Opkomsten Wolvenhorde (2021-2022)

29 januari: leidingwissel
Vandaag was de eerste week van de “leidingwissel”: Marijn bleef bij ons achter, de andere leiding ging (na loting) naar andere speltakken. Peter, Anouk en Xander kwamen bij ons. We deden allemaal spelen in indianenstijl.

22 januari: wat je niet leert op school
We leren allemaal heel veel op school en we weten hoe belangrijk dit is voor je ontwikkeling. Maar je zal in de praktijk zien dat er nog best veel informatie mist die je wel had willen weten.
Met dit concept zijn we vandaag aan de slag gegaan. We hebben dingen geleerd, zoals “hoe bak je een spiegelei” en “wat is etiquette” en “hoe jij het milieu kan verbeteren vanuit je huis.”
Dit was erg leerzaam en iedereen deed het met veel plezier.

15 januari: paralympische spelen
Bij de welpen werden vandaag de paralympische spelen gehouden. We hebben allerlei spelen gespeeld met een handicap of verminderde zintuigen.
Dit was erg lastig maar leuk om uit te proberen. Ook hadden we nog een quiz om wat meer te weten te krijgen over de paralympics.

18 december: alternatief boerenkoolprogramma
We hebben vandaag allerlei leuke spellen gespeeld. We hadden een nieuw spel dat werkt in duo’s. Hierbij moest iedereen rondrennen wanneer een signaal werd gegeven. Dit was erg chaotisch maar dat maakte het juist leuk. Naast dit hadden we ook een speciale kar met een ingebouwd doolhof. De welpen gingen er allemaal heel snel doorheen, de leiding deed dat helaas niet zo soepel.
Nadat we hadden rondgerend en geklauterd lagen er lekkere poffertjes te wachten en wat warme choco. Dat was een mooie afsluiter van de dag.

11 december: recycling
Vandaag stond helemaal in het teken van recyclen. We hebben onderzocht wat het hele recycleproces is van alle spullen die we weggooien. Dit onderzoek deden we met de hulp van Bjurn. Bjurn is een Schone-Buurt-coach van het ACV. Hij heeft ons allemaal dingen uitgelegd. Met deze informatie zijn we de straten opgegaan om Oosterbeek en omgeving weer netjes te maken. We zijn erg bijzondere stukken afval tegengekomen en in totaal wel een paar volle vuilniszakken opgepikt.
Nu kunnen we weer verder, wetende dat de wegen weer netjes zijn.

27 november: de leiding tegen de welpen
Vandaag hebben we de eeuwenoude vraag beantwoord: is de leiding beter dan de welpen?
De welpen zeggen vaak dat dit niet waar is. Dus daarom zijn hebben we het getest met verschillende soorten spellen.
We hebben Leeuw van Holland gespeeld waarbij alle welpen de leeuwen waren en de leiding de rennende ploeg. Ook zijn we gaan touwtrekken: wel 8 leiding tegen 25 kinderen.
Dit ging zo door met nog wat andere spellen en elke keer als iemand won dan kwam er een punt op het scorebord voor die partij.
En natuurlijk (dat kon toch niet anders?) heeft de leiding gewonnen. Maar omdat zij sportieve spelers zijn kreeg iedereen een prijs voor het accepteren van de feiten…

20 november: film kijken en installatie
Vandaag hebben we eerst met zijn allen onze prachtfilm bekeken. Daarna was de installatie van de nieuwe (en al iets oudere) welpen. Dit is altijd weer een mooie en spannende gebeurtenis. Omdat de ouders er niet bij mochten zijn hebben we van elke welp een eigen foto gemaakt. [Wil je de grotere versie? Laat het even weten en we sturen ‘m je toe]. Welkom bij de welpen, jongens!

13 november: filmkamp
We zijn deze dag aan de slag gegaan met onze grootse film. We werkten in groepjes goed samen en onze beste acteurs lieten hun talenten zien. Ieder groepje had een ander thema, maar door de geweldig goede plot hingen alle verhalen met elkaar samen.
Door het prachtige acteren van de kinderen en natuurlijk door het deluxe schrijven van het script én het editen van de leiding is de film uiteindelijk een echte Hollywoodsensatie geworden!

6 november: landenopkomst
Vandaag reisden we langs meerdere landen. Met de spelletjes die we daar deden hebben we veel geleerd en ervaren. Daarna maakten we ons eigen land, met eigen regels en wetten en natuurlijk met een heel mooie vlag.

23 oktober: opkomst met Havelihorde
Vandaag speelden we samen met de Havelihorde Snakes and Ladders. Daar hoorden veel verschillende spellen bij, met allerlei uitdagingen en acties. Het was een groot succes.

16 oktober: vliegeren
We zijn vandaag de lucht ingegaan! Daaarvoor hadden we onze engineering skills nodig. We hebben vliegers gemaakt die we op het heitje hebben uitgetest. Sommige vliegers deden het beter dan andere… Maar het was een geslaagde opkomst.

9 oktober: Sherlock Holmes, galadiner
Vandaag hadden we een galadiner. Iedereen kwam in zijn netste kleren en was er helemaal klaar voor. Maar… het toetje was weg! Wie zou het gestolen hebben? Gelukkig konden we als echte Sherlock Holmes’ het mysterie oplossen. We hadden de goede maaltijd als afsluiting dus allemaal verdiend!

2 oktober: pionieren
We duiken weer de scoutingskills in vandaag, we gaan pionieren! We hadden wat mooie dingen bedacht om te maken en we eindigden met een zowaar werkende katapult. Dit mooie resultaat bereikten we door een goede samenwerking. Bovendien heeft iedereen er wat van geleerd. Maar… pas op ouders… voor je het weet staat er een katapult in je eigen achtertuin!

25 september: hutten bouwen
We zijn deze zaterdag samrn weer lekker het bos ingegaan, waar we mooie hutten hebben gemaakt. De welpen moesten er lang op wachten, maar ze mochten eindelijk met stokken spelen…
Zoals altijd waren de resultaten heel verschillend. Maar iedereen deed vol energie mee, en daar gaat het om!