Engeland 2010 (v) fanmail

Iedereen kon de Engelandgangers tijdens het kamp een berichtje sturen. De binnengekomen berichten staan hieronder.

2010-06_fans_verkenners

————————————————————————————-

278. Voor alle verkenners, de (TOP)leiding, maar speciaal voor Boyd (ons eigen toppertje)
Goed, wij waren misschien niet de eersten… maar misschien zijn we dan de laatsten (laat niemand zich hierdoor ervan weerhouden om alsnog een laatste mail te sturen). Een hele goede reis terug! Wij staan helemaal klaar om jullie te ontvangen! Marcel en Astrid (12.08.10)
————————————————————————————-
277. Voor Marlene
Waar zouden we zijn zonder jou! : ) Jij maakte het mogelijk dat we mee konden reizen naar Engeland, zo af en toe even over een schouder mee kijken, en daardoor helemaal weten waar onze kinderen straks over gaan vertellen! Dankjewel hiervoor! Marcel en Astrid (12.08.10)
————————————————————————————-
276. Voor Pim
Wat een stoere foto’s allemaal! Op je laatste avond in het Engelse nog even een mailtje. Zo te zien heb je heel wat van Engeland gezien en heb je heel veel gedaan. Ben ook erg onder de indruk dat je in een mijn bent geweest, lijkt me erg eng. Hier gaat ie goed. Levi is hard aan het oefenen met z’n super soaker die ie heeft gekregen en zoekt nog een grote neef die hij helemaal kan nat schieten… Een hele gezellige laatste avond en een goede terugreis morgen. We horen graag je verhalen live! Groetjes, Henk, Adrienne en Levi (11.08.10)
————————————————————————————-
275. Voor alle jongens en met name onze Stijn
Voor het geval dat jullie nog berichten doorkrijgen… een hele goede vlucht en alvast welkom thuis! Stijn, Rikkie komt je ook ophalen! Poot van hem. (11.08.10)
————————————————————————————-
274. Voor Carl en Lennaert
Hoe is het met jullie? Ik heb net nog met Lennaert gesproken op MSN, maar hij was niet heel erg spraakzaam. In ieder geval weet ik dat hij bij Jan zijn gastgezin op bezoek was, omdat de man van zijn eigen gastgezin moest werken. Wat doen jullie zo de hele dag? Zien jullie er tegenop om nog drie weken thuis te moeten zitten voordat school begint? Het weer is hier de afgelopen weken niet heel geweldig geweest, maar vandaag is het wel mooi weer. Heerlijk zonnetje en 23 graden! Hoe is het weer bij jullie? Nu een beetje beter dan op Red Rose? En Carl, jij had dus tegen je vriendin van 18 gezegd dat je 16 was?! Hahaha! Maar op het einde had je wel toegegeven dat je 14 was… Hoe weet ik dat allemaal he?! En hebben jullie allebei onze kaart gehad? Nou, heel veel plezier nog vandaag en tot morgen! Xx je zus Eva PS. ik ben heel erg benieuwd of jullie Engels nu beter is…! (11.08.10)
————————————————————————————-
273. Voor Carl en Lennaert
Hallo Red Rose gangers, hoe is het? Ik zag een foto van Mario Kart, willen julie daar nog een foto van maken? Is het leuk, komen julie snel terug? Bij Rolf is het wel leuk maar met jullie is het ook heel leuk. Groeten, Laurens (11.08.10)
————————————————————————————-
272. Voor Jordi
Vanavond is het de laatste avond in Engeland, wat zijn die drie weken toch snel gegaan. Vanavond de bbq, daar had je zo’n zin in zei je. Papa. Wij zijn blij als je morgen weer thuis bent! Succes met de vliegreis, geniet ervan, doe iedereen daar de groeten, dikke kus mama xx (11.08.10)
————————————————————————————-
271. Voor Danique
Ha Danique en de anderen. Leuk dat Mitchell iets schrijft in de fanmail zodat wij ook weten dat jullie het leuk hebben. Ik had ook nog een mailtje verzonden naar je gastouders maar misschien niet aangekomen. Wel gezellig met zoveel in een gezin. Wij zitten in Zeeland (in de tent vanwege nattigheid en kou). Pepijn is de hele dag in de stallen aan het spelen en ze missen je. Vooral Kjell. Vrijdag kan je lekker met hem op pad hier op de camping. Wij tellen nu de dagen af voordat we je komen ophalen. We missen je, maar geniet van deze laatste dagen in het gastgezin en een hele goede reis, lieve groeten van Hillegien, Rob en Pepijn (10.08.10)
————————————————————————————
270. Voor Max
Zojuist met veel plezier de laatste avonturen van jou en je verkennervrienden gelezen. Het was voor ons als jouw Opa en Oma heel leuk om tussen de fanmail ook te kunnen lezen wat (onze kinderen) Fedor en Suzan in een heel ander gedeelte van  Engeland beleven. Nog veel plezier in deze laatste week! Wij zijn vandaag thuis gekomen en vanwege het tijdsverschil met Canada hebben we een nachtje overgeslagen. Dat wordt dus vroeg naar bed vanavond, voor ons tenminste. Als we elkaar weerzien is er veel te vertellen we zien er naar uit. Goede reis terug naar Nederland Max. Big hug van Opa en Oma. (Captain Underpants is waiting for you too!) (10.08.10)
————————————————————————————-
269. Voor Jur
Vandaag pas je kaartje gekregen van Windermere, dank je wel. Is het leuk in het gastgezin met Nederlandse moeder? Verwent ze jullie wel een beetje? Hier blijft de koelkast vol: ijsthee raakt niet op, bifiworstjes blijven liggen, snoeppot blijft aardig vol (maar paps is er ook nog), kaas raakt niet op, dus Jur het wordt onderhand wel weer tijd dat je thuis komt. Het zou leuk zijn als je ons nog een keertje een mailtje stuurt?! Verder nog veel plezier, want deze laatste daagjes gaan supersnel voorbij. Geniet straks van de terugreis in het vliegtuig. Misschien valt er nog iets te swoppen met de piloot?? Groetjes, papa, mama en Siedo (10.08.10)
————————————————————————————-
268. Voor Hilmar
Omdat wij dachten dat je op een ander adres zat dat waar je uiteindelijk zit, even een mailtje. Ik had al een brief gestuurd naar het adres dat wij hadden doorgekregen, die zal waarschijnlijk niet bij jou aankomen. Ik hoop dat je het naar je zin hebt bij je gezin. Via Google Maps het adres opgezocht, en als ik het goed heb zit je buiten het drop / stad midden tussen de weilanden. Zitten jullie op een boerderij? Hier gaat alles goed. Papa en Kjell zijn een paar dagen weg en ik heb het rijk alleen. Veel plezier, en dan zien wij jou weer over een paar dagen. Dikke kus, mama (09.08.10)
————————————————————————————-
267. Voor Jan
Best wel spannend zo in je eentje bij een gastgezin? Al weer bijna thuis, de tijd gaat snel. Groetjes van ons allemaal en een goede reis terug. Thom (09.08.10)
————————————————————————————-
266. Van Mitchell (in gastgezin met Stephen, Danique, Max en de padvindsters Maaike en Saskia)
Het gastgezin is leuk. We zouden vandaag naar Blackpool pleasure Beach gaan, maar het is een beetje slecht weer. Daarom gaan we nu naar de namaak Eiffeltoren in Blackpool en dan hebben we een paar uur vrij om te shoppen. En dan morgen naar Blackpool PleasurPieree Beach. Ik hoop dat het vliegen goed verloopt. Gister hebben we een driegangen lunch gehad en ’s middags naar een Royal air force show wezen kijken op het strand. Daarna pech gehad met de auto. Graham (de man in huis) had lampen aan laten staan. Wij werden met z’n zessen in een vijfpersoons auto naar de MacDonalds gebracht en Christine (de vrouw in huis) die reed weer terug naar Graham. Wij eten bij de MacDonalds en zij gewacht bij de tweede auto. De rest vertel ik wel als ik thuis ben want we gaan nu naar het centrum van het zeven miles lange en drie miles brede Blackpool. Groetjes Mitchell. (09.08.10)
————————————————————————————-
265. Voor Siemen
Geen idee of je dit berichtje nog zal lezen. Toch wensen wij je nog een paar gezellige laatste dagen in het gastgezin samen met Pascal. Lekker weer slapen in een echt bed (?) Dat zal je wel bevallen. Is het kamp leuk geweest? Het was af en toe wel wat nat begrepen wij uit de verslagen. Maar niet koud denk ik als ik zo de foto zag met ontbloot bovenlijf. Zag er wel stoer uit hoor. Je had toch wel een schone onderbroek aan hoop ik? (Ha ha) Riem vergeten…? Goed, groetjes van ons en say hello to the family en maak maar eens van die overheerlijke wentelteefjes voor ze. See you soon. (09.08.10)
————————————————————————————-
264. Voor Luc
Je hebt nu een paar nachtjes in een Brits huis geslapen, en bevalt het? Doen ze leuke dingen met jullie? We zijn erg benieuwd! Er staan allemaal stukjes in de kranten, papa kijkt ze nu door en we knippen ze uit. Vanmiddag zijn we thuisgekomen en het was erg stil zo hoor. De vissen doen het nog, het aquarium ziet er netjes uit. Nicolien heeft er goed voor gezorgd. Je kaart is ook gekomen. het leek inderdaad wel hieroglievenschrift:) Wij gaan zo ff bij opa en oma kijken. Opa heeft wat in je tuintje gewerkt. De pompoen is gegroeid tot voorbij het terrasje onderin de tuin. Ik heb edelweisszaad meegebracht (gekocht hoor) en zaadjes van bloemen die we tegenkwamen. Kunnen we in het kasje zaaien. Meer zinnigs heb ik niet te melden. Wij slapen vanavond weer lekker thuis. Hoewel, die ontbijtjes onderweg waren best lekker. Liefs papa en mama. (09.08.10)
————————————————————————————-
263. Voor Erwin
We zijn er weer. Na negen hotels weer in ons eigen bed vanavond. Wat doen jullie zoal deze week? Behalve uitslapen en highteaen, doen jullie daar nog iets? Je smste over Rutte: ze zijn er nog lang niet uit, ik moet het nog zien. Er ligt aardig wat post voor je uit Nijmegen, geen kaart van jou, komt die nog??? ( Ik heb een de-ja vu:(), heb je onze kaart wel gekregen in Red Rose? Nou kerel, tot over een paar dagen, liefs pap en mama. (09.08.10)
————————————————————————————-
262. Voor de verkennerleiding (met name Martijn en de materiaalploeg)
Net de foto’s bekeken. Ziet er allemaal prima en zeer vertrouwd uit. Ik zie, dat de Hollanders weer als vanouds indruk hebben gemaakt op het internationale kamp. Klasse! Het installeren van het Greater Gabbard windmolenpark vordert gestaag. Ons deel van de klus zit er op, alle 140 palen zijn geinstalleerd in de zeebodem. Inmiddels zijn er – voor zover ik kan nagaan – ook al 17 windmolens geinstalleerd. Waarom ik dit vertel: De veerboot Harwich – Hoek van Holland vaart er vlak langs. Dus… Martijn! Je hebt twee hele goeie redenen om je op de terugweg bij de materiaalploeg aan te sluiten. Ik verwacht foto’s van je, geen excuses! De rest kan misschien nog net een glimp opvangen vanuit een raampje van het vliegtuig… Het park bevindt zich 12 nautische mijlen (20 km) uit de kust van Harwich, pal naar het oosten. Groeten uit een half bewolkt Zoetermeer, Rein (09.08.10)
————————————————————————————-
261. Voor Jesse
Even een berichtje van ons allemaal vanuit een zonnig Zeeland. We staan nu bij de VVV en kunnen eindelijk weer eens lezen hoe het gaat in Engeland! We hopen dat je een leuk gastgezin hebt en ’s nachts in een heerlijk bed ligt… Ga je nog leuke dingen doen? Wij gaan zo naar het strand, voor het eerst! Silke vroeg al waar jij was…? Donderdag gaan we weer naar huis en komen je ’s avonds ophalen/of niet? Lopen naar Wolfheze is voor een echte verkenner geen probleem. Van Nina: ha boertje ik mis je hoe is het met de klompjes? Van Sam: het is leuk hier is het daar ook? Kom je snel terug.
Van Papa: ha knul, hoe gaat het met het Engels? Kun je een beetje babbelen met je gastouders? Hebben ze ook kidz? En hoe waren je dates, vertel ons álles! PS: bol.com heeft gemeld dat je iPod in behandeling is… Hou je haaks en have fun!! Hugs, dad. Van mam: ik mis je stem en sms-jes… tijdens het eten! Lust je het brood in Engeland, geen pitjes? See you arround, later alligator, hugss (09.08.10)
————————————————————————————-
260. Voor Carl en Lennaert
Hoi neven, jullie willen niet weten hoe lang het heeft geduurd voordat ik jullie een e-mail kon sturen. Nu is het me gelukt. Nou, willen julie een foto maken van dat mario kartspel voor mij? En komen jullie snel terug want ik verveel me suf bij mijn vader. Rolf en Laurens (09.08.10)
————————————————————————————-
259. Voor Jordi
Wat heerlijk om je aan de telefoon te hebben gehad! Die wisselingen van gastgezin is wel een beetje vervelend voor je, maar het is nog maar een paar dagen. Wat leuk voor je dat de eerste dag in ieder geval al wel weer leuk is geweest. Je broertjes vonden het leuk dat je van zover belde. Wij zijn in volle gang om donderdag te vieren. Wat zal de leiding een rust hebben nu! Nou schat, geniet nog even. Misschien krijgen wij nog het nieuwe adres en dan bellen we nog. Dikke knuf van ons, mama, papa, Roy, Davy xxxx (08.08.10)
————————————————————————————-
258. Voor Martin
Hoi vent, leuk dat je gisteren even belde! Spitsie logeert nu bij je neefje Morris, ik heb Henk en Wendy alles over Spitsie verteld, en Morris heeft er erg veel zin in, dus dat komt wel goed. Goed dat je een andere slaapzak hebt gekocht, klein en licht is ook niet alles ;-). Help je Floris wel een beetje met vertalen? En tsja, dat pretpark en de Pennine hebben zoveel indruk gemaakt dat je weer terug wilt naar Engeland… wie weet! Ik hoop dat het klikt met Ben en geniet van de laatste dagen in Engeland! Groetjes van Papa, mama, Sander en Max & Snoepje (08.08.10)
————————————————————————————-
257. Voor Jur
Je kaart uit Oxford heb ik ontvangen, dat was ik je nog vergeten te mailen. Of ik me verveel op zaterdag? Soms was dat wel het geval maar ook daar komt een eind aan, net als aan jullie kamp, geweldig wat jullie gezien en gedaan hebben. Fons was poepjaloers, want hij is wel bij de verkenners geweest, maar dit had hij ook graag willen meemaken. Nog een paar fijne dagen een goede reis terug voor allen natuurlijk!
Voor de leiding een compliment voor dit m.i. fijne kamp, ook Marlene voor het doorsturen van de mails en foto’s, allen hartelijk dank! Groetjes van Jur’s Opa. (08.08.10)
————————————————————————————-
256. Voor de leiding
Lekker een paar dagen bijkomen van het Grote Avontuur? We wensen jullie nog een paar fijne dagen en een voorspoedige terugreis. Neem de volgende keer Thijs aub mee, want hij loopt de hele tijd op klompen en in zijn Nailershirt rond, en haalt herinneringen van toen op! Groetjes, Kitty & Fred (08.08.10)
————————————————————————————-
255. Van Stijn en Jules P [zie ook twee foto’s in het fotoalbum]
Hier een mailtje vanuit het gastgezin in Chorley! We zitten in een klein huisje, met twee honden en een soort rat-ding. We zijn vandaag naar een pretpark in de buurt gegaan, genaamd “Camelot”, was erg gaaf! 🙂 In de buurt is niet zo veel te beleven, maar gelukkig zijn de mensen in het gezin heel aardig 🙂 We laten vast wel de komende dagen meer van ons horen! 😉 Groetjes, Stijn en Jules (08.08.10)
————————————————————————————-
254. Voor Sietse
Vandaag je eerste dag hele dag in het gastgezin, samen met Sil. We hebben wel een naam doorgekregen maar geen telefoonnummer*, dus we kunnen je nog niet bellen. Zijn het leuke mensen? Samen met Sil is het in ieder geval wel gezellig. Je zal wel hartstikke moe zijn van het Red Rose kamp, denk ik. Nu kan je weer in een gewoon bed slapen, ook best lekker, toch?! Hebben jullie nu weer een beetje mooi weer? Tijdens Red Rose was het best regenachtig, volgens mij. Hier in Reijkjavik is het prachtig weer vandaag. Het is een stralende dag, ongeveer 20 graden, wat voor IJsland heel warm is. Susan en Marlies hebben in de zon gelegen in de tuin, Jelmer en ik hebben een plaatselijke vulkaanberg beklommen (en Marlies en ik ook, vanochtend vroeg). Meike geniet van een enorme verzameling DVD´s hier, en verder ook van de zwembaden. Alle baden hier zijn geothermisch verwarmd (heet zwavelhoudend  water), dus ze hebben allemaal hot pools erbij waar het water ongeveer 40 graden is. Dan zit je buiten, soms in de regen, in zo´n heerlijk warm bad, met uitzicht over de stad. Wat wil je nog meer. We hebben een paar dagen geleden ook gezwommen in een heet beekje in het binnenland, ook zo´n graad of 40. Rare ervaring! Peter en Tijmen hebben dat vorig jaar vast ook gedaan toen ze in IJsland waren.
Straks gaan we op een oude vissersboor de zee op, proberen of we walvissen kunnen zien. Ben benieuwd. Morgen schrijf ik weer. Liefs, Nic en Marlies en Jelmer en Susan en Meike  (08.08.10)
* [mail was kennelijk nog niet in IJsland aangekomen; inmiddels heb ik hen het telefoonnummer ook per sms laten weten! Marlene]
————————————————————————————-
253. Voor Danique
Wat een ervaring zeg…! Zover van huis. Geniet van alles. Volgende week kan je lekker in Zeeland in de tent nog een week uitrusten haha. Leuk om al die verslagen te lezen. weten we zoal waar jullie allemaal mee bezig zijn. En ik zie dat er al aardig wat fanmail naar jullie is gegaan. Erg leuk, deze site. Complimenten. Zij zullen straks ook bekaf zijn. De banden van je rolstoel zullen inmiddels wel versleten zijn. Wordt ook lastig rijden tussen die heuveltjes in haha. Hopelijk heb je het naar je zin en tot gauw… Dikke kus, Ron en Josje XXXX (08.08.10)
————————————————————————————-
252. Voor Mitchell
Ha Nerd, hoe is het? Heb je het een beetje naar je zin in Engeland? Ik hoorde van mama dat je ondertussen in het gastgezin zit. Zit je weer bij Debby? Of zijn er totaal andere mensen dit jaar? Ik zat net een filmpje van de klompendans te kijken. En die was fucking gay haha! Is er dit jaar ook weer een tvzender naar komen kijken? Heb je trouwens wel een paar keer in de krant zien staan. Wordt nog eens wat met jou. Heb niet echt iets om te melden. Hoop in ieder geval dat je het naar je zin hebt daar en dat je maar een keer langs moet komen om een biertje te drinken als je weer terug bent. Rustig aan, Jamie en een beetje van Laura. (08.08.10)
————————————————————————————-
251. Voor Boyd
Hé gozer! We hebben van Marlene je “thuis-adres” voor de komende week doorgekregen en als ik even doorzoek op internet kom ik op een site van een soort activiteiten-boerderij, klopt dat? ’t Ziet er wel heel leuk uit! Ik begreep dat het tot het laatst nog even spannend is geweest, maar dat iedereen toch uiteindelijk in een gastgezin ondergebracht kon worden. Ook wel even lekker voor de leiding, dat ze na twee zeer intensieve weken even de benen kunnen strekken en hun welverdiende rust kunnen pakken! Ik hoop dat je in een gezellig gezin bent terechtgekomen, geniet er maar lekker van en je kunt mooi je engels oefenen! Misschien kun je wel op internet en kun je op de site van OPV-Schoonoord nalezen wat jullie allemaal meegemaakt hebben de afgelopen weken, want ik denk dat je je dat nu, in een roes, nog niet eens beseft! Maak er nog een geweldige laatste week van en misschien kun je nog een mailtje sturen hoe het gaat! We zien uit naar een dikke knuffel op het Raadhuisplein a.s. donderdag! Heel veel liefs, dikke kus, mama en papa. (08.08.10)
————————————————————————————-
250. Voor Hilmar
Hoi jongen. Hoe is het bij jullie gastgezin? Heb je lekker geslapen (na 2 weken weer lekker in een echt bed) en heb je een engels ontbijt gekregen? Ik ben zo benieuwd naar je verhalen, maar moet nog even wachten. Hoe gaat het met je Engels? Ik zal vandaag een brief schrijven. Doe de groeten aan het gastgezin, ik hoop dat jullie nog een paar leuke dagen hebben. Ook de groeten aan Lennaert. Heel veel plezier. Dikke kus van mama. (08.08.10)
————————————————————————————-
249. Voor Pim
We volgen je nog steeds op de voet (figuurlijk dan via de website) en het leest allemaal heel leuk. Is het swoppen nog goed gelukt? Hoe is het gastgezin? Hier regent het nu en alle hondjes spelen ff binnen. een hoop kabaal, hondjes zijn erg druk en ook nog veel plasalarm. Hummer is wel vreselijk ondeugend maar ook nog steeds een gezellige kroel. De poesjes hebben de knikkerzakken ontdekt en rollen steeds alle knikkers eruit. Loek speelt achter de nieuwe computer en volgens Loek is deze computer de beste!! Als google maps straks opnieuw geïnstalleerd is kunnen we zien met street view waar je bij je gastgezin woont. Have Fun! liefs mam, pap en Loek (08.08.10)
————————————————————————————-
248. Van Haye en Bas
Wij (Haye en Bas) zitten nu in het gastgezin. Het is klein, maar gezellig.. we kregen gister te horen dat we vandaag naar een ander huis gaan, iets verderop. Het is hier wel leuk, net een echt engels ontbijt gekregen. We gaan zometeen naar Manchester toe, en morgen naar Liverpool. De ouders hier hebben gezorgd dat we samen met Jules, Stijn, Rik en Tristan en Jan daar heen gaan. Ik hoop dat we hier een hele leuke tijd nog tegemoet gaan! Wil je dit ook doorsturen naar de verkennerleiding, denk dat zij het ook wel leuk vinden om te weten. Groetjes, Haye.  P.S het is hier niet een zo klein, want we slapen nu bij iemand anders… (08.08.10)
————————————————————————————-
247. Voor Jason
Zo, lekker geslapen en een engels ontbijt achter de kiezen? We hebben op google maps het adres van het gastgezin opgezocht. Mooie omgeving en
mooie logeerplek. Ben heel benieuwd hoe het met je Engels gaat. We hebben erg veel gelezen over jullie geweldige avontuur en zijn weer helemaal bij sinds we thuis zijn. Hebben ook de vele foto’s bekeken! Wat een leuke activiteiten elke keer weer. Complimenten voor de organisatie! Geniet nog even dit laatste weekje, fijne dag en tot gauw. Groeten vanuit een regenachtig Oosterbeek. Groetjes, Gregie, Edmond, Shannon en Indigo. (08.08.10)
————————————————————————————-
246. Voor Max
Hoi Engelandvaarder wat leuk je te kunnen volgen en zo te zien hebben jullie het erg naar de zin, al weer de laatste week. Opa en Oma gaan vandaag op vakantie, wij hebben er ook zin in wij gaan de andere kant op richting Duitsland. Max, zoals je misschien weet is het een verrassingstocht die door een paar vrienden wordt georganiseerd dus spannend. Wij hopen dat jullie allemaal nog een fijne laatste week hebben en zijn zeer benieuwd naar jouw spannende verhalen en wel thuis. Groetjes Opa-Oma W. XXX (08.08.10)
————————————————————————————-
245. Voor Bas
Alles goed in je gastgezin? Lekker gedouched en een warm bed? Ik hoop voor je dat je ook een echt engels ontbijt krijgt! Wij hebben vandaag weer de halve dag door Parijs gezworven, lekker in een klein restaurantje geluncht (om half vier, maar dat mocht de pret niet drukken). Morgen gaan we onderweg naar huis nog een paar uur stukslaan in Parc Asterix. We zijn dus pas in de nacht ergens thuis. Ik begrijp uit de info van Marlene dat we het adres van je gastgezin thuis op de mail zullen vinden… kunnen we je mischien nog ff rechtstreeks mailen! (op zijn vroegst dus maandag) Fijn dat je “heel positief” bent. Ik hoop dat het nog leuker wordt. Rust maar lekker uit, en tot heel gauw! Thijs en Lies vonden het filmpje van de clog-danse erg leuk, en Lies mist je verschrikkelijk omdat ze het nu alleen tegen Thijs op moet nemen! Dikke dikke knuf, Papa, Mama, Thijs en Lies. (08.08.10)
————————————————————————————-
244. Voor Carl en Lennaert of Lennaert en Carl
Hoe is het daar? Al spoken gezien? Of zijn die daar niet, hebben jullie het naar jullie “zin”, lijkt me super gaaf hoor. Laurens heeft nog niet kunnen kijken omdat bij hen het internet “eruit” ligt, dus moest ik via deze weg de groeten doen, hij mist jullie natuurlijk erg. Heel veel plezier nog voor de tijd die rest, zet um op, en tot snel mannen. Groet, Rolf en Laurens (07.08.10)
————————————————————————————-
233. Voor Jur
Dag lieve Jur, afgelopen week begon ik je toch echt wel een beetje (veel) te missen hoor! Was er gisteravond nog een leuk feest? Nu gezellig de laatste dagen in het gastgezin doorbrengen. Hier keek je heel lang naar uit. Leuk dat je ook bij Carl bent gebleven. Als je de kans krijgt, mail je ons dan een keertje? Wij zullen je snel eventjes bellen. Via googlemaps hebben we het huis van je gastgezin getraceerd. In de erker staan fotolijstjes! Zo scherp kunnen we alles zien. Nou, geniet nog even. Lekker een warm bed, droge kleren en hopelijk enkele typisch Engelse ontbijtjes. Groetjes van ons aan Carl en je gastgezin. Dikke kus, mama, papa en Siedo (07.08.10)
————————————————————————————-
232. Voor Teun
Hoe is het daar? Ik en mijn moeder gaan ook naar Londen! Misschien zien we jou wel? We zijn er 9 en 10 augustus. Gaan jullie nog naar de Londen Eye? Heel veer plezier daar in de groep. De groeten van Niels, Jop, Chris en Chiel.(07.08.10)
————————————————————————————-
231. Voor Mitchell
Gaat alles nog steeds goed? Ik heb gezien dat jullie met z`n vieren bij het gastgezin zitten en dat er ook twee padvindsters bij jullie zijn. Ik heb via streetview als het goed is het huis gezien waar jullie nu zijn. Ziet er leuk uit. Ik hoop dat je nog contact kan maken via de computer (dat kan via Hyves). Ik ben benieuwd wat jullie de komende dagen nog allemaal gaan doen. In ieder geval eerst bijkomen. Je bed staat inmiddels in de andere kamer, dus je slaapt voortaan achter. Je moet ook de groeten hebben van oma Elst, daar heb ik donderdag gegeten. Nou veel plezier nog deze komende dagen en tot donderdag. Liefs mama. P.S. je hebt ook een kaart uit Roermond (07.08.10)
————————————————————————————-
230. Voor Jordi
Ik hou van je en als je thuiskomt heb ik een mooie tekening voor je gemaakt. Een dikke knuffel en kusjes van Davy(07.08.10)
————————————————————————————-
229. Voor Hilmar
Je vader hier weer even achter de toetsen! Kan nog net, want ik ga zo samen met Kjell een rugzakje pakken en dan gaan Kjell en ik ook een paar dagen ‘op kamp’. Stond nog in de ‘parkeerstand’ maar nu komt het even prima uit! Mamma gaat dan even van de rust genieten en het maximale uit haar museum jaarkaart halen, lekker zonder zeurende mannen erbij;-) Gaaf dat jullie en jij met Jur hebt gezeild! Had je er baat bij dat je nu al een paar keer op een tweemansboot had gezeild? Vast wel! Ik lees met heel veel plezier, en groot respect voor je leiding en Marlene als rots in de branding in Nederland, de verslagen! Geweldig om te lezen, en zien op de foto’s,  wat jullie allemaal doen, van de lol, het swoppen, de contacten met andere scouts en ook van de af en toe toeslaande vermoeidheid… dat hoor erbij… volgende week maar lekker veel uitslapen en hele dag in pyama lopen;-) Ik kan niet wachten tot je terug bent en ik hoop dat je ons in de weken na je kamp je avonturen gaat vertellen (en niet alleen zeggen dat het ‘leuk’ was;-);-)) Woensdag kom ik met Kjell weer terug, dus als alles goed gaat zien we elkaar donderdag allemaal weer! Een hele fijne laatste week, goede terugreis en tot donderdag!!! Je vader. (07.08.10)
————————————————————————————-
228. Voor Tristan
Nou, Red Rose lijkt mij een hele ervaring. Ik hoop voor jullie dat het niet te koud en te nat was. De foto’s waren weer leuk om te bekijken.
Hoe is het het in je gastgezin; vonden ze de kadootjes leuk? Wij zijn tot zondag 15:30 via mijn mail te bereiken. Dinsdag zijn wij weer thuis, dan kunnen we ook weer de mail checken. Geniet lekker van je laatste dagen Engeland; dat doen wij ook. Knuffels van ons allemaal! mama (07.08.10)
————————————————————————————-
227. Voor Jordi
Ha vriend, hoe is het daar? Wat is dit weer spannend. Wij hebben via Googlemaps naar jouw nieuwe plekje gekeken, als we goed zaten ziet het er mooi uit! Wat fijn dat jullie met z’n drietjes zijn, wel netjes en beleefd zijn hoor! Misschien horen we je stem deze week nog. Ik hoop dat dit ook weer geweldig voor jullie zal zijn! Let goed op elkaar. Papa en mama gaan nu weer aftellen tot donderdag. Geniet er nog van, voor je het weet heb je weer last van ons gezeur en de plagerijen van je broertjes! Dikke kus, papa, mama, Roy, Davy xxxx (07.08.10)
————————————————————————————-
226. Voor Stijn
Wat een heerlijke tijd hebben jullie. Hopelijk heb je het niet koud gehad in de dunne slaapzak,maar nu weer lekker in een warm bed.
Het Engelse ontbijt is vast wat voor jou. Vraag aan de familie of je even naar huis mag mailen. Dan kunnen we rechtstreeks met je mailen. Hier is alles goed maar wel een beetje stil. Mees begint je nu toch wel te missen en wij natuurlijk helemaal. Nog een paar hele fijne dagen en tot donderdag. Liefs, Papa, Mama, Mees en een poot van Rik. Ps: een buizerd heeft van de week de laatste kip op gegeten. Maar gelukkig hebben de buren negen kuikentjes(07.08.10)
————————————————————————————-
225. Voor Lex
Fijn dat het jullie allemaal goed af gaat, en dat de jongens het leuk hebben. Nu nog even doorbikkelen voor jullie, eer die enorme oranje bende van “Red Rose” af is, en weer in de aanhangers ligt. Vanaf morgen kunnen jullie van een paar dagen welverdiende rust genieten. Te beginnen met morgen es lekker uit te slapen, of niet? Hoe dan ook, het worden vast nog een paar gezellige dagen. We zullen je morgen weer missen aan de zondagse ontbijttafel (ach ja, je kent je moeder) maar voor de rest gaat alles prima hier. Bailey is vandaag jarig, maar hij heeft nog niet getracteerd… ja in de bak! Misschien maakt ie het straks goed met een borrel! Groeten aan de rest, ook van Wim, liefs van Lies. (07.08.10)
————————————————————————————-
224. Voor Pim
We hoorden dat je in een gastgezin gaat met Luc, wat zal jouw engels iedereen versteld laten staan. Oma heeft meegeholpen met schuren in de voorkamer. Mam heeft voor haar verjaardag een staafmixer en een weegschaal gekregen en een geduldsteen en nog een kant-en-klare taart van de hema. En ook nog een verrassing. Van oma Tine en Loek (07.08.10)
————————————————————————————-
223. Voor Angelique en Bart
Ik heb net de foto’s bekeken die er tot nu toe zijn gemaakt, volgens mij hebben jullie echt wel een geweldige tijd daar. Echt engels weer maar dat hoort erbij, je zult maar tropische temperaturen hebben, is ook niet alles. We gaan zo dadelijk kijken of jullie koelkast niet spontaan uit het raam is gesprongen en of de buren niet de politie hebben ingeschakeld over de verdachte geuren. Ze zouden bijna gaan denken aan een echte crime scene. We zullen zorgen dat alles weer pico bello is als jullie terugkomen. Nog een hele fijne laatste week en tot snel. Groeten Bernadette(07.08.10)
————————————————————————————-
222. Voor Teun
Het was echt heel leuk in het hotel en we hebben gezwommen en in de stad van Breda geweest en ik kan een nieuw kunstje in het water. Groetje, je lieve zusje. (07.08.10)
————————————————————————————-
221. Voor Erwin en Luc
We zijn nu echt in een kelder, in een internetcafe. We hopen dat jullie niet de hele dag regen hebben bij het opruimen, dat is zo triest… We gaan zo nog ff de fotos kijken en dan koffie drinken in Zell am See. Nog heel veel plezier en Luc en Pim ook in het gastgezin hè! Lekker in een echt bed slapen, hoop je….:) Groetjes papa en mama.(07.08.10)
————————————————————————————-
220. Voor Teun
Eindelijk weer een bericht, we zijn weer thuis. Ik hoop dat je onze kaartjes gekregen hebt. Jij bedankt voor je berichtjes, we missen je ook en zijn aan het aftellen wanneer je weer terug komt. Maartje en ik zijn in Madurodam geweest en naar het strand. Verder hebben we veel gezwommen, gefietst en geshopt. We hebben nog wel wat in te halen wat verslagen betreft maar dat gaan we vandaag doen. Ben zo benieuwd naar jouw verhalen, kan niet wachten, nog even. Geniet nog maar lekker, veel plezier tot later, dikke kus mama (07.08.10)
————————————————————————————-
219. Voor Carl en Lennaert
Ik heb jullie hele verhaal tot nog toe gelezen en ook de foto’s en fanmail voor jullie en de anderen bekeken. Wat een avontuur, om jaloers van te worden. Dat meen ik echt! Het internationale kamp zit er voor jullie inmiddels al weer op als jullie dit lezen. En als ik het goed begrijp moeten wij ons engels weer eens wat ophalen om onze toekomstige schoondochters goed te woord te kunnen staan. Geniet nog maar goed van de laatste dagen daar. En doe maar de groeten aan alle anderen. CU. Papa (07.08.10)
————————————————————————————-
218. Voor Carl en Lennaert
Eindelijk weer eens een berichtje uit Deutschland. Wij zijn vanochtend thuis gekomen uit Turkije. Het was echt geweldig. Ik hoop dat jullie dat ook kunnen zeggen als je donderdag terugkomt, ik denk het wel als ik al die berichtjes lees. Ik zie dat alle andere jongens brieven hebben gehad en jullie niet. Ik zal een brief schrijven wanneer ik het adres van jullie nieuwe ouders heb. Hé jongens, doen jullie wel een beetje rustig aan met die engelse- en ierse meisjes? Jullie hebben wel een naam hoog te houden hoor! Jullie kunnen wel mooi je engels oefenen met die meiden, maar dan moet je wel praten en niet doen zoals in Londen.lieve jongens, ik mis jullie ontzettend en tel de dagen af tot donderdag. Vertel ons álles. Doe de groeten aan onze vervangers, jullie gastouders! Wees beleefd, help waar je kunt, bedank voor alles, zeg dat het eten delicious is, ook al lust je het niet en blijf vooral lachen! Kus van jullie liefhebbende ouders (06.08.10)
————————————————————————————-
217. Voor Sil
Leuk dat we weer een berichtje terug hebben, en ook leuk dat jullie het zelf wel leuk maken en je goed amuseert.  Ik zag op de foto’s zelfs dat je de was aan het doen bent, en dan ben ik natuurlijk wel heel trots op je!! Zou het dan toch nog allemaal goed komen met je? 🙂 Morgen ga je dus naar het gastgezin. Lijkt me ook spannend… en leuk! We missen je wel een beetje, het is erg stil in huis, en ik heb ook erg weinig was, maar dat maak je volgende week vast wel goed, vrees ik. Geniet er nog maar van en veel plezier in je gastgezin. Dikke kus X je ma (06.08.10)
————————————————————————————–
216. Voor Carl en Lennaert
Lieve broertjes, Wat een verhalen lees ik toch weer. Nu heb ik helaas weinig tijd om te lezen, drukdrukdruk met werk en huisje opknappen. Maar, zodra ik de tijd heb, dan geniet ik ook met volle teugen! Het enige wat ik met scouting deed (was een andere scouting) was buskruit en engels verstoppertje spelen. Niets vergeleken bij wat jullie meemaken. Ik ben erg trots op jullie, wat een lef om zo’n reis aan te gaan! Carl, ik vind het erg jammer dat ik je niet heb gehoord op de radio. Wel stoer dat je dat aandurfde, in het Engels! En Lennaert. Lennaert, Lennaert, Lennaert. Oooooooh Lennaert… Van Carl had ik het al door, maar Lennaert.. Lennaert, Lennaert, Lennaert! Jij lijkt dus ook zo op mij! Al heb ik het nooit zo bont gemaakt, uit de disco getrapt worden, vanwege zoenen. Maar het is een leuk meisje? Nou jongens, ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal en de foto’s. En ik hoop jullie weer te ontmoeten in mijn huisje in Doesburg (blijven jullie slapen, gaan we lekker even stappen. Shhht… Don’t tell mom and dad ;-)). Nou liefies, tot gauw! En hou vol zonder mij, jullie redden je wel zo te merken! Dikke zoen Emily en Michael (06.08.10)
————————————————————————————–
215. Voor Martin
Hoi schat, ik had het niet zo snel in de gaten dat we alweer met de fanmail op de 2e pagina waren. Ik zag berichtje tot 1-8 en dacht dat er misschien storing was, maar ik ben er weer bij.
Ik las dat nu lekker kunt slapen(ik dacht al hoe komt hij aan die wallen :-))of komt dat door het feesten?? Sander heeft inderdaad z’n mailtje ontvangen. Fijn om te lezen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt. Dat is ook de bedoeling, toch?Ik weet niet of je dit berichtje nog te lezen krijgt, maar papa brengt Spitsie in het weekend naar Henk en Wendy voor de vakantie. Morgen in een echt bed. Heerlijk. Schat geniet er nog van, want voordat je het weet ben je weer thuis (eindelijk!!!). Dikke kus, mama,papa en Sander. p.s. hoe vindt je alle fanmail die je krijgt? xx (06.08.10)
————————————————————————————–
214. Voor Jules en Haye
Het begint zoetjesaan te wennen, jongens, en het heeft ook voordelen: we draaien nu tijdens het eten muziek die wij leuk vinden. Tegelijkertijd missen we de gitaar- en pianoklanken, maar we houden het nog wel een weekje vol. Vanaf morgen gaan jullie naar een gastgezin. We bedachten daarnet dat jullie dan misschien even moeten terugdenken aan Mohammed. Maar jullie kunnen al fietsen. Tot over een week, mamma en papa. (06.08.10)
————————————————————————————–
213. Voor Danique
Hallo schat van ons. Je moet van iedereen de groeten hebben. Oma Doortje, Diny en Jan. Ze volgen je bij ons op de voet! Kon je de oranje strik niet meer vinden voor het Grote Gok festival? Lag zeker onderin de tas! Maar rood/wit is ook leuk. Oma Doortje heeft geen kaart gehad, misschien lukt dat nog? Nou lieve groeten en kusjes van ons allen. (ik ben blij dat het bijna donderdag is!!!) mama, papa, Pepijn en oma Doortje [nb: het adres heb ik doorgegeven aan Peter; Marlene] (06.08.10)
————————————————————————————–
212. Voor Jordi
Hé schat, wat leuk een bericht van jou te krijgen, ja handelen kun je wel hè? Ik had al een vreemd sjaaltje gezien op een van de filmpjes. Je heb het gelukkig naar je zin, maar kun jij moe worden dan Jor?? Maar ja, jullie maken ook lange dagen, met veel lol. Opa en oma zijn weer terug in Oosterbeek, hebben het leuk gehad. Nou vanavond de laatste keer slapen op Red Rose, dat zal je best jammer vinden hè? Morgen ga je naar Omskirk, en kijk daar goed om je heen je zult weer mooie dingen zien! Ga er nog van genieten en veel fun bij de sluitingsceremonie, dikke kus, papa, mama, Roy, Davy xxxx (06.08.10)
————————————————————————————–
211. Voor Ward
Ha Ward, hoe gaat het met je sinds je mailtjes begin deze week? Ik begreep dat de internetverbinding slecht is op het moment. Jammer, want het was erg leuk om je mailtjes te lezen. Zo enthousiast. Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. Vandaag get extreme (ben nieuwsgierig naar wat dat inhoudt) en ook alweer de laatste dag van Red Rose, morgen begint de home hospitality. Spannend, en vooral leuk hoop ik. Laat gauw weer wat van je horen. Heel veel liefs, mama. (06.08.10)
————————————————————————————–
210. Voor Jason
Wij zijn weer op Hollandse bodem geland. Heb net twee uur alle verslagen gelezen en you tube filmpjes bekeken. Wat een gave trip zijn jullie aan het maken! Leuke foto’s! Je kunt thuis ook voortaan de was met instructies van Marielle (moeder Ward) doen! Hahaha. Verder alles goed? Wij hebben heel veel gewandeld en met een monserbike (step met hele dikke wielen) 14 km downhill! Een hele leuke ervaring, papa en Indigo waren helemaal door het dolle heen! Over gletsjer gelopen en gegleden over sneeuwvlaktes. Wij wensen je nog heel veel plezier! Geniet van deze bijzondere reis! Dank de leiding voor hun tommeloze energie en enthousiasme!  Groet Indigo, Shannon, Edmond en Gregie(06.08.10)
————————————————————————————–
209. Voor Max
Op weg terug naar Nederland, vanuit een bieb met internettoegang weer even kunnen kijken naar jullie avonturen. Het is leuk om te zien dat jullie elke dag opnieuw gave dingen doen. Vanuit hier willen we in elk geval de leiding een groot compliment geven voor alles wat ze organiseren en regelen. Je bent in heel goede handen en dat is voor ons als ouders die jou heel erg missen fijn om te weten. Ook Marlene is goud waard! Dankzij haar hebben we het gevoel dat we een beetje mee kunnen maken wat jullie allemaal meemaken. We zitten achter de computer soms echt te lachen om alles wat jullie doen en ondernemen. Omdat we zelf ook aan het reizen zijn, lukt het niet altijd om een computer te vinden (midden op een rotspunt in Dartmoor denken we wel heel erg aan je, maar het lukt daar niet om een internetverbinding te vinden … wel veel contact met de plaatselijke schapen en wilde pony’s, by the way!). Op de foto’s en uit de verhalen kunnen we opmaken dat je het erg naar je zin hebt. Je bent eigenlijk zo vanuit de schoolbank op reis gegaan. Dat is knap! We hebben veel zin om straks nog een paar weken met jou van de rest van de vakantie te genieten. Nu ben je nog lekker in Engeland. Geniet daarvan, het is voorbij voor je het weet. Veel plezier bij het gastgezin; we blijven je volgen via de website. Jouw very odd parents 😉 xxx (06.08.10)
————————————————————————————–
208. Voor Rik
De tweede week zit er bijna op en we kunnen nu gaan aftellen dat we elkaar weer zien! We zien op site nog steeds leuke belevenissen. Ook genieten we ervan als we jou weer zien, zoals bij de klompendans. Die ging goed joh! Nu op naar het gastgezin. Gisteren hebben jullie kennisgemaakt, toch? Waren het gezellige mensen? Nog heel veel plezier. Wij gaan stug door met klussen. Het is nog steeds een puinhoop maar het zal vast en zeker heel mooi worden. Je kunt je wensen ook nog kwijt! Veel liefs van pap Kees en mam Gea (06.08.10)
————————————————————————————–
207. Voor Boyd
Ha die Boyd! Er zitten al weer bijna twee weken op, nog een dagje en je gaat naar je gastgezin! Ik hoop dat je daar een leuke tijd hebt en dat je je engels een beetje kunt bijspijkeren! Ter vergelijking heb ik hieronder nog even een kopietje van de fanmail die je vier jaar geleden in je, toen, beste engels naar je broer Rens hebt gestuurd tijdens zijn Engelandkamp!
======
Voor Rens (06.08.06)
hey rens hoe hef joe it in bye joer homehospetetie bye my it’s oke end joer.im mis joe im happie tes joer truesday back in holland. grietings boyd bye-bye!
=======
Ik hoop dat je je de komende week iets beter verstaanbaar kunt maken, haha! liefs, mama en papa (06.08.10)
————————————————————————————–
206. Voor Boyd
De klompendans was weer eens geweldig! Het kamp ziet er super uit! Eigenlijk is het bijna jammer om weer verder te trekken! Maar… op weer naar het volgende avontuur! Wens jullie een mooi afscheid daar op Red Rose, en een fijne tijd bij het gastgezin, leuk, nou moet je Engels spreken! Benieuwd wat je allemaal duidelijk kunt maken! Het is ook alvast een klein beetje afscheid nemen van elkaar, je komt elkaar vast overal tegen of doet nog dingen met elkaar maar niet meer zoals de eerste twee weken, kunnen jullie langzaam afkicken van elkaar! Veel liefs. Groet aan allen! pap en mam (06.08.10)
————————————————————————————–
205. Voor Boyd
Heb jij een fijn kamp? Als je terugkomt ben je vast weer gegroeid, wat een bofferd ben jij want straks mag je weer met je vader en moeder mee op vakantie! Opa en ik zullen weer blij zijn als we je weer zien. Geniet nog maar fijn het is zo weer voorbij! Lieve groetjes en een dikke kus van opa en oma Nijmegen (05.08.10)
————————————————————————————–
204. Voor Lennaert en Boyd
Het meisje waar je mee aan het kussen was, was toch zeker wel die “ierse Anna”? Of had Boyd die op het oog 🙂 ? Groetjes, Astrid (moeder Boyd) (05.08.10)
————————————————————————————–
203. Voor Bas
Ha schat. Nog maar een week en dan zijn jullie weer thuis. We beginnen je wel te missen hoor. Vooral nu in Parijs: ik loop iedere keer te tellen, en denk dan dat ik er één mis…haha. Niet jaloers worden maar we hebben met sushi geluncht! Niet erg frans, maar wel erg lekker. Ondertussen hebben we ook de Eiffeltoren, Notre Dame en Sacré Coeur gezien, en duizenden medetoeristen! Thijs oefent goed op zijn Frans door gesprekken in de metro af te luisteren. Lies roept tegen Jan en Alleman “bonjour” en “merci beaucoup”. Hoe is het bij jullie? Zag op één van de foto’s dat je al een andere das om had (of meer, maar dat kon ik niet goed zien). Goed doorswoppen hoor! Voor  deze keer zal ik niet mopperen als ik alles op je kampdeken moet naaien, alhoewel ik je ook kan leren naaien:-). Veel groeten van Thijs en Lies, en een bulletjebereknuffel van papa! Veel plezier bij je gastgezin! Krijg je daar ook nog fanmail? Voor de  zekerheid zullen we nog ff doorgaan! Hele dikke knuf, Mama (05.08.10)
————————————————————————————–
202. Voor Pim
Nog eens een berichtje vanuit Zetten, ik lees alle berichtje en bekijk de foto’s, wat ondernemen jullie veel. Straks zullen jullie wel uitgeput zijn van alle ervaringen en indrukken! Zaterdag ga ik naar Oosterbeek naar je moeders verjaardag, wel vreemd als jij er niet bent, maar zodra je weer terug bent kom ik ook weer naar Oosterbeek om jouw verhalen te horen! Heel veel liefs van oma Tine (05.08.10)
————————————————————————————–
201. Voor Hilmar
Stond je vandaag toch met de deep level groep (bij de mijn) op de voorpagina van de Hoog en Laag. En het filmpje van de klompendans staat op de site Red Rose filmpje 5. Hoe doe je dat toch dat je zo opgaat in de massa. Je lijkt wel een kameleon want ik kan je niet terugvinden. Je ziet er toch nog wel ongeveer uit zoals 2 weken geleden, of heeft er een complete gedaanteverwisseling plaatsgevonden? Ik zie iedereen met rode red rose T-shirts lopen. Heb jij er ook zo een gekocht? Nu kan het nog, leuk aandenken. Zoals ik al eerder schreef: geniet niet met mate, maar geniet volop. Groeten aan iedereen. xxx en een dikke knuffel, Iris (05.08.10)————————————————————————————–
200. Voor Rik
Nu krijg je van je Oma ook een berichtje. Ik was heel blij met de kaarten die je me hebt gestuurd. Bij pappa en mamma kijk ik op de pc naar wat je allemaal beleeft. Ik kom maar niet zelf aan de knoppen, want dan gaat het niet goed. Dus ook met dit bericht heb ik hulp gekregen. Ik ben heel benieuwd naar je belevenissen. Ik kijk al uit naar het moment dat we elkaar weer zien want het is heel stil en vreemd als ik bij je vader en moeder eet. Veel plezier voor de rest van je avonturen. Liefs Oma (05.08.10)
————————————————————————————–
199. Voor Floris
Net heb ik de nieuwe foto’s gezien, de verslagen gelezen en het filmpje van de klompendans bekeken! Ik zag jou er ook tussen staan en volgens mij deden jullie het prima, ook aan het applaus te horen! Erg leuk allemaal! Wat doen jullie ontzettend veel leuke/spannende dingen en wat is het ontzettend gezellig op het kamp! Het klimmen was zeker voor jou niet zo moeilijk na je avonturen met oom Marc in de Ardennen? Geniet er nog maar even lekker van, kind! Ik vind het fijn dat het zo leuk is en te horen dat het met jullie allemaal goed gaat. Straks vind ik het ook heel fijn om je te weer te zien en al je verhalen te horen. Dikke knuffel en veel liefs van mama. (05.08.10)
————————————————————————————–
198. Voor Martin
Zo te zien heb je het erg naar je zin en is het soms ook wel vermoeiend… (of heeft dat met het feesten ‘s-nachts te maken 😉 Groot gelijk hoor! Maak veel plezier en tot kijk, wij vertrekken morgen naar Egypte. We zijn benieuwd naar je verhalen! Liefs, Leonie, Jodie en Tatie (05.08.10)
————————————————————————————–
197. Voor Jordi
Wat heerlijk om te zien dat jullie zoveel leuke dingen doen, ik volg het allemaal via de site. Ik ben super trots op je en ben heel benieuwd naar al je verhalen als je thuis komt. We hebben jouw kaart ontvangen er natuurlijk mis ik jou ook, maar dit vergeet je nooit meer, een superervaring voor je. Vanavond ga ik m’n nieuwe mobiel halen dus o, o, hi, hi, hij ligt op je te wachten hoor, als je thuis komt. Maar dat is nu even niet belangrijk, eerst nog maar eens lekker genieten van alles wat op je pad komt. Enne, als je thuis komt heb je ook nog lekker vakantie, het kan allemaal niet op hè. We zien elkaar nog voor dat ik zelf op vakantie ga. Hey lekkere stuntelkampioen, nog heeeeeel veel plezier daar. Maak er nog iets heel moois van, tot snel, dikke kus, Yvonne en Marcel. (05.08.10)
————————————————————————————–
196. Voor Jules L
Even `n berichtje van het thuisfront. Niet in Engeland dus! We vinden het thuis op het moment heel fijn en zijn heerlijk aan het klussen. Je gaat je ogen nog uitkijken. Morgen gaan we wel voor `n paar dagen fietsen in ons thuisland (Brabant). Voor jou zitten er al bijna twee weken op en we hopen dat je het nog steeds naar je zin hebt. Op de website komt niet veel nieuws meer door, maar geen nieuws zal dan wel goed nieuws zijn. We hebben tot nu toe drie kaarten van je ontvangen. Als het goed is heb je van ons ook twee brieven gehad. Groeten van je ouwelui. (05.08.10)
————————————————————————————–
195. Voor Jordi
Hé lieverd, dat gala gok festival was zeker helemaal jouw ding hè, want je hebt het altijd over poker. Jammer dat opa niet mee is hè? Ik hoop dat het voor jullie daar wat warmer is; hier is het tamelijk fris. Denk je zo nu en dan wel aan je beugel om die goed schoon te maken? (Ik hoor je nu hier zuchten, hi hi). De foto bij de molen vind ik erg leuk, je staat op de comp op de achtergrond! Nou, dikke knuffel, love you, mama, papa, Davy, Roy en onze nachtbraker Boy xxx (05.08.10)
————————————————————————————–
194. Voor Jordi
Ik heb een cadeautje voor je als je thuis komt. Het heeft met survival te maken. We zijn gister bij opa en oma geweest in het vakantiehuisje. Dit was erg leuk en er was een visvijver en we hadden heel veel gevangen en ik heb van oma een 6-meter hengel gekregen en haakjes en een madendoosje en een dobber. Nog zeven dagen en dan ben je weer bij mij. Dikke kus, Roy. (05.08.10)
————————————————————————————–
193. Voor Jur
Zoals beloofd, even een mailtje hoe het gisteravond is gegaan met de honden. Het is een wandeling van twee uur geworden. Wij zijn naar de Rijn (dicht bij rijncamping) gelopen en daar heeft Bente voor het eerst! een duik genomen. Ze kwam er aanrennen, sprong spontaan erin. Toen verstapte zij zich en ging helemaal kopje onder. Ze schrok ervan en kwam snel weer de kant op. Ze luisterde erg goed. Ilse had Winsor en Kim meegenomen. Het was erg gezellig en spannend met drie van die joekels van honden (ook wel stoer). Vandaag stonden jullie met een grote foto (voor de mijn) op de voorpagina van Hoog en Laag, erg leuk. Jij en Hilmar hebben een hele bijzondere das geswopt; niet verliezen dus! Nog veel plezier.  Groetjes van papa, mama en Siedo. (04.08.10)
————————————————————————————–
192. Voor Jordi
Wat ziet ht er allemaal gaaf uit zeg, wat jullie doen. Wij hopen dat je er erg van geniet. Heel veel plezier nog en een dikke knuffel van ons. Groetjes van Jos en Marja (04.08.10)
————————————————————————————–
191. Voor Pim
Ha die Pim, hoe was het raften? Lijkt mij een big adventure. (jaja ook ik kan al een beetje engels, hoe is het m  et jou engels nu?) We blijven het zeggen maar we lezen leuke verhalen over wat jullie doen en meemaken. Is natuurlijk wel jammer dat er zo weinig piopalen zijn gekomen.. maar improviseren is ook leuk. Hier gaat alles goed; Mimmi de zwarte poes die volgende week vrijdag naar Angela blijkt geen poes te zijn maar een kater! wat een grap he? Hij heet nu geen Mimmi meer maar Mickey! Ook heeft een van de beesten een mol gevangen, wij weten niet wie, maar de poesjes hebben er leuk meegespeeld. Vandaag is er iemand naar Lady Gaga wezen kijken en die gaat eind augustus in Wolfheze wonen…kun je er eerst nog flink mee spelen. Ik mis de goede gesprekken wel een beetje tijdens het uitlaten van de hond. Nog heel veel adventures en fun! Liefs mam en pap (04.08.10)
————————————————————————————–
190. Voor Luc en Erwin
We hebben snel even wat foto’s gezien op een vreemde pc in het hotel. De toetsen zitten helemaal anders, maar het is gelukt. Hoe gaat het daar, het lijkt wel gezellig daar. Wel iets koeler dan bij ons, hoewel, we hadden vannacht een onweer! Maar vanmiddag lekker voor de laatste keer liggen bakken aan het strand. Morgen slapen we waarschijnlijk in een kelder, dan weten jullie wel waar we zijn… Hoop ik. Nu gaan we de laatste pizza eten en we wensen jullie nog heel veel plezier daar. Tot gauw! Papa en mama. (04.08.10)
————————————————————————————–
189. Voor Haye
Ha zoon van 13! Heeft de postduif je inmiddels onze verjaarskaart bezorgd? We hebben jouw kaart met getypte tekst (waarover je vertelde) nog niet gehad, we wachten rustig af! Hoe was de grote gala-avond? Heb je al nieuwe vrienden gemaakt? Hopelijk knapt het weer bij jullie een beetje op, want tussen die bomen op jullie kampterrein word je wel snel nat (en langzaam droog)… Nog heel veel plezier de komende dagen! Dikke kus van ons! Papa en mamma (04.08.10)
————————————————————————————–
188. Voor Jules P
Ha zoon, we lezen in het verslag dat je schoon gewassen op het terrein gesignaleerd bent, goed zo! Heb je je nieuwe tandenborstel al in gebruik genomen? Boffen zeg, dat je met Jesse mocht paardrijden. (of was het een pony), klinkt cool! Er is post voor je uit Roermond (nee, niet van Rick en Bart). Tot de volgende keer! “Anno 103” (04.08.10)
————————————————————————————–
187. Voor Jur
Hoi stoere bink, zoals gezegd volg ik je (jullie) via internet, ooit ben ik zelf ook op een groot kamp geweest in Ommen op de Anna hoeve (aan de Vecht in Overijssel. Daar waren verschillende eet- en drinktentjes met B3=appelsap, Royco-soepen e.d. Ik was toendertijd 13-14 jaar. Maar ik lees in het verslag dat jij en Hilmar aan het swoppen zijn geweest. Het was heel bijzonder, wat was er zo bijzonder? Nou dat vertel maar als je weer thuis bent. Ik vind het fantastisch wat jullie allemaal meemaken en beleven, van mij krijgen jullie allemaal een tien. Jur, nog fijne dagen met allen en wederom tot mails! Groeten Opa. (04.08.10)
————————————————————————————-
186. Voor de verkenners en de leiding
Lieve allemaal! Thank you so much for everything! Erg bedankt jullie voor alles – de gastvrijheid, leuke gesprekken, rondleiding, interculturele introductie, integratie in processen, lekker eten, … :-)! Ik heb echt van de (korte) tijd bij jullie op het kamp genoten en zou graag nog langer willen blijven (would have liked to stay longer)… Gisteren (dinsdag, 3 augustus) ben ik dus na het afscheid van Martijn en jullie met de milieuvriendelijke trein 🙂 naar huis gegaan en denk nostalgisch aan het kamp… Het was geweldig jullie weer te zien / jullie te ontmoeten! Ik heb gehoord dat de Big Game-avond in het Subcamp een grote succes was – dat verbaast me helemaal niet (taken into account the great preparation & all the lovely people involved in it and your whole great group)! Ik wens jullie nog heel veel plezier bij alle activiteiten, interessante & interculturele ontmoetingen 😉 en ook unforgettable experiences next week (in the host families for the kids and with other activities for the leaders)! 🙂 Groetjes ook aan de padvindsters! Groetjes & knuffeltjes van Uli (vriendin van Martijn) (04.08.10)
————————————————————————————–
185. Voor Ward
Alles goed in het Red Rose kamp? Ik ben aan het klussen in Andre’s vakantiehuis. Ik met nog even aan het voedsel wennen hier. Verder alles prima. Groet, papa (04.08.10)
————————————————————————————–
184. Voor Pascal
Lieve Pascal, we hebben een prachtige foto van je gezien toen je uit de mijn kwam. We lezen nog steeds enthousiast de verhalen en zijn elke dag weer benieuwd of er ook al weer foto’s zijn. Je hebt het wel heel leuk he, ik vind ik zo fijn voor je en alles gaat blijkbaar goed, we zijn supertrots op je. Wij zijn  nu bijna klaar met inpakken (jouw skateboard zit al in de auto, dus zijn we niet vergeten). Nog even broodjes maken en dan is het klaar. We willen morgen vroeg, om uiterlijk 5 uur vertrekken. Gaan dan eerst naar Cluny, nadat we bij de “kabouters” gepicknicked hebben.’s Avonds gaan we lekker eten in een klein plaatsje waar een heel oud kasteel is. Dan slapen in het hotelletje en de volgende morgen lekker naar Michel, zwemmen, lezen, slapen. Jullie gaan vrijdag het kamp opbreken en dan naar het gastgezin. Heel veel plezier en nog een hele leuke tijd. Hartelijke groeten en een dikke kus van ons allemaal. Mama. PS: ik mis je wel een beetje (04.08.10)
————————————————————————————–
183. Voor Pim
Hallo Pim, wat maak jij leuke dingen mee. Wat ben ik jaloers! Ik wil ook verkenner zijn. Ik hoop dat het leuk was in het een na grootste pretpark van Engeland. Vandaag is Wit Zwart weg gegaan. Er komt vanavond iemand kijken voor de puppies. Groeten, Loek (04.08.10)
————————————————————————————–
182. Voor Bas
Nu de rest van de familie het dorp heeft verruild voor Parijs, missen zij de foto van Hoog & Laag. Op de voorpagina de “mijnwerkers”, grotendeels in oranje (net terug uit Z-Afrika?). Jij staat er mooi op. Toegetreden tot de plaatselijke bekende Nederlanders! Verder volgen we het verslag, en weten dus dat alles nog steeds goed gaat. Helaas zit de helft erop. Dus maar weer uitzien naar 2014. Veel plezier verder, en groeten van oma en opa. (04.08.10)
————————————————————————————–
181. Voor Tristan
Hoi Tristan, je vader en moeder hebben op dit moment erg slecht internet- en telefoonbereik, dus ze kunnen het verslag niet goed lezen. Met hen gaat het goed. Ik heb doorgegeven dat het met jou ook uitstekend gaat! Marlene (04.08.10)
————————————————————————————–
180. Voor Jules L
Als ik de foto’s mag geloven maak je een behoorlijk intens avontuur mee, leuk hoor. Eerst Londen onveilig gemaakt en daarna met je maten een strooptocht naar het noorden. Die arme Engelsen, eerst de Picten, dan de Romeinen, en als klap op de vuurpijl ook nog de padvinders uit Oosterbeek. Vermoedelijk zullen jullie wel bij de muur van Hadrianus worden tegengehouden door een groep beschilderde Schotten. Tot over 1,5 week! Groetjes van Thijs (04.08.10)
————————————————————————————–
179. Voor Sil
Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt. Het is weer iets anders je verjaardag in Engeland te vieren met zoveel vrienden om je heen. Maar we denken hier vandaag wel aan je. Ik hoop ook dat het weer mooi is zodat jullie veel kunnen doen. Dag Sil veel liefs van Oma en een natte snuit van Thijs (04.08.10)
————————————————————————————–
178. Voor Martin
Zo te zien hebben jullie het daar heel leuk, veel plezier verder! Roel en Mieke. (04.08.10)
————————————————————————————–
177. Voor Jesse
Heey Jesse, jij hebt paard gereden! Stoer! En ook Nina nog gekrabbeld, ze heeft gereageerd…we hebben de brief aan je afg. Weekend gepost, die zou je zo langzamerhand moeten hebben..hopelijk gaat het goed met de post. Ook nog dank voor je 2e kaartje! We missen je allemaal, het is wel wat stil hier in huis…hou je haaks, ik ben trots op je. Groetjes van Nina, Sam, Jannet en Rob
PS: complimenten voor de leiding en ook voor Marlene voor de goede organisatie en de mooie updates! (04.08.10)
————————————————————————————–
176. Voor Sietse
Hoe is het op Red Rose? Uit het verslag lijkt het alsof het een beetje anders is dan verwacht. Een wat ander terrein, geen pionierspalen, activiteiten die soms niet zo goed georganiseerd zijn enzo. Was het klimmen leuk? En het Grote Gala Gok Festival? Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen. Wij gaan vandaag weg uit Reijkjavik voor drie dagen (naar een jeugdherberg in het zuiden van het land, en van daaruit een trip met een 4 wheel drive bus naar het binnenland), dus we kunnen pas weer vrijdagavond schrijven. Heel veel plezier! Liefs, Nic, Marlies, Jelmer, Susan, Meike (04.08.10)
————————————————————————————–
175. Voor Sil
Happy birthday to Sil, ja in het Engels dit jaar. Toch ook maar een echte Nederlandse verjaardagskus van je Oma en Opa. Wij volgen jullie geweldige reis op de voet, lezen de leuke verslagen maar zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar je eigen verhalen als je weer terug bent. Veel plezier en tot dan. Oma en Opa (04.08.10)
————————————————————————————–
174. Voor Hilmar
Hé Hilmar. Wat een belevenissen lezen wij weer op de site. Stoer dat je mee hebt gedaan met de kampvuur-act. Wat moest je eigenlijk doen? Zo te lezen ben je al aardig bezig met het leggen van internationale contacten. Wij zijn ongelofelijk trots op je!
Gisteren hebben wij de fotokaart uit Oxford ontvangen. Heb je onze post ook al gekregen? Vermaak je en geniet niet met mate! Over een paar dagen is het alweer voorbij en dit maak je maar een keer mee. Liefs, mama, papa en Kjell(04.08.10)
————————————————————————————–
173. Voor Sil
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, namens álle thuisblijvers! Marlene (04.08.10)
————————————————————————————–
172. Voor Jordi
Hé jongen, het is nu dinsdagnacht 01:00 uur. Ik lees met veel plezier het verslag van de afgelopen dagen en geniet. Ik weet dat je graag weet wat er allemaal gebeurt, maar 1000 vragen per dag is wel wat veel (grapje). Je moet gewoon doen wat je denk dat goed is. Geniet ervan en we zien elkaar snel weer. Dikke knuffel, papa. (04.08.10)
————————————————————————————–
171. Voor Carl en Lennaert
Het is nu 5 over 12 ’s nachts en Mylotte belt mij een half uur geleden op dat ik nu meteen even het verslag moet lezen op de website! Dus dat heb ik net gedaan…
Lennaert toch, ben je uit de disco gezet omdat je een meisje kuste???!! Dat had ik niet achter jou gedacht! Was het ook die Amy uit Ierland die je een liefdesbrief gestuurd had??? En heb je gezegd dat je zus heel leuk kan Iers dansen?:P
En Carl, jij op de radio? Ik zit gisteren doodleuk aan Emily te vertellen dat ik Scoutradio had geluisterd en een jongen voorbij hoorde komen met een Nederlands accent. Het leek op jouw stem, maar het was zo’n spontane jongen die heel goed Engels sprak dat ik dacht, neeee, dat zal vast Carl niet zijn (sorry). Even later hoorde ik: “Bas is going to go on the bull now…” dus toen dacht ik dat ik net Bas had horen praten! Maar jij was het dus!! Ik heb alleen de laatste twee zinnen gehoord. Klopte het dat je vroeg wat voor dag het was vandaag (adventure day) en dat je zei dat je er heel veel zin in had? Cool! Jammer dat we het niet terug kunnen luisteren. Of hebben jullie het opgenomen toevallig? En heb jij al een vriendinnetje? Zal vast wel…
Helaas kan ik hier in Duitsland de filmpjes die op de Red Rose website staan niet bekijken, maar Mylotte zegt dat ze heel erg leuk zijn! Is het kamp tot nu toe een beetje wat jullie ervan hadden verwacht? En missen jullie ons al een beetje? Ik mis jullie wel hoor. Het is hier wel errug stil in huis! Nou jongens, ik kijk alweer uit naar het volgende verslag…! Big sister is watching you…! Xxxx Eva (04.08.10)
————————————————————————————–
170. Voor Rik
Hoe gaat het met het swoppen? Het je al leuke dingen kunnen bemachtigen? We zijn reuze benieuwd wat je mee terug brengt. Heb je al iemand die je klompen wil swoppen? Het verbouwen van je kamer gaat goed door. Alle muren zijn al kaal en je bed staat op de overloop. Goed dat je gewend bent om te kamperen. Dan valt het hier thuis reuze mee! We zijn ook benieuwd hoe je het internationale kamp vind. Jullie kamp ziet er in ieder geval heel gezellig uit. Verder gaat het hier allemaal goed. Freija, Truus en Kita lopen ’s avonds nog gezellig mee. Kita heeft van de week het eten van Freija op willen eten, ze heeft dus echt hondse manieren.  Truus is bij het lopen echt kattig naar Kita, die daar weer niet op reageert. Nog heel veel plezier, geniet van alle nieuwe dingen en kom met veel verhalen thuis. Veel liefs van je Pap en Mam. (03.08.10)
———————————————————————————
169. Voor Mitchell
Hier weer een mailtje van mij. Ik heb de kaart uit Londen maandag binnen gekregen, bedankt hiervoor was leuk. Oma heeft hem ook al gehad en ook hiervoor bedankt van oma en opa. We zijn vandaag in Arnhem uit eten geweest(Jamie,oma en ik)was lekker. Jamie zou je ook nog een mailtje sturen.Was jij een van de jongens die te laat was(zal me niks verbazen). Heb je al veel geswopt of nog niet. Je andere kamer is al een eind klaar. Je kleren zitten al in de kast en je buro staat er al. Waarschijnlijk dat je er na de vakantie kunt slapen. Nou nog veel plezier en ik volg het op de voet. Groetjes mama (03.08.10)
———————————————————————————–
168. Voor Danique
Wat een heuvels daar op het kamp, maar natuurlijk red jij je daar wel! Het zijn allemaal  leuke activiteiten die jullie te doen hebben. Geniet ervan. Fijn dat we alweer een kaart hebben gekregen. Heb jij onze post ook al ontvangen? Papa en ik moeten nog 1 dag werken en dan hebben ook wij lekker vakantie. Pepijn zit nu elke dag op de skatebaan en mist je wel. Toch staan de laptops nu elke dag uit, wat scheelt ons dat een stroom!!! Wij zijn druk met de voorbereidingen voor de vakantie. Ik zal ook je leesboek inpakken zodat je die kan uitlezen op het strand! Lieve schat geniet, geniet en geniet nog van alles wat komen gaat. Lieve groeten mama (en papa en Pepijn) (03.08.10)
———————————————————————————–
167. Voor Siemen
Hé knul, hoe gaat het daar? We zagen op de website leuke filmpjes (o.a. met Noor) van het openingsfeest. Hoe zijn de activiteiten? Bevallen ze allemaal even goed? Ik kan me voorstellen dat ze in het kamp horensdol worden van jullie vuvuzela’s. Hebben we het nu goed gezien dat je je eigen was hebt gedaan? Afgelopen zondag nog in de Beemster geweest. Ook nog naar de Beemster autocross geweest. Nou dat was heel wat jaar geleden dat ik dat voor het laatst gezien had. Hartstikke leuk natuurlijk, al die crashes! Goed, tijd vliegt voorbij, het is nog steeds stil hier, maar dat gaat allemaal goed komen volgende week. Groet (ook namens mama); Wim (03.08.10)
———————————————————————————–
166. Voor Bas
Ha die Bas! We zitten lekker in ons huur-appartementje in Parijs. Lies is boos dat ze de Eiffeltoren niet ziet en Thijs wilde bier proeven, maar mocht dat niet. Voor straf krijgt hij straks een dikke sigaar. Die moet hij helemaal oproken, anders mag hij niet mee naar het Asterix en Obelix park (grapje). Ik ben jaloers op je, we hebben net van die vieze vette Merguesworstjes op, ik wou dat ik ook eens rijst met een prutje kreeg zoals jullie vorige week. Nou ja je kan niet alles hebben… Heel veel liefs van je pa en je ma en Thijs en Lies. A bientôt! (03.08.10)
———————————————————————————–
165. Voor Boyd
Hallo jongen, We hebben weer eens even gekeken wat er bij jullie allemaal gebeurd. Wat een programma heeft de leiding toch voor jullie bedacht. Op deze manier vakantie houden is wel zeer vermoeiend lijkt ons, maar ook geweldig interessant en heel leerrijk. Een gebeurtenis om nooit te vergeten. Maar deze week heb je een vast kamp, dus wellicht wat minder vermoeiend. Ach je bent nog een heel jonge kerel, dus we hoeven ook geen medelijden met te hebben.Er staan heel veel leuke foto’s op de site, waardoor we een heel goede indruk kunnen krijgen hoe jullie deze tijd doorbrengen. Ja jongen, je bent alweer op de helft van de reis, dus geniet nog maar lekker van de komende dagen. We wensen je nog veel plezier. Veel liefs opa en oma Eerbeek. (03.08.10)
———————————————————————————–
164. Voor Jur
Ook in Arnhem is je kaartje aangekomen. Leuke foto staat er op, ga je daar over een paar jaar studeren? Heb je ook nog een foto van die tank gemaakt? Oom Fons is poep-jaloers! Groetjes, Fons & Jimya (03.08.10)
———————————————————————————–
163. Voor Stijn
Wat een super kamp hebben jullie, erg genoten van filmpjes van de eerste twee dagen. Het was erg leuk je op het bord te zien staan, blazend op een vuvuzela. Als we het allemaal zo zien vermaken jullie bijzonder goed. Lukte het nog om je spullen weer in de tas te krijgen? Is de post uit Oosterbeek al aan gekomen, hopelijk wel. Hier alles goed en een poot van Rik. Eddy (03.08.10)
———————————————————————————–
162. Voor Hilmar
Hey kerel! Eindelijk schuift je vader dan een keer het toetsenbord naar zich toe. Ik heb mamma gevraagd mij even de eer van de eerstvolgende fanmail te gunnen;-) Ik lees geweldige verhalen over jullie belevenissen! Wat is het toch waanzinnig leuk en zorgvuldig georganiseerd en wat leer je, daar waar het even niet meezit, ontzettend goed improviseren! Daar ga je de rest van je leven van profiteren, en ik weet dat want ik profiteer zelf nog regelmatig van mijn eigen OPV-welpen en OPV-verkennertijd! Ik vertel je natuurlijk niets nieuws, en het is ook geen geheim, dat ik je aanwezigheid hier geweldig mis. Ik druk mij dan nog voorzichtig uit, dat weet je;-) Het onophoudelijke geneurie van jou hier in huis is weg … en al mopperen we er wel es op (vooral omdat het altijd hetzelfde deuntje is;-), nu missen we het! En natuurlijk is het savonds wel erg ‘leeg’ … geen knuffel … niet nog ff een filmpje kijken met een vette bak rijstepap op de bank…tjee, dat moeten we dan straks maar flink inhalen … Hier is Kjell nu logeren in Wageningen, waarna hij doorgaat naar Opa Dick en Oma Gon… stil hier dus… en … de pizza is bijna klaar, dus ik ga tafel dekken! Vermaak je kostelijk en nog heeeeeeeel veel plezier jongen! Je vader. (03.08.10)
———————————————————————————–
161. Voor Jur
Oma B. belde gisteravond helemaal “opgewonden” op, dat er een kaartje uit Oxford in de brievenbus lag. Heeft hij toch maar gedaan! Lief van je Jur. Volgens ons verveelt opa zich inderdaad wel een beetje op zaterdag, nu je daar zit. Hij volgt alles trouw via OPV-site. Vanavond ga ik met Ilse een eind lopen met Bente en een paar van haar honden. Zij neemt er waarschijnlijk twee of drie mee. Hier ligt nu alles in diepe rust: 15.15 uur. Siedo op de bank, Bente in haar stoel en de kleine Ziva in de bench. Nu had moeders even de tijd om te mailen met haar grote zoon. Ik laat je nog weten, hoe het gegaan is met de honden, vanavond. Dikke Zoen mama. (03.08.10)
———————————————————————————–
160. Voor Max
Ha jongen, hier een bericht vanuit Porlock, in de bieb in Exmoor National Park. We hebben net de foto’s bekeken van Camp Rose. Jullie zijn meester-improviseerders en het kamp ziet er dus goed uit. Hebben jullie je draai daar gevonden intussen? Wij hebben hier een lange-afstandswandeling van 12 miles gemaakt gisteren. Prachtige afwisselende uitzichten en natuur. Vandaag spierpijn (… heuvels … ongeveer dezelfde soort als bij jullie daar…) en een rustig dagje. Het plan is om het bos in te duiken en misschien nog een kasteel te bezoeken (inclusief spoken!). We hebben al een paar keer van een English Breakfast genoten, met worstjes, eieren, ham en tomaat. je weet wel, die ontbijtjes die jij ook zo lekker vindt. Hoewel de tosties ook lekker klinken. Anyway, blijf lekker je gangetje gaan (op schone sokken?) en tot de volgende mail. Big hug from your mum and dad. (03.08.10)
———————————————————————————–
159. Voor Jordi
Weer erg leuk de filmpjes, zo hebben wij ook een beetje kijk op wat er daar allemaal gebeurt, echt mooi. Wat een prachtige omgeving! Hier is alles oké, alleen Boy houdt ons (eigenlijk hoor ik hem alleen ‘s-nachts) wakker, dus slaap daar maar lekker. Jullie hebben genoeg vermaak dus nog veel plezier kusje van ons, papa, mama, Roy, Davy xxx (03.08.10)
———————————————————————————–
158. Voor Floris
Je staat op een van de filmpjes die gemaakt worden in het kamp! Ontzettend leuk om je zo te zien. Beetje jammer dat jullie zo weinig leuke dingen doen, als je straks thuis komt heb je ook vast niks te vertellen… haha. Nee, het ziet er super gaaf uit allemaal! Dank je wel voor je mooie kaart, heb je mijn post ook al ontvangen? Vandaag zijn de tickets voor onze vakantie binnengekomen, ik heb er zin in en jij? Voorlopig nog maar lekker in Engeland genieten! Dag lieverd van me, dikke kus en knuffel van mama en groetjes van Michiel (03.08.10)
———————————————————————————–
157. Voor Haye (en Jules P)
Je kunt wel mooi een heel eind op vakantie gaan tijdens je verjaardag maar we weten je toch te vinden. Weliswaar een dag te laat (moeten eerst een adres achterhalen om je een sms-je te sturen wat dan weer niet mag omdat een echte verkenner natuurlijk niet met een mobiel een kamp gaat ontdekken en dat gewoon met zijn ogen en oren doet). Haye, toch een fijne verjaardag gewenst en we zien je wanneer je weer uit het prachtige Engeland terugkomt. Groeten, Theo en Monica. PS: doe Jules ook de groeten (02.08.10)
———————————————————————————–
156. Voor Noud
Hé Noud! Het ziet er gezellig uit bij jullie. We bekijken natuurlijk trouw alle foto’s en verslagen! Vorige week hebben we het hier ook erg leuk gehad. Lucas en Nikki hebben zich lekker uitgeleefd met muziek, bamboe, pen en papier en een echt nachtspel, het leek scouting wel… Julia heeft er weer een zeil- en surfdiploma bij en oh wat hebben we elkaar straks veel te vertellen. Ik ben er nog niet aan gewend dat je er niet bent. Zondag vroeg ik nog in een restaurant om een tafel voor zes personen, tja. In ieder geval nog heel veel lol samen en veel plezier met al jullie activiteiten en is dat hout er nu? Al flink geswopt? Veel liefs van je mum. (02.08.10)
———————————————————————————–
155. Voor Mattie
Hallo lieve Mattie, inmiddels zijn we van camping verwisseld, we zitten nu iets onder Bath (waar we trouwens morgen heen gaan). Het is hier leuk, maar we vinden het wel wat koud :p, bij jou ook? We beginnen je al best wel te missen, vooral papa die nu als enige man hier is. We hebben de foto’s gezien en elke dag kijken we of er weer een nieuw verhaaltje op de site staat. Volgens ons moet je het wel heel leuk hebben! Floor en ik werden wel jaloers toen we de foto’s van de Pennine Way zagen, dat willen wij ook wel doen! Heel veel plezier nog! Veel liefs, Kim, Floor, papa en mama(02.08.10)
———————————————————————————–
154. Voor Teun
Ha, ik heb je gezien hoor op de foto’s en een kaart en ook nog een mailtje erg leuk! Maartje en ik gaan een paar dagen weg en hopen je te kunnen volgen, het is te leuk allemaal. Geniet van het kamp en swop ze. Dikke kus en knuffel, Maarten, Anne, Maartje en Bert. (02.08.10)
———————————————————————————–
153. Voor de Engelandleiding
Met of zonder Engelandkeukens, molen & zwevende vlaggenmast: het kan de pret niet drukken. Wat ziet het er op de foto’s ongelooflijk gezellig uit in het Hollandse kamp! Lex en E.J worden jullie een beetje goed verzorgd door de Tijgers? Wij worden hier i.i.g. prima verzorgd door Marlene. Voorzien van verslagen, alle mogelijke info en allerlei links. Erg leuk! Groeten Wim en Lies, en een knuffel van Bailey en Mojo. (02.08.10)
———————————————————————————–
152. Voor Martin, de verkenners en de leiding
Wat ziet het er gezellig uit bij jullie. Improviseren daar zijn jullie goed! Helemaal top. En Martin wat een schattige foto van je:-) Sander bedankt je ook voor het mailtje. Was echt een verrassing. Vandaag zijn wij met Niels naar het Openlucht museum geweest. Was gezellig. We kijken weer uit naar de volgende foto’s:-) veel liefs voor Martin en groetjes voor alle andere mannen, papa Jan, Sander en mama Monique (02.08.10)
———————————————————————————–
151. Voor Rik
Vandaag (maandag) zijn er twee kaarten bij ons gekomen en ook bij Oma. Fijn dat je het zo leuk hebt. Van ons zijn nu twee brieven onderweg. In brief 2 staat status verbouwing kamer Rik. Even een update; de muur gaat er toch niet uit. Niet omdat je mam dat niet wilde maar omdat pap erachter kwam dat op de vliering nog een hele muur erbovenop staat. Breken is dan wat moeilijker. Kortom, je kamer is nu bijna helemaal gestript en een puinhoop. Wordt vervolgd. We hebben weer leuke foto’s en filmpjes van jullie gezien.  Het ziet er allemaal heel gezellig uit. En wat heeft de leiding weer veel werk van alles gemaakt. Tot de volgende mail. Veel liefs je pap en mam.  (02.08.10)
———————————————————————————–
150. Voor Boyd
Sorry Boyd, je zult je wel schamen voor je moeder, ik was een lolletje aan het maken, drukt je vader gewoon op “verzenden” en daar ga je dan… met je goeie fatsoen! Je staat trouwens heel vrolijk op het filmpje van de opening van “Red Rose”.Kon ik je weer even in beweging aanschouwen, daar ben ik toch het meest bekend mee! Hier is alles goed, veel werken, saai weer en stilletjes in huis, een feest als jullie weer thuis zijn! Maar eerst nog even flink genieten van Engeland. Kijk uit met oversteken, verkeer komt van rechts… liefs, mam. (02.08.10)
———————————————————————————–
149. Voor de leiding en de verkenners
Waterschapsheuvel, Teletubbieland, waar zijn jullie nu toch in beland…? Maar een ware scout weet wat hij doet; plukt een Red Rose en zet ‘m op z’n hoed, morgen is dan alles weer goed! Astrid (02.08.10)
———————————————————————————–
148. Voor Haye
Vier je voor het eerste verjaardag zonder je ouders, denk je dat ze al die tijd nog niks van zich laten horen!! Nog een geluk dat Jules bij The Red Rose is…  Als het goed is Haye, komen er nog twee kaarten die we de afgelopen week verstuurd hebben. Gelukkig hebben we je vandaag telefonisch kunnen feliciteren. We hebben vanochtend niet voor je kunnen zingen; om in stijl te blijven zingen we: for he’s a jolly good fellow ….  Papa (02.08.10)
———————————————————————————–
147. Voor Sil
Nu wil ik ook even een mailtje sturen. Oma leest geregeld jullie verslag en begrijp dat jullie het erg naar je zin hebt ook al loopt het niet altijd zoals het zou moeten,  maar dat maakt het ook spannender. Ik ben veel op de camping geweest en Luuk vraagt geregeld hoe het met jou gaat daar in Engeland, Het weer is hier nogal buiig daarom ben ik even thuis.Ik moet ook van alles doen en naar de verjaardag van Mac Donderdag. De foto’s zijn ook leuk. Hier in de Veluwepost stond de foto waar jullie in de mijn zijn geweest en een leuk artikel. Dag Sil, liefs van Oma Wiep (02.08.10)
———————————————————————————–
146. Voor Lex
Azagaa Lex, jij vermaakt je wel in Engeland lijkt me zo. Blijf die jongens in toom houden, en houdt de verkenners ook maar goed in de gaten 😛  Geniet er nog van, lijkt me leuk je nog ff te zien voordat ik naar China ga. Ik contacteer je wel als je weer in NL bent. Groetjes, Dennis (02.08.10)
————————————————————————————–
145. Voor Stijn
Oh Stijn wat zijn we blij met je witte haar. We pikken je op de foto’s er zo tussenuit. (dat zullen de ouders van Jules ook wel hebben, toch Frank en Maudy?). En dat je bij de opening omhoog getild werd op die plaat, gaaf man!  Je was vast de lichtste denk ik… En op een andere foto zag ik dat je een das had geruild, goed gedaan vent, kan ik hem leuk op een kampdeken naaien. Kun je je nog herinneren van de Reuvensweg dat we de kampdekens bij Tjalling thuis hebben zien hangen, die had buurvrouw Helga toen voor Tjalling, Ruurd en Douwe genaaid. Dus ruil nog maar een boel mooie dingen, dan kunnen die daar allemaal op. Wat een lol hebben jullie daar, daar kan straks onze vakantie in Frankrijk niet tegenop. En ik denk zo dat je nog wel een hele week nodig hebt om bij te slapen als je weer in Nederland bent. Man, dit vergeet je nooit meer! Heel veel kussen en knuffels van papa, mama en Mees. (02.08.10)
————————————————————————————–
144. Voor Jules P
Hoorde van Haye dat jullie onderhand wel eens fanmail willen ontvangen, nou bij dezen! Gelukkig heeft de postduif onze kaart aan jou wel bezorgd (die van Haye is klaarblijkelijk nog onderweg). Je hebt een super-tijd daar hè? Hier gaat alles ook goed. Enjoy your stay! Mamma. (02.08.10)
————————————————————————————–
143. Voor Teun
He Teun hoe gaat het ik zie dat je op je kaart en op je bericht nergens mijn naam heb staan echt fantastisch hoor. En ik zie dat je bert heel erg mist en mama en papa en mij niet.Groetjes Maartje. (02.08.10)
————————————————————————————–
142. Voor Jur
Wat sta je gaaf en stoer op de foto in The Red Rose Reporter. Onze rustige Jur, die je zo nu en dan op een foto tegenkomt. Vaak met Jas aan en verder rustig rondkijkend staat daar ineens en hoe! Vandaag ook je Kaart uit Oxford gekregen, dank je wel. De moeder van Friso nog gesproken. Jullie  hadden nogal lol in de mijn, mafe opmerkingen en zo. In ieder geval schijn je je prima te vermaken, gelukkig!! Groetjes, trotse mama, papa en Siedo (02.08.10)
————————————————————————————–
141. Voor Bas (er ging iets mis met deze mailtjes, daarom hierbij alsnog)
Hoi Bas, WTF is the air? Veel plezier, Thijs.
Hoi Bas hoe gaat het daar? Volgens mij ben je er helemaal hyper van! Wanneer gaan jullie de klompendans doen? We krijgen het vast nog te weten. Ben je echt in een achtbaan geweest? Was het leuk? Oké doei!! Lies. P.S de klompendans staat op youtube! Gna gna gna!! (02.08.10)
————————————————————————————–
140. Voor Bas
Ha kerel. Alles nog steeds geweldig neem ik aan! We hebben je een kaart gestuurd gisteren. Hoop dat hij nog op tijd aankomt. Wij gaan morgen (dinsdag) t/m zondag naar Parijs (niet naar Disney! Wel naar Asterix en Obelix-park: schijnt ook leuk te zijn). Ik hoop dat de laptop het daar doet. Zo niet dan zoeken we wel ff een internetcafé, maar ik weet niet of we dan fanmail kunnen versturen. Je weet hoe handig we zijn met de computer 😉 Alvast heel veel plezier de rest van de dagen en bij de home-hospitality!!! Dikke knuf (dubbele plet!). Papa en Mama (02.08.10)
————————————————————————————–
139. Voor Boyd
Nou ik heb even op de site de gekeken en jullie doen wel erg leuke dingen! Ik zag je al bij het paleis (de wacht een beetje plagen) en kano varen, zwemmen naar een kasteel en een pretpark, bergklimmen, wildkamperen (met koekhappen en alles) enzovoort! Nou jullie hebben het wel érg gezellig daar, maak maar veel plezier en nog fijne dagen! Lieve groet, Olga (02.08.10)
————————————————————————————–
138. Voor Jules L
Ik ben benieuwd hoe het met je is. De verhalen en foto`s geven me de indruk dat jullie je goed vermaken, fijn om te lezen. Ik ben nu met je broer op vakantie en zijn nu in Zurich, vandaag is het jammer genoeg niet zo een lekker weer. Maar daardoor hebben we een fijne relaxede dag binnen gehouden, Tim heeft heeeel veeel geslapen, zelfs overdag, haha.  Ik las in het verslag dat niemand heimwee heeft, dat is fijn. Het is nogal wat zo`n lange reis, maar gelukkig zijn jullie met zijn allen. Dat is meestal wel gezellig! Nou, Jules, geniet ervan en als je terugbent en weer een keer bij Tim in Nijmegen bent, gaan we weer voetballen! Groetjes en liefs, Myrthe en Chris. (02.08.10)
—————————————————————————————
137. Voor Sil
Hé Sil, beetje naar je zin 😀 Ik ben net beter van mijn vakantie en toen ik terug ging, gingen we naar de Mac en heb ik een leuke voedselvergiftiging opgelopen xD. Maar alvast gefeliciteerd maar ik heb gelezen dat jij de caves wel hebt gedaan wij kregen daar nog een speciaal mailtje van. Misschien leuk om te weten: iedereen die hier komt vraagt meteen hoe het met jou gaat en ik hoorde trouwens net van mam dat je meteen al je geld op de boot al had vergokt 😛 en niks gewonnen. Tja, Sem had wel veel geld gewonnen vier jaar geleden, maar ja ik fanmail je nog wel eens en veel plezier daar (ps als je thuis komt mag je die laptop van mij voor je verjaardag 😀 ik heb een nieuwe) Groetjes, Sjoerd! (02.08.10)
—————————————————————————————-
136. Voor Boyd
Ik lees net je krabbel, fijn dat je het leuk hebt! Ik las ook dat je last had van je enkel, vervelend voor je, maar laat je daardoor niet afleiden! Camera was ook al kapot, las ik 😛 Ach ja, herinneringen draag je in je hart niet in je camera! Hey, ik wens je nog veel plezier in Engeland! Ik hoef inmiddels nog vier dagies in Roermond 😛 (blij dat ik eindelijk op internet kan XD) Doei Boyd! Rens. (02.08.10)
—————————————————————————————-
135. Voor Boyd
Ook wij, je allerliefste buren, houden je in de gaten in Engeland. En we weten dat je eigenlijk niet/wel op vakantie wil in Italië dus hebben we een plan bedacht! Je gaat op de heenweg een overnachting hebben op de camping van Castelanne. Of beter gezegd, je komt een nachtje bij ons logeren. Leuk hè? Nou krijg je een top vakantie! Ik wens je nog heel veel plezier! En ik zie je waarschijnlijk als het door gaat op de camping in Castelanne. En hoor dan wel alle specaulaire verhalen. Liefs, je buurmeisje Renske. (02.08.10)
—————————————————————————————-
134. Voor Hilmar
Hoi jongen! Op de foto’s ziet het er heel gezellig uit daar op Red Rose. Jammer van het pionierhout, maar wat goed dat jullie dat met z’n allen oplossen door creatief te denken. Daar ben je scout voor zullen we maar zeggen. Fijn is het ook om te lezen dat de sfeer zo gezellig is en dat jullie zo goed met elkaar om gaan, en helpen zonder te mopperen. Op internet staan filmpjes van de opening. Ik zag de padvindsters in het oranje door het beeld lopen en ook Carl en Lennard met hun toeters. Oranje doet het goed, jullie zijn heel herkenbaar. Hoe vind je het op het kamp? Wel veel mensen. Kan me voorstellen dat je soms door de mensen het bos niet meer ziet of begin je er aan te wennen dat er voortdurend mensen om je heen zijn? Zag de leiding met Hollandse schorten. Je hebt er ook zo een in je tas zitten….. Heb je al geswopt? Wij missen jou en je geneurie (wie had gedacht dat wij dat ooit zouden missen), Kjell logeert bij opa G en oma T dus het is hier weer erg stil. Heel veel plezier, geniet er van en een dikke knuffel van papa en mama. (02.08.10)
—————————————————————————————-
133. Voor Jordi
Geweldig om het openingsfeest te zien op Youtube. Mama kreeg er kippenvel van! Wat een enorme drukte, daar waren wij graag bij geweest, zijn erg jaloers op je, hihi!! Ik zag in het filmpje je bulletje, dat deed me goed. Nou schat, ik moet werken vandaag, maar jij gaat weer genieten. Dikke kus, papa, mama, Roy, Davy, Boy. (02.08.10)
—————————————————————————————-
132. Voor alle verkenners
Succes met de klompendans!! Groeten en veel plezier, Iris (02.08.10)
————————————————————————————–
131. Voor Haye
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, namens álle thuisblijvers! Marlene (en de ouders van Jordi en Ward) (02.08.10)
————————————————————————————–
130. Voor Jules L
We hebben je prachtige kaart ontvangen uit London. Heel veel dank. Wat doen jullie mooie en leuke dingen. Geniet er maar van hoor. Nog een anderhalve week. Zou je nog Nederlands kunnen spreken? Dag Jules. Heel veel liefs van Opa en Oma. (01.08.10)
————————————————————————————-
129. Voor Jur
Hé Jur, bedankt voor je kaartje, vandaag gekregen. Die zandalen uit opa’s mailtje was een typefoutje en had met z’n allen moeten zijn (inmiddels verbeterd, M). Misschien had je dit al begrepen. Toch knap van je opa, om je te mailen. Het verslag meldt dat je nog een grootvader hebt (German Bomber?), wij weten van niets?! Morgen weer naar de puppycursus en even langs oma. Ziva groeit als kool en heeft vrijdag haar derde enting gehad. Ze is inmiddels 8 kilo.  Florian heeft nu vakantie en Henry mist je. Heb je al leuke meisjes ontmoet? Of vind je ze allemaal weer stom. Maak nieuwe vrienden/vriendinnen, leuk om straks contact mee te houden. Goed dat jullie elkaar zo goed helpen met alles en dat de sfeer prima blijft. We zijn trots op je/jullie. Groetjes van papa, mama en Siedo (01.08.10)
————————————————————————————-
128. Voor Martin
Hoi schatje. Neem aan dat alles nog steeds goed met je gaat. Hoe is het afgelopen met de keuken en molen? Jammer dat er geen pioniershout was. Hopelijk zien we het binnenkort weer op de foto’s. Maxje is vandaag jarig 🙂 en is een groot gedeelte van de dag alleen thuis geweest. Zielig hè? Je raadt nooit waar wij vandaag naar toe zijn geweest. Naar Giethoorn! En het was prachtig weer! We hebben daar een bootje gehuurd en hebben de toerist uitgehangen en nu zijn wij knetter verbrand. Mama heeft gisteren een nieuwe mobiel gekocht, mooi ding, maar sms-en lukt niet 🙁  Morgen is je broertje jarig. Lang zal ie leven … en gaan we naar het Openluchtmuseum. Lieverd, je bent weer een beetje op de hoogte wat wij hier uitspoken … Dikke kus Papa, Sander en mama (01.08.10)
————————————————————————————–
127. Voor Pim
Met veel plezier lees ik de verslagen en bekijk de foto’s. Jullie maken heel wat mee en straks heb je toch nog veel te vertellen hoe zwaar die wandeltocht was bijvoorbeeld. Loek heeft gelogeerd en we zijn samen in de achtbaan geweest en nog meer spannende dingen! Was het bij jullie achtbaan ook zo druk? Veel plezier gewenst door oma Tine (01.08.10)
————————————————————————————–
126. Voor Carl en Lennaert
Hoe is het met jullie? Hier een berichtje van jullie vader en moeder vanuit een bus in de middle of nowhere in Turkije! We denken heel veel veel aan jullie! Hebben jullie het daar leuk? Van wat ik van jullie zussen hoor wel! Hier vermaken wij ons heel goed. Het is heel warm, boven de 40 graden! We moeten elke dag vijf liter water drinken om niet uit te drogen. We zijn vandaag de hele dag aan het rijden, zo’n 700 kilometer. Om de anderhalf uur stoppen we dus dat maakt het dragelijker en in de bus hebben we airco! Wel jammer dat jullie er niet bij zijn. Er zijn hier heel veel leuke jonge mensen. Hoe is het weer daar? Ik denk zo ongeveer 22 graden. Nou jongens, heel veel plezier daar verder en goed veel foto’s maken! Groetjes van papa en mama (01.08.10)
————————————————————————————–
125. Voor Jordi
Hé lieverd, wat een gedoe voor jullie: alles improviseren. Maar daar ben je gelukkig heel erg goed in hé? Wel een hoop extra denkwerk voor de leiding. Maken jullie de molen niet te kort, want die moet natuurlijk wel opvallen hé? Het zal wel weer net zo mooi worden als de andere jaren! (wat wij hebben gezien van de foto’s). Bij ons is het allemaal goed. Mama heeft al een hoop krantenknipsels voor je bewaard over het kamp 2010, we maken er iets moois van. Dikke kus en kmuffels,  papa, mama, opa Henk en de andere twee musketiers (Miranda en Pipi zijn naar Texel dus opa is weer hier, hi hi !!!!) (01.08.10)
————————————————————————————–
124. Voor Stijn
Hee Broer, ik had weer eens een gat in m’n kop, het is geplakt bij de  dokter. Ik had dus niet zoveel geluk. En ik denk dat jij wel veel  geluk krijgt want je hebt al negen klavertjes vier, je weet wel die je van  Tessa hebt gekregen. Hug van Mees en Rikkie (01.08.10)
————————————————————————————–
123. Voor Jules L
Hoi knakker van me. Vanaf dinsdag of woensdag kun je onze post tegemoet zien. Tot dan moet je het doen met mail. Ik zal wat meer mailen dan tot nog toe, ervanuitgaande dat je dat leuk vindt (ben je `ns `n keertje los van die ouwe lui en dan word je  steeds met mail lastig gevallen). We hebben als je thuiskomt `n paar mooie verrassingen voor je. Je zult opkijken. Maudy en ik zijn thuis lekker aan het prutsen en hebben daar ook nog mooi (pruts-)weer bij. Gisteren is onze Thijs op bezoek gekomen en die gaat morgen weer weg. Ben benieuwd wat jullie in dat kamp allemaal gaan doen en of je nog veel van het Lake-district te zien krijgt. Schrijf anders maar een keertje wat jij ervan vindt, als je daar zin in hebt. Zie maar, we kunnen jullie avonturen natuurlijk ook deels volgen via het weblog want dat wordt ontzettend goed bijgehouden. Hé, stinkerd, ik laat het hier weer even bij. See you when I see you. Groente, Frank (01.08.10)
————————————————————————————–
122. Voor Pim
Hoi Pim! Ik hoop dat het in de mijn leuk was voor je; je was lekker vies geworden en dat zag er grappig uit!. De hondjes poepen heel veel en dat moet ik allemaal opruimen dus ik mis je wel. Ook hebben we de afstandbediening van de tv boven weer gevonden en kan ik ’s morgens vanuit bed ….. Ook ben ik al twee keer naar de bios geweest. Met pap naar Toy Story 3 en met oma naar Shrek 4. En ook heb ik twee taarten gebakken en opgegeten. Ik hoop een heel leuk kamp hebt in Red Rose en dat het swoppen goed gaat. Groeten, Loek! (01.08.10)
————————————————————————————–
121. Voor Ward
Ha Ward, Gisteren heb ik Caroline helemaal uitgehoord, vanmorgen heb ik het verslag van de laatste dagen gelezen, dus we zijn weer helemaal bij. Wat een vol en afwisselend programma hebben jullie. Leuk om te lezen dat je nog wist hoe je de was moest doen. Ben benieuwd naar de fotos van Noud, Jason en jou aan de was. In het verslag lees ik ook dat jullie de buren met een lantaarntje moeten zoeken:-) , hoop dat dat wel lukt want er moet wel geswopt worden. Heel veel plezier met het swoppen, songfestival en alle andere dingen de komende dagen. Liefs en groetjes van papa en mama.(01.08.10)
————————————————————————————–
120. Voor Jules L
Lief Broertje! Zo lang ben je nog nooit van huis geweest, hè broer? Trek je het allemaal? Ik denk van wel want je bent de stoerste:) Ik ben nu in Zürich dus we zitten een flink eind uit elkaar… Ik las op de site dat er iemand zeer geïnteresseerd is in de Balkenendenorm, dat ben jij zeker, of niet flapdrol? Nou heel veel plezier de komende… Ik volg de site en Myrthe en chris volgen je ook op de voet:P.  O ja ik heb kei-lekker weer, jij hopelijk ook, niet teveel pintjes drinken hè! Later Brow… Tim (01.08.10)
————————————————————————————–
119. Voor Mischa
Op de camping hebben we jullie verslag en foto’s bekeken. Wat hebben jullie een eind gelopen zeg, 14 mijl! Wij hadden gisteren de hele dag regen, maar nu gelukkig zon en gaan we naar het strand. Veel groeten en tot de volgende keer,  Fieke, papa en mama. (01.08.10)
————————————————————————————–
118. Voor Boyd
Fijn om te lezen dat jullie het allemaal zo leuk hebben! Hoe gaat het met je enkel? Gewoon even stampen en weer door…! Jammer dat je camera stuk is, ben je ermee in het water gesprongen? Maar er zullen genoeg verkenners een camera bij zich hebben, dus over het beschikbare foto-materiaal zou ik me geen zorgen maken! We zagen trouwens een geweldige foto van je, zittend in een achtbaan op Alton Towers, waar je met ware doodsverachting voorbij dendert! We lezen dat jullie op Red Rose zijn aangekomen en dat het, na enig improviseren, gelukt is om jullie kamp op te bouwen. Je hoeft in ieder geval een week lang niet elke avond te verkassen, dus dat geeft misschien iets meer rust. Hoe gaat het met de Engelse dames die je links en rechts hebt ontmoet? Je kunt je Engels goed oefenen, want je weet hoe vrouwen zijn…vooral veel praten, haha! “Tot mails”, liefs en dikke kus, Astrid en Marcel (01.08.10)
————————————————————————————–
117. Voor Carl en Lennaert
Hi Brothers! Als ik jullie verhalen lees, zit ik helemaal te glunderen achter de computer! Vind het zo gaaf wat jullie allemaal meemaken en ben stiekem wel trots op jullie hoor. Mijn broers, twee stoere PL’ers…Was ik maar nooit uit het scoutingwereldje gestapt, want wat moet dit een geweldige ervaring zijn! Ben het wel eens met tante Ria en Eva, volgens mij duiken jullie bij het maken van foto’s even snel uit beeld. Het is wel jammer van het typisch Engelse weer daar hè? Maar jullie stoere scouts slaan jullie daar ook wel weer doorheen… Jongens, nog tweederde van je vakantie te gaan..Geniet daar! Ik houd jullie in de gaten via de site. Liefs your big sis (31.07.10)
————————————————————————————–
116. Voor Siemen
He hoe istie? Heb je het nog steeds naar je zin? Daar ga ik eigenlijk wel van uit. We hebben je kaart en mailtje ontvangen. Hartstikke leuk! Ook veel mooie foto’s en leuke verhalen op de site. Het houdt maar niet op. En er  komt nog veel meer… Geweldig. Morgen gaan we naar oma D. De laptop gaat mee dus we kunnen haar alles laten zien en lezen over jullie belevenissen. Dit zal ze echt heel leuk vinden. Imke zullen we daar ook nog wel ontmoeten. Oké Siem, weer heel veel plezier gewenst de komende week op het kamp. Geniet er van. Ik hoop dat het weer ook mee wil werken, en “swop” ze! Groetjes! Mam. (31.07.10)
————————————————————————————–
115. Voor Martin
Hoi lieverd, leuk he dat Tatie je volgt? Wat ik elke keer vergeet te zeggen is: maak je wel foto’s? De camera-tjes moet je wel mee naar huis nemen, hè? Dat weet je toch wel;-) Wie is er hier blond? Moeten jullie de klompendans nog oefenen? Het is alweer een tijd geleden. Veel plezier op Red Rose en we kijken uit naar de foto’s (laat er eens een paar van je maken, je staat zo weinig op de foto) en het verslag!. Veel plezier, veel liefs en een dikke kus papa, Sander en mama(31.07.10)
————————————————————————————–
114. Voor Jason (doorgegeven per sms)
We zijn benieuwd hoe het gaat. Hier is alles goed. Heel veel groeten uit een af en toe koud Saas Grund! Edmond en Gregie (31.07.10)
————————————————————————————–
113. Voor Martin
Wij (uit Den Haag) volgen je avonturen op de voet. Geniet ervan en veel plezier 🙂 Liefs van Leonie, Jodie en Tatie(31.07.10)
————————————————————————————–
112. Voor Max
Hier onze eerste mail uit Engeland. Eerst zijn we naar Sissinghurst geweest, een kasteel met een mooie tuin er bij. Momenteel zijn we in Bath. Mooie oude stad met romeinse baden die gevuld zijn met warm water uit een bron. (Rare jongens, die romeinen!) Morgen verder op pad. Het blijft gaaf om foto’s te zien van jullie. De pennine way is zeer, zeer mooi! Was het leuk om te doen of toch wel zwaar? Bedankt ook voor het zinnetje voor ons. De lange verhalen horen we thuis straks. We geven je een lange-afstands-knuffel, kus van papa en mama! Tot hopelijk gauw, als we weer een internetcafe vinden… (31.07.10)
————————————————————————————–
111. Voor Jesse
Komen wij er vandaag pas achter dat we een mailtje kunnen sturen! Zal jou wel niet verbazen… Iedere dag kijken we gelijk ’s ochtends op de site of er nog nieuws is. Wat een prachtige trip! Jullie maken wat mee. Gisteren stonden jullie in de Veluwe Post met een leuke foto uit de mijn. Jij staat er ook op. De dorpsgenoten hebben het al gezien. Complimenten voor Marlene en alle leiding, het is fantastisch wat jullie allemaal doen en hebben gedaan. We zijn onder de indruk. Nina is gisteren terug gekomen van haar scoutingkamp, heeft het erg leuk gehad en is nu erg moe. We missen je allemaal! Zelfs Niki slaapt niet meer beneden. Sam maait nu het gras (voor de helft van de prijsJ ) Rob heeft je ipod opgestuurd. Nog niets gehoord. Let komende week op de post…we hebben iets gestuurd naar Red Rose. Heel veel plezier komende week en doe je best met de klompendans, vinden de meiden leuk! Groeten aan iedereen dikke kus, hugsssssss Pap, mam, Sam en Nina, Minoes en Niki. (31.07.10)
————————————————————————————–
110. Voor Hilmar
Ik heb net het gelezen op de site dat jullie op een nogal heuvelachtig terrein staan zodat je de buren bijna niet kan zien, en dat er geen pionierhout is. Dat is jammer, want juist dat pionieren is zo leuk. Ik las op de site van Red Rose welke aktiviteiten er de komende week gepland staan. Man wat een gave dingen gaan jullie doen en wat een gave dingen hebben jullie al gedaan! Ik hoop dat je er van geniet. Ik zag een foto waarbij jij op de bagageband bij de boot zat. Dit soort streken kan eigenlijk alleen maar als je zonder ouders op vakantie bent, en dat is nou juist het leuke. Heb je nog foto’s gemaakt? Veel plezier bij het swoppen. Ik ben benieuwd wat je mee naar huis neemt. En als je aardige jongens en meisjes leert kennen wissel dan adressen uit. Kan je contact houden via e-mail, en het is ook goed voor je Engels. Kjell is weer thuis en zorgt meteen weer voor leven in de brouwerij. Ik heb het Star Wars spel veilig opgeborgen zodat hij er niet mee kan spelen. Veel liefs, Iris (31.07.10)
————————————————————————————–
109. Voor Hilmar
Hoe is het in Engeland? Ik ben net trug van het zomerkamp. We hebben zeilwedstrijden gedaan en ook heel veel leuke spelletjes! Wij missen je wel. Morgen ga ik logeren bij opa en oma. Ik ga zwemmen, ik ga naar Nemo in Amsterdam en naar de bios. Groetjes van Kjell. (31.07.10)
————————————————————————————–
108. Voor Jordi
Hé, is het leuk in Engeland? Wij zijn heel vaak gaan vissen en we hebben heeeeeeel veel gevangen. Ik mis je wel maar ik zie je wel weer op de fotos. Dikke kus, Roy en Davy (31.07.10)
————————————————————————————–
107. Voor Siemen
Een kort een berichtje van papa. Die van mama komt zo. Volgens mij hebben jullie een super trip. Ik hoop dat het weer een beetje meezit. We volgens jullie eigenlijk van uur tot uur. Iedere keer staat er wel weer wat nieuws op de website. Hier bij ons is het een ware dierentuin geworden. We hebben de huisdieren van Rob en Barbara erbij! Twee konijnen in de tuin (Bonkie en ??) en twee goudvissen in een bak (fish and chips?). We zijn er maar druk mee. Voor de rest aan de klus in Noortjes kamer. Morgen is het 1 augustus dus niet vergeten! Groeten (ook aan the boyz (almost men now)) Wim(31.07.10)
————————————————————————————–
106. Voor Max
Hier even een berichtje van Opa en Oma uit de Lichtenvoorde. Zo te zien heb je al veel gedaan en vooral veel gezien en naar wij denken ontzettend veel genoten samen met de reisgenoten. Wij hopen, en jou kennende doe je dat, dat je ons heel veel kunt vertellen over jouw ervaringen en over wat je allemaal hebt gezien en hebt meegemaakt. Max geniet hier van. Vorige week heeft opa de 4 daagse in Nijmegen gelopen en goed volbracht, ik heb veel aan jou gedacht; jij en ik zijn echte genieters en doorzetters. Groeten van Opa en Oma W en xxxx. (31.07.10)
————————————————————————————–
105. Voor Jordi
Hé schat hoe heb je geslapen? Eindelijk op het kamp, bedankt voor je leuke kaart, mama was wel erg verrast omdat je toch netjes kan schrijven. We hebben nu de muziek aan van kampradio via internet. We zijn met Roy en Davy naar Toy Story 3 geweest, vonden ze erg leuk. Hoe is het met je arm? Deze week zal het wat rustiger voor je zijn, geniet ervan en nog heel veel plezier. Dikke knuffel, papa mama, roy, Davy en Boy (31.07.10)
————————————————————————————–
104. Voor Lennaert
Hey Len! How’s it hanging? Haha! Ook jouw kaartje heb ik eergisteren ontvangen en hij staat te pronken op de kast. Alleen je staat er zelf niet op…! Jammer… volgens mij zie ik wel Carl achter een paal staan. Heb je het een beetje naar je zin daar? Volgens mij wel! Is al die voorbereiding niet voor niets geweest? Past alles nog in je tas? En ik wist natuurlijk wel dat dat gewoon maar een vriendin van je was, die die sms stuurde. Anyway, ik kwam daarachter, omdat ik hem uit ging doen. Eergisteren was Abu hier en die liep de hele tijd te piepen. Dan moest ik met m mee naar beneden lopen. Hij liep de hele tijd naar jullie te zoeken volgens mij. Echt zielig! Heb je al dingen met je zakgeld gekocht? Wat? Hoe is het op Red Rose? Wat doen jullie daar allemaal? Ik kan niet wachten op de foto’s en het verslag van vanavond. Kijk ik steeds weer naar uit! Nou, heel veel plezier daar en take care! X van je zus (en Terror Jaap van de blauwe kooi!) (en ABU!) (31.07.10)
————————————————————————————–
103. Voor Carl
Bedankt voor je kaart! Ik kreeg hem eergisteren en hij staat nu op de kast. De volgende keer wil ik wel een kaart waar jij ook echt op staat hoor! Waarom heb je niks tegen die meisjes in London gezegd? Kon je geen Engels meer? Hoe was het lopen op de Pennine Way? Ik zag dat je je Berlin shirt aan had! Heb je trouwens nu wel genoeg handdoeken? Ik ben nu naar de radio van Red Rose aan het luisteren en hij heeft het over Marlene from Holland! Echt cool! Ik heb snel een mailtje gestuurd dat ik de groetjes aan jullie wilde doen maar ik hoor hem er nu niet over praten. Ik heb een klein stukje opgenomen waarin de presentator probeert Schoonoord uit te spreken: “Shoenood” hahaha! Ik hoor op de radio dat er twee van jullie groep jarig zijn deze week. Haha! Horen jullie de radio daar ook? Nou, vanavond bel ik nog even met papa en mama en ik zal ze dan even vragen of ik namens hun nog een berichtje voor jullie kan typen. Tot snel! X je zus en Ciske (je cavia!) (31.07.10)
————————————————————————————–
102. Voor de thuisblijvende ouders
Sterk spul hè, Fisherman’s Friend! “Fanmail uit Engeland”, weer zo’n geweldig idee van de Engelandleiding. Wim. (31.07.10)
————————————————————————————–
101. Voor Danique
Zo, eindelijk op Red Rose. Ben heel benieuwd hoe je dat vindt. Waarschijnlijk iets rustiger omdat je de tent zelf kan opzoeken wanneer je moe bent? Doe je aub voorzichtig met al die wateractiviteiten. Je weet het! Mama heeft er slecht van geslapen dus zwemvest aan. Denk eraan dat je geen zwemdiploma hebt! Geniet er verder van en mocht je leuke mensen ontmoeten wissel dan adressen uit, leuk om vanuit thuis nog eens contact te zoeken. Wanneer je een kaartje stuur adresseer hem dan eens aan Pepijn, hij mist je heel erg. Wij tellen de dagen af voor onze vakantie, jij nog twee weken, lekker genieten. Dikke kus mama, papa en Pepijn (31.07.10)
————————————
100. Voor Jur
Ik mis je humor en ons domme gezwam. Dikke zoen mama (31.07.10)
————————————————————————————–
99. Voor Bas
Ha schat. Wij hebben net de verjaardag van oom Chiel gevierd. Opa en Oma Woef (die van Sem bedoel ik) hadden een draaiorgel laten komen. Hij vond het afschuwelijk dus dat was lachen.:-) Net even weer op de website gekeken. Het zag er weer fantastisch uit, en stoer! Als het goed is zijn jullie nu op het kamp aangekomen. Ik hoop dat dat net zo leuk wordt als de vorige week. Nog bedankt voor je kaart! Die kwam ook vandaag aan. Geniet ervan vent. Dikke knuf, papa, mama, Thijs en Lies en ook van Henk en Doebie. Henk vond de foto’s ook erg leuk. Xxx(31.07.10)
————————————————————————————–
98. Voor Martin
Jeetje dankjewel schat voor je kaartje én berichtje. Echt een verrassing. Ben je lekker aan het genieten? Hoe was de Pennine way, heftig? Word je niet misselijk in de bus? Leuke foto in het pretpark met Bas. Volgens mij raken we niet uitgepraat als je thuis komt (niet meteen, hoor. ik laat je wel een uurtje met rust 😉 ) Je vraagt je af of je nog een kaartje van ons krijgt? Ik hoop het. Verrassing! Heb je al leuke Engelse meisjes ontmoet? Hier alles goed. Eerste week van de schoolvakantie zit er alweer op. Moest vandaag werken en morgenmiddag ook. Papa heeft de kooi van Spitsie maar eens schoongemaakt, je wil niet weten …… Ga nu Maxje uitlaten. Dikke kus, papa, Sander en Mama(30.07.10)
————————————————————————————–
97. Voor Sietse
Hoe is het bij jullie? Nu dan echt op Red Rose. Wij zijn op IJsland, na een een nogal lange vliegreis (om 3.30 ´s nachts waren we eindelijk in ons ´vakantiehuis´) . Het is hier -nu nog wel- prachtig weer. We hebben een prima onderkomen. Vandaag in Reykjavik geweest, morgen gaan we twee dagen op pad. Binnenkort schrijven we weer.  Liefs Nic, Marlies, Susan, Meike en Jelmer(30.07.10)
————————————————————————————–
96. Voor Jur
Leuk om te zien dat je het goed naar je zin hebt daar, je maakt wat mee zeg! Mooie foto’s staan er op jullie site. Nog een beetje verdwaald in Londen? Groetjes uit Arnhem, Fons en Jimya(30.07.10)
————————————————————————————–
95. Voor Sil
Het is nu vrijdagavond en wij zijn lekker uit eten geweest want morgen is het gedaan met de rust: dan komt je broer weer thuis uit Friesland. Leuk dat we een fan-mailtje terug hebben, en vandaag hebben we ook je kaart ontvangen. Leuk! We hebben nog foto’s zitten kijken, en de Pennine way was wel wat voor jou geloof ik. We zagen je nog op een rotspuntje staan. Gaaf! Je vader heeft nu Sjoerd aan de telefoon, en je krijgt ook de groetjes van hem. We missen je best wel erg (bij het beitsen, geintje natuurlijk!) We hopen dat je nog veel plezier hebt en we spreken je vast wel op je verjaardag! Dikke knuffels, pa en ma(30.07.10)
————————————————————————————–
94. Voor Mitchell
Ik heb je mailtje met de foto binnen gehad. Je staat er weer blitz op. Vandaag heb ik ook de fotokaart uit Oxford binnen gekregen. Woensdag heb ik met oma, Jamie en Laura weer opgehaald vanaf Weeze. Ze hebben het goed naar hun zin gehad en waren lekker bruin. De kaart van hun heb ik nog niet binnen, dus die van jou is eerder. Ik las dat je in de mijn met de makkelijke groep mee was geweest,ik had wel wat moeilijker verwacht van je. Hoe was het in Alton Towers, ben je nog in achtbanen geweest en was de Pennine nog net zo mooi als 4 jaar geleden? Als het goed is zijn jullie nu op Red Rose(20.25 Nederlandse tijd), heel veel plezier daar en dat je maar veel contacten daar mag krijgen. Swop ze en veel plezier. Je moet ook de groeten van oma en opa Fortun hebben en nog veel plezier. Groetjes mama.(30.07.10)
————————————————————————————–
93. Voor Jordi
Ons hondje is 25 cm lang en 10 cm hoog en hij heet Boy en een foto staat op papa zijn Hyvespagina. Ook een dikke knuffel van ons allemaal, veel plezier verder. Groetjes, Roy.(30.07.10)
————————————————————————————–
92. Voor Sil
We volgen je reisavonturen elke dag en vinden het geweldig wat je allemaal meemaakt daar. Juist omdat wij nog maar kort geleden voor een deel dezelfde routes hebben gereden, zoals Bath, Bristol bij de grens van Wales. Ik denk als je weer thuis bent we heel wat ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Geniet maar lekker je Oma en Opa.(30.07.10)
————————————————————————————–
91. Voor Jur
Ik volg jullie via de computer, wat jullie doen is erg spannend en leuk, ook de foto’s zijn erg goed. Ik (we) genieten er van, ik hoop dat jij er ook van geniet het zal zekeronvergetelijkzijn, veel plezier met z’n allen en tot weder mails. Groetjes Opa.(30.07.10)
————————————————————————————–
90. Voor Pascal
Zo te lezen en te zien, verslagen en foto’s, hebben jullie het superleuk. Wat doen en zien jullie veel. Het is ook zo leuk om alles via de mail te kunnen volgen. En volgens mij boffen jullie ook enorm met het weer. Hier gaat ook alles goed. Jess is naar de trimsalon geweest en heeft heel wat wilde haren verloren. Morgen gaat papa Michael ophalen (ik heb dienst ), die boft trouwens ook enorm, zon, wind en af en toe een buitje. En zondagmorgen gaan we vroeg naar Schiphol om Myra op te halen. Dan zijn er weer twee thuis! En wij beginnen ons een beetje op de vakantie voor te bereiden. Heb ik nu wel heel veel zin in. Als je tijd hebt zou het heel leuk zijn om wat van jou te horen/lezen.Wat zul jij veel te vertellen hebben. Nog heel veel plezier, nu in jullie kamp. Heel veel liefs van ons allemaal, mama(30.07.10)
————————————————————————————–
89. Voor Rik
Vandaag hebben we je kaart ontvangen en als verrassing ook nog een berichtje op de fanmail. Wat fijn dat je het zo leuk hebt. We genieten met jullie mee. Wat was het een flinke wandeling en wat een mooie omgeving. Hier gaat alles goed. Alle kranten zijn bezorgd. Liefs van je pap en mam.(30.07.10)
————————————————————————————–
88. Voor de leiding
Heel hartelijk dank voor alle goede zorgen en het fantastische programma. Marlene houdt ons fantastisch op de hoogte. Elke dag zowat nieuws en foto’s! We genieten met jullie mee en gunnen jullie nog twee heerlijke weken. Hartelijke groeten Kees en Gea. (30.07.10)
————————————————————————————–
87. Voor Siemen
Ff een berichtje van nummer 22. Alles goed daar? Hier regent het, dus skaten is er toch ook niet bij, dat scheelt. We gaan morgen naar Noorwegen en als wij terug komen zijn jullie waarschijnlijk weg, dus het duurt even voor we de verhalen kunnen horen. Niels is ook heeeel benieuwd, kan bijna niet wachten tot over vier jaar. Take care en stay cool, Barbara, Rob, Niels en Aniek(30.07.10)
————————————————————————————–
86. Voor de verkennersleiding
Zo de eerste week is achter de rug zo te zien en is goed gegaan. Nu begint het wel echt te kriebelen dat ik er niet bij ben als ik die foto’s van de Pennine zie. Wat is dat mooi die Pennineway, echt tof, leuk dat iedereen dat mee maakt om zo te lopen. Wellicht hebben we nu een paar enthiousiaste lopers erbij binnen de groep:) Nu een week een wat rustiger aan met RedRose, Veel plezier daar alvast! Maak er een mooi kamp van, ben benieuwd naar de foto’s met alle strak gepionierde keukens. Hier gaat het zijn gangetje non stop nu het afstudeerverslag schrijven en werktekeningen maken. Groeten aan iedereen en de verkenners, Teunis(30.07.10)
————————————————————————————–
85. Voor Pim
Wat ziet het er allemaal leuk uit en ook heel leuk om steeds de verhalen over jullie belevenissen te lezen. Ook de kaart uit Londen is aangekomen en wat is dat nou met die oudere meisjes?  Loek is weer terug van logeren bij oma en hier gaat alles goed. We zijn het behang in de voorkamer er aan aftrekken en bewaren het behang in de gang voor jou… Ook hebben we het boekje van de suicide bunny weer terug gevonden en zullen er nu goed oppassen. De hondjes rennen steeds meer en Rex is al een echte waakhond… als je door de poort komt … blaft die naar je. Hummer is een echte huishond aan het worden… slaapt het liefst binnen. Poesjes zijn bijna alleen maar buiten en krijgen veel muizenvangles van moederpoes. Nog veel plezier in het kamp en met het swoppen. Liefs Martijn, Harriette en Loek(30.07.10)
————————————————————————————–
84. Voor Floris
Wat maak je ontzettend veel mee! Ik geniet elke dag van de foto’s en de spannende verhalen. Het lijkt erop dat je het super naar je zin hebt en dat kan ik me erg goed voorstellen! Hier in Nederland is alles prima, Michiel zit met Nicolas op Rhederlaag en ik ben lekker aan het werk. Rinus, Moos, Chills en de cavia’s doen het allemaal goed (we hebben de kleintjes weg gebracht) Lieverd, lekker genieten en pret maken! Ik stuur je gauw weer een berichtje. Dikke knuffel van Mama en Michiel(30.07.10)
————————————————————————————–
83. Voor Jules L
Het is echt smullen van jullie verslagen en foto`s. Hier in Oosterbeek giet het geregeld ‘cats and dogs’ maar daarna is het ook weer heerlijk weer hier. Wat staat die mijnwerkersoutfit je goed. Hopelijk ging het goed met je arm in die nauwe schachten. Blijf jezelf wel in acht nemen! Je zult de kilometers wel in de benen hebben na de Pennine Way. Man, wat maak jij bijzondere dingen mee! Nog veel plezier vandaag en veel liefs van je moeder.(30.07.10)
————————————————————————————–
82. Voor Jules L
Ik heb net je kaartje gekregen en lees daarop uit de eerste hand (jouw eigen hand namelijk) dat je het hardstikke leuk hebt. Goed zo, dan hoeven we je tenminste niet voor niets te missen. Een week zit er al bijna op. Geniet van de volgende twee, jongen en ik hou van je, groente van je ouwe.(30.07.10)
————————————————————————————–
81. Voor Jordi
Hier een berichtje van opa en oma van der Horst. Wij kijken iedere dag naar de site van jullie, wat maken jullie een hoop mee. Gelukkig ben je de mijn goed uitgekomen. Hartstikke mooi! Opa en oma gaan vandaag op vakantie met tante Iet naar IJhorst ,opa kijkt wel naar de site in een internetcafé! Nog heel veel plezier, kusjes, opa en oma(30.07.10)
————————————————————————————–
80. Voor Ward
Volgens ons gaat het prima met jullie. Leuk verslag en leuke foto´s! Het ziet er allemaal heel gezellig uit, ondanks de pechdag in Oxford. Wist je de weg nog een beetje? Morgen ga ik Caroline natuurlijk even vragen hoe het was om een weekje Engelandkamp mee te maken. Vandaag gaan jullie naar het Red Rose camp, het is fijn denk ik om een flink aantal nachten op dezelfde plek te zitten. Hoop dat je voeten niet zo moe zijn als die van ons na dagen door Berlijn sjouwen. Wij gaan vandaag weer naar huis. Nog heel veel plezier en tot de volgende keer. Lieve groeten, papa en mama. (30.07.10)
————————————————————————————–
79. Voor Bas
Zullen we zorgen dat jij weer wat te lezen hebt! Leuk zo’n uitgebreid verslag met foto’s. Met jouw sportieve kamp hieraan vooraf ben je vast in prima conditie voor alle aktiviteiten. Jammer dat vooruit slapen niet mogelijk is. Blaas je vandaag nog even op de vuvuzela voor jouw oom? We vieren vandaag zijn verjaardag, kompleet met draaiorgel! Geniet van deze ervaring, en schrijf je maar vast in voor de volgende keer. Groeten van oma en opa (die van Sem). (30.07.10)
————————————————————————————–
78. Voor Hilmar
Hé stoere vent! Wij zijn je niet vergeten hoor. Ongelofelijk dat je al bijna een week weg bent. De tijd vliegt. Wij zijn net terug van een paar dagen Terschelling. Wij hadden de laptop meegenomen om jullie belevenissen te kunnen volgen. Dat ging prima, leve het wereldwijde web. Alleen mailen is dus niet gelukt zag ik vanochtend vanachter mijn eigen computer. Iedere dag kijken wij (meerdere malen) op de site op de site om te kijken of er al nieuwe berichten zijn. Door het internetverslag kunnen wij het allemaal meemaken. Mazzel voor jou, dan hoef je straks thuis niet zo veel te vertellen 🙂 Hoe was het in Londen? en in hoeveel achtbanen heb je gezeten? Wat zag je er stoer uit in de overal bij de mijn. Op een van de foto’s zagen wij je heel gebiologeerd naar een stuk mijnwand kijken. Heb je nog fossielen gevonden? En dan gisteren de tocht over de Pennine Way, en vandaag de aankomst op Red Rose. Jongen, wat je nu meemaakt is uniek. Een groot avontuur. Geniet ervan, voor je het weet ben je weer thuis en gaat het gewone leven weer beginnen. Liefs van Marco en Iris. (Kjell komt vanavond weer thuis van zijn kamp).(30.07.10)
————————————————————————————–
77. Voor Mischa
Ha jongen, we hebben je een paar keer kunnen bekijken in Londen en Oxford, dat zag er leuk uit! Vandaag de Pennine way…  Mooi he, dat Engelse landschap! Wij gaan de Noordhollandse duinen verkennen en zullen ook daar jullie belevenissen volgen. Wat fijn dat er zo goed verslag wordt gedaan! Heel veel plezier op het Red Rose camp, liefs van Pi, Li en Fi.(30.07.10)
————————————————————————————–
76. Voor Jur
We zijn je echt al niet vergeten hoor! Maar de mailtjes die wij thuis naar je mailden werden niet verstuurd (foutje). Nu zit moeders in de winkel te mailen en moet het goed gaan. Overal zien we je op de foto met een BIG SMILE; je geniet met volle teugen. Dit kan volgens ons ook haast niet anders, met zoveel leuke mensen om je heen en zoveel gave dingen te ontdekken. We zijn super trots op je, dat je dit allemaal maar doet. We houden (net als bijna iedereen) constant de site in de gaten of er al weer nieuwe foto’s bij zijn gekomen of het verslag weer is aangepast. Als Siedo een trein ziet, roept hij: daar is Jur, Jur komt er aan. Verder gaat hier alles goed. Het tuinhek is klaar, Siedo nog lekker vaak dwars (help grote broer Jur). Wel mist Henry je. Je krijgt van hem de vriendelijke groeten. Dikke zoen van ons, papa, mama en Siedo (29.07.10)
————————————————————————————–
75. Voor Max
Ik hoop dat je het leuk hebt, aan het fotootje te zien wel. Tenminste als het tunneltje niet is ingestort. Groetjes en veel plezier van Jerom en Jonas(29.07.10)
————————————————————————————–
74. Voor Friso
Hé Friso, alles goed in Engeland? In het verslag staat dat je het naar je zin hebt en dat je goed hebt geslapen. Fijn! Was de grot vandaag spannend? Ik heb de foto’s net bekeken. Ziet er cool uit. Ik wil ook naar Londen. Hier is alles ok. Tot gauw en de groeten aan je moeder (die het vast ook naar haar zin heeft)(29.07.10)
————————————————————————————–
73. Voor Tristan
Weer mooie foto’s gezien.Ik ben benieuwd of jij ook in het water gevallen bent met het punteren en in welke groep jij zat in de mijn; indrukwekkend hoor! Wij zijn inmiddels bij Joop/Karen en fat Harry was te sloom voor het poezenspeeltje zoals je al dacht. De anderen spelen er wel mee. Knuffels van ons allemaal, Alida(29.07.10)
————————————————————————————–
72. Voor Jur
Leuk dat we je kunnen volgens via de site. Iedere keer weer even snel kijken of er weer leuke foto’s of berichtjes binnen zijn gekomen. De foto’s waarop je staat, zien we je meestal met een Big Smile, gelukkig maar, dit kan ook haast niet anders als je zo’n leuke club stoere jongens om je heen hebt. Wat maken jullie veel mee! Geniet ervan. Heb je nog gevlogen met de RAF Red Arrows in het Science Museum? Hier gaat alles goed. Groetjes, Papa, mama(kusje) Siedo en Ziva&Bente(29.07.10)
————————————————————————————–
71. Voor Jur
Hoi Jurremans, ons eerdere mailtje is per ongeluk niet verstuurd, dus we proberen het opnieuw. Wat een avontuur maken jullie allemaal mee. Op foto’s zien we je alleen maar met een Big Smile. Als Siedo maar een trein ziet, roept ‘ie:  Daar is Jur! Jur komt eraan! Saampjes kijken we veel naar jullie foto’s Hij moet om alles erg lachen, wij ook trouwen. Geniet van alles, Jur .We laten snel weer iets van ons horen, Groetjes van papa en mama en dikke knuf van je broertje.(29.07.10)
————————————————————————————–
70. Voor Bas
Wat is het leuk die foto’s te volgen. Morgen gaan we twee weken met oom Bas, Pim en Max met vacantie. Ik heb jullie mailadres opgeschreven, maar weet niet of het met een laptop lukt contact met jullie site te maken. Gaan we wel proberen. Lieve Bas, nog een heel fijne tijd als cobra. xx oma en opa(29.07.10)
————————————————————————————–
69. Voor Carl en Lennaert
Hoi leuke neven, sjonge, jonge wat een leuke belevenissen, als ik alles geloven mag van het verslag! Maar daar ga ik wel vanuit! Ik schrijf gewoon in het nederlands, en niet zoals je zussen in het engels, want anders snap je er echt niets van (zo goed is mijn engels nl.) En Carl, jij bent alweer direct gesnapt met Engelse girls! Hoe krijg je het toch weer voor elkaar? Lennaert, jij doet het wat kalmer aan? Wel leuk als je met een Engels meisje zou trouwen en daar zou gaan wonen, Carl! Wij zouden dan een bezoekje aan jou kunnen combineren met een weekendje uit! Zo komen we dan nog weer eens ergens en halen ons engels ook gelijk op!  Maar alle gekheid op een stokje erg leuk om jullie zo te volgen op de site. Maandag gaan wij ook op vakantie en zal het moeilijker worden. Maar dit is echt leuk! Ik zit heel goed te kijken of ik jullie op de foto’s zie. Willen jullie een keer voor de camera gaan staan, zodat ik echt weet of je erbij zit?  Ik wens jullie heel veel lol en plezier en weinig nachtrust, zodat je na drie weken, voldaan en uitgeput weer thuis komt. Hartelijke groetjes uit Nederland van tante Ria(29.07.10)
————————————————————————————–
68. Voor Jordi
Wat geweldig, die foto”s van de mijn en wat zie je er uit! Ik vond het wel eng hoor, die smalle gangen, dat jullie dit gedaan hebben! Was het pretpark ook zo mooi? Weet je nog die eerste keer dat wij samen vastzaten in de achtbaan (nee Jor, dat kwam niet door mijn gewicht). Vandaag hebben jullie veel gelopen, ik ben weer beniewd naar de foto’s. Hier is het bewolkt en wij hebben het zelfs een beetje koud. Nog maar meer genieten, dikke knuffel, papa, mama, Roy, Davy xxxx(29.07.10)
————————————————————————————–
67. Voor Max
Jeetje wat ben je door smalle gangetjes gekropen daar in de mijn. Helemaal geweldig zeker?! We vonden de foto’s van rond het kampvuur er zo gezellig uitzien. Lekker de dag afsluiten en luisteren naar het verhaal met jullie namen er in. Wat bijzonder dat de leiding dat allemaal doet voor en met jullie. Voor ons als ouders is het heerlijk om te lezen dat de sfeer zo goed is en dat jullie je vermaken. We vonden het zoals je weet best spannend om je mee te laten gaan op dit kamp omdat je een van de jongsten bent, maar lieve Max: geen seconde spijt! Geniet met volle teugen, ook straks op Camp Rose. We vertrekken zo en weten niet precies wanneer we de site weer kunnen bekijken of kunnen mailen, maar dat zal allemaal best lukken in Engeland. Heel veel groeten van je vader en moeder.(29.07.10)
————————————————————————————–
66. Voor Siemen
Nu ook een berichtje van ons. Heb je het naar je zin daar? Zo te zien op de foto’s hebben jullie veel lol. We hebben je gemist op de “mijnfoto’s” Was je nog ondergronds en verdwaald? Bram heeft gisteren nog gebeld met de vraag of je kwam skaten. Wel, beste Bram, Siemen zit voorlopig in de UK. Heb je je fish and chips al gescoord, in zo’n vieze gebruikte krant? Oke, heel veel plezier met z’n allen daar. Fijn om op de site jullie belevenissen te volgen. Geniet ervan! Groeten van ons (ook aan iedereen) Wim en Simone.(29.07.10)
————————————————————————————–
65. Voor Boyd
Ook “Big brother” is watching you! Leuk om te lezen wat jullie daar allemaal doen. Veel plezier! Groeten, Richard V.(29.07.10)
————————————————————————————–
64. Voor Danique
Hoi neef, wat een gaaf kamp. Leuk om jou op foto’s te zien waar ook wij zijn geweest. Dank je wel voor je kaart en we kijken uit naar verder verslagen van je reis. Volgens mij eten jullie ook goed, voor zover wij vanaf hier in de pannen kunnen loeren en je weet dat in ieder geval ik dat wel doe. Nog heel veel leuke en mooie dagen daar op het eiland. Tot snel maar weer groeten van Jacob, Louise en natuurlijk Sem. tjoooo(29.07.10)
————————————————————————————–
63. Voor Rik
Hoi stoere bink, wat maak jij en alle andere stoere scouts veel mee! De ene dag is nog spannender dan de andere. We krijgen echt een hele ervaren reiziger weer thuis. Ook Oma heeft dinsdag de foto’s bekeken en geniet mee. Je krijgt ook de groeten van Gisela en Anne-Jolan. We kijken elke dag weer heel nieuwsgierig naar de foto’s. Leuk om je zo van een afstand te kunnen volgen. Geniet van alle leuke dingen. Wij houden van je en denken vaak aan je. Groetjes, Gea en Kees(29.07.10)
————————————————————————————–
62. Voor Noud
Uit de verslagen lezen we enthousiaste verhalen. Wat maak je al veel mee terwijl je pas een paar dagen weg bent (lijkt al veel langer). Erg leuk dat we het allemaal op de voet kunnen volgen. Was de boterham van Peter lekker? Ja, we zagen je op de foto. Hier alles goed. Mama, Lucas en Nikki vermaken zich prima op Buitenkunst. Van ’t weekend droog, daarna af en toe regen. Toch enthousiaste verhalen. Ook Julia gaat ’t prima op ’t water. En ik maar werken … Veel plezier verder. Arjan(28.07.10)
————————————————————————————–
61. Voor Pim
Wat leuk om het verslag te lezen en de foto’s te bekijken. Jullie maken veel mee zeg!. Ik ben benieuwd naar jouw verhalen. Tot over 15 dagen! Veel plezier en de groetjes van oma Tine(28.07.10)
————————————————————————————–
60. Voor Mattie
Hee! We hebben gelezen dat je nu goed met geld kan om gaan, misschien kan je dat dan straks ook thuis toepassen 😛 Wij zijn nu ook in Engeland en het was hier vandaag heel mooi weer. We zitten vlakbij Bexhill, waar papa in een gastgezin heeft gezeten! We hebben een dongel gekocht dus wij hebben nu ook internet. Morgen gaan we naar Londen, maar daar ben jij al geweest! Heb je al wat van onze kaartjes gelezen? We wensen je nog heel veel plezier de komende weken! Aan de foto’s te zien heb je dat zeker! Tot het volgende bericht! Kusjes, Papa, mama, Floor en Kim(28.07.10)
————————————————————————————–
59. Voor Carl en Lennaert 
Hi Carl and Lennaert, Since you have now been in the UK for 5 days, I figured I could write this message in English. So, here it goes! I really enjoy reading about your adventtures overseas. Lennaert, I saw this picture in which you were standing in front of some kind of red light district building. What happened there and what were you smiling about?;-) And Carl, did you really blow on the vuvuzela in the ear of a guard in London? And you didn’t get arrested by the police? Wow! But what did I read about girls you knew through the Internet and met up with in London?! Even when you go on a holiday you are still talking to girls you know from the Internet. PLEASE behave at Red Rose, where there will be lots of girls…! So you didn’t visit the Great Hall from Harry Potter in Oxford? That’s too bad… And how was the meal at the pub today? Can’t wait for the postcard! Mom gave me a call yesterday. She and dad are really enjoying themselves in Turkey. They have been to a mosk and into the center of Istanbul. And they keep asking me about how you are doing in England. And then I tell her about what I read and they wanted me to say “hi” to you guys… so HI! Anyway, here in Holland everything is ok. I try to keep busy with work in and around the house. Pimping by bike and watching a lot of tv.:-D Tante Ria just called to ask me how she could send fanmail, so I guess there will shortly be a message from here on this website! I think this is the longest message so far, so I will stop now. Have fun and stay safe (and leave those girls alone!)! Xoxo Eva(28.07.10)
————————————————————————————–
58. Voor Teun
We genieten mee van je Engelandreis, wat ontzettend leuk. Een compliment voor de leiding: het is allemaal geweldig! De reis, verslagen en foto’s, geven ons een heel goed beeld van alles wat je beleeft. Teun geniet er van, we reizen op afstand met jullie mee. Groetjes uit Ootmarsum van Opa [oud verkenner] en Oma [oud welpenleidster](28.07.10)
————————————————————————————–
57. Voor Jordi
Geweldig zo een avonturier in de familie. Ik zie jou in de toekomst nog wel eens een keer op Discovery. Let goed op jezelf en geniet ervan, dikke knuffel, oma Ria.(28.07.10)
————————————————————————————–
56. Voor de Engelandleiding
Toch best wel apart om het uiteindelijk van deze zijde mee te maken. Maar wel erg leuk om jullie acitiviteiten te zien. Jullie zijn echt bijzonder snel en vooral met foto’s t.o.v. andere jaren. Hartstikke leuk en vooral voor alle ouders:) Het ziet er leuk en relaxed uit. Zo te zien loopt alles goed volgens het schema. Well done;) De bekende eerste week moeheid klinkt al goed in de verhalen. zeker bij de jongens. Het engelse weer is ook echt sprake van, maar dat hoort erbij:) Er komt vast en zeker nog wel de nodige zonnestralen, het mag de pret niet drukken. Lex, laat je niet onderdrukken en zorg dat Erwin de toast smeert; na drie jaar is het gewoon zijn beurt als jongste;) Veel succes en plezier nog en hou de jongens onder de duim;) Elsje en Teunis(28.07.10)
————————————————————————————–
55. Voor Danique
Jongen wat zijn wij trots op je! In de mijn wel anderhalf uur gelopen, geweldig dat je dit hebt gedaan! Je kaart is bij iedereen aangekomen, en ze waren er heel blij mee. Ik zou kunnen schrijven dat we je niet missen, maar ik wil niet liegen! We volgen het verslag en vooral met de foto’s zien we hoe ontzettend je geniet. Hierdoor genieten wij ook. Het is fijn dat je veel de oranje zonnebril draagt want dan kunnen we je goed herkennen op de foto’s. Ik zag op de foto ook een nieuw armbandje, denk je ook nog aan Pepijn? Wij gaan lekker tennissen komende week zodat het niet opvalt dat het zo stil is in huis. Geniet van alles wat nog komen gaat. Heel veel liefs vanuit Doorwerth, Hillegien, Rob en Pepijn.(28.07.10)
————————————————————————————–
54. Voor Pim
Even een berichtje van Hans en Hilde. We volgen jullie via internet. Wat gaaf zeg! We zijn wel een beetje jaloers op je. Als je zelf foto’s maakt, dan willen we ze graag zien en zeker alle verhalen van je horen. Nou, kerel zet hem op en geniet ervan. Want je zult hier nog lang over na kunnen praten. Groetjes, Hans en Hilde(28.07.10)
—————————————————————————————
53. Voor Lex en iedereen
Geweldig om de groep zo goed te kunnen volgen, vooral met al die leuke foto’s erbij. En inderdaad Marlene: een schitterende foto van die vier oude monumenten in Oxford haha! Leuk ook, dat er zo veel belangstelling is van buitenaf (Kees-Jan uit Lunteren), en dat zelfs de Lidl inhaakt op de Engelandreis van OPV 🙂 …..(zie folder) Voor de hele groep; Veel plezier morgen tijdens het lopen van de Pennine Way, met af en toe een Engels buitje, dat hoort er wel bij! Groeten aan iedereen, in het bijzonder aan Lex van buurman Teun, Wim en Lies.(28.07.10)
—————————————————————————————
52. Voor Sil
Tja, het duurde even voor ik doorhad hoe het werkt met het sturen van mail naar jou toe,  en je vader is helemaal een theemuts met computers, maar het is gelukt. Aan de foto’s te zien hebben jullie het reuze naar je zin. Beter dan planken beitsen…. hoewel zo’n werk-overall je erg goed staat, zag ik op de foto’s van de mijn. Hebben jullie alle noedels al op? Hier is weinig spannends gebeurd. We beitsen de planken tussen de regenbuien door. Je broer zit in Friesland met zijn vrienden, maar laat niks van zich horen natuurlijk, dus dat zal wel goed gaan. Zaterdag halen we hem weer op, en krijgen we ook het nieuwe poesje! Een hele dikke knuffel en geniet lekker daar! Je moeder.(28.07.10)
—————————————————————————————-

51. Voor Martin
Hé schat, ging het punteren goed? Lekker dwarsliggen he? Vandaag naar het pretpark. Doe je het een beetje rustig aan, anders lig je het eerste uur weer voor pampus, haha. Je weet wel vorig jaar in Drievliet. Geniet, geniet en geniet. Foto’s zijn echt geweldig. Heb je ook bij de McDonalds gegeten? Vast wel. Liefs, papa, mama, Sander, Maxje, Snoepje en Spitsie(28.07.10)
—————————————————————————————-
50. Voor Jordi
Weer prachtige foto’s en wat stoer dat je er in bent geweest, echt gaaf. Engeland is hier het gesprek van de dag! Wat geweldig wat Marlene allemaal voor de thuisblijvers doet. Zo te zien gaat het allemaal goed met je! De foto’s van de slapers vind ik helemaal leuk, GEWELDIG! Veel plezier, love you, knuffel, mama(28.07.10)
—————————————————————————————-
49. Voor Teun
Ha vent, jeetje wat ziet het er allemaal gezellig uit: de tenten, het kampvuur, het ontbijt en dan al die leuke dingen die jullie doen. Ooo die mijn: stoer man. We leven met jullie mee, ook leuk. Vandaag wordt jouw topdag, geniet ervan. Laat je wel even zien voor de camera daar wordt mama zo blij van! Dikke kus, Maarten Anne Maartje(28.07.10)
—————————————————————————————-
48. Voor de leiding en Marlene
We zitten vanmorgen met z’n allen weer aan de website gekluisterd om de foto’s te bekijken, en willen even kwijt dat we de hele reis en de verslaglegging onbeschrijfelijk goed geregeld vinden. Woorden schieten echt tekort… Dus simpel dank, dank, dank en we hopen dat jullie er ook veel plezier aan beleven! Toon en Hanneke(28.07.10)
—————————————————————————————-
47. Voor Bas
Haha, die foto’s in de mijn! Echt grappig! Mam is blij dat je de broodtrommel als bord gebruikt (zagen we op een foto). We zijn naar karate kid geweest gisteravond. Oom Chiel is jarig vandaag. Doei doei! Veel plezier, Lies
Ha schat. Jullie weten het waarschijnlijk ondertussen wel: de leiding en Marlene zorgen ervoor dat wij steeds een verslag kunnen bekijken op internet en een heleboel (geniale) foto’ s. Wel raar dat je zo ver weg bent en we toch precies kunnen zien wat je doet, draagt en eet… Big Everybody is watching! (zelfs de opa’s en oma’s). Sterkte vandaag met de achtbanen. Hoop dat er voor jou ook nog wat leuks bijzit. (Papa wil vandaag voor het eerst niet met je ruilen) Veel plezier, hele dikke knuf van papa en mama, en groetjes van Thijs.(28.07.10)
—————————————————————————————-
46. Voor Rik
Wat maak je een leuke tijd mee. We hebben alle foto’s bekeken en zo te zien vermaken jullie je best. Heb je in Londen nog Peter Pan gevonden? Gelukkig hebben jullie mooi weer! We zijn reuze benieuwd hoe de mijn was. En was het punteren net zo leuk als je dacht? Tot nu toe heb je hier niet veel gemist, we zijn nog steeds heel druk met het hout. Heel veel liefs en geniet nog van alle leuke dingen. Knuffel van Pappa en Mamma(27.07.10)
—————————————————————————————-
45. Voor Boyd en de leiding
Allemaal leuk en aardig hoor die nieuwe correspondent (“laatste nieuws, 11.30 h”) in London hoor, ‘k mag zelf ook graag een stukje schrijven, maar om hem daarna dan ook op een “confronterende foto” in Soho te zien?! Dat heeft ie echt niet van z’n vader, haha! Marcel(27.07.10)
—————————————————————————————-
44. Voor Sietse
Wat leuk om jullie avonturen te volgen op de site! Ziet er goed uit, heel gezellig! We hebben je nog niet zoveel op de foto gezien (geeft niet hoor). Punteren, de mijnen in, pretpark, wat een programma! Ben benieuwd hoe je het vindt allemaal. Jelmer is vandaag bij ons gekomen. Ik heb nu ook vakantie, lekker. Susan is helemaal bruin teruggekomen van Texel. Uitgaan, op het strand de zon zien opkomen, wat slapen op de camping en dan weer naar het strand, wat een leven. Wij moeten morgen nog wat schoonmaken en pakken, en dan vertrekken we donderdag naar IJsland. Daar hebben we ook een computer, dus zodra we er zijn schrijf ik weer een berichtje. Liefs, Nic, Marlies, Susan en Meike(27.07.10)
—————————————————————————————-
43. Voor Martin
Volgens mij genieten jullie enorm. We kunnen jullie volgen op de site met alle leuke foto’s en verslagen van Marlene. Zo zijn we toch een beetje dichtbij. Het is wel stil …… zonder jou, geniet van alle gezelligheid en indrukken. Dikke kus, papa, mama en Sander(27.07.10)
—————————————————————————————-
42. Voor Max
Ha lieve Max! We missen je, en natuurlijk genieten we daarnaast ook van onze vakantie. Lekker fietsen, uit eten en plannen maken voor ons vertrek donderdagavond naar… Engeland. (Dan zitten we samen op dat eiland, haha.) We willen via Kent, Glastonbury – van King Arthur – en Dartmoor – het National Park – naar Cornwall gaan en komen net voor jou terug in Nederland. Straks kunnen we verhalen uitwisselen, want je maakt een boel leuke dingen mee zo te zien en te lezen. We blijven je volgen, groetjes van Fedor en Suzan.(27.07.10)
—————————————————————————————-
41. Voor Tristan
Wat maken jullie prachtige en leuke dingen mee! Het is leuk om de verslagen en de foto’s te bekijken en zo te weten wat jullie beleven. Ik ben ook heel benieuwd hoe het in de mijn was. Hier gaat alles prima; we hebben gisteren de verjaardag van opa gevierd en morgen vertrekken wij ook richting Engeland. We horen dan wel of jullie inmiddels al een reputatie hebben daar. Knuffels van ons allemaal: Alida, Jeroen, René en Ferdinand.(27.07.10)
—————————————————————————————-
40. Voor Stijn
Verrekte apenkop jonge! Hoe was het in de mijn jonge! Bye jonge! Van Meeskees Jonge!(27.07.10)
—————————————————————————————-
39. Voor Stijn
G’day jonge, alles goed op het eiland? Vandaag naar de mijn, waar je zoveel zin in had. Vast weer een mooi avontuur, samen met Mees net de laatste update gelezen. Mees komt er aan in z’n roeiboot. We zijn benieuwd naar je verhalen, vanavond lekker douchen. Veel plezier en geniet ervan. Heeel veel kussen van Karin, Eddy, Mees en een dikte lik van Rik.(27.07.10)
—————————————————————————————–
38. Voor 18-plusser Wim
Gitaar-speler gevraagd/gezocht! ’t Is stil aan de overkant! Marcel(27.07.10)
—————————————————————————————–

37. Voor Bas
Wat leuk om al die foto’s te zien. Eerst dacht ik dat die ventjes in een oranje jasje welpen waren, totdat ik jou ook in zo’n outfit zag. Ik denk nog aan je logeerpartij waarbij je me twee x genadeloos versloeg met schaken. Maar geen enkele keer met afwassen hielp. Dus doe in Engeland maar een extra keer corvee om dat in te halen. Een heel fijne tijd, oma en opa(27.07.10)
—————————————————————————————–
36. Voor Mitchell (en Robert)
Nog droog gebleven bij het punteren? Verder nog wat bekeken in Oxford. Ik heb de nieuwe foto`s gezien en daar zaten een aantal bekende kiekjes bij, alleen vier jaar ouder en een stuk groter. Dat is leuk om toch weer te zien. Voor Robert, heb je het dit jaar droog gehouden of weer niet? Mitchell ben je nu in het pierengat geweest in de mijn? Nou veel plezier morgen in Alton Towers, kijken of het voorproefje van al die achtbanen vorige week woensdag goed zijn geweest voor morgen. Veel plezier nog voor iedereen en tot de volgende berichtjes. Groeten mama.(27.07.10)
—————————————————————————————–
35. Voor Jordi
Wat leuk om op de site te lezen wat jullie daar allemaal beleven. Het ziet er heel gezellig uit op de foto’s. Als we jullie zien genieten krijgen wij ook zin in vakantie maar we moeten nog ff doorwerken. Voor jullie heel veel plezier! Groetjes en kus, tante Mier(27.07.10)
—————————————————————————————–
34. Voor de leiding in Lunteren
Ik zeg: meer punteren! (bv in Oxford). Marcel(27.07.10)
—————————————————————————————–
33. Voor Jordi 
Hallo neefie, alles goed? Vind je het leuk? Is het gezellig? We missen je wel hoor! Hopelijk heb je het reuze naar je zin! Dikke knuffel tante Pipi, Galis, en Delano xxx(27.07.10)
—————————————————————————————–
32. Voor Luc en Erwin
We hebben de site bekeken in ons hotel. Leuk weer om te lezen! We wensen de jullie allemaal nog veel plezier en een mooie Pennine wandeling. Henk en Kathy(27.07.10)
—————————————————————————————–
31. Voor Jordi
Vandaag zijn jullie dus in de ijzermijn geweest en… ben je er in geweest? Ik ben benieuwd naar je verhaal, jij zou thuis gezegd hebben dat ik vast zou komen te zitten hè? Ik hoop dat je geen last meer hebt van je gebroken teen, want jullie lopen daar heel wat af. Doe de groeten aan iedereen daar! Dikke knuffel van ons allemaal , mama, xx(27.07.10)
—————————————————————————————–
30. Voor de leiding 
Hoi jongens en verkennerleiding, als buitenstaander (leiding bij Scouting Lunteren) volg ik jullie verhalen op de website. Erg leuk wat jullie allemaal beleven. Ik ben onder de indruk van alles wat jullie hebben georganiseerd voor deze club mannen. Marlene, ook heel goed dat je de website zo goed bijwerkt! Veel plezier verder! Groeten, Kees Jan(27.07.10)
—————————————————————————————–
29. Voor Boyd
Volgens de verwachting ben je vandaag wezen punteren… en… zat je in de droge boot of in de boot die de droge boot nat wou maken? Ik vrees het laatste. Nat werden we hier vandaag sowieso, er was niets anders dan nattigheid, het mooie weer is met jullie vertrokken! Vanochtend is Rens zijn reis met de rowans ook begonnen naar Roermond. Hij had er ook reuze zin in……al was hij weer graag mee naar Engeland gegaan! Geniet er lekker van Boyd, wij volgen jullie op de voet… (dacht je eindelijk eens even van je ouders af te zijn… word je toch weer in de gaten gehouden, roddelpers) : ) ) heel veel liefs, papa en mama(26.07.10)
—————————————————————————————–
28. Voor Jordi
Hoi Jordi, is het leuk in Engeland? Hoe was het op de boot, vond je het spannend? Ik hoop dat je het heel leuk hebt. Veel plezier morgen in de ijzermijn. xxx en groetjes van Roy.(26.07.a10)
—————————————————————————————–
27. Voor Mischa
Hoi lieve Mischa. Ik heb een leuke en gezellige verjaardag gehad en ik vond je filmpje heel leuk. Ik heb van oma, oma en opa een mobiele telefoon gekregen! Ik hoop dat je het leuk hebt in Engeland! Groetjes van Fieke(26.07.10)
—————————————————————————————–
26. Voor Stijn
Het is geweldig dat het nu zover is dat je naar Engeland bent. Ik heb nu bij je ouders thuis alles op de computer kunnen volgen. Heel fijn dat ik dat allemaal zo kan zien wat jij beleeft. Nog hele fijne weken en ik zal er zijn als je weer terug komt. Maar zover is het nog niet. Een dikke pakkerd van Oma Cor en I love You!(26.07.10)
—————————————————————————————–
25. Voor Jules L
Hoi Lieve Jules, al twee dagen in Engeland, stoer man. We missen je, maar vinden het ook heel fijn dat je dit mee kan maken. Thijs is inmiddels terug uit Lapland .Hij zegt dat hij de reis van zijn leven heeft gehad en heeft het ook heel goed gehad met zijn huisgenoten. Volgend jaar wil hij weer zoiets ondernemen. Tim is juist vandaag op vakantie gegaan en hij zal over twee weken terug zijn dus waarschijnlijk iets voor jou. Waarschijnlijk kun je vrijdag na je thuiskomst samen met mij Neo op gaan halen in Amsterdam. Maar waar heb ik het eigenlijk over, jouw reis is net begonnen, geniet er van en tot schrijfs. Veel groente van Maudy en Frank.(26.07.10)
—————————————————————————————–
24. Voor Boyd
Hallo jongen, we hebben eens even op de site gekeken wat jullie eerste belevenissen zijn op jullie reis naar Engeland. Het ziet er allemaal fantastisch uit. Leuke foto’s en fijne verslagen. We hopen dat jij (maar natuurlijk ook alle anderen) een hele fijne tijd hebben. Wij blijven je volgen deze weken reken daar maar op. En… gedraag je netjes hè. Veel liefs van je opa en oma uit Eerbeek. Doei!(26.07.10)
—————————————————————————————–
23. Voor Lex
Heb je je lepel bij je? Liefs van de Keerweer.(26.07.10)
—————————————————————————————–
22. Voor de 18-plussers
Jahaaaa Marlene, ook de oudjes zijn weer van de partij, en we voelen ons meteen acht jaar jonger! Bellen was destijds leuk, maar jouw verslagen te lezen met alle extra’s er omheen lijkt nog leuker, onze dank daarvoor. Wij wensen alle Engelandvaarders een paar geweldige weken toe. Die drie weken lijken nu nog lang, maar straks blijkt echt dat het veel te kort is geweest. En ook de 18-plussers, die zo ontzettend veel tijd in de voorbereiding hebben gestoken, wensen wij een super gezellige tijd toe. Geniet er van! Lieve groet van Wim en Liesbeth.(26.07.10)
—————————————————————————————–
21. Voor Jordi
Hé, geweldig wat wij allemaal kunnen lezen over jouw grote reis. Wat een ervaring voor je, jongen. Hier is het saai: gewoon werken en iedereen is maar op vakantie. Mama zit vanaf zaterdag dus wel veel op de computer om alles te lezen. Ik verveel me en kan jou nou niet plagen, hihi. Geniet er van, dikke kus, mama.(26.07.10)
—————————————————————————————–
20. Voor Max
Hi Max, Leuk om vanuit Canada mee te kunnen leven met jouw reis door Engeland. Toevallig dat jij en wij nu in het zelfde koninkrijk zijn, Elizabeth de tweede is ook de koningin van Canada natuurlijk. Vorige week was ze hier, de kranten stonden er vol van. Geniet van al de mooie en interessante dingen van Londen. Het is hier nu bijna half elf in de morgen en bij jouw ongeveer kwart over twee in de middag. Tot de volgende keer, liefs van Opa en Oma Cuppen.(26.07.10)
—————————————————————————————–
19. Voor Jordi
Hallo, hoe gaat het daar? Wij zitten de hele dag naar de site te kijken en volgens ons hebben jullie het keigaaf daar. We hebben een hondje gekocht, een frans buldogje. Hij is heel klein maar houdt ons wel wakker in de nacht, wees maar blij dat je daar bent hahaha. Op de Hyvespagina van papa staan een paar fotos van het beestje. Heel veel plezier daar en geniet er maar lekker van. Kusjes van papa, mama, Roy en Davy.(26.07.10)
—————————————————————————————–
18. Voor Teun
Goede morgen hebben de mannen goed geslapen? Maartje heeft Tom al eten gegeven dus daar hoef je je niet druk om te maken. Lekker genieten vandaag hou het droog ha ha. Het regent hier wel. Maartje Anne en Maarten(26.07.10)
—————————————————————————————–
17. Voor Pim
Heel leuk om te lezen hoe het gaat met de grote reis!  En in de Londen. Waren de musea leuk? Hier hebben we net de jonge honden gewogen en… Hummer is wederom de zwaarste… bijna 2 kilo… wat een vreetzak hè? Bilal roept veel… We gaan morgen jouw foto in de mand hangen (grapje) . De kleine zwarte poes gaat bij Angela wonen en de nieuwe naam wordt: Mimmi. Loek gaat bij Oma logeren. Nog heel veel plezier, kus van pap, mam en Loek.(26.07.10)
—————————————————————————————–
16. Voor Bas en alle anderen
Dankzij de  geweldige website kunnen we jullie trip bijna van uur tot uur volgen. (Volgens mij heeft Marlene aan het eind van jullie reis de blaren op haar vingers staan). Was het leuk om Londen weer te zien? En nog een sushishop gevonden? Aan de foto’s te zien, en volgens het verslag hebben jullie het hartstikke leuk. Wij hadden vandaag en gisteren lekkere lummeldagen. Thijs en Lies hebben vierkante ogen, Papa is nu uit eten met twee vrienden, en ik ben lekker aan het opruimen geslagen. Maak je niet ongerust: jouw kamer laat ik met rust. Geniet ervan kerel, dikke knuf, en voor iedereen de groeten! Toon, Hanneke, Thijs en Lies(26.07.10)
—————————————————————————————–
15. Voor Mitchell
Bedankt voor je berichtje op hyves gisteren. Wat jammer dat er niet zoveel te doen was aan boord, vergeleken met vier jaar geleden. Vandaag alweer Londen bezocht en ik zag dat je nog weer wat andere plekken daar bezocht hebt. Verder goed weer? Nou veel plezier in Oxford morgen en met het punteren en denk eraan, niet Robert in het water gooien. Groetjes mama. p.s. het is wel stil in huis.(25.07.10)
—————————————————————————————–
14. Voor Danique en de rest van de jongens,
Wat is het heerlijk om te lezen dat jullie nu al zoveel meegemaakt hebben met zoveel plezier. Voor ons was jullie bezoek aan Londen een beetje spannend of het met de rolstoel allemaal zou lukken. Jongens uit het groepje van Danique: wij zijn trots en blij met jullie. Het is wel even anders, telkens een rolstoel te duwen, jullie doen het toch maar! Geweldig! Geniet van al jullie avonturen, wij houden de website constant in de gaten of er alweer nieuws is. Marlene houdt ons prima op de hoogte. Lieve groeten, Rob, Hillegien en Pepijn(25.07.10)
—————————————————————————————–
13. Voor Teun
Vanmorgen gelijk jullie foto’s bekeken, ziet er goed uit. Karin en ik zijn vandaag samen op stap geweest en hebben vaak aan jullie gedacht: waar zouden ze zijn en wat zijn ze aan het doen? Helemaal leuk dat we het op deze manier mee kunnen beleven, zeker met de foto’s erbij. Zijn de donuts al op? Slaap lekker (op Bert) voor zometeen! Maarten Anne Maartje(25.07.10)
—————————————————————————————–
12. Voor Ward
We hebben jullie verslag gelezen van de ipad en jullie reis tot nog toe. Leuk om te lezen dat jullie het goed maken. Wij zijn vanmiddag aangekomen in Berlijn. Veel plezier en tot een volgende keer, groetjes, papa en mama.(25.07.10)
—————————————————————————————–
11. Voor Mischa
Jullie lopen nu in London  of maken de metro onveilig. Wij hebben het verjaardagskampje van Fieke en haar vriendinnen er alweer opzitten. Ook leuk. Toen we thuiskwamen snel de OPVsite opgezocht en het eerste verslag bekeken. Dat ziet er goed uit!
Veel plezier gewenst en groetjes van Fieke, papa en mama.(25.07.10)
—————————————————————————————–
10. Voor Hilmar (nagekomen bericht)
Hilmar, met een bril op zie je alles beter, scherper, mooier… Zet hem af en toe eens op en jouw wereld wordt een stuk groter. Lieve groet, Iris(25.07.10)
—————————————————————————————–
9. Voor Hilmar
Heel leuk dat wij jullie kunnen volgen via internet (leiding en Marlene bedankt voor deze service). Blijf vooral je pet ophouden want dan kunnen wij jou makkelijk herkennen op de foto’s. Maak zelf ook foto’s, je sleept dat ding niet voor niets mee. Heb je het leuk gehad in Londen en ben je nog in het National Historic geweest? Geniet met volle teugen van deze reis, ik wou dat ik een jongetje van 12 was dan liep ik nu ook te keten in Londen. Ga als jullie in het pretpark zijn vooral in alle achtbanen die er zijn. Er zijn waarschijnlijk ‘slachtoffers’ genoeg die mee willen. Ik heb voor de rest van mijn leven genoeg in achtbanen gezeten. Kjell hebben wij vanochtend naar zijn kamp bij het Naardermeer gebracht. Nu is het vreemd stil in huis……. Lieve Hilmar, veel plezier! Dikke kus van papa en mama.(25.07.10)
—————————————————————————————–
8. Voor de mensen thuis
Typend met een ipad in de Londense Applestore een groet van Jesse, Jules P, Jason, Ward, Mattie en Tijmen! Alles gaat prima hier en ook het weer is lekker!(25.07.10)
—————————————————————————————–
7. Voor Max
Gewoon alleen maar even een goeiemorgen voor jou deze zondagochtend! Kus van papa en mama(25.07.10)
—————————————————————————————–
6. Voor Stijn
Hebben jullie een goede reis gehad? Zal vast wel als ik de foto’s zo zie. Man, wat een belevenis! En wat is die boot grooooot (Rik had daar best nog bij gepast, als mascotte.. ). Hoe sliep je kussensloop? Ben benieuwd wat jullie vandaag in Londen gaan doen. Wij missen je nu al, maar genieten van wat we via de site mogen meebeleven van jullie trip. (Bedankt Marlene!) Mees is er niet, die logeert bij Thomas. Maar die gaat je ook nog wel missen… Liefste Stijn, van papa en mama een dikke kus, lik van Rik, en geef Teun ook ook een knuffel.(25.07.10)
—————————————————————————————–
5. Voor Carl en Lennaert
Hier een bericht van jullie zussen. Wij lezen net het verslag van vandaag en bekijken de foto’s! We zijn jaloersss! Drie weken lang de beest uithangen (letterlijk en figuurlijk), wie wil dat nou niet?! Door het bos struinen, niet wassen, eten zonder mes en vork, boeren, scheten en vooral veel lachen en keten! Dat is onze voorstelling van jullie aankomende drie weken. Of dit echt zo is dat blijft voor ons de vraag, want direct contact is niet mogelijk. We moeten het dus allemaal hebben van wat Marlene schrijft op de site. Maar we gaan er van uit dat dat wel snor zit! Wat goed dat jullie zo lang zonder enkele vorm van communicatiemiddelen kunnen overleven in dit tijdperk. (Btw: Len, je hebt al een sms van één of andere chick…). Papa en mama’s koffers zijn gepakt en die brengen wij morgenmiddag naar Schiphol. Dus van hen hoef je niet meer op een berichtje te rekenen. Maar hier is nog genoeg familie die regelmatig even op de site kijkt. Wij duiken ons bed in en hopen dat jullie ondertussen (het is nu half 12 Nederlandse tijd) ook jullie slaapplek hebben gevonden.
Grüßen aus die schöne Heimat, von Mylotte und Eva(24.07.10)
—————————————————————————————–
4. Ha, wat lekker om al wat foto’s te vinden zeg… we hebben vandaag al een paar keer gekeken of het al zo ver was! Dank je wel Marlene, voor dit lijntje naar “onze” verkenners. Met dat ik dit mail, belt Marcel (vader van Boyd) zojuist even heel lief aan bij ons, om door te geven dat de site werkt en dat er foto’s staan. Vrolijkheid hier aan de deur: de jongens zitten op de boot en het gaat goed! Max is zo te zien netjes goed door de controle gekomen, maar van zo’n frisgewassen scoutinggroep hadden we niet anders verwacht ;-).
Het is een gek idee om je kind nu drie weken niet te zien maar de tranen zijn gedroogd en het meegenieten overheerst. Vanavond lopen jullie al in Londen! We volgen jullie op de voet… Hartelijke groeten voor iedereen en in het bijzonder aan Max. (24.07.10)
—————————————————————————————–
3. Voor Boyd
Mocht je dan toch die jackpot uit de gokkast op de boot hebben getrokken: laat het even weten dan kunnen we onze vakantiebestemming en je zakgeld nog even aanpassen! Liefs, je vader.(24.07.10)
—————————————————————————————–
2. Inderdaad Marlene! Wederom niet het eerste mailtje, maar dan toch goede tweede! Geweldig dat de site nu al bijgewerkt is, maar jou een beetje kennende had ik ook niet anders verwacht! Als je vanochtend dan weer met verschillende ouders staat te praten dan is de rode draad door het gesprek toch niet alleen wat een geweldige ervaring dit voor de jongens is, maar ook wat een fantastische organisatie hieraan ten grondslag ligt! De verantwoording die je neemt als leiding, de logistieke afwikkeling, de opoffering van vrije dagen etc., het is is echt geweldig en ik denk dat ik nu al namens alle ouders kan zeggen: jullie zijn helemaal top en niet alleen dank namens de jongens, maar ook zeker namens de ouders/verzorgers! Voor de (vooral) moeders die het station in Oosterbeek met tranen in de ogen verlieten: wees gerustgesteld, ik heb diverse (ook mijn eigen vrouw) moeders gezien die het voor de tweede maal mee maakten en het wederom niet droog hielden! Maar als je de site de komende weken volgt dan is die glimlach en gerustheid al weer heel snel op jullie gezicht te lezen! Verbaas je niet, dat dat jongetje dat je hebt uitgezwaaid, straks als jongeman terugkomt, met een schat aan ervaring en een herinnering voor het ’t leven! Marcel(24.07.10)
—————————————————————————————–
1. Wat geweldig om zo snel al foto´s te zien. Zelfs al foto´s van de grote reis en grote boot. Wat zien alle verkenners er nog schoon uit!
Het is bij ons heel stil in huis, we lijken wel een stel bejaarden. Jongens geniet allemaal heel heel erg van alle nieuwe indrukken.” Vaarwel”. Groetjes from the very odd parents van Carl en Lennaert(24.07.10)
—————————————————————————————–
Marcel en Astrid waren dus écht van plan om de eerste te zijn met een reactie, maar helaas… niet gelukt 🙂 (24.07.10)