Opkomsten Verkenners (2021-2022)

20 november: Ticket to Ride
Vandaag begonnen de verkenners hun eerste avontuur in Engeland. Elke patrouille moest sporen gaan aanleggen door Engeland, als in het spel ticket to ride, waarbij ze door middel van gekke opdrachten stukken spoor konden verdienen. Ze moesten bijvoorbeeld zichzelf voorstellen in het Engels, darten met links, punteren op het droge of leiding Luc vertellen over Harry Potter, terwijl hij wegrende.

13 november: patrouilleweken
Zie ook 23 oktober.

6 en 7 november: slapen op hoogte
Op anderhalve meter hoogte, slapen in een boomhut. Dat was het plan voor dit weekend.
De verkenners die goed konden knopen, gingen meteen het bos in, om de basis van de boomhut neer te zetten.
Ondertussen ging de rest aan de slag om een curry en Indisch stoofpotje te maken. Na het snijden van de vele groentes, ging alles in Dutch ovens op het vuur. Iedereen die toen vrij was, ging meehelpen aan de boomhut.
’s Avonds, na het avondeten, gingen we in rond het kampvuur – binnen, droog voor de regen – zingen, zoals we doen in Engeland. Daarna gingen we een slapen, en op één lekkage na is iedereen die nacht droog gebleven, ondanks de stortende regen en loeiende wind.
De volgende ochtend, na een rustig ontbijtje, werd er in een geweldig tempo opgeruimd, en kon iedereen tevreden naar huis.

23 oktober: patrouilleweken
Vandaag gingen in patrouilles allerlei verschillende dingen doen. De patrouille van Olger ging aan de slag met tamme kastanjes. Een deel van de patrouille ging in de keuken de kastanjes omtoveren in kastanjemuffins met kastanjepuree erbovenop, terwijl de rest een vuurtje stookten om de kastanjes op te poffen. Ondertussen was de patrouille van Niels bezig om een draaimolen te bouwen, die erg goed leek te werken.

16 oktober: levend stratego en risk
Vandaag deden we levend stratego, met een vlaagje risk. Met rollen van stratego, met een Engels smaakje, konden ze elkaar aftikken. Ondertussen moesten ze dmv. spellen posten veroveren. Na afloop had één team de meeste posten, en die won. Na afloop gingen we de tenten opzetten, zodat de leiding deze kon inspecteren om deze klaar te maken voor Engeland.

2 oktober: violen
Hier is er ééntje van voor het violen verkopen, waarbij Erwin uitlegt hoe dat werkt bij een tekening van een straat.

25 september: smokkelspel in het Wolfhezerbos
Vandaag deden we een smokkelspel. Tussen 3 posten in het Wolfhezerbos, moesten de verkenners de lokale smokkelaars helpen spullen te verplaatsen van de ene naar de andere post. Terwijl de verkenners over de paden en door de dalletjes heen slopen, patrouilleerde de leiding, waarbij de verkenners deze moesten ontwijken om zo niet hun smokkelwaar kwijt te raken.

4 september: highlandgames
Vandaag deden we de highlandgames. Na een zomer binnen gezeten te hebben, moest alle opgespaarde energie er weer even uit. Lompe dingen slingeren, zware dingen dragen, zo snel mogelijk zagen. Het zat er allemaal in.