Stam, Stes en AOT-stam

Welkom op de site van de jongerentak van de OPV-Schoonoord.
De OPV-Schoonoord heeft drie stammen:
– de Stam
– de Stes
– de AOT-stam

Kies een van deze stammen en kijk gezellig rond op de site!

Hieronder staan de nieuwsberichten van deze drie stammen.

stamplaatje

Serieuze vraag: "hulp bij huisvesting" gezocht

Op 24 januari en 17 maart hebben we er alle ouders/verzorgers over gemaild, maar hierbij het verzoek ook nog een keer op de site: hoewel er al veel hulp is aangeboden, zoeken we toch nog naar mensen met specifieke deskundigheid die ons (af en toe) willen/kunnen helpen. Bijvoorbeeld: iemand die juridische teksten rondom erfpacht e.d. kan “lezen”, iemand met contacten in inzichten rondom vastgoedfuncties en waarde, iemand voor het ontwerpen/indelen van gebouwen, enz. Alle gevraagde deskundigheden en de omschrijving vind je op de speciale pagina.


Jaarvergadering 2019

De jaarvergadering 2019 is achter de rug. De stukken kun je teruglezen op deze pagina. Daar staat nu ook het conceptverslag (goed te keuren in 2020) en de inmiddels goedgekeurde verslagen van 2018. [de foto is van de jaarvergadering in 2010; buiten op het plein!]


We zijn er bijna 😉

Het programma van de Stes voor de komende maanden is bekend. Nu alleen de bevers nog. Zodra zij hun programma gemaakt hebben volgt het hier op de site!


Kunst (stam)

Op 1 februari maakte de stam “kunst”. Lekker kliederen met verf, wie wil dat nou niet? Het resultaat was heel bijzonder!


De programma's voor de komende maanden

De programma’s voor de komende maanden van de Havelihorde, de Wolvenhorde, de padvindsters, de verkenners, de rsa en de stam zijn bekend. Het wachten is nog op de bevers en de Stes. We houden je op de hoogte! Op de foto’s zie je de rsa die 19 januari programma maakte.


Geslaagde boerenkoolfuif

De boerenkoolfuif was dit jaar weer geslaagd. Op twee punten weken we af van de traditie: het gezamenlijke spel was al ’s middags, en aan het eind van de middag gingen we naar de Wereld Vredesvlam bij Hartenstein. Koud, maar sfeervol. Na het eten had elke speltak nog een eigen programma. Zondag werd afgesloten met het zwemmen én… met sneeuw!


Boerenkoolfuif 2018

De boerenkoolfuif is dit jaar op 15 en 16 december. Het programma van dit jaarlijkse groepsweekend is dit jaar een klein beetje anders dan anders. We beginnen ’s middags om 14:30 met een groot spel voor iedereen. Daarna lopen we naar de vredesvlam bij Hartenstein voor een korte ceremonie. Terug op de Boerderij eten we de boerenkool. Na het eten gaan de bevers naar huis, de overige speltakken hebben zelf nog een spel en overnachten vervolgens in een van onze gebouwen. Zondag sluiten we af met het zwemmen. Alle info kun je hier lezen.


Hoera, alle programma's tot en met december bekend!

Hoera, alle programma’s tot en met december zijn bekend. Je vindt ze in de agenda. Vanaf januari komt de nieuwe informatie er al weer aan!
En ter herinnering: Hof is vanwege de verbouwing van het fietspad momenteel alleen bereikbaar als je komt lopen!


De toekomst van onze gebouwen

Dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan de toekomst van onze gebouwen. De besluitvorming wordt zorgvuldig voorbereid. Op 29 juni is alles toegelicht aan de ouders in de extra ledenvergadering. Deze toelichting is op 1 juni voorbesproken met de leiding. De foto’s laten zien dat er zeer serieus is overlegd! [NB: vervolgstappen zijn uitgesteld tot na de vakantie]


[alleen voor bevers!] Open Dag 15 september

Onze volgende Open Dag is op zaterdag 15 september. Deze dag is speciaal voor de bevers (jongens/meisjes van 5-7 jaar). Tussen 10:00 en 12:00 uur is iedereen van harte welkom op Trappershof (let op: ingang via het fietspad aan de Van Borsselenweg). Je hoeft je tevoren niet op te geven. Vanzelfsprekend is er voor ouders de gelegenheid om vragen te stellen!
Voor alle andere leeftijdsgroepen is er geen specifieke open dag. Als je belangstelling hebt om een keer bij hen te komen kijken ben je van harte welkom, maar stuur dan tevoren even een mailtje. Niet elk programma is namelijk geschikt om bezoekers rond te leiden.

Op deze pagina zie je de tijden en locaties waarop de speltakken opkomst hebben.
Op deze pagina staan de adressen en een routebeschrijving naar de verschillende locaties.

 

 


Older Entries »