Wereldreis van één ochtend (2015)

Zaterdag 12 december 2015 speelden we het Grote Wereldreis Spel.

De verkenners moesten een aantal dingen meenemen:
– bepalen met wie ze op reis wilden;
– bepalen welke twee landen ze wilden bezoeken;
– een pasfoto;
– wat smeergeld/materiaal om de douane om te kopen;
– één ding dat ze absoluut bij zich wilden hebben op reis;
– rugzakje.

Die zaterdag was de hal van Horst veranderd in de vertrekhal van het vliegveld. Ook het visumkantoor en het vaccinatiebureau ontbraken niet.
Het vliegtuig stond op de welpenzolder.

Elk tweetal kreeg een A3-tje met een wereldkaart en persoonlijk een paspoort met plaats voor stempels vaccinaties en visa.
Vervolgens moesten ze hun reis uitstippelen, door de te bezoeken werelddelen te kleuren en een collage te maken van de reisdoelen in die werelddelen.
Bij het vacccinatiebureau moesten ze hun vaccinaties halen (en eventuele malariapillen) en bij het visumkantoor de visa. Alles duidelijk geregistreerd in het paspoort.
Met punaises en gekleurde draden werden alle reizen aangegeven op een grote kaart.

2015-12 wereldreis verkenners 1

Toen alle reizen goed waren voorbereid werden in de hal de diverse vluchten omgeroepen, continent voor continent. De douane controleerde de paspoorten (in sommige gevallen moest onderhandeld worden voor smeergeld). De stewardess controleerde en registreerde de instapkaarten.
Na een paar minuten vliegen werden de reizigers in het aankomstland welkom geheten door een host met de namen van de reizigers. Hij leidde hen naar de activiteiten van elk werelddeel:
– bbq met hamburger, filetlapje, kangoeroe, saté of een maiskolf;
– slypen met thuis, trucfoto op de zoutvlakte, skippybalparcours, rijst eten met stokjes, wilde dieren schieten.

Aan het eind van de ochtend kwam iedereen weer bij elkaar in de hal van het vliegveld. Reiservaringen werden uitgewisseld, het was een onvergetelijke reis!

2015-12 wereldreis verkenners 2