Opkomsten Wolvenhorde (2020-2021)

5 september 2020
Vandaag hebben we allerlei hoogtepunten uit vorige opkomten samengevoegd tot een compleet nieuwe opkomst.
En zo speelden we snoephappen, muizenmeppen en waterballonnen-overgooiertje. Dat muizenmeppen was voor sommigen best lastig, want soms rolden de muizen (lees: aardappels) wel heel erg snel. Maar dat maakte het juist extra speciaal als er een treffer was!
Daarna gingen we met moderne technieken aan de slag. We probeerden om met o.a. parachutes en beschermingsmiddelen een ei zo goed in te pakken dat het een val van ruim vijf meter overleefde. Er waren een paar prachtige constructies die totaal niet werkten maar ook hele lelijke dingen die beter werkten dan verwacht. Maar zowel bij de mooie als de minder mooie systemen konden best veel welpen hun ei nog redden.
Die kunnen we mooi nog een keer gebruiken voor een omelet.

29 augustus: Leiding voor een dag
We zijn nog maar net terug van ons zomerkamp. De leiding daar natuurlijk nog moe van… en dus nemen de vierdejaars deze opkomst over.
Ze zijn druk bezig geweest om er een mooie en leuke opkomst van te maken. We hebben allerlei grootse spelen gespeeld, zoals Red Rover, Weerwolven en een Handelsspel. De vierdejaars wilden deze spelen graag nog een keer spelen; ze hebben ze heel goed uitgelegd en ze hebben ook alle spullen ervoor klaargelegd!
Het was een geslaagde middag, hopelijk heeft het er bij sommige welpen voor gezorgd dat ze later misschien leiding willen worden?