Voorbereidingsweekend Engeland (2006)

Voorbereidingsweekend Engeland (2006)

Het is zaterdag 24 juni 2006. De verkennerleiding verzamelt rond half tien op Trappershorst. Dit weekend is het voorbereidingsweekend voor het Engelandkamp. Ze zullen er de laatste zaken bespreken en oefenen, maar er wordt ook hoog bezoek verwacht!
Rond half elf komen de eerste verkenners op de fiets aan. In patrouilles fietsen zij met behulp van de GPS een tocht, die uiteindelijk naar de Boschhoeve in Wolfheze leidt.
Als alle patrouilles in Wolfheze zijn, zetten ze de tenten op. Soms geeft dit nog wat problemen: een van de jongens gebruikt de stokken van het keukendoek voor de slaaptent… Maar daarvoor is het dan ook een oefenweekend.

Na de lunch komt er plotseling een heuse bakfiets het terrein op rijden. In de bak zitten een generaal en een junkie, achter het stuur zit Jan Peter Balkenende himself!
Zodra JP – onder begeleiding van de generaal – is uitgestapt, probeert hij de verkenners toe te spreken. Maar hij is nog maar nét begonnen, of de junkie verstoort zijn rede. JP begint opnieuw, maar nu verstoort de generaal zijn rede. Éen verkenner kan zijn mond niet houden, en daarom is de generaal van mening dat deze verkenner 25 keer moet opdrukken.
Daarna lukt het JP dan toch om zijn verhaal af te maken. Hij vertelt dat hij heeft besloten – na zijn bezoek aan het introductieweekend in januari – dat de verkenners naar Engeland mogen om Nederland daar te promoten.

Als JP is vertrokken begint het volgende gedeelte van het weekend: de kampdoop. De jongens – en leiding – die er dit jaar bij zijn gekomen, hebben zichzelf helemaal oranje geverfd en gespoten, geheel in thema (Nederland speelt die zondagavond tegen Portugal!). Als echte oranje voetballers spelen zij vervolgens een voetbalwedstrijd tegen de andere verkenners. De wedstrijd wordt overigens gewonnen door de rest van de verkenners, dit dankzij een corrupte scheidsrechter! Na deze wedstrijd worden de jongens nog lekker vies in een modderbaan.

Zodra de jongens weer lekker schoon zijn gaan ze de avondmaaltijd koken. Omdat de verkenners in Engeland alle dagen zélf moeten koken, wordt er deze avond goed geoefend. Overigens smaakt de maaltijd per patrouille verschillend, zo zit er in de patrouille van Tom nog zand in de salade!

Na de afwas (een minder leuk programmaonderdeel volgens de jongens) volgt iets leukers: het kampvuur, georganiseerd door Geurt.
Rond een lekker warm vuur lachen, improviseren en zingen de verkenners. Als het aan het eind van de avond aardig donker is geworden, spelen ze nog een spelletje “dodende straal”.

Terug bij de tent wachten er heerlijke kroketten van Arno. De verkenners duiken de tent in, waarna het snel stil is op het kampterrein…..

De volgende morgen start na het ontbijt een postenspel. Per patrouille lopen de verkenners alle posten af. Zo geeft Martijn een klein Engels lesje, vertelt Peter over enkele praktische zaken in Engeland en laat Robert de verkenners kennis maken met de bakfiets en de kunst van het poffertjes bakken.
Na het postenspel dreigt het te gaan regenen. Daarom moeten de tenten nu snel worden afgebroken. Een goede oefening voor Engeland, waar het soms ook snel moet gebeuren!

Na de lunch maken de verkenners het terrein klaar voor de ouders. Als bijna alle ouders gearriveerd zijn gaan de jongens zich klaarmaken voor de klompendans. Klompen aan, uniform in de blouse en de das recht! Op een pleintje bij de Boschhoeve tonen ze aan de genietende ouders – in de regen – de klompendans, die zij het afgelopen jaar met enige regelmaat hebben geoefend. De kenners bevestigen het: het gaat heel goed!

Na de geslaagde klompendans mogen de ouders koekhappen (dit gaan we de Engelsen ook leren!), schieten en poffertjes eten. En tot slot is er voor de ouders nog een mogelijkheid om vragen te stellen. Ook voor hen is het spannend dat hun zoon drie weken lang naar het buitenland gaat!

Er volgt nog een kort afscheid en op zaterdag 22 juli zien

Sem, Rens, Mark, Justin, Thijs, Christian, Erwin, Maarten, Alexander, Maurice, Simon, Auke, Willem, Thal, Arjan, Dennis, Sjoerd Q, Sam, Job, Sjoerd S, Ignace, Remco,Robin Jamie, Mitchell, Tom, Henk, Martijn, Frans, Robert, Peter, Tijmen, Geurt en Arno

elkaar op het station in Oosterbeek!