Naar Douwe en de zeehonden! (2015)

Half mei 2015 gaat een deel van de Havelihorde naar het hoge noorden. Zij wilden wel eens weten wat Douwe bij de zeehondencrèche doet …

Ze hebben overnacht in scoutinggebouw de Trekvogels in Eelde. Sommige ouders zijn zelfs al een dagje eerder gegaan om zo optimaal van het hemelvaartweekend te kunnen genieten.

Zaterdag tussen de middag is de hele groep compleet en verzamelen ze voor de zeehondencrèche. Zondag gaan ze pas echt naar binnen. Zaterdag staat er eerst nog wadlopen op het programma.

Hoewel het bewolkt is, flink waait en daardoor erg fris, heeft iedereen zijn beste wadloopkleren aangetrokken.

D

De eerste stap, de zeebodem op is wel heel erg vies hoor!.

Onderweg legt de gids van alles uit over wat er te zien is tijdens het wadlopen.

Na afloop kan iedereen lekker onder de douche. Daarna zitten ze allemaal (kinderen, ouders en leiding) gezellig samen aan het avondeten.

Omdat Douwe nog lang weg blijft heeft de leiding een heel leuk aandenken voor hem gemaakt.

’s Ochtends is de leiding alweer druk in de weer met eieren bakken/koken voor iedereen die wil. Ook de ouders hebben heel veel geholpen met van alles en nog wat, dat was heel fijn !

Zondag op de zeehondencreche geeft Douwe een rondleiding en laat hij, met hulp van Wietske, zien wat er gebeurt als er een nieuwe zeehond binnenkomt.

Tijdens de rondleiding mogen de kinderen en ouders op plekken komen die anders niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Dat is natuurlijk leuk als je een van de dierenartsen kent…

T