Eerbeek 2013

Maandag 5 augustus

kamp 04
kamp 01

Lang leve de koning!
Een heel kamp rondom de kroning  en het koningschap van onze nieuwe Koning. In de vroege ochtend is de leiding vanuit Eerbeek de 19 welpen op komen halen. Na het verplichte inleveren van sneop en zakgeld én na het verplichte poseren voor het statieportret, zijn we ook daadwerkelijk vertrokken.Eenmaal aangekomen
Als laatste auto is aangekomen op het kampterrein, schieten meteen alle welpen weg in de bosrijke achtertuin van ons gebouw. Hier hebben ze zich enige tijd kunnen vermaken, zodat er voor de komende twee dagen genoeg boodschappen gedaan konden worden. Na een welverdiende lunch, werden de regels uitgelegd en opgefrist, de ik-lust-het-niet-kaart en snoepkaart uitgedeeldEnige vrije tijd en een snoepwinkeltje later.. .
Konden de jongens een schild maken, zoals onze koning Willem-Alexander dat ook heeft. Dit werd echter abrupt verstoord door een telegram dat gevonden werd in het lokaal. Dit blijkt van de koning te zijn, hij heeft onze hulp direct nodig! Na enige uitleg van een lid va de AIVD, blijkt het te gaan om het opsporen van de kroonjuwelen. Deze zijn gestolen door een beruchte bende die het gemunt heeft op de monarchie. Maar waar zouden we deze kroonjuwelen moeten vinden?

kamp 06

Zoals jullie misschien wel hadden verwacht, zijn het toch geen spruitjes geworden, maar hebben we lekkere pannenkoeken (met spek en kaas!) gegeten. In alle ‘maaltijd-stilte’ hebben de welpen ervan kunnen genieten.

Direct daarna begonnen we met het avondspel, het Koninklijke Spel der Nederlanden, een soort vereenvoudigd Risk met uitdagingen, waar nest blauw zich uiteindelijk de trotse winnaar van mocht noemen. Na het avondspel waren sommige welpen nog lang niet moe en toe aan iets spannenders. Zij deden mee aan een nachtspel, Dodende Straal, een slopend spel, want na dit nachtspel lagen alle welpen al heel snel muisstil in hun bed.

Het was een dag van veel indrukken en de welpen (en de leiding) waren al snel in dromenland! Nu gaan we kijken wat morgen ons brengt en wat we nou moeten met die kroonjuwelen..

Evelyne en Carl

image_06

Dinsdag 6 augustus

De zon breekt door, een nieuwe dag begint. De dag van gisteren eindigde met regen en onweer, maar vandaag belooft het een mooie dag te worden.Koningsspelen
De welpen hebben heerlijk geslapen en staan mooi vlot op. De slaapzaal ziet er na een nacht al uit als of er een storm door heen heeft geraasd, maar dat mag de pret niet lukken. Na wat vermiste slippers, shirts en onderbroeken teruggevonden te hebben is iedereen dan klaar voor het ontbijt.De boodschap en de opdracht van de Koning leeft. De welpen praten er voortdurend over en bedenken waarom de Kroonjuwelen zijn gestolen en door wie.

kamp 02

Omdat we op dit moment niet veel voor de Koning kunnen betekenen, besluiten we de Koningsspelen opnieuw te spelen. Rondom het gebouw staan allerlei spelletje waar de welpen heerlijk mee kunnen spelen. Naast het sokworstelen, stonden ook onder andere koekhappen, blikgooien, ringwerpen en spelen met de Swinxs op het programma. De jongens hebben een leuke ochtend beleefd, even leek het er op dat we het einde van monarchie waren vergeten…

Rijksappel
Na de lunch, was het tijd om een een bosspel te spelen in het bosgebied iets verderop. Onderweg zagen de welpen nog een groot hert met een groot gewei. Dit vonden ze erg interessant. Na een mooi, inhoudelijk verhaal van René konden we verder gaan met het spel boskwartet. En opeens was er wat gerommel in de menigte. De welpen vonden, midden in her bos, de rijksappel terug. Zijn de dieven dan toch hier in de buurt geweest? En kunnen we de monarchie toch redden? De rijksappel is inmiddels veilig opgeborgen.

kamp 08

Terug op het gebouw konden we de geur van het avondeten al ruiken. Ook dit jaar zijn we weer verwend door een maaltijd gekookt door Fred en Willy, de ouders van Arno. Na het nuttigen van deze maaltijd, met een lekker toetje, konden we even rust nemen.

All-in
In de avond hebben de welpen hun gok-ervaringen kunnen laten zien in het Holland Casino. Hun geld vloeide rijkelijke over de roulettetafel en de black-Jack tafel. Ook werd er veel geld gestopt in het paardenracen en het pokeren. Uiteindelijk ging Yarmo er met de hoofdprijs van door: een dag lang een pak yogi-drink voor jezelf.

En nu liggen ze lekker op bed. Op de achtergrond hoor ik Rene een verhaal vertellen en klettert de douche: drie welpen willen -vrijwillig- douchen. De welpen zijn stil, genieten van het verhaal en verwerken hun dag.

Gaat het dan toch allemaal goed komen?

Hathi

image01

Woensdag 7 augustus

Daar zitten ze dan: een beetje vermoeid en dus in hun slaapzak. De welpen kijken nu lekker film. Ze zijn stil en rust, heerlijk. De rust van nu is een zege, want dat was vandaag wel anders…

0708 tafelfriet 2

Koninklijk Post
De ochtend begon met het ontvangen van een telegram van de Koning waarin hij ons vroeg hoe het stond met het vinden van de kroonjuwelen. Inmiddels hebben we er pas één gevonden. Dat hebben we hem laten weten. Omdat we nu toch bezig zijn met het schrijven van brieven, schrijven we meteen een kaartje naar huis. Houd de komende dagen dus uw brievenbus in de gaten!

Water!
Omdat het vandaag een regenachtige dag is besluiten we om in de middag lekker lang te geen zwemmen in een mooi binnenbad. De welpen hebben genoten van het water, de glijbaan, het bubbelbad, het ijsje en zelfs van het buitenbad. Sterker nog, daar waren ze niet weg te slaan. De badmeester was er minder blij mee. Hij moest in de regen toezicht houden…

0708 tafelfriet 1

Tafelfriet
Terug in Eerbeek was het tijd voor het eten. Ditmaal stonden de frietjes op het menu. Traditiegetrouw worden deze van tafel gegeten!
Vier welpen gingen samen met Remco de friet halen. Onderweg vonden zij, in de bosrand, de Kroon. Daar zijn we erg blij mee, want nu hebben we twee van de vier juwelen terug. Het lijkt er op dat de kroonjuwelen hier in de buurt liggen. Wellicht kunnen wij het probleem oplossen en het Koninkrijk redden…

En zoals ik al begon: de welpen kijken nu lekker film. Dit jaar kijken ze de film “Brief aan de Koning”. Bij de geluiden van de film zie je langzaam de oogjes dicht gaan, langzaam vallen ze in slaap. Zou dit voor morgen een uitslaapmomentje zijn? We zullen het zien!

Hathi

image_03

Donderdag 8 augustus

Met Koninginnedag, vanaf nu natuurlijk Koningsdag, gaat de Koninklijke familie op bezoek bij verschillende dorpen en steden. Wij zullen vandaag ons eigen koninklijke bezoek afleggen aan het dorp Dieren. ’s Avonds krijgen we bezoek.Half twee ‘s-nachts. Het is stil. Zowel hier als in Eerbeek. Terwijl ik dit verslag typ lig ik in m’n eigen bed. Het zomerkamp ben ik even ontvlucht, de schoolse zaken roepen. In Eerbeek is het al een tijdje stil. Het was weer een drukke dag met veel leuke dingen.

2013-08 naar het dorp

De stad in
Na het opstaan, de verzorging en het ontbijten was het al vrij vlot tijd om richting de stad te gaan. Een deel van de tocht naar de stad werd gedaan met de auto, het andere deel te voet. Onderweg heeft een groepje welpen nog een oude stoomlocomotief gezien, een hele indrukwekkende ervaring.

In de stad hebben de welpen heerlijk gewinkeld. De nieuwe leiding heeft hun eerste ontgroeningsopdracht gedaan: verkleed in de stad geld inzamelen om een lekker ijsje te kopen.
De welpen hebben van alles gekocht: van snoep tot cadeautjes, van Duitse broodjes tot souveniertjes.

Rijkszwaard
Na het bezoek aan de stad was het tijd om lekker te spelen in de Dierense speeltuin. De welpen hebben genoten van het waterpark, de skelters, de kabelbaan en de andere leuke dingen in de speeltuin. Na een tijdje werden de welpen omgeroepen door een van de medewerkers. Er is iets raars gevonden in de speeltuin en misschien weten wij iets meer. Het blijkt het rijkszwaard te zijn. Gelukkig, bijna alle kroonjuwelen zijn terug.

Bingo
Na het bezoek aan de stad en de speeltuin moesten de welpen zich klaar maken voor de terugweg. Op het gebouw aangekomen was het tijd voor rust, terwijl de leiding aan het koken was speelde de welpen met hun pas gekochte spullen.
Rond 20:00 uur kwamen de eerste bezoekers voor de bezoekersavond. Met hen hebben we een avondje bingo gespeeld. Mooie prijzen gingen de deur uit. De kinderen en de bezoekers hebben er van genoten.

En nu, voor mij is het nu bedtijd. Morgen mag ik een dagje werken, even de welpen missen.
Hathi

2013-08 bezoekdag


Vrijdag 9 augustus

We gaan al weer naar het einde van ons kamp. Vandaag zullen we de nieuwe leiding op onze eigen manier inhuldigen. We sluiten die avond het kamp alvast af met een koninklijk diner en kampvuur.Rond half acht worden we wakker van de geluiden van pratende kinderen op de slaapzaal. De dag is weer begonnen. De laatste volle dag van het kamp. Tot nu toe druk maar leuk, zo ook de vrijdag.

2013-08 we vinden wat

Spanning en sensatie in de ochtend!
De welpen en de leiding bereiden zich voor op het tweede deel van de ontgroening van de nieuwe leiding. De welpen sjouwen af en aan met grote tonnen water waar, tegen de tijd dat ze op plaats van bestemming aankomen, de helft al over de rand is geklotst. Heldhaftig werken ze toch door tot de grote zandkuil op het terreintje achter het gebouw veranderd is in een modderpoel. Carl, Mitchell en Martin worden naar buiten gesleurd en door de welpen vastgebonden. Ze moeten een parcours lopen en in de modderkuil worstelen terwijl ze bekogeld worden met water, stroop en de macaroni van gisteren.
In de middag worden er spelletjes gespeeld en voorbereid op de bonte avond. Daarna word er een spel gespeeld in het bos. Vlaggenroof. Al snel vinden de welpen een vlag die niet van een van de twee teams uit het spelletje is. Het is het Rijksvaandel. Er wordt nog een tweede potje gespeeld, leiding tegen de kinderen en moe keren we terug naar het clubgebouw voor een lekkere afsluitende maaltijd van shoarma en broodjes knakworst.

’s Avonds hebben we rond het kampvuur genoten van een paar leuke acts, gezellige liedjes en zelf marshmallows gebakken. Na een verhaaltje zijn toen de meeste welpen gaan slapen. De vierdejaars zijn samen met de nieuwe leiding aan de traditionele dropping begonnen. De laatste dingen voor morgen zijn voorbereid en de eerste spullen liggen al in de aanhanger. Straks gaan de vierdejaars in hun zelf gebouwde hut slapen (onder begeleiding) en dan is het eind al weer in zicht.

Kaa

image_04

Zaterdag 10 augustus

We zijn aan het eind gekomen van ons kamp. Vijf volle dagen hebben we de kroning gevierd. Vandaag komen om 10:00 uur de papa’s en mama’s om je op te halen. Eerst laten we zien wat we allemaal hebben gedaan en dan gaan we naar huis!

image02