Nestweken Wolvenhorde (2008)

Hoe meer welpen, des te meer vreugd!

Oosterbeek – De eerste maanden van het nieuwe Scoutingseizoen zitten er weer op. In de maanden september, oktober en november leren de welpen van de OPV-Schoonoordgroep uit Oosterbeek elkaar goed kennen tijdens de Nestweken, maar wat zijn die nestweken precies?

Momenteel spelen er 39 welpen het spel van Scouting bij de OPV-Schoonoordgroep. Elke zaterdagmiddag spelen we samen met anderen in de rimboe, zijn ze eerlijk, vriendelijk, houden vol en zorgen ze goed voor de natuur. Elke opkomst beginnen we met deze traditionele welpenwet.
De eerste maanden van het nieuwe seizoen spelen de welpen, net zoals jonge wolven, vooral in nesten. In hun nest spelen ze niet alleen maar, ze leren ook! Elk nest kiest namelijk een insigne, een beloningsteken voor op de bloes, en maken daar zelf een programma omheen. Tijdens de drie nestweken kunnen ze van alles ontdekken en leren over hun insigne.

Van water tot vuur, van Jungle tot Oceaan
Nest rood werkte dit jaar aan het insigne waterrat. Om een echte waterrat te zijn, moet je van alles kunnen. Je moet kunnen zwemmen, je moet weten hoe je water moet zuiveren en je moet plezier hebben in het water. De welpen hebben zeker aan deze eisen voldaan!
Nest geel ging dit jaar aan de slag met het insigne Scouting. Wat weten ze eigenlijk over de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland? Van knopen tot vuur maken, van speuren tot spelen, alles kwam bij dit insigne aan bod! Het zijn echte scouts die jongens van nest geel. Nest paars en nest blauw werkten aan het insigne Jungle. Als je in de jungle verblijft, moet je overleven, maar hoe doe je dat? Eten zoeken in de natuur, je eigen schuilhut maken en leren overleven op expeditie, alles over het ‘’hoe overleef ik de jungle’’ kwam aan bod! Gelukkig hebben ze de jungletocht overleefd!

Traditie
Een van de belangrijkste pijlers bij Scouting is traditie. Overal waar je kijkt zie traditie: het openen, het sluiten, elkaar de linkerhand geven, gezamenlijke activiteiten en de installatie. Dit jaar werden er zestien nieuwe welpen geïnstalleerd bij de welpenhorde. Het installeren zit vol met traditie. De kinderen leggen tijdens de installatie de Scoutingbelofte af. Ze beloven een goede welp te zijn, iedereen te helpen waar ze kunnen en zich te houden aan de welpenwet. Na de installatie van Dave, Silvan, Rick, Floris, Klaas, Thomas, Marc, Matthijs, Lennard, Pepijn, Marijn, Alexander, Daan, Oscar, Niels, Coen was de welpenhorde compleet. Negenendertig spelen het Scoutingspel bij ons. Er is nog plek voor één nieuwe welp, dus als je geïnteresseerd bent neem dan contact met ons op!

100% Scout
Scouting gaat met z’n tijd mee. In 2010 bestaat Scouting Nederland 100 jaar, een mooie gelegenheid om bestaande, traditionele, zaken aan te passen en te verbeteren. We willen ons laten zien en we willen laten merken hoe leuk het bij Scouting is! Alle Scouts in Nederland zijn uniek, maar samen zijn we wel één: we zijn namelijk 100% SCOUT!