Nestweken Havelihorde (2016)

In april 2016 werkten de nesten van de Havelihorde aan een zelfgekozen insigne.
2016-04 nestweken haveli 1
Nest blauw deed het insigne natuur, nest oranje het insigne koken en nest paars het insigne sport en spel.
2016-04 nestweken haveli 2
2016-04 nestweken haveli 3
De eerste week zijn we rustig aan begonnen en hebben we vooral een beetje kennis gemaakt met het insigne. Zo stond de eerste week van nest paars vooral in het teken van de Olympische spelen. Ze hebben een quiz over de olympische spelen gedaan en een olympische sport geprobeerd, die je niet elke dag doet, handbal. Nest oranje is al begonnen met koken, maar buiten op het kampvuur. Zij hebben een cakeje gemaakt in een sinaasappel. Nest blauw heeft vooral wat natuurspelletjes gespeeld en een regenmeter gemaakt.
De tweede week was de excursie week. Niet alle nesten zijn ook echt weg geweest, voor nest oranje kwam de workshop naar de Beukelaar toe. Zij hebben die dag cupcakes versierd. Nest paars ging de tweede week naar de sportschool. Niet om te fitnessen, maar om een workshop Jiu Jitsu te krijgen van twee ware zwarte banders. Nest blauw is naar natuurmuseum in Nijmegen geweest. Daar hebben ze een otterquiz gedaan, veel geleerd over reeën en de rest van het wild rondom Nijmegen.
2016-04 nestweken haveli 4
In de derde week, tijdens het weekendkampje, werden de insignes afgerond. Nest blauw heeft onder andere graskoppen gemaakt, die natuurlijk nog wel even moeten groeien, maar ook een voedercarré voor vogels gepionierd. Nest paars heeft een minisportdag georganiseerd voor de rest van de horde met drie leuke nieuwe sporten. Hieraan hebben we op de zondagochtend met z’n allen aan mee gedaan. Nest oranje heeft het avondeten verzorgd. Zij maakte een drie gangenmaaltijd met soep, spaghetti bolognese en hangop met vruchten als toetje.
Aangezien iedereen de afgelopen weken heel erg haar best heeft gedaan, kreeg iedereen aan het eind van het kampje natuurlijk het insigne.