Opkomsten Havelihorde (2019-2020)

12 oktober 2019: ouder-dochter-opkomst
Vandaag hebben de ouders kunnen kijken wat er allemaal gebeurt bij de Havelihorde. Met een grote groep van ouders en kinderen hebben we het chaosspel gedaan. Kleine groepjes van kinderen en ouders hebben tegen elkaar gestreden om zoveel mogelijk punten te verdienen. Zo ontstond er een heerlijke gezellige chaos van groepjes die fanatiek bezig waren met allerlei opdrachtjes.
5 oktober 2019: regiospel
Soms moet je in het leven je horizon verbreden en op avontuur gaan in nog onbekende gebieden. Dat is precies wat we deze week hebben gedaan. We hebben het Oosterbeekse bos ingeruild voor het centrum van Ede. Hier hebben we samen met allerlei bevers en welpen uit de hele regio een vossenjacht gedaan. Het doel was om in het centrum van Ede zoveel mogelijk vossen te vinden. Dit hebben onze welpen fanatiek gedaan. Bij iedere vos mocht je ook nog een klein opdrachtje doen, zoals badeendjes vangen of een raadsel oplossen.

28 september 2019: mini open dag
Vandaag was de open dag. Dat betekende veel kijkers en daardoor een gezellig grote groep. Om de namen van de kijkers op een leuke manier te leren kennen, begonnen we met levend galgje. Hierbij was de naam van een kijker het woord dat geraden moest worden. Alleen in plaats van de letters gewoon te zeggen, moesten de kinderen de letters in groepjes uitbeelden.
Na dit goede begin was het tijd om naar het bos te gaan. Daar hebben we in twee groepen een kraal van takken gemaakt als voorbereiding op het volgende spel. Toen de kralen hoog genoeg waren, was het tijd voor een rustpauze met limo en zelfs een traktatie. Daarna gingen me met hernieuwde energie weer het bos in om vlaggenroof te spelen. De teams waren erg fanatiek en ook goed aan elkaar gewaagd. Geen van beide teams is het gelukt om door de verdediging van de tegenstander te komen en de vlag te pakken. Daardoor eindigde de opkomst is een mooi gelijkspel.

14 september 2019: overvliegen
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Helaas was vandaag voor onze oudste welpen, Dorien en Ruurd de tijd van gaan aangebroken. Natuurlijk hebben ze allemaal een afscheidscadeau gekregen om ervoor te zorgen dat ze ons nooit zullen vergeten. Voor Dorien en Ruurd hadden de kinderen zelfs allemaal tekeningen en cadeaus meegenomen. Dorien en Ruurd hadden voor ons ook nog een afscheidscadeau: een handige ballenzak.
Het overvliegen gebeurde dit jaar over een spannende stormbaan. Eerst waren de bevers aan de beurt. Onze twee nieuwe aanwinsten lieten al meteen zien dat ze helemaal klaar waren voor de Havelihorde. Zonder enig teken van vrees stormden ze de baan over.
Even later was het de beurt aan onze oudste welpen. Dit jaar gingen er wel acht over naar de padvindsters.
Met onze nieuwe groep hebben we als afsluiter nog wat kennismakingsspelletjes gedaan om elkaar alvast wat beter te leren kennen. We kijken uit naar het aankomend jaar met deze leuke groep!