Stam, Stes en AOT-stam

Welkom op de site van de jongerentak van de OPV-Schoonoord.
De OPV-Schoonoord heeft drie stammen:
– de Stam
– de Stes
– de AOT-stam

Kies een van deze stammen en kijk gezellig rond op de site!

Hieronder staan de nieuwsberichten van deze drie stammen.

stamplaatje

Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags al met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Ouders krijgen hier nog bericht over.


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


Overvliegen: (ijs)beregezellig!

Op 8 september was het overvliegen, ook dit jaar weer perfect georganiseerd door het A-team. Begeleid door diverse pinguins is iedereen in een ijsschotsenkarretje veilig bij zijn of haar volgende speltak terecht gekomen. We wensen iedereen een fijn scoutingjaar toe! [heb je je oude uniform over? denk dan aan onze ruilbeurs!]
Zaterdag 15 september kan iedereen die belangstelling heeft langskomen bij de bevers, de Havelihorde en de Wolvenhorde. Zij houden een mini-open-dag met een programma waaraan iedereen mee mag doen. Opgeven is niet nodig.


Zomervakantievragen

De vakantie alweer bijna voorbij… De lastige septemberopkomsten staan op het punt van beginnen; alle programma’s die bekend zijn vind je links op deze pagina in de agenda. Maar ook:
– 8 september: overvliegen
– 15 september: “open dag” in elke speltak apart.
Een antwoord op een aantal vragen die dan altijd gesteld worden vind je hierDe lijst met overvliegers is definitief, tenzij we via de leiding nog wijzigingen doorkrijgen.


Muziek in de vakantie

De stam had 11 mei toch opkomst. En hoe… Het was een zeer geslaagde muziekopkomst waar iedereen een bijdrage aan leverde!


We staan weer in Scouting Magazine

Voor Scouting Magazine van februari 2018 hebben we weer pagina’s ingestuurd. Heb jij de quiz al gedaan? En klopt jouw horoscoop een beetje? Zie ook de pagina met verslagen.


Boerenkool: als vanouds lekker en gezellig

Zaterdag 16 december was onze boerenkoolfuif. Na afloop was er een gezellig (en enigszins chaotisch…) spel. Kijk maar eens naar de foto’s!


Bitterballen voor de stam...

De groepsbegeleiders brachten op 24 november namens het bestuur bitterballen bij de stam.  Als waardering dat de stam weer op poten is gezet en goed loopt.  Elke 14 dagen een groep van bijna 15 personen! 


Overvliegen per ballon

Op 9 september zijn we allemaal weer overgevlogen. De ochtend begon kletsnat en ook tussendemiddag regende het behoorlijk. Maar tijdens het overvliegen… prachtig weer! We konden het hele programma daarom gelukkig buiten doen. Met dank aan het a-team, dat alles weer prima geregeld had. Geniet van de foto’s! 


Nieuwe pagina's in Scouting Magazine

In de week van 27 augustus komt het nieuwe Scouting Magazine uit. Wij hebben daarin weer vier pagina’s mogen vullen. Je vindt ze niet alleen in het blad, ook op deze pagina (als je klikt op de foto’s zie je ze groter).


Older Entries »