Broodje bakken (2009)

Broodje worst van eigen vuur
Zaterdag 26 september 2009 was het open dag. De opkomsten van de verschillende speltakken staan op deze dag staan open voor alle kinderen die eens willen proeven aan wat scouting is en wat je bij scouting kunt doen.

De verkenners (jongens 11-15 jaar) verzamelden die dag op Trapperhorst aan de Sportlaan. Er stond een `echte’ scoutingactiviteit op het programma: het zelf maken van een houtvuur en het bakken van een broodje. Voor de nieuwe verkenners was deze opkomst een eerste kennismaking met een hoop `verkennerszaken’ zoals het hanteren van een bijl, het hakken van hout en het aanmaken en onderhouden van het vuur. Na anderhalf uur hard werken (met een beetje hulp van de leiding) mocht het resultaat er zijn: vijf grote vuren, netjes gestookt in metalen tonnen.

Het vuur was nog maar het begin. Er moesten immers nog bijna 40 broodjes worst gemaakt worden. Een aantal jongens kwam er al snel achter dat het kneden van deeg toch zwaarder werk is dan gedacht. Menig zweetdruppel werd dan ook gesignaleerd in de keuken. Nadat er vijf kilo deeg was gekneed, was er genoeg om 40 broodjes worst van te maken. Een sliert deeg om de punt van een schoongemaakte stok, 20 minuten draaien boven een heet vuur, een gekookt worstje erin en eten maar!
Bekijk de foto’s van de verkenners en foto’s van de open dag op de Beukelaar op de fotopagina’s.