Halloween (november 2005)

Zaterdag 19 en zondag 20 november 2005 hielden wij ons “Haloween-weekend”.

2005-11_kabouters_haloween

Omdat Sinterklaas zaterdag ook aankwam, verzamelden we pas om vier uur op de Beukelaar. De meeste leiding was al in themakleding (met dank aan de ouders die ermee geholpen hebben!). De meeste kabouters waren nog niet verkleed, maar ze trokken het meteen bij aankomst aan. Er waren hele leuke dingen bij, sommigen waren echt heel erg griezelig!

De ouders deden gezellig mee
We begonnen met een aantal kleine Haloweenspelletjes, zoals “spook en geest” (variant van “kat en muis”), ondertussen maakte een deel van de leiding het eten klaar (macaroni).
Voordat we lekker gingen eten, moesten we natuurlijk eerst even inhaken, wat bij sommige ouders vreemde gezichten opleverde.
Na het eten hebben we met een heleboel hulp van ouders afgewassen en daarna was het tijd voor een spelletje Haloween-levend-kwartet. Dit was erg leuk. De kabouters en ouders bedachten allemaal een Haloweennaam, en dan: kwartetten maar.
Daarna was het tijd voor het kampvuur. We hebben leuke liedjes gezongen en de ouders deden gewoon gezellig mee, zoals ze dat eigenlijk de hele dag al deden. Was erg leuk!
Na het kampvuur trokken we allemaal stevige schoenen en warme kleding aan, want het was tijd voor een potje Dodende Straal. Spannend hoor, om negen uur ’s avonds nog de bossen in! Maar het ging super goed. We waren best stil voor een groep van 30 personen!

Heksensoep
Natuurlijk mochten we toen nog even de schoen zetten, en daarna gingen de kabouters lekker naar bed. De ouders waren daar nog niet helemaal klaar voor, want die werden (zoals eigenlijk elk jaar) gedropt! Maar nu wel op een speciale manier, namelijk met een opdracht (megabedankje voor Rudolf, die ons hier heel erg hard mee heeft geholpen!!!!)
De ouders, Margreet en Liesbeth werden gedropt bij Heelsum bij de golfbaan. Ze kregen een boek mee voor een recept voor heksensoep. Ze moesten de ingredienten in het bos zoeken zodat ze vervolgens morgen samen met de kabouters soep konden maken.
Om ongeveer half twee waren ze weer terug bij de Beukelaar. Snel allemaal nog even wat drinken of nog even bij het warme kampvuur zitten, en dan…. eindelijk slapen! Janneke had nog even een drukke bui maar moest van Iris stil zijn omdat de kabouters er wakker van werden.

Creatief
Zondagmorgen kon Iris de kabouters heel lang stil houden. Ze hebben heel zachtjes Idols gedaan en dat ging erg goed. Meteen bij het opstaan werden de schoenen leeggemaakt, want Sint en Piet waren natuurlijk wel langs geweest. Ze hadden lekkere snoepjes in de schoenen gelegd. Ook hebben zowel de ouders als de kabouters meteen hun spullen ingepakt. En toen was het tijd voor de ochtendgymnastiek, daar word je pas echt wakker van!
Daarna lekker ontbijten. Na het ontbijt even uitrazen in het bos en vervolgens hebben we lekker creatief gedaan. De kabouters gingen doosjes vouwen, knippen en tekenen en de ouders maakten één groot schilderij over Haloween. Dat is erg mooi geworden en hangt nu in het kabouterlokaal.
Janneke heeft een tekst geschreven op een ander doek, waar nu alle namen onder staan, en ook dat hangt nu in het kabouterlokaal.

Daarna hebben we op Hartenstein nog even buskruit gedaan en de hertjes verwend met een heleboel brood. Met één hertje ging het niet zo goed, de leiding heeft de boswachter gebeld en die is er even naar toegegaan.
Daarna liepen we met zijn allen terug naar de Beukelaar voor de sluiting. En helaas was het weekend toen al weer afgelopen.

We hebben een mega-kamp gehad! Met dank aan iedereen die er was!