Thema: koffiecalamiteiten

Thema: Koffiecalamiteiten
“Pa, er is post voor je”
De vader kijkt op als zijn dochter de kamer binnenkomt.
“Twee brieven”, vervolgt ze. “Eén van een notariskantoor, en die andere uit… Ghana?”
Verbaasd kijkt pa naar de brief. Ghana? Wat kan dat nu wezen?
Snel maakt vader de brief open.
“Oudoom Bernhard is overleden, dit is de rouwkaart.”
“Oudoom wie?”, klinkt het uit de hoek van de kamer, waar de zoon op zijn laptop zit te gamen. “Hebben wij een oudoom?”
“Oudoom Bernhard, die is jaren geleden vertrokken naar Afrika, om daar zijn geluk te zoeken.”
“Wat staat er in die andere brief?”, wil de dochter weten. “Zou die daar ook over gaan?”
Pa leest de brief snel door, en vertelt dan verbaasd: “’t Is een brief van de notaris. Oudoom Bernhard heeft ons een erfenis nagelaten. Blijkbaar waren wij zijn enige nog levende familieleden… We hebben volgende week een afspraak op het notariskantoor, dan krijgen we te horen wat hij ons heeft nagelaten.”
Stomverbaasd laat hij zich achterover in zijn stoel zakken.
Wat zouden ze te horen krijgen van de notaris…

De familie de Boer krijgt van notaris van den Akker te horen dat oudoom Bernhard de Boer in Ghana is overleden op 96-jarige leeftijd. Zij worden uitgenodigd om op het notariskantoor in Apeldoorn te komen om te horen wat in het testament is bepaald. Van de notaris horen ze dat Bernhard hen een koffieplantage heeft nagelaten. Volgens de notaris kun je daar goed geld mee verdienen. Maar… ze hebben helemaal geen verstand van koffieplantages. Ze besluiten naar Ghana af te reizen en op zoek te gaan naar families die ook een plantage runnen. Mogelijk kunnen ze daar hulp van krijgen……
De verkenners en padvindsters zijn allemaal een familie met een plantage, je mag zelf bedenken wat voor plantage dat is. De familie moet in ieder geval bestaan uit een plantagehouder en een local uit Ghana, welke jullie helpt met de plantage. De rest van de familie mogen jullie zelf bepalen. De familie die het beste een plantage kan runnen, mag verder op expeditie met de familie de Boer!