Stam, Stes en AOT-stam

Welkom op de site van de jongerentak van de OPV-Schoonoord.
De OPV-Schoonoord heeft drie stammen:
– de Stam
– de Stes
– de AOT-stam
Kies een van deze stammen en kijk gezellig rond op de site!
Hieronder staan de nieuwsberichten van deze drie stammen.

stamplaatje

Druk, druk, druk...

Pinksteren 2023, een druk weekend! Terwijl een groot deel van de leiding staff is (of deelnemer) van de Ardennen Oriëntatietocht (https://www.ardennenorientatietocht.nl/), doen de Arenden mee aan de landelijke patrouillewedstrijden in Baarn (https://lsw.scouting.nl/lsw-2023/) Veel succes en vooral veel plezier allemaal! De foto’s komen van de site van de LSW, daar kun je hen ook een aanmoedigingsberichtje sturen!


Schoorstenen Hof gesloopt

Zaterdag 20 mei 2023 is het tijd voor een nieuwe klus: de klusploeg sloopt (met hulp van anderen) de schoorstenen op Hof. Ze hebben er in elk geval lekker weer bij! Om 11 uur is de schoorsteen aan de beverkant al weg. Aan het eind van de middag is de stamkant klaar, het dak bij de bevers heeft nog wat nabewerking nodig en is dus met een zeil gedicht. En de container? Die is helemaal vol! Heel veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen met deze zware klus!!! [update met foto’s zaterdag 21:00]


Dag Poort, je heb ons 28 jaar plezier gegeven!

Op 13 mei is het dan écht zover: na veel discussie, aarzeling, metingen, risicoanalyses… gaat de zaag definitief in de Poort. Officieel geopend in april 1995, maar nu te oud en verrot om nog veilig te kunnen blijven staan. Jammer maar helaas. “Oudgedienden” zijn er absoluut niet blij mee, anderen zien er een uitdaging in om wat nieuws te bouwen… Maar het is gelukt. Met veel dank aan de slopers!


Stam september 2022 - mei 2023

Ook deze achterstand is ingehaald! De stamfoto’s van september 2022 tot en met 6 mei 2023 staan nu in het fotoalbum. Het zijn foto’s van 30 september 2022 (bierparty), 14 oktober (colorparty), 28 oktober (haloween), 7/8 januari 2023 (weekendkamp), 20 januari (knikkerbaan), 3 februari (stad en programma maken), 17 maart (Bob Ross), 24 maart (powerpoint), 15 april (kinderopkomst), 29 april (cycling dinner) en 6 mei (puzzeltocht met stes). De oplettende kijker ziet er ook de foto’s van de stesopkomst van 10 maart (ook zij deden Bob Ross) tussen staan.
[Update 10 mei 2023] Tip: zet ze op “laat een diavoorstelling zien”, dan krijg je ze allemaal achter elkaar.


Bob Ross op bezoek bij de Stes

Vrijdag 10 maart had de Stes belangrijk bezoek: Bob Ross kwam langs om een schilderlesje te geven. Er is hard gewerkt, de resultaten mogen er zijn!


Wordt vast nog wel vervolgd...

… de jaarvergadering 2023. Er werd op het laatst toch nog heftig gediscussieerd. Over een aantal agendapunten is het laatste woord zeker nog niet gezegd. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd! We houden je op de hoogte.


4 maart: jaarvergadering!

De jaarvergadering is dit jaar op zaterdag 4 maart van 13:00 – 14:00 uur op Trappershorst. De jaarvergadering is bedoeld voor al onze leden (bij jeugdleden zijn dat hun ouders). Agenda een aantal bijlagen vind je op deze pagina, alle financiële stukken zijn op te vragen bij het bestuur. We krijgen berichten dat niet iedereen de mail heeft gekregen. Controleer in dat geval je gegevens in SOL (of je spammail natuurlijk); je kunt in SOL je emailadres wijzigen (of vraag het ons, dat kan ook) [de foto is van de jaarvergadering in 2012]


Winterfestijn

Zaterdag 21 januari hielden alle speltakken ’s middags opkomst op Trappershorst. Na afloop kwamen alle ouders langs voor een gezellig kletspraatje en een glaasje Glühwein bij het vuur. De leiding genoot daarna nog van een lekkere nasi-maaltijd, gekookt door het AOT-bestuur (met hulp). Bedankt, het was lekker! [update met wat extra foto’s; 23.01.23]


Boerenkool nu

Het was een als vanouds geslaagde boerenkoolfuif. We pasten gelukkig met z’n allen weer in Horst, het eten was heerlijk en het avondprogramma (o.a. kampvuurverhaal, lasergamen, drummen en knutselen) was leuk. Het weekend is afgesloten met een bezoek aan het zwembad in Ede. Met dank aan de inkopers, de kokers, de afwassers, de organisatoren en alle enthousiaste deelnemers!!


Boerenkool toen ...

Hoera, 17 en 18 december kunnen we weer een boerenkoolfuif houden! Alle informatie heb je gekregen via je eigen leiding. Op deze pagina staat een samenvatting. We hebben er zin in!
Op de foto zie je de boerenkoolfuif van 1957…


Older Entries »