2012 Apeldoorn

2012 - kamplogoZondag 1 juli: de eerste dag
Vandaag is de eerste dag van ons zomerkamp!
Om 14:00 uur werden de kinderen verwacht, gelukkig was de eerste er al om 13:30 uur!

We hebben gezellig het kamp geopend met kinderen, ouders, broers en zusjes! We zijn deze week te gast bij de omroep Z!ppelan in studio 21 voor de opnames van het programma “Wie is de WIO”. (WIO staat voor Weerwolf In Opleiding).
Het spel is gebaseerd op het volwassen spel Wie Is De Mol.

Vandaag is de eerste WIO al actief bezig geweest. Zo moesten we een spel doen waarbij we 100 puzzelstukjes in het park moesten zoeken. Echter… we vonden er opeens vijf in een prullenbak??? Duidelijk een actie van de WIO, maar goed onderschept door onze meiden! Deze opdracht is dus niet gelukt voor de WIO!

Ook in het avondspel, slagbal, heeft de WIO goed zijn of haar best gedaan om de boel te saboteren. Maar wie de WIO van vandaag is, dat weten we niet… Daar zijn de ideeën over verdeeld. Annebeth is een verdachte van veel kinderen, maar of zij het echt is, dat weten we pas aan het eind van het kamp tijdens de spannende finale!

Maandag 2 juli: Ren je Rot en Levend Statego

Vanmorgen zijn de eerste kinderen al heel vroeg wakker en sommige leiding ook al (maar dat was alleen maar omdat hun wekker af ging hoor).

Na een gezellig ontbijt in het openluchttheater zijn we weer begonnen met een WIO spel. Het spel wat we vanmorgen voor de opnames gingen doen, was ‘Ren je rot’. Dit spel speelden we in teamverband en als je team moest je gezamenlijk tot 1 antwoord komen. Het gaat bij dit spel dan ook niet alleen om rennen, maar ook om een goede samenwerking en dus een kans voor de WIO om flink de boel te saboteren. En we kunnen toch concluderen dat dat zeker is gelukt! Dat betekent dat de WIO al punten binnen heeft gehaald vandaag.

Gister is het overigens de WIO niet gelukt om zijn opdrachten te volbrengen en heeft de groep spelers gewonnen! Maar wat uit eindelijk telt zijn de punten dus het is afwachten welk team vrijdag meer punten heeft, het WIO team of het spelers team!

Helaas is Lene vandaag ziek naar huis gegaan. Wij wensen haar veel beterschap toe zodat ze de rest van haar vakantie nog lekker kan vieren!

In de middag hebben we wederom een WIO spel gedaan, het wel bekende Levend Stratego.

Vanavond als WIO spel hebben we een jacht spel gedaan waarbij er door het park enveloppen hingen met getallen erop. De opdracht voor de groep: verzamel zoveel mogelijk enveloppen met zo veel mogelijk punten. De WIO was in het bezit van enveloppen met min punten en heeft deze tijdens het spel weten te verwisselen met de andere enveloppen waardoor het aantal punten lager uitkomt. Wel team heeft vandaag gewonnen, het WIO team of het spelers team? Morgen weten we het en zullen we het ook in ons weblog zetten!

Verder hebben de kinderen vandaag een logo ontworpen voor dit programma. De kinderen hebben samen gekozen voor het logo wat zij het mooiste vonden, die van Eva! Deze krijgen jullie uiteraard vrijdag te zien.

Traditioneel hebben we vanavond pannenkoeken gegeten, gebakken door Douwe en Liesbeth, dat was natuurlijk smullen!

Ook dit jaar hangt in de hal de lijst waarop de meiden en de leiding ‘wist je datjes’ kunnen schrijven. Een paar leuke om te delen:

Wist je dat:

  • er geen toillet op de wc is (door Marieke)
  • er per ongeluk toch twee dubbel belegde pannenkoeken gemaakt zijn (door Douwe)
  • Stefanie een ochtendhumeur heeft (door Anoniem…)

 

Dinsdag 3 juli: we slapen uit!

We hebben vanmorgen een, tot nu toe, voor ons unieke ervaring beleefd. Wij als leiding dachten laten we met elkaar goed bij tijd opstaan zodat we op tijd met ons ochtendprogramma kunnen beginnen. Om 6:30 u en 7:00 u stond de leiding op om om 7:30 u de kinderen zich aan te laten kleden, want die zijn toch altijd al heeeeeel vroeg wakker. Om 7:30 u zat de leiding gedoucht en wel klaar in de leidingkamer, maar was het in de slaapzaal nog helemaal stil! De kinderen lagen nog lekker te slapen. Dat betekent natuurlijk wel wat, de meiden hebben de slaap nodig dus we hebben ze maar lekker laten liggen en om 8:00 u zijn ze uiteindelijk allemaal wakker geworden.

Na een actieve ochtendgymnastiek en een lekker ontbijtje zijn we begonnen met ons eerste WIO spel van vandaag. We hebben gedurende ruim een uur een handelspel gespeeld waarbij de kinderen door het verhandelen van goederen zoveel mogelijk moeten verdienen. Nou hier hebben wij toch zeker wel wat handelaren in de dop gezien, zo werd de graan aangeboden voor graan van Saturnus waar een stukje maan aan zat en was de groente niet gewone groente, maar vroegoogst groente uit Afrika en Amerika! Uiteindelijk heeft het groepje van Marit, Isolde en Sare gewonnen met 220 euro, ver boven het 2e groepje wat tot 80 euro was gekomen.

Na een lekkere lunch met een heerlijk bakje champignonnensoep (daar waren de meningen overigens wel over verdeeld….) hebben we ons snel klaar gemaakt om te gaan shoppen! Nou dat ging de meiden wel heel erg goed af hoor! Ze hebben hun 5 euro zeker goed besteed!

Na een overheerlijke macaroni maaltijd (daar waren de meningen gelukkig niet over verdeeld, behalve dan die van Daniel versus de rest) en de nodige corvee zijn we weer een WIO spel gaan doen. Ballon trappen deze keer. De kinderen krijgen allemaal een ballon met een touwtje om hun enkel en het is de bedoeling dat ze de ballonnen van anderen kapot trappen en dat ze ervoor zorgen dat die van hun niet kapot wordt gemaakt. Echter…. Veel ballonnen gingen al kapot voordat het spel uberhaupt gestart was….. WIO actie?? Of gewoon pech??

Na dit spel hebben de kinderen vrije-/ douche- / bonte avond voorbereid tijd gehad en liggen ze nu lekker op bed!

Gister heeft overigens de WIO de dag overwinning gehaald, die heeft dus goed zijn of haar best gedaan! Maar met hoeveel punten dan??? Dat weten we vrijdag. Morgen weten we of de WIO van vandaag punten heeft behaald, of toch het spelersteam meer punten heeft behaald!

Helaas is Douwe vanavond dan toch echt naar huis gegaan, hij moet deze week nog gewoon aan de studie en heeft speciaal voor ons wel al 1 dag gespijbeld, maar nu moest hij toch echt wel gaan. Wel jammer hoor!! We hebben een foto gemaakt die de 23 redenen weergeeft waarom hij toch nog een dagje langer is gebleven dan aanvankelijk gepland!

Woensdag 4 juli: ontgroening!

Vanmorgen hebben we een leuk onderdeel van ons kamp gedaan waar de meiden altijd erg naar uit kijken. We hebben de oudste meiden (die na de zomer gaan overvliegen) ontgroend. Een traditie die we elk jaar doen tijdens ons zomerkamp. Dit jaar was deze eer voor Marit, Mikkie en Wieke! De meiden zijn eerst naar de stad geweest met Frans om een speciale ontgroeningsopdracht uit te voeren: verzamel handtekeningen tegen het nutteloos inzamelen van handtekeningen.

Ondertussen bij het gebouw hebben de andere mensen een uitdagend parcours voor de drie meiden klaar gemaakt die ze geblinddoekt moesten afleggen. Zo hebben ze een heerlijk pindakaasmasker gekregen, een overheerlijke cocktail die ze als ze hem niet op wilde drinken over hun hoofd moeten gooien, zijn ze bekogeld met pannenkoeken, hebben ze moeten tijgeren door andijviezeepsop en in een lekker macaroni bed gelegen! Dit alles werd aan het eind gelukkig afgespoeld!

Na een lekker broodje knakworst zijn we in de middag naar het zwembad gelopen wat lekker dicht in de buurt van het gebouw ligt. Helaas waren we te vroeg en waren er nog zwemlessen aan de gang. Gelukkig was in de buurt een grasveld waarop we gezellig wat spelletjes hebben gedaan voordat we echt konden gaan zwemmen!
Vanavond hebben we lekkere Frans/Snarf/Michelle nasi gegeten.

Terwijl er in de keuken hard gekookt wordt zijn de meiden ondertussen druk in de weer geweest met het voorbereiden van de bonte avond die we morgen avond hebben.

Vanavond hebben we nog twee WIO spellen gespeeld. Bij het eerste WIO spel was er een groot vlak getekend met vierkanten erin. De kinderen moesten in twee teams via een bepaalde route over dit vlak lopen. Echter, alleen de teamleiders van de teams hadden een kaart met de route en mochten alleen ja of nee zeggen als de kinderen een bepaalde route over de vierkanten kiezen, of dit dan de goede kant op is of niet. Het team waarbij Floor de teamleider was heeft deze opdracht gewonnen! Was het misschien door de WIO dat het andere team, waarbij Willemijn de teamleider , was heeft verloren?

Het 2e WIO spel van vandaag was Hints, een moeilijk spel voor de kids maar ze hebben goed hun best gedaan!

Donderdag 5 juli: bonte avond

Vanmorgen zijn we de ochtend weer een sportief begonnen met ochtendgym! De meiden deden goed mee ondanks dat ze er niet allemaal even veel zin in hadden. Na een lekker ontbijtje met een gebakken eitje (dat rijmt!) hebben de meiden nog even tijd gehad om de bonte avond voor te bereiden. Er zijn veel verschillende stukjes die de meiden gaan opvoeren.

Na de voorbereiding hebben de kinderen een WIO-spel gespeeld. Bij dit spel gaan de kinderen in tweetallen. Per tweetal moeten de kinderen kleuren codes doorgeven over een grote afstand. Tijdens het spel hadden kinderen per ongeluk een verkeerde code doorgegeven. Op het eind bleek gelukkig dat de code toch goed was, waardoor de kinderen de opdracht toch hadden gehaald.

Terug bij het clubgebouw mochten de kinderen weer oefenen voor de bonte avond en kregen ze ook vrije tijd. In die tijd hebben Frans en Rens samen met de kinderen een klein potje weerwolven gespeeld. Ze konden maar een klein potje spelen want de lunch stond al klaar. Allemaal lekkere broodjes stonden klaar, sommige kinderen hadden na twee broodjes nog niet genoeg waardoor Michelle wat extra broodjes had gemaakt.

Dreigende lucht hing boven Apeldoorn, de kinderen werden in twee groepen verdeeld. Dit had de leiding besloten omdat toch veel kinderen moe waren of bang zijn voor het onweer. De ene groep bleef op het clubgebouw terwijl de andere groep naar de kinderboerderij ging.

Maar voordat een groepje naar de kinderboerderij ging, deden de kinderen en leiding nog een WIO-spel. Het was een gezellig bal spel waarbij de kinderen en leiding via een bepaalde volgorde de ballen moest gooien. Hierbij moest iedereen zich goed concentreren en dat was af en toe best moeilijk.

Na het spel gingen sommige kinderen naar de kinderboerderij. De kinderen hadden op de kinderboerderij het erg naar hun zin alleen op een gegeven moment begon het erg te regenen. Liesbeth en Stefanie brachten de leiding en de kinderen terug naar het clubgebouw, want terug lopen was niet te doen.

De kinderen die op het clubgebouw blijven kregen twee verhalen te horen en speelden het spel weerwolven samen met Frans en Liesbeth.

Vanavond hebben we heerlijke scouting friet gegeten, voor degene die dit nog niet kennen: je neemt een paar tafels, je neemt een paar rollen vershoudfolie, je neemt een paar grote zakken friet die je over de tafel uitspreid en je neemt een fles mayo en curry die je willekeurig over de tafel leeg spuit. Het laatste ingrediënt natuurlijk niet vergeten: 18 hongerige kinderen, 6 hongerige leiding en het feest is compleet! Nou een feest was het zeker, de kinderen waren zelfs in staat om meer volume te produceren dan het brandalarm wat eerder tijdens het bakken van de hamburgers afging.

Na een snelle corvee ronde liggen de kinderen nu even op hun matjes voor een stilte moment om even tot rust te komen na deze drukke maaltijd. We gaan zo meteen beginnen met de bonte avond en daar hebben we enorm veel zin in. Het is wel jammer dat het zoveel regent en we waarschijnlijk de bonte avond binnen zullen houden, zonder kampvuur.

De oudste meiden die volgend jaar overvliegen mogen vanavond langer opblijven en krijgen nog wat gezelligs te doen, het idee is een dropping maar we moeten even kijken of dat gaat lukken met het weer.

Toch nog even een berichtje over de bonte avond, want hij was echt helemaal top! We hebben veel leuke optredens gezien waar de meiden hard voor geoefend hebben! Ook zijn er de nodige kamp liedjes gezongen natuurlijk en heeft Frans ons ook weer het een en ander aan nieuwe Yells (of Yellen??? We weten niet goed wat het meervoud van het woord Yell is ) aan ons geleerd. Kortom een echte top avond.

De kinderen liggen na een heleboel nacht knuffels op bed, de oudste meiden zijn bijna terug van hun dropping die ze met Frans en Rens lopen en de overige leiding is ondertussen aan het opruimen geslagen. Morgen het laatste dagje waarbij we een spannende WIO-finale tegemoet gaan, wie zou er winnen, het spelers-team of het WIO-team??? Komt allen morgen naar Apeldoorn en jullie zullen het live mee maken!

Vanmorgen waren de kids al vroeg wakker, had er misschien wel mee te maken dat ze vandaag hun mama’s/ papa’s weer zouden zien!

Na een lekker tosti ontbijtje zijn de meiden druk aan de slag gegaan met het opruimen van hun spullen. Afgezien van wat vergeten kleren etc. waren ze snel klaar met het inpakken van hun tassen. Dus hadden we mooi nog wat tijd voor spelletjes! Zo hebben we nog een keer hints gepeeld, heeft Rens de afronding van het kampverhaal voorgelezen aan de kinderen (wat ook op dit weblog nog zal komen te staan!!) en zijn we ook nog naar het park geweest om daar wat spellen te spelen. Dit alles terwijl een aantal leiding al flink aan de poets was geslagen.
Zo vloog de dag al vrij snel voorbij en was het zo opeens 14.30 u en kwamen daar de eerste ouders aan! Het blijft een mooi gezicht om de meiden zo blij op hun mama’s en papa’s af te zien rennen. Na het vieren van de verjaadag van Wieke (met overheerlijke zelfgemaakt cakejes) gingen we door met de WIO finale!! De WIO’s bleken te zijn: Frans, Wieke, Eva, Mikkie en Meinke. Na de prijsuitreiking en de dankwoorden aan een ieder is iedereen richting huis vertrokken.
En de leiding: die is nog even zoet geweest met het uitruimen van de aanhangwagen, het schoonmaken van het gebouw, en niet geheel onbelangrijk: het eten van een heerlijke pizza bij Bella Roma!
Wij kijken terug op een geslaagd kamp, we hebben enorm veel plezier gehad met de meiden en hebben het idee dat zij het ook onwijs naar hun zin gehad hebben! We willen de meiden via deze weg dan ook bedanken voor dit gezellige kamp!
Hou de weblog nog even in de gaten want wist je dat:
– De wist je datjes er dit weekend op komen te staan
– Rens zijn kamp verhaal er op zal gaan zetten
– We met de meiden hebben afgesproken dat ze allemaal ook wat op het weblog zetten als ze thuis en uitgerust zijn!
Vrijdag 6 juli: de laatste dag

 

Vanmorgen waren de kids al vroeg wakker, had er misschien wel mee te maken dat ze vandaag hun mama’s/ papa’s weer zouden zien!
Na een lekker tosti ontbijtje zijn de meiden druk aan de slag gegaan met het opruimen van hun spullen. Afgezien van wat vergeten kleren etc. waren ze snel klaar met het inpakken van hun tassen. Dus hadden we mooi nog wat tijd voor spelletjes! Zo hebben we nog een keer hints gepeeld, heeft Rens de afronding van het kampverhaal voorgelezen aan de kinderen (wat ook op dit weblog nog zal komen te staan!!) en zijn we ook nog naar het park geweest om daar wat spellen te spelen. Dit alles terwijl een aantal leiding al flink aan de poets was geslagen.
Zo vloog de dag al vrij snel voorbij en was het zo opeens 14:30 u en kwamen daar de eerste ouders aan! Het blijft een mooi gezicht om de meiden zo blij op hun mama’s en papa’s af te zien rennen. Na het vieren van de verjaadag van Wieke (met overheerlijke zelfgemaakt cakejes) gingen we door met de WIO finale!! De WIO’s bleken te zijn: Frans, Wieke, Eva, Mikkie en Meinke. Na de prijsuitreiking en de dankwoorden aan een ieder is iedereen richting huis vertrokken.
En de leiding: die is nog even zoet geweest met het uitruimen van de aanhangwagen, het schoonmaken van het gebouw, en niet geheel onbelangrijk: het eten van een heerlijke pizza bij Bella Roma!
Wij kijken terug op een geslaagd kamp, we hebben enorm veel plezier gehad met de meiden en hebben het idee dat zij het ook onwijs naar hun zin gehad hebben! We willen de meiden via deze weg dan ook bedanken voor dit gezellige kamp!
Wist je dat:
  • de wist-je-datjes dit weekend nog komen
  • Rens zijn kampverhaal nog zal publiceren
  • we met de meiden hebben afgesproken dat ze allemaal ook nog wat zullen schrijven als ze thuis en uitgerust zijn!

2012-07-01 kabouterkampleiding