Hottub (2007)

IN DE WIND IN DE HOT TUB

Vrijdagavond 23 maart was voor de Stes van Scouting OPV-Schoonoord uit Oosterbeek een bijzondere avond. Onze Stesleden zijn zogenaamde “Plusscouts”, ze zijn te oud om jeugdlid te zijn, maar ze komen enthousiast elke veertien dagen een avond actief bij elkaar. Zij zien het vooral als een uitdaging om met beperkte middelen grootse dingen te organiseren. Het bouwen van een sauna en een “hot tub” was daar een mooi voorbeeld van.
Het was een eerste klas scouting avond. Buiten stond een aardige wind en het was droog. We kwamen vol verwachting over het programma naar clubhuis De Beukelaar. In de voorbereidende e-mail die we van de gastvrouwen hadden gekregen stond een bagagelijstje, met daarop onder andere: zwemkleding, slippers en meer van dien aard. We waren benieuwd!
Wat ons daar stond te wachten was werkelijk wonderschoon. De binnenplaats was verlicht met kaarsjes en lampjes, er waren hapjes en vers fruit en veel verschillende vruchtensappen. Ook stonden er enkele lounge-banken, een verwarmd buitenzwembad en een sauna in Finse stijl. Dit beloofde een plezierige opkomst te worden!

Toen iedereen zich te goed had gedaan aan de eerste hapjes en hier en daar nog een hand- en spandienst was verleend om de puntjes op de i te zetten, moesten we ons in de loungehoek verzamelen. Gastvrouw Maureen nam het woord en heette ons van harte welkom. Ze legde ons het scala aan mogelijkheden uit en gaf een toelichting op de hapjes. Daarna kon deze feestelijke opkomst geopend worden verklaard. Dit gebeurde overigens geheel in stijl door het ontkurken van een fles champagne.
De vrouwelijke Stes trok zich terug om zich in een mum van tijd weer buiten te vertonen in hun badkleding. De mannelijke Stes had de zwembroek al aan en je raadt het al… die lagen al heerlijk in de hot tub rond te dobberen. De dames kregen het wat frisjes zo vroeg in maart, dus besloten ze de sauna te veroveren. Na hier en daar een kleine aanpassing, uiteraard met behulp van ducktape, was deze tochtvrij en aardig warm, na verloop van tijd zelfs best heet. De sauna was in ieder geval goed geslaagd.

Ook binnen in het clubgebouw waren de mogelijkheden optimaal benut. Binnen in de keuken waren smoothies waarvan je huid ging stralen (en je weerstand verdubbelde). Teven was het de organisatie van deze avond gelukt om van ons kleine douchehok een eersteklas stoomcabine te maken. Wat een industriebrander, een grote pan kokend water met eucalyptus, scrub, warme douches en een creatieve geest al niet kunnen doen met het douchehok 🙂

Natuurlijk moest er ook nog wel een beetje “scouting” in onze opkomst voorkomen. Moeder natuur zorgde hier feilloos voor door met een plotselinge rukwind het overkappingzeil los te rukken… zodat vijf (natte) Stessers met spoed de sauna moesten redden. Gelukkig is hun missie geslaagd!

Tenslotte waren er, naast al die andere leuke en heerlijke dingen ook nog maskertjes en een bubbelbad. We konden met strakke, stralende gezichtjes weer naar huis! De organisatoren van deze opkomst, Eline en Maureen, kunnen tevreden zijn. Het was een geweldige avond!