AOT (2008)

Tijdens het afgelopen pinksterweekend (9 t/m 12 mei 2008) was een groot deel van de kaderleden van de OV-Schoonoord te vinden in de Belgische Ardennen. De stam organiseert daar een oriëntatielooptocht, genaamd: De AOT.

2008_aot

In het zonnige pinksterweekend genoten 145 deelnemers uit heel Nederland van een geweldige tocht in de Ardennen. Op de vrijdag van de AOT kwamen de deelnemers aan. De luxe tenten werden opgezet en de gezelligheid begon.

Zaterdagochtend werden de deelnemers gwerkt door de Staff. Een uur later startten ze met de uitdaging: De AOT uitlopen. De deelnemers hebben deze zaterdag genoten van een tocht door de bossen rondom St. Hubert. Onderweg was er veel moois te zien, van uitzichten tot wilde dieren, van ravijnen tot riviertjes en beekjes. Nast het lopen stond het genieten van de natuur ook hoog in het vaandel.

Aangekomen op het kampterrein zetten de deelnemers hun geïmproviseerde tentje op. Gelukkig was het mooi weer en konden de meesten onder een zeiltje, of zelfs onder de blote hemel, slapen. Na het koken kwam de grote verrassing. Er kwam een ijscowagen het kampterrein opgereden ien iedereen kon genieten van een heerlijk ijsje.

De zondag stond weer in het teken van lopen: terug naar het hoofdkampterrein. Een stuk lopen langs mooie uitzichten en riviertjes. Na het doorsteken van een rivier kwamen de deelnemers bij een soeppost met een mooi uitzicht. Op de soeppost konden ze lekker genieten van een kopje soep en de gezelligheid van de bemanning.
Met het kampterrein in zicht staat er dan nog één onderdeel op het programma: SPRINTEN!! De deelnemers moeten een sprint trekken van ongeveer 300 meter. Daarmee kunnen ze bonustijd verdienen.

Toen iedereen binnen was stond de maaltijd klaar. We hebben heerlijk macaroni gegeten.

Hierna volgde nog een kampvuur. Een gezellige AOT was bijna ten einde. Toen alle berekeningen waren gemaakt konden we melden dat het team Freggelgrot Inc. had gewonnen. Na het bekend maken van de uitslag begon het AOT-feestje, dat voor een groep van zes mensen nog tot diep in de nacht duurde.

Foto’s zijn te vinden op de website van de Ardennen Orientatietocht.