Stam, Stes en AOT-stam

Welkom op de site van de jongerentak van de OPV-Schoonoord.
De OPV-Schoonoord heeft drie stammen:
– de Stam
– de Stes
– de AOT-stam

Kies een van deze stammen en kijk gezellig rond op de site!

Hieronder staan de nieuwsberichten van deze drie stammen.

stamplaatje

De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers, de rsa en de Stes. We houden je op de hoogte!


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Hoera, alle programma's tot en met december bekend!

Hoera, alle programma’s tot en met december zijn bekend. Je vindt ze in de agenda. Vanaf januari komt de nieuwe informatie er al weer aan!
En ter herinnering: Hof is vanwege de verbouwing van het fietspad momenteel alleen bereikbaar als je komt lopen!


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


[alleen voor bevers!] Open Dag 15 september

Onze volgende Open Dag is op zaterdag 15 september. Deze dag is speciaal voor de bevers (jongens/meisjes van 5-7 jaar). Tussen 10:00 en 12:00 uur is iedereen van harte welkom op Trappershof (let op: ingang via het fietspad aan de Van Borsselenweg). Je hoeft je tevoren niet op te geven. Vanzelfsprekend is er voor ouders de gelegenheid om vragen te stellen!
Voor alle andere leeftijdsgroepen is er geen specifieke open dag. Als je belangstelling hebt om een keer bij hen te komen kijken ben je van harte welkom, maar stuur dan tevoren even een mailtje. Niet elk programma is namelijk geschikt om bezoekers rond te leiden.

Op deze pagina zie je de tijden en locaties waarop de speltakken opkomst hebben.
Op deze pagina staan de adressen en een routebeschrijving naar de verschillende locaties.

 

 


Overvliegen: (ijs)beregezellig!

Op 8 september was het overvliegen, ook dit jaar weer perfect georganiseerd door het A-team. Begeleid door diverse pinguins is iedereen in een ijsschotsenkarretje veilig bij zijn of haar volgende speltak terecht gekomen. We wensen iedereen een fijn scoutingjaar toe! [heb je je oude uniform over? denk dan aan onze ruilbeurs!]
Zaterdag 15 september kan iedereen die belangstelling heeft langskomen bij de bevers, de Havelihorde en de Wolvenhorde. Zij houden een mini-open-dag met een programma waaraan iedereen mee mag doen. Opgeven is niet nodig.


Zomervakantievragen

De vakantie alweer bijna voorbij… De lastige septemberopkomsten staan op het punt van beginnen; alle programma’s die bekend zijn vind je links op deze pagina in de agenda. Maar ook:
– 8 september: overvliegen
– 15 september: “open dag” in elke speltak apart.
Een antwoord op een aantal vragen die dan altijd gesteld worden vind je hierDe lijst met overvliegers is definitief, tenzij we via de leiding nog wijzigingen doorkrijgen.


Muziek in de vakantie

De stam had 11 mei toch opkomst. En hoe… Het was een zeer geslaagde muziekopkomst waar iedereen een bijdrage aan leverde!


We staan weer in Scouting Magazine

Voor Scouting Magazine van februari 2018 hebben we weer pagina’s ingestuurd. Heb jij de quiz al gedaan? En klopt jouw horoscoop een beetje? Zie ook de pagina met verslagen.


Older Entries »