De Padvindsters

Welkom bij de padvindsters! Hieronder zie je onze nieuwsberichten.
In het verslag staat van een aantal opkomsten ook een korte beschrijving.
Eerdere verslagen vind je hier.


 • Mini-jotihunt (pv, v en rsa)

  [Update 10 juni: nieuwe foto’s] 8 juni 2024, de verkenners, padvindsters en rsa hebben een gezamenlijk programma: de mini-jotihunt. De teams moesten via puzzels (elk kwartier een nieuwe) de locatie van verschillende vossen zien te achterhalen, met behulp van een grote kaart van Oosterbeek en Doorwerth. Zodra ze de locatie gevonden hadden konden ze ze met de fiets op gaan zoeken. Ondertussen waren er ook creatieve opdrachten, in thema superhelden. Het was, met dank aan de zich steeds verplaatsende vossen, een leuke opkomst!

  • Neder Veluwe 50 jaar

   1 juni 2024. De regio bestaat 50 jaar en dat wordt groots gevierd in Ede. Het feestterrein ligt vlak achter het station, dus wij gaan er met de trein naar toe. Wat op zichzelf ook al een uitje is! Het werd een gezellige middag, met spelen voor elke speltak en na afloop een barbecue en feest voor alle leiding en de reünisten van het districts/regioteam.

  • Vacature: lid begeleidingsteam

   Ons begeleidingsteam (praktijkbegeleiding + groepsbegeleiding) bestaat uit vijf mensen. Wegens vertrek van één van hen zijn we op zoek naar een vervanger. Lijkt het jou leuk om ons te helpen? Lees dan alles in de vacaturetekst en neem vóór 1 juli 2024 contact op met begeleiders@opv-schoonoord.nl

  • Belangrijke stap gezet

   25 mei 2024. We zijn weer wat dichter bij de verkoop van de Beukelaar gekomen.
   De voorgeschiedenis is om een groot aantal redenen lang, heel lang. Alle betrokken partijen moeten vanzelfsprekend instemmen en hebben bedenktijd nodig. Er zijn gemeentelijke, provinciale, landelijke en milieu-regels. Het proces lijkt daardoor af en toe stil te liggen, maar achter de schermen is steeds hard doorgewerkt.
   Vandaag is er een belangrijke stap gezet: de ledenvergadering is accoord gegaan met de verkoop. Dat betekent dat het bestuur nu verder mag gaan. En dan zou het zomaar “ineens” deze zomer geregeld kunnen zijn.
   Vanzelfsprekend zijn er bij een aantal mensen “gemengde gevoelens”. Het is toch het gebouw waar je jarenlang kabouter, padvindster of sherpa bent geweest. Maar dat is slechts één aspect. Alle andere aspecten zorgden ervoor dat de aanwezigen op de ledenvergadering unaniem gekozen hebben voor verkoop.

  • 25 mei: kijkopkomst!

   Zaterdag 25 mei is de zogenaamde “kijk-opkomst”, de oudste leden van een speltak gaan kijken bij de speltak waar ze in september naar gaan overvliegen. Een mooie gelegenheid om vast kennis te maken met de nieuwe groep/locatie/leiding en bovendien iets minder spannend omdat de oudsten van die speltak die dag ook bij een andere speltak zijn!
   Als het goed is zijn alle potentiële overvliegers ingelicht door de eigen (of de toekomstige) leiding. Heb je nog niets gehoord? Neem dan even contact op met je eigen leiding! Op dit lijstje zie je om wie het gaat.

  • Extra jaarvergadering ivm Beukelaar

   Zaterdag 25 mei is er van 13:00 – 13:30 uur is op Trappershorst een extra jaarvergadering gepland i.v.m. de mogelijke verkoop van de Beukelaar.

  • Padvindsters hebben er vertrouwen in

   Na een wat verregende (maar geslaagde) open dag met vuurtje stoken en broodjes bakken, hadden de padvindsters 4 mei een opkomst in het teken van de dodenherdenking. Ze deden allemaal opdrachten waarbij ze vertrouwen in elkaar moesten hebben. Ook bouwden ze een monument van spaghetti en maakten ze origami-vredesduiven. Zie ook het verslag.

  • Foto’s Open Dag

   [Update 23 april: mooie foto’s in het fotoalbum!] Op zaterdag 20 april waren alle 5-11-jarigen uitgenodigd om naar de Open Dag van onze Camping De Zilveren Piopaal te komen! Het was een gezellige boel daar op de camping… Heb je ons gemist? Of ben/was je verhinderd? Geen nood, stuur een mailtje met daarin je naam en geboortedatum naar ledenadministratie@opv-schoonoord.nl en we zullen je doorverwijzen naar de juiste speltak!

  • Ondertussen op Horst…

   Als de kat van huis is… lossen de overige padvindsters en verkenners de wereldproblemen op. Op 13 april speelden de padvindsters en verkenners die niet op de RSW waren op Trappershorst een spannend (des)informatiespel. Inlichtingendiensten uit de hele wereld probeerden de wereld te redden. Je leest er alles over in het verslag van de verkenners. De ochtend eindigde met een spel Hollandse Leeuw. Want waarom ook niet…

  • RSW 2024

   De regionale scoutingwedstrijden zijn achter de rug. Onze padvindsters (Carlijn, Esmijn, Eva, Madelief, Roisin, Suze enVera) en verkenners (Jasha, Julius, Lucas, Noa, Samuel, Ravi, Roan en Tijl) hebben leuk (en succesvol) weekend gehad, ondertussen hadden de overige padvindstesr/verkenners opkomst op Trappershorst. In het album een mix van foto’s die we gedurende het weekend hebben gekregen, van de officiele regio-foto’s én van de opkomst op Horst. Inmiddels staat de aftermovie op YouTube.