Wie is de Mol (april 2009)

De kabouters van Scouting OPV-Schoonoord doen iedere week leuke dingen: We bakken broodjes op een kampvuurtje, we doen allerlei spelletjes in het bos en leren toneelspelen van een verstrooide professor. Maar eind april 2009 hebben we wel een héél leuke opkomst gehad: het “Wie is de Mol?”-weekendkamp! Dit weekend stond helemaal in het teken van het vinden van “de Mol”. We moesten erachter komen wie van de leiding alle spelletjes in de soep liet lopen… en dat was nog niet zo makkelijk, want eigenlijk haalde alle leiding ‘Mollenstreken’ uit!

Mollenstreken
Zo deden we een quiz waarbij we de antwoorden moesten vinden, maar ineens waren er een heleboel antwoorden weg! Ook zorgde de Mol ervoor dat spelregels onduidelijk werden, verwisselde hij spelkaarten en gaf hij verkeerde aanwijzingen. Kortom: we moesten er maar gauw achter komen wie de “Mol” was. Na een aantal vragenrondes en een hintje in de goede richting bleek Douwe de Mol te zijn. Bijna alle kinderen bleken echte Mollenvangers, want héél veel kabouters hadden het goed geraden! Anne-Linde was de beste Mollenvanger: zij wist het al bijna vanaf het begin en kreeg daarvoor een leuke attentie.

Altijd winter?
’s Avonds deden we nog een spannend spel in het donkere bos, waarbij twee enge heksen en een gemene tovenaar ingrediënten hadden gestolen van de goede tovenaar. Als ze die ingrediënten zouden mengen, zou het voor altijd winter blijven en dat vonden we toch wel een beetje koud. Dus sluipend door het bos probeerden we de ingrediënten terug te pakken, maar wel zó stilletjes dat de enge heksen en gemene tovenaar niks doorhadden… en dat lukte! Gelukkig blijft het niet voor altijd winter!

Kom naar de Bingo op 6 juni!
Na een nachtje…. eeeehh… in onze slaapzak hebben we de volgende ochtend met wat kleine oogjes een heleboel prijzen in elkaar geknutseld voor de bingo die wij op 6 juni gaan houden. De bingo is bedoeld om wat extra’s te verdienen voor ons zomerkamp en iedereen is uitgenodigd om te komen! Op 6 juni om 11 uur op de Beukelaar, hoort zegt het voort!