent, wij kijken er naar uit en hopelijk weet je nog wie we zijn. Mama.

Voor Rein (31.07.18)
Dank je wel voor je leuke kaart Grote Reiziger!  Wij zijn net vandaag thuis gekomen, vonden hem bij de post. Het ziet er prachtig uit daar, we moeten er nog maar eens met zijn vieren op vakantie gaan. Het weiland is helemaal geel door de droogte, maar met de kalfjes gaat het prima. Elisabeth is teruggehaald naar de boerderij. Jullie hadden wel wat van jullie regen naar huis mogen sturen! Heel veel plezier met de Chamboree verder, we hebben nu al veel zin om je verhalen te horen. Pa, kleine broer en ma.

Voor Pieter (31.07.18)
Papa is heel jaloers dat je bij de Beatles bent geweest en omi en mama vinden het heel lief dat je een kaarsje hebt aangestoken. En vooral: Wat doe je toch gave dingen en wat doe jij het goed. Nog even van genieten hoor, want het is zo voorbij. (Coole molen trouwens bij de ingang van jullie kamp) Papa, mama, Eva en Boele.

Voor Lars (30.07.18)
Zo hier een nieuw berichtje van ons vanuit Spanje. Wij zijn gisteravond aangekomen. Zitten in de buurt van Sevilla in mooi hotel. Vandaag veel gereden helemaal naar de kust in het zuiden. Stad Candiz bezocht en op het strand geweest. Via heel veel landweggetjes en bochten eindelijk nu weer in het hotel aangekomen. Morgen gaan we Sevilla bezoeken. We hebben een (eigenlijk te grote) auto gekregen en zaten vanmiddag bijna klem in een heel smal weggetje in het centrum van een dorpje… Gelukkig ging het nog net goed… Hoe is het daar op de Chambree? Volgens mij heel leuk. Ik zag alle foto’s van de opening. Dat zag er gaaf en lekker druk uit. Nederlandse klompen vallen daar wel op! Wij zijn ben benieuwd naar al jullie verhalen als wij jullie weer zien. We missen jullie natuurlijk wel hoor maar nu nog heel veel plezier de laatste dagen. Tot maandag. Papa en Mama.

Voor Abel en Roald (30.07.18)
Wij zijn weer terug van vakantie. Komen jullie ook snel? Vandaag jullie kaarten gelezen. Fijn dat alles zo leuk is. Stoer hoor om Bear Grylls te zien.  Ierland was leuk. Papa vond het wel even lastig om links te rijden, maar het wendde snel. En gelukkig hoefde hij geen grote bus te sturen.  Nog heel veel plezier deze laatste week. Mama

Voor Sil (30.07.18)
Kijk even in je ‘nieuwe’ schoenen en bedank je Robert even? Ik hoop dat ze nog passen. Veel plezier deze week op de Chamboree, de activiteiten zien er erg tof uit. Je vader

Voor Valentijn (30.07.18)
Na twee leuke en drukke weken op reis door Engeland en bij het gastgezin (was het leuk op de boerderij?) is het nu de Chamboree. Wij zagen dat Bear Grylls met de helicopter op het terrein kwam. Wat stoer. En na wat flinke plensbuien (lekker fris) wordt het nu weer zonnig! Ook zien we dat het oefenen  met vloggen echt nut heeft gehad. Heel goed gedaan! Wij zijn nog een dag op Sardinië en hopen nog wat dolfijnen te zien op zee. Morgen met de boot naar het vaste land en weer terug naar Oosterbeek. Heel veel plezier de laatste week alweer in Engeland. En zingen! En vloggen! Laat ze een poepie ruiken. Ellen.

Voor Crijn (30.07.18)
Toen we zaterdag terugkwamen van de camping, lag jouw kaart in de bus! Superleuk! Bijzonder dat ie is aangekomen zonder postcode erop;) De Chamboree is inmiddels in volle gang, hopelijk was de bui gister een uitzondering en hebben jullie alleen nog maar lekker weer. Ben je al aan het swoppen? Al een badge van de Canadese vlag geruild? Hoop dat dat lukt! Vandaag staat er volgens het boekje Cannonball-run op het programma, ga je vast superleuk vinden luchtbuks schieten en kleiduifschieten! Veel plezier deze laatste week en heel stiekem kijken we al een beetje uit naar zondagavond… Papa en mama (Lore is deze week op kamp)

Voor Jaro (30.07.18)
Vandaag hebben we de Tapisserie van Bayeux gezien. Het is een geweldig fantastisch stripverhaal uit 1066. De slag bij Hastings, maar dan met wol geborduurd op een linnen doek van 70 meter. Echt een topstuk uit de middeleeuwen. Jullie zijn toch ook in Hastings geweest? Fijn dat de hospitality zo tof was. En cool dat jullie ‘Country Roads’ hebben gezongen met een straatmuzikant! Goed dat we thuis nog even hebben geoefend! … We lazen dat jullie kamp vlak bij dat van Elin staat, dat doet ons goed;) we gaan zo nog even kijken of we jullie kunnen vinden op de foto’s van de Chamboree.  Groetjes uit Bayeux. Papa, mama en Maite.

Voor Quinten (29.07.18)
Hier een berichtje van je oma en opa uit Barneveld. Jouw pappa heeft een link gezet op mijn tablet en nu kan ik lezen wat jij met je scoutinggroep allemaal meemaakt, ziet en beleeft. Wat een geweldige tijd beleef je zo, ik ben gewoon een beetje jaloers op je. Gisteren zijn we op de verjaardag van je pa geweest, de hele familie was er, het was gezellig. Met opa en mij gaat het goed maar we missen je wel een beetje. Nog een fijne week daar en tot ziens. Oma Leoni en opa Ruurd.

Voor Bram (29.07.18)
Wat een gave reis zijn jullie aan het maken. Jullie hebben een druk programma maar het zal onvergetelijk zijn voor jullie allemaal. Vandaag regen bij jullie. Wel jammer dat jullie dat niet hadden toen jullie in het riviertje gingen met de pakken en helm op. Hopen dat de poffertjes heerlijk zijn die jullie gaan maken. We zijn erg benieuwd naar je verhalen en ervaringen en alle foto’s. Marion heeft een zoontje gekregen: Mats. Friso en Floor hadden de naam al geraden. Wij gaan dinsdag naar Frankrijk en halen Floor vrijdag op. Pap, Yvonne, Maarten en Friso.

Voor Roald en Abel (29.07.18)
Wij volgen jullie. Het is geweldig wat jullie over de grote plas allemaal doen. Zo stoer. Nog één week te gaan. Wij wensen jullie met jullie vrienden nog een fijne tijd. Joop en Annie.

Voor David (29.07.18)
Kom aub terug! Ik hou het niet langer vol met mama. Hopelijk tot snel, je liefste coolste gaafste zus Camille.

Voor Erwin en Luc (29.07.18)
Op deze heerlijk stille zondagmorgen hebben we alles weer gelezen en bekeken. Ook het filmpje wat de chauffeur had gemaakt in de mijn. Wat krap allemaal, dat zien jullie mij niet doen hè? Geniet van de laatste week! Groetjes uit een nog steeds zonovergoten Oosterbeek.
Henk en Kathy.

Voor Yarmo, Tim en Sam (29.07.18)
Leuk om al de foto’s en vloggen te zien. Ziet er uit als of het heel leuk is. Nog heel veel plezier in op de Chamboree. Tycho en Frederieke. 

Voor Rein (29.07.18)
Eindelijk wifi… Wat leuk om alle verhalen te lezen en foto’s te zien! Wat een gaaf kamp hebben jullie! We missen je natuurlijk enorm, maar daar moet je lekker niet mee zitten: heel fijn kamp verder nog, Ma, Matthijs en pa.

Voor de leiding en Marlene (28.07.18)
Wat is het toch geweldig om alle verhalen te lezen en foto’s te zien op de opv-site en op facebook. Super geweldig! Nog even genieten en dan lekker weer naar huis. Ik hoor graag jullie verhaal als jullie terug zijn. Nog veel plezier gewenst komende week. Michelle.

Voor Pieter (28.07.18)
Dank je wel voor de kaart! Hij is heel mooi. Wat goed dat je eerste binnen was met de Pennine Way!  Veel plezier nog. Ik mis je wel. Boele

Voor Sam (28.07.18)
En weer een zaterdag voorbij dat ik brood overhoud… zucht. Ik mis je Sam!  Veel plezier daar! Krista

Voor Yarmo (28.07.18)
Wat zien we jou veel voorbij komen op alle foto’s. En zo te zien geniet je er van. Lekker samen herinneringen maken en leuke dingen swoppen komende week. Heel veel plezier kerel! Victor en Krista.

Voor de leiding en Marlene (28.07.18)
Wat genieten wij enorm van alle foto’s en het supergave verslag. Alles zit zo goed in elkaar en we zien de jongens vooral genieten. Het is een hele klus zo, maar samen zorgen jullie voor supermooie herinneringen. Dank daarvoor! Nog een mooie week Chamboree voor de boeg. Maak er een leuke tijd van samen. We kijken uit naar alle verhalen. Victor en Krista.

Voor Tim (28.07.18)
Vandaag je kaart gekregen. Leuk! Moeilijk hè…schrijven…;-). En jij die van ons begrijp ik van de leuke foto’s. Nu begint de Chamboree dan echt! Geniet er van, doe vooral de dingen die je een beetje spannend vindt en swop wat leuks voor jezelf! Gewoon doen! Over een dikke week begint het gewone leven weer en is alles weer “saai”. We missen jou best maar weten dat je een gave tijd hebt. Dikke knuffel, ook van Willem en Kriel (Willem is al weer bijna beter… maandag gaan de hechtingen er uit). Mamma, pappa, Floor, Kjell en Stijn

Voor Bram (28.07.18)
Hoe gaat ie daar? Wat, gaaf die filmpjes/verslag op jullie site. Nog een goede week te gaan!!! Geniet lekker, en speciaal voor Bram!!!  POETS je TANDEN:) Mama en Floor vanuit la douce France

Voor Emiel (28.07.18)
[letterlijk geschreven wat Ruth vertelde, ze typte zelf haar naam] Emiel ik mis je heel erg.  Heb je het leuk daar? Wat vond je het leukste? Als ik je zie dan ga ik huilen. Verder weet ik niet meer. Ruth.

Voor Emiel (28.07.18)
We hebben net je kaartje gekregen. Wat fijn om van jezelf te horen dat het goed met je gaat. De verhalen horen we wel als je weer terug bent. Hebben jullie gisteren de maansverduistering ook gezien? Het is nu gelukkig wat minder heet en zonet zelfs een beetje regen (hoera!). Nog heel veel plezier. Papa.

Voor Omraymitmas (28.07.18)
Degenen voor wie dit is, weten het wel. Nu nog het kamp en dan zit het er helaas weer op. We hebben zin in de verhalen waar jullie straks (duurt nog heel lang) mee thuis komen. Ik heb er twee dagen extra vakantie voor opgenomen dus kom maar op. Geniet van het kamp, swop op je best en licht de andere maar op. Zo hoort dat … Nee, have fun en geniet nog ff. See you later boys. Rijk.

Voor Sam (28.07.18)
Wat zien we ontzettend leuke dingen voorbij komen. Ik kan alles wel opnoemen maar dat is te veel. Volgens mij was de buschauffeur een toffe gast. Wat ik allemaal van hem zag en jullie het jammer vonden dat hij weg ging. Leuk zo’n gast man. Mama heeft al veel geappt met Julie. Leuk gastgezin had je. We kregen al filmpjes door van hele mooie cadeaus die jullie hebben gekregen en het zusje wat bij jou op schoot kroop. Die gaan je vast missen. Hallo naar Old Traffic, daar ben ik nog nooit geweest man. Ik zei toch dat ik wel mee wilde. Ben zooooo jaloers. Nu nog het kamp. Doe veel leuke dingen en swop goed he. Papa.

Voor Jaro (28.07.18_
Wij hebben het erg fijn in Frankrijk. Vandaag zijn we naar Le Havre geweest, een havenstad aan de Atlantische Oceaan die in de oorlog helemaal is gebombardeerd. Hij is heel modern weer opgebouwd, echt heel mooi. Zonet hebben we naar de maansverduistering zitten kijken, hebben jullie die ook gezien? Op de foto’s en in de verslagen zien en lezen we dat je het geweldig hebt. We kunnen niet wachten op jouw eigen verhalen. Het is wel stil zonder jou! Papa, mama en Maite.

Voor Quinten (27.07.18)
Super leuk dat we een kaartje kregen van je. Vooral ook gaaf te lezen dat je toch wel in de mijn bent geweest en het leuk vond… Verder dank ik je voor je felicitaties, super dat je gedacht hebt aan m’n verjaardag. Wees verder maar heel blij dat je niet thuis bent, want het was de afgelopen dagen hier zo heet… Echt niet fijn meer en zeker niet in jouw kamertje. We hebben gelezen dat het jou en Pieter goed afging in het gastgezin en op de foto’s ziet het er erg gezellig uit. Nu komende week nog heel veel beleven, geniet er van! Papa is stikjaloers op je.

Voor de leiding en de hospitalitygroep (27.07.18)
Ik merk dat ik steeds stiekem even kijk of er alweer foto’s of nieuwtjes zijn en of het verslag alweer af is. En ja hoor daar staat het alweer op de site. Ik lees dat iedereen het geweldig met elkaar kan vinden en dat de gastvrijheid van de Engelse gastgezinnen en de scoutingsclubs boven verwachting is. Wat ontzettend leuk. Wij genieten op afstand mee! Groet Ellen en Heico

Voor Pieter (27.07.18)
Wat een super lieve foto van je “gastbroertje” Gabriel en jou. Ania mailde dat het echt heel gezellig was. Op de foto’s zie ik dat Quinten, Oliwier en jij echt lol hadden. Super! Ondertussen smelten wij hier, dus wees maar blij dat je niet thuis bent. Het is 40+ graden in je kamer. Eva heeft je ventilator geleend, want zelfs bij haar is het bijna niet uit te houden. Kortom, lekker naar de Chamboree en heel erg genieten. Wij genieten met je mee via de foto’s en zijn super trots op je! Mama, papa, Eva en Boele.

Voor Marijn (27.07.18)
Bedankt voor je kaartje! Hij werd net bezorgd. Fijn om iets van je te horen! Papa en Jonas zijn nog weg maar ik heb er een foto van gemaakt en opgestuurd. Mama.

Voor Emiel (27.07.18)
Via jouw papa mag ik jou een mailje sturen het kan ook regelrecht maar dat gaat me vanmorgen een beetje boven de pet. Uit de berichten op de laptop begrijp ik dat de vakantie in Engeland tot nu toe goed verloopt. Hoe je het persoonlijk ervaart weet ik niet dat hoor ik graag als je weer terug bent ik hoop van harte dat je dan ook met veel plezier op deze drie weken terugkijkt. Nog een hele goede week gewenst en tot ziens. Oma Janny

Voor Emiel (26.07.18)
Dit hadden we moeten weten, want dan hadden we al eerder iets gestuurd. Ruth is weer terug uit de Ardennen en mist jou (mijn allerliefste broer). Ik had graag je stem even gehoord. Horen hoe het echt met je gaat. Het is fijn om je stem te horen bij het filmpje. Hebben we toch iets! De foto’s zijn een soort van zoekplaatjes. Aan de korte broek en de schoenen kan ik zien dat jij het bent. Het ziet eruit alsof jullie het erg naar je zin hebben. Afwisselend programma. Elke dag lijkt wel een vakantieweek met al die indrukken. Heel veel plezier bij het gastgezin! Eveline.

Voor Emiel (26.07.18)
Wat kijken we steeds uit naar de foto’s. De diashow gaat zo snel dat we moeite hebben je te ontdekken tussen al je geüniformeerde vrienden. Volgens mij hebben jullie het heel leuk daar. Maar we snappen geloof ik nog niet alle communicatie*. Ik kan de blogs waar iedereen het over heeft nog niet vinden, maar we zoeken verder want we willen graag wat bewegend beeld van je zien. Stiekem missen we je wel hoor. Ruth is ook weer thuis en zal zo ook wat schrijven.
Nog heel veel plezier en tot snel, papa.
*: inmiddels uitgelegd! MM

Voor Tim (26.07.18)
Zie allemaal leuke foto’s langs komen. Jullie genieten enorm. Hoop dat je een leuk verblijf in het gastgezin gehad hebt? Nu nog een super verblijf op de Chamboree. Kijk of je leuke dingen kan swoppen. Stijn mist je wel erg. Geniet nog er even van en tot snel. Papa, mama, Floor, Stijn en Kjell.

Voor Tim (26.07.18)
Dag broertje, even een berichtje van je zus. Ik hoop dat je het naar je zin hebt! En ik mis je stiekem toch wel … Alvast heel veel plezier op de Chamboree! Ruil leuke spulletjes daar als aandenken! Floor.

Voor de leiding en Marlene (26.07.18)
Wat doen jullie het toch super met onze kids. Geweldig hoe jullie het vooraf allemaal georganiseerd hebben en hoe jullie het nu allemaal mogelijk maken voor al onze jongens. Herinneringen voor het leven worden nu gemaakt mede dankzij jullie allemaal. Telkens als we kijken op internet dan is er wel een nieuwe foto of een stukje tekst. Grote complimenten en een high five van Hasko en Saskia

Voor Gijs (26.07.18)
Wat leuk er staat weer een vlog online. De meeste lol heb ik in het intro waar jullie die geweldige pakken aan hebben allemaal. Iedere keer als ik het zie moet ik lachen. Thuis kijk je ook naar al die vloggers dus ik hoop dat we jou ook een keertje te zien krijgen als een echte OPV YouTuber. Papa gaat met Thijmen naar Pisa zoals je gehoord hebt en ik ga dit weekend zeilen in Friesland met Loes en Sies.” . Ik ben nog even benieuwd wat het gastgezin van je cadeautjes vond of heb je ze nog niet gegeven? Maak nog maar veel mooie herinneringen voor de rest van je leven. “always look on the bright side of life, tada tada tada tada”. Mama.

Voor Tibbe (25.07.18)
Zo cool om te zien wat je beleeft en onderneemt in Engeland! Ik volg de berichten, foto`s en verslagen op de voet. Heel fijn om te lezen dat jullie het goed hebben met elkaar. Er wordt geschreven dat er veel wordt gezongen en dat er veel lol en begrip voor elkaar is. Heel tof man! Bolle en ik zitten met de tong uit de mond naast elkaar te hijgen van de warmte… Je kunt je voorstellen hoe dat er uit ziet. Geniet er met volle teugen van daar! Voor je het weet is het voorbij en ben je weer terug. Je moet een ding doen voor mij, mamma, Bolle , Shaggie en Snoetje en dat is: blij, tevreden en vol met verhalen terugkomen!! Pap, Annemarie en de meiden!

Voor Gijs (25.07.18)
Als wij het verslag lezen van jullie kamp dan lijkt het ons dat jullie heel erg genieten. Het is erg leuk om jullie door het verslag op Facebook te volgen. Het gastgezin lijkt ons ook heel aardig. Wij zitten nog in Ierland. Opa zou vandaag gaan vissen met Renvyle Joe, maar de motor van de boot wilde niet starten. Opa zou ook proberen de motor aan te trekken, maar trok toen het touwtje aan flarden. Nu maar wachten tot het euvel verholpen is, dan kunnen ze eindelijk op makrelenjacht. Het ga je verder goed Gijs. Als we weer thuis zijn komen we snel naar je verhalen luisteren. Opa en oma Wijen

Voor Lex (25.07.18)
De groeten van buurman Teun!

Voor Gijs (25.07.18)
Hoe is het ermee. Volgens mij heb jij een ontzettend leuk gastgezin.  Krijgen allemaal leuke foto’s en het ziet er gezellig uit.  Hier is het bloedheet met 33 graden.  Even naar buiten en je zweet je helemaal ongans. Morgen ga ik met Thijmen naar Herbert en Annet in Pisa.  We vliegen morgenavond die kant op.  We blijven dan tot dinsdagochtend daar.  We hebben daar veel zin in. Ik wens je nog een hele fijne en plezierige tijd toe. Pappa.

Voor Gijs (25.07.18)
Hier een berichtje van opa en oma. Spannende dingen doen jullie. Vooral in de mijn met die verhalen van de kinderen met kaarsjes. Echt iets voor jou. En je was weer een echte klimgeit lazen we. Jullie hebben het zo te lezen erg gezellig en een heel fijne leiding! Je helpt wel mee hè. Nog een mooie tijd toe gewenst. Opa en oma Dieren.

Voor Valentijn (25.07.18)
Wat een leuke vlog staat er online en wat doe je het goed in de vlog. Je kan wel zien dat je al veel hebt geoefend met vloggen. Kookt het gastgezin een beetje lekker voor je? Of geven ze net zoveel vieze groenten als thuis? Veel plezier bij jouw gastgezin en dan op naar de Chamboree! Ellen.

Voor Roald en Abel (24.07.18)
Wat hebben jullie veel gedaan zeg! En nu lekker in de pub zitten. Welke schoenen hadden jullie aan bij gorge scrambling? Hoop dat ze goed drogen. Wij zijn nu in Ierland. Doen ook van alles, maar lang niet zoveel en zulke spectaculaire dingen als jullie.  Lucy mist jullie wel hoor. Ze vind het maar raar leeg in huis. Nu is ze bij opa en oma. Veel plezier verder. Wij genieten mee. Papa en mama.

Voor Lasse (24.07.18)
Wat leuk om jullie belevenissen in Engeland te volgen vanuit Nederland! We hopen dat jij en de rest van je groep een geweldige tijd hebben daar, maar volgens mij is dat al wel het geval! Veel plezier bij het gastgezin en de Chamboree, en we zijn heel benieuwd naar al je verhalen als je straks weer terug bent! Mama.

Voor Quinten (24.07.18)
Hoop dat je een paar leuke dagen gaat hebben in je gastgezin… Laat je wel goed zien dat je ook enige opvoeding van ons hebt meegekregen?!  Pa en ma.

Voor Tristan S (24.07.28)
Super veel plezier daar! Je bent een kanjer! Je moeder.

Voor Erwin en Luc (24.07.18)
Al gaan jullie alweer een aantal jaren naar Engeland, wij volgen het nog elke dag hoor. Het is nu gelukkig niet meer zo spannend als de eerste keer toen Erwin alleen en nog heel klein meeging. Marlene weet het vast nog wel, we hebben toen wat gebeld! [;-) MM] Ik zie dat jullie heel veel plezier hebben, ook leuk dat het programma een beetje anders is. Vanavond kunnen jullie vroeg naar bed, de jongens zijn uit logeren… Geniet ervan samen. Vanuit een heel warm Oosterbeek, Henk en Kathy

Voor Yarmo (24.07.18)
Alles ziet er supergaaf en erg leuk uit, zo te zien heb jij het ook goed naar je zin. Geniet ervan en veel plezier nog de komende tijd. Tycho en Pappa.

Voor David (24.07.18)
David, wat doen jullie een leuke dingen! Prachtige foto’s, we volgen het iedere dag. Heel benieuwd hoe het in het gastgezin is, zal wel lekker slapen weer even in een normaal bed. Het is behoorlijk stil hier zonder jou. Geniet ze daar en we kunnen niet wachten tot we je verhalen horen! Carol, Isa, Mats en vast ook Camille maar die is alweer vertrokken naar Frankrijk met Leon. 

Voor Pieter (24.07.18)
Wat een coole foto’s; wat doen jullie een gave dingen. Ben heel benieuwd hoe je het vandaag vond in je wetsuit! Geniet er van, ik ben super trots op je! Papa.

Voor Valentijn (en alle andere stoere scouts) (24.07.18)
Wat doen jullie ontzettend leuke dingen en wat een avonturen! Misschien in Londen direct al een te groot avontuur? Nou ja, wij zijn het al wel van je gewend he? Maar anderen niet meer zo laten schrikken. Verder zijn jullie de mijn al in geweest en heb je de Pennine gelopen! Al een week zit er op! Wat gaat de tijd snel. Wij zijn op woensdag vertrokken naar Frankrijk. Daar fijn overnacht en toen door naar Toulon, de nachtboot op! Helaas geen dolfijnen gezien. Bij aankomst op Sardinië eerst gepicknickt op het strand en toen door naar ons eerste huis en een flinke plons in het zwembad genomen. We hebben een mooie stad bekeken en de dag erop hebben we gezeild op een tweemaster. Nu zijn we in het zuiden op een boerderij. Vanmorgen hebben we een lange wandeling door de bergen gemaakt en onderweg de weg een beetje kwijt geraakt maar ook weer teruggevonden. Ik zie dat jullie een tof programma voor de boeg hebben en we lezen het verslag op internet met veel plezier! Maxime is inmiddels ook weer thuis vanuit Thailand. Heico, Ellen, Fabian (Sardinië) en Maxime en To (Oosterbeek).

Voor Bram (24.07.18)
Groeten van ons uit Frankrijk! Wat maken jullie veel mooie dingen mee. Hier hele slechte wifi (dus je mist hier niks op vakantie :)) Wij lezen ’t verslag zo goed mogelijk.  En zien dat jullie naar de gastouders gaan!  Gedrag je, en ’t belangrijkste… POETS JE TANDEN!!! Have fun! Ellen en Floortje.

Voor Marlene (24.07.18)
Natuurlijk vergeten wij ook dít keer Marlene niet! Wij zijn er weer helemaal bij hoor, en genieten als vanouds van de leuke berichten en de sfeervolle foto’s. Super bedankt van Liesbeth & Wim. 

Voor de leiding (24.07.18)
Wat hebben jullie het ook dit keer weer schitterend voor elkaar, complimenten!! We denken wél dat jullie onderhand toe zijn aan een paar welverdiende lange nachten, dus weet er van te genieten de komende dagen … De verkenners wensen wij ondertussen een onvergetelijke homehospitality toe en geweldige herinneringen aan deze mooie reis. Liesbeth & Wim.

Voor Roald en Abel (en alle andere verkenners en leiding) (24.07.18)
Met volle teugen genieten wij van jullie reisverslagen en foto’s. Wat een geweldige ervaringen doen jullie op. Om nooit meer te vergeten. Volgens ons heeft iedereen het ook erg naar de zin en is het een gezellig samenzijn. Houden zo, zou ik zeggen. Ben benieuwd naar het weer in Engeland. is dat goed te doen met al die activiteiten? Wij zitten hier te puffen in de achtertuin (+ 30 gr.) Nou jongens op naar de tweede en derde week. Geniet er maar van (moet je tegenwoordig zeggen). Opa & oma Gaasbeek.

Voor de leiding en Marlene (24.07.18)
THANK YOU! What an exceptional piece of work you did bij organizing this trip for our children! I hope you enjoy it yourselves just as much as they do! Have fun and thanx again! CHEERS! Pele (moeder van Tibbe)

Voor Tibbe (24.07.18)
Wat zijn wij blij voor je dat je al die avonturen mee mag maken! Wel beleefd zijn in het gastgezin, alsjeblieft, dankjewel, niet boeren en scheten laten! Tandenpoetsen, handenwassen niet vergeten. En nagels schoon en geknipt! Het is hier stikheet , wij hopen dat jij ook zo’n mooi weer hebt! Het ga je goed, groetjes aan je patrouille, en aan je gastgezin. Heel veel plezier gewenst! Bolle, Shaggy, Snoetje en papa en mama.

Voor de leiding (24.07.18)
Wat hebben jullie het allemaal weer goed georganiseerd. Op de foto’s zien we alle jongens gewoon genieten. Ook de soms vermoeide maar voldane snoetjes zeggen genoeg. Zelf heb ik dit alweer 35 jaar geleden ook mogen meemaken en er komt nu weer veel terug van toen. Dit is voor jullie maar ook voor vooral voor de jongens een ervaring die ze nooit zullen vergeten. Tja, ik denk dat jullie hier wel over mee kunnen praten. Als ouders zijn we trots op jullie maar ik denk dat ik dit ook namens het bestuur mag zeggen. Mooi om dit vrijwilligerswerk te doen. Veel plezier op het kamp straks. Rijk.

Voor Marlene (24.07.18)
Ook voor jou een fanmail Marlene. Wat ontzettend veel werk verricht je hier aan. En voor de padvindsters en voor de verkenners een dagverslag schrijven, foto’s plaatsen, Facebook bijhouden en en en en. Lijkt me ook mooi om zo dicht op de groepen te zitten en bijna alles, dan wel op afstand, zelf mee te maken. Door jouw vele werk kunnen wij het ook bijna van dichtbij meekrijgen. We kunnen alleen maar zeggen: TOP. Ilse en Rijk.

Voor Gijs (24.07.18)
Brieuw brieuw brieuw, waar ben je nou? Ik kan niet bij jou op bed liggen het is saai en ik mis je. Bram.
Iew iew,  ik mis je schoot Gijs en ik word niet opgetild. Roef.
Spring, hap, lik, bijt. Wat fijn dat je er even niet bent. Niemand die mij kan laten schrikken en met dit warme weer kan ik dus lekker blijven liggen. Al mis ik het zwemmen met jou wel hoor. Max.
Kakel kakel kakel kakel kakel. Er is niemand die de eieren raapt. Waar blijf je nou. De witte zat weer bij de buurvrouw en die stond klagend op de stoep. De 5 kippen.

Voor Gijs (24.07.18)
Wat beleven jullie mooie momenten zeg. Wij zien allemaal leuke berichten voorbij komen. Het is stil hier in huis zo zonder jou hoor. Alleen blijven alle stroopwafels en chips zakken wel op hun plaats liggen. Het gastgezin lijkt mij erg aardig. We hebben al een paar e-mails ontvangen. Ik ben benieuwd wat je van Stonehenge vond. Heb je nog een steen meegenomen? Vrijdag is er een bloedmaan te zien. Misschien kun je dan weer buiten slapen J. Heel veel plezier daar en doe de groeten aan de andere verkenners en de leiding. Papa en mama.

Voor Tim (24.07.18)
Zie dat je nog steeds aan het genieten bent. Volgens ons heb je het goed naar je zin. Hoop dat je een fijne tijd gaat krijgen bij het gastgezin. Gaan misschien ook nog wel leuke dingen doen, wie weet. Mam past op de katten omdat de hele club naar Limburg is. En ik hou de PC scherp zodat die goed loopt als je terug bent. Mis je de telefoon al?? Tim geniet maak er een fijne tijd van en tot gauw want het is zo weer voorbij. Opa en Mam, Doenja, Eva en Poes.

Voor Sam (24.07.18)
Wat was het afgelopen zaterdag stil in huis… geen Sam die alles op kwam eten… of kwam stuiterbollen tussendoor. Leuke foto’s zien we voorbij komen van jullie allemaal! Geniet ervan kerel en veel plezier bij je gastgezin!  Je pleegmoeder nummero 2 of 3 (ik weet het niet meer, Krista).

Voor Tim (24.07.18)
Een mailtje van vader en moeder. Inmiddels op vakantie (jaja…in de heuvels van…). Oma was mee en die zit nu bij haar zus. Alles ging goed. Met Willem ook weer. Die had een ongelukje gehad en een operatie. Lang verhaal maar alles gaat goed en hij heeft weer een kap op. Oja. Het huis in Wolfheze was niks. Dus je hoeft niet in te pakken. Wat een superleuke foto’s van jullie en ook het verslag is gaaf om te lezen. Je ziet er goed uit kerel! Lekker van genieten, goed eten en alvast heel veel plezier bij je gastgezin! Bert kijkt al naar jullie uit! Pappa en mamma, Floor en Stijn. 

Voor Crijn (24.07.18)
Wat fijn dat je ons even laten zien dat je je tanden (en daarmee je beugel) goed poetst! Doen alle andere jongens dit netjes met je mee;)? De laptop staat standaard open op tafel en meerdere keren per dag kijken we of er al een update is. Wat een geweldige foto’s en superleuk om de uitgebreide verslagen te lezen! Volgens mij is het erg gezellig en indrukwekkend allemaal. Hier alles prima. De meiden hebben we afgelopen zaterdag uitgezwaaid, de grote plataan is uit de tuin (en we hebben enorme stapels openhaard hout nu) en morgen gaan we weer voor een paar dagen naar de camping. Het is hier nog steeds prachtig zonnig en warm weer, heerlijk! Lekker blijven genieten! Dat doen wij ook van al die mooie foto’s! Papa, mama, Lore en Nala.

Voor Pieter en alle andere verkenners (24.07.18)
Wat een vet coole foto! Ben supertrots op jou (en jullie allemaal trouwens, want die andere foto’s zijn ook top). En stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers. Zit ik daar in mijn kantoortje een beetje te typen terwijl jullie echt alleen maar gave dingen doen en ook nog fish & chips eten. Wat een gave vakantie! Veel plezier nog, geniet ervan en veel groetjes van ons! Mama.

Voor Sil (23.07.18)
Wat zijn jullie ontzettend gave scoutingactiviteiten aan het doen zeg! Zelf eten koken, zwemmen in de zee, nieuwe plekken ontdekken, hiken over de Pennine way. En dan komt de hospitality er nog aan. Wie kan nu zeggen dat hij bij een Engelse familie heeft gelogeerd? O ja, en dan nog een Chamboree. We genieten met jullie mee via de foto’s en verslagen. Geniet ervan! Papa en Jenny

Voor Quinten (23.07.18
We volgen de berichtjes en foto’s van jullie Engelandkamp op de voet… Leuk om je daarop ook regelmatig te zien, vooral de foto’s waarbij we je big smile zien… Balen voor je, dat je op de eerste dag een bloedneus hebt gehad, hopelijk is het daarbij gebleven. Heb je ook nog in zee gezwommen? Dat konden we namelijk niet goed zien, jullie lijken allemaal zo op elkaar… Pa.

Voor Luuk (23.07.18)
Wat een avonturen Beleven jullie zeg! Zo ontzettend leuk om allemaal te lezen en te zien. Ook ontzettend leuk om t filmpje te zien, we moesten erg lachen om je depp/zwaai bij het oversteken in Londen. Vandaag een mooie wandeltocht gemaakt, we zijn benieuwd naar de verhalen. Het grote rondtrekken is bijna voorbij en dan naar het gastgezin, lijkt me ook erg leuk. Zijn benieuwd naar de verhalen…. maar die duren nog even. Hier gaat alles ook goed. Thijs en papa zijn hun tas aan t inpakken. Papa, mama en Thijs

Voor Quinten (23.07.18)
Waf waf waf, woef. Kef kef kef, wafff. Waf, Grrrr woefwoefwoef groaw (kat van de buren weggejaagd)…  Woef woef woef woef. Grote lik. Bahloo en Merak.

Voor Marijn (23.07.18)
Gezien de verslagen en de foto’s maken jullie een geweldige reis!! Geniet ervan, jullie hebben nog veel leuke dingen in het vooruitzicht! Vrijdag niet vergeten naar de bloedmaan te kijken! Vast een mooi gezicht vanaf het Chamboree terrein! Mama.

Voor Sam (23.07.18)
Geweldig om alles zo op afstand te zien. Soms zelfs live op Facebook. Vandaag een stuk van de Pan gelopen. Mooi hoor. Veel plezier nog en geniet er van. Mama en papa. Oh ja ook groetjes van buurjongen Jurgen.

Voor Tim (23.07.18)
Hier berichtje van mam en opa. Wat genieten wij van de foto’s en het verslag van jullie. We hopen dat je veel plezier hebt (ook zonder computers). De koelkast blijft hier nu erg vol zo zonder jou maar dat ga je vast wel weer goedmaken als je weer thuis bent. We wensen je nog veel.plezier. Tot gauw.

Voor Yarmo (22.07.18)
Heel veel plezier in Engeland! Geniet er van. Martijn, Ilona, Zoey & Djay.

Voor William (21.07.18)
Zo te zien gaat het allemaal goed. Wij zijn nu zelf ook op weg naar Engeland! We missen je wel hoor, Lisabeth, papa en mama.

Voor Yarmo (21.07.18)
Heel veel plezier in Engeland! Geniet er van en tot snel. Mama.

Voor Lars (20.07.18)
Wat een mooie foto’s zien wij voorbij komen van de afgelopen dagen. Jullie genieten volop van de mooie omgeving van de kust met elkaar. Het reisverslag is ook erg leuk om te lezen. Heerlijk slapen in de openlucht.. Morgen gaan jullie naar de Clearewell Caves mijn. Dat zal zeker indrukwekkend zijn. Geniet lekker van alle avonturen en de gezelligheid samen. Papa en mama. 
PS Opa heeft the 4 day’s weer uitgelopen en was al om 14.05 uur binnen. Knap he? 

Voor Sil (20.07.18)
Ziet er goed uit allemaal. Heel veel plezier morgen in de mijn. Help je Peter aub herinneren dat hij niet alle leidingzwemkleding en -handdoeken in een vuilniszak doet op Blackwell Court. En ik verwacht natuurlijk in de traditie een foto dat jullie allemaal tegelijk in het zwembad springen. Arno.

Voor Pieter (20.07.18)
Ik mis je wel hoor! Ik hoop echt dat je het heel leuk daar hebt. Je hebt leuke foto’s gemaakt. Ik vind fijn dat ik je zo toch kan zien. Wel een coole reis hoor. Ik vind de schildpadfoto geweldig. Superleuk dat jullie die hebben gemaakt. Boele.

Voor Tim (19.07.18)
Wat een leuke foto’s komen er voorbij! Zo te zien genieten jullie volop. Hier is alles prima. Morgen gaan jullie een supergave wandeling maken! Maak mooie foto’s en geniet ervan. Oja. Leuke blauwe broek heb je aan ;-))). Pappa en mamma en Floor en Stijn (en Kjell).

Voor Marijn (18.07.18)
Hoe is het daar? Het is fijn om de verslagen te lezen en de foto’s te zien. Zo blijven wij in Nederland goed op de hoogte en kunnen wij mee genieten! Heel veel plezier met elkaar! Mama. 

Voor Luuk (18.07.18)
De eerste 24 uur zitten er al op van jullie fantastische reis. Hopelijk is de reis naar Engeland goed gegaan met de zware bagage.  Hadden jullie steeds voldoende tijd om over te stappen of moest er hard gerend worden? Vandaag naar Londen: the place to be. Heel veel plezier daar. Ik verheug me al op de foto’s en de update op de website. Genieten hè! Papa, mama en Thijs.

Voor Crijn (17.07.18)
Jullie zijn vanmorgen vertrekken en nu al (nog geen 12 uur later) weten we hoe jullie reis was vandaag en wat jullie gegeten hebben vanavond! Echt top dat dat meteen op de site geplaatst wordt. Jij lag heerlijk te slapen in de trein met muziekje aan… Fijn! Hopelijk lekker slapen vannacht en dan morgen op pad in Londen. Veel plezier!! Pappa, mamma, Lore en Nala.

Voor Bram (17.07.18)
Goede reis gehad? Vannacht jullie eerste nacht in de stad London!!! Hoe, gaaf is dat? Voor alle jongens, have Fun!!! Ellen en Floortje! 

Voor Pieter (17.07.18)
Wat een cool afscheid -> Goed begin is het halve werk! Ik hoop dat jullie een chille treinreis hebben en goed aankomen in “the place to be”! Wij zijn ondertussen nieuwe zakdoeken aan het zoeken, want 1 was niet genoeg (grapje!), maar we missen je wel hoor. !!! Veel plezier !!! Mama, papa, Eva en Boele.