Opkomsten Havelihorde (2021-2022)

21 mei: Leiding tegen de welpen
Vandaag hadden we een spannende maar erg leuke opkomst. We speelden “leiding tegen de kinderen”. De hele ochtend liep het gelijk op. Iedereen deed enorm haar best om te winnen. Maar aan het eind van de ochtend kwam er toch een winnaar: de leiding!

12 maart: NL-doet
Vandaag hadden wij de NL-doet-opkomst. In het kader van vrijwilligerswerk deden we daarom eerst een schoonmaakestafette op het plein. Na onze spannende ronde schoonmaken liepen we Oosterbeek in om met ons andere deel van de opkomst verder te gaan. Wij gingen flessen inzamelen voor statiegeld om dit vervolgens te doneren aan Oekraïne. We hebben een bedrag van €30,65 opgehaald. Iets om hardstikke trots op te zijn!

5 maart: (verlaat) carnaval
Op 5 maart vierden wij carnaval! Iedereen mocht verkleed komen en ook de leiding deed gezellig mee.
We speelden het Chaosspel. In groepjes van twee, kreeg je kleine opdrachtjes om uit te voeren. Op basis van creativiteit en handige oplossingen kreeg je daarvoor 1, 2 of 3 punten.
Toen alle opdrachten klaar waren speelden we nog een aantal feestelijke spelletjes, waaronder ballontrappen, stoelendans en drie-is-teveel-tikkertje.
Na al dat feesten ging iedereen weer vrolijk naar huis!

12 en 13 februari: weekendkampje
Dit weekend hadden wij ons kampje. Dit kampje stond in het thema van werelddelen. We deden een handelspel waarbij je door middel van een route langs posten moest lopen. Elke post was een ander land en bij elke post kon je ingrediënten verzamelen.
Na een lange en vermoeiende wandeling hebben we genoten van… tafelfriet!
’s Avonds speelden we nog gezellig het spel dodende straal.
Daarna doken ze lekker op hun matjes.
De volgende dag maakten we van de verzamelde ingrediënten een heerlijke arretjescake.
Deze hebben we lekker mee naar huis genomen.

5 februari: leuke spelen (tweede leidingwisseldag)
We begonnen de dag met leeuwinnen van holland! Niet alleen de kinderen maar ook de leiding deed enthousiast mee. Daarna deden we een wedstrijdje wie het snelst vuur kon maken en daarmee het touwtje kon doorbranden. Nadat het touwtje was doorgebrand, genoten we van een lekkere zelf gemaakte smore en een bekertje limonade. Als afsluiting speelden we een nieuwe versie van stratego, waar je in plaats van de vlag stelen een fort steeds verder moet vernietigen door middel van dobbelstenen gooien. Hoe hoger je gooit, hoe meer punten er van het andere team af gaan. Dit spel was een groot succes!

18 december: “boerenkool”
Vandaag hadden we geen boerenkoolfuif maar een boerenkoolspel om toch nog in thema te blijven.
We versierden eerst met z’n allen het geld waarmee we zouden handelen. Ondertussen mocht iedereen in de “kruip-door-sluip-door-aanhanger” kruipen, wat velen erg leuk vonden. Toen we daarmee klaar waren had het bestuur nog poffertjes en warme chocomelk met slagroom voor ons gemaakt om ons op te warmen.
Lekker opgewarmd speelden we daarna het boerenkoolspel spelen, een erg leuk spel.
Het was een geslaagde opkomst en de Haveli wenst jullie allen een fijne jaarwisseling toe; we hopen dat jullie er in het nieuwe jaar allemaal weer zult zijn.

11 december: film
Vandaag hadden we een filmopkomst. We hebben samen naar een hele spannende film gekeken. Het ging over de Grinch die probeerde kerst te verplesten door alle cadeautjes te stelen. Maar toen… ontdekte hij het geheim van kerst en liep het allemaal gelukkig toch nog goed af!

4 december: Sinterklaas op bezoek!
Vandaag was voor iedereen een spannende dag, de Sint kwam namelijk langs bij de Havelihorde. Daarom deden we allemaal spelletjes met een sinterklaasthema, zoals bijvoorbeeld: Fluisterpiet! De bedoeling was om in een cirkel een woord of zin door te fluisteren naar de piet naast je. Daarna gingen we allemaal het bos in voor een spannende estafette-race met cadeaus. Daarbij moesten we door schoorstenen naar binnen kruipen om ze snel mogelijk de pakjes af te leveren bij de schoenen.
En toen was het al bijna tijd voor de komst van de Sint. De meiden hebben zelf mooie versiering geknutseld en opgehangen voor hem. Als groep hebben we de Sint verwelkomd, en hij heeft met de groep gesproken over hun spannende avonturen van het zomerkamp gehad. Daarnaast had hij en de pieten nog een zak vol pakjes meegenomen, waarin allemaal leuke kleine puzzeltjes zaten. Kortom het was een geslaagde dag!

20 november: alles was anders
Op 20 november hadden we een supergekke opkomst. Want alles was verkeerd: met stoelendans moest je gaan zitten als je de muziek hoorde en bij moordenaartje was iedereen al af! Ondertussen was het in het bos gewoon heel erg mooi.

29 oktober: spooktocht
Twee dagen voor Halloween kwamen de kinderen van de Havelihorde ’s avonds aan op de Beukelaar. Daar troffen ze een piepklein heksje aan. Iedereen ging samen bij elkaar zitten, en piepklein heksje vertelde een verhaal.
Ze vertelde dat lang geleden, haar bos was overgenomen door de boze tovenaar en dat ze al haar heksenvriendjes was kwijtgeraakt! De boze tovenaar had een vloek uitgesproken waardoor geen enkele heks meer voet kon zetten in het bos. Maar piepklein heksje weet een tegenspreuk!
Net wanneer de heks met de kinderen op pad wil gaan ziet ze de boze tovenaar, en oh nee! Hij ontvoert het piepkleine heksje!
De kinderen gaan nu niet alleen op zoek naar alle ingrediënten voor de tegenspreuk, maar ook naar het piepkleine heksje.
Ze komen langs de Goblin, de vampieren, de geest, de spinnenkoningin en de hellhound.
Overal voltooien ze opdrachten en ontvangen ze de ingrediënten.
Met een beetje hulp van de hellhound, vinden ze uiteindelijk ook piepklein heksje terug! Ze betoveren de tovenaar met een slaapdrankje en bevrijden het heksje.
Met zijn allen lopen ze terug naar de tovenaar en voeren ze de tegenspreuk uit.
Een beetje geesten snot, een beetje drakenbloed, een glimmende diamant en nog wat spinnengif, goed roeren en tadaa!! De vloek is eindelijk verbroken! Piepklein heksje kan eindelijk terug haar bos in en de kinderen sluiten nog even af met een lekker bekertje chocolademelk.

16 oktober: kookopkomst
Vandaag hadden de Havelimeiden bezoek van een verdrietige kok. Ze wilde zo graag naar de koksschool, maar ze had helemaal geen eten om mee te koken… De kinderen wilden natuurlijk maar wat graag helpen.
Dat deden ze door fruit te verzamelen met het grote fruithandelspel in het bos. Daar moesten de kinderen fruit verzamelen, maar pas op! Er liepen ook boze koks met zwaaiende pollepels, en als je door hen geraakt werd, namen ze een hap van je fruit.. Gelukkig lieten de kinderen zich niet uit het veld slaan en verdienden ze een heleboel fruit.
Intussen hadden de oudste Haveli al een vuurtje gemaakt en kon er gekookt worden. Appels werden geschild en bestrooid met kaneel en basterdsuiker en bananen werden gevuld met chocola. Poffen in het vuur, terwijl er een echt kampvuurspel werd gespeeld, geleid door een van de kinderen. Na een spannende ronde weerwolven was het fruit klaar en werd er heerlijk van gesmuld. De kok blij en de kinderen blij!