Opkomsten Havelihorde (2020-2021)

19 september 2020: overvliegen
Vanochtend was het weer tijd voor het jaarlijkse overvliegen. Dat betekent dat de ochtend begon met afscheid nemen van de vierdejaars. Als herinnering aan de Haveli-horde kregen ze een cadeautje mee, opdat ze ons niet zouden vergeten. De vierdejaars waren echter niet de enigen die afscheid van ons namen vandaag. Douwe is -na 15 jaar leiding zijn- vandaag gestopt. Daarom hadden we ook voor hem een cadeautje: een boekje met tekeningen van alle kinderen van de Haveli-horde en zelfs van andere leiding en oud-Haveli-leden. Ook krijgt hij nog een fotoboek, maar die is nog niet bezorgd. Nadat van iedereen afscheid was genomen, was het tijd om over te vliegen. Dit jaar: Corona-proof oversteppen waarbij de overvliegers door een soort carwash parcours gingen. Hierbij namen we afscheid van de vierdejaars en verwelkomden we de nieuwe eerstejaars. Om elkaar daarna meteen een beetje te leren kennen, speelden we samen een potje krantenmeppertje. Een goed begin van het nieuwe scoutingjaar! (zie ook het fotoalbum van de groep)

12 september 2020: Olympische Spelen (2)
Vandaag gingen we weer verder waar we vorige week waren gebleven. Allereerst werd, zoals bij elke Olympische spelen, het olympisch vuur ontstoken. Ieder land had hun eigen fakkel die ze in estafettevorm over een parcours mochten dragen. Daarna konden de spelen van start gaan! De vier landen hervatten de strijd om de titel van meest sportieve land. Ze daagden elkaar uit voor wedstrijden zoals touwtrekken, voetbal en lepelhockey. Nadat ze een pauze hadden gehad waarin ze waren verblijd met een lekkere traktatie van een jarige, gingen ze verder met de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd was een intellectuele, in de vorm van een quiz over de Olympische Spelen. Door kartonnen kaartjes met een A, B of C erop konden ze antwoord geven. Na deze inspanning van het brein was het weer tijd om de rest van ons lichaam in te spannen. Met een potje lepelvoetbal, trefbal en buskruit kon iedereen lekker bewegen en genieten van het mooie weer.

5 september 2020: landenspel
Nederland, India, Amerika en Duitsland kennen we maar al te goed. Maar hoe zit het met Ik-weet-het-niet, Regenboogstraal, Cookieland en Fantasia? Deze landen zijn pas net geïntroduceerd in de wereld. Afgelopen zaterdag heeft ieder nest van de Haveli-horde een eigen land bedacht en daar een vlag bij gemaakt. Uitgerust met schetspotloden en verf werden vier witte doeken omgetoverd tot prachtige vlaggen. Na een limopauze die door de wespen helaas niet zo relaxed was als een pauze hoort te zijn, konden de Olympische spelen beginnen. Onder begeleiding van de theme-song van de Olympische spelen presenteerden de landen zichzelf. Daarna kon de strijd van start gaan. Het plein werd verdeeld in vier vakken en fanatiek streden de landen tegen elkaar om de winst in trefbal. Toen de padvindsters dit zagen wilden ze maar al te graag meedoen. Daarom werden de Olympische spelen tijdelijk gestopt en nam de Haveli-horde het op tegen de padvindsters. Beide teams gaven alles wat ze hadden en de spanning van de competitie was haast voelbaar in de lucht. Dankzij de volledig eerlijke omstandigheden die werden gefaciliteerd door de leiding gingen beide teams nek aan nek en bleek dat, ondanks het leeftijdsverschil, de teams aan elkaar waren gewaagd. Na deze intensieve activiteit sloot de Haveli-horde haar opkomst af met een potje boompje verwisselen. De Olympische spelen zullen volgende week weer hervat worden.

29 augustus 2020: estafettes op Horst
Het was de eerste opkomst na de vakantie. De Beukelaar was nog verhuurd, daarom waren we op Trappershorst. Om te vieren dat we weer mochten beginnen speelden we allerlei leuke spellen. Zo deden we een estafette waarbij je met een tennisbal, die met een net vastzat op je hoofd, flessen moest omgooien. Vol enthousiasme werd er geslingerd en aangemoedigd. Zelfs de leiding kon het niet laten om het ook te proberen. Daar zijn helaas geen foto’s van…