Hengelo 2004

In 2004 probeerden we in Hengelo Stach te helpen om Koning van Katoren te worden.

ZATERDAG
Eindelijk was het dan zover, op zaterdag 24 juli vertrokken vijfentwintig welpen en man man/vrouw leiding richting Hengelo om Stach te gaan helpen om koning van Katoren te worden.
Na een korte file kwamen ze allemaal aan op bij de blokhut van scoutinggroep Hendrik Hudson. Remco en Marco waren daar al om de laatste voorbereidingen te maken. Iedereen was dolenthousiast over de omgeving, een groot stuk open groen en een mooie kampvuurkuil. En natuurlijk, omdat het weer ons mee zat, kwamen de waterpistolen uit de tas en begon en een heus watergevecht. Het watergevecht moest even onderbroken worden voor de lunch, maar daarna ging het gewoon weer verder. En ook de leiding moest er aan geloven… Ja die waren net als alle anderen, zeiknat!

Toen iedereen weer redelijk droog was, kwam Stach. Hij legde uit dat zijn koning zeventien jaar geleden was overleden en dat hij de nieuwe koning wilde worden. Maar om koning te worden moest hij zeven opdrachten doen, zelf had hij er al twee gedaan, namelijk de schuifelende kerken en de draak, maar er moesten er dus nog vijf volbracht worden.

De eerste opdracht was de opdracht van de stinkappeltoren. Stach moest, met hulp van de welpen, proberen  om de stinkappels uit de boom te krijgen. Daarom kreeg iedereen een waterballon en moest die tegen de appels gooien, ten einde een eind te maken aan de stank. De ballonnen werden lang niet alleen tegen de appels gegooid! Gelukkig deden de welpen goed mee en was de derde opdracht voor Stach ook gelukt.

Nadat Stach weer weg was, deden de welpen nog wat spelletjes, zoals voetbal en trefbal.
Na het avondeten (pannenkoeken) gingen de welpen naar een groot veldje in de buurt om daar slagbal te spelen. Daarna hadden ze nog wat vrije tijd en gingen ze tegen elven naar bed.

ZONDAG
Na de eerste dag waren de welpen nog niet moe en dat was te merken. Al tegen half negen stonden de eersten buiten te schreeuwen. Na het ontbijt mochten de kinderen kiezen: of een buiten-programma (het was niet heel mooi weer) of een DVD kijken (ja luxe hé). Iedereen koos voor het kijken van een DVD.
Na de DVD gingen ze luchen en kwam Stach, want wat was er aan de hand? Stach had een man bij zich met een iets te grootte neus, het was de Knobbelneus. De kinderen moesten Stach helpen op die knobbelneus te laten verdwijnen. Dus daarom riepen ze de Tara en die kon wel helpen alleen moesten ze dan 185,15 dukaten betalen. Ddat was wel erg veel. Daarom gingen de kinderen en Stach achter de Tara aan om te kijken of ze het recept konden stelen. En dat kon, het recept leek heel veel op dat van pannenkoeken en die ingrediënten hadden we nog wel. Dus moesten de kinderen diverse spelletje doen om ingrediënten te verzamelen, ze deden darten, ren je rot, penalty schieten en doolhof. Toen ze alle ingrediënten hadden, maakten ze de zalf en smeerden Stach het op de knobbelneus. En gelukkig was de knobbelneus gelijk weg. De vierde opdracht werd dus ook een succes voor Stach.
Na het avondeten, gemaakt door de ouders van Arno (wat overigens heerlijk smaakte) volgde het avondprogramma, ze mochten Harry Potter stratego spelen. Na vijf potjes gingen ze zich voorbereiden voor het kampvuur. Tijdens het kampvuur hebben ze veel liedjes gezongen en kregen ze marshmallows en warme chocolademelk. Na dit alles gingen ze rond middernacht naar hun bed.

MAANDAG
Deze dag stond in het teken van de stad. Ze wilden het liefst er al ’s ochtends vroeg al heen. Maar dat kon niet, want na het uitslapen (ze waren pas om negen uur wakker) kwam Stach samen met de Burgemeester naar de kinderen. Ze moesten helpen om de vogels van Decibel een toontje lager te laten zingen. Maar omdat die vogels er nog niet waren moesten de kinderen blokken verzamelen die glinsteren, want de vogels van Decibel waren een soort van eksters. Gelukkig kwamen ze en doormiddel van de radio, werden de vogels weg gejaagd. En daarna mochten ze eindelijk de stad in. Met z’n allen liepen ze naar de stad en plunderden ze alle winkels, toen ze weer terug waren, stond het avondeten al bijna klaar. We aten macaroni. Na het eten werden nog wat losse spelletjes gedaan zoals Harry Potter stratego en voetballen en daarna was er een disco! De kinderen hebben tot middernacht gefeest en daarna gingen ze slapen. Toen ze bijna sliepen kwam er een tovenaar om aalmoes vragen en dus leverde ze de snoep pot in en de frituurpan.

DINSDAG
Na de disco van gisteren waren ze erg moe en sliepen ze ook uit tot tien uur.
Na het ontbijt kwam Stach weer met de volgende opdracht: hij had onderweg een tovenaar gezien die een frituurpan in een vuur gooide, de kinderen kende hem wel en dus gingen we mee. Toen ze bij de tovenaar waren, zei hij dat iemand zich in het vuur moest gooien om het vuur eeuwig te laten branden. Omdat Stach genoeg had van al die onzin opdrachten offerde hij zichzelf. Maar de tovenaar vond dat zo aardig en goed van hem dat hij er zelf in sprong: Ook de zesde opdracht werd een succes.

Na deze opdracht gingen ze de LaRo (Land Rover) in en werden ze naar het zwembad gebracht. Na een leuke middag werden de kinderen nog getrakteerd op een ijsje en een zakje chips.
Weer terug aangekomen op het kamp was het alweer bijna tijd om te eten. Dit keer aten ze frietjes, en dat ging er bij iedereen wel in.
Na de frietjes was het tijd om je nog even voor te bereiden op de bonte avond. En dat deze ze. Om half negen begon de bonte avond bij het kampvuur en werden er acts opgevoerd. Er waren onder andere moppen te horen en een show te zien van heren verkleed als dames (hè Bram?). Ook hadden de oudsten een liedje gemaakt over hun vertrek na dit zomerkamp. En misschien wel het hoogtepunt van de avond: de ontgroening van Remco. Deze keer was de ontgroening in de vorm van een show ‘’koken met Oellie’’. Remco moest samen met kok Marco en hulpjes Justin en Ignace een maaltijd koken, die net echt heel erg lekker was. Remco moest het zelf opeten maar voordat hij daar tijd voor had belandde het goedje in zijn gezicht. Na al deze ophef mochten de kinderen nog een broodje bakken en gingen ze vredig weer slapen.

WOENSDAG
Aaaah, alweer de laatste dag. De ochtend begon weer met uitslapen en na het ontbijt konden de kinderen vrij spelen, terwijl de leiding aan het opruimen was. Zo tegen half twee kwam Stach nog even langs en zag hij hoe de kinderen een troon hadden gemaakt voor hem. (de zevende opdracht). Stach mocht op deze stoel zitten en daarop zittend werd hij gekroond. Eindelijk was hij de koning van Katoren. Omdat alle welpen geholpen hadden, werden zij allemaal minister en kregen een zaklampje als herinnering. Stach ging weer weg en de welpen waren klaar. Nog even een paar woordjes van de leiding en ze gingen weer richting Oosterbeek, maar dit keer als ministers.

DANK JE WEL
De leiding wil nog een paar mensen bedanken. Allereerst alle welpen bedankt voor de leuke vijf dagen! En Hester, Angelique, Martijn en Robert, bedankt voor jullie hulp tijdens dit kamp!