Stam, Stes en AOT-stam

Welkom op de site van de jongerentak van de OPV-Schoonoord.
De OPV-Schoonoord heeft drie stammen:
– de Stam
– de Stes
– de AOT-stam
Kies een van deze stammen en kijk gezellig rond op de site!
Hieronder staan de nieuwsberichten van deze drie stammen.

stamplaatje

OPV-Schoonoord-café

Na het geslaagde vrijwilligersweekend volgde 25 november nóg een leuke activiteit voor onze vrijwilligers: het OPV-Schoonoord-café. Het werd een gezellige avond met een vol spelletjesprogramma in Sinterklaasstijl. Anouk, Eva, Luc en Maron: bedankt voor de organisatie!


Vrijwilligersweekend geslaagd

Van 4-6 november waren, in wisselende samenstelling, heel veel leiding en vrijwilligers van onze groep naar het vrijwilligers-/trainingsweekend in Lunteren. Er was een groot aantal activiteiten georganiseerd. Ze bespraken serieuze onderwerpen (quiz, workshops), waren actief (polonaise lopen of vreemde groepsfoto’s maken) en deden vooral leuke dingen (casino-avond en lekker eten). Met dank aan het begeleidingsteam (Hugo, Margot, Margreet, Patricia en Remco) voor de organisatie, de deelnemers waren erg enthousiast!


Programma's bijna klaar

En nu gaat het snel. De programma’s voor het eerste deel van het scoutingjaar zijn bijna compleet: de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters (t/m oktober), de verkenners, de RSA, stam en stes hebben hun programma gemaakt. We wachten alleen nog op de informatie van de bevers en de padvindsters (vanaf november). [update 06.10.22]


Beetje nat overvliegen

Is het overvliegen in het water gevallen? Nee, in tegendeel. Het was een zeer geslaagde ochtend. Weliswaar ging het regenen, maar het grootste deel van de waterpret was gepland (en staat al jaren in het draaiboek). Met dank aan het A-team voor de organisatie, jullie konden het niet helpen dat het programma vanwege de regen binnen moest worden afgesloten…
Hieronder niet alleen het algemene groepsalbum, maar bij uitzondering ook de albums van alle speltakken (algemeen, bevers, havelihorde, wolvenhorde, padvindsters, verkenners, rsa)
[update 14.09.22 11:00u]


Het heeft Zijne Majesteit behaagd...

… om Peter Krechting te benoemen tot lid in de Orde van de Oranje Nassau. Jawel! En daar zijn wij (en de Voedselbank, basisschool De Kameleon en alle familie en vrienden) heel trots op. Gefeliciteerd Peter!
In de Gelderlander. [Update 10.09.22 20:00]


Hoera, het is weer Airborne!

Hoera, op 3 september was het weer Airborne! Dat is om veel redenen heel fijn. Wij zijn er in elk geval blij mee vanwege de opbrengst van onze verkoopstands. We hebben dat geld hard nodig! En daarom was er de afgelopen weken al weer heel hard gewerkt door de voorbereidingscommissie. Op de dag zelf waren zoveel mogelijk leid(st)ers (en een aantal jeugdleden) ingeschakeld om op de Bilderberglaan en de Duno te helpen. Het werd een warme, geslaagde dag. ’s Avonds bleek dat we méér hebben verdiend dan de vorige keer, daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. Met dank aan iedereen die iets bij ons heeft gekocht!
[Update: 4 september 08:30 uur]


Gaslek gedicht, tafel geplaatst

Half augustus bleek er een gaslek te zijn bij Hof. Een en ander is snel in orde gemaakt maar op 25 augustus moest de sleuf weer gedicht. De klusploeg ging er voorzien van scheppen en batsen naar toe en zag… dat anonieme helpers het al hadden gedaan! Ze hebben vervolgens de eerste van de picknicktafels geplaatst. Zwaar werk in de harde grond, maar het resultaat mag er zijn. Dank je wel anonieme helpers en Arno, Bart, Erik-Jan, Gerardus, Patricia, Philip, RobertK, Tijl en Yury!


En voor je het weet is het september...

We hebben gelukkig nog even vakantie om uitgebreid na te genieten van alle geweldige zomerkampen. Omdat de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen altijd nogal hectisch zijn, hierbij vast een overzichtje:

  • 27 augustus: eerste opkomst (eigen leiding stuurt bericht; lees dat goed, want de Beukelaar en Trappershorst zijn niet beschikbaar!);
  • 3 september: Airborne (geen opkomst); alle leiding staat in onze stands op de Bilderberglaan en de Duno;
  • 10 september: overvliegen/overlopen; het programma is inmiddels bekend; de gegevens op deze pagina worden nog aangevuld; ook ouders/broertjes/zusjes zijn die ochtend van harte welkom;
  • 17 september: tussen 09:30 en 12:00 uur: open dag in de eigen speltakken (OP TRAPPERSHORST!); iedereen is van harte welkom om langs te komen; éérder is vanwege de drukke voorgaande weken niet mogelijk.

Picknickbanken voor Trappershof

Zaterdag 9 juli heeft een aantal stoere heren twee loodzware picknickbanken voor Hof opgehaald bij de Rhedense Pioniers. We konden deze banken tweedehands overnemen. Binnenkort worden ze geplaatst.


Cheque van de Lions Renkum-Airborne

De afgelopen jaren waren wij “goed doel” voor de Lions Renkum-Airborne. Door corona verliepen hun acties wat anders dan gepland maar… we zijn heel blij met het resultaat. Zij overhandigden ons 2 juli een cheque van maar liefst 1.000 euro! Het geld is bestemd voor nieuwe tenten van de padvindsters, het kwam dus goed uit dat zij bij de overhandiging aanwezig waren.


Older Entries »