Stam, Stes en AOT-stam

Welkom op de site van de jongerentak van de OPV-Schoonoord.
De OPV-Schoonoord heeft drie stammen:
– de Stam
– de Stes
– de AOT-stam
Kies een van deze stammen en kijk gezellig rond op de site!
Hieronder staan de nieuwsberichten van deze drie stammen.

stamplaatje

Jotihunt

Op 21 en 22 oktober doen we mee met de Jotihunt, een digitale vossenjacht in de provincie Gelderland [beetje vergelijkbaar met de Cyberhike van vroeger]. Als Pirates of de Carribbean maken we veel mee. Op Hof, onderweg en op de verschillende locaties. DZondag volgde de uitslag. We eindigden misschien niet zo hoog… maar we wonnen wel de sportiviteitsprijs! En we hebben een erg leuk weekend gehad. [update zondag, 21:30, slotfoto]


Rabostemmers: bedankt

Iedereen die deze maand op ons gestemd heeft bij de Rabo ClubSupportactie: heel erg bedankt! We hebben 12 oktober maar liefst € 673,46 euro mogen ontvangen. Daar kunnen we weer iets leuks van doen! Hopelijk kunnen we volgend jaar ook weer op jullie rekenen.


Overvliegen in winterse sferen

We hadden gewaarschuwd: het weerbericht sprak van tropische temperaturen maar wij verwachtten sneeuw. En dat kwam uit… Het overvliegen-2023 was een groot succes. De overvliegers gingen op ski’s naar een springschans waar ze met sneeuwballen werden bekogeld. Vervolgens mochten ze op de slee door een heuse sneeuwbui naar een glijbaan. En de pechvogels… werden daarna vol enthousiasme natgegooid 😉 Dank je wel, A-team, het was weer leuk!
[Heel veel nieuwe foto’s in het album! 11.09.23]


Overvliegen

Het weerbericht spreekt over tropische temperaturen aan het eind van de week… wij hebben ons overvliegprogramma in thema “après-ski”! Zaterdag 9 september is het overvliegen voor alle speltakken op Trappershorst. De opkomsten zijn ’s morgens op de normale tijden, je krijgt daar alle informatie over van je eigen leiding (Wolvenhorde: vanaf 10 uur). Zie ook de overvliegpagina.


Airborne!

2 september 2023 was de Airborne. De “nieuwe airbornecommissie” kan tevreden zijn. Het was weer een goed georganiseerde activiteit. Met veel dank natuurlijk aan iedereen die iets op de Bilderberglaan en/of de Duno heeft gekocht. De opbrengst is bekend gemaakt tijdens het overvliegen en heeft al onze verwachtingen overtroffen! Tot volgend jaar! [3 nieuwe foto’s 10.09.23]


Vooraankondiging vergadering 28 oktober

Tussen alle zomerkampberichten door ook vast de datum van de extra ledenvergadering (die werd aangekondigd op de jaarvergadering van afgelopen maart).
De vergadering is zaterdag 28 oktober 2023 (niet tijdens opkomsttijden).
Er zijn twee voorbereidende bijeenkomsten gepland: zaterdag 30 september (na afloop van de open dag) en woensdag 4 oktober (online).
[Foto: jaarvergadering mei 2011]


Jaarlijkse vrijwilligersavond

Op 30 juni hadden we de jaarlijkse “vrijwilligersavond”, een gezellige avond voor leiding, bestuur, klusteam, en alle andere vrijwilligers binnen onze groep. Deze keer had elke speltak eten meegenomen in het thema van hun zomerkamp. Gevolg: een grote variatie aan allerlei heerlijke hapjes! Luc kreeg zijn 10-jaar-leiding-insigne en we namen afscheid van de leiding die dit seizoen is vertrokken. Het was een geslaagde bijeenkomst.
Nu volgen alleen nog de zomerkampen. De verslagen komen hier op de site!


Hof: nieuw stof, gaten dichten en poetsen

Herinner je je de sloop van de schoorstenen op Hof nog? Toen was het mooi weer. En dat bleef nog lange tijd zo. Het enige probleem was eigenlijk dat het gebouw nog grondig moest worden schoongemaakt (want al het stof lag er nog en de meubels stonden kriskras door elkaar opgestapeld). Maar… toen ging het toch nog even heel hard regenen! En dat kon het tijdelijke dak niet goed hebben… Gevolg: op 24 juni moest er extra hard gewerkt worden. De klusploeg ging op zo goed als volle sterkte aan de gang met de gaten in het dak. En aan het eind van de dag waren alle gaten dicht! Groot compliment!!!
De schoonmaakploeg was een stuk kleiner, maar niet minder fanatiek. Keuken, toiletten, washok… dat kon allemaal al worden opgeknapt. De lokalen volgen hopelijk deze week nog. Was jij verhinderd om te komen helpen? Dan heb je veel gezelligheid gemist maar… je krijgt een tweede kans. Deze week gaan ze nog een keer aan de slag. Geef je op bij Patricia (penningmeester@opv-schoonoord.nl) [update 2 foto’s zaterdag 21:30 uur]


Onze stam is actief!

Na het apenkooien (12 mei) en lasergamen (2 juni) hadden ze 17 juni hun officiële “slotbarbecue” op Hof. Het waren gezellige en actieve opkomsten!


Help je mee stofruimen op Trappershof?

Eind mei zijn op Trappershof de schoorstenen afgebroken. Dat was nodig, maar… het zorgde ook voor heel erg veel stof dat nog niet is opgeruimd. Daar gaan we binnenkort wat aan doen, zodat er deze zomers huurders in het gebouw kunnen en wijzelf in september ook weer gewoon opkomsten kunnen hebben.
We kunnen daarbij veel hulp gebruiken. Dus… als je wilt… zaterdag 24 juni tussen 10:00 en 12:00 uur gaan we stofruimen. Heel fijn als je mee wilt helpen! Graag tevoren even opgeven bij penningmeester@opv-schoonoord.nl. Adres: Van Borsselenweg 43.


Older Entries »