Verslagen van het weekendkamp (2017)

Dit kamp van scouting

Eerst gingen we de spullen neerzetten voor het slapen. En toen hadden we de installatie. Daarna gingen we wachten…
Toen gingen we tafelfriet eten! Er ging friet en saus en groente op tafel (de tafel werd bedekt met folie). Toen gingen we een spel doen op een boot. Toen gingen we naar binnen. Je mocht uit twee dingen kiezen. Je kon een dierengeluidenspel doen en je kon alvast uitpakken, je tanden poetsen en gaan lezen. Ik koos voor het tweede. Ik ging als eerste uitpakken en dat vond ik best lastig. Maar het lukte toch. Toen gingen we tanden poetsen. En toen ging ik lezen in een D.D. pocket (Donald Duck pocket). Dat deed ik ongeveer 30 min. Toen ging het licht uit en ging Aretti een verhaal voorlezen. Daarna gingen we slapen. Ik kon bijna niet slapen door het gestommel, maar uiteindelijk lukte het toch! De volgende morgen ging ik metéén lezen. Daarna ging ik spelen met mijn slaapzak. Toen ging ik aankleden. Toen gingen we alles opruimen en als je klaar was mocht je paaseieren zoeken maar mij lukte het niet zo snel. Toen gingen we ontbijten en toen gingen we van alles en nog wat doen.

Verslag over scoutingkamp.

We vertrokken om kwart voor 5 en kwamen aan op scouting om 5 uur. Toen gingen we installeren. En daarna gingen we een spel doen en dat was 10 tellen in de rimboe.
Om half 6 gingen we tafelfriet eten en dat was heel leuk. Om 6 uur waren we klaar. En toen moesten we opruimen. Dat was niet zo leuk. Gelukkig hadden we geen bestek en dus hoefden we niet af te wassen. 
Toen kregen we een toetje. En dat waren soesjes en toen kregen we nog meer soesjes. 
Toen gingen we de matjes en de slaapzakken neerleggen. En toen zag ik iets in mijn koffer. Iemand (ik denk papa of mama) had een chocoladereep in mijn tas gestopt!!!
Toen mochten we of een buitenspel doen of je mocht rustig binnenblijven. Doeschka, Lauranne en ik bleven binnen. We gingen lekker spelen.
Toen gingen we slapen. Ik kon hééél lang niet slapen. En Doeschka lag al te slapen en ik had niks te doen. Ik sliep in een T-shirt van papa. Dat is lekker warm. Uiteindelijk viel ik wel in slaap.
’s Ochtens werd ik vroeg wakker. Doeschka lag nog te slapen. Ik zag haar hoofd niet eens, zo diep lag ze onder haar slaapzak. Toen gingen we alles alweer inpakken. Douwe wou maar niet wakker worden. Toen hij uiteindelijk wakker was, gaven wij hem een complete make-over. We hebben zijn nagels gelakt, en zijn haren in een vlecht gedaan.
Toen we alles hadden ingepakt, kwam Ruurd binnen. Hij zei dat de paashaas was langs geweest en dat hij eieren had verstopt. Iedereen stormde naar buiten. Ik liet het opruimen zitten en rende ook naar buiten. Doeschka, Lauranne en ik hadden 19 eitjes gevonden. We deden alle eieren in een pan, en mochten allemaal een eitje. Toen moesten we allemaal onze handen vasthouden, en toen werd het een grote slinger. Als iemand de handen losliet, had zij min één paasei. We gingen in een slinger, zodat we elkaar niet kwijtraken. We gingen naar een grasveld. En dat grasveld stond in Hartenstein. En daar waren ook hertjes. Die gingen we voeren. Er was ook een hert, dat is koning hert. Het is de koning omdat het een heel rijk hert is en de enige met een gewei. Alle hertjes werken voor hem. Lauranne en ik gingen een hamburger voor hem maken. We hadden twee stukjes brood en daar deden we plantjes tussen. Maar koning hert is heel onbeleefd, want hij rukte de hamburger zo uit onze handen en spuugde ons onder. En hij duwde iedereen aan de kant om zelf al het brood te krijgen.