2023 Oosterbeek

Van 18 t/m 22 juli gaan we op zomerkamp naar… Oosterbeek.
Maar het is niet “zomaar” Oosterbeek. We duiken als echte vuurmeesteressen onder in de wereld van Avatar.
[Update maandag 11:30]

Dinsdag 18 juli 2023
Vandaag is het zover, het Haveli zomerkamp 2023 is van start gegaan!
Met het thema Avatar starten we ons avontuur.
We begonnen onze eerste dag met het spelletje “wedden dat”. De meiden kregen in vijf groepjes allemaal leuke opdrachten (Twee rondjes rond het gebouw rennen in één minuut? Een 10 centimeter hoge toren bouwen van suikerklontjes? Het eerste couplet van het Wilhelmus zingen? Vijf Europese hoofdsteden noemen? Een ballon opblazen tot ie knapt…). De rest van de kinderen moesten dan gokken of ze de opdracht wel of niet konden uitvoeren en daarmee punten verdienen.
Vervolgens werd het tijd om het thema nog eens goed te introduceren.
De meiden moeten deze week de ruzie tussen de elementen zien op te lossen. Maar ze moeten wel herkend worden als hun eigen element!
Daarom maakten we leuke mutsjes, in het thema vuur.
’s Avonds genoten we van de heerlijke nasi gemaakt door Hugo.
Na het eten en de corvee-taken was het dan eindelijk tijd om over te stappen naar de volgende wereld. En hoe kan het dan ook anders dan met een potje “Krijgers van vuur” (Leeuwinnen van Holland).
Nu zijn we beland in het Waterland, waar we morgen meer zullen beleven…

Woensdag 19 juli 2023
We startten onze dag met een stevig ontbijt, want vandaag zou een erg sportieve dag worden.
We gingen eerst het spel “lintje trekken” spelen. Iedereen moest in een groepje de eigen kraal beschermen met lintjes. De andere groepjes moesten proberen die lintjes weg te trekken.
Hierna was het tijd om de bus te pakken naar het zwembad!
Het was een erg gezellige reis en voor we het wisten waren we er al. 
In het zwembad hebben we ons heerlijk vermaakt op de glijbaan, in de stroomversnelling, het golfslagbad en de renbaan. Echt een prima dag in Waterland!
Moe maar voldaan verlieten we het zwembad en pakten we de bus terug naar het terrein, waar we heerlijk genoten van onze frietjes.
Om de dag af te sluiten keken we nog de film Vaiana en daarna gingen we lekker ons bed in.

Donderdag 20 juli 2023
Vandaag was het de staddag. De meiden deden het traditionele ruilspel. Ze moesten de edelstenen die we van de watermensen hadden gekregen ruilen. Er kwamen heel veel leuke dingen uit zoals dunkin donuts, armbandjes, een boek en geurtjes. 
Hierna vermaakten de meiden zich in de stad waar ze hun zakgeld uitgaven aan natuurlijk lekkere snoepjes en leuke speeltjes. 
De leiding ging even lekker op een terrasje zitten en daarna was het tijd weer naar Hof te gaan. 
We speelde nog vlaggenroof en genoten daarna van de heerlijke macaroni van Ricardo en Dorien.
’s Avonds speelden we het spel badeendjes en weerwolven. 

Vrijdag 21 juli 2023
Vandaag waren we in aardeland.
We begonnen de dag met een ontbijt dansparty.
Daarna gingen we het aardeland verkennen. Dit deden we door middel van een scavenger hunt.
Groepje 1 ging het bos verkennen en groepje 2 ging richting de lage oorsprong waar héél veel kikkers te vinden waren.
Voor de meiden naar de aardmeesters gingen om de vrede te herstellen, zetten de vierdejaars hun tent voor de laatste nacht op. 
Na de korte pauze was het dan echt tijd om naar de aardmeesters te gaan. De aardmeesters willen de ruzie stoppen, maar dan moesten de meiden wel de challenges winnen. Hiervoor moesten ze eerst het voelspel doen. De meiden gingen allemaal natuurlijke en rare dingen raden. En ze raadden ze allemaal! Challenge twee was het blotevoetenpad. Ze moesten door de modder, takken, gras en een over een tafel klimmen. Ook dit lukte ze allemaal! Als allerlaatste vroegen de aardmeesters of ze nieuwe huizen konden bouwen omdat de luchtmeesters ze hadden omgeblazen. Dit deden ze door het maken van hutten.
De aardmeesters waren erg blij met het resultaat en de vrede was eindelijk weer hersteld. Dus het was tijd voor een feestje terug in vuurland! We begonnen het feestje met heerlijke pannenkoeken gemaakt door de vader van Sara. Daarna begon de bonte avond waar heel veel leuke stukjes werden opgevoerd. 
´s Avonds werd het tijd voor de vierdejaars dropping. De meiden hebben hard doorgelopen en konden terug op het terrein lekker genieten van hun welverdiende snacks. Kortom een erg geslaagde dag!

Zaterdag 22 juli 2023
Vandaag is het de laatste dag. De meiden (en de leiding) hebben lekker uitgeslapen en zijn klaar voor deze dag. De ontgroeningsdag!
Samen met Sara gingen de vierdejaars naar de stad waar ze allemaal gekke en grappige opdrachten moesten uitvoeren. Waaronder een minuut niks zeggen bij een kassa, als paspop staan in de etalage en als een vliegtuig door de stad rennen.
Toen de dames terug kwamen was het tijd voor de heerlijke vieze ontgroening.
Ze moesten door modder, macaroni, mayonaise, oud fruit en nog veel meer vieze dingen. Met als einde een pannenkoekgezichtsmasker en een ei als haarmasker.
Na een hele goede douche hebben we nog even lekker gewandeld bij de Lage Oorsprong. 
En toen kwamen de ouders alweer en was het geslaagde en ontzettend leuke kamp voorbij!