Engeland 2018 fanmail (p)

Engeland algemeenpadvindsters algemeenverslagenvoorbereidinglinksfanmailgoogle mapsverkenners 2018

Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor de fanmailbox: heel veel mensen hebben er een berichtje in achtergelaten voor de padvindsters en de leiding.

Fijn dat jullie het kamp zo goed hebben gevolgd!

=========

Voor allemaal (10.08.18)
Missie nu echt volbracht! Tijdens het laatste voorbereidingsweekend beloofden we dat we jullie zo goed mogelijk op de hoogte zouden houden van de belevenissen tijdens het Engelandkamp. Inmiddels zal duidelijk zijn dat ons dat is gelukt! Dank voor al jullie positieve fanmailtjes, telefoontjes en papieren kaartjes. En natuurlijk voor de leuke cadeautjes op donderdagavond… Graag gedaan! Marlene.

Voor Thysa en Annebeth (08.08.18)
Weer terug met elkaar bij de padvindsters. Ik hoop dat jullie vandaag een gezellige dag hebben met elkaar.  Zo langzamerhand begin ik me er wel érg op te verheugen jullie morgen weer te zien! Goeie reis en tot morgen! Fransje

Voor Anne (07.08.18)
Wat een geweldig gastgezin heb je gehad. Tenminste zo ziet het eruit voor ons. Ben heel benieuwd hoe je het daar vond. Morgen nog een dag en dan komen jullie weer naar huis. Heb je toch wel gemist … De weken zijn omgevlogen. Een hele fijne, leuke en gezellige terugreis en tot donderdag. Mama

Voor Naomi (07.08.18)
Terwijl ik dit berichtje stuur zijn jullie weer bij elkaar met de hele groep. Het is mij niet helemaal duidelijk of jullie daar nu ook al blijven slapen maar ongetwijfeld is alles helemaal goed geregeld net zoals afgelopen weken zover wij het konden volgen. Ik merk aan mezelf dat ik naar jullie thuiskomst uitkijk. Wat ben ik benieuwd naar je verhalen! Morgen komt Samuel ook weer thuis slapen, opa en oma brengen hem morgenochtend. Hij slaapt dan weer gewoon in zijn eigen bed zodat hij daar weer aan kan wennen. Hij miste je de eerste dagen en dit was de oplossing. Vanuit hier verder geen nieuws behalve dat Danique heel erg blij was met je kaart en ik moest je de lieve groeten doen. Geniet nog hoor! Mama

Voor Anne (06.08.18)
De afgelopen dagen weer kunnen genieten van de verslagen en mooie en vooral leuke foto’s. Wat hebben jullie weer genoten en wat een verscheidenheid aan activiteiten. En nu bij de gastgezinnen. Ook al wat van gezien. Hebben jullie het gezellig met elkaar, nu moet je Engels praten. Nog een paar dagen dan is het alweer voorbij. Ben benieuwd naar je verhalen. Vandaag in jullie nieuwe huis wezen kijken. Leuk hoor!  Jij ook proficiat! En nou gaan klussen met z’n allen. Komt allemaal goed. Geniet nog van deze leuke familie en met elkaar. Tot donderdag. Heb je wel gemist hoor! Oma.

Voor Naomi (05.08.18)
Ik heb vandaag twee mails gehad van Richard met foto’s.  wat een heerlijke start van de dag met zo’n lekker ontbijt, wafels met slagroom en fruit en dan ook nog cakejes bakken. Heb je gelijk je cadeau gegeven voor het gastgezin? Had nu goed gepast misschien met al die afwas (en heb je nog klompjes over voor Charlotte en Chris?)… Ach kijk maar wat voor jou uitkomt natuurlijk, je bent er tenslotte pas! Wat een schattig konijn zag ik op de foto. Dribbel kan ook wel wat knuffels gebruiken van je maar ze doet het heel goed hoor ondanks de hitte. Vandaag hebben we de kaarten aan opa en oma gegeven. Ze waren er heel blij mee een ook tante Chris had hem thuis gekregen. Tante Han nog niet. Daar waren we vandaag omdat Amy jarig was. Samuel blijft even logeren bij opa en oma Kramer zodat papa donderdag niet hoeft te werken en er zeker van is dat hij thuis is als jullie in Oosterbeek aankomen. We kijken ernaar uit maar ook genieten we van je belevenissen nu in je gastgezin. Enne ik zag een prachtig mooie gezonde grote teen!! Wat fijn… of ziet mama het weer verkeerd? Mama.

Voor Janna (04.08.18)
Nou op naar het volgende avontuur bij jullie gastgezin. Gezellig met z’n vijfjes. Wij zijn vandaag naar Windsor Castle geweest. Beetje toeristisch gebeuren maar wel leuk. We zijn alweer aan het aftellen want maandag weer naar ‘the continent’. Kado voor Rene hebben wij al gekocht. Je broer, zus, pap en mam.

Voor Naomi (04.08.18)
Dank voor je lieve kaarten. Thuis moet je maar even uitleggen hoe dat nu zat met die postzegels en waarom Emma een los briefje erbij had gedaan. We herkenden het handschrift al niet op de envelop uit Engeland. Heel leuk om je verhalen te lezen (ja stiekem heb ik ook die voor de opa’s en oma’s en Danique gelezen). Niet netjes, heel erg sorry!!!! Er zaten dus 4 kaarten in. Hopelijk was dat ook alles want de envelop was aan de zijkant een stuk opengescheurd… heel gek. Nu ben je waarschijnlijk al bij het gastgezin samen met Elise. Wil je Elise bedanken namens mij dat ze zo lief voor je is zeker ook op de momenten dat je het wat moeilijker had. Elise als je dit zelf leest… Dank je wel! Danique hebben we de kaart gebracht hoor. Ik hoop dat jullie het ook in deze week heel fijn gaan hebben en mooie avonturen gaan beleven. Enne natuurlijk hoop ik dat je lief, behulpzaam en beleefd zult zijn. Ik weet dat je het kunt! Enne wees vooral je vrolijke zelf. Geniet met Elise en je gastgezin. Tot gauw. Mama.

Voor Berber (04.08.18)
De laatste fase alweer! Wat leuk dat jullie met een groepje te gast zijn! Maar zijn jullie wel een beetje lief met z’n allen? Maken jullie er niet een al te grote puinhoop van? En vooral… eet je wel “netjes” met “mes en vork”??? Zoals je dat thuis hebt geleerd? Wel fijn dat je dat zo goed onder de knie hebt. Misschien kunnen de anderen nog wel iets van je leren! Dankjewel voor je leuke kaart! Die kwam gisteren. Pake was hier gisteravond, dus die heeft hun kaart kunnen meenemen. Van die voor Gropa en Groma heb ik foto’s gemaakt en per mail opgestuurd. Best wel grappig. Hier is het nog steeds erg warm. De konijntjes liggen de hele dag voor pampus in hun ren. Zelfs geen zin om te graven! Gisteren zijn Jacob en ik in de Biesbosch gaan varen met een fluisterbootje. Een prachtig en woest gebied. Het deed op sommige plekken zelfs een beetje denken aan Tortuguero in het klein. Maar hier kun je gelukkig wel zwemmen zonder dat je door een kroko in je bil gebeten wordt. Donderdag waren Jerre en Delphine hier. Zonder Mayra, want die is op roeikamp. Was heel gezellig. Morgen binden we de tent op de fiets en gaan we een paar dagen kamperen in Groesbeek. En daarna is het alweer bijna donderdag! Ondertussen zijn we elke dag hard aan het oefenen op het muziekstukje voor het feest van Omoes. Het gaat al heel goed. We kunnen niet wachten totdat jij je partij erbij komt spelen! Jacob heeft trouwens twee plekken aangevraagd voor de de opnames van de BZT-show. Als hij wordt ingeloot mag je mee! Nou lieve meid, geniet er nog van deze laatste paar dagen! Namens ons alle drie, Pappie.

Voor Merel (04.08.18)
Volgens ons ben jij heerlijk aan het genieten met de meiden daar allemaal. We zien leuke foto’s voorbij komen van alle leuke dingen die jullie doen bij de Chamboree; springkussen, knutselen en nog veel meer, gaaf en echt leuk allemaal. Ondertussen ook samen koken en lekker relaxen en swoppen zag ik op het filmpje. Ik denk dat je daar wel goed in zal zijn.. beetje onderhandelen en verkopen en andere overtuigen en zo … dat kan hij goed…  Zo nu ben je of ga je samen met Roos naar het hospitality gezin. Leuk we zijn benieuwd hoe je dat vindt, zo met z’n twee. Ook goed om te zien hoe het er in een Engels gezin toe gaat en te ervaren hoe je je in het Engels verstaanbaar kan maken. Wij hebben Paul een mailtje gestuurd en ons aan hem voorgesteld met de vakantie-selfie… we zijn benieuwd wat jullie gaan ondernemen daar samen. We horen graag straks je verhalen… Wij hebben vandaag (zaterdag) onze laatste zwembaddag bij het hotel en vertrekken morgen weer naar huis en zullen Lars dan weer zien. Met Liene (aahhh dikkie)) gaat het goed, ze heeft het prima naar haar zin bij opa en oma. Lekker uit met opa, veel binnen slapen, want buiten is het veel te warm, en op tijd een plekje worst…  Maandag komen opa en oma haar weer thuis brengen  Wij komen je met z’n allen verwelkomen donderdag. Wij wensen je nog heel veel plezier deze laatste dagen. Papa en mama.

Voor Tess en Anne (03.08.18)
Ik volg jullie bijna elke dag. Dat zeg ik verkeerd, wij volgen jullie bijna elke dag. Wat hebben jullie een ontzettend mooie reis. Uit ervaring kan ik vertellen dat het 1 van de reizen is die je nooit zult vergeten. Voor mij is het alweer 35 jaar geleden (ja ouwe …). Als ik nu alles lees komt er van toen weer veel terug. Nu nog het gastgezin. Dat is ook een hele leuke ervaring. Elk jaar krijg ik nog een kerstkaart van ze. Laat je lekker verwennen en geniet er van. Veel plezier nog deze laatste dagen. Rijk (en Ilse).

Voor Yemma (03.08.18)
Wat een ontzettende leuke dingen zien we allemaal voorbij komen. Ik heb dit 35 jaar geleden ook allemaal mee gemaakt en ik weet dat je dit nooit zult vergeten. Nu zit ik hier als “oude man” te genieten van al die mooie avonturen. Meid ik ben zooooo ontzettend jaloers op je… dat allemaal mee mag maken.  Ik had zo met je mee gewild. Nu nog een paar dagen bij een  gastgezin in Engeland. Een familie die trots mag zijn om jou te mogen ontvangen. Ik heb zelf nog steeds contact met de familie waar ik toen (lang geleden) ben geweest. Geniet van die laatste dagen en laat je lekker verwennen. We hopen straks veel verhalen van je te horen. Rijk en Ilse.

Voor Yemma (03.08.18)
Wat een leuke verhalen. Wat een belevenissen allemaal. Zo te zien hebben jullie heel veel plezier met elkaar. Dank je wel voor je mooie kaart uit Londen. Die kwam vanmorgen met de post. Leuk om op deze manier iets van je te horen. We zijn heel erg benieuwd naar je verhalen als je straks weer thuis bent. Nog heel veel plezier en we zullen je zoveel mogelijk blijven volgen. Opa en Oma tuin.

Voor Annebeth en Thysa (03.08.18)
Net belde Yta op. Zij was vroeger mijn padvindstersleiding toen ik op Engelandkamp ging. Yta had twee kaarten van jullie gekregen en daar was ze héél blij mee! In mijn brievenbus was er (nog?) niks. Misschien komt dat nog en anders hoor ik jullie verhalen volgende week wel. Veel plezier nog daar! Mama.

Voor Tess (03.08.18)
Ha dame van me, ik heb je kaartje ontvangen. Dank je en ik hou ook van jou.  Papa.

Voor Elin (02.08.18)
We vinden het elke dag weer leuk om te lezen wat jullie nu weer beleven! Al die mensen en elke dag een ander avontuur. Terwijl ik dit schrijf zit ik op een bankje in een speeltuintje in een stadje aan de Normandische kust. We staan met de camper midden in de stad, die gaan we morgen nog bekijken, en dan beginnen we aan de terugreis. Zaterdag komen we thuis, en oh wat zal ik zondag blij zijn als Jaro er weer is. En jij donderdag. Het is me wel lang hoor, drie weken! Mama, papa en Maite.

Voor Yemma (02.08.18)
Hier even een berichtje. Wat een leuke tijd heb je daar zeg! Papa en ik kijken en lezen regelmatig over jullie avonturen. Sven en Finn missen je. Ook Diesel heeft heimwee. Als protest heeft ie zomaar binnen gepoept… Afgelopen weekend hadden we het feestje van opa en oma… Lekker bbq aangestoken. Je nichtjes en neefje vonden het niet leuk dat je er niet was! We hebben gezellig met z’n allen buiten in de tent geslapen. Ook Diesel sliep bij ons… je krijgt een dikke knuffel van Jorrit, die eigenwijze knol heeft z’n feestbiertje weer gehad! Liefs van opa en oma paard & tuin, Gerben, Maaike, Tom en niet te vergeten Melissa! Heel veel plezier en tot volgende week vrijdag. Mama en de rest.

Voor Marieke (02.08.18)
Weer een leuk verslag gelezen van jullie belevenissen.  Vooral de vrije tijd valt goed in de smaak lezen we: lekker kletsen met alle meiden!!! Onze berg – huttentocht zit er op en nu zijn we ook aan het kamperen. Vanavond al meteen een onweersbui (hadden we al die weken nog niet gehad). Morgen hebben wij ook vrije tijd.  We gaan niet lopen, hooguit van de tent naar het douche gebouw en terug… Nog veel plezier op de Chamboree en ben benieuwd naar je gastgezin straks!!! Joep, Klaas en Margot.

Voor Annebeth en Thysa (02.08.18)
Hier even een kleine update. Martijn is weer bij de dierenarts geweest, hij kreeg een prik en werd helemaal gezond verklaard. Toen ik daarna een ommetje met hem wandelde, ontdekte ik dat de mevrouw die naast mij zat in de wachtkamer onze (eigenlijk Thysa’s) overbuurvrouw is. Zij heeft een zieke poes… Op de website lees ik dat jullie op het kamp veel vrije tijd hebben en dan lekker gaan swoppen. En Annebeth heeft een dagje rust genomen. Heel verstandig van je! Ik hoop dat jullie nog veel mooie en gezellige dingen meemaken! Mama.

Voor Naomi (02.08.18)
Wat een gezelligheid op de foto’s. Naomi je zult je wel vermaakt hebben met al die spelletjes en dan ook nog een beetje gitaar kunnen spelen? Hier staat je gitaar ook weer klaar voor je hoor als je hem erg mist. Samuel en papa vermaken zich vooral met lego-en want buiten is het vaak wel erg warm. Samuel heeft het weer helemaal ontdekt. Veel is uitgezocht en opgebouwd. Heel gezellig en ik ben deze week weer werken. Is ook goed. Zondag is de verjaardag van Amy, we zullen een extra dikke kus van jou geven (al houdt ze helemaal niet van kussen…) en papa zal de computer wel meenemen al volgt iedereen de verslagen en bekijkt de foto’s. Meisje ik ben blij steeds zo’n blij koppie te zien en ook van de andere padvindsters en leiding. Nog even en dan op naar het gastgezin. Weer wat nieuws te ontdekken. Blijf genieten dan genieten wij met je mee op afstand. Mama.

Voor Roos (02.08.18)
Boogschieten midden in de Roos! Whoe ha! (Hoe krijg je dat voor elkaar!) Je bent een topper. Wordt boogschieten je nieuwe hobby? Ik zag bij de Verkenners op de foto’s dat je ook een duikcursus kon volgen. Heb je mee gedaan om even herinneringen op te halen? Volgens mij is er zoveel te doen en waar je aan kan deelnemen dat je van gekkigheid niet meer weet wat je zou kunnen doen! Genieten jullie er allemaal nog even heel goed van, voor jullie het weten is deze fantastische ervaring en vakantie voorbij en zitten jullie weer met je neus in de boeken!  Gisteren stond de postbode (die zeer bezweet was en in korte tijd enorme spierballen had ontwikkeld door het afleveren van die dozen) voor de deur met een wel bekende doos van Iddink. Ja ja. jullie lezen het goed. Dus genieten meiden! Even iets anders… er is een moeder (die jullie ook kennen) die laat midden in de nacht een pup uit in de stad in het donker en geniet van de stilte van de stad (de betreffende pup vindt dat iets minder heb ik begrepen) en ik sta zachtjes te roepen op dat zelfde tijd stip om Astrix dat onze kater (in het Dorp in het Groen, dus ik roep zacht en gepast..) Hier hebben buren een puppie (zooo.. sweet) ze heet Catootje). Handje groot ( tenminste als ze niet kleiner is). Onze Astrix (echte stoere rode kater, vent, kerel) komt op mijn zachte geroep af over de parkeerplaats. Catootje maakt een blafgeluid (althans die poging doet ze, is ook nog verbaasd over zichzelf) waarop Astrix zich rot schrikt en een gedeelte van het terras van het restaurant verbouwt! Nou de hele buurt wakker… daar stond ik dan… Stoere rode Astrix geklemd om mijn nek en ik in de slappe lach. Roos geniet ervan! Ben zo benieuwd naar je verhalen. (Carol en ik hadden het er vandaag nog over, we zeiden beiden we krijgen een totaal andere David en Roos terug). Tinka.

Voor Anne (02.08.18)
Even weer een berichtje van mij. wat een gave dingen doen jullie en hoe leuk is het in het internationale kamp…. geweldig. Hier is het maar stilletjes, ik ben alweer bijna een week aan het werk, maar nog 1 dagje en dan lekker weekend. Het is nog steeds prachtig weer in Nederland. Dus lekker veel buiten zitten. Ben wel benieuwd hoe het swoppen gaat en of je veel leuke dingen hebt kunnen ruilen. Heel veel plezier nog de komende week, lekker genieten van alles en we volgen de verslagen en facebookberichten op de voet. Mama

Voor Janna (01.08.18)
Wat hebben jullie al veel gedaan en gezien! Heel leuk voor ons om dat te lezen. En ik heb het idee dat jullie het gezellig hebben en goed kunnen samenwerken. Ik kan me voorstellen dat het een topbelevenis voor jou is . We zijn benieuwd naar je verhalen. Nog veel plezier en liefs vanuit Elst gewenst. Tineke en Jan.

Voor de leiding (01.08.18)
Wat doen jullie het geweldig en wat bezorgen jullie die meiden een fantastisch mooie levenservaring. Echt heel bijzonder, onze dank is groot! Hopelijk hebben jullie het zelf ook goed daar, en kunnen jullie volgende week een beetje relaxen als iedereen in gastgezinnen zit. De ouders van Berber (Jetske en Max)

Voor Berber (01.08.18)
Wat zie je er blij uit op de foto’s: we checken elke dag of er iets op facebook of op de opv website staat over jullie belevenissen, en gropa en groma en pake en omoes lezen ook mee. Ik ben wel blij dat jullie over week weer naar Nederland komen, want we missen je wel hoor, 3 weken is best lang! Wij hebben het afgelopen gezeild in Friesland, met Hildegard, Jouke en Luut. Pap is vandaag met Jacob in de stoptrein naar Düsseldorf (zijn verlate verjaardagscadeau) en ik ben deze week aan het werk nog, maar volgende week vrij. Verder is het nog steeds warm hier, en de tuin (en alles eromheen) ziet er behoorlijk verdroogd uit. Maar ach, ook heerlijk dat de zon zoveel schijnt, en net in de zomer dat we niet op vakantie gaan! Nou lieve schat, veel plezier nog op de Chamboree; nog een paar nachtjes en dan slaap je weer in een echt bed… ik ben heel benieuwd in wat voor gastgezin je terecht komt (jij waarschijnlijk ook) en hoe het ondertussen met je Engels gaat. Tot snel meer! Jacob, pappie en mam.

Voor Elise (01.08.18)
Superleuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Ook opa en oma lezen mee. Ondertussen hebben wij het heet in Rome. Een vakantie zonder jou is niet hetzelfde; we missen je. Vandaag heel erg natuurlijk (verjaardag hè?). We vieren het gewoon als we allemaal weer terug zijn. Je hebt ook een beetje geluk want nu hoef je niet al die musea en kerken in. Morgen zullen we de groeten doen aan de Paus. Hebben jullie veel plezier met het swoppen en de hunt voor trofees? Al iets bekend over jullie home hospitality? Nog heel veel plezier gewenst met de hele groep. Ken, Ilse & Lauranne

Voor Sara en Floor (31.07.18)
Hallo Engelandvaarders, gaat wel goed daar hè zo te zien op die mooie foto’s die voorbij komen en te lezen in de verslagen, daarvoor trouwens hartelijk dank lieve leiding,  tjonge wat maken jullie daar een hoop mee zeg , en zijn jullie pas op de helft. Ook lekker eten en drinken daar? Fish en chips zag ik al voorbij komen, lekker hoor. De verhalen horen we straks vanzelf wel. Hier heel rustig, te warm om wat te doen, hele dag maar in het zwembad liggen, ja hij staat er voorlopig nog wel, ook voor jullie als jullie terugkomen, kun je lekker afkoelen. Veel plezier daar allemaal nog, tot gauw weer. Papa, Mama, Lars, Mark en Vlokje, die al erg bruin is geworden in de zon.

Voor Janna (31.07.18)
We zijn net terug uit Londen. Wat een wereldstad hè. Ook wij hebben Covent Garden gedaan en een foto gemaakt op het leuke bloemenbankje! Tower Bridge was heel indrukwekkend en natuurlijk veel met de Underground. Later deze week gaan we nog een keer o.a. wisseling van de wacht kijken. En wat vond je van Beatles city? Mooie havenstad hè. Wat een toffe dingen doen jullie op de Chamboree. Zorgen jullie ook af en toe voor de leiding? Bv ontbijtje (bonen in tomatensaus en vette worst) op bed … of iets lekkerders. Mam en pap.

Voor Yemma (31.07.18)
Hoe gaat het in Engeland? Vind je het leuk daar? We missen je! Sven en Finn.

Voor Elin (30.07.18)
Wat maak jij veel mee, zeg! We hebben alles gelezen en de foto’s gezien, wat heb je veel plezier! Wij hebben het in Frankrijk ook heel fijn. Vandaag zijn we naar de stranden van Normandië geweest waar de invasie was van de geallieerden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Heel indrukwekkend! Dat al die soldaten hier aan land gingen om ons te bevrijden is echt ongelofelijk. Er was een bioscoop waar je op 9 filmdoeken om je heen kon zien hoe hoe het toen ging. Papa was er na afloop echt even stil van. En we hebben ook lekker in zee gezwommen, dus het was niet alleen maar serieus! Maite heeft een opblaasdolfijn gekregen die we Dolfie hebben genoemd. Daarna hebben we in de camper van opa en oma pannenkoeken gebakken. En er was iemand op de camping met een pasgeboren hondje, dat over Maite heen kroop. Zóóóó cute! We hebben ook al een cadeautje voor je gekocht, maar we zeggen lekker niet wat ;-). Straks gaan we lekker slapen. We missen je maar over anderhalve week zien we elkaar weer. Daar verheugen we ons heel erg op! Papa, mama, Maite, Muskie en Dolfie.

Voor Merel (30.07.18)
Zo hier een nieuw berichtje van ons vanuit Spanje. Wij zijn gisteravond aangekomen. Zitten in de buurt van Sevilla in mooi hotel. Vandaag veel gereden helemaal naar de kust in het zuiden. Stad Candiz bezocht en op het strand geweest. Via heel veel landweggetjes en bochten eindelijk nu weer in het hotel aangekomen. Morgen gaan we Sevilla bezoeken. We hebben een (eigenlijk te grote) auto gekregen en zaten vanmiddag bijna klem in een heel smal weggetje in het centrum van een dorpje… Gelukkig ging het nog net goed… Hoe is het daar op de Chambree? Volgens mij heel leuk. Ik zag alle foto’s van de opening. Dat zag er gaaf en lekker druk uit. Nederlandse klompen vallen daar wel op! Wij zijn ben benieuwd naar al jullie verhalen als wij jullie weer zien. We missen jullie natuurlijk wel hoor maar nu nog heel veel plezier de laatste dagen. Tot donderdag en veel plezier in het gastgezin. Papa en Mama.

Voor Tess (30.07.18)
Vanavond het verslag gelezen en de foto’s gezien die Marlene er weer zo goed opgezet heeft. Ik zie alleen maar blije, lachende gezichten en mooie filmpjes van dansende dames. Blijf er van genieten zoals jullie al de hele tijd doen.  Het ziet er fantastisch uit. (NB: en beretrots op de leiding, die het zo gaaf maakt voor jullie). Robert. 

Voor Sara en Floor (30.07.18)
Dit is nog eens wat anders dan Pake’s Boerderijke! Ik hoop dat jullie genieten van deze reis naar Engeland! Groetjes (ook aan Annebeth & Thysa en alle anderen), Fransje

Voor Marieke (30.07.18)
Wat leuk om vandaag jullie verhaal weer te lezen (we hadden een paar dagen geen bereik) en de foto’s te zien! We zagen je liggend op je buik in de mijn. Grappig hoor, lekker onder de modder.  En we lazen en zagen dat jullie ergens op mochten schieten, maar hopen dat jullie sowieso goed met elkaar kunnen opschieten… Wij hebben het slapen in de lager-bedden overleefd: Klaas en Margot met oordoppen in en Joep snurkte gewoon harder dan de anderen… Afijn nu weer in een gewoon bed. Wij lopen  nog 2 dagen.  (Nog 2 bergkammen over….) Veel plezier maar weer en tot de volgende wifi!!! (p.s. Dorien heeft het prima in Nepal, ook die had vandaag wifi!!) Klaas, Joep en Margot.

Voor Anne (30.07.18)
Ik heb de leuke verslagen gelezen en geniet van de foto’s. Op die manier weet ik hoe het met jullie gaat. Was het leuk in Londen? En dan die grotten, dat was een heel geklauter. Ik kreeg het er een beetje benauwt van al die smalle doorgangen. Maar jij en de anderen hebben het toch maar gedaan! En dan die lange bergtocht dat vraagt ook uithoudingsvermogen, maar wel een prachtige tocht. Ook mijn complimenten aan de leiding die jullie hiervoor weten te motiveren. En dat was nog maar week 1. Geniet maar weer van de nieuwe uitdagingen die nog komen gaan. Ik blijf je volgen. Groetjes aan Marieke en iedereen. Oma

Voor Yemma (29.07.18)
Elke dag zitten we weer te kijken naar de foto’s en verhalen van alle leuke en mooie dingen van dit fantastische avontuur. We zijn jaloers op je!!! Hier gaat alles prima! Helaas zit voor ons de vakantie erop en zijn we weer aan het werk maar we genieten elke dag van het heerlijke weer. Soms is het zo warm dat we maar naar de bioscoop gaan voor wat verkoeling! In huis was het vorige week 32 graden!!! Deze week word het gelukkig iets minder warm. We hopen dat het bij jullie droog blijft en een lekker warm! Geniet van de Chamboree en alles wat nog komen gaat! Groetjes aan iedereen! We missen je wel hoor! Mama, papa, Sven en Finn.

Voor Janna (29.07.18)
Op de camping zijn 3 Nederlandse gezinnen Nederlands. We lezen elke avond jullie verslag. Ik mis je wel hoor! Roos.

Voor Janna (29.07.18)
Ik heb het leuk. Jij ook?!? Vooral dat momentje in de mijn was wel een beetje eng…  Koen (de pizzabakcoureur)

Voor Naomi (28.07.18)
Jullie eerste week zit er al op! Wat een mooie dagen hebben jullie al meegemaakt. Fijn dat de auto zo snel  weer gerepareerd is en nu genieten op het daadwerkelijke kamp. Jullie hebben de verkenners ook al ontmoet zag ik op de foto’s. Gezellig. Maar wat zullen jullie ook veel nieuwe mensen ontmoeten! Naomi goed dat je hebt besloten de klim niet te maken (we misten je al op de foto’s) en ook gezellig dat je met Roos, Pepijn en Margreet de boodschappen kon doen. Wij missen je wel hoor bij de boodschappen nu jij niet meedenkt of even snel naar de COOP voor me kan gaan omdat ik weer eens wat ben vergeten…………We eten nu heel vaak sperziebonen, gewoon omdat we het niet bedacht krijgen J (ook wel omdat Samuel die zo lekker vindt natuurlijk). We hopen dat je voet al beter gaat maar zolang je kan “planken” tijdens een lunchpauze gaat het vast goed met je enne ik hoop dat je hebt genoten van Gorge Scrambling, wat zal het soms spannend zijn geweest. Wij hebben de telefoon in de gaten gehouden en beide opa’s en oma’s belden of we iets hadden gehoord. Kortom ……….we leven allemaal mee met jou en de rest. Mama.

Voor Tess (28.07.18)
Het blijft leuk om jullie te volgen op facebook en op de site. Wat maken jullie een hoop leuke dingen mee! (Hebben de apen de auto’s een beetje heel gelaten? (Ik heb hier nog slechte herinneren aan, haha). Viggo en ik zitten nog op de camping. Het was hier gisteren 38°, zo enorm warm dat we de hele dag in het zwembad gelegen hebben … Geniet lekker van de Chamboree, groetjes aan iedereen!  Viggo en Patricia

Voor de padvindstersleiding (28.07.18)
Ilse en ik bekijken dagelijks de foto’s die voorbij komen en genieten van al die lol en plezier die er gemaakt wordt. Verslagen van Marlene lezen we zodra die op de site staan en lezen dan ook hoeveel plezier er is. Voor mij is het alweer 35 jaar geleden dat ik deze reis heb mogen maken met de verkenners. Rein kan dit bevestigen want dat was voor hem ook de eerste keer. Jullie hebben neem ik aan ook dit avontuur als padvindster of verkenner mogen meemaken. Dan weten jullie net als ik dat het een van de reizen is die je nooit zult vergeten. Nu ik al deze verslagen en foto’s voorbij zie komen, komt er bij mij ook veel weer terug. Een uitdrukking die mij nu te binnen schiet is: Kom laten we nieuwe herinneringen maken. Dat doen jullie en daar mogen jullie trots op zijn. Al het werk aan voorbereidingen en de tijd die jullie vrijwillig aan deze reis geven is onbetaalbaar. Ik ben in ieder geval wel trots op zo’n vereniging met zulke goede mensen. Ik neem aan dat ik dit namens het hele bestuur kan zeggen. Veel plezier op het kamp en wat nog komen gaat. Rijk.

Voor Berber (27.07.18)
Wij zien net dat t bij jullie 21 graden is: wat heerlijk, hier is t 37 graden en wij zitten puffend in de auto op weg naar Friesland. We zijn ontzettend benieuwd hoe ’t gorge gebeuren vandaag geweest is en hoe jullie het vonden in de mijn. Wat een prachtige foto’s van jullie wandeling in Wales, we waren helemaal jaloers! En nu op weg naar de Chamboree, spannend hoor hoe dat gaat worden, en misschien ook wel fijn om een week op 1 plek te staan? Jacob had deze week zijn mad science kamp wat ie erg leuk vond en pappie en ik waren aan het werk. De konijnen vinden de hitte ook niets, en hebben weer een nieuw hol gegraven, dus pappie moest weer met gaas aan de slag. Een hele grote knuffel van ons drieën en tot snel meer! Jetske

Voor Tess (27.07.18)
Nu op het kamp. Maak veel nieuwe vrienden en doe je best met swoppen. Heel veel plezier. Robert.

Voor Janna (27.07.18)
Wij hebben de eerste week in Engeland er bijna opzitten. We zaten aan de zee, maar we hebben vaker in het zwembad gezwommen. Vind jij Engeland ook zo mooi? En wat een heerlijk weer hebben we. Ook wij hebben fish en chips gegeten, alleen papa kreeg meeuwenpoep in z’n nek, maar verder was het lekker met uitzicht op de haven. We kijken elke dag naar wat jullie hebben gedaan. Het klinkt super en de foto’s zijn mooi. We wensen jullie heel veel plezier morgen en we zijn benieuwd naar de foto’s! Wilfred, Marieke, Koen en Roos.

Voor Roos (27.07.18)
Wat een belevenis! Echt om jaloers op te worden. (Wat ik dus ook zeker ben!) Ik zie echt van alles voor bijkomen: Londen, Safaripark die foto met dat aapje zo sweet!, varen in de puntboten een bezoek aan Bath en klauteren door de stromende rivier, de Pen Y Fan hoogste berg van Wales beklommen!!, de mijnen in. Ik zit te wachten op de foto’s!! Hier is alles goed. Bloedheet! Het is 33 graden in huis! Astrix (onze kat) is boos wilt naar buiten maar rent direct weer naar binnen. Hij snapt er helemaal niets van. (Sommige van jullie weten hoe hij er uitziet; lompe poten, knik in de staart guitig koppie, absoluut niet moeders mooiste maar wel de liefste). Hij stampt en moppert als een volwassen hond. Ik lig er krom van van het lachen maar soms zou ik hem met liefde 5 minuten achter het behang willen plakken. Dikke kus aan jullie allemaal! Geniet ervan.  Roos foto’s maken hoor. Ik wil alles horen. En aan alle andere padvindsters, na de eerste opkomst wordt er niet gehangen bij Schoonoord beneden maar hup de trap op! Restaurant Tinkie & Rosie zijn voorzien van in een goede hangbank, Wifi, chips en frisdrank! Welkom! Tinka.

Voor Marieke (en de anderen) (27.07.18)
Wat leuk om te lezen dat jullie de hoogste berg van Wales hebben beklommen. Goed bezig! Goede training voor  als je ooit mocht doen wat wij hier doen: rondje om de hoogste berg van Oostenrijk! Ook ik ben verbaasd dat ik dit kan en durf: river-crossing, over sneeuwvelden en langs staalkabels over de rotsen om de top van de berg te bereiken!!! Ik ben dus ook super benieuwd hoe jullie gorge-scrumbling zal zijn. Lekker avontuurlijk bezig dus! En jullie hebben zulk warm weer, ik zie steeds foto’s van korte broeken!! Wij hebben het tot nu toe ook droog, maar hoog in de bergen waait het en is het koud… Veel plezier weer, tot de volgende mail! Margot en Joep

Voor Naomi (27.07.18)
Wij zijn weer thuis uit Zeeland en kunnen nu jouw/jullie avonturen wat makkelijker volgen! Wat ziet het er allemaal gezellig uit bij jullie. We blijven goed op de hoogte dankzij de verslagen van Marlene en we vonden het fijn even gewoon te kunnen bellen met Eva om te horen hoe en wat. Zagen we nu twee stoere meiden met zere tenen op de foto?? Meis blijf genieten. Het komt allemaal goed en we zijn trots op je. Samuel, papa en mama.

Voor Annebeth en Thysa (27.07.18)
Martijn is naar de eerste les van de puppycursus geweest. Negen puppies in een klein weitje, wat een schattige hondjes zaten er bij! Martijn deed het heel goed, hij mocht zelfs een paar keer een oefening voordoen. Na afloop was hij héél moe, hij heeft de hele avond alleen maar liggen slapen… Jullie hebben stoer gewandeld en morgen gaan jullie gorge scramblen, daar zul je ook wel moe van worden! Veel plezier daar met z’n allen! Fransje

Voor Elin (26.07.18)
Wij hebben het erg fijn in Frankrijk. We missen je wel erg. Bijvoorbeeld als we in de supermarkt een doos ijsjes kopen, en die gelijk op de parkeerplaats opeten! Vandaag draaiden we onder het rijden het liedje van Margrietje, en toen moest papa heel erg aan jou denken! En Maite mist Rakker heel erg! Papa, mama en Maite.

Voor Merel (24.07.18)
Wat een leuke verhalen en mooie foto’s zien wij voorbij komen op de website. Jullie beleven leuke avonturen en zien mooie dingen daar. Londen, varen in de puntboten en het safaripark, hartstikke leuk! Gaaf hoor. Het is voor ons erg leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien. Merel geniet van de leuke tijd en gezelligheid met elkaar. Komende dagen naar Bath en klauteren door de stromende rivier. Super leuk!  Wij gaan toch ook nog een weekje naar Spanje. We zijn al weer terug als jij thuiskomt. Heel veel plezier nog daar, geniet ervan met elkaar en de gezelligheid. Papa en Mama

Voor de padvindsters (24.0718)
Wat hebben jullie al een boel gedaan! En jullie zijn nog maar net vertrokken… Ik geniet van de verslagjes op de website want ik moet nog wel even een poosje wachten op jullie eigen verhalen! Veel plezier! Fransje.

Voor Marieke (en de rest) (24.07.18)
Toch wel handig dat je geen telefoon mee mocht nemen naar Engeland. Kan ik er nu mooi gebruik van maken in Oostenrijk! Het is me tot nu toe helaas nog niet gelukt om er meer barsten in te krijgen, maar ik ga mijn best doen. Veel plezier nog met de reis en laat jullie niet teveel afleiden door de leuke Engelse jongens. Klaas.

Voor Marlene (24.07.18)
Ook voor jou een fanmail Marlene. Wat ontzettend veel werk verricht je hier aan. En voor de padvindsters en voor de verkenners een dagverslag schrijven, foto’s plaatsen, Facebook bijhouden en en en en. Lijkt me ook mooi om zo dicht op de groepen te zitten en bijna alles, dan wel op afstand, zelf mee te maken. Door jouw vele werk kunnen wij het ook bijna van dichtbij meekrijgen. We kunnen alleen maar zeggen: TOP. Ilse en Rijk.

Voor Yemma (24.07.18)
Wat leuk om de foto’s te zien en de verslagen te lezen. Zo blijven we ook van jouw reis op de hoogte. Was het leuk in Londen en ben je met het punteren nog in het water gevallen? Geniet van reis en vooral veel plezier! Rijk en Ilse

Voor Anne (24.07.18)
Wat ontzettend veel gave dingen hebben jullie al gedaan. We zien leuke foto’s. Wij zijn in Luxemburg en het is hier ook heerlijk. Heel veel plezier. Karin

Voor Tess (en alle anderen) (23.07.18)
Wat ziet het er allemaal weer super leuk uit; de bootreis, Hastings, Londen en nu al weer het punteren! Geniet er lekker van, ben benieuwd naar alle verhalen die nog gaan komen. Patricia

Voor Marieke (en de rest van de groep) (22.07.18)
Leuke verhalen op de site! We zijn nieuwsgierig of jouw dialoog midden in de nacht in het Nederlands of  in het Engels was?! We hadden je groepsgenoten natuurlijk even moeten waarschuwen dat als je overdag niet genoeg kan kletsen, je dat ’s nachts nog even in moet halen… Voor ons niks nieuws. Have fun! Margot en Joep.