Opkomsten Wolvenhorde (2019-2020)

26 oktober: 100 jaar welpen
De welpen in Nederland bestaan alweer 100 jaar, reden voor een feestje. Alle dieren van het junglebook waren uitgenodigd, maar Shere Khan denkt dat hij niet is uitgenodigd dus hij probeert het feest te saboteren.
Dit moeten we natuurlijk voorkomen! Eerst moest iedereen proberen langs Shere Khan te sluipen om toch op de locatie te komen. Als ze daar zijn aangekomen maken ze alles klaar voor het feest, door samen alle instructies van de verhalen te volgen.
Maar nu het feest klaar is om te beginnen vindt iedereen het toch jammer dat Shere Khan er niet is. Dus we proberen hem toch te overtuigen met een stand-up comedianshow voor Shere Khan. Hij wordt overtuigd en we ronden alles mooi af met soesjes zodat het toch nog een mooi feest is.

12 oktober: zakmessen mee!
Vandaag mochten de welpen hun zakmes gebruiken op allerlei manieren. Natuurlijk begonnen we eerst met wat veiligheids-instructies anders komen er wel heel veel bloedende vingertjes.
Toen de basis was uitgelegd begonnen we met het snijden van een speer waarmee later kaneelappels gemaakt werden. Maar voordat we daaraan begonnen gingen we eerst een geschikte hut maken.
Dat hebben we al een keer eerder gedaan maar nog nooit met echt gereedschap. Nu kregen we erg goede exemplaren, met een echt hangend dak!
Toen de hutten klaar waren mochten de welpen hun appels klaarmaken door ze eerst te schillen en dan in kaneel te rollen. Daarna kon je ze warm maken in het vuur. Ze waren erg lekker.
Vandaag was weer een geslaagde dag waar iedereen weer wat wijzer van is geworden.

5 oktober: portretten
Vandaag hebben we gewerkt met portretten. Dit deden we door eerst van iedere welp een goede portretfoto te maken, zodat iedereen een basis had om mee aan de slag te gaan. Het idee was dat je jezelf in een ander perspectief zou zetten door eerst je portret over te tekenen en dan aan te passen aan je hobby’s of hoe je eruit ziet volgens jezelf. We hadden allerlei materialen die ze konden gebruiken waardoor er veel verschillende uitkomsten waren. Alle welpen hebben nu echt hun eigen gepersonaliseerde portret gekregen.

31 augustus: handelsspel door vierdejaars
Vandaag was alweer de laatste volledige opkomst voor de vierdejaars. Dit konden we maar op een manier vieren: door ze de leiding te geven!
We zijn voor de opkomst hard met hen aan het werk gegaan. We bespraken hoe ze hun opkomst er uit wilden laten zien en hoe ze hun macht als leiding het best kunnen gebruiken.
Uiteindelijk bedachten ze een handelsspel waarbij de vierdejaars de handelsposten waren. De vierdejaars deden die handelsposten omdat ze door jaren heen zoveel geld verdiend hebben met handelen dat ze nu eigen baas kunnen zijn.
Naast het spel hebben ze ook een beetje de realiteit van het leiding zijn geleerd en – jammer genoeg – bij die realiteit hoort ook dat je je eigen rommel op moet ruimen. Natuurlijk vond niet iedereen dat even leuk maar ze namen het op als echte leiding en maakten alles netjes.
Ze zijn duidelijk klaar voor de verkenners.