Austerlitz (2011)

2011-06-02 de goden

Fotoalbum bijgewerkt (11.06.11)
De foto’s in het fotoalbum zijn bijgewerkt, zodat er nu een min of meer compleet overzicht van het hele kamp te zien is.

Aan al het goede komt een eind (05.06.11)
Regen! Voor de natuur uitstekend, maar voor het opruimen van de natte tenten…  De jongens zijn weer goed thuis gekomen.

Je bent in Italie of je bent het niet… (04.06.11; ’s avonds aangevuld)
… en dus is het warm. Heel warm! Berlusconi is er aan gewend, voor de jongens is het eigenlijk een beetje té warm. Na Het Grote Berlusconi Spel (waarbij veel vrouwen versierd zijn en veel grond is verdiend) moet eerst het kamp voor een deel worden afgebroken. De keukens zijn na de lunch namelijk niet meer nodig. Daarna staat de looptocht op het programma maar vanwege de hitte doet iedereen het rustig aan. Sommige patrouilles zijn al langzaam aan vertrokken, anderen blijven op het heetst van de dag eerst nog even rustig in de tent liggen.
(en geloof het of niet: de foto’s van het kampvuur willen ook maar niet aankomen… 🙂  ach ja, morgen zijn ze alweer thuis en daarna volgt de officiële fotoserie)
Inmiddels (19:30 uur) hebben alle patrouilles zich gemeld, zij hebben een prima slaapplaats gevonden!

De patrouille van
Mattie meldde zich als eerste: zij zijn in Zeist, relatief dicht bij het kamptterein;
Danique is in Woudenberg;
Ward is in een kampeerboerderij in de buurt van het Henschotermeer;
Sietse is in in Langbroek (in de buurt van Huis Doorn);
Boyd is in Driebergen (“in een gaaf huis”);
Luc is op een camping in de buurt van Leersum.
2011-06-04 lucGeen idee in elke patrouille je verkenner zit? Kijk dan even bij de patrouille-indeling .
De leiding gaat zo dadelijk een rondje maken langs alle adressen. Fijn dat het iedereen gelukt is om (ruim) op tijd een adres te vinden!
Rond 21:00 uur stuurt de leiding van de patrouille van Sietse een foto van hun tent in Langbroek, van die van Luc een groepsfoto vanaf de camping (overige foto’s komen net als vele andere pas in het fotoalbum als ze weer terug zijn). En tegen kwart voor tien zit de leiding te genieten van hun dan welverdiende rust!

… En mooi weer aan het water! (03.06.11; aangevuld 04.06.11)
Om de hitte van Rome te ontvluchten gaan ze vandaag naar de Tyrreense zee (Henschotermeer). Ze bouwen aquaducten en een eigen Romeins badhuis (die met de mooie dame krijgt “slechts” de tweede prijs; hoezo?) Ook aan het water is het vandaag prachtig weer. De jongens vermaken zich uitstekend.

2011-06-03 zwemmen

Na afloop gaan ze nog naar het Forum Romanum (Woudenberg) om boodschappen te doen; daarna snel terug naar het kampterrein.

2011-06-03 kokenHelaas zijn de verbindingen met het antieke Rome wat minder goed dan we hadden gehoopt. De om 12:30 uur aangekondigde foto’s zijn om 15:00 uur nog niet binnen. Ook de tweede poging mislukt. En dus gaan we zelf maar wat foto’s maken, een reisje naar Rome is natuurlijk altijd leuk 🙂
Bij aankomst kan ik nog net een pendeldienst rijden naar Woudenberg en terug. De jongens zijn moe na een hele dag strand! Daarna snel koken, want het programma loopt al uit. Elke patrouille heeft zelf boodschappen gedaan voor vanavond. Het aanbod is heel gevarieerd: wraps met heerlijke saus, pitabroodjes, pannenkoeken, pindasoep, enz. enz. Het ruikt heerlijk op het terrein! Hierbij nogmaals hartelijk dank aan de
Panters voor hun gastvrijheid, de pannenkoeken waren heerlijk 🙂
Als alles weer is afgewassen en opgeruimd is inmiddels ook een aantal gasten gearriveerd: leiding, bestuur en belangstellenden die bij het kampvuur komen kijken. Er mag (natuurlijk!) geen vuur gestookt worden, maar het kampvuurprogramma is er niet minder om!
(En die foto’s??? Die twee keer verstuurd zijn en nooit op tijd aangekomen? Die kwamen 26 uur na de eerste aankondiging plotsklaps toch nog binnen! Ze zijn inmiddels toegevoegd in het fotoalbum)

2011-06-03 de was

Mooi weer in Rome… (02.06.11; aangevuld 03.06.11)
Na het ontbijt zijn ze druk bezig met de kamopbouw. Ook al blijf je maar 5 dagen op kamp… het is toch belangrijk dat je tent en je keuken een beetje fatsoenlijk staan.

2011-06-02 danique’s Middags staan de gladatorengevechten op het programma. Alle legioenen moeten nieuwe soldaten aanleveren voor de gevechten. Moeilijk? Op de foto’s kijken ze een beetje kritisch maar de goden zien er op toe dat het vooral gezellig kliederen in de modder wordt. Met dit prachtige weer geen enkel probleem!
’s Avonds volgt nog een zeskamp, waarvan op dit moment nog geen foto’s zijn.

 

Vertrokken naar Rome! (01.06.11; aangevuld 02.06.11)
Helaas is het niet meer gelukt om fotos van het vertrek te maken/versturen, maar… we zullen wel elke dag enkele “telefoonfoto’s” opsturen voor de site. Na afloop van het kamp komt er een officiële selectie van mooie foto’s, maar voor nu kun je in elk geval vast een beeld van het kamp krijgen. De eerste foto’s zijn van de aankomst op het kamp.

2011-06-01 paus in romeWoensdag om een uur of zes vertrekken de verkenners met Tijmen en een aantal ouders naar Austerlitz/Rome. Een groot deel van de leiding was daar in de loop van de middag al naar toe gegaan om het terrein vast wat in orde te maken.
Onderweg gaat het er vrolijk aan toe. Een van de wegbrengende ouders omschrijft het zo: “De heren die ik wegbracht in mijn auto waren als koeien die naar buiten mogen in de lente: ze maakten vrolijke bokkensprongen en grapjes.”
Dit Rome is gelukkig niet ver weg. Je mag niet met de auto op het terrein, dus ze moeten alle bagage na aankomst per wagen verder vervoeren. Zie ook het mini-filmpje! Al gauw staan de tenten klaar en kunnen ze aan het introductiespel beginnen. Het is altijd handig om goed de weg te weten in Rome, als je daar een paar dagen moet verblijven. De PL’s gaan bij de paus op audiëntie. Wordt vervolgd 🙂

Kampboekje (21.05.11)
Zaterdag 21 mei bespreken we het kampboekje. Het is erg mooi geworden, je komt helemaal in Romeinse sferen als je het leest!

Kosten en opgave (19.04.11)
De voorbereidingen voor het programma zijn in volle gang. Op dit moment is het nodig om te weten wie van de verkenners allemaal mee gaan (hopelijk iedereen!). Ook hebben we ouders nodig om te helpen met rijden.
De kosten voor het kamp zijn dit jaar € 60,=. In het informatieboekje (dat 21 mei wordt uitgedeeld en besproken) staat daar meer informatie over.
De vertrektijd is al wel bekend: we vertrekken woensdag 1 juni om 18:00 uur vanaf Trappershorst.
Het opgaveformulier alsjeblieft vóór 1 mei invullen.

Locatie zomerkamp 2011 bekend
Dit seizoen gaan we van 1 t/m 5 juni 2011 naar Austerlitz! Dit Scouting labelterrein ligt tussen Utrecht en Amersfoort in een mooi bosgebied. We staan op het veld Eekhoornbos, wat ruim genoeg is voor zes patrouilletenten, de vendel en een leidingtent. Een paar weken voor het zomerkamp krijgen jullie het informatieboekje met daarin het programma.