Valentijncarnavaldisco (17.02.07)

Zaterdag 17 februari 2007 stond de ValentijnsCarnavalsdisco op ons programma. We hielden de disco samen met de welpen, ’s middags op Trappershorst.

We hadden gevraagd of iedereen verkleed wilde komen en gelukkig had (bijna) iedereen dat gedaan.

We begonnen met de opening van de welpen en daarna met de opening van de kabouters. Het is misschien vreemd om twee keer te openen, maar het was voor iedereen erg leuk om ook eens te zien hoe de andere speltak normaal gesproken de opening doet. Meestal hebben we immers aparte opkomsten.

Tikkertje
Daarna begonnen we met een renspel: polonaisetikkertje. Eén van de kinderen was de tikker en het kind dat getikt werd moest vervolgens in een polonaise achter de tikker aan lopen. De welpen en kabouters tikten het liefst iemand van hun eigen speltak, en daarom spraken we af dat de jongens een meisje moesten tikken en de meisjes een jongen. Zo kwam er iets meer spanning in het spel.

Limbo
Toen we moe waren gingen we naar binnen en daar was… DISCO! De muziek stond lekker hard en de kinderen waren meteen goed in de stemming. Eerst mocht iedereen vrij dansen, daarna deden we spelletjes. We begonnen met limbodansen. Iedereen was enthousiast en wilde graag winnen.

Lekkere dingen
Ondertussen stond er lekkere muziek op en op de tafel in de hal stonden lekker dingetjes, zoals chips, spekjes, limonade, enzovoort. De kabouters en welpen wisten niet hoe snel ze daar moesten komen… Het was dan ook snel op 🙂
Daarna weer even lekker dansen en toen deden we het dropveter-eet-spel: wie eet zo snel mogelijk een dropveter op zonder die met de handen aan te raken? Het ging goed, iedereen vermaakte zich prima.

Uitwaaien
Tot slot was het nog even tijd om uit te waaien. De kinderen waren na die lange tijd binnen niet rustig te krijgen en gingen zelf ook nog even en spel doen. Al gauw kwamen de ouders aangewandeld en werd deze feestelijke opkomst gesloten.