Nieuwsflitsen Havelihorde (2014-2015)

De Havelihorde stuurt regelmatig nieuwtjes aan ouders in een nieuwsflits. Vanaf 11 maart 2015 worden ze (deels) ook op internet gezet.
Hieronder berichten uit de nieuwsflitsen van:

  • 18 juni 2015
  • 04 mei 2015
  • 11 maart 2015
2014-03 havelihordeletters

Zomerkamp! (18.06.15)
Ja, het is al bijna tijd voor het zomerkamp!!!!!!!! Van 19 tot 24 juli zullen wij bivakkeren in Bilthoven. Binnenkort krijgen jullie het zomerkampboekje. Daarin maken we het thema van het kamp bekend en krijg je een idee van wat we allemaal gaan beleven. Dus ook dat blijft nog even een verrassing… Maar de leiding heeft er in elk geval al heel veel zin in!

Dagje uit (18.06.15)
Met de zomer voor de deur is het alweer bijna tijd voor onze laatste opkomst. Op 27 juni gaan we een dagje uit. Waar we naartoe gaan vertellen we nog even niet, maar het belooft een leuke dag te gaan worden. We verzamelen om 10:00 uur op het Raadhuisplein en verwachten 16:00 à 16:30 uur daar weer terug te zijn.

Libdub (18.06.15)
Afgelopen zaterdag hebben we een lipdub gemaakt op het liedje Parijs van Kenny B. Het resultaat vind je hier.

Sportopkomst (18.06.15)
Met het mooie weer hebben wij een sportopkomst gehad waarin we een competentie hadden tussen 4 verschillende teams. De week er op hebben wij een wateropkomst gehouden en een watergevecht. De foto´s hiervan zijn terug te vinden op de OPV-site en op de facebookpagina.

Pieterburenkamp 2 (18.06.15)
In de afgelopen periode zijn we met bijna alle welpen, een heleboel ouders en broertjes en zusjes naar Pieterburen geweest. In het hoge noorden troffen we Douwe weer en hebben we het wad verkend. Douwe heeft ons laten zien waar hij werkt en wat hij doet op de zeehondencrèche. Thysa heeft in haar klas een spreekbeurt gehouden over zeehonden, ze kon haar klasgenoten precies laten zien hoe net binnengekomen zeehonden vispap gevoerd krijgen. Wij hebben erg genoten van het gezellige kamp en het enthousiasme rondom dit kamp van alle welpen en ouders, wie weet volgend jaar weer!


Pieterburenkamp (04.05.15)
Over een kleine twee weken gaan we met gezellig veel mensen naar het hoge noorden, kijken waar Douwe verblijft als hij niet bij de opkomst kan zijn. Omdat het ver rijden is en we graag ongeveer tegelijk aan willen komen, nemen we geen aanhanger mee. Je moet daarom zo min mogelijk bagage meenemen, alles moet in de eigen auto passen. Neem geen grote luchtbedden mee, dan passen we allemaal in het gebouw!
Op zaterdag gaan we wadlopen. Zorg hiervoor voor kleding en schoenen die (heel) vies mogen worden. Denk bij schoenen aan die nep-allstars die je voor een paar euro bij de goedkope winkel koopt. Korte en snel drogende kleding is aan te bevelen.

Komende periode (04.05.15)
De komende periode valt er een aantal opkomsten uit in verband met vakanties (9 en 23 mei). Op 6 juni proberen we weer een opkomst te organiseren met de Arnhemse waterscouts “De Geuzen”. Houd er rekening mee dat de locatie van deze opkomst anders zal zijn dan normaal, hierover worden jullie tijdig ingelicht.

Tussen 11 maart en 4 mei (04.05.15)
In de afgelopen periode hebben we drie nestweken gehad. Alle meiden hebben in hun nesten gewerkt voor hun insigne. Nest paars heeft restaurant De Paarse Klomp geopend, waar de horde en genodigden heerlijk hebben kunnen eten. Nest blauw hebben alle eindjes aan elkaar weten te knopen en hun insigne knopen gehaald. Nest oranje is de natuur in gegaan en zijn soms wel erg dichtbij de geiten gekomen.
Op 11 april hadden we een open dag op het Raadhuisplein, waar een paar nieuwe meiden kennis hebben gemaakt met onze speltak.
En leven jullie garnalen nog? We hebben een eigen biosphere gemaakt, handig hé een huisdier waar je niet voor hoeft te zorgen ;).
Een paar weken later waren we weer te vinden in het dorp met de vossenjacht. Alle vossen bedankt!

Extra kampje Pieterburen (11.03.15)
Toen Douwe aan de slag ging in Pieterburen, hebben we opgevangen dat er animo zou zijn voor een kampje naar Pieterburen.  We zouden dit kunnen organiseren in het hemelvaartweekend van 16 en 17 mei, met op het programma: bezoek aan de zeehondencrèche en wadlopen. Overnachting in tenten (alle gebouwen in het noorden zijn bezet vanwege het Noordelijk Pinkster Kamp), maar waarschijnlijk wel bij een gebouw dat overdag beschikbaar is. Het wordt dan een extra kamp, dat zo’n 37 euro zal kosten.
Het kamp kan alleen doorgaan als er voldoende deelnemers zijn.

2015-03 aankondiging pieterburenkamp haveli

Nestweken (11.03.15)
Ook dit seizoen hebben we nestweken. Elk nest gaat werken aan een eigen insigne:
– paars: koken
– oranje: natuur
– blauw: knopen
We sluiten de nestweken af met een weekendkamp op zaterdag 21 maart (aanvang 12:00 uur) en zondag 22 maart (sluiting 12:00 uur).

2011-09 rijtje kabouters open dag

Periode vóór 11 maart 2015 (11.03.15)
Met de kijkopkomst hebben we onze eigen T-shirts gemaakt. Het was een mooi gezicht al die kleurige T-shirts aan de waslijn in het lokaal.
De week erna hebben we mooie taarten gebouwd van soesjes, caramel en chocolade. De meiden, ouders en leiding hebben er erg van genoten. Mjammie!
Samen met de Wolvenhorde zijn we naar het kindercarnaval in zalencentrum Lebret geweest. De leiding moest wat aan carnaval wennen… maar iedereen heeft het super naar hun zin gehad. Leuk om een keer in laats van met groene bloezen met aarbeien, tijgers en stoere piraten op stap te gaan!
Tijdens de muziekopkomst hebben we kennis kunnen maken met verschillende blaasinstrumenten en de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Misschien dat het inspireert om ook een instrument te gaan spelen (niet op zaterdagochtend hè ;-))