De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.

Druk, druk, druk...

Pinksteren 2023, een druk weekend! Terwijl een groot deel van de leiding staff is (of deelnemer) van de Ardennen Oriëntatietocht (https://www.ardennenorientatietocht.nl/), doen de Arenden mee aan de landelijke patrouillewedstrijden in Baarn (https://lsw.scouting.nl/lsw-2023/) Veel succes en vooral veel plezier allemaal! De foto’s komen van de site van de LSW, daar kun je hen ook een aanmoedigingsberichtje sturen!


Padvindsters installatie

Hoewel het 20 mei geen opkomst was, maakten de padvindsters een uitzondering want zij moesten nog iemand installeren. Terwijl Sophie haar fluitenkoord vlocht, bouwden de padvindsters een prachtige hindernisbaan. Zij testten hem zelf natuurlijk allemaal uit… zodat het voor Sophie naar haar installatie heel makkelijk was! Zie ook het verslag.


We waren op het Dorenfest

Donderdag 18 mei waren we met leuke activiteiten aanwezig op het Dorenfest in Doorwerth. Het was een gezellig drukke dag! Was je verhinderd, maar heb je toch belangstelling voor onze groep? Neem dan gerust contact op en kom een keer op een zaterdag langs!


Dag Poort, je heb ons 28 jaar plezier gegeven!

Op 13 mei is het dan écht zover: na veel discussie, aarzeling, metingen, risicoanalyses… gaat de zaag definitief in de Poort. Officieel geopend in april 1995, maar nu te oud en verrot om nog veilig te kunnen blijven staan. Jammer maar helaas. “Oudgedienden” zijn er absoluut niet blij mee, anderen zien er een uitdaging in om wat nieuws te bouwen… Maar het is gelukt. Met veel dank aan de slopers!


Kijkdag padvindsters

13 mei 2023, kijkdag. De oudste padvindsters zijn bij de rsa, de oudste leden van de Havelihorde komen bij de padvindsters kijken en stoken gezellig een vuurtje. Touwtje branden, altijd leuk. Met natuurlijk een spannend potje murderball tot slot. Zie ook het verslag.


Gezelligheid en een vuurtje bij de padvindsters

De padvindsters hadden 22 april hun eigen Open Dag op de Beukelaar. Met een vuurtje, broodjes en hamburgers. Op 29 april was het thema: vakantie. En dus hielden ze een gezellige relaxte ochtend met alweer een vuurtje, veel bijpraten en lekkere mocktails!


2e en 3e op de RSW (v en pv)

We zijn tweede (verkenners) en derde (padvindsters) geworden op de RSW in Lunteren. Er waren 22 deelnemende ploegen. Hoera, super goed gedaan! De verkenners mogen nu naar de LSW in Baarn…
En natuurlijk ook: Schimmelpenninck, van harte gefeliciteerd met jullie eerste plaats!
[Als er meer foto’s komen, bv. uit het album van de regio, voegen we die nog toe]


Padvindsters: "Moeders-doen-ook-maar-wat...

… maar-zijn-wel-goed-in-helpen-zoeken”. Ze zijn ook goed in het op het laatste moment helpen met je surprise. En ze kennen allemaal “oude” spelen (elastieken, Annemaria Koekoek). Het was dus te verwachten dat Hillegien, Margreet en Patricia 25 maart een geweldig leuke opkomst bij de padvindsters organiseerden! Zie ook het verslag.


Patrouillefoto's padvindsters

Tijdens de uniforminspectie van de scoutingwedstrijden zijn de nieuwe patrouillefoto’s van de padvindsters gemaakt.


Wie gaat de scoutingwedstrijden winnen?

Het weekend van 18 en 19 maart worden onze groepsscoutingwedstrijden afgesloten met een weekendkampje. Welke patrouilles gaan ons vertegenwoordigen op de regionale wedstrijden in april? Zaterdagavond is iedereen druk met koken. Na het eten volgt een gezellig avondspel.
Zondag is de themapresentatie, die vanaf 12 uur ook door ouders/familie/kennissen mag worden beoordeeld. Kom allen! Hoe meer stemmen jouw deelnemer krijgt, hoe meer kans ze hebben om te winnen. Elke stem telt!


Older Entries »