Wadlopen (2008)

Wadlopen (2008)

Zaterdag 21 juni gaan we met 24 verkenners, leiding en enkele ouders naar het Groningse Uithuizen om – als afsluiting van het scoutingseizoen – te gaan wadlopen! Wat hebben we allemaal beleefd?
2008-06_wadlopen_01Met zeven auto’s vertrekken we van Trappershorst, waar ondertussen flink gesloopt wordt.  Het is tweeënhalf uur rijden naar Uithuizen. De verkenners die daar als eerste op de camping aankomen, vinden al snel een volleybal, die meteen in de vijver van de mooi aangelegde camping belandt.
Als we ons hebben omgekleed voor het wadlopen vertrekken we naar Noordpolderzijl, het startpunt van onze tocht.

Daar moeten we wachten op de twee gidsen, Kees en Gerard. Sjoerd Q en Rens vervelen zich, en gaan ondertussen achter de schapen aan.
Als de gidsen eenmaal gearriveerd zijn gaan we lopen. Eerst nog over het droge gras, maar al snel door de blubber. Mitchell verliest meteen al een schoen, maar vindt deze gelukkig ook weer terug.2008-06_wadlopen_02
Gids Kees laat ons even later een eetbaar plantje zien dat erg zout smaakt. Ook hebben we nog kokkels geproefd, die – hoe kan het ook anders – ook naar zout smaken.
Bij een grote waterstroom houdt Alexander het niet langer: hij trekt zijn trui uit en gaat lekker zwemmen! Even later volgt Luc ook. Voordeel van het water is wel dat onze schoenen weer worden schoongespoeld.
Op de terugweg komen de zwaardere delen van de tocht: op een gegeven moment staan we tot boven onze knieën in de modder! En dat loopt behoorlijk zwaar… Siemen en Ignace hebben hier een origineel idee voor: zij kruipen over de modder, zodat ze er niet in weg zakken.
Bij de dijk is een klein meertje, waar we ons in schoon kunnen spoelen. Dat is wel nodig ook: iedereen is helemaal zwart van de modder!

2008-06_wadlopen_03

Dan krijgt (bijna) iedereen haast, omdat Nederland – Rusland op ons wacht. Op de camping hebben Kars & Geurt lekkere spaghetti voor ons gemaakt en kunnen we op een groot scherm kijken naar de voetbalwedstrijd. Jammer dat Nederland verliest!
Snel na de wedstrijd wordt de grote legertent, waar we gebruik van mogen maken, ingeruimd. Het is nog lang erg onrustig, maar als de leiding gaat slapen is dit snel afgelopen.2008-06_wadlopen_04

De volgende dag staat niet alleen het opruimen van de spullen op het programma, maar ook nog een aantal sportieve zaken. Vijf verkenners gaan met Paul en Tjalling vliegeren op de dijk, terwijl anderen gaan kanoën op het riviertje tegenover de camping. De zon is fel en warm, het water is dus een prima plek! Rens wordt al snel het water ingeduwd, maar heeft geen droge kleding meer…
Na de lunch stappen we in de auto’s en rijden we richting Oosterbeek. Onderweg begint het flink te regenen, en eenmaal in Oosterbeek is de schade daarvan goed te zien.
Op Trappershorst ruimen we alles op; we kunnen terugkijken op een geslaagd en gezellig eindweekend!

Veel meer foto’s kun je bekijken in ons fotoalbum!

En voor de historici: het was niet de eerste keer dat de OPV(-Schoonoord) ging wadlopen. Onderstaande foto is uit 1984 🙂
1984_wadlopen_02