Idols (18.02.06)

Zaterdag 18 februari was de Grote Finale van Idols. We hadden er wekenlang op geoefend, dus iedereen was erg benieuwd hoe het zou aflopen.

Het is vanaf het begin erg spannend. Er zijn drie juryleden: Remco (Henk Jan), Marco (Eric) en de vader van Luca (Edwin). Zouden zij net zo streng zijn als de “echte Idols jury”?
De muziek is in goede handen bij Philip en Frans praat alles als een echte spreekstalmeester aan elkaar.
Natuurlijk zijn alle ouders er om hun kandidaten aan te moedigen.

We beginnen buiten met een warming-up, waar ook de ouders aan meedoen. En dan gaat de Finale echt beginnen.
Sommige kabouters doen in een groepje mee, maar de meesten zingen een liedje in hun eentje. Heel knap!
De jury is over alle optredens erg positief, ze durven maar een enkele keer een negatieve opmerking te laten vallen, die dan onmiddellijk wordt gevolgd door luid boe-geroep vanuit het publiek.

Tijdens de show is er koffie en thee voor de ouders en limonade voor de kinderen, natuurlijk met een koekje. Halverwege is er een korte pauze om de benen te strekken en natuurlijk ook om de kelen te smeren. Met honingdropjes!
Als iedereen aan de beurt geweest is, gaat de jury naar buiten om te overleggen. Hoe zou het aflopen? Uiteindelijk maken ze de winnaars van drie prijzen bekend:

3e: Anouschka, Onna en Romée met “Lonely”;
2e: Jolien met een liedje van Maud;
1e: Anouk, Carlijn en Caroline met “Alibaba” (wat Frans niet durfde uit te spreken 🙂 ) van K3.
Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

De leiding was zo dom geweest om voor elke plaats maar 1 prijsje te kopen, dus Romee en Anouschka en Carlijn en Caroline moeten nog een weekje wachten op hun prijsje (en de leiding moet dus nog hard op zoek naar twee dezelfde pennen en twee dezelfde giraffen!).