Scoutingwedstrijden (2019)

De scoutingwedstrijden 2019 stonden in het thema Steamtrain and Indianpunk 4D, een lastig thema voor wie het niet kent/kende. Je leest er alles over in ons eigen boekje en op de speciale rsw-site van de regio.
Dit jaar waren de wedstrijden maar op twee momenten: zaterdag 16 maart 2019 is de hike en op 23/24 maart 2019 is het afsluitend weekend op de Waterberg.
De foto’s staan in onderstaand album.

Het was weer een erg gezellig weekend. Met dank aan alle juryleden die ons hebben geholpen!!

Het weekend (23 en 24 maart)
De einduitslag is bekend! Je vindt ‘m hier.
We hadden een erg gezellig weekend. ’s Nachts een beetje koud voor sommigen… maar de zon op zondag maakte veel goed. De Arenden (verkenners) en de Vossen (padvindsters) mogen onze groep vertegenwoordigen op de RSW, 12-14 april in Lunteren. Van harte gefeliciteerd!

Hike (16 maart)
Tijdens de hike was het nat, heel erg nat… Omdat het later op de ochtend droger zou worden, hebben we de totale looptijd wat ingekort en zijn we wat later begonnen.
Benieuwd naar de uitslag? Je vindt ‘m hier.
Toelichting: elke patrouille werd in tweeën gesplitst: de “junioren” en de “senioren”. Elk groepje liep een eigen hike. Ze mochten zelf bepalen naar welke hikeposten ze wilden lopen. De gewone posten leverden 5 punten op, de bonusposten 10 punten en de extra bonuspost zelfs 15 punten. Het totaal aantal punten is de som van de punten van de junioren en de senioren plus de regenbonus (het was tenslotte slecht weer).